Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Lehet az egészből nem lesz semmi, most viszakozik a gyerek az eladással, vagy egyben akarja az egész gépet
Az mekkora hülyeség lenne, hogy szőrbe elcserélni a 2 lapot meg cpu-t???
-
RazoR
veterán
válasz
- = Zk = - #30596 üzenetére
És ezt hogy kell érteni? A Ranger szar?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
kicsipapucs #30595 üzenetére
pont ezt akartam mondani
-
-
RazoR
veterán
válasz
- = Zk = - #30593 üzenetére
Az már necces árban... annyival meg nem tud többet!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Balathruin #30591 üzenetére
-
Balathruin
veterán
válasz
rambustibi #30585 üzenetére
Piros szemüveggel nem fogsz mást tapasztalni.
-
RazoR
veterán
válasz
kristof123 #30589 üzenetére
Köszi a tanácsot. Most is Asus RoG-om van és afelé húz a szívem továbbra is...
-
RazoR
veterán
Tudom hogy ez nem alaplap topik, de szerintetek MSI Z97 Gaming 5 vagy Asus ROG Maximus VII Ranger???
-
Puma K
nagyúr
válasz
Egyedüli előnye?
i5-4460-ról váltottam és a minimum FPS-ek nöttek az átlag FPS meg stabilabb minden játékban.
-
blu79
addikt
válasz
Szia, akkor nálad valami nem stimmel
-
Victor91
tag
Szerintem cserélj, ahogy csak tudsz, nem bánod meg, tapasztaltam mindkét oldalt, és elég sok embert térítettem a "sötét" oldalra. Nem hitték el, hogy +30-40 fps-t is hozhat minimum FPS-ben F1 2015-ben például és amikor lecserélte a tulaj csak ámult és bámult.
-
JanR
addikt
Csak az FX!!!!
szerk: látom lemaradtam, lassú ez az i7
-
kisza25
félisten
válasz
MK VII #30571 üzenetére
De most tényleg 5-en megerősítik akik fx-ről jöttek, aztán megkérdezi újra, ez a minimum
Amúgy munkán kívűl mindenre elég az i5-4690k, ha nem így lenne akkor az hatalmas öngól lenne a játékkészítőknek, ha csak józan paraszti ésszel végig gondoljuk
- = Zk = -: az i7 is erősebb még sem az van
Bár volt az is nem is egy, hanem 3 -
RazoR
veterán
Most utoljára nyugtasson meg valaki/mindenki, hogy előrelépés lesz a 4670K a húzott FX8320-hoz képest, légyszi!!!!!!
-
MK VII
veterán
válasz
Modst3R #30560 üzenetére
Üdv..
GIGABYTE GA-Z97P-D3 -
Modst3R
senior tag
Csoki!
Egy cimbinek segitek épitkezni, és alacsony a költségvtés, egy remek 3258at sikerült megcsipni, ehez kéne deszka 24-25k, ami tud oc-t. Néztem párat - kicsit belebonyólodtam - plz help!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #30520 üzenetére
Mit menozol a haswell topicban a 2600K eredmenyedel?
-
laychi
veterán
válasz
kicsipapucs #30552 üzenetére
Én, ahogy a nálam járt prociknál észrevettem 1,25V felett kezd el egyre jobban éhezni,függetlenül attól,hogy milyen órajelen megy egy-egy darab.
-
Egy kérdést szeretnék intézni minden jobb tuningpotenciállal rendelkező 4 magvas Hasfail proci tulajához:
Milyen a skálázódásotok 4500 és mondjuk 5100 MHz között? Mennyire liniáris? Lehet az Prime95, Superpi, de akár sima boot is, vagy bármi más, csak egyezzen a metódus. Mikortájt szokott elmászni lineárisból és zabálni a feszt, egyre csökkenő freki emeléssel?Köszi előre minden választ.
-
laychi
veterán
válasz
Lacielvtárs #30520 üzenetére
Nem a pontszám volt a lényeg,hanem a hőmérséklet.
-
kisza25
félisten
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Mr.Mord #30546 üzenetére
Az a lényege, hogy 1 magos terhelés esetén magasabb órajelen jár, mint 2-4 magos terhelésen.
Példának vegyünk egy I5 4570-et.
4 mag - 3400MHz
3 mag - 3500MHz
2 mag - 3600MHz
1 mag - 3600MHzHogy miért 3200MHz-et adnak meg ne kérdezd. Lehet csak magketing.
I5 4460-nál már a helyzet, ott 4 magra valóban 3200MHz az órajel.
1-2 magra 3400MHz. -
Mr.Mord
csendes tag
Hogy működik ez a "Max Turbo Freq" ? NEm igazan ertem mi ennek a jelentősége, ha bírja a proci tarósan ezt a frekit akkor miért kell egy alacsonyabb Base Freq-et megadni rá és adni neki egy Turbo Freq értéket is.
Pl i5 4460 - base 3.2Ghz , turbo 3.4Ghz
-
RazoR
veterán
-
LLKobe
veterán
válasz
- = Zk = - #30539 üzenetére
+1 - = Zk = - hozzászólásához JanR szónoklatához kapcsolódóan...
-
- = Zk = -
félisten
+1 JanR szónoklatára...
szemmel látható lesz a különbség. már leírtam, de fentebb olvashatod. nagyvonalakban annyi, hogy a 4690K 4,2GHz-en már "kihajcsaja" GTX770-et... komolyan...
a 8150 meg nagyon nem erőltettem... persze, régebbi FX meg mittomén'.. ok. mind1. megtértem, áttértem.
és fricskából egy ilyen házba tettem az intel+nV kombót -
RazoR
veterán
válasz
- = Zk = - #30535 üzenetére
Ez egy kérdés akart lenni....
-
RazoR
veterán
válasz
- = Zk = - #30535 üzenetére
Nem feltétlenül csak játékokra gondolok, hanem úgy álltalában használat közben! A 8320-am jelenleg 4,4GHz-en ketyeg...
-
RazoR
veterán
válasz
- = Zk = - #30533 üzenetére
Remélem már az i5-el lesz érezhető különbség ahogy mondtad...
-
RazoR
veterán
válasz
- = Zk = - #30531 üzenetére
A mostani konfigomból (adatlap) a lapot és a cpu-t cserélném csak egy haver lapjára és procijára (AsRock H87 Extreme 3, 4670k) de a lap az kaki, ahelyett egy MSI Z97 Gaming 5 a proci meg egyenlőre maradna és pár hónap múlva egy i7 4790K. A Vga-t is cserélni akarom nVidiára, unom az AMD-t! Ez most a terv...
-
RazoR
veterán
válasz
Lacielvtárs #30522 üzenetére
Többnyire játék csak!
-
RazoR
veterán
Elég egy 4670K húzva még egy darabig, vagy törekedjek inkább egy 4770K-ra?
-
laychi
veterán
Majd meglátom így mennyi port szív be
Otthon még az asztalon volt(pontosabban egy dohányzóasztalon az asztal mellett) és eléggé porosodott,elől,alul el lett távolítva a venti,akkor is.(valószínűleg a gépház oldallemezén szívta be a port a perforáción keresztül a huzat)
Most csak a 2 felső és az egy hátsó venti van berakva.(felül a noctua 14 centise,mellé meg hátra a gyári ledes 12 centis ventik vannak,amik a házhoz voltak.Tud ez szellőzni így is...Szerintem nem lenne jobb másképp sem.
-
laychi
veterán
Háttérben megy a YT,meg asszonynak meg van nyitva éjjelnappal Bp vagy mifene,nem tudom,ez befolyásol e valamit.
itt látható,hogy ~1150rpm fordulaton mentek csak a ventik ~ 50 fokosak a magok,illetve kevesebb a fesz is,mert nem megy az avx 1,304-->1288V
Egyébként adaptív mód van beállítva.kb. 21 fok van a szobában,gép az asztal mellett beszorítva a falhoz
-
kristof123
őstag
válasz
laychi #30513 üzenetére
A D14-en még a gyári ventilátorok vannak. Ráadásként nekem még az igen jó minőségű és varázslatos Intel pasztával duruzsol a kicsike. ((:
(#30514) Bile Demon:
Megmondom őszintén nem emlékszem pontosan, de reset vagy BS volt, amikor az enyém elérte a 100°C-ot. -
Bile Demon
őstag
válasz
kristof123 #30503 üzenetére
100 fokon nem feltétlen resetelnek ezek a CPU-k, egyszerűen visszaveszik az órajelet.
-
laychi
veterán
válasz
-
kisza25
félisten
válasz
MK VII #30501 üzenetére
Itt írtták
Én nem linxel játszom, így ~65fok körül van 1,15V 4,4Ghz-en egy scythe katana 4 el -
JanR
addikt
válasz
- = Zk = - #30505 üzenetére
Nagyon szar a "kupakolása" a haswell-eknek, átforrósodnak. De csak az ilyen linx, ibt, prime ami átmelegíti őket, más nem. Meg ugye ott az AVX utasítás, ami ~ 0,1V-t rátol még a cpu feszre..
De hallottam egy olyan véleményt is erről, hogy az intel, ezt direkt csinálja. Tudja, hogy jól húzhatók a procik és annak érdekében, hogy ne lehessen őket szanaszét húzni, direkt elba**ta a pasztázást. Azért idle-be 30 fokosak, játék, meg különböző proci éhes programoknál 60-65 fok, csak a tuning tesztelős progiknál lesz 90-100 fokos
-
- = Zk = -
félisten
válasz
" Az 1.18 V-ot LinX alatt nem tudom lehűteni NH-D14-el, azaz 100°C-ot eléri "
O.o... wat?! O.o
azigen.... (bár nekem más emlkem van a D14-ről.. még 8150 felett volt.... aztán a H105 és semmi nagy difit nem láttam
holott 4! venti van a 105-ön.....
-
törölt tag
válasz
Ugyanez megvan nálam a 4790k-val is, 1.14-en...
Most 1.09-en 94°C-os pár perc után Prime Small-FFT tesztben, játékok alatt szerencsére 60-75°C-os "csak".Nem mértem le, de szerintem 4-5 °C-nál többet nem nyertem Hyper 212 -> Dark Rock Pro 3 váltással
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest