Új hozzászólás Aktív témák

• lszlfrng

csendes tag

Eddig sage barista express darálóm volt, de ...

Megjött az 1zptresso je-plus. Nem volt pontosan bekalibrálva, ezért óvatosan szétkaptam és megtörölgettem, mert (ahogy kell) olajos volt és a nagykönyv szerint bekalibráltam.

Első tapasztalat: nagyon szép a munka, az anyag, a dizájn. Precíz megmunkálás, egy tized mikronnyit üt a kés. Nagyító alatt a kónusz kés egy-két helyen picit csorba, valószínűleg nem a kivitelezés miatt, hanem a tárolás vagy összeszereléskor sérülhetett meg. Annyira kicsit, hogy nem befolyásolja a végeredményt.

A másik tapasztalat: hogy a 18g presszófinomra őrlés kb >200 tekerés, és a kar hossza miatt nem megerőltető hanem nagyon nagy körzést kell végezni. Harmadik őrlésnél már egy kicsit szomorú voltam.

Még gondolkodom, hogy mi legyen ennek a sorsa, mert nagyon jó cucc.

Lenne kérésem: szerintetek egy alap Eureka Mignon Silenzio (majdnem) van olyan jó mint ez az 1zpresso? Ha nem, akkor milyen elektromos lenne jó helyette? (NZ nem járja) :R

Az elvárás, hogy legyen kicsi, ne legyen hangos, lehessen karba őrölni. A kávét én mérem és adagolom, nem kell elektronika, időzítő, okosóra, smart funkció, csak bekapcs/kikapcs és csak ár/érték arány.

Új hozzászólás Aktív témák