- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Apple MacBook
- AMD FX
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frigo
őstag
Sziasztok
Java programozást kezdtem tanulni könyvekből, mert érdekel nagyon, és tetszik is.
Kellene egy kis segítség.int weight = 250;
weight = weight + 0,45 * 3;Nem fogadja el a 0,45-öt (nem fordul le) és semmilyen nem egész számot. Megoldható valahogy ? vagy floatba lehet csak ?
Előre is köszönöm.
Cseréld le a vesszőt pontra (mivel ezt használják angolszász területen tizedes vessző helyett)
-
Frigo
őstag
Sziasztok,
Nyargalok át PHP vonalról Java EE app server Servlet + JSP kombóra.
Koncepció szintű kérdésem lenne hozzátok.
PHP web app fejlesztésekkor bevett szokás volt részemről, hogy minden get / post request az index.php-hoz futott be. Ez a fájl példányosított egy site loader osztályt, ami felelős volt a weboldal teljes "megrajzolásáért" és a site fő tartalmának megjelenítéséért, illetve az összes paraméter átadásáért is.
Ezáltal nem kellett minden osztályomat azzal kezdeni, hogy kirajzoltassam a fő tartalom előtti részt, a fő tartalmat magát és a fő tartalom utáni részt is.Ti milyen megoldást alkalmaztok JAVA Web appok fejlesztésekor? A csudaszuper frameworkoket egyenlőre mellőzném

Hali,
Amit te írsz az a Front-Controller pattern ,ha Java alatt szeretnél egy lájtos MVC frameworkot ami ezt megvalósítja akkor érdemes a Struts2-t megnézni.
-
Frigo
őstag
Hivatalos Oracle tananyagot érdemes olvasgatni,belehet szerezni ebook formátumban is. Agyhullámból még jó a Object Oriented Design & Analysis és a Design Patterns illetve ha érdekel a webprogramozás akkor Servlets & JSP.
-
Frigo
őstag
SwingWorker lesz ami neked kell. Itt egy példa Progressbar-ral
-
Frigo
őstag
Valaki itt már lerakta a SCJD vagy az SCWCD vizsgákat ? Hol éremes nekivágni és mennyibe kerülnek ?
-
Frigo
őstag
-
Frigo
őstag
Java-s webalkalmazások alapból az MVC struktúrát követik :
servlet-ek = controllerek
JSP-k = view-k
EJB-k vagy mezei Java osztályok = model-ekHa részletesebben érdekel akkor melegen ajánlom ezt a könyvet
Kezdő Java-s webfejlesztőknek tökéletes lesz. -
Frigo
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis iránymutatásra. Egy swt -s alkalmazást szeretnék fejleszteni a közeljövőben. A megvalósításhoz az mvc és az observer tervezési minták használatára gondoltam. Grafikus alkalmazás fejlesztése merőben új dolog lesz a számomra. Felvázolom:
- bejelentkezés
- adatbázisba kotorászásKörülbelül ennyi lenne a funkcionalitás. Most a lényeg - végre kibököm - a grafikus részhez lenne szükségem. Lényegébe mit és hogyan is kéne csinálni - útmutatás, könyv, tutorial minden ilyenre gondolok!
mobal,
-
Frigo
őstag
Sziasztok.
Nem igen találtam jobb topikot.
A problémám az lenne, hogy suliban elég nehézkesen megy ez a java cucc ( eclipse ) és szeretnék hozzá valami lépcsőzetesen felépítő könyvet venni, ha ilyen létezik.
Tudnátok segíteni ebben? Ajánlani pár könyvet ami használható alapoktól felfele?

A legjobb olyan lenne ami így "órákra" lenne bontva, és az adott "órai" anyaghoz valami kisebb feladatok.
Mint az a könyv: PHP 24 óra alatt nem tudom ezt valaki látta e már de az elég jól elvan magyarázva stb hasonló könyvet szeretnék csak java-ban.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Agyhullám : Java [link]
-
Frigo
őstag
Kell egy Manifest fájlt csinálnod ami a tartalmazza a belépési pont nevét : azaz annak a class-nak a nevét amelyikben a main-ed van.
-
Frigo
őstag
-
Frigo
őstag
Sziasztok!
Áprilisban szeretnék elkezdeni programozni, s ehhez gyűjtenék információkat.
Milyen könyveket ajánlanátok?
Milyen ezzel foglalkozó weboldalakat ismertek? [ezen kívül
]
Milyen szoftverekre lesz hozzá szükségem?
Mit gondoltok arról, hogy kezdőként JAVA nyelvet szeretnék tanulni? Érdemes előtte más nyelveket is megnézni, vagy jó ez kezdéshez?Teljesen kezdő vagyok, leszámítva néhány HTML oldalt, semmit nem írtam még.
Azért csak áprilisban, mert most a felsőfokú nyelvvizsgámra koncentrálok teljes mértékben (természetesen angol nyelven).Köszönöm előre is a válaszokat!

Lehet kezdőként JAVA-t tanulni csak nem ajánlatos ,legalább is kezdő programozóknak elég nehezen megy a fejébe az objektum orientált programozás.Ha mát a HTML-t ismered akkor jobb választás a PHP-val kezdeni.
De ha mégis java mellett döntesz akkor ajánlom a hivatalos tutorial oldalt : [link]
Magyarul Angster Erzsébet : Objektum Orientált programozás -JAVA 1-2 könyveit ajánlom ,bár ezek már nem egy mai darabok.
Angolul pedig a Head First JAVA-t - ennek a magyar kiadása a közel jövőben várható.Amire szükséged lesz az a JDK illetve egy programozásra alkalmas szövegszerkesztő pl PSPad ,Notepad++
-
Frigo
őstag
Ezt vedd meg ha majd megjelenik.Angolúl már elolvastam és egyik legjobb könyv a témában.Szinte mindent megtalálsz benne ami kell :SWING ,generics ,multi-thread ,inner class,JAR készítés etc...és alaposan kivesézi JAVA-s OOP működését is.Ráadásúl tele van képekkel így a vizuális tipusúaknak is érthetően van elmagyarázva.
-
Frigo
őstag
Sziasztok!
Gondolom nagyon fogjátok unni a mostani szöveget, de laikusként már nincs több ötletem, mint a szívesség kérése. Igazából sok fogalmam nincs a Java-hoz, csak amit autodidakta módon összekapartam, és ez sajnos elég kevés.Honlapot barkácsolok, és a táblázat egyik cellájába szeretnék megjeleníteni órát - ezt eddig össze is tudom ollózni a netről- viszont szeretném annyival megbolondítani a dolgot, hogy amennyiben a kurzort az óra fölé húzom, akkor a dátum jelenjen meg.
Egy komplett kódnak nagyon tudnék örülni ( a dátum/óra lekérdezését szerintem meg tudom oldani, csak a többi nem akar sikerülni).
Ehhez Javascript kell annak meg semmi köze a Java-hoz. Javascript topikban érdeklődj utána.
-
Frigo
őstag
Köszi mindkettőtöknek! Mondjuk az interface dolog végeredményben logikus, csak végig kellett volna gondolni, hamár a korábban olvasottakról megfeledkeztem.

Amit a beágyazott osztályról írtál, az tiszta.
Nekem az nem világos, hogy egy egyébként triviálisnak mondható dolgot miért kellett ennyire kihangsúlyozni? Na mind1, a könyvemben vannak még hasonló furcsaságok
Üdv, szeptemberben fog megjelenni az Agyhullám(Head first) Java könyv melegen ajánlott minden Java-t tanulónak beszerezni ,kezdők számára talán messze ez a legjobb könyv a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Projektor topic
- Autós topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Új! Gigabyte Aero X16 UltraSlim Gamer Laptop Ryzen 7 350 32GB 2TB RTX 5060 16" QHD+ 165Hz Garancia
- Bomba ár! HP 250 G7 - Intel N4020 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Asus RoG STRIX RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

]