-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.C
őstag
válasz
Jano_023
üzenetére
Az apple pencilt én tuti nem tudnám kihasználni, ezért keresek olyan alternativát, amit nem kell tölteni se csatlakoztatni, kvázi egy kapacitiv felületű pálca, amivel már lehet jegyzetelni. Kár, hogy abszolút nem találok ilyet még alin se, ami nem ilyen bumpszli végű hanem normális "hegye" van.
Viszont ezt nagyon nehéz megmondani látatlanban, első tabletem lesz, fogalmam sincs mennyire lesz szükséges vagy mennyire működne jól (mondjuk palm-detection szinten).
BTW: hol érdemes megvenni? azt tudom, hogy az ár majdnem ugyanaz az ARP-kben is. Kérdés, hogy van valami előny (az ingyenes graviroztatáson kivúl) a hivatalos honlapról történő rendelés esetén vagy totál mindegy?
-
Jano_023
őstag
Süvi, Mr.C ha vesztek wifi modellt vagy lte verziót? A ceruzát hasznosnak találjátok egy ilyen kis méretű eszköznél?
-
Süvi
őstag
válasz
Jano_023
üzenetére
A mini szerintem is akkor lenne tökéletes, ha kávamentes lenne és maradna a 8"
Ami miatt valószínű beszerzek most egyet:
4,5"-os telefonom van, amitől sokszor jobb lenne a nagyobb kijelző (email, doksit átolvasása stb.), sokszor pedig pont az a jó, hogy fizikailag nem nagyobb (sportolás stb.). A telóban kicseréltettem az aksit, így jó lesz megint vagy 3 évig, a mini pedig ott lesz mindig nálam nagyobb képernyőnek, jegyzetfüzetnek, öröknaptárnak, navigációnak stb.
-
Mr.C
őstag
válasz
Jano_023
üzenetére
hát nekem nincs minim, igy én venni fgok egyet... ezzel az A12-vel nagyon ütős lett kijelzőből meg nem kell nekem nagyobb, csak kényelmetlen lenne számomra. A design nem izgat, mert tök jól meg lehet fogni a készüléket, viszont erről is csak akkor tudok biztosabbat irni, ha már meglesz. Jövőre szerintem nem lesz frissités, max utána, mikor már nem a pro privilégiuma lesz usb-c és a formatervezés. Viszont az, hogy ez az eszköz jó lesz minimum 4 évig az elég valószinű
-
Jano_023
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Lehet, de igazából az a baj hogy az ipad mini 4 nekem még jól szuperál nem lassú szóval kb még egy évet biztos velem lesz. Aztán ki tudja mire cserélem le, csak attól félek ha nem fogy jól az új mini megint nem lesz frissítve jódarabig ami azért nagy kár lenne. Nem azt mondom hogy évente kellene de szerintem 2 évente vagy 2 és fél az már indokolt lenne. Ha jövőre megkapja az új formát vagy jövő év végére az nagyon jó lenne.
-
Jaded
őstag
Érdekes, mert pl az iPad, de még az iPhone is jobban merül, ha pl a Safari megnyitva marad (pár tabbal)..
-
-
törölt tag
válasz
Opusnovure
üzenetére
Elsőre vettem valami noname pár ezer forintost, azzal nagyon rossz volt, állandóan megakadt. Aztán vettem magic keyboardot, az nagyon jó hozzá, nem látok semmi akadást, zavaró lagot. Persze az 38k, nekem azért érte meg, mert mac minihez is használva lesz. A lényeg, hogy 10 felett már találsz olyan bluetoothos, márkás billt, amivel jó lesz.
-
Jano_023
őstag
Igazából mindenki pozitívan beszél az új ipad miniről az egyetlen dolog amit negatívként említenek a design. A nagy kijelző melletti szélek. Nem tudom hogy jó lenne e ha megkapta volna az új designt. Nyilván jobban nézett volna ki, de az új konstrukció nem annyira strapabíró könnyebben hajlik és azért ez igen is egy olyan eszköz amit hordozni fogsz ha megveszed. Két kérdésem lenne, akinek van mini 4 váltani fog? A másik kérdés szerintetek jövőre vagy két év múlva várható e ennek a meretnek az újra disegnolt változata? Kinek mi a véleménye? (Ja még egy személyes megjegyzés a 3Gb RAM szerintem nem kevés, ezen a kis kijelzőn ritka a multitasking bár lehet csak az én használati szokásom).
-
Opusnovure
újonc
Hello,
tudtok ajánlani a 2018 9.7-es ipadhez smart keyboardot billentyűzettel? Azt tudom, hogy az apple keyboardokkal nem kompatibilis szóval néztem párat de nem vagyok biztos benne, hogy azok kompatibilisak ezzel a verzióval.
Előre is köszönöm. -
Mr.C
őstag
Na, kint vannak már yt-n az első mini review-ok.... 3 GB RAM került bele

-
válasz
markknight
üzenetére
Egyébként nem kéne bezárni az appokat. Felesleges.
-
wm2
őstag
Ha már bugok.
Néha törölni szoktam 1-2 appot, mert sok “dokumentumok és adatok”-at használ. Ha “az összes kapcsolódó adat”-al törlöm, eltűnik a dock. Ha újra telepítem az appot, akkor megint ok. 
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Asszem láttam, az egyik app nézet félig kilógva felcsúszik a jobb felső sarokba és kilóg, es ott marad, ameddig az összeset be nem zárod. Ha becsukod a nézetet, újra megnyitva tidod eltüntetni, amikor már csak az van. Közben nem folyamatosan látni, hanem fel-felvillan.
(Nem volt könnyű előidézni... De sikerült.)
-
KZP
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Biztosan bennem van a hiba, de én ilyet nem tudok produkálni, akárhogy is próbáltam.

-
KZP
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Milyen epilepszia ikon?

Nekem ilyet még sosem csinált, de az appok bezárásával sincs gondom... -
Sziasztok!
iPad 2018-hoz tudtok ajánlani magyar billentyűzetes tokot?
15k környékén van angol, viszont magyart csak 30k környékén láttam.
Esetleg kicsit kevesebbért?
-
Noxy
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Bezárva is használják a netet:
ALKALMAZÁS FRISSÍTÉS A HÁTTÉRBEN.
Ezt kapcsold ki, és nem használja a netet. -
Noxy
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Az app bezárás mióta probléma az iOs-n? Minek, miért?
Ez androidos beidegződött betegség.
Ha a Reddit a “bibliád” akkor kérdezd már meg ott, hogy be kell e zárni valamiért is az iOs-n futó appokat. -
Jano_023
őstag
válasz
üzenetére
Hali, nekem egy ipad mini 4 van és a páromnak adtam a air 2 mert nekem nagy volt. A gépelés és a tartása kényelmesebb a mininek szerintem. Szerintem amire használni szeretnéd arra bármelyik készülék jó. A mini 4 most lesz év végén 5 éves és vígan lehet használni. Nem érzem lassúnak és nincsen olyan video vagy tartalom amit nem jelentene meg. Szerintem a kérdés az hogy mennyi multi taskinget használ nyilván a több ablak a kisebb képernyőn kisebb méretben jelenik meg. De hardveresen szerintem a 9.7 ipad 2018 és a mini 5 is azokra a dolgokra jó lesz amire te szeretnéd használni. Menj el egy üzletbe vedd kézbe a készülékeket és az alapján dönts. A mini újabb drágább kicsit, de ha kell a nagyobb kijelző akkor a 9.7. Ha van kérdésed a minivel kapcsolatban kérdezz. (Ezt is arról írtam)
-
markknight
nagyúr
válasz
Atlantis
üzenetére
Akkor kifejtem. Ha egyszerre több appot akarsz bezárni, tehát 2-3 ujjaddal zársz még be appot, akkor az utolsó mindig bugzik és beakad, megtörik a layout. iPhoneon ez a funkió mûködik, amióta behozták ezt a kártyás multitaskot. Van 100 app nyitva, hadd ne egyesével zárogassam be õket. Ez idegesítõ. Próbáld ki te is, látni fogod. Az epilepszia ikon meg az, amikor a homescreenre érkezve, random egy ikon megjelenik egy pillanatban a bal felsõ sarokban majd eltûnik. Ez speciel az iOS 12 elsõ bétájától ott van, kétszer jeleztem az Applenek, de nem akarják kijavítani. Ez meg csak inkább zavaró. Szóval ezek alapján 0%-ban beszélhetünk user errorról. Van Apple tv, airpods, mac és macbook évek óta, iPhone meg lassan 10 éve. Hadd tudjam mirõl beszélek és ne fogd rám a flame keltést
Az utolsó gondolatod meg nem kommentálom. -
Atlantis
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Pedig mond valamit a fórumtárs a "user error"-t tekintve...nálunk két iPad Pro van a családban, egyikkel sincs semmi gond, eleve nem is értem, hogy tud az "appok bezárása rosszul működni" vagy mit értesz "random epilepszia ikon" alatt...a hozzászólásod nem más, mint flame-keltés, érdemben reagálni, segíteni, tanácsot adni nem igazán lehet.
Tudod mit, vidd vissza / törd ketté / gyújtsd fel és vegyél egy droidos tabletet, az biztos sokkal jobb lesz...
-
válasz
üzenetére
Erre mindkettő jó. A Mini frissebb, erősebb. Cserébe kisebb. Ha elég a kis kijelző, akkor én a minit venném, ha már 5 évre akarod.
persze ez csak az én véleményem, egyiket sem tapiztam még, és egy 12.9-és proval élek. 
Mellé mondjuk simán jó lenne egy Mini, csak másodiknak kicsit drága lenne. -
wm2
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Az iOS Garageband csinál nekem olyat, hogy hosszabb melónál elmenti az anyagot ugyan, de lefagy. Szerencsére menteni ment és ezért nem bosszankodom annyira, bár picit idegesítő. Ahogy az is, amikor a lightning csatlakozókat kihúzom (tökmindegy mi van rajta, töltő vagy usb2 átalakító) és újraindul az iPad. Szerencséjére ritkán. Eladni nem fogom ezek miatt, de látszik, hogy ez sem egy 100%-ig tökéletes eszköz.
-
markknight
nagyúr
Sikerült egy iPad Pro-t vásárolnom magamnak és meglepődve tapasztaltam, hogy az iOS olyan bugos alatta mint állat. Videókat nem rak teljes képernyőre az appok bezárása rosszul működik, az utolsó tab mindig beragad. A random epilepszia ikon a bal felső sarokban itt is megvan mint iPhone-on.. Báhh.. Gondolkodtam, hogy visszaviszem, mert ez elég gyászos 300 ezerért.
-
Jano_023
őstag
Vicces hogy csak a tok egy vagyon. Amazonrol lehet vezeték nélküli töltő tokot venni hozzá sokkal olcsóbban.
-
-
Sify
senior tag
És megérkezett az új Airpods is.
[link] -
mr.tamasbiro
őstag
válasz
üzenetére
Én 2018-as ipadet használok közösségi tartalmakra,YouTube.
Naponta 2-3 órát. Hétvégén többet.
Van hogy egyhuzamban 1-2 óra is megy és nem akad,nem melegszik talán éppen csak de nem érzem.
Akksi így elmegy 3 napot simán.
A rekord 5 nap de akkor kilépek a facebookrôl hogy ne szívja.
Este repülőre rakom mindig. -
mazsiii92
senior tag
válasz
üzenetére
Szia, szerintem vedd sorba mire van szükséged.
Kisebb vagy nagyobb méret? Mire fogod használni? Mennyi pénzt szánnál rá? Mennyi időre tervezel vele? Ezek mind befolyásolják a választ.Nekem iPad 2018 van és semmi gondom vele, én általában zenét hallgatok, közösségi appokat használok, és ha elutazom sorozatokat és filmet nézek rajta. De van, hogy ezen fizetem be a számláimat is. Ezekre elegendő ez az erő, ami egyébként továbbra sem kevés.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az új iPad mini jó vételnek számít?
Ezen kívül még a sima iPad 2018-at néztem, de úgy látom, hogy hardverben ez gyengébb. -
hszilard666
veterán
Hát, nem tudom. Elég ambivalens érzéseim vannak az új ipadekkel kapcsolatban, full jó lett volna mondjuk egy face ID-s mini, a pro megjelenésével...
-
w.miki
veterán
iPad Air2 mágneses bt billentyűzet vékony, Logitech szerintetek jó iPad Air 1 hez is?
-
Mr.C
őstag
Pont ezt szerettem volna én is írni. Már régóta vártam a mini frissítésére. A 7,9" pont arra jó, hogy bárhol előveszed és kényelmesen elfér, akár még 1 kézben is. Ha Apple szemmel nézzük, voltaképp megkapta az XS belsejét nagyobb de gyengébb kijezovel kvázi felé annyi áron. A RAM még számomra nagyon kérdéses, remélem nem azt játszák el, hogy csak a 256-os kap 4GB-ot, mert akkor nagyon szomorú leszek.
Sajnos az a helyzet, hogy tablet piacon nagyon nehéz 4:3 7,9" kijezos készüléket találni, ami nem 2 évre szól. Ezért is bíztam a miniben, de ha csak 3GB RAM lesz akkor ezen fog elvérezni 2-3 év múlva, hiába van ott az erő a CPU-ban.
-
kezo0
addikt
válasz
redband
üzenetére
A mini még mindig jóval nagyobb egy átlagos mobilnál, így nekem pl. pont a megfelelő méret tartalomfogyasztásra. Fene sem akar állandóan egy tepsit tartani a kezében. Szóval én nagyon örülök, hogy nem vezették ki a minit, mégsem gondolom, hogy az összes többi méretet kellene kivezetni... Sokan vagyunk, sokféle igénnyel, és jó, hogy ezt az Apple is felismerte, miután korábban tényleg volt egy olyan szándékuk, hogy lezárják a 8”-es termékvonalat.
-
talamasca
senior tag
Igazatok van. Semmi értelme az új Air-nek.
2nd gen. iPad Pro 10,5 a jó választás helyette. Kijelző és RAM is mellette szól. Ja, a kamera is jobb.Minek adtak ki egy ilyet? Pfff... 🧐
-
Jano_023
őstag
Én úgy olvastam hogy az első verziós tollat használják majd nem az újat.
-
Süvi
őstag
Ti hogy látjátok, ugye lesz lehetőség az új Ipadokba "fizikai" Sim kártyát is tenni?
-
wm2
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Tehát:
60Hz iPad AIR 2019 3Gb RAM: ~10.500 Geekbench (jobb LTE, jobb Bluetooth, + neural engine még)
120Hz iPad Pro 2017 4Gb RAM: ~9500 Geekbench (jobb kijelző, 4x hangszóró, +1Gb memória, jobb kamera)
Árak: új AIR 195-200 kiló körül indul. A még kapható 2017 Pro meg olyan 185e mobilosoknál. AQUA-nál 219 kb.
-
Nem értem, a Mini 2 óta ennyibe kerülnek újonnan, azokkal nem volt gond?

-
Black Dragon
addikt
válasz
moleculez
üzenetére
Szerintem alapvetőan az Apple a Pro usereknek akarja megkönnyíteni az életét, ha lehet ilyet mondani. Mivel ők biztosan kiadnak minden tech cuccért egy rakat pénzt így nekik "kedveskedtek" azzal, hogy kompatibilis lesz minden midennel, lásd a Macbook Pro és iPad Pro, talán később az iPhone is. Én is örülnék neki, ha végre maradnának egy univerzális szabványnál, én örültem az iPad Pro és az USB-C találkozásának, más magyarázatot eddig még nem találtam rá azon túl, hogy amúgy is ehhez lehet kötni minden szart (monitor, usb, projektor stb..) lightningal egy kicsit macerásabb, ha egyáltalán van hozzá ilyen átalakító.
-
-
moleculez
veterán
Szerintem nagyon eltalálták az új iPadokat, egy Air-re sztem majd benevezek. Árban sincsenek elszállva, Apple viszonylatban persze. Amit nem értek, miért nem kaptak Type-C-t. Azt hittem a Pro-val tavaly elkezdik kivezetni, állítólag a következő iPhone is azzal jön, erre ez jön lightninggal. Nem kis töltő-katyvasz van itthon emiatt.
-
-
jófejsrác
senior tag
Nekem is iPad Pro 10,5 van és tudom, hogy mekkora állat a 120 Hz a simához képest, de szerintem a 4 hangszóró még nagyobb érv mellette. Rengetegszer használom fektetett módban az eszközt és a médiafogyasztás sokkal élvezetesebb sztereó módban. Inkább lett volna sima a11 vagy akár a10x a belseje sztereó hangszóróval mint most így.
Véleményem szerint egyre jobban elrontják az árazás/tudás kombókkal a termékeiket.
Jövő héten pedig bemutatják mikkel akarják fenntartani magukat szolgáltaás terén, ebből kiindulva szerintem ott is el fog gurulni a gyógyszer
-
wm2
őstag
válasz
Ádám16
üzenetére
Új SE? Á kizárt.

Ha jól olvastam (?) akkor nem 120Hz a kijelző csak 60Hz. Két hangszóróval. Az, hogy pici, könnyű kevés érv ennyiért egy 10,5” Pro-val szemben, ami 120Hz, 4Gb memória, 4 hangszóró, és jobb kamera is. Mondjuk nagyon sok embernek elegendő szempont lehet a “miniség” és “vékonyság”. Viszont én már aludtam el a 10,5”-ön.
Pont azt szeretem benne, hogy masszív. -
törölt tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítségeteket.
Ha az apple.hu oldalról rendelek körülbelül mennyi idő a szállítás, vannak plusz költségek? -
Süvi
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Hogy lettek ilyen drágák?

-
Ádám16
addikt
Erősen értékelem, hogy frissült a Mini széria, egy új SE sem kizárt így szerintem egyszer.
#adnáajóIstenBtw csak én érzem, hogy ha nem kell a pen, a 2017es iPad is tök jó? Valahogy nem sok minden motivál upgrade-re.
-
wm2
őstag
Inkább sikerült elérniük, hogy a 2017-es Pro legyen a jó vétel még mindig.
-
Black Dragon
addikt
válasz
üzenetére
Elvileg az Apple saját streaming szolgáltatását akarja bemutatni, saját gyártású sorozatokkal meg hasonlókkal, így ezek szerint a hardveres újdonságoknak nem szentelnek majd annyi időt, talán semennyit. Mivel az esemény neve is Show Time, így logikusan hangzik.
hito: Sajnos igen, az Apple nem erről híres..

Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Sorozatok
- S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha
- Házimozi haladó szinten
- Ingatlanos topic!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)