- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakisoft
veterán
válasz
lakisoft #1498 üzenetére
Vagy esetleg Sun Certified Programmer for the Java Platform-nel?
-
lakisoft
veterán
Valakinek rendelkezik Sun Certified Associate for the Java Platform-vel vagy egyéb más sun certification-nal? Ha igen akkor keressen már privátban lenne neki néhány megválaszolandó kérdésem.
Előre is köszi. -
kltz
tag
helló!
Nagyon amatőr vagyok a java programozásban mert eddig c-ben programoztam de gondoltam tovább lépek és a javára esett a választás.Vettem egy könyvet de az elején el is akadtam a könyvből meg értettem h mi h működik de amikor leakarom fordítani akkor dob egy olyan hiba üzenetet ha
import valami; '-' expected
import valami; ';' expected
-
Tottu
senior tag
JAVA-ban az adatbázis kezelést a JDBC (Java Database Connectivity) API biztosítja, tehát ez foglalja magában a adatbázisok lekérdezéséhez és módosításához szükséges osztályokat és metódusokat.
Azonban, hogy ez működjön az aktuális adatbázissal ahhoz kell egy driver is, ami java program kéréseit átalakítja az adatbázisszerver által értelmezhető formára.Erről itt találsz egy részletesebb leírást: JDBC Architecture
-
Poctar
senior tag
Hello!
A következő kérdésekben kérnék segítséget/felvilágosítást:
-A Java milyen adatbázist használ? (van neki saját vagy nincs?)
-A Java tudd-e Olap-ot? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Most kezdeném el a Java tanulását és kéne hozzá segítség,tudnátok ajánlani valami jó könyvet,ami tényleg az alapoktól magyarázza a dolgokat?
Milyen progiba lehet Javaban írni,mármint milyen fejlesztő környezetben? -
Sanyix
őstag
jsf, van egy bean property, abban van egy adat, azt kéne egy másik elem value-jébe varázsolni. Tehát egy h
utputtext value="#{valahol.valami}" egy h:inputtext value="#{máshol.másvalami}"-be. Nem akarok a backbeanekbe írni, mert generált fos, jobb nem nyúlni hozzá, amúgy is érthetetlen (nem is fogok ilyen generálós szart használni többet).
Ötlet? -
Tottu
senior tag
Közben csak sikerült megtalálni az API-ban: setComponentAt a megoldás. (vhogy elkerülte a figyelmem
)
-
Tottu
senior tag
Nekem is lenne egy kérdés: hogyan lehet frissíteni a JTabbedPane-ek egyes füleit? Egy fül hozzáadása, törlése sikerült már, azonban egy meglévő fül módosítása már nem.
Cél: van egy form amin bekérem az adatokat és egy gomb, amivel elküldöm az adatbázisnak a lekérdezést, majd az eredményt egy táblázatban jeleníti meg. Ennek a táblázatnak kellene megjelennie a form helyett ua.-on a TaddedPane-en.
-
Shodan
őstag
Sziasztok!
Kellenne nekem olyan java példaprogram ami tartalmaz adatbázist és jtable v jtreet.Hol találok ilyet? -
robisz
senior tag
Hali!
Ha csak a képernyőről akarod eltüntetni, akkor setVisible(false). Ekkor megmarad a memóriában és egy setVisible(true)-val újra elő tudod hozni. Ha véglegesen el akarod tüntetni akkor a dispose() metódust kell meghívni, ez felszabadítja az erőforrásokat is.
Ha azt szeretnét hogy mindez a jobb felső close gombra kattintva is megtörténjen akkor ezt kell csinálnod:
Frame frame = new Frame();
// Add a listener for the close event
frame.addWindowListener(new WindowAdapter() {
public void windowClosing(WindowEvent evt) {
Frame frame = (Frame)evt.getSource();
// Hide the frame
frame.setVisible(false);
// If the frame is no longer needed, call dispose
frame.dispose();
} -
RefeeZ
tag
up, hátha valaki idetéved..
-
RefeeZ
tag
Butaságot kérdeztem, ne haragudjatok. Átfogalmaznám arra a kérdést, hogy: miként lehet bezárni kizárólag egy frame-et? (jelenleg a System.exit(0) -val zárom be, de ez ugye az egész programot agyonlövi)
szerk.: látok ilyet, hogy ..getWindow().dispose() , de ez egy idő után bezárta azt a framet is, amiből az előzőt megnyitottam.
-
RefeeZ
tag
Köszönöm szépen!
Volna egy következő kérdésem (mindenkihez nyilván
.
Úgy szól, hogy: Miként lehet (ha lehet) awt-ben felugró ablakot elővarázsolni? Nem találtam eddig megoldást, viszont pénteken le kell adnom a beadandómat, és még van rajta mit csiszolgatni, többek közt ezt. Ha külön hibakezelős pop-up vagy messageBox vagy messageWindow (vagy valami ilyesmi volt c# - ban.. gondolom itt is, ha létezik hasonló a neve) nincs is, akkor annyi, hogy miként tudok úgy benyitni egy frame-ből egy másikat, hogy mindkettő éljen, de a másodikon legyen a focus? Nyilván a focus része a lényegtelenebb, a fő kérdés, hogy miként lehet showDialog-hoz hasonló megoldással új ablakot előszedni?
Lehet kicsit komplikáltabb voltam a kelleténél, ezesetben ne haragudjatok.A válaszokat pedig természetesen köszönöm
-
g4dg3t
senior tag
válasz
Gyuri16 #1475 üzenetére
namarmost itt az a problema (szerintem), hogy a heap.getClass() csak azt tudja, hogy BinaryHeap, es a <Integer> resz elveszik
Igen, mert a generikussag futasi idoben mar nem letezik.
Ha nem ragaszkodsz a jelenlegi koncepciohoz, akkor az AOP keretrendszerek kozott nezz szet (pl. AspectJ). Az adott feladathoz (metodus futasi idok merese) szvsz a legkulturaltabb megoldast ezekkel lehet osszehozni.
-
Gyuri16
senior tag
segitseget szeretnek kerni reflectionnel. suliba irok egy projektet, ami kulonbozo algoritmusokat hasonlit ossze (gyakorlatilag a futasi idejuket meri).
az objektumstruktura ilyen:
AbstractHeap<E>
|
BinaryHeap<E>
na most ha kontkretan van egy ilyenunk:
BinaryHeap<Integer>, akkor annak van egy olyan fuggvenye hogy Insert(Integer e)
namarmost en szeretnek egy tesztelo objektumot, aminek lesz egy referenciaja a heap-re, es megmondom neki melyik metodust (pl Insert) milyen paramerekkel hivja meg, o lefuttatja, es megmondja meddig tartott neki. itt egy kod, hogy mit probaltam eddig:public long Test(String name, Object[] args) {
long t1 = 0, t2 = -1;
Class<?>[] c = new Class[args.length];
for (int i = 0; i < args.length; i++)
c[i] = args[i].getClass();
t1 = System.nanoTime();
heap.getClass().getMethod(name, c).invoke(heap, args);
t2 = System.nanoTime();
return t2-t1;
}itt termeszetesen a heap egy private referencia. hasznalva igy lenne kb:
HeapTester<Integer> tester = new HeapTester<Integer>(new BinaryHeap<Integer>());
long ido = tester.Test("Insert", new Integer[] {4});namarmost itt az a problema (szerintem), hogy a heap.getClass() csak azt tudja, hogy BinaryHeap, es a <Integer> resz elveszik, igyaztan a getMethod mar azt mondja nem talalt olyan Insertet aminek Integer parameterei vannak (java.lang.NoSuchMethodException: heap.BinaryHeap.Insert(java.lang.Integer))
most ugy oldottam meg, hogy a HeapTester osztalyban szetirtam az osszes metodust, amit tesztelni akarok, es csak meghivom azt a fuggvenyt a referencian keresztul, es visszaadom meddig tart, de ez igy nagyon nem szep, illetve eleg komplikalt lenne igy komplikaltabb teszteket (mondjuk 2-3 fajta implementacion hajts vegre sok insertet, deletet stb. es mindegyiknel jegyezd meg az idoket). a kerdes az, hogyan lehetne ezt megcsinalni, hogy mukodjon ahogy en gondoltam?
koszi a segitseget elore is
sorry, kicsit hosszu lett, remelem azert ertheto a gond -
ambudriver
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne,kérlek segítsetek!!
Szükségem lenne egy java programra ami N95 mobiltelefonon fut. A programnak a következőt kéne tudnia: Egy speciális hívószám tárcsázásakor bekapcsolja a telefonban lévő GPS-jel vevőt és lekérdezi az aktuális koordinátákat,majd ha ez megvan, elküldi azokat a hívott számra SMS formában.A haverom szerint ez bonyolult programozást igényel és nem fogom tudni megcsinálni ill.könnyen beszerezni.Ha valaki ért hozzá kérem véleményezze.
Köszi a választ előre is!
Baráti üdv. mindenkinek!
Zsolt -
vbbb
őstag
Sziasztok!
Van néhány banki (CIB..stb.) program ami csak a régi java-val hajlandó dolgozni, de nem találok a neten ilyet. Konkrétan a java 1.6.0 02 b06 -ről lenne szó. Erre valaki egy linket?
-
RefeeZ
tag
Csókolom. Félévet lezárandó, önálló fejlesztéssel kell előrukkolni. Írtam kígyót, tanárnő mondta, hogy supi, de csináljak bele kis hálózatot is, pl szerver dobálja a kaja helyét. Kaja ugye eddig is volt, általam írt food osztály, ami x,y koordinátákat tárol egyebek mellett. A kérdés, hogy milyen stream-et használhatnék pl. tömbök vagy vektorok átvitelére? ObjectOutputStream, DataOutputStream vagy egyéb? Illetőleg, ha valaki valami szintaktikailag helyes forrást tudna mutatni bárhol, azt megköszönném. Konkrétan ilyesmit nem találtam, ezért kérdezem. Remélem nem dob ki senkinek elsőre a google ilyet,mert akkor elsüllyedek
Köszi előre is -
robisz
senior tag
válasz
Inv1sus #1467 üzenetére
Halihó!
Na akkor a tisztánlátás kedvéért: Java-ban ugye vannak a primitív tipusok (kisbetűs int, byte, char satöbbi) és az objektum típusok (Object és leszármazottai).
A primitíveknél tiszta sor, hogy sima érték szerinti paraméterátadás van.
Az objektumoknál az okozza a kavarodást, hogy egy változó valójában egy referencia a valódi objektumra. Ez ugyanúgy működik mint egy pointer csak el van rejtve a programozó elől, hogy hova mutat, nem lehet vele pointer műveleteket végezni stb.
Amit irtál az igaz, az objektum típusú változóknál is érték szerint történik a paraméterátadás, de ilyenkor a referencia értéke másolódik át. Azaz lesz egy másik referenciád ami ugyannarra az objektumra mutat. Tehát ha a metóduson belül módosítod az objektumot, akkor az eredeti is módosulni fog. Ha viszont a referenciának új értéket adsz (értékül adsz neki egy másik objektumot) azzal azeredeti referenciát nem változtatod meg azaz továbbra is az eredeti objektumra fog mutatni.Tehát a lényeg hogy az objektumoknál a referencia érték szerint adódik át, de mivel az eredeti objektumot tudod vele módosítani, így a működése a cím szerinti paraméterátadáshoz áll közelebb. Ezért szerintem a definíció is csak a fenti magyarázattal együtt lehet teljes.
UI: aztán persze vannak kivételek (pl. távoli eljárások, RMI) amikor ténylegesen az egész objektum lemásolódik de az már egy másik téma.
-
Inv1sus
addikt
Haverom szerint fordítva van, hogy az eredeti adódik át.
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok lenne egy kérdésem: Ez a definíció helyes?
Paraméterátadás: A Jávában minden paraméterátadás érték szerint történik, azaz a paraméter helyén szereplő értékről másolat készül, a módszer ezt a másolatot látja, használja. Ha a másolat módosul, az eredeti nem változik meg.
Tételeket dolgozok ki.
-
Sanyix
őstag
Hi!
Van egy olyan porbléma, hogy van egy jsf datatable, az megjelenít sok rekordot (azonosító név, cím stb). De címből több lehet, és ezt úgy kéne megjeleníteni, hogy akinek több címe van több sorban megjelenítődik, úgy hogy minden adat ugyan az, csak a cím más, és annyiszor ez, ahány címe van. Erre tud valaki valami megoldást?
-
skera
tag
válasz
Boolash #1456 üzenetére
Hát nem úgy.
try {
PrintWriter kif = new PrintWriter(new BufferedWriter(new FileWriter("fajl.ki")));
kif.print(s);
kif.close();
} catch (IOException ex) {
Logger.getLogger(Main.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
}Én így csinálnám, bár fordítóba nem próbáltam.
-
Boolash
aktív tag
válasz
Gyuri16 #1455 üzenetére
Aham. Így volna?
try{
PrintWriter kif;
try {
kif = new PrintWriter(new BufferedWriter(new FileWriter("fajl.ki")));
} catch (IOException ex) {
Logger.getLogger(Main.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
}
kif.print(s);
kif.close();Erre azt dobja, hogy a kif nincs inicializálva.
Illetve illegal start of expression-t (kif.close() és a try elötty bezáró } -re)
Illetve cannot find symbol variable sPedíg a system outputra simán kiírt. Na még nézegetem kicsit. Köszi azért!
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Egy egyszeerű kérdésem van, csakmost nem találom hogy kellene...
Jelenleg így írok a system outputra:public static void cw(String s)
{System.out.print(s);
}De a kiírandó szöveget file-ba szeretném írni. Hogy kellene? (legegyszerűbben)
Köszi!!
-
Convex
aktív tag
Hello!
Mostanában kezdtem el tanulni a Java programozást, és akadt egy kis problémám a programom futtatásánál.
Itt a program, amit nem tudok sehogy sem lefuttatni...import extra.Console;
public class While {
public static void main(String[] args) {
final int ALOMEGYENLEG = 100000;
double egyenleg = Console.readInt("Mennyi pénze van?");
short honap = 0;
while (egyenleg <ALOMEGYENLEG) {
honap++;
egyenleg *=1.02;
}
System.out.println("Tartsd bent "+honap+" hónapig!");
System.out.println("Utána kivehetsz "+Format.right(egyenleg,0,0)+" Ft-ot.");
}
}Olyan hibaüzenetet kapok, hogy symbol: variable Format, és erre a sorra hivatkozik>>
System.out.println("Utána kivehetsz "+Format.right(egyenleg,0,0)+" Ft-ot.");Azt gondolom, hogy a Format.right-ot nem tudja értelmezni a fordító és a Format.class osztályt nem találja a gép...
Előre is kösz, mindennemű segítséget!
-
én egy ilyet csináltam.
nem hiszem hogy lefut a println-es rész az biztos rossz csak tippeltem hogy hogyan lehet.
de az elv az biztos jó csak én nme tudtam lefordítani mert nincs java fordítóm.import java.util.*;
import java.io.*;
public class Legn{
public static void main (String[] args){
Double szamok[], legnagyobb;
szamok = new Double[3];
Scanner billentyuzet = new Scanner(System.in);
System.out.println("Adj meg 3 számot");
for(int i=0;i<3;++i)
{
System.out.println("Add meg a"+i+".számot");
szamok[i] = billentyuzet.nextDouble();
}
legnagyobb = szamok[0];
for(int i=0;i<3;++i)
{
if(szamok[i] > legnagyobb)
legnagyobb = szamok[i];
}
System.out.println("A legnagyobb szám:" + legnagyobb);
} -
Gyuri16
senior tag
szivesen.
az hogy a tied miert ir ki ket szamot egyszeru, nezd meg hogyan vannak az ifekif(szam1>szam2){
if(szam1>szam3)
System.out.println("A legnagyobb szam a "+szam1);
}
else
System.out.println("A legnagyobb szám "+szam3);
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////
if(szam2>szam3){
System.out.println("A legnagyobb szam a "+szam2);
}
else
System.out.println("A legnagyobb szam "+szam3);ami a //////// folott van, az egy if, ami alatta egy masik, es mindketto kiirhatja a sajat megoldasat, ezert van ott ket szam
-
Gyuri16
senior tag
amit irtal nekem nem volt jo ( kiir tobb valaszt is..)
en megoldasom a 4 szamra:import java.util.Scanner;
public class Legn {
static void kiir(Double d) {
System.out.println("A legnagyobb szam a "+d);
}
public static void main (String[] args) {
Double szam1= billentyuzet.nextDouble();
Double szam2= billentyuzet.nextDouble();
Double szam3= billentyuzet.nextDouble();
Double szam4= billentyuzet.nextDouble();
if (szam1 > szam2){ //1>2
if (szam1>szam3) { //1>2, 1>3
if (szam1 > szam4) { //1>2, 1>3, 1>4
kiir(szam1);
}
else { // 1>2, 1>3, 1<=4
kiir(szam4);
}
}
else { // 1>2, 3>=1
if (szam3 > szam4) { //1>2, 3>=1, 3>4
kiir(szam3);
}
else { //1>2, 3>=1, 3<=4
kiir(szam4);
}
}
}
else { // 1<=2
if (szam2 > szam3) { // 1<=2, 2>3
if ( szam2 > szam4 ) { //1<=2, 2>3, 2>4
kiir(szam2);
}
else { // 1<=2, 2>3, 2<=4
kiir(szam4);
}
}
else { // 1<=2, 2<=3
if ( szam3 > szam4 ) { // 1<=2, 2<=3, 3>4
kiir(szam3);
}
else { // 1<=2, 2<=3, 3<=4
kiir(szam4);
}
}
}
}
}probaltam kommentezni es zarojelezni, hogy atlathato legyen, remelem segit
semmi magia nincs mogotte, egyeduli dolog ami hasznalva van, hogy a < tranzitivmod: sajna a tabokat megette a forum, de azert igy is hasznalhato
-
Hali!
Ugyan nem értek a Java-hoz de megpróbálok segíteni hátha ketten össze tudjuk hozni valahogy.
Szóval első ránézésre én egy tömböt használnék ehhez a feladathoz. Vagy arraylistet asszem ilyesmik vannak Java-ban. De elég egy sima tömb is az tuti van.
Csinálsz egy 4 elemű tömböt. Abba kéred be a számokat. Szóval nem sima változókba teszed hanme egy double típusú 4 elemű tömbbe.
Aztán bevezetsz még egy double változót ami a legnagoybb számot fogja tartalmazni. Elöször a legnagyobb szám változó értéke legyen a tömb első eleme tehát az első bekért szám.
Aztán fogsz egy for ciklust amivel bejárod a tömb 4 elemét. Itt hasonlítgatod a tömb elemeit a legnagyobb számhoz. Ha valamelyik tömbelem nagyobb mint a legnagyobb szám változód aktuális értéke akkor lecseréled. Igy a for ciklus végére megkapod a legnagoybb sázmot a legnagyobb szám nevü változódba.
Szerintem egy egyszerübb a dolog és könyebben bővíthető sokkal több számra is mint egy if-es változat.Remélem segítettem. Ha valami nem világos akkor írj és megpróbálok segíteni ha tudok.
-
Knilee
tag
helló
lenne egy egyszerű java feladat de nekem nem megy. az a feladat hogy 4 számot be kell kérni billentyűzetről majd ezeket összehasonlítani és a legnagyobbat hiíratni de egymásba ágyazott if elágazásokkal. nekem 3számra sikerült megcsinálni de a +1 szám kifogott rajtam. a feladat holnapja kellene
itt az én verzióm de ez csak 3számot hasonlít össze:
import java.util.Scanner;
public class Legn{
public static void main (String[] args){
Double szam1= billentyuzet.nextDouble();
Double szam2= billentyuzet.nextDouble();
Double szam3= billentyuzet.nextDouble();
double szam4= billentyuzet.nextDouble();
if(szam1>szam2){
if(szam1>szam3)
System.out.println("A legnagyobb szam a "+szam1);
}
else
System.out.println("A legnagyobb szám "+szam3);
if(szam2>szam3){
System.out.println("A legnagyobb szam a "+szam2);
}
else
System.out.println("A legnagyobb szam "+szam3);
}
}
köszi -
g4dg3t
senior tag
válasz
Cathfaern #1439 üzenetére
CardPlayer c1 = new CardPlayer();
Peldanyositas, tehat az oroklesi hierarchian vegighivja a konstruktorokat. Igy System.out-ra kiirodik: pc
CardPlayer c2 = (CardPlayer) is.readObject();
Itt ujra peldanyositas tortenik, de az ObjectInputStream mukodese miatt csak a nem-szerializalhato osztalyok konstruktora hivodik meg. (a szerializalhato osztaly peldanyszintu valtozoit, barmifele inicializalas nelkul egyszeruen visszaallitja a streambol)
Igy csak a Player osztaly konstruktora fog hivodni, es System.out-ra vegul csak pcp kerul kiirasra. -
Lortech
addikt
-
jss
aktív tag
Az volna a kérdésem, hogy ha XP-re a dk-6u10-windows-i586 fel van telepítve, akkor a rendszerváltozókhoz milyen progik elérési útvonalát kell beállítani, hogy a javac fusson?
Ha parancssorban begépelem: java -version arra frankón jön a jó válasz, csak a javac progit nem ismeri fel. Útmutatóban azt nem írták, hogy a PATH környezeti változónál a javac elérési útvonalát is meg kéne adni, de így nem műxik... -
jss
aktív tag
Szervusztok!
Kezdő Javas vagyok. Feltelepítettem a jdk-6u10-windows-i586 -ot, Windows XP oprendszerem van. Ez valami olyan, hogy kéne lenni az asztalon egy ikonnak, amire ha rákattintok, akkor megnyílik a fejlesztő környezet, mint mondjuk Pascal-nál?
Mert itt se ikon, se máshogy nem tudom beizzítani.
Vagy rosszul gondolom és nem is így műxik? -
g4dg3t
senior tag
Most 65% a hatar, de azert illene jobban teljesitenem. Az eddigi peldak alapjan azt latom, hogy eleg sok nyakatekert kerdes van, de ahogy te is irtad, a problemas pontok nagyon hasonloak...par gyakorlo teszt utan mar figyel ezekre az ember.
Neked voltak swinges kerdesek a tesztsorban? Kliensoldalon meg sosem fejlesztettem java-ban (es nem is szeretnek)...nem bannam, ha ezekre nem kellene felkeszulnom. -
Lortech
addikt
válasz
Cathfaern #1430 üzenetére
Gondolom nem "java" tárgy, hanem algoritmusok és adatszerkezetek vagy valami hasonló, ahol nem a feladat megoldása a lényeg, hanem az adatszerkezet megvalósítása. Arról persze lehet vitatkozni, hogy erre a java lenne a legalkalmasabb-e, mivel sokkal egyszerűbb pár dolog miatt (pl gc), mint c-ben.
-
robisz
senior tag
Voltam már ilyen vizsgán és - habár ez a feladat különösen szivatós - alapvetően hasonló jellegű kérdésekből állt. Azaz a Java nyelv ismerete mellett egy kis logikázásra is szükség lesz. Azért nem kell megijedni ennél jóval könnyebbek is vannak és ha jól emlékszem 50% felett van meg a vizsga.
-
g4dg3t
senior tag
SCJP-s tesztsorokat nezegetek par napja. Van par elmeroggyant pelda
Egyik kedvencem:import java.io.*;
class Player {
Player() {
System.out.print("p");
}
}
class CardPlayer extends Player implements Serializable {
CardPlayer() {
System.out.print("c");
}
public static void main(String[] args) {
CardPlayer c1 = new CardPlayer();
try {
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("play.txt");
ObjectOutputStream os = new ObjectOutputStream(fos);
os.writeObject(c1);
os.close();
FileInputStream fis = new FileInputStream("play.txt");
ObjectInputStream is = new ObjectInputStream(fis);
CardPlayer c2 = (CardPlayer) is.readObject();
is.close();
} catch (Exception x) {
}
}
}What is the result?
A). pc
B). pcc
C). pcp
D). pcpc
E). Compilation fails
F). An exception is thrown at runtimeFuttatas es kis guglizas utan egyertelmu, de a vizsgan papir+ceruza komboval egy ilyen kerdest tuti bebuknek. Kivancsi vagyok mit szoltok ehhez.
-
Drizzt
nagyúr
Találtam egy ilyet:
[link]Viszont ezt az org.apache.commons.collections.BinaryHeap dolgot hogy tudom beimportálni Eclipse-ben?
-
Gyuri16
senior tag
szeretnek irni egy programot, ami egy problemara tobb megoldast tud nyujtani (kulonbozo algoritmusok, amik ugyanazt a celt szolgaljak), es ezeket osszehasonlitani (futasi ido).
ugy kepzeltem el, hogy lesz egy absztrakt osztalyom, amiben benne lesz az osszes funkcio amit hasznalni szeretnek. ezutan megirom a kulonbozo algoritmusokat (mind kulon osztalyban). itt jonne a kepbe egy tesztelo user interface, ahol lehetne valogatni az algoritmusok kozott, es kulon tesztelni oket (bemeno adatokat megadni, stb).
egeszet ugy szeretnem megcsinalni, hogy barki irhasson ilyen algoritmust, es azt is lehessen tesztelni a programomban. vegulis ugy gondolnam, hogy pluginkent kezelne ezeket az osztalyokat, es tudna oket futtatni, listazni (mondjuk egy konyvtarbol). termeszetesen az osszes osztalynak az en absztrakt osztalyomtol kellene orokolnie a fuggvenyeket.
kerdes az lenne, hogy hogyan tudok letrehozni egy fajlt, amit aztan hasznalhatok pluginkent, tehat oda tudom adni a programnak, o felismeri, hogy bizony azt csinalja amit kell, es meg tudja hivni a fuggvenyeit?
(ha van ilyesmire standard eljaras eleg valami link leirasra, de hirtelen google nem segitett, nem igazan tudom mit kellene keresnem) -
robisz
senior tag
Alap Javaban nincs de itt van rá egy példa:
[Binary Heap - Implementation in Java] -
Drizzt
nagyúr
Kupac adatszerkezet van valahogyan implementálva Javaban?
-
Gyuri16
senior tag
ez a hiba szerintem akkor fordulhat elo ha az utolsot tavolitod el igy:
while(seged.kovetkezo!=null) seged=seged.kovetkezo; // ellepdelsz az utolsoigseged.elozo.kovetkezo=seged.kovetkezo; // ez beallitja nullra, jo
seged.kovetkezo.elozo=seged.elozo; // seged.kovektezo == null, ez hibat dob
...aztan lehet hogy valami mas a hiba, de megneznem ezt
-
Flow
senior tag
Láncolt listából hogy törlünk? Helyes ez a logika?:
a segéd a futó listatagseged.elozo.kovetkezo=seged.kovetkezo;
seged.kovetkezo.elozo=seged.elozo;
seged.kovetkezo=null;
seged.elozo=null; -
Drizzt
nagyúr
Egy kérdés: egy egyszerűbb hűlózati szimulátort írok épp. Ami jól is működik általában, de ha nagyon sok résztvevőt, meg számításigényt növelő paramétert állítok magasra, akkor a jó működést azt már nem hozza. LinkedList-et használok, gondoltam rá, hogy talán ezzel foglalok el túl sok memóriát. Van esetleg valami másik List típus, amivel több elemet tudnék tárolni? Bár érdekes, mert hibát nem küld a program, simán csak rosszul működik nagy fájlokra.
-
szimcsi
senior tag
Lehet nem ide való, de az a problémám mostanában, hogy akármilyen netes videók lejátszásakor, amikor elindítom azokat, nincsen hang. Olyan is van hogy pár másodperc után megáll, de ez nem sűrű, a lényeg hogy nincs hang. A java-t is frissítettem már. Valaki esetleg? köszi
-
Flow
senior tag
Adott egy feladat:
Áruház napi eladási tevékenysége (n-féle termékre):
-napi nyitáskor árukészlet meghatározása
-napi záráskor árukészlet meghatározása
-adott termék beszerzése
-adott termék eladása
-napi bevétel és klts számítása
-nyereségAddig megy a program, hogy na elején csinálok pár beszerzést, azt listába teszi, eladáskor kiveszi, költségeket, stb-t számolja, de hogy határoztatom meg nyitáskor az árukészletet? Vagy az mindig nulla? Nem hiszem....
Megköszönöm, ha kapok egy kis segítséget/ötletet...
-
Zsu_
senior tag
Sziasztok,
Van egy HTML formom és ehhez szeretnék egy JSP feldolgozót, ami annyit csinál, hogy menti a formba begépelt adatokat egy txt fileba a szerverre.
Tud valaki segíteni?
Köszi!
-
Kiskokó
veterán
Hello
telepiteném a Java-t a Limewirehez de nemtudom
26011-es hibát ir.. amit irtak neten már megcsináltam cclenarrel töröltem minden akkor valami revoinstallerell is töröltem a java maradékokat. külön letöltöttem a Java environment installert annak is ez a hibája. hogy oldjam meg valaki segitsen léci köszii -
Gyuri16
senior tag
mit kell lehuznom ahhoz, hogy eclipseben ctrl+egergomb kombora megkapjam a standard fuggvenyek es classok forraskodjat (a sajatoknal ez mukodik, de hogy mukodjon a java sajatjaira is). most azt irja hogy nincsenek meg neki a forrasfajljai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged