- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victor91
tag
válasz #Morcosmedve #31783 üzenetére
ez jó volt
(#31774) blu79: Kipróbáltam most másfél óra Witcher 3-al. 1.248v 5Ghz-en. Ventik a Neptonon hajszárító üzemmódban. 50 fok körül elvolt így. Tökéletesen stabil
[ Szerkesztve ]
A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...
-
RMZ250
senior tag
-
TeeJay
félisten
válasz beci43 #31785 üzenetére
na akkor mehetek majd satut kunyerálni valamerre mert venni nem akarok azért
amúgy is még odébb van a dolog 2-3hét múlva lesz aktuális mikor a második gépemet is összevásárolom és aktuálisan kerül majd bele a 4790K
akkor akarom egyszerre majd mindkét procit feljavítaniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
blu79
addikt
válasz Venyera7 #31790 üzenetére
Hát nem tudom, általában 1.3v alatt szoktuk ajánlani 24/7 , mire használod? Játékra nem érdemes még ha 980Ti is van a gépbe. De van aki 27/7 4.8Ghz 1.35v használja ha jól rémlik ő írta valamelyik topicban hogy így használja
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
válasz Venyera7 #31788 üzenetére
- nekem 1.35v kell, lehet hogy valamivel mehetnèk lejebb is de úgyis csak tesztekre használom 5Ghz-en egyelőre és nekem ez az 1.35v jó.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
válasz Venyera7 #31786 üzenetére
Hát akkor gratula , ugye, ugye hogy nem barbàr bódszer
Raksz rá egy jobb hűtőt és igen mehetsz feljebb vagy csökkentheted a feszt. Clut raktál kupak alá ugye?[ Szerkesztve ]
-
Venyera7
senior tag
Sikeült az operáció
A satut választottam nem mertem pengézni..20-25 fok mehetek feljebb az órajelekben[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Asrock Z97 Extreme4 és 4790K, jelenség:Cirmos klír illetve load uefi defaults volt, minden auton, memória 1333-on cpu turbo kikapcsolva mégis miért vannak ilyen jelentős offszetek?
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
a 4790K-ból melyik féle a tuningosabb, vagy ajánlottabb, olyasmire gondolok mint a 4690K-nál a a vietnami modell.
-
blu79
addikt
válasz Venyera7 #31776 üzenetére
Ugyanmár , én is így csináltam, nem a kalapálós módszerre gondoltam, hanem a másikra. A penge ahhoz képest nagyon barbár, és belevághatsz a prociba. Az enyém egy pillanat alatt megvolt , tiszta munka, nagyon finoman lejött a kupak
-
Victor91
tag
Tegnap esti próba volt csak, de nekiesek játszani valamit rajta, Witcher 3-al esetleg. 1.259v en próbáltam már AC Syndicate-ezni egy jó órán keresztül minden probléma nélkül ment, csak nagyon melegszik huzamosabb idő után... jó 70+ lesz és nem akarom gyilkolni... delid + clu és így is ilyen meleg. Nepton nem bír vele, nagyon forrófejű, a 6700k jóval hűvösebb volt.
Feltekerem a ventiket helikopter üzemmódra és kipróbálom
[ Szerkesztve ]
A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...
-
blu79
addikt
válasz Victor91 #31767 üzenetére
Lehet hogy degradálódik lefele? egyre kevesebb míg végül nem kell neki semmi Egyébként játékokat próbáltad így vele?
gollo91 lehet inkább satu kellene?
[ Szerkesztve ]
-
Venyera7
senior tag
Milyen penge kell delidhez? Mert megvan a clu+ragasztó már csak penge kéne.
-
N.Ferry
senior tag
Csak az egyik sajnos, de már felvettem vele a kapcsolatot, köszi mindenkinek a segítséget!
Walking Dead
-
N.Ferry
senior tag
Egyébként két kis smd nélkül a proci full halott?
Bocsi a nagyon noob kérdésért...Walking Dead
-
sisu2
aktív tag
válasz ScomComputer #31750 üzenetére
Na ez jó volt.
Sajnos nagyon közel van az SMD könnyű belevágni nagyon vigyázni kell.
-
Puma K
nagyúr
válasz Puma K #31743 üzenetére
Na de mégis sikerült azt átállítani csak olyan más ez az Asus UEFI mint az Asrock-é volt, ráadásul a fáradtságtól már nem is láttam kb, de be akarom lőni jóra az értékeket-hőfokokat.
Most a tegnap beállított -az előző alaplapnál használt- 1.125v-os feszt állítottam be, és belőttem egy 4.5Ghz-cet, de Linx-ből a 0.6.5 megfogja és kifagy a gép.
Akinek Asus Z97 Pro Gamer alaplapja van és tapasztalata az kérem ossza meg velem!
Sőt ha ráadásul i7-4790K-t hajt benne akkor végképp![ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
ricsi8800gt
addikt
-
TeeJay
félisten
válasz rocketry23 #31746 üzenetére
jelenleg úgy megy hogy C1:44, C2:44, C3:43, C4:42x tehát 4maggal 4200MHz-en tolja neki
csak az volt a baj hogy 1,224V-ot ad neki és melegszik mint a tűz
tudom hogy nem tuning lap van alatta, nem is tuningolni akarom
a gépet csak fotó/videó szerkesztésre raktam össze
szimplán csak az érdekel hogy esetleg 4,4GHz-re lehet-e tolni vagy ha nem akkor a 4,2GHz 4maggal meddig lehet feszültséget csökkenteni hogy kevésbé melegedjensőt a legjobb az lenne ha alacsonyabb feszültséggel lehetne 4,4GHz minden magon de nem vagyok telhetetlen
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
N.Ferry
senior tag
válasz ScomComputer #31750 üzenetére
Egyszer mindent ki kell próbálni....
Amúgy majdnem sikerült, a fene se gondolta hogy enni közel vannak azok a nyamvad smdk...
Még jó hogy vannak itt profi szakemberek.Walking Dead
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Kupakolás közben elvágtam 2 smd-t, ki tudna nekem ebben segíteni visszaforraszani?Walking Dead
-
TeeJay
félisten
kis segítséget kérnék
alaplapom Gigabyte B85M-D3H (legutolsó BIOS)
procim i7-4790Kés pár dolgot nem értek
csináltam komplett tesztet HWinfo, CPU-Z és a Gigabyte tuning programja
valamiért túl hajtja a procit pedig nem is akarom1szálas módban több magot is 4,4GHz-re küld a 3. magot meg 4.2GHz-re
több szálas tesztelésnél pedig minden mag 4,2GHz-en teker
ilyenkor 1,224V-ot ad nekinos én csak annyit szeretnék beállítani hogy max terhelésen 4,0GHz nekem elég és valami alacsonyabb feszültség alatt hogy ne melegedjen feleslegesen annyira
ki mit tanácsol amit ezzel a lappal meg lehet oldani még?
BIOS-ban semmi sem állítható minden AUTO mert nem engedi csak ezzel a programmal a tuningotMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Cseréltem alaplapot Asus Z97 Pro Gamer-re.
Komolyabb és komplexebb a BIOS-a mint az Asrock-nak volt, ezért segítséget szeretnék kérni.
Olvastam a topic összefoglalót, de azzal sem jutottam előrébb.Nem sikerül fixálnom a proci feszültségét akár offset-et akár manual-t választok.
Bármelyiket állítom be és mentem el, felmegy maximum 1.237v-ra.Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
baritz1995
tag
válasz zalman90 #31741 üzenetére
Üdv
FX-röl váltottam át haswellre és felmerült bennem két kérdés.
1. egy 4460 i5 számára a terhelés és játék alatti 40-42C megfelelő hőmérséklet?
a hűtés egy phanteks tc12dx.
2.olvasgattam valahol hogy a haswell számára nem mindegy a tápegység,nem minden psu kompatibilis vele
ez mennyire állja meg a helyét?
nálam egy fsp aurum s gold 600-ra van rákötve.(a weblap szerint kompatibilis)
A válaszokért előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
4790 nonK procinàl ugye a gyàri beàllítàs az 38x 100 , viszont nekem 106 ig engedte így kicsivel több mint 4ghz , n most ez kàros?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
kriszbon
őstag
Azon gondolkodtam hogy beállítom ezt ha már lehet állítani:
De lehet megelégednék ennyivel is:A vége az lett az álmodozásnak, hogy maradok az eddigi beállításnál.
De szép is lenne ha csak át kellene állítani, és menne is annyit.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
bombibmw
veterán
válasz kicsipapucs #31737 üzenetére
Nem.
101-103-ig tolja fel, amivel együtt a cache órajel is emelkedik és néha a magé is.rocketry23:
Ha annyi lenne, akkor nem érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
bombibmw
veterán
válasz kicsipapucs #31731 üzenetére
Nekem 100 a BCLK és 1.00 a strap, mégis beemel néha.
Ez miért van? -
rocketry23
tag
válasz kicsipapucs #31734 üzenetére
Értem. Most asszem mindent megtudtam a BCLK ról amit akartam
Mégegyszer köszi!
-
őstag
válasz rocketry23 #31733 üzenetére
Nagyon szívesen.
Sajnos a Haswell-nél tiltva van a non-k OC. Nem tudsz se 4 szorzót rátolni és a strap is fixen 1,00.
Artificial, azaz mesterséges limitről beszélünk, ha akarták volna elegen, akkor egy ügyes tuningos és/vagy fejlesztő írhatott volna hack-elt bios-t és akkor lehetne a non-k Haswell-t is húzni, mint most a lockolt i3/i5-ös Skylake procikat. De sajna ez csak álom.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
rocketry23
tag
Köszönöm
Non-K prociknál ez a fajta tuning megy Z97 lappal? Vagy itt is tiltva van a BCLK emelés / strap?
-
MK VII
veterán
Na látod ez a hsz-ed nekem is hasznos volt...
-
őstag
válasz rocketry23 #31730 üzenetére
Egyáltalán nem káros. Azt nem szokták szeretni az emberek, ha a PCI-E frekid emeled 103 fölé. 129-re kéne emelned 1,25-ös strap mellett, hogy a PCI-E 103 fölé menjen. 125BCLK 1,25 strap=100 PCI-E értelemszerűen.
Kárt nem tesz az 1,25 strap, de 1,00 strap-en kényelmesebb tuningolni, kisebbeket lép a proci és idle-ben 800MHz-re visszaveszi, nem "csak" 1000-re.
Hétköznapi használatban nincs észrevehető előnye a 125MHz BCLK-nak.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
rocketry23
tag
válasz kicsipapucs #31729 üzenetére
Igen erre gondoltam! Köszi
És akkor ez most káros vagy nem káros, mint ahogy itt sokan írják? Vagy csak annyira káros mint ha simán szorzóval húznám?
Illetve van valami előnye/hátránya a csak szórzóemeléssel történő tuninghoz képest?
-
őstag
válasz rocketry23 #31726 üzenetére
Igen, csak a CPU felé az 1,25-ös strap. A PCI-E marad 100-on, ha arra gondolsz.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Laraxior
titán
válasz rocketry23 #31726 üzenetére
Huhuu... Ehhez is adtak delid guardot? Nem adod el?
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
MK VII
veterán
válasz rocketry23 #31720 üzenetére
Húha....
Szerintem azonnal vedd vissza maximum 103-ig a BCLK-t..
Inkább csak szorzóval tuningolj a BCLK-t meg fixáld 100-ra.. -
rocketry23
tag
Sziasztok!
Van valami különbség teljesítményben ha csak simán szorzó emeléssel tuningolok, vagy BCLK-t is emelem?
Felvittem 125MHz-re a BCLK-t, 36os szorzóval 4,5GHz. Miben más ez mintha simán felvinném a szorzót 45-re 100-as BCLK mellett?Köszi!
-
Peat;)
veterán
Telepítettem a CPU-Z-t de az órajel monitorozásra nem tudtam beállítani, van valami olyan program mint a gpu-z? Ott van egy sensor fül és visszamenőleg láthatóak az értékek.
4570S cpu-m van, B85-ös alaplapban, ebben van mód hogy 3,6 ghz-en pörögjön? A 3,2ghz (nem tudom hogy hívják, boost1?) az megvan, játékok alatt is gondolom annyin megy, de itt jön képbe hogy nem tudom monitorozni az órajelet. BIOS-ban kellene állítani valami hogy 3,6-on menjen már kis terhelésnél is? Igazából semmi bajom a teljesítménnyel, csak vásároltam egy olyan HDD-t ami a leghangosabb lett a HTPC gépben. Akkor már a cpu-m is mehetne magasabb órajelen, úgysem hallom a hűtését, most is olyan 4x fok körül szokott mozogni terhelés után/játék alatt alt tabot nyomva. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
Múltkor elgondolkodtam a G3258 deliden amikor Ákos felhozta.. Azóta néztem teszteket és meglepve tapasztaltam a delid előtti és után hőmérséklet különbségeket illetve nem különbségeket.. 4,7Ghz-en kemény 1 fok különbség volt... Ez mitől van? Az amúgy is alacsony fogyasztás meg teljesítmény miatt nem számottevő a különbség? Pedig már nyomtam volna a CLU rendelési gombjára, de így lehet hagyom a fenébe...
-
tag
Ha biosba 1.24 vcore van megadva de cpuz fixen 1.36ot mutat (idle off szoval mindig 4.4en megy a proci) akkor az vdrop már? Vagy csak valamilyen sensor nyavaja? LLC Turbon van(gigabyte g1.sniper lap) ,ha extremere rakom akkor meg mar overvoltage-el 1.248-ra. Jó érték ez hogy 0.004-el kevesebbet mutat, vagy inkább rakjam fel extremere csak akkor picit tobbet fog.? (I5-3570k. , vocs hogy ebbe a topicba kerdezek de az ivy kicsit kihaltabb )
never say never
-
mcs
veterán
Mitől lehet az, hogy nálam a Giga GA-Z97X Gaming 5 lap uefiben belövi a procim mind a négy magját turbo órajelekre, Windows alatt pedig már a Turbo Boost alapján szabályozza?
-
blu79
addikt
válasz Laraxior #31705 üzenetére
Ez egy olyan eszköz amivel be tudod helyezni a cput a foglalatba Cpu installation tool , sokan nem használják. Easy install cpu
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Az is ott lesarkazás-védő lenne?
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest