- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vaku topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
válasz SoulReaver #31497 üzenetére
Hát a barátomnak van Chillere és nagy ritkaság ha ilyenre bukkan az ember. Ujjonan meg huzós az ára de nagyon vad az biztos
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Laraxior
titán
válasz ricsi8800gt #31496 üzenetére
VGAn vettem észre még régebben, hogy minél hidegebb a GPU annál több MHz-et lehet kisajtolni. Ezért vonultam ki anno órákra a hideg levegőre, hogy lehűtse a vizet a gépben és a szinte mínuszos víz keringjen a rendszerben
Még az 1,37V-ot megpróbálom, de feljebb nemigazán akarok menni. Mivel nem futtatok különösebb tesztprogramot, csak a GTA 5-öt és a Battlefield 4-et ezért a hőmérsékletek sem lesznek az egekben
(#31497) +SoulRiever-: Most volt fent az apróban egy Vapochill. 20-ért, de a kompresszort tölteni kellett, mondjuk nem egy nagy összeg. De ez elvileg használható 24/7...
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
SoulReaver
veterán
válasz ricsi8800gt #31496 üzenetére
Drága egy ilyen chiller hűtő? Elég vadul néz ki.. (google -ban rákerestem)
-
ricsi8800gt
addikt
Nálam a 4690K D14-el 5Ghz-en 1.447 V-megy.Chiller hűtésel 1.336 lett.Néztem is hogy ennyit számitt,Igaz amikor a gép kinn van az erkélyen ahol 5fok ha van akkor 1.447 vcorén a cpu temp 8fok.Chillerel 1 fok volt a temp.
Szoval a hideg levegő csodákra képes a procivalOpel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Laraxior
titán
Ha a processzorom stabil 1,32V-on 4500MHz-en, akkor elképzelhető, hogy 1,36V kevés a +100MHz-hez?
Vagy itt már állítsak mást is pluszba a CPU feszültségen kívül? Mert minden auton illetve ami olyan az normalon van*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
ricsi8800gt
addikt
válasz laychi #31477 üzenetére
Igen a kupak fülénél fogva szorítja le a lefogató és a proci cooler nem is kell tökig rá szorítani.Meg aki úgy húzza rá ha pl 4 csavar fogja oda a coolert és rögtön az első csavart tökig huzza hogy arra billen akkor az meg is érdemli hogy lesarkaszta a prociját.
UI:nem biztatok senkit semmire.Egyéni vélemény.
-
nagyúr
válasz Vigneau #31488 üzenetére
Igen.
Oké,azzal fogom kezdeni amint megérkezik az alaplap.
Tesztre:
Itt csak 2133 C9 ramok vannak.
True Copper-el fogom majd hűteni.Vagy kiveszek a gépből egy ssd-t vagy veszek vmit a win-nek.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz Vigneau #31486 üzenetére
Nekem is G3258 proci alá kell vmi.
Ezt a lapot (matx) találtam elfogadhatónak árban tudásban és minőségben a kis proci alá.Vásárlás előtt gondoltam rákérdezek,hátha van vkinek tapasztalata a lappal.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Vigneau
félisten
válasz akoska07 #31474 üzenetére
Velem nem nagyon lennél kisegítve. Nálam egy mezei G3258 pöfög 1.2V mellett 4.2GHz-en 2x8GB 1866-os HyperX Savage társaságában (1.5V). Annyi viszont bizonyos, hogy a gyári 1866MHz működésre bírásához a VSA-nak +0.1V-ot kellett adnom, auto-n WoT-nál kilépegetett BSOD-val Win10 alatt.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
troll81
addikt
sziasztok!ha lehet be csatlakoznék delid ügyben én is nincs valaki münchenben véletlen
-
nagyúr
válasz SoulReaver #31479 üzenetére
Igen írok majd,ha eszembe jut ki(k)nek kell csinálni.
Előtte több topicban is szoktam jelezni,hogy megyek haza.
Nem sokkal azután pedig frissítem a delid-es hirdetésemet dátummal.
Még időben,hogy legyen idő rákészülni mindenkinek.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
sisu2
aktív tag
válasz ricsi8800gt #31465 üzenetére
Marha jó kalapácsos pengés szerencsére nincs SMD mert lehet levágta volna.
-
laychi
veterán
válasz akoska07 #31476 üzenetére
Így van
De én közelebb P,
De mostanság nem megyek haza,azt se tudom még mikor jön el az idejeNem,nem fogja le a leszorító,mert a leszorító a kupak füleinél rögzít.
Saját magam is kipróbáltam még a 3570K-n.Legközelebb ne biztass senkit ilyesmire.
Lesarkazott procit ár hoztak hozzám,itt is és az ivy topicban is megosztottam.(#31465) ricsi8800gt
Ezt rossz volt nézni/látni.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-
nagyúr
Üdv Urak!
Használ itt vki Gigabyte GA-Z97M-D3H alaplapot ?
Az érdekelne mennyire lehet benne tuningolni procit és ramot.
Mondjuk a 2400 C9 ramokat nem nagyon kell már tovább tuningolni.
-
Laraxior
titán
(#31469) arnoldito: Van ott Youtube link az első hozzászólásban, annyira részletes, hogy szinte magad csinálod. El sem lehet baszni. Arra kell figyelni, hogy hogyan teszed a satuba a processzort, utána ragaszd le, hogy ne repüljön el (Mert az egyik balfasz videosnak a szoba másik sarkában kötött ki)
2133MHz
Azért nem olyan rossz ez a legolcsóbb ramoktól. Remélem a középső modulok sem melegszenek, mert nincsen előttük ventilátor ami egy kis friss levegőt tolna nekik[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Hali! Ki tudná nekem az I7 4770K delidelni? Én azért nem ugranék neki, csak egy tapasztalt kollégára bíznám.
-
Laraxior
titán
1,5V-os moduloknak mennyi feszt javallott adni? 1,65-ig el lehet menni?
1600MHz CL10 1,5V a gyári.
Most 1866MHz-en CL11-ben megy 1.5V-on. Megpróbálnám a 2GHz-et, ha hibázik, akkor feszemelés, vagy ez a ram vége? Időzítésekhez nem nagyon akarok nyúlni, inkább hagynám auton.
DDR2nél megjártam anno hiába a hűtés, degradálódtak...*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
#Morcosmedve
veterán
válasz ricsi8800gt #31465 üzenetére
Bemutató attól, hogy ne delidelj és pasztázz Vicc!
© asszongya'hogy
-
blu79
addikt
válasz Laraxior #31461 üzenetére
Szia, nem rossz egy ilyen kütyü, de szerintem felesleges, ha leszeded a kupakot és clu-t raksz alá , már akkor sokkal jobb lesz az eredmény, nem kell kőkemény 10k kiadni érte, mert nem lesz jobb talán pár fok... .
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
ricsi8800gt
addikt
[link]Atámy uram hogy delidel az ipse.nem beszélve mikor be pasztáza a procit.mennyit rá nyom,
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz ricsi8800gt #31462 üzenetére
Gondolom amikor csavarozod fel a hűtőt, akkor következik be a baj. Mivel nem tudsz egyszerre 4 csavart, vagy kettőt meghúzni, ezért az egyik oldal akaratlanul is megdől amíg nem rögzíted fixen. Legalábbis nálam így volt, még a csavarok is elég rövidek ahhoz, hogy csak simán rátéve a CPU hűtőt belekapjon a menetbe, kicsit meg kellett nyomni.
De ez a szerkezet sem olyan sima, úgy látom még marni kellett bele, bár ez lehet alaplap függő, de hogy pont a gyári MSInél... Vicces. Ha találok ebayen jó árban akkor kipróbálom.
szerk.: Nemigazán akadSzerintem jó ez mindegyik lapra...
[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Laraxior #31461 üzenetére
Szerintem nem kell ez semmire. Eleve ha delideled és be teszed a Socketba a procit akkor a lefogató lefogja.Miért is sarkaznád le?Nem vágom,Sok procit delideltem de az hogy lesarkazás delid miatt,ilyet nem
-
Laraxior
titán
Asszem leütöm a kupakot én is. Pont ilyet szerettem volna, akkor már lehet tovább húzni a CPU-t
-
pilu85
őstag
hali. egy hd 4600 as igp kb mennyin megy fesz emelés nélkül??? ugye 1250 az alap ha jól tudom.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Imre921
tag
Üdv
Egy non-K i5 4690-es meg tudna hajtani rendesen egy gtx980ast?
[ Szerkesztve ]
-
DNS_65
senior tag
Hi,
Van értelme nonK 4790 alá Z97-es lapot tenni?
Gondolok itt olyanra, hogy alapból a turbó órajelén küldeni a cput, vagy valami hasonló okosság...
Illetve a sandy alatt lévő ram: Gskill ripjaws 1600-as (1,50v) kompatibilis a haswell procikkal/alaplapokkal? -
pilu85
őstag
Enchanced turbo van de sajna nem megy 4*3900 on. Sebaj így sem gyenge. Gtx 970 nek jó párja lehet?
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
válasz shteer #31445 üzenetére
Akkor csak z-s lapba mehet all 3,9 en? Mert eddig többen is írták h b85 ben is
-
pilu85
őstag
Hali. van valami mód arra, hogy asus vanguard b85-ben egy i7 4771-est 3,9 enbjárassak 4 magon? Super pi vel nézegettem he infoban de nem akar összejönni.
-
sisu2
aktív tag
válasz ricsi8800gt #31441 üzenetére
Milyen RAM 2400Mhz megy.
Alapon a 4690K nak mennyi az uncore órajele 3500 Mhz ??
-
Vigneau
félisten
OCCT small tesztnél tapasztaltatok már 50%-os CPU usage esést, majd az egér megmozdítására visszaugrik a CPU usage közel 100%-ra? Nekem csak tegnap este tűnt fel, teszt idejére magára hagyom a gépet mindig. Ha nem indul újra és végigfut a progi, akkor sosem foglalkozom a részletekkel. Viszont ezen a jelenségen meglepődtem...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
jeska
tag
Hali!
Tudnátok nekem abban segiteni hogy mért nincs Alvó állapot, csak kikapcsolás, hibernálás, és ujrainditás van!
Most váltottam platformot AMD-ről Intel-re(I5 4590) videókari r9 280 Alaplap:Gigabyte GA-B85M-D2V , teljesen ujrahúztam a gépet, és azóta nincs alvóállapot!!!Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Az ember sohasem csak önmaga: inkább kombinációja mindazoknak, akikkel valaha dolga volt
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek ez mennyivel lenne jobb a mostani Brockenemnél az i5 4690k mellé?
Walking Dead
-
blu79
addikt
Tessék csak , ezt is ki lehet próbálni : [link]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
sisu2
aktív tag
Nem húztam még tovább hasonló konfigban jól állok [link]
-
sisu2
aktív tag
Felraktam 4.7 re meg a kártyát is feljebb húztam [link]
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
-
Laraxior
titán
válasz #36268800 #31422 üzenetére
Itt kereshetsz valami a CPU alá.
De nem tudom, van-e integrált VGAval szerelt alaplap, ebben a platformban, ugyanis ott még nincsen GPU a CPUban.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
törölt tag
Üdv!
Tavaly kaptam egy Intel i7-920 procit (2,66 GHz, LGA 1366, 8 MB L3 cache), de nem tudtam mire használni és eladni sem. Most arra gondoltam, hogy összerakok egy olcsó kis asztali gépet, tudnátok ajánlani a procihoz olcsó alaplapot (pl. valami bevált Asrock-ot, amin mindenféle integrált holmi megtalálható - LAN, VGA, hangkártya)?
Elnézést, ha rossz témában tettem fel a kérdést.
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Laraxior
titán
válasz TechN7ne #31419 üzenetére
Ha bírod füllel, akkor állítsd át a ventifordulatot fullra, had pörögjön, bár ha nagyon melege lesz, úgyis emeli magától a fordulatot
Én beállítottam a Core Tempet, ha 85°C fölé megy a hőmérséklet akkor figyelmeztessen, de be lehet állítani, hogy lekapcsoljon a gép. Új processzornál, ismerkedésnél érdemes, ha nem monitorozol játék közben.
De nem hiszem, hogy probléma lenne, ha nagyon izzad, úgyis lekapcsol a gép, de azért alapórajelen, alapfeszen, még egy vajaskenyérnek is le kell hűtenie a CPU-t.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
-
Laraxior
titán
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz TechN7ne #31416 üzenetére
30fokos szobaban nem
Ventilator maxon porog, vagy hőmérséklet függvényében szabalyozza magát? CPU beallitasok? Alapon minden? Tehat az orajelet es a feszt is visazaveszi idle? Szerintem lejjebb kellene lennie... Még gyári hutovel is 40 alatt volt nekem a 4770K. Alapjaraton, windowsban.Terhelés alatt mennyi? Ha akkor nem sok, hataertek alatt van, mondjuk 70-80C, akkor mindegy mennyi alapon
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Alapjáraton 42/45 fok nem sok?
-
Laraxior
titán
Mozillával nem lehet PCMark8-at futtatni? Azt írja, hogy Explorer 10 kell hozzá... Vicc
-
ricsi8800gt
addikt
válasz SoulReaver #31410 üzenetére
Igaz a Deliddel nem vesztel semmit,Ha jol meg van csinálva persze.És akár hoztat 10-15 fok külömbséget is
-
SoulReaver
veterán
Nálam a bencselés nem mindennapos. Valamit állítgatok, akkor tesztelek. 2-3x lefuttatom és annyi.
A mindennapos használat a játék meg a filmezés.
A nyártól kicsit félek, mert egész nap az én szobámat süti a nap, úgy-hogy meleg van...
Végül is csak nyerek a deliddel.
Eladni nem szeretném a procit még egy jó darabig, inkább vga-t kell újítani..
-
Laraxior
titán
Magatoknak csináljátok? Láttam youtubeon, hogy nem egy nagy szám leszedni a kupakot, de visszatenni...
Valami spéci paszta kell oda, vagy jó a sima is alá, na meg a visszaragasztás...
Bár most olvastam itt pH!n egy cikkben, hogy nem is muszáj visszatenni, csináltak valami vasdarabot ami rámegy, hogy ne sarkazza le a CPU hűtő.
Bár az nem biztos, hogy a 4770K-ra való, csak rémlik a dolog...szerk.: Skylake... bukta
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz SoulReaver #31404 üzenetére
Ha intelburntest / prime95/ linx-el játszol mindenképp szükséges a delid, főleg nyárra.
Különben játék alatt a 60-65 fok egyáltalán nem sok, nyáron is megáll majd 70 alatt, maradhat nyugodtan.
-
blu79
addikt
Szerintem megéri, főleg ha hosszabb távon megtartod a procit. Nekem delid előtt 4.8Ghzen 1.256v kb. játékok alatt 65 is voltak a magok volt amikor szinte 70 nyáron. Delid után 50-55 max játékok alatt és a feszből is tudtam faragni 1.244re. És ennyi idő elteltével nem érzem hogy pasztát kellene cserélnem mert ugyanolyan jók a hőfokok. Neked most télen ilyen melegek a magok.... mi lesz nyáron?
Én szerintem megéri de ez csak az én véleményem, ha cserélnék skylakera gondolkodás nélkül szedném le a kupakot.
Én azért delideltem hogy játékok alatt minél hűvösebb legyenek a magok, és hogy jobban tudjam 24/7 re tuningolni a procit.[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
Nem éri meg.
Akkor érné meg ha benchelgetnél annyit mind én,meg mindig más más kártyákkal.Én ezért is delideltem,De neked nem érné meg szerintemOpel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
SoulReaver
veterán
Na leteszteltem az új házban a hűtést....
A z11 hez képest 1-2 fokkal rosszabb a phanteks eddig, de még a pasztázás is friss.
20-21 fokos szobában 88 fokos volt az egyik mag.
Aztán kinyitottam az ablakot, le ment 85-re, aztán a teszt vége fele reseteltem a core temp-et, akkor már csak 83 fok volt.
Játékok alatt 60-65 fok max.
Ha csak a mindennapi használatot nézem, megéri így delidelni?
-
blu79
addikt
válasz TechN7ne #31401 üzenetére
Hát elvileg nem kell de ha nem nehezteled újrarakhatod, hőfokok milyenek a nem rézmagos hűtő alatt? ha megkérdezhetem
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- One mobilszolgáltatások
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Apple asztali gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest