Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- MSI Claw
- E-book olvasók
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
Ok ne vegyél A TV-t, ha a TV-d tudja, de a NAS nem hülyeség. Az iPad-ról minden felmehet rá, + az összes média tartalom PC-röl.
Mind ezt lejátszhatod az okos TV-l, + az iPad-l is. De azt csak te tudod hogy mi jó neked. (Ja ès minden NAS-hoz van iOS app amivel meg lehet a “bonyolult” fájlkezelést oldani.) -
NGA
addikt
válasz
galaxys80 #21144 üzenetére
Ezt mi a francnak? Semmi hasonlóra sem volt eddig szükségem. De a dokumentum stimmel, mivel a word pont így működik. Email esetében nekem nem releváns, sms-t meg kb 5 éve írtam utoljára.
Noxy: "Ebből látszik hogy nem csak iPhone-d nincs, hanem még Apple TV-d sincs." Hát persze, vegyek még egy kütyüt 50.000 Ft-ért arra, amit a tv-m eleve tud minden más oprendszeren. Fantasztikus. Aztán vegyek még 40-ért egy NAS-t. :-)
-
bostone
addikt
Telefonban maradok a droid vonalon.
A most bemutatott samsung termék hasonló áron, igen poros belső értékekkel bír.
Van okos tv, de lassúnak találtam, így azt külön berendezéssel képeztem tovább. (Droid)
Egyébként, ha 200db tv készülék lenne a házban, biztosan valakinek arra lenne szüksége, amelyik elé én telepedtem le...Előfordul pc, notebook, tablet a házban. A notit fél éve nem vettem elő, pc-t akkor használok, ha mindenképp muszáj.
A nas-t mobilról kezelem.
Azt nem tudom, hogy több felhasználót befogad-e az ipad. Ezt a funkciót nagyon csípem droidban.
Átlagos feladatok: youtube, böngészés, facebook, filmek, játékok...
Olykor pendrive-ra teszek ezt-azt, főleg nyomtatni valót. -
Friczy
senior tag
válasz
r3dsnake #21136 üzenetére
Nekem van, pedig nem vagyok elfogult droidos
Csak már régi, és a mostani kínálatban nem volt olyan, amit jónak tartottam volna, így lett Ipad. Ettől függetlenül az a véleményem, hogy kényelmesebb, ha a telefon és a tablet ugyanazt a rendszert futtatja. Iphone és ipad esetében adott az icloud által biztosított szinkron, itt nagyobb az előny, de azért megvan ez android oldalon is.
Nekem pl. komoly gond volt, amikor átálltam, hogy a korábbi jelszókezelő programom csak Android alatt futott, keresnem kellett egy olyat, ami Android, Linux, és iOS alatt egyaránt elérhető. Szerencsére találtam, de természetesen kétszer kellett kifizetnem (a linuxos és osx változata szerencsére ingyenes).
-
NGA
addikt
válasz
bostone #21134 üzenetére
Nekem nincs iphone-om. De tabletet csak ipadot vettem eddig. Az Ipad viszont 4:3 nem 16:9.
Azt gondold át, mit nézel többet:
Ha magazinokat, weboldalakat, akkor csakis ipad
Ha filmeket, amit esetleg a tv-re is ki akarsz dobni, akkor meg valami androidos.Tökre független az, hogy milyen a telefon. Engem pl 99,9%-ban skype-on, Messengeren hivnak otthon, telefonon szinte soha. Igy, hogy fel tudom venni az ipadon az iphone-t, az teljesen hidegen hagyott. Viszont nincs Miracast, és a fájlok kezelése is nehézkesebb a pc-hez szokottaknak.
-
BaLee
addikt
válasz
bostone #21134 üzenetére
Nyugodtan megveheted. Én is droidos voltam sokáig, 1 éve vettem iPhone-t és megtetszett a rendszer, így pár hete vettem egy iPad-et, nem bántam meg. Tartalomfogyasztásra is kiváló, van pár jó plusz funkciója (ha hívnak telón, fel tudod venni iPad-en is ha a közelben van) meg vannak rá jó kis játékok, bár legtöbbje fizetős.
-
Friczy
senior tag
-
bostone
addikt
válasz
Alex91 #21126 üzenetére
Ebben az évben szeretném lecserélni a középkategóriás droid tabletem.
Az iPad (2018) több teszt szerint az egyik legkiválóbb választás lehet. Erős vas/korrekt ár.
A "másik rendszer" üdvöskéi, némileg elmaradnak ebben a párosításban.
Otthon gyakorlatilag nem használok pc-t, mindent tableten vagy telefonon intézek, ezért fontos, hogy a rendszer a barátom legyen.
Apple termék 5 percnél nem volt többet a kezem ügyében, ezért talán érthető, ha óvatosnak tűnök.
-
Alex91
félisten
válasz
bostone #21121 üzenetére
Nem ezt mondtam... Csak, ha valaki a megszokott rendszerebol atlep ebbe, akkor el kell fogadnia, hogy itt kicsit maskeppen kell gondolkodni, hasznalni. En pl. volt, hogy gondolkodtam, hogy Androidra hogyan is tegyem fel a zenet
. En meg mar az iTunes-hoz szoktam, itt meg hogy ugyan melyik konyvtarba dobjam, meg hirtelen mivel...
-
scream
veterán
Hali!
Mi a reális ára egy 1 év 2 hónapos 2017-es 32GB-os iPad-nek? Hibátlan asztroszürke, végig tokban hordott, 49 ciklussal (96.5% design cap).
-
Friczy
senior tag
Én se próbálgatni szoktam, viszont számomra az lenne a logikus, hogy ha a gépemen rajta van egy csomó zene (netán vegyesen, mp3, flac, stb), akkor azt tetszőleges zenelejátszó programmal le tudjam játszani. Nem azért, mert tesztelni akarom, hanem azért, mert pl. a 'gyári' lejátszó nem ismeri a flac file-t, nekem meg nincs kedvem konvertálgatni. Alapvetően tökéletes program nincs, a legjobb zenelejátszóban is lehet (van) hiányosság, adódhat olyan helyzet, hogy más kéne.
Ugyanez videóval (de mondhatnék .doc, .pdf vagy bármi mást is).
-
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok, adott egy Ipad Mini 2 4g 64gb. Kijelző csere lenne.
(ez azért fontos mert ha lecserélném a mini 4-re horror lenne egy több éves konstrukcióért)Sajnos az akku a tabletben púposodott, ez idővel tönkretette a kijelzőt, sokszor vibrál, csíkozódik, elvittem szervízbe, akkut kicserélték, kijelzőt nem mert akkor még nem volt annyira vészes. folyamatosan romlik, egyre többet csíkozódik, elszineződik. Szóval szerintem a kijelző csere a legértelmesebb választás.
A kérdés az, hogy magam próbáljam meg a cserét otthon berendelt eszközökkel, vagy ezt pláne bízzam szakemberre. Ha igen hol a legérdemesebb megcsináltatni Budapesten? Ár, szakértelem szempontjából?
iphonedoki? 22.000 már korrektnek tűnik -
Noxy
veterán
-
Friczy
senior tag
válasz
Alex91 #21116 üzenetére
Ha így működne, akkor igen. De nem így működik.
Pl. ha egyszer ott egy videó vagy egy zene az eszközön, miért nem tudom bármelyik videolejátszóval lejátszani? (beépített videoalkalmzás vs. VLC) Ugyenez zenére. (jó, a választ nagyjából tudom, de itt kezdődnek az idegesítő túlbonyolított dolgok a file-kezelésben)
Továbbá: te az iTunest a Totalcommanderrel állítottad szembe, de ez így hamis összehasonlítás, mert amíg PC és Android közt szinte bármivel lehet másolni (és bármilyen oprendszer alatt), addig PC és iOS közt csak egy gyári és egy 3rd party alkalmazással, amelyek kifejezetten PC és iOS közti átviltelre vannak megírva, nem pedig egy általános másolásra szóló programmal. Hozzáteszem, iOS esetében az oprendszer is korlátozott, amíg az Android filerendszerét gond nélkül tudom Linux alól is kezelni, iOS esetében marad a Win vagy a MakkosX. Nekem meg a Linux az elsődleges platformom.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
univerzita #21115 üzenetére
Felesleges a kábel meg progi, a média appok többségében van wifi opció.
-
Alex91
félisten
válasz
univerzita #21115 üzenetére
En meg arra, hogy az sem egyszerubb, szerintem...
Amugy mas a logika, aki PC-n nott fel, annak a file struktura a termeszetes. A mai tizeneveseknek meg az iPhone logika. Oket nem erdekli, hogy hogyan tarolja a cucc az adatait, csak az erdekli, hogy megnyitja a zene alkalmazast, azt szol a zene, megnyitja a fotok alkalmazast, azt megnezi a kepeket. Nem erdekli, hogy melyik meghajto, melyik mappajanak almappajaban melyik file-kent van tarolva. Vegulis logikus, nem?
-
univerzita
addikt
-
Alex91
félisten
válasz
univerzita #21112 üzenetére
Ezt nem allitanam... mivel egyszerubb pl. Totalcommanderrel masolni, mint iTunes-szal...?
-
Geresics
addikt
válasz
Whynot? #21110 üzenetére
Az Androidos logika szerint a telefon tárhelye pont olyan, mint egy memóriakártya. Rádugod a gépre, és minden hozzáférhető, minden elérhető, minden másolható, minden törölhető.
Az IOSes logika szerint a biztonság az elsődleges!
Mindenki döntse el, hogy neki melyik a szimpatikusabb... -
Whynot?
aktív tag
válasz
univerzita #21106 üzenetére
Mi az az androidos logika? Hogy megszokja az ember, hogy csak rá kel bökni egy fájlra és gond nélkül megy a lejátszás?
-
sebgutkopf
őstag
+1 tipp
FE (File Explorer) (pro)
a, Nyitsz indíthatsz vele ftp servert és tolod fel rá pc-ről. Lejátszást szintén az FE-vel indítod és kezeli az srt feliratot is nem kell a filmbe beletenni. A pro verzió minden média formátumot kezel.
b, FE látja a hálózaton az smb megosztásokat is (akár win, akár adnroid alól van megosztva), tehát akár onnan is lejátszik akármit, vagy fel is másolhatod magáról a tabletről vezérelve a kívánt tartalmat.
-
Noxy
veterán
Vajon létezik olyasmi is, ami nem a "vicc" kategória?
Létezik, úgy hívják hogy tudás.
Ha valamit nem értesz, nem kell mindjárt "viccelődni". [kép]
A képen én sem találtam alkalmazás lapot, de fájlmegosztást igen, de az is csak akkor, ha az eszköz csatlakoztatva van a PC-hez.
Ha az iTunes nem menne, ott van még a VLC Wi-Fi-l. [kép] -
coco2
őstag
válasz
univerzita #21101 üzenetére
Az mit tud?
Amit eddig próbáltam:
iTunes. A videókhoz magyar felirat anyagaim vannak. Nem hajlandó feliratokat is másolni, anélkül meg nem jó nekem a videó.
nPlayer. A videóra felkínálja, hogy letölti helyben megtekintéshez, a felirat file-hoz nem.
Vlc player. Azt írja, töltsem le az iCloud drive-ra. Szóval itt van 6 giga film. Ezt előbb feltöltöm netre, hogy aztán letöltsem? Azt írja, keressem ki iTunes-ban az alkalmazás lapon a Vlc playert, és ott fel tudok küldeni anyagot. Én nem találtam alkalmazás lapot az iTunes-ban.
Vajon létezik olyasmi is, ami nem a "vicc" kategória?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest