Új hozzászólás Aktív témák
-
skoda12
aktív tag
válasz
Spam123 #4754 üzenetére
SCJP/OCJP vizsga tele van ilyenekkel, interjun is kaptam hasonlokat, szoval nem neveznem neheznek. Inkabb figyelmetlensegi hibat konnyu veteni ilyeneknel. Persze attol fugg, hogy a 4 * 90 perces eloadasaidon mit adtak le pontosan. Ha normalisan el lett mondva, hogyan mukodik a serializalas, transient, static akkor nem szabadna gondot okoznia. Bar gyanitom ez nem tortent meg, mert akkor nem raktad volna ide ki a peldat
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Spam123 #4787 üzenetére
Most azért kicsit ferdítesz, mert ott volt a szoftlab 3. Az azért elég sok gyakorlás volt, láttam te is mikor írtad a házid, itt kértél segítséget. Szóval azt nem mondhatjuk, hogy nem volt gyakorlat (ugyanis volt labor, ahol kötelező volt gyakorolni (+ nagyházi)) és nem volt leadva elméletben az anyag (ott van benne a diában).
Azzal sem értek egyet, hogy csak magolni kell. Ide pont, hogy ész kell, hogy tudd használni azt amit beseggeltél, és ne csusszanj át az ilyen részletek felett. Most már egyébként beugrott, hogy nem csak a dián szerepel, hogy referencia íródik ki a 2. alkalomtól, hanem el is magyarázta előadáson. Szerintem megjegyezni könnyű, mert tök logikus, de az, hogy ilyen helyzetben az ember odafigyeljen rá, az már sokkal nehezebb, ergo itt pont ész kell.
Azzal egyetértek, hogy Javának több járna 4 előadásnál, heti 1 labornál és egy nagyházinál, de szoftlab 4-en is lesz egy kis Java, és ha olyan szakirányra mész, akkor még találkozol vele. A 2014-ben felvettek szerencsések lesznek, mert nekik már új tanterv lesz amiben szerepel programozás alapjai 3, ahol Javát tanítanak majd.
Holnap megmutatom a munkahelyemen a Java kódereknek a feladatot.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Spam123 #4783 üzenetére
Korábbi vizsgákból. Ha idén lett volna ez a vizsgafeladat, biztos nem tudom megcsinálni, mert OOS-en benéztem volna, de ha valaki ezt tudja, akkor onnantól megoldható. Tényleg szó szerint kell amúgy tudni a diákat, hogy az ember átmenjen, ennél a feladatnál szerintem erre kellett (volna) visszaemlékezni a hallgatóknak:
Ami a tapasztalt java kódereket illeti, szerintem csak az tudja megoldani direkt rákészülés nélkül, aki nagyon sokat szerializált.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Spam123 #4754 üzenetére
Ez elég triviális. Mondjuk 4-es lettem ebből a tárgyból, mert felkészültem rendesen, de itt csak annyit kell tudni, hogy static és transient dolgok nem szerializálódnak, és ha nem zárják be az ObjectOutputStreamet, akkor a következő kiírás nem írja felül az előzőt. Persze ha nem készültem volna fel a vizsgára, én se tudnám, szóval lehet hogy tényleg nehéz.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Spam123 #4765 üzenetére
Én nem vagyok java programozó, de azért tippelek én is, ugye itt objektum szerializációról van szó, és arra mennek rá, hogy a public, private, static és transient hogy befolyásolja a szerializációt.
Az én tippem (sajnos nem tudom, hogy az int default mire értékelődik ki, ha nullára akkor)
104
609
ha null, akkor
14
69 -
modder
aktív tag
-
axioma
veterán
válasz
Spam123 #4756 üzenetére
En java-ban fejlesztek immar tobb mint 10 eve, elotte volt me'g C is, de nem fogom megoldani, nem erdekel. Ha esetleg egyszer valamire ebbol szuksegem lesz, van egy gugli baratom.
Es barmily meglepo, ettol fuggetlenul nem mondom azt, hogy nem ertek egyet ezzel a feladattal, HA iskolai kornyezetben kerul elo! Egyreszt egyetemen me'g friss az agyad annyira, hogy a magolast meg tudod (es kell) csinalni, masreszt ez emlekezetes lesz, ezekre a modositokra (nem a nevere, hanem a letezesere), sot, hogy miert es melyik reszevel szivtal sokat, na ARRA emlekezni fogsz. Es legkozelebb kerulod...
Igazabol az oktatason egy csomo mindenrol nincs szo, amirol kene, ha a kesobbi hasznalatot nezem (jo, hat en "kicsit" regebben vegeztem igy valtozhatott, de hogy pl. verziokezelo rendszert nem ismertetnek, sot, nem tesznek kotelezove mar az otthon megirando programokhoz... me'g a mas megirta helyette es/vagy lemasolta a netrol is jobban szurheto lenne). De osszessegeben me'giscsak felkeszit ahhoz, hogy kezdokent nekivaghass egy programozoi allasnak. Szerintem!Superhun: Hun?
Marmint rakjak ele. Csak hogy oda ne akarjak menni... (bar sztem itthon en mar ugyse fogok allast keresni, hacsak valami csoda nem tortenik).
-
axioma
veterán
válasz
Spam123 #4754 üzenetére
Elore bocsatom, hogy rejtvenykent nincs kifogasom ellene, de a kovetkezore asszocialtam.
Nekem a MorganStanley felvetelin tettek valami hasonlot ele'm, ugy 6.5 eve. Ahol ugy szolt az allashirdetes, hogy keresnek jo problemamegoldo kepessegu fejlesztot, onallo munkara is alkalmas de csapatban is hatekony meg hasonlokat tartalmazo felsorolas vegen vagy C vagy C++ vagy Java jartassag. Na mondom, ez a nekem valo munkahely, mert itt valoban a kepesseget nezik, raadasul jellemzoen mukodo programhoz kell bekapcsolodni, nem csak a szakmai reszt tanulja az ember, hanem a formai es stilusbeli elvarasokat is a nyelven belul (es tetszett volna a penzugyi temahoz kapcsolodas).
Na erre elem raktak egy ilyet. Ketto nagy bajom van ezzel:
1. komoly helyen ilyen programot me'g jatszasibol se irunk, hiszen pont az a lenyeg, hogy a programot ne csak az iroja ertse meg, hanem az is aki code review-zza, meg az is aki kesobb bele kell nyuljon stb. (es akkor me'g a kommentekrol nem is ejtettunk szot)
2. ahol arra kivancsiak, hogy ki tudod-e bogozni a kodolasi finomsagokat, ott kodolot keresnek, nem fejlesztot (a mi munkahelyunkon, ahol a fonokok inkabb muszaki egyetemrol indultak - mar csak az eletkor miatt is - mint tud.egy.-emrol, ezt ugy mondjak, hogy nem programozo kell neki amin kodolot ertenek, hanem mernok, aki problemara tud megoldast talalni - csak eppen ezesetben a program, annak is inkabb tervezese utjan).
Vegulis olyan ertelemben nem volt ellentmondas koztunk, hogy ok azt mondtak, hogy nem feleltem meg (na persze, mert a fene gondolta, hogy tetszoleges java konyv elso 50 oldalanak bes*ggelese lesz egy ilyen hirdetes utan a felveteli feltetel), en meg mondtam, hogy me'g ha fel is vettek volna, se lett volna jo elfogadom, ha a munkatarsak akikkel egyutt kell majd dolgozni, mindossze ezen a teszten mentek at (volt ismerosom, aki keszult igy hozzajuk...)
Termeszetesen kesobb kiderult, hogy volt akit meg pont forditva, az altalam gondolt stilusban felveteliztettek, gondolom egy masik reszlegre, vagy fonokhoz. -
válasz
Spam123 #4576 üzenetére
1) A fájlodban használj UTF-8 kódolást, mert amellett hogy jó gyakorlat, megbízhatóan működik minden platformon és mindenki ezt használja. (Aki nem, az meg valószínűleg szeretné, de külső tényezők miatt nem tudja.)
2) Amikor olvasod fel a fájlt, használd az InputStreamReader osztályt, azon belül is a kétparaméteres konstruktorok közül amelyik szimpatikus, és ott add meg az UTF-8-at. Pl.: new InputStreamReader(stream, "UTF-8"); -
válasz
Spam123 #4573 üzenetére
Vissza kell hoznod a teljes Collectiont a memóriába, hozzáadni az új elemeket, és újra kimenteni. Mondjuk ha nem léptél ki az alkalmazásból és nem engedted el az eredeti referenciát, akkor ezt a betöltést meg tudod spórolni, a teljes kimentést semmiképp.
Vagy más stratégiát kell választanod, például lokális adatbázist – ha az adataid meg az igények engedik.
-
Senhi
aktív tag
válasz
Spam123 #4559 üzenetére
Hát remélem, hogy továbbra is egy osztályon belül vannak csak nem egy metódusban.
Az okában én se vagyok teljesen biztos, de szerintem nagyjából ilyesmi:
Ugye a metódusban deklarált változó csak addig él amíg a metódusban vagy. Ha egy ilyen változót adsz át az névtelen osztálynak (nálad az ActionListener ez) akkor egy másolat jön létre a változóról és nem referencia. Itt már látszik, hogy mi a gond: ha módosítod akár 2 sorral később a változód akkor az ActionListener-nél továbbra is a régi verzió marad meg.
Osztályszintű változók mindaddig élnek amíg az osztály így ott nincs gond, gondolom ott nem másolat jön létre. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Spam123 #4557 üzenetére
A kiírásban egy belső névtelen osztályban használtad az everything -et.
Így akkor visszatérünk az eredeti kódodhoz és odarakjuk abba a blokkba az egész kiírást. (kérdés, hogy a help-et hol hozod létre, az nem látszik a kódban)Ennek csak annyi a hátránya, hogy a beolvsott szöveget nem tudod máshol felhasználni.
A kód: http://pastebin.com/RLmf5XHB
(elnézést, de mobilról vagyok, így kicsit nehézkes)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Spam123 #4545 üzenetére
Az általad létrehozott final String everything csak abban a blokkban létezik, kijjebb már nem. Vagy ott rögvest felhasználod, vagy a String everything deklarációt kijjebb teszed, a legjobb az egész cucc elejére. De ne rakd final-ba, mert akkor nem tudsz neki értéket adni később, csak a deklaráció helyén!
Az értékadás rész maradhat ott, ahol most van:
everything = sb.toString();A felhasználás meg az egész kiolvasás végén:
JOptionPane.showMessageDialog( null, beolvasottstring,"Valami",JOptionPane.OK_CANCEL_OPTION)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest