Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
plaschil
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
Ehhez valami tutorial videó, hogyan működik a push-pull úgy hogy win+eclipse kombó van fenn, tudtok adni?
A letöltéstől kezdve...
GitHub-ot próbáltam, de nekem k. bonyolult volt. Meg se tudtam jegyezni a tutorial videó alapján.Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
pakriksz
őstag
Megoldottam, végigkeresi az üres string attribútumos(mert van ilyen az xml-ben, így szerencsére nem kell az összes tagen végigmenni, mert csak ezeknél fordulhat elő üres tag) tageket, és beilleszt egy space-t. Így külön zárja le. Azt olvastam az xml-nél az a szabvány ha nincs semmi a tagek között akkor <Tagnév/> a szabályos, de azért jó lenne ha a DOM-ban be lehetne állítani hogy formázgathatja-e vagy sem.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Alvin_ti4200
félisten
-
robisz
senior tag
Erre nem lehet általános érvényű választ adni, mindig attól függ mire van szükség. Ha egy kicsit is komolyabb rendszerről van szó akkor kizárólag a fájlban való tárolás nem igazán elfogadható, adatbázist és valamilyen objektum-relációs eszközt kell használni (Pl: Hibernate, Entity bean-ek vagy valami saját implementáció).
Az XML-nek a rendszerintegrációban van komoly szerepe, magyarul ha olyan más rendszerrekkel is szeretnél kommunikálni aminek pl köze sincs a Java-hoz. Egy XML dokumentumot ugyanis többnyire minden jelentős nyelvben vagy rendszerben fel lehet dolgozni könnyedén. Ha ilyesmire egyáltalán nincs szükséged (ami éles helyezetekben elég ritka), akkor felesleges bajlódnod vele, mert az XML generálás és parsolás némi teljesítmény csökkenéssel jár. -
shev7
veterán
namost a netbeans form szerkesztoje neha eleg ''fura'' dolgokat tud csinalni, de az teny, hogy eclipse-hez alapbol nincs, pluginkent biztos telepitheto, de mivel altalaban szerver oldalon programozok, nincs tul sok tapasztalatom ezzel...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
persze elofordulhat, de szerintem nem az ide hibaja. Nem lehet, hogy az eclipse regebbi java sdk-t hasznalt? Mindenesetre az uj eclipssel nekem meg nem volt bajom.
MOD: protezis: en ugy vettem eszre, hogy a netbeans jol ledonti maganak, hogy melyik file milyen kodolasu. Pl properties file odolasat meg nem tudtam netbeansben megvaltoztatni. Ha lehet is elegge el van dugva benne ez a funkcio. Inkabb hasznaltam a karakter kodokat.
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
szeretned, mi?
sajnos nem foglak. ez kodolasi beallitas, es nem nagyon talaltam (bar nem vittem tulzasba) erre vonatkozo beallitast a netbeansben. (Szemben az eclipse-szel) Nem szeretem a netbeans-t, mert az eclipse-hez kepest erezhetoen lassabban fut a gepemen, de jelenleg azt hasznalom, mert ugy ereztem sokkal jobb tamogatast nyujt j2ee, jsf fejleszteshez (mar a beepitett sun server miatt is). De ugy gondolom, hogy par nap amig megtanulod egy uj ide-ben azokat a parancsokat amiket szoktal hasznalni, utana mar eszre sem veszed a kulonbseget. (Masodallasban eclipse-et hasznalok )''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
''A lényeg az, hogy a programozást magát kell megtanulni a szintaktikát azt pedig az adott nyelv dokumentációjából pillanatok alatt megtanulod. ''
Ez teljesen igy van. En pl Basic-et sosem tanultam, de ha egy komolyabbb excel macrot ossze kell dobnom, nem vagyok meglove. Persze tovabb tart mint egy profinak, meg biztos nem hasznalom ki a nyelv osszes lehetoseget, de ha evente egyet kell irnom, akkor azert nem tanulok meg basicul''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
petofer
csendes tag
Koszi a könyv címeket majd szétnézek akkor ezek után a könyvek után!
Egyébként Turbo Pascalban és Delphiben programoztam eddig, sajnos a C az igazábol kimaradt pedig akkor könnyeb dolgom lenne, de azért elboldogulok így is.
Egyébként tetszik a Java, és eléggé használhatónak tűnik, mármint munka szempontjábol ha majd egyszer eljutok arra a szintre. -
petofer
csendes tag
Letöltöttem a Jbuilder 2007 es változatát, mostmár kezdem megszokni, a netBeans-szel is ugyanaz lett volna a gondom mmint ezzel hogy van egy csomó dolog ami nem úgy van leírva mint a könyvben így még az is plusz idő mire rájövök hogy van és azt az időt mire rájövök tudnám magára a forráskódra is szentelni
De a földön sehol nem lehet már találni 8.0-át!! -
shev7
veterán
ez nested exception. Kb ugy mukodik, hogy meghivod a librarynak egy fuggvenyet, ami meghiv egy masikat. Az a masik egy SocketTimeoutException-t dob, amit az altalad hivott fuggveny elkap, es MessagingException-kent dob tovabb. Tehat neked sosem kell elkapnod a SocketTimeoutException-t, azt megoldja a library, es a MessagingExceptionben hozza tudomasodra, hogy SocketTimeout tortent.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
btotyi
tag
Egyszerűen semmi különös.A példában simán visszakapsz egy Complex osztályt. Igazából egy Complex osztályt pontosabban egy IComplex interfészt implementáló osztályt. Ha Complex típusú lenne a változó akkor csak Complex típusú példányt adhatnál át, IComplex-ként viszont bármilyen olyan osztályt ami implementálja az IComplex interfészt. Ennek fényében a második fele a kérdésednek egyértelmű.
Egy kis magyarázat :[link] -
robisz
senior tag
Őőő... számomra az ablak bezárása azt jelenti, hogy ráklikkelsz a jobb felső
sarokban a bezárás (X) gombra
A WindowListener windowClosed metódusa ebben az esetben hívódik meg.
Ha jól értelmezem Te valami mást szeretnél, talán az Ok vagy Cancel gomb
lenyomására szeretnél végrehajtani valami kódot?
Írd le kicsit bőbeszédűbben, hogy pontosan mit akarsz, pls -
shev7
veterán
ez a resz azert nem jo, mert elkapod az exception-t de errol semmilyen visszajelzes nincs. Tehat ha esetleg ilyen hiba tortenik, akkor az nem fog kiderulni:
catch (IOException ex) {
return;
}
catch (ClassNotFoundException ex) {
return;
}
(Bar ha letrejon a file, akkor elvileg itt nem lehet hiba...)
A tobbi elsore jonak tunik...
De masodikra mar nem nem fogod elhinni, a Host.javaban van a hiba, azert null a toStringed, mert nem jol allitod be a HostName-et.
public void setHostName(String Hostname) {
this.HostName = HostName;
}
Parameterkent atadod a Hostname-et, de a beallitashoz mar az osztaly sajat HostName valtozojat (nagy N-nel) hasznalod, ami termeszetesen null, ezert lesz null.
Illetve a kiiratas sem jo
for (int i=0;i<this.Hostok.size();i++) {
oout.writeObject(HostAdatok);
}
gondolom nem az aktualisan beolvasott cuccot akarod n-szer kiirni, hanem a Hostok.get(i) -t
Egy jotanacs. A getter-setter metodusokat mindig generaltasd. (Netbeansben encapsulate fields-nek hivjak a menupontot ami megcsinalja)
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
''- Kiírás előtt be kell olvasni az összes elemet egy tömbbe. Itt gondolom, hogy valamilyen dinamikus tömbkezelest kell írnom, vagy ha jól emlékszem pont erre jó a Collection?''
Peldaul egy ArrayList (jol raereztel ez egy Collection is, csak megvan az az elonye, hogy peldanyosithato, mivel a Collection csak egy interfesz ) tokeletesen megfelel a celnak.
''- Olvasáskor hogyan valósítható meg, hogy minden objektumot beolvasson?''
Addig olvasol az ObjectInputStreambol, amig el nem ered a file veget.
Egyebkent nem pocsolos, csak egyszer kell alaposan megerteni''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
loszerafin
senior tag
A Serialization-nal baj van akkor is, ha változtatod a class-t, aminek objektumát kiírod, ugyanis van saját verziókezelése.
Azaz kiírod az objektumot, változtatod a class-t és már nem fogja beolvasni.
(Valójában be lehet, de trükközni kell)
Ha tömböt akarsz kiírni, akkor olyan osztály-t hozz létre, aminek a tömb az egyik field-je.
Ha több állapotot akarsz kiírni akkor használj különböző fájlneveket, pl. kiírás időpontja legyen a fájl neve. -
shev7
veterán
''- Ne írja felül a fájlban lévő adatokat.''
Ez legjobb tudomasom szerint nem fog menni. Mikor beirod fileba akkor elotte egyebb infok is bekerulnek, nem csak a konkret tartalma a valtozoknak. Ha appendelsz a filehoz azt nem fogja szeretni. Nagy valoszinuseggel csak az elso iras adatait tudod behozni.
Ket megoldas:
- mindig a teljes tombot irod ki/olvasod be
- sajat iro/olvaso modszert talalsz ki.''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
Ha az osztaly implementalja a Serializable interfeszt, akkor ObjectOutputStream-mel konnyen ki tudod irni fileba, illetve ObjectInputStream-mel ugyanilyen egyszeruen visszaolvasod.
-
faster
nagyúr
class osszead
{
public static void main(String args[])
{
int x,osszeg=0;
for (x=0;x<args.length;x++)
osszeg=+=Integer.parseInt(args[x]);
System.out.println(''A szamok osszege: '' + osszeg);
}
}
Sajnos nincs fent javac ezen a munkahelyi gépen, nem tudtam tesztelni, és már elég régen foglalkoztam a Javaval, de az elv az remélem, érthető.
Bahhh, ez a CODE blokk használhatatlan, kicseréli a \r\n-t br tagokra, így nem lehet kikopizni a blokkot rendesen vágólapra, a dupla idézőjeleket továbbra is kicseréli szimplákra, agyrém...
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Nálam ezt a hibaüzit akkor irja ki, hogy ha az args -ba nem kerül érték, vagy olyan indexre hivatkozunk az argsban ami nem létezik.
Szerintem az a gond, ha van 3 elem az argsban, akkor a length függvény 3-t ad vissza, és te args[3]-ig nézed, mig csak args[0-2] -ig van érték.
Tehát ''for (i=0;i<=args.length;i++)'' helyett ''for (i=0;i<args.length;i++)'' -t próbálj.
[Szerkesztve]''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Te forrásodból:
szam=Integer.parseInt(args);
Mondtam, hogy args egy tömb, tehát ezt kéne:szam=Integer.parseInt(args[x]);
Azért használok x -t, mert a ph motor átirja.
[Szerkesztve]''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Tehát, az args[], az egy tömb, ebbe a tömbe kerülnek azok a dolgok, amit begépelsz, mikor futattod a java progit. Pl.: java HelloWorld 12 .
int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
int szamocska : létrehoz egy szamocska nevű int változót.
Integer.parseInt(), ez egy konvertáló, a stringet, ami eredetileg az args[], tehát string->int, mivel mint irtam, args[] az egy stringtömb.
..(args[0]); A tömb 0., azaz első eleme, ami a fenti példámat nézve, egy 12-s fog megjelenni.
Ha jól emlékszem, ha ezt irod a következő fog történni:
java HelloWorld 12 24 32
Igy args[0] -ban ''12'' lesz, args[1]-ben ''24'', args[2]-ben ''32''
De mivel ezek stringek, a fenti szépséggel lehet átkonvertálni int változóba, igy össze tudod őket adni.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
A probléma az, hogy az, hogy args[szam[1]] <- ezt nem lehet megcsinálni, ugyanis az argsba string kerül ''begépeléskor''.
A következőt ajánlom:
int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
Ilyenkor a cmd-ben beütött számot átváltja int-be, és a szamocska változóba menti, igy már dolgozhatsz vele.
Ha jól olvasom, amit irsz, kicsit mást akarsz összehozni, hát kisérletezz.
Este úgy is java-t kell gyakorolnom, ha addig nem sikerül összehoznod, megcsinálom én is.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest