Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
-
dany27
őstag
hello
egy olyan kérdés hogy honnét tudom leszedni a JDK-t mert a hivatalos link az nálam halott
-
nagykovi
csendes tag
Sziasztok.
Olyan progit kellene irnom, ami egy számtani sorozatot készit előre megadott a1, d és n alapján. Nem igazán tudom hogy kezdjek neki, kis segitséget szeretnék kérni. Köszi előre is -
rdi
veterán
Sziasztok,
hogy én ezt a topikot mennyire kerestem!Javaban majd javascriptben kellen megírnom egy programot, ami egy könyvtárban lévő könyvtárakat és txt fájlokat listáz ki, majd kattintásra jelenít meg .
Ehhez kellene segítség, minimális java ismeretekkel rendelkező kezdőnek...ja és az eclips jött be nálam
-
nyaralasptt
csendes tag
válasz
bambano #1089 üzenetére
Ha ennel kicsit konkretabb lennel /mennyi penzbol; lokalis adatbazis kell-e; csak fejlesztogep vagy server is, linux vs. win stb./, akkor konnyebb volna segiteni, viszont par altalanossagot azert leirok:
1. A cpu altalaban nem tul fontos tenyezo java-s fejlesztesben: a 2 mag fontos, hogy ha a JVM vagy az IDE megdoklik, akkor konnyu legyen kiloni es ne kelljen a prioritasokkal jatszani
Szerintem fejleszteni egy kozepes core 2 siman megteszi(~6600). A vinyo alt. nem tud annyi adatot adni a cpu-nak, hogy az ki legyen tomve
2. A vinyo szokott lenni a legproblemasabb resz, foleg EE java eseten a sok XML file miatt + a lokalis db is azt terheli, szoval itt erdemes erositeni. A deployment resz (5-30 perc kozepesebb alkalmazasokra) is foleg a vinyot veszi igenybe.
3.Memo: minel tobb annal jobb, bar egy jvm-mel nem lehet 1 GB-nal tobbet hatekonyan kihasznalni; 2-3 Gb kb. eleg szokott lenniA netbeans-be egyebkent az a legjobb, hogy valamit vagy rogton kiokumlal, vagy soha az eletbe.
-
nyaralasptt
csendes tag
válasz
norbiphu #1087 üzenetére
En is sokaig netbeans-t toltam, mivel az egyetemen a sun altal sponzoralt JEE oktatasokon azt hasznaltuk, illetve meg a creatort, viszont az eddigi mukahelyeimen mindenutt eclipse volt /illetve integration dev./, ezert kenytelen voltam atszokni, es most mar azt mondom, hogy java-hoz jelenleg az eclipse a legjobb IDE. Mondjuk a 6-os nb-be lehet ujitanak valamit a sun-os sracok, viszont azt foleg a Ruby miatt varom.
Viszont a hulye netbeans template-ek idegzodtek be /serr, sout, CTRL+J D es tarsai/, ezert az uj eclipse installokat kenytelen vagyok minden alkalommal testreszabni.
-
bambano
titán
Légyszi segítsetek gyakorlati tapasztalattal: milyen processzort vegyek, ha az az egy szempont, hogy netbeans és csatolmányai (tomcat, glassfish) jól fusson? amdx2, opteron, c2d, c2q?
Thx -
lakisoft
veterán
okés ... köszi megnézem ...
-
lakisoft
veterán
sziasztok ... milyen fejlesztő környezetet érdemes használni javaval ...?
-
Shodan
őstag
Leszedtem a sun oldaláról a jdk-6u3-windows java jdk-t,de ha parancssorból akarok javac-ot használni akkor azt írja ki hogy nem ismeri fel belső vagy külső parancsként. Valamit be kell állítani hogy működjön?
-
Sianis
addikt
Valójában kis adatmennyiségről van szó.Épp most tanulunk róla a suliban, felhasználási területről nem beszélnek, inkább csak arról, hogy mit tud. Nekem azért tetszett meg, mert van hozzá egyszerű parser vagy ha az nem elég akkor egyszerűen én gyorsan lehet hozzá készíteni egy megfelelőt.
Sianis
-
robisz
senior tag
Erre nem lehet általános érvényű választ adni, mindig attól függ mire van szükség. Ha egy kicsit is komolyabb rendszerről van szó akkor kizárólag a fájlban való tárolás nem igazán elfogadható, adatbázist és valamilyen objektum-relációs eszközt kell használni (Pl: Hibernate, Entity bean-ek vagy valami saját implementáció).
Az XML-nek a rendszerintegrációban van komoly szerepe, magyarul ha olyan más rendszerrekkel is szeretnél kommunikálni aminek pl köze sincs a Java-hoz. Egy XML dokumentumot ugyanis többnyire minden jelentős nyelvben vagy rendszerben fel lehet dolgozni könnyedén. Ha ilyesmire egyáltalán nincs szükséged (ami éles helyezetekben elég ritka), akkor felesleges bajlódnod vele, mert az XML generálás és parsolás némi teljesítmény csökkenéssel jár. -
Sianis
addikt
XML-ben mennyire érdemes adatokat tárolni? Gondolok itt arra pl, hogy az objektumokat nem egyszerű fájlban hanem XML formátumban tárolnám.
Sianis
-
Sanyix
őstag
A set nemnagyon működött, de az nem nagy gond, az viszont elég nagy, hogy olyan mintha a kimenet csak integer lehetne, ha tört jön ki egy műveletre, akkor az eredménye 0.0, még ha az objektumot float-á alakítom, akkor is.
Vagyis úgy tűnik inkább az átalakítással van gond, egy
if (o instanceof Float ) {
k = (Float) o;}-al próbálkozom, de nem igazán műxik jól.
-
robisz
senior tag
Hát azt senki nem mondta, hogy ha te kivül válozókat deklarálsz, akkor azt az Interpreter látni fogja (hogyan is láthatná
)
Szóval vagy magában a beanshell scriptben (amit az eval-nak átadsz) deklarálod a változót, vagy pedig megmondod az Interpreter-nek az értékét, valahogy így:i.set("a", 1);
i.set("b", 2);
i.eval(...) -
Sanyix
őstag
Megvan, így műxik. Bár nem értem miért van példaként leírva egy nem működő dolog...
Interpreter qs= new Interpreter();
int a=1;
int b=8;
Object o=null;
try {
o = qs.eval("5*8");
} catch ( EvalError e ) {
System.out.println("hiba: "+e);
}
System.out.println("ennyi: "+a+" "+o); -
Sanyix
őstag
Na próbálgattam mit tud, és csináltam egy ilyet:
Interpreter qs= new Interpreter();
int a=1;
int b=8;
try {
qs.eval("a=b*5");
} catch ( EvalError e ) {
System.out.println("hiba: "+e);
}
System.out.println("ennyi: "+a);ez szinte pont olyan mint a csomag oldalán található példa
Az van, ha az eval-on belül értéket adok az a-nak, nem történik semmi, marad 1. Ha berakok egy szorzást (pont úgy ahogy a példában is, és ahogy fent is látható), akkor "Sourced file: inline evaluation of: ``a=b*5;'' : illegal use of undefined variable, class, or 'void' literal : at Line: 1 : in file: inline evaluation of: ``a=b*5;'' : ;"Namost én ebben nem látom mi a hiba.
-
robisz
senior tag
A lényeg, hogy a jar fel legyen véve a classpath-ba, én nem használok netbeans-t,
de gondolom az Eclipse-hez hasonlóan abban is lehet jar-okat adni a projekt-jez.
Egyébként a beanshell-ben először egy Interpreter object-et kell létrehozni és azon lehet hívni az eval() metódust. -
Sanyix
őstag
Köszi! Nem szeretném magam lekódolni, azt majd később
Amúgy úgynézki megtaláltam a nekem megfelelő parancsot, az eval()-t. Bár fura mert mert a példákban azt írja hogy ezt így simán be kell írni. Semmi objektum, semmi csomagútvonal.Egyébként netbeanst használok, de nem igazán tudom hova kéne rakni ezt a jar fájlt, mert van vagy 8 modules mappa tele jar-okkal.
-
robisz
senior tag
Szia!
A beanshell nevű csomag a te barátod: [link]
Ha azonban te magad szeretnéd lekódolni akkor már nem olyan egyszerű a dolog, kell hozzá némi fordítóprogram elméleti ismeret. Röviden: írnod kell egy parser-t ami tulajdonképpen egy szintaktikai elemző és egy interpretert, ami "végrehajtja" a scriptet. Javaslom nézz utána neten, mert nem igazán lehet egy fórum hsz-ben kifejteni a részleteket.
-
Sianis
addikt
válasz
animatrix11 #1063 üzenetére
Igatad van: nem vagy programozó
A kódod így kezdődik
:<script type='text/javascript'>
Ez egy JavaScript, ami csak névről Java, de valójában semmi köze nincs hozzá.
Itt a helyed.
Sianis
-
animatrix11
őstag
üdv
segitsetek már lécci van egy java függvény, de én nem vagyok programozó, hogyen kell html-ben meghivni? erről lenne szó
<script type='text/javascript'>
var kezd=new Array();
var veg=new Array();
var veg=new Array();
var l1,l2,l3;function fromhex(h){
var hex='0123456789abcdef';hr=Number(hex.indexOf(h.charAt(1)))*16+Number(hex.indexOf(h.charAt(2)));
hg=Number(hex.indexOf(h.charAt(3)))*16+Number(hex.indexOf(h.charAt(4)));
hb=Number(hex.indexOf(h.charAt(5)))*16+Number(hex.indexOf(h.charAt(6)));hrgb=new Array(hr,hg,hb);
return hrgb;
}function initblink(){
kezd=fromhex('#000000');
veg=fromhex('#ff0000');
lepes=40;l1=Math.abs((kezd[0]-veg[0])/lepes);
l2=Math.abs((kezd[1]-veg[1])/lepes);
l3=Math.abs((kezd[2]-veg[2])/lepes);kr=kezd[0];
kg=kezd[1];
kb=kezd[2];
}function blink(){
if ((kr-l1)<kezd[0] || (kr-l1)>veg[0]) l1=-l1;
if ((kg-l2)<kezd[1] || (kg-l2)>veg[1]) l2=-l2;
if ((kb-l3)<kezd[2] || (kb-l3)>veg[2]) l3=-l3;kr-=l1;
kg-=l2;
kb-=l3;
r=Math.round(kr);
g=Math.round(kg);
b=Math.round(kb);document.getElementById('szoveg').style.color="rgb("+r+","+g+","+b+")";
}</script>
annyit csinál, hogy villogtatja a szöveget, működött is (nem én irtam ezt a részét, csak az a szöveg le lett szedve, mert nem kellet, és most nem tudom rárakni
-
Sanyix
őstag
Hi!
Megoldható az javaban hogy egy texfieldbe írt szöveget kódként hajtson végre? Pl hogy beírok egy olyat hogy sin(akármennyi)+sqr(akármennyi) meg ilyesmiket. Szóval a textfieldbe írt műveleteket úgy végrehajtani, mintha a forráskódban lenne.
-
Sianis
addikt
Nem tudom mennyire jó dolog rögtön az objektum orientált programozással kezdeni. Mi egyetemen csak harmadik nyelvként kezdtük el, nem nehéz nyelv, de kell hozzá egy bizonyos szemlélet.
Mint már oly sokszor megtettem, most is ESR-t hívom segítségül. Ő azt javasolja, hogy Pythonnal kezdjen az ember.
Én is programozok ebben a nyelvben, nagyon jól tanulható, jól dokumentált és az alapok könnyen elsajátíthatóak. [link] - ez egy komplett könyv magyarul, nagyon jó kezdésnek.
Sianis -
blaces
tag
Sziasztok!
Szeretnék megtanulni programozni és erre a Java nyelvet szemeltem ki magamnak, tudtok olyan könyvet ajánlani ami megtanít erre? Java 24 óra alatt könyvnek a bevezőtje azt írta, hogy kezdőknek is jó, esetleg erről mi a véleményetek? Esetleg más könyv?
Vagy inkább ez egyenlő az öngyilkossággal és más nyelvet próbáljak ki?
Köszönettel: blaces -
cons
csendes tag
Hi!
Java ismeretekkel rendelkező programozót keresünk, egy térképes cégkereső portál fejlesztéséhez. Minta: http://www.google.com/apis/maps/ Adatbázis és a Google API összekapcsolása és megjelenítése a fő feladat.
Üzeneteket a következő e-mail címre várjuk: laszlo_sutus@yahoo.com -
kltz
tag
Hello!MOst próbálkozom a java fejleszgetésel és leszedtem a jdk 1.6 és egy program futtatót szeretem volna irni ami ugy kezdödik hogy ''import XXX;'' és le akkarom fordítatni és azt irja ki error és rámutat a pontos vessző allá de nem tudom h mi lehet a baj vele!Valaki tudna benne segíteni?
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
persze elofordulhat, de szerintem nem az ide hibaja. Nem lehet, hogy az eclipse regebbi java sdk-t hasznalt? Mindenesetre az uj eclipssel nekem meg nem volt bajom.
MOD: protezis: en ugy vettem eszre, hogy a netbeans jol ledonti maganak, hogy melyik file milyen kodolasu. Pl properties file odolasat meg nem tudtam netbeansben megvaltoztatni. Ha lehet is elegge el van dugva benne ez a funkcio. Inkabb hasznaltam a karakter kodokat.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
szeretned, mi?
sajnos nem foglak. ez kodolasi beallitas, es nem nagyon talaltam (bar nem vittem tulzasba) erre vonatkozo beallitast a netbeansben. (Szemben az eclipse-szel) Nem szeretem a netbeans-t, mert az eclipse-hez kepest erezhetoen lassabban fut a gepemen, de jelenleg azt hasznalom, mert ugy ereztem sokkal jobb tamogatast nyujt j2ee, jsf fejleszteshez (mar a beepitett sun server miatt is). De ugy gondolom, hogy par nap amig megtanulod egy uj ide-ben azokat a parancsokat amiket szoktal hasznalni, utana mar eszre sem veszed a kulonbseget. (Masodallasban eclipse-et hasznalok)
-
Sianis
addikt
válasz
petofer #1047 üzenetére
Én azért szeretem, mert elérhető Windows és Linux alatt is. Persze Eclipse is, de futottam már bele olyan hibába Eclipse-ben, ami NetBeans alatt nem jelentkezett. Ami egyedüli probléma NetBeans-ben, hogy Windows-Linux verziók valamiért összevesznek az ékezetes betűkön...mondjuk shev7 kolléga lehet, hogy mindjárt kioktat a megoldásról, bár ezért nem sértődnék meg.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
petofer #1044 üzenetére
Arra azért készülj fel, hogy sokkal másabb lesz, mint a Pascal, de még a C-től is nagyon messze áll. A Java igazi objektum orientált nyelv, sokaknak ezért nem tetszik, a maradnéknak pedig éppen ezért.
Pl: Én gyakorlatilag alap tudással és jó adag elszántsággal írtam egy egészen használható e-mail küldő programot. Pedig soha nem gondoltam volna, hogy én valaha is ilyesmit fogok csinálni, de a Netbeans és a Sun referencia segítségével ( meg némi angol tudással ) nagyon jól lehet haladni.
Sianis -
shev7
veterán
''A lényeg az, hogy a programozást magát kell megtanulni a szintaktikát azt pedig az adott nyelv dokumentációjából pillanatok alatt megtanulod. ''
Ez teljesen igy van. En pl Basic-et sosem tanultam, de ha egy komolyabbb excel macrot ossze kell dobnom, nem vagyok meglove. Persze tovabb tart mint egy profinak, meg biztos nem hasznalom ki a nyelv osszes lehetoseget, de ha evente egyet kell irnom, akkor azert nem tanulok meg basicul -
petofer
csendes tag
Koszi a könyv címeket majd szétnézek akkor ezek után a könyvek után!
Egyébként Turbo Pascalban és Delphiben programoztam eddig, sajnos a C az igazábol kimaradt pedig akkor könnyeb dolgom lenne, de azért elboldogulok így is.
Egyébként tetszik a Java, és eléggé használhatónak tűnik, mármint munka szempontjábol ha majd egyszer eljutok arra a szintre. -
Sianis
addikt
A legjobb könyv a Sun féle referencia.
[link]
És esetleg ennek kicsit mélyebben taglalt verziói. ESR írta a Hacker HOWTO-ban, hogy az igazi programozó olyan, hogy programnyelvtől függetlenül pár nap alatt bármilyen nyelven megtanul programozni. A lényeg az, hogy a programozást magát kell megtanulni a szintaktikát azt pedig az adott nyelv dokumentációjából pillanatok alatt megtanulod.
Amúgy hanyadik nyelv a Java neked?
Sianis -
petofer
csendes tag
Igen igazad van erre már rájöttem...
fordigatom parancssorbol is meg jbuilderből is, most kezdem átlátni még csak hogy mi hogy van, utánna majd lehet nekifeküdni a bonyolultabb dolgoknak!
Remélem megértem a dolgokat ebből a könyvből eddig egész érthető!
Van véleményed az Angster féle Java könyvekről? -
petofer
csendes tag
Letöltöttem a Jbuilder 2007 es változatát, mostmár kezdem megszokni, a netBeans-szel is ugyanaz lett volna a gondom mmint ezzel hogy van egy csomó dolog ami nem úgy van leírva mint a könyvben így még az is plusz idő mire rájövök hogy van és azt az időt mire rájövök tudnám magára a forráskódra is szentelni
De a földön sehol nem lehet már találni 8.0-át!! -
petofer
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Most kezdtem el Javat tanulni és a könyv jBuilder 8.0-át használja de én sehol nem találtam ( a www. borland.com-on sem), csak a Turbo J Builder 2007-et!
Viszont így nem megyek el a könyvön!
Tudna valaki segíteni honnan tudnék szerezni egy jBuilder 8.0-át?
Válaszotokat előre is köszönöm!!! -
Szab02
aktív tag
Valaki? [link]
-
shev7
veterán
ez nested exception. Kb ugy mukodik, hogy meghivod a librarynak egy fuggvenyet, ami meghiv egy masikat. Az a masik egy SocketTimeoutException-t dob, amit az altalad hivott fuggveny elkap, es MessagingException-kent dob tovabb. Tehat neked sosem kell elkapnod a SocketTimeoutException-t, azt megoldja a library, es a MessagingExceptionben hozza tudomasodra, hogy SocketTimeout tortent.
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
A következő Exception-t kapom:
javax.mail.MessagingException: Could not connect to SMTP host: smtp.gmail.com, port: 300;
nested exception is:
java.net.SocketTimeoutException: connect timed out
Ezt szeretném lekezelni:
catch (SocketTimeoutException e) {
}
Félig kész kódrészlettel, de a fordító azt mondja, hogy:
java.net.SocketTimeoutException is never thrown in body of corresponding try statement
Miért adja ezt nekem? A kivételt dobja a program, szóval le is kell kezelni.
Sianis -
shev7
veterán
válasz
Forest_roby #1023 üzenetére
nem ertem a kerdesedet
nem mindegy, hogy jar, vagy exe file-t kell inditani? Vagy ha a JRE a kerdes, akkor igen, mindenkeppen kell JRE ahhoz, hogy java alkalmazast futtathass.
Hogy nem szokas, azt nem mondanam. Pl az eclipse es az azureus is javas. Igen tudom, ezek exe-vel indulnak, nemtudom mit kell ahhoz csinalni, hogy legyen exe-d, de az kb annyit csinal, hogy a jar file-t elinditja...
MOD: rakeresve a ''jar to exe''-re van par talalat, de ugy nezem fizetosek. Meg tul sok ertelmet nem latomsztem mindegy, hogy jar-t kell inditani vagy exe-t.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
Forest_roby #1021 üzenetére
a link vegen is ott van egy teljes mukodo forraskod
egyebkent nem art ha erted mi tortenik
exe-t szerintem nem fogsz belole csinalni. De a netbeans a forditas utan csinal belole egy jar filet. Ha telepitve van a jre a gepen, akkor ''a jar file ugy mukodik mintha exe lenne'' -
Forest_roby
őstag
Hi!
Igazabol ez nekem egy kicsit magas, de szerencsere en is talaltam egy tutorialt, ami erthetobnek tunik, van benne egy kesz program, ami mukodik is....
Mar csak atalakitom Grafikus feluletre es jo is lesz alapnak....
Azert koszi a segitseget!
Mas:
Ha irok egy Java progit legyen az nagyon egyszeru, vagy bonyolult progi, hogyan csinalok belole vmi futathato filet? ( exe -t )
Vagy ha ez nem lehetseges, akkor milyen lehetosegek vannak? Hogyan tudom atvinni egy masik gepre a progit?
Eddig ha el akartam inditani a progit, akkor vagy a command -ban java program paranccsal inditottam el vagy a NetBeans el az F6 gomb segitsegevel.... ez nekem nem kielegito!
Elore is koszi!
Forest -
shev7
veterán
válasz
Forest_roby #1019 üzenetére
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #1016 üzenetére
No, nekem csak a modszer kell, hogy hogyan lehet url -rol tolteni?
Vki?
UP! -
Szab02
aktív tag
Senki?
UP! -
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani pár könyvet (örülnék, ha letölthető és magyar lenne) ahol el lehet kezdeni az alapoktól és tényleg használható?
Előre is köszi! -
Forest_roby
őstag
Hi!
Tudnatok segiteni abban, hogy hogyan lehet java segitsegevel olyan progit irni, ami letolti egy megadott url tartalmat?
Tehat:
url: www.vmi.hu/kep.jpg
a progit elinditom es ha van internetkapcsolat, akkor letolti a kep.jpg -t az elore beallitott mappaba.
Ha tudtok vmi jo ki tutort ehhez, az is jol jonne...
Elore is koszi!
Forest -
VPS
csendes tag
Sziasztok! Fejvadász vagyok és JAVA fejlesztőket keresek egy amerikai szoftvercég magyarországi fejlesztőirodájába. Érdekes munka, inkább családias mint multi környezet, néhány év gyakorlat és értékelhető referenciák kellenek. Teljesen bejelentett munkaviszony, semmi számla, viszont piaci bérek.
Önéletrajzot küldhettek az info@vpsgroup.hu, vagy hívjatok telen (20)9228541 -
Zsu_
senior tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy kis java progija (esetleg kivételkezeléssel), ami bekér a felhasználótól pár adatot és azt menti egy egyszerű txt fileba.
Át tudna nekem küldeni valaki ilyesmi kis programocskát?
Köszi! -
T.Jones
tag
Hi!Munkahelyemen nem tok jáccani mert nincs java,és rendszergazda tud csak installálni,ezért az a kérdésem ha vki átküldi a felinstalált java mappáját akkor ez ugy menni fog?nem mi?
és akkor máshogy meglehetne oldani vhogy?előre is köszi
-
robisz
senior tag
válasz
cidalain #1010 üzenetére
Helló!
A megoldás:
Calendar calendar = Calendar.getInstance();
calendar.setTimeInMillis(time);
int hours = Calendar.get(Calendar.HOUR_OF_DAY);
Csak arra vigyáz, hogy te azt irtad, hogy másodpercben van meg az idő, a
Java meg millisec-ben kezeli... Akkor fogod, oszt' felszorzod 1000-el mielőtt
''besetelnéd'' -
cidalain
veterán
sziasztok!
egy gyors help kéne, mert a neten nem találtam értelmes leírást konkrétan...
van egy timestampem amilyet a php generál. így néz ki, a 1970.jan.1-től eltelt másodpercek száma: 1185794460.
ezt egy java .class fájlnak a php-ből paraméterként adom át.
mindenképpen INT-ként megy át az anyag, mert számolni is kell majd ott vele.
viszont ki is kell íratni a képernyőre, viszont elég lenne csak az órák számát.
tehát
input: 1185794460
output: 13
(2007-07-30 13:21:00 <=> 1185794460)
na erre kellene valami függvény, getHours(), függvény nálam nem ment. de lehet hogy rosszul használtam? vagy valami másikat kellett volna?
köszi előre is
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
en viszont egyetertek wiggen-nel. A C sokkal alkalmasabb a megfelelo hozzaallas elsajatitasara. Az alapokba sokkal konnyebb c-ben belejonni, pont azert, mert nem kell ''szivni'' osztalyokkal. Aztan ha megvan egy biztos alap, preferenciatol fuggoen lehet mozogni c++ c# vagy java iranyba.
-
wiggen123
senior tag
válasz
metaldog #1006 üzenetére
Ha most kezdesz programozni ne a javaval kezdj, mert ez a nyelv nem az amit hamar meg lehet érteni kezdőként. Ajánlom a C-t. Ha az megy akkor jöhet a java, persze előtte jó utánanézni mi is az az objektumorientált programozás.
Most nem akarlak megbántani, de a hozzászólásaidból le lehet szűrni, hogy nem vagy egy tapasztalt programozó, csak segiteni akartam. -
shev7
veterán
válasz
metaldog #1004 üzenetére
ha jol nezem a JBuilder az fizetos. (Bar mintha a Turbo JBuilder ingyenes lenne, de nem volt kedvem regisztralni)
Szoval ket tanacs:
1. Mindegy, hogy milyen IDE-t hasznalsz, az alapfunkciok amik ahhoz kellenek, hogy el tudj kezdeni programozni az ingyenesekben is megtalalhato (NetBeans, Eclipse)
2. Tanulj meg jol kereseni. A programozas tipikusan olyan, hogy rengetegszer fogsz olyan probelmaval talalkozni amire nem tudod a megoldast, de masok mar biztos megoldottak. Azert a JBuildert megtalani (illetve megtalalni azt az infot, hogy fizetos) nem olyan bonyolult. -
metaldog
aktív tag
Hi én most akarok megtanulni a javat már sikerült könyvet is szereznem és ott a JBuildert kellene használni de nemtudom letölteni sehonnan valaki nemtudna belinkelni valamilyen oldalt ahonnan lel lehet tölteni? Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
gizmoboy
csendes tag
Hello! Remélem, idevág a dolog: a SZTAKI-ról húztam egy bookmarkletet a Mozilla könyvjelzői közé, de egy kis változtatást szeretnék eszközölni rajta. A programozáshoz egyáltalán nem értek, de a popup méretét enélkül is sikerült átállítanom =D, már csak azt szeretném elérni, hogy aktív ablakként ugorjon fel, ne pedig a teljes képernyős böngésző mögött. A kiegészítő esetében (szókijelölés, majd jobb klikk menü) aktívként ugrik fel, ezért gondolom, hogy a bookmarkletnél is lehet ilyet.
javascript:D=document;S=D.selection;Q='';l=top.length;if(l<=1){Q=(S?S.createRange().text:
D.getSelection());}else{for(i=0;i<l;i++){DF=frames.document;SF=DF.selection;Q+=(SF?SF.
createRange().text:DF.getSelection());}}if(!Q){Q=prompt('Angolr%C3%B3l magyarra: ','')};if(Q){W=open('http://szotar.sztaki.hu/dict_search.php?L=ENG:HUN:EngHunDict&M=2&E
=1&T=1&C=1&A=1&P=2&O=HUN&in_bookmarklet=1&W='+escape(Q),'Fordito','width=600,
height=400,toolbar=no,scrollbars=yes');void(W.focus());}else{void(null)}
Kösz a segítéget!
[Szerkesztve] -
drakhel
csendes tag
hali!
dreamweaver 8-ban próbálok layer-t létrehozni, de egyszerüen nem engedi.. kattintok folyamatosan a draw layer gombra de nem történik semmi... pedig teljes verziom van!
nem értem h mi lehet..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Gamepad
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Magisk
- Milyen notebookot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- CNC topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged