- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Hisense LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davs
tag
válasz
ArchElf #2623 üzenetére
Tudnal linkelni egy oldalt, ahol ilyen very hard, vagy extreme sudokuk vannak megoldasokkal egyutt? En neztem egy oldalon extreme puzzleket es siman megoldotta..telefonomon rajta van az app, ki tudom probalni
http://www.extremesudoku.info/sudoku.html Innen probaltam egy extreme-t, ~1,5 sec korul megis oldotta
-
Davs
tag
válasz
ArchElf #2621 üzenetére
Igazabol 3..az elejen, amig talal valamit fut a "single candidate" es a "hidden single candidate", aztan ha ezek lefutottak es meg nincs befejezve a sudoku akkor max 3 bruteforce
...erjek haza melobol es feldobom..de amugy nagyon alpha fazisban van a dolog, epphogy mukodik
egydimenzios tombben van jelenleg a sudoku tabla, azt mindenkeppen at kellene csinalni ket dimenziosra, szerintem ugy gyorsulnanak a muveletek..bar nem nagy eroforrasigenyes dolog egydimenziosbol kiszamolni, hogy melyik elem tartozik ugyanabba a sorba,oszlopba,blokkba (szerintem..1-2 osztas, kivonas,% a for ciklusban)
-
Davs
tag
válasz
ArchElf #2612 üzenetére
Ha ez nekem szolt, akkor elmondom, hogy bruteforce-ot csak vegso esetben hasznaltam, miutan az elotte levo 2 modszer nem tudta befejezni az egesz sudoku-t. Feltehetem a java kodot, amint lesz egy kis idom dobok bele par kommentet..Azutan az a java kod ment 1az1-ben szinte at androidba is..
-
-
pakriksz
őstag
válasz
ArchElf #2398 üzenetére
Aha köszi, bár nem pontosan így értettem, de majdnem, és így látva egy példát már kezdek rájönni hogy működik ez, és persze a programban is működik. Még annyit hozzátennék, hogy stringnél az xpath querybe "" között szóval kell pár \" is. Ezért egyébként nem szól, viszont ha nincs ""-ben akkor nem fog soha sem eredményt adni.
-
pakriksz
őstag
válasz
ArchElf #2395 üzenetére
jó ezt tudom, de egy lekérdezésbe ezt hogy?
Na meg azt is valahogy meg kellene oldani utána, hogy van egy provider product, és blueprintid trió és ezekre textjére együtt rákeresni, úgy hogy csak azt dobja ki ahol ez a 3 dolog pontosan egyezik a keresettel, ahol a 3 ból egyik nem egyezik ott már nem.
-
-
ther
aktív tag
válasz
ArchElf #2345 üzenetére
Én valahogy így oldanám meg:
1.) Két külön dupla ciklust írnék egymás után, az elsőben a belső ciklus soronként járja be a mátrixot, másodikban oszloponként. Azokat a 0-kat menteném ki, melyek "magányosak" a saját sorukban vagy oszlopukban. Ha egynél több 0 van, akkor már felesleges kimenteni őket. Attól függően hogy épp sorokban vagy oszlopokban kerestük, külön kollekcióba gyűjteném ki.
2.) A két kollekció tartalmát összevetném, és az egyező elemeket kigyűjtve meglennének a függetlenek.
-
rt06
veterán
válasz
ArchElf #2312 üzenetére
sajnos ez esetemben nem megoldas, terveim szerint nem is lesz input field
a cel egy opera extension lenne, ahol a javascript oldalbetoltes, vagy tabvaltas utan lekeri az aktualis tabhoz tartozo host A es AAAA rekordjat, valamint a helyi szamitogep ipv4 es ipv6 cimeit, majd ezek alapjan megtippeli, hogy az adott oldal ipv4, vagy ipv6 protokollon keresztul erte-e el a felhasznalo (kb ugy mint itt)amugy a fenti modon sikerult megkerulnom a problemat, annyi elteressel, hogy a nevfeloldas utan a java allpet meghiv egy javascript fuggvenyt az ipcimeket parameterkent atadva annak
ezt kovetoen viszont felmerult megegy problema (miszerint az extension betoltese utan mindossze par masodpercig latszik taskmanager-ben a jvm), de gyanitom, ez mar nem ide kotodik (mezei html-be agyazva es azt megjelenitve kifogastalanul mukodik a dolog)
-
rt06
veterán
válasz
ArchElf #2307 üzenetére
no, most, hogy mukodik rendesen az applet (forras: sajat kod + dnsjava), ez a masodik - javascript-re vonatkozo - resz okoz problemat
az applet betoltodesekor lefut annak init fuggvenye, es gyonyoruen kiirja java konzolba mind a helyi, mind a tavoli gep ip cimeit (pontosabban egyelore par beegetett tavoli szerver ip cimeit a teszt kedveert)
Local machine hostname: voskhod-1
Local IPv4 addresses:
Local IPv6 adresses: 2a01:368:e10d:0:0:0:0:20
Remote IPv4 addresses: 209.85.148.99 209.85.148.103 209.85.148.104 209.85.148.105 209.85.148.106 209.85.148.147
Remote IPv6 addresses: 2001:4c48:1:d5:0:0:2:1b 2001:4c48:1:d5:0:0:1:1bviszont mikor kezzel hivom meg jmk.hu/temp/java/indicator/scripts/index.jsa fuggveny(eke)t, nem kapok eredmenyt, csak egy ilyen hibat:
java.security.AccessControlException: access denied (java.net.SocketPermission 192.168.0.1:53 connect,resolveitt, ha jol sejtem (es jol ertelmezem a google talalatokat), pontosan az okozza a problemat, amit fentebb irtal, miszerint a javascript-bol meghivott java kod insigned kodkent kerul futtatasra, s igy sem a helyi halozati eszkozoket nem tudom lekerni, sem a dns szerverhez (az lenne a 192.168.0.1:53) nem tudok kapcsolodni
kerdesem az lenne, hogy van-e valamilyen mod ennek megkerulesere
egy lehetseges megoldasra tudok gondolni, hogy js-bol beallitok egy valtozot a java kodban, majd egy timer esemenyre meghivodo fuggveny elvegzi a valtozoban tarolt domain ip cimekre torteno feloldasat, az eredmenyt pedig egy masik string-be irja es eldob egy esemenyt, amit javascript oldalon elkapok (ha lehet egyaltalan ilyet), s ennek hatasara a javascript kiolvassa a valtozok erteke
viszont ez elegge favago megoldas, jo lenne valami ertelmesebbet hasznalni, ha van ra mod -
-
Yodafon
őstag
válasz
ArchElf #1557 üzenetére
Thx. Műkszik csak nem tom hogy jól -e .Így néz ki a kivételkezelős rész:
private void szamol(){
c=a/b;
if (c == Double.POSITIVE_INFINITY) throw new ArithmeticException("Nullával osztottunk!");
}És futtatásnál ha direkt úgy adom meg a számokat hogy hibát adjon akkor ezt írja ki:
Exception in thread "main" java.lang.ArithmeticException: Nullával osztottunk!
at szamol.szamol(proba.java:26)
at szamol.kiir(proba.java:35)
at proba.main(proba.java:53)
Java Result: 1Ez normális? El lehet tüntetni azokat a csúnya hibaüzeneteket hogy csak az maradjon amit megadtam neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Hisense LCD és LED TV-k
- Lexus, Toyota topik
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gitáros topic
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest