Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sgery

őstag

Sziasztok!

Tanácsot kérnék, hol tudnék szintet lépni vagy javítani - mert nem vagyok elégedett a produktummal.

Elvárás: kizárólag cappuccinot iszom, szeretem a lágyabb ízeket kevés savassággal - kizárólag speciality közepes pörköléssel - mostanában kávékalmártól való beszerzés ( most épp Ethiopia Yirgacheffe Kochere és Peru Cajamarca II.)

Örlő - nemrég vásároltam az allground őrlőt (amúgy nem rossz, talán a sok, kb 5gramm benne rekedt kávé kicsit zavaró - ezt szoktam amúgy néha porszívóval és ecsettel kiszedni... )
    Ez elvileg megfelelő kell legyen mindenre.
    Többnyire az epsresso első jelölése körül áll (nem a legelső jelölőpöttyön, hanem az espresso javasolt határait jelölő elsőn)
    ~2 napi adag van a tartályba, a többi a gyári 250g-os zacsiba pihen visszazárva. Ha megnyitok egyet, mindig azt iszom végig 1-2 hét alatt.

Kávégép - Gaggia classic ~2005 körüli. Pid-elt, az itt javasolt beállításokkal ~92fokos lefolyással. 9bárra van beállítva. Elég gyakran tisztítom, minden főzés után vakszűrővel igyekszem minden kávémaradványt kimosni.
    Természetesen kb 30perc előmelegítéssel.

Víz - bwt bestprotect által szűrt, amúgy rendkívül jó alapminőségű szűrő nélkül is.

Egyebek - Nyitott szűrőkarral, két féle kosarat használok: 18g-osat és egy nagyobb kb 20asat.
    Mindig használok disztribútort (AVX-YE600 ø 58,5 mm-es) és természetesen tamperelek is ~15kg-al...
    18g-osnál 36g-ot főzők le, 30-36mp között, 20g-osnál 40g-ot szintén 30-36mp között.
    Persze pórbálkoztam picit többel, kevesebbel, rövidebb, hosszabb ideig de nem igazán találom a megfelelő dózist.

Hol tudnék javítani szerintetek? Mivel próbálkozzak?

Új hozzászólás Aktív témák