- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Raspberry Pi
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
Megoldani simán megoldja, hisz ott van benne a BF - csak azt mondtam, hogy az idő nagy részét BF-ban tölti
Én SimpleSudoku-val játszottam, az tud generálni húzós puzzle-okat.
AE
-
ArchElf
addikt
Hát egy Very Hard, vagy Extreme nincs meg ebből a két módszerből (elég sokat játszottam egy időben) - még csak részleteiben sem. Kell még mellé vagy 3 másik módszer: dupla-, tripla kizárás, rejtett duplák, triplák. Ezekkel általában megoldható egy VH, extrémhez még mindig kellhet még mélyebb technika. Utána színezés (ez már BF).
mod:
Szerintem nem volna sokkal gyorsabb két dimenziósban sem. Eseteg négy dimenzióval
Én sima tömbbel csináltam, generált (illetve konfigurálható) régiókkal. Lehet, hogy ez lassabb, de el tud boldogulni nem szabványos felépítésű táblával is.AE
-
ArchElf
addikt
Nagyon OFF:
Hogy így felkeltetted az érdeklődésem összedobtam egy bruteforce (sor/oszlop/block érték-kizárás+rollback-kel) c# kódot - 225 ms alatt "megoldja" a teljesen üres táblát (első jó megoldás). Kis akarattal átültethető Java-ra is (bár használtaam benne egy kis LINQ-et az egyszerűsg kedvéét).AE
-
ArchElf
addikt
válasz
pakriksz #2445 üzenetére
Tread Poolingról olvasgass...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
pakriksz #2394 üzenetére
iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintID <- erre kell keresni, mert ez egyértelműen megadja az összes olyan node-ot ami neked kell.
A gyökérre:
//iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintIDAz elemekre, ha nem lépkedni akarnál
iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID/Provider
iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID/Product
BlueprintIDAE
-
ArchElf
addikt
válasz
csabyka666 #2360 üzenetére
Ennél a ROT13 egyszerűbb, és nem is sokkal kevésbé hatékony... Java-ban vannak beépített crypto algoritmusok, csak körbe kell nézni
Vagy mi a cél? Implementálni szeretnél egyet? Kitalálni egy újat?AE
-
ArchElf
addikt
válasz
ducikma #2344 üzenetére
Pl.
1) Normál bejárással összeszedni az összes nulla mező pozícióját, beletenni egy listába
2) újabb (dupla) ciklusban végig nézni a listát, hogy van e azonos sorú, vagy oszlopú pont. ezeket betenni egy újabb listába
3) különbséget kell képezni az 1. és a 2. pontban képzett listák között. Ami az 1. ból marad azok a független elemek.AE
-
ArchElf
addikt
Szerintem (találtam
)
Unsigned applets cannot perform the following operations:They cannot access client resources such as the local filesystem, executable files, system clipboard, and printers.
They cannot connect to or retrieve resources from any third party server (any server other than the server it originated from).
They cannot load native libraries.
They cannot change the SecurityManager.
They cannot create a ClassLoader.
They cannot read certain system properties. See System Properties for a list of forbidden system properties.És még:
Note:JavaScript code is treated like unsigned code.
When a signed applet is accessed from JavaScript code
in an HTML page, the applet is executed within the
security sandbox. This implies that the signed applet
essentially behaves likes an unsigned applet.AE
-
ArchElf
addikt
1) -50 és 50 között pont 101 szám van, azért kell megszorozni 101-el
2) alapból [0-1[ közé generál véletlenszámokat a függvény (101-el megszorozva [0;101[ közé), ebból 50-el levonva [-50;51[ közé, ami egészre alakítva (nem kerekítve) [-50, 50]egész számok úgy lesznek belőle, hogy egy (int) konverzióval lebegőpontos számból egészet csinálsz.
AE
-
ArchElf
addikt
1) Ha minden fehér, a többi meg fekete, akkor egyszerűen úgy kell mozgatni az eszközt, hogy a fekete test egy adott kamera szélességbe (mondjuk a középső 30%-ba) ne lógjon be. Jobb módszer, ha a látottak alapján virtuális térképet készítesz, de ez egyrészt bejárást igényel, másrészt távolságokat kell valahogy számolni)
2) Távolságot csak úgy tudsz mérni, ha
a) tudod mekkora a tárgy
b) nem fix a kamera fókusza (akkor a objektív állásából + élességből) tudsz következtetni a távolságra
c) 3D-s kamera-rendszernéll a két kamera látószöge alapján lehet számolni a távolságot
d) elmozdulsz és nézed a tárgy növekedését/csökkenését. Ha a te elmozdulásod mértékét tudod, onnan tudsz következtetni a tárgy távolságáta/méretére.AE
-
ArchElf
addikt
A kép (mint bittérkép) megvan? Ha igen utána különböző kép-manipulációs technikák segíthetnek: szín-szűrés, edge-detection, kontraszt érzékelés, stb.
Konkérétan hogy képzeled el, hogy "nagy akadály"? Ha ezt (matemaikailag) meg tudod fogalmazni, akkor már csak a megfelelő algoritmust kell megkeresned/megalkotnod. Ha nem meg a definiálás, hiába is izzadsz rajta...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
m.magus #1560 üzenetére
HTTPS szervert kell felhúzni... és utána már lehet bűvészkedni.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Yodafon #1558 üzenetére
Persze, berakod egy try/catch-be, és a catch-ben elkapod az ArithmeticException kivételt:
private void szamol(){
try{
c=a/b;
if (c == Double.POSITIVE_INFINITY || c == Double.NEGATIVE_INFINITY) throw new ArithmeticException("Nullával osztottunk!");
}catch(ArithmeticException ex){
System.out.println(ex.getMessage());
}
}AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Yodafon #1556 üzenetére
1) Lebegőpontos számokkal számolva a nullával való osztás nem hiba, hanem helyesen VÉGTELEN-t hoz ki eredményül (angolul INFINITY). Integer osztás esetén a változó nem képes felvenni az INFINITY értéket, ezért fut hibára. Ha szeretnéd, hogy lebegőpontos osztásnál is dobjon hibát, akkor neked kézzel kell dobni valahogy így:if (c == Double.POSITVE_INFINITY) throw new ArithmeticException("Nullával osztottunk!");
2) Az e-t ott deklarálod a Catch-ben
Mivel az ArithmeticException nem biztos, hogy nullával való osztás eredménye, így inkább célszerű az e.getMessage() értékét kiiratni.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
attila760504 #1514 üzenetére
Fejleszteni?
AE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged