Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
trufa12
addikt
Sziasztok 1150 be 5th generációs proci nem fog már jönni? a skylake jött helyette?
-
MK VII
veterán
válasz
- = Zk = - #30191 üzenetére
Szevasz..
Sok sikert a procihoz!(#30154) fauv
Egyáltalán nem melegedős.. Procija válogatja, hogy mennyit megy, de nem forrófejű hál' istennek..
A gyári hűtő nekem 4,3ghz-ig simán hűtötte..
H-s lapra szerintem felesleges pénzt kidobni.. Z-s lapot alá.. -
kristof123
őstag
válasz
Üdv a klubban!
Szvsz először állíts be egy fix feszültséget (kezdetben kisebbet) és nézd meg azon a feszültség értéken milyen órajelen stabil a processzorod.
Pl.: fix 1,1 V-hoz próbálgatod hozzá a 4.0 Ghz-,4.1 Ghz-, 4.2 Ghz-et és stb...Amikor már kitapasztaltad a dolgokat, meg lhet finomhangolni, szóval hajrá! ^^
Üdv,
K. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
üdvözlet az erő
sötétvilágos kék oldalán -
kisza25
félisten
válasz
fura téged intellel látni
grat hozzá
nekem 1,15V 4,4Ghz és 1,185V 4,5Ghz, azért írom, mert nekem is 1,1V 4,3Ghz akkor neked is hasonló lehet -
powermause
tag
válasz
Húzd föl legalább 4,7Ghz-re~1,25V ,felejtsd el a benchmarkot.Ha a játékok alatt is stabil akkor hajrá!Ez egy nagyon jó proci, bírja.
-
fauv
őstag
válasz
Grat hozzá, azért majd figyelj mert 4,5 után kezd igazán kazán lenni a 4690k. Persze ez függ a hűtődtől is, de ha jól látom akkor nálad ez nem gond.
Az enyém is 4600-on Linx-et végig futtatva érte el a 90 fokot / igaz nekem nincs olyan komoly hűtőm / , szal ott már nem szabad kínozni a lelkét Linx-el, vagy p95-el.
Ha nem akarod fullon járatni, állítsd be 4,4-re, sztem ennek a procinak ez a legideálisabb órajel, itt még pici fesz, pici hő és bőven sok bármire.
-
- = Zk = -
félisten
noh, szevasztok
átálltam, teljes bedobással
FX8150-ről 4690K-ra....ahogy húzom, a min FPS láthatóan növekszik... persze lehet badarság, de... gondolkodom még egy 770-en, de... ink a 980.
a hőfok meglepő számomra
ha jól láttam, 4,3/1,1V és terhelve nem megy 60-61 fok fölé ()
-
h4mi1
tag
válasz
#Morcosmedve #30185 üzenetére
Sokkal olcsóbban hozzátudnék jutni. Csak nem értem hogy a boltokba miért drágább mikor 0,1Ghz a különbség ráadásul a kárára.
-
h4mi1
tag
Üdv,
Érdeklődnék hogy mi a különbség a i5 4670 és a 4690 között?
-
pilu85
őstag
Igen. És most ezva kettő van itthon. Tehát?
-
pilu85
őstag
Hali. Árat lapot nem nézve mivel jövök ki jobban. G3258 4,2-n vagy i3 4130 3.4 4 szál ugye.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kristof123 #30174 üzenetére
Én megnézném, hogy véletlen nem dobta-e be PIO módba a winyót/SSD-t a win. Annak szoktak magas procihasználat + lassú betöltés tünetei lenni
-
kisza25
félisten
válasz
kristof123 #30176 üzenetére
formáztad a tárolót újratelepítés előtt? van vírus ami a boot részbe rakja be magát, esetleg egy már letöltött programot telepítettél fel újra, ami vírusos, nálam az okozott ilyen anomáliát
-
kristof123
őstag
válasz
kisza25 #30175 üzenetére
Kizártnak tartom, mert újra lett téve és van vírusirtó is, aminek elvileg jelezni kéne ha problémás / megkérdőjelezhető fájl(ok) lennének a gépen (persze nem lehet kizárni ezt sem).
Én driver vagy valamilyen program összeakadására tippelek, csak nem tudom hogyan tudnám megoldani (nem akartam újratelepíteni, de az lesz a megoldás).
Délután hazaérek és megnézem az általad javasolt módszert is, aztán kiderül.
Köszönöm a tippet!
Üdv,
K. -
kisza25
félisten
válasz
kristof123 #30174 üzenetére
vírus
nyisd meg a feladatkezelőt és nézd meg mi terheli a magokat -
kristof123
őstag
válasz
LLKobe #30171 üzenetére
Ez okés, de a processzor ilyenkor miért megy 90+%-on mind a négy magján? 30-40%-on kéne tekernie, nem?
Valami nem okés, mert elindítok egy programot (vagy csak rámegyek a startra és stb...) és nem hozza be azonnal, hanem gondolkozik pár másodpercig. Mikor kiszenvedte és bejön utána megint minden normális, azonnal behoz mindent. -
LLKobe
veterán
válasz
kristof123 #30168 üzenetére
Azért mert ahogy írtad csak videót játszik le, és az fix 30as framerate
-
fauv
őstag
válasz
kristof123 #30168 üzenetére
Holnap ránézek majd megint, úgyis próbálgatom a NVIDIA GeForce Experience beállítást, mert a játékot optimalizáltam és kíváncsi vagyok így rá.
Nézted esetleg hogy háttérben milyen folyamatok futnak? Esetleg nem megy vírus irtód , vagy valami más?
-
fauv
őstag
válasz
DeadMeat #30165 üzenetére
Én az órajelet fix-re állítottam, turbo OFF, és a windowsba is 100 %-on van, így nekem nem ingadozik az órajel, viszont engedélyeztem neki a fesz csökkentést, így ha nincs terhelve akkor a fesz vissza esik 0,765 V-ra.
Nálad valószínű a terhelés fügvényében ingadozik az órajel. Ez csak beállítás kérdése.
-
fauv
őstag
válasz
kristof123 #30163 üzenetére
Vagy a legelejére gondolsz amikor elmodjna a történetet belépés előtt? mert ott átlag 15 %
-
kristof123
őstag
Akkor jól emlékeztem... Olyan problémám van, hogy nekem kb dupla ennyin megy mióta jött az új vga és újraraktam a Windows-t. Emellett elég sokat gondolkozik a gép böngészés, programok megnyitása... közben is. Valami nem kóser, van valami ötlet (az újratelepítésen kívül), hogy mit lehetne csinálni?
-
fauv
őstag
válasz
kristof123 #30163 üzenetére
Ha a procira gondolsz, átlag 35-40 %-on megy , néha fel-fel ugrik 50-60 % -ra egy pillanatra de visszamegy 40 körülire.
-
kristof123
őstag
Szorzózármentes i5-el (4670k, 4690k) játszik itt valaki Witcher 3-al 4.5 Ghz környékén? Érdekelne nagyjából hány %-on pörög neki a játék elején.
Üdv,
K. -
DeadMeat
nagyúr
Üdv népek, bejelentkezem egy 4690k-val hozzátok. Gyorsan egy kérdés core feszen kívül 4500mhzes tuninghoz kell még valami feszt babralni?
Btw vietnámi, 1.039 a def vid. Jelent ez valamit?
Fura ez a sok fesz állítási lehetőség, teljesen el vagyok veszve -
fauv
őstag
Srácok naon gondolkodom egy INTEL Pentium G3258 procin asszonynak , úgy hogy felrántom 4 Gigára.
A kérdésem az lenne, mennyire melegedős fajta ez a proci és milyen lap kell hozzá? / 1150 azt tudom /
-
ffodi
veterán
válasz
Picturemaker #30152 üzenetére
Engem nem zavar.
-
ffodi
veterán
válasz
Picturemaker #30138 üzenetére
Mehet az 1,65V XMP nélkül is, nem kell semmit hozzáállítani. (felejtsük már el a szokásos "max 0,5V-os differenciát", már rég óta nincs ilyen...).
Az intel csak annyit mond, hogy normál ddr3 1,5V, XMP esetén up to 1,65V, ami vélhetően azért van, mert sokan fostak korábban emiatt, hogy az 1,65V kinyírja a CPU-t, így kvázi eladhatatlanok ezek a modulok Intel mellé, holott semmi gondot nem okoztak. -
Landon
addikt
válasz
Picturemaker #30138 üzenetére
Köszönöm!
Igen XMP-vel megy. Megpróbálkozom lejebb tornázni a DRAM feszt háthta. Eddig HyperX moduloknál mindíg sikeres volt az alulfeszelés, meglátjuk itt mi lesz a helyzet.
Vcore-t meg akkor fixálom 1.05-re mint kiindulási pont.
-
fauv
őstag
-
dobobazsy
őstag
a cpu cache szorzót hogyan érdemes beállítani 4.6ghz mellé?
most 38x fixen van, de olvastam olyat, hogy van aki 39-40x-en használja. vagy auton lehet esetleg hagyni? -
Picturemaker
őstag
válasz
Landon #30137 üzenetére
Üdv!
1. Próbálkozz 1.05V-on, azután meglátod, hogy merre kell elindulni, akár kevesebbel is beérheti.
2. Ha XMP-vel használod akkor (az Intel szerint) mehet az 1.65V, mert automatikusan hozzáállítja a vezérlő megfelelő értékeit (manuális beállítás esetén a vezérlőt nem piszkálva 1,57V a max megengedett fesz).
-
Landon
addikt
válasz
kisza25 #30133 üzenetére
Srácok félreértetek. Nem akarom a CPU-t húzni. Én alulfeszelni akarom hogy minél hűvösebb legyen de fogalmam sincs mi a 4460 referencia fesz értékei amihez tudnék viszonyítani.
Szóval két dolog az ami érdekel:
1: minimum fesz kb mi lehet az alap órajelhez
2: 1.65v DRAM volt az mindenképp nagyon sok a Haswell-hez vagy ez inkább csak paranoia? -
fauv
őstag
Hehe jól jártam ma :
A nagy fiam szerzett magának 1 NH D15-ös proci hűtőt , de a 2400-as ramjai miatt nem fért be, így most megkaptam tőle a régi procihűtőjét és az én 2133-as ramjaimat kapta meg a 2400-ért. / hihi hozzám befért /
-
Landon
addikt
Sziasztok,
Egy i5 4460 melle mennyire rossz parositas egy 1.65v-os Hyperix Kit (2400mhz)? Szepen megy az XMP de az 1.65v-tol tartok kisse. Lojem be inkabb 2133 1.5v-ra?
I5 4460 vcore-t mennyire erdemes beloni? Nem lesz tuning. Amennyire lehet, alul feszelni szeretnem.
Koszonom!
-
fauv
őstag
válasz
nindzsavagyo #30124 üzenetére
Jelenleg ez a proci az alsó szegmensbe tartozik ettől függetlenül , egy gtx 960-ashoz még határértéken de elég. Persze egy Bf4 multin már lehet gondba lennél vele, sőt biztos. 1-2 évig sztem el lehetsz vele, minden gond nélkül, még a 750 Ti vel is, max a felbontás az, amit esetleg egy picit majd a későbbiekben vissza kell venni az újabb játékoknál.
-
fauv
őstag
válasz
nindzsavagyo #30124 üzenetére
milyen alaplapod van?
-
fauv
őstag
válasz
nindzsavagyo #30122 üzenetére
Ha ezekkel a beállításokkal megfelel, akkor igen : [link]
-
nindzsavagyo
tag
Üdvözlet ezen a hétvégén el kellene döntenem milyen cpu-t teszek egy Msi gtx750Ti 2G +8Gram mellé 1080p-ben játszok,sajnos az i3 cpu-k közt kel válogatnom.(jó lenne a Farcry4-el és a Gta V-el normális fps-el játszani,vagy ha a Cities Skylines nem szaggatna ha 25e lakosom van..)
i3 4170-re gondoltamMire elég ez a cpu?
Köszönöm
-
syler123
veterán
válasz
#Morcosmedve #30118 üzenetére
Akkor most még nem nyitom ki, ez volt igazándiból a lényeg, a Brazost akartam még újrakenni normálissal, de az még ráér.
Még annyi hogy néztem videókat, hogy alkohollal szedik le a kupakról ami rászárad, sebbenzin is jó? Azt tudok venni a közelben patikából. Vagy felesleges ennyit foglalkozni vele? Brazoson csak átszoktam törölni és kenem újra.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
syler123 #30116 üzenetére
Aha, akkor jó végülis!
Csak zárd be rendesen, ha ki kell nyitni valamiért.
Szerintem félévente ráfér az új paszta, majd akkor lekerül, legalább tuti jó vékony lesz a réteg, de, ha túl melegnek ítéled meg, újrakened, leszedéskor meg megnézed, hogy kente el az eredetit.
-
syler123
veterán
válasz
#Morcosmedve #30108 üzenetére
Köszi, akkor lehet hagyom azt ami rajta van, ha nem jobb az mx2.
4g volt 1050, 8g pedig 1200. Azért vettem a 8g-osat.
-
WaterWawe
őstag
válasz
trancemusic #30111 üzenetére
Meglazítottam a hűtőt, de így se megy.
-
WaterWawe
őstag
válasz
trancemusic #30111 üzenetére
Nincs gyári hűtő.
-
WaterWawe
őstag
válasz
trancemusic #30109 üzenetére
Nem, direkt megnéztem mindegyik egyenes volt.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Be Quiet Pure Rock hűtőt a gyári helyett, ez előre van pasztázva, tettem a kosárba 8g-os mx2 pasztát is (Későbbiekben kellhet). Lekaparjam amit rátettek vagy maradjon?. Ez ilyen előpasztázott cpu, tehát nem tubust adtak, hanem előre be van kenve.
-
AtHoS
nagyúr
Akkor ott inkább a memót kellene bővíteni, nem a procit cserélni, mert ilyen esetben a win már lapozgat erősen a winyóra, ami ugye nagyon-nagyon lassú művelet.
Ha van lehetőséged másik gépből átrakni plusz memót, akkor nyugodt szívvel nézd meg több memóval hogyan viselkedik a gép -
blu79
addikt
válasz
Picturemaker #30099 üzenetére
Én lefuatattam 1.45v 4.6Ghz-el és 1.84v és ugyanannyi pontot adott
ha nem stabil a cb akkor nem fut le hanem bsod. látni, hogy "lassabb" kicsivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest