Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Még nem értem haza, tegnap a 4500MHz-en maradt a processzor, a ramokat felhuztam auto idozitesekkel 1866MHzre.
Feszultsegeket normalra tettem mindenhol, egyedul a CPU feszt emeltem 1,3V-ra.
Meg is lepett h nem halt le a rendszer
Már úton vagyok, az uj monitorral, ugyhogy 3dmarkozhatok is -
Laraxior
titán
Még nem tudom hol a vége az enyémnek, lehet először a kupakot kellene szamuzni róla, de amugy nincsen nagy igényem, olyan 4,6-4,7 GHz elég 24/7
Ma veszek valami normalis fullhd-s monitort, utana meg cserelhetem a VGA-t, mert 1920-ra kevés. Ördögi kör -
Victor91
tag
válasz
Laraxior #31391 üzenetére
Vannak 4790k procik amik bírják, de van 4770k is ami tudja ezt, még jóval alacsonyabb feszültséggel is. Ki kell fogni vagy eleve teszteltet kell venni, de azoknak megkérik az árukat. Enyém 24/7-re tudja 1.259v-el, lehet még menne lejjebb is. Korábban tettem fel képeket
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Gyors kérdés, i3 alá fontos rézmagos gyári hűtés,vagy rá rakhatok egy pentium gyáriát is amiben nincs rézmag?
-
blu79
addikt
válasz
Laraxior #31391 üzenetére
- azt tegyük hozzá hogy minden proci másképp tuningolható, de szerintem ezt tudod
, 5Ghz 1.35v, bírná, már pár gémet próbáltam így és semmi gond nem volt, többek közt a gta v-öt is. Van aki 1.35v használja 24/7, nekem így kb. 50-55 fokos játékok alatt, delidelt
- de nem bíztatlak a 1.35v 24/7 -
Laraxior
titán
Ramok: 1866MHz, CL11.
Everest sokat gyorsult, mast nem vettem eszre. Ma megnezem a 2000MHzet. -
jeska
tag
Sziasztok!
Tervezem beszerezni egy i5 4570 procit, MSI R9 280 mellé lenne(ez szolgál jelenleg is a gépembe, csak az FX kevés neki) véleményeteket szeretném kérni hogy jó lesz ez így vagy inkább vegyek valami (K) jelzésü tuningossab verziót a VGA-hoz,
illetve 45k az sok egy ilyen prociért?
Meg kellene hozzá valami alaplap is, Tudnátok ajánlani valamit??Köszönöm!
-
Laraxior
titán
válasz
ricsi8800gt #31380 üzenetére
Akkor a legjobbat kell venni
Nincs mese. Hala a joistennek már kinottem ebből. Durvan sok penzbe volt anno. Még ddr2 korban aranyárban lévő Cellshock ramjaimnak párja sem volt a pH!-n. De a Ballistix ramok is durvan mentek. DDR3-ból már nem kerestem semmi extrát, 1366-os rendszerben 6x2GB 1866-os ramok voltak a Xeon mellett.
Az biztos, hogy a ramok halnak a legkonnyebben. Ha már elkezd degradalodni akkor kuka. Ugyhogy ovatosan a feszekkel meg az idozitesekkel. -
blu79
addikt
válasz
ricsi8800gt #31375 üzenetére
Szia, ha beállítod Xmp-t akkor kell hogy támogassa. Az én ramjaim is Cl8 1600Mhz de tuningoltam 2400Mhz-re Cl10, én nem allítottam be az Xmp-t hanem manualon van. Xmpvel csak 1600Mhz cl8
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Laraxior #31370 üzenetére
Ertem, koszi. Kozben eszembe jutott h te raktad fel az open bench es kepet, ahol ott a huto
my fault.
En nem ertek egyet, egy ibt very high es realbench, prime blend/fft le kene h fusson. Nekem egyebkent ha nem volt stabil, sokat dobta desktopon is, GoPro-rol masolva, bf4 multi 64-en szerintem fagyhat-vagy throttling, ha aida-ban 80C volt.
Memoria is hozhat szepen, 2400C10-es volt nekem mar 2-3 eve is (most fel eve 3200C15)
Direktsege mas, ezt nem tudod lemerni. -
SoulReaver
veterán
válasz
-
Laraxior
titán
válasz
Én anno sokat bohockodtam a ramokkal, es arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy teszteknel szép eredményt hoznak, de:
A mennyiség a nyerő, a minőség nem fontos annyira, sokmindenben nincsen haszna. -
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok.
Gondolkozok a Memória cserén hogy a mostani 1600MHz-eket le cserélem 2400MHz-eskre de viszont a 4690K meg csak 1600Mhz támogatja a memória MHz-et,van valami jelentössége amugy ennek?Ha nem támogatja a nagyobb Mhz-es memóriákat attol még menni fog és gyorsul a vas töle nem ?
(lehet a memó topickba kelelt volna a kérdés
-
Laraxior
titán
válasz
N.Ferry #31372 üzenetére
Hát nem tudom, Gigabyte lapnál szerintem csak C funkciók és EiST néven vannak. Asszem már 1366 foglalatnál is ezek jelölték a szorzócsökkentést, és a feszültség visszavételt. Nekem működik
Próba:
Indítottam egy AIDA64 stabilitás tesztet, de kilőttem pár perc után mert 1-1 mag néha eléggé megugrott a 80°C feletti tartományba. Gondolom ez a hirhedt pasztázás miatt van, lehet odaadom a processzort a satunak meg a gumikalapácsnak
GTA 5 alatt nem érte el egyik mag sem a 70°C-t. Szerintem korrekt. Megpróbálom 46-os szorzóval, ugyanezzel a feszültséggel. Ha oké, akkor marad, ha nem akkor megpróbálom 4500MHz-en a feszültséget csökkenteni, utána ránézek a ramokra, kicsit szűkíteni az időzítésen, vagy az órajelüket növelni.(#31373) sisu2: Már normalon sem droppol annyit, szinte semennyit, szerintem felesleges jobban kínozni, a többi beállítással.
-
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #31369 üzenetére
1,5V-os a ram: Ebből van 4 modul.
A CPU hűtő pedig ez: [link]
Egyelőre csak a Windows alatt próbálgatom, hogy meddig mehetek a CPU feszültséggel, a hőmérsékletek tekintetében, illetőleg meddig stabil. De majd GTA 5-öt ráengedem, vagy a Battlefield 4-et. Csak ezekkel játszom, úgyhogy nincsen sok értelme továbbra sem a szintetikus teszteknek, az idő többi részében amikor megy a gép, akkor jóformán terhelésmentesen van. Ezért is hagytam meg, hogy visszavegye az órajelet és a feszültséget is.
-
Laraxior
titán
Vajon milyen chipek lehetnek a ramok hűtőbordái alatt? Órajelben és időzítésben lehetne szűkíteni rajtuk?
Nem mintha panaszkodnék a rendszerre -
Laraxior
titán
Még annyi, mielott hazaerek, hogy vettem még két ram modult. Tehat a mostani 2x4GB helyett lesz 4x4GB.
Kell valaminek plusz fesz? 775-ös és 1366-os rendszernél anno, mintha kellett volna az eszaki hidnak plusz kraft, de már magam sem tudom, hogy mi van a processzorba integralva -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Érdemes egy 4690k-t kicsit húzni egy gtx970 mellett, észrevehető lenne a teljesítménynövekedés? A minap észrevettem, hogy a just cause 3 szépen 90% felett pörgeti a procit már. Egy Brocken 2-vel van hűtve, Turbo bevan kapcsolva mindegyik magra így 60 fokos volt. Linx alatt felmegy 80-ig is, szóval nem tudom mennyit bírna kicsit több órajelen. -
rocketry23
tag
Sziasztok!
i5-4690K-m van, és nem mintha használnám az igp-t, csak fura mód nem találom az igp tuning opciókat az uefi ben. Pedig a lapom kézikönyve is írja, de nincsennek ott.... vagy ezt valahogy engedélyezni kell külön?
Konfigom az aláírásomban.
Köszönöm!
-
Laraxior
titán
1,3V CPU fesz vállalható 24/7?
Ugy látom ez a Mount Doom elbirja. Tegnap egy órát GTAztam, de nem ment 60 Celsius fölé, 1,22V-on, 4,3GHz-en. -
bombibmw
veterán
A Hsz után rögtön kivettem az elemet egy 15 percre és most már minden ok.
Ilyen még nem történt velem.
Azért köszi nektek! -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Van itt valakinek Asus Z97 ProGamer lapja 2107-es bios-al és működik is szépen?
Konkrétan már a biosban fagyásom van, így vissza se tudom tenni a 2106-ot. -
Laraxior
titán
Az aktuális feszültséget csak az AIDA64 mutatja helyesen?
A hőmérséklettel mi a helyzet? Mert Core Tempet használok, az oké? Vagy inkább száműzzem, és legyen aida ott is? Csak a tálcára való kiíratás miatt. -
szabadoslac
tag
Üdv.
Engem az érdeklne, hoy ez a proci valóban 35 W ot tud vagy ez is megközelítő átlag fogyasztás.
Nekem most egy AMD procim van ami 45 W os gyári adat szerint de terhelés alatt az AIDA 64 ettől eltérőt mutat 50-60 W . Arra lennék kiváncsi hogy ha terheled játékkal pl. akkor az AIDA nálad mennyit mérne.
-
Asbee
veterán
Csatlakozom egy 4690k-val MSI Z79 Krait edition lap van alatta. Ma már nem tesztelgetem, majd holnap, auto fesz
1,180V 4,2 gyorsan, kíváncsi leszek mit tud.
-
blu79
addikt
válasz
bombibmw #31343 üzenetére
Szia, ezért sokszór szoktam mondani, ha egy biosal jol megy a gép akkor ha nem muszáj nem kell frissíteni, mert lehet rosszabb lesz. Bár ezt én is megszegtem mert egy 2014 es év biosról frissítettem a legújabbra, de minden tökéletes. Én usb flashbackal csináltam. De előtte nyomtam egy cmos reset, load optimized default, ezutan jött a frissítés és utana cmos reset, load optimized default, majd az én beállításaim
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Bios-t frissítettem a lapomon.
Belőttem ugyanazokat a 4,6GHz-es beállításokat, amik az előző bios-al stabilan mentek, most meg be sem bootol vele.
Ez miért van, vagy mi lehet a gond szerintetek?
Köszi a választ! -
steeweegee
csendes tag
Sziasztok segítenétek?
Ezt néztem ki. http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/gigabyte/ga-z97-hd3-p229767817/?gclid=CJD61smak8oCFRLhGwodnS8O7w Valaki írna róla véleményt, észrevételt, tuningban lévő teljesítményt. 4670k-val lesz használva szeretném húzni a procit. 4,3-4,5-ig. Kérnék pár sort írni róla. Nagyon köszönöm. A lapról főként. -
Laraxior
titán
válasz
ricsi8800gt #31338 üzenetére
Aprobol sikerult megvasarolni. 9000HUF.
Van még fent egy gamerstorm lucifer v2 is, de az Alpenföhn olcsobb volt es a dual tower miatt szimpatikusabb is.
De idővel szeretnék visszatérni a vízhez. Anno a Xeont is az hűtötte, nagyon szerettem. -
steeweegee
csendes tag
válasz
Victor91 #28200 üzenetére
Sziasztok! Szeretnék feltenni egy apró kérdést. Most váltok 1150-re és:
Ezt néztem ki. http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/gigabyte/ga-z97-hd3-p229767817/?gclid=CJD61smak8oCFRLhGwodnS8O7w Valaki írna róla véleményt, észrevételt, tuningban lévő teljesítményt. 4670k-val lesz használva szeretném húzni a procit. 4,3-4,5-ig. Kérnék pár sort írni róla. Nagyon köszönöm.
Valójában életemben nem használtam giga lapot. Szóval bombázzatok nyugodtan amit erről csak tudni érdemes. Mégegyszer köszönöm -
Laraxior
titán
Idle nem sokat változott, ugye terheletlenül bármi hűvösön tartja, de azért pár fokkal lejjebb ment.
Teljes terhelést nem néztem, majd GTA 5 alatt kiderül. Igazából a hangja lesz az ajtó, hogy a csajom tudjon nyugodtan TVzni a másik szobában, ne hallja a porszívót játék közben
De talán ezzel a hűtővel mehetek 1,3V közelébe is, ott már hátha tud a CPU prezentálni egy 4600MHz-et HT-vel.
Elég jó esély van rá, mivel házban sincsen ezért jobban hűl. -
Laraxior
titán
Megérkezett a hűtő....
A ház még nemA tápon rajta hagytam az ezelőttit, durva különbség
-
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #31330 üzenetére
Mert még épülőfélben van/volt. Holnap megyek a processzorhutoert, de még monitorom sincsen normalis. De nagyjabol ennyi lesz a bővítés. A VGA lesz cserelve, de az marad nvidia, nem igenyel telepitest. Hattertar bovites sem, meg a táp csere. Még ház sincsen, csak az asztalon van osszerakva
Majd fotózok holnap...
-
-
Grave_444
nagyúr
Lehet hülye kérdés.
Procicsere esetén ugye nem kell Windowst újratenni?
-
Laraxior
titán
Csak gyári hűtővel való bohóckodás. A héten lesz rá valami nagyobb vasdarab
-
Laraxior
titán
i7 4770K, nem bootolt be a Windows 1,22V-on 4,5GHz-en.
4300MHz-en stabil, most 44-es szorzóval nézem.
CPU-Z szerinti NB Frequency: 4000MHzBár nemigazán találtam olyan beállítást, hogy alapjáraton visszavegye az órajelet és a feszültséget is
Gigabyte lapoknál milyen néven kellene keresni? Mert a C1 be van kapcsolva, Eist is...
Anno az alapfeszhez kellett hozzáadni a plusz feszültséget és úgy oké volt a dolog, asszem mintha itt offset néven lenne. -
N.Ferry
senior tag
Na játszottam kicsit a procival.
I5 4690K 4,5 1.222v ez mennyire mondható jónak?
-
Bile Demon
őstag
válasz
laychi #31319 üzenetére
i7-en azért kevesebb a linx GFLOPS, mert ugyan 8 szálon kapja a terhelést, de az rosszul van optimalizálva. (az lehet a gond, hogy mind a 8 szálat 100%-ra terheli, de az egy maghoz tartozó két HT szálból már az egyik elhasznál egy olyan közös CPU erőforrást, amiből mindkét HT szálra csak egy jut és a másik szál kénytelen megvárni, amíg az felszabadul, végeredményben lassabb, mintha csak 4 teljes értékű szálon futna a kód)
két módon lehet ugyanazt a GFLOPS-t elérni, mint i5-ön:
1. HT disable és 4 szálon futtatni a linxet
2. HT marad enabled, de 4 szálon futtatni a linxet és az affinitást beállítani 0 2 4 6 magra, de ha így nem éri el az 50%-ot a CPU terhelés, hanem pl. csak 37,5-t pl, akkor az egyiket át kell állítani más magra, sajnos ezt minden futtatásnál be kell állítani, legalábbis még nem jöttem rá, hogy lehetne automatizálni. -
laychi
veterán
válasz
arnoldito #31318 üzenetére
Nekem ~1,3V-on stabil a 4,7ghz,de itt már be van torzulva a fesz.
viszont skalpolt,hűthető
Egyébként az sem mindegy,hogy a ram milyen órajelen megy.Magasabb órajelű ram mellett több a package és melegebb a procimag
Egyébként az i7 másként reagál a linxre,mint az i5, kevesebb a gflops/"hűvösebb",i5-nél több,melegebb...ne kérdezd miért,nem tudjuk a választ.Nem feltétlenül szükséges linx-el tesztelni,játékok,egyéb alkalmazások alatt úgy sem megy fel 90-100 fokra,mint linx alatt.
összefoglalóban van pár dolog felorolva,hogy mivel érdemes tesztelni,én ebből a rog realbenchet ajánlanám,vagy az x.264 HD Benchmark 5.0.1-et,esetleg az újabb x265 benchmarkot
-
-
SoulReaver
veterán
válasz
SoulReaver #31303 üzenetére
Nekem ennyi.
Kis érdekességet fedeztem fel 3dmark -al kapcsolatban. 3.59-es driverrel, majd 500 ponttal kevesebbet ment, mióta kint van az új driver. Miután felraktam az újat, újra jó pontszámokat kaptam. Más is tapasztalt ilyesmit?
-
Üdv!
Nem vagyok teljesen képben az Intel procikkal, ezért kérdezném: a csökkentett fogyasztású "T"-s (35W), és "S"-es (65W) modellek mennyire sínylik meg a "fogyókúrát"?
A teljesítményükben ez mennyire jelenik meg, és milyen felhasználási területen?Szerk.: most nézem, hogy "csak" az órajelükben jelenik meg a butítás. 1 2 3
-
arnoldito
senior tag
Ismét egy kis segítség kellene, írtam két napja, hogy 1.160V 4400Mhz stabilnak tünt a 4770k, igaz én IBT használok(Full maxon). Próbáltam játékokkal eddig semmi, majd ma hang kiakad, kép megfagy. Ráengedem a Linxet és kék képernyő szomorú smile, amitől nagyon ideges lesz az ember, és Clock Watchdog Timeout szöveg. Elkezdtem emelni a feszt egészen 1.270V, de ugyan ez a szöveg Linx alatt vagy csak megfagy, szokott lenni még egy másik üzenet is, abban valami Uncore szerepel. A kérdésem a következő, hogy ezek azért vannak mert finom hangolni kell, kevés a fesz, vagy sok a Mhz, vagy rakjak új windows, mert nem mai az tény!? Köszönöm a válaszokat.
Üdv
-
laychi
veterán
válasz
SoulReaver #31303 üzenetére
Kell igen. Meg az sem árt,ha közben be vagy jelentkezve.
-
Ciripke
tag
válasz
#Morcosmedve #31302 üzenetére
A 4690k-nak mi a megfelelője a Skylake-szettben?
-
Ciripke
tag
válasz
#Morcosmedve #31300 üzenetére
Újat, vagy használtat, csak azt gondoltam,hogy mivel a Skylake a legújabb, túl van árazva a plusz tudásához képest.
Első körben egy 4690K-ra gondoltam, vagy valami hasonlóra, de várom a véleményeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest