Hirdetés
- Notebook hibák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz Lompos48 #24272 üzenetére
Igen, mondhatni !
Mindösszesen 4 darab FET van felforrasztva arra a lapra, amit nemrég linkeltem.Tehát, ha ennek a FETnek nem marad meg a töltés a vezérlő lábán, akkor ez valszeg károsodott ?
A kérdéses alkatrészek N csatornás MOSFETek (SIR422DP- [link] )
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #24295 üzenetére
Akkor a rajz nem talál.
Az lehet, hogy a tiednél folytonos, akkor is azt a zónát nézegetném. Az is valószínű, hogy a 2 feszültségsávban különbözik a maximális áram, elvégre ugyanazt a trafót használja mindkettő.
-
DonThomasino
veterán
válasz Lompos48 #24294 üzenetére
Olvasgatom a könyvet, ott tényleg úgy van hogy csak 4 állás
viszont valóságba 10-11 állású/beosztású és nem kattogós.
Imax/10 - Imax vagy "J " nem tudom
[link]
Nem valami olyasmi van hogy más 0-20V ig és más 20-40V....
vagy pedig a több táp összekapcsolása miatt.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #24293 üzenetére
Én csak kétfélét ismerek: Fuses have different characteristics of operating time compared to current, characterized as fast-blow, slow-blow, or time-delay, according to time required to respond to an overcurrent condition, meg az ultra-fast, de az már félvezetőtechnikával van gyártva.
Mindegy. Teheted a T-tA kapcsolós dolgot nem értem.
Az áramkorlát egy 4 állású, fix értékekre kalibrált kapcsoló, aminek kattognia kell egyiről a másikra.
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #24291 üzenetére
1A N ugyanaz, mint az 1A T.
Szóval a korlátos potinak nincs fix állása(úgy értem nem kattan a helyére).
Az a rajz szerint nem poti, hanem 4 állású kapcsoló. Ott lesz a bibi.
-
DonThomasino
veterán
válasz Lompos48 #24282 üzenetére
Mivel most került hozzám mondom megnézem a biztiket is.
A 220 as bemenetekre normál 1A N biztit ír a könyv,
viszont nekem itthon van egy raklap lassú 1A T az simán mehet bele igaz?Megkaptam köszi, szétszedni csak hétvégén fogom.
Szóval a korlátos potinak nincs fix állása(úgy értem nem kattan a helyére).
Így az izzóval csak úgy tudtam használni ha max on van,
amint állítottam rajta le is old.[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #24286 üzenetére
Szerintem csak a 4 fokozat kapcsolható. A felső potméter feszültség finom beállítására szolgál.
Mail ment bejelölt rajzzal.Sikert!
-
-
DonThomasino
veterán
válasz Lompos48 #24282 üzenetére
Email be átküldöm a gépkönyvet.
Csak ixlen DJVU formátumban van meg.
Rögtön az 5 oldalnál elveszítettem a fonalat,
ahol azt írja korlátok :0.1 ;0.5; 1; 2; A
EZ egy finom poti kb 10 beosztással akkor mi ez a 4 érték...[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
MTDP4953BDYQ8 megnevezésű IC-nek kellene nekem a lábkiosztása. Igazából nem nagyon értem az egészet. Lényeg, hogy egy USB-s külsővinyó házáról van szó, aminek el lett veszítve az adaptere és most ezt kéne valahogy összehozni. Adaptert nem lehet hozzá kapni, vagy amit lehet az drágább, mint egy új külső ház. Szóval sakk-matt. Annyi ötletem volt, hogy egy új tápot forrasztok rá. A vinyók 5 voltról mennek, de gondolom az egésznek háznak azért kellhet egy 12V-s adapter, főleg hogy van benne venti is, de lehet tévedek és a benne lévő IC ezt is elintézi.
4953bdyss van az IC-re írva továbbmenve a fent említett megnevezésig jutottam. Tudtok segíteni, mit hova kössek?
HTML lap ahová jutottam.#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #24279 üzenetére
Nem tudom olvasni/kisillabizálni, és nem a szemem/szemüvegem miatt. Ha van könyved is, esetleg abból szkennelhetnél egy jobbat. Nem jövök rá, hogy az áramhatár fokozatokban kapcsolható vagy folyamatos. És ha ezt tudnám se lenne elég, azt hiszem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz DonThomasino #24277 üzenetére
Na ilyeneket használtunk még középsuliban. Igaz h. sok elektró óra volt, technikusi alatt meg még több, de ezek a cuccok szinte mindig a szekrényben pihentek. Amúgy voltak a pultokban is tápegységek, de nagyrészt azok is csak dísznek voltak, nagyon ritkán használtuk őket. Még 5kV-s tápegységünk is volt, persze soha senki be nem kapcsolta...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #24279 üzenetére
Nem vettem észre.
-
DonThomasino
veterán
válasz Lompos48 #24278 üzenetére
A LINK nél van rajz is az kevés?
Komplett gépkönyvem is van.
Egyenlőre elég ha beszélgetünk egy kicsit a korlátozás beállításásról
és a helyes a működéséről...
Mert az is lehet hogy jó csak én vagyok láma.[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #24277 üzenetére
Nna! Kezdesz "felnőni"
Jó lenne rajz hozzá, a verdiktum másképp nehéz. Meg kellene nézni az árammonitorizáló ellenállást és a kontaktusokat a környékén.
-
DonThomasino
veterán
Bővítettem a hobbista fegyvertáram.
[link]
Lompos mester: igaz nem egy HP, de nekem megteszi .A gondom az hogy mintha az áramkorlátozó rész nem vagy nem jól működne,
ahogy próbálom állítani rögtön leold a táp túláram miatt.
Van vkinek ötlete?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
őstag
válasz Lompos48 #24271 üzenetére
A tápja külön panelon van (7815/7915)
Nem koppintás ha nem az IC lábaihoz érek hozzá és akkor már szól is(persze pici brummal) aminek én vagyok az okozója.Itt egy alkalmazás de az ebbe más ként van bekötve az IC.Ha segít esetleg valamit akkor Dynacord SM8030 keverő pultba volt.Üdv:Attila
-
Lompos48
nagyúr
válasz totya694 #24266 üzenetére
Ilyesmi esetleg egyenárammal feltöltődő kondik esetén történik meg. De ez is spekuláció. Nem ártana egy rajz.
Az ujjal hozzá érek mit jelent, tényleg érintés (és hova), vagy koppintás?Úgy tűnik, hogy hiányzik egy Zener a lapról
Próbáld meg pár volttal kevesebbről táplálni, úgy is csinálja?
-
Batman2
őstag
Totya, Lompos !
Egy nagyon egyszerű teszt kapcsolással próbáltam a négy beforrasztott FETet tegnap.
A D-re adtam a pozitívot egy 9V-os elemről, egy 270ohmos ellenálláson keresztül, az S-re pedig egy LEDet kötötem, amit pedig az elem negatív sarkához. A G-re pedig egy 22K-ós ellenálláson keresztül rá-rá kapcsoltam a pozitívot.
Erre a bekötésre a kapcsolásban való alkalmazásából jutottam, az adatlapját most nem néztem.
Ha rákapcsoltam a pozitívot, akkor 3db egyformán bekacsolt és úgy is maradt, majd mikor újal megfogtam a G-t és a negatív felé lassan kisült rajtam keresztül, akkor elhalványodott.
Egy viszont ugyan kapcsol rendesen, de csak kizárólag addig vezet, míg kapja a G az áramot, utána azonnal megszűnik a vezetés.
Ez vagy károsodott, vagy csak valami nagyon minimális szivárgás van a beforrasztás, illetve az odakent nem fém tartalmú folyatószer miatt.Üdv.
-
hemaka
nagyúr
Sziasztok.
Lenne gy olyan problémám, hogy eltört a jack csatlakozója a fülhallgatónak, de volt itthon egy olyan füles, amibe meg a hangszóró halt meg és gondoltam összeházasítom a kettőt a vezetékkel.
Mindkettőben piros, zöld, fehér színezésű, vagy burkolatú vezeték van. Színt a színnel össze is forrasztottam, szól is, csak éppenséggel nincs strereo, csak monoban nyomja. Azóta mindenféle variációt kipróbáltam, de nem sikerült normális működésre bírni.
Konkrétan ezt a videót nyomattam és úgy próbálgattam a vezetékeket, de valamelyik oldalnál nem szólt semmi.
Mi lehet a gond?crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
őstag
válasz Lompos48 #24265 üzenetére
Nekem is lenne egy kérdésem.Adott a képen látható kis fejhallgató erősítő(gyári Dynacord keverő részegysége)
Szépen szól a kis erősítő de elhallgat egy idő után.Olyan mint amikor egy csövesnél kimarad a rács ellenállás.
Ha ujjal hozzá érek akkor egyből szól tökéletesen.A bemenetén van 2x2,2uF utána 5k-s sztereo poti és ismét 2x2,2uF-os kondi.NE5532N a tokban lévő IC és JE340/JE350 párok vannak a kimeneten.Üdv:Attila
-
Lompos48
nagyúr
válasz Batman2 #24262 üzenetére
JFET mérhető műszerrel: D-G és S-G viszonylatban p-n -átmenetként viselkedik. D-S viszonylatban ellenállást mérünk mindkét irányban, ami nem egyéb, mint a csatornaellenállás (Rdss mintha).
MOSFET már gond. Attól függ, hogy növekményes vagy kiürítéses. Az elébbinél még mérhető talán a csatornaellenállás. -
Batman2
őstag
FET-et hogyan lehet kimérni ?
Van e a bipolár tranyókhoz hasonló mérési mód hozzájuk ?Üdv.
-
McSzaby
őstag
Na, elkészült a táp. Még nem raktam be élesbe egy gépbe, de eddig úgy tűnik minden rendben, illetve egy gond akadt. a '12'-s pinnél 12 volt helyett csak 11,33-t mértem. Ez okozhat később gondot, vagy ez azért belefér? Szerény hobbi szerelő véleményem szerint belefér.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
kjani18
őstag
válasz 14adam #24248 üzenetére
Oké, köszi, de ez egy alaplapon csatlakozónként érthető, v. ez az össz levehető áram?
Van olyan lap. amin 8 -12 külön usb aljzat van, akkor ez párhuzamosítva akár 4 -6 A -is jelenthet?Vagy, ha 6 külső vinyót (usb-t, lámpát, stb.) dugok a csatikba, és az össz áramuk meghaladja (mert meghaladhatja) az 500mA -t mi történik?
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
kjani18
őstag
USB aljzatról szeretnék tápfeszt leszedni, Mivel az adott alaplapok leírásánál nem találom, honnan tudhatom meg, mennyire terhelhető? Gondolom lap főggő, hol keressem?
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
őstag
válasz McSzaby #24244 üzenetére
Üdv
Az 1000uF/10V-os kondi hibája véleményem szerint inkább szűrési gondokat okoz és a feszültség érték is elvándorolhat.Ha ez az 5V-os kimenetbe van akkor lehet akár 4,5V-is a kimeneten vagy 5,5V is.A púpos/kipukkant kondikat ki kell cserélni és utána a 20(24) tűs csatlakozó összezárod a "zöld" vezetéket valamelyik feketével és elindul a tápod,akkor már tudsz mérni feszültségeket.Üdv:Attila
-
McSzaby
őstag
Egy gyors közbevágás csak a komoly témákba!
Egy 10V/1000uf-s kondi halála okozhat komoly teljesítmény csökkenést egy PC-s 420W-s tápnál?
A "kimenő" résznél durrant el a kondi, ránézésre semmi komolyabb gond nincs vele, de mit javasoltok, mit nézzek meg még a full próba előtt? Egyáltalán milyen okos tippet tudtok adni táptesztelésre, ha nincs tápteszterem?#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
sörösló
aktív tag
válasz Teasüti #24236 üzenetére
Nem is állítottam egy pillanatra sem hogy ez házilag előállítható. Gondolom speciálisan erre a célra tervezett "egychipes" áramkör lehet, fix programmal, max. 100-200 féle kóddal. Kevés a valószínűsége hogy két egyforma kerül egymás mellé, elhanyagolható probléma, legfeljebb a szomszéd macsek is bemegy hozzád kajálni. Nagyobb sorozatban bagóért legyártják, szerelés után a chipet nyakonöntik egy csöpp műgyantával és kész. Biztos láttál már effélét, zenélő levélboríték, gyermekjátékok hangja, stb. Az ipari cucc azért drága mert a passzív eszközök is írhatók sok-sok byte adattároló képességgel, a feldolgozó egység is programozható, nagyon okos elektronika. Ezt az ajtónyitót valszeg a gyártásnál ellátják a párbites kóddal amit felismer, aztán ez már nem változtatható. Ezért gondolom hogy filléres holmi lehet.
-
Lompos48
nagyúr
válasz moha21 #24239 üzenetére
Annyit tudok, hogy:
Ismerem azt a személyt, aki nálunk olyan alkalmazást fejlesztett, ami a Google Mapra tett minden nagyfeszültségű oszlopot, berendezést, előhívhatóan bármely elem koordinátáit, technikai paramétereit, revíziós dátumokat... mindent egy adatbázisból. A térkép alapú rajzok is léteznek, de nem külső használatra. Helyi szinten létezik minden zóna hálózati rajza, de ezek már inkább helységekhez, objektumokhoz kötődnek és nem a koordináták a fő adatok.
-
moha21
veterán
válasz Lompos48 #24238 üzenetére
Én sem tudom, többek közt erre is kíváncsi voltam. Azért valami vázlatféle csak elérhető valamerre nem? Tankönyvekbe is volt, de digitálisan nem találtam még.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
Üdv!
Valaki nem tud M.O. vagy esetleg + környező országok villamos hálózatáról térképet?
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Lompos48
nagyúr
A kapcsolás így rendben működik, a ledek is villognak, és a jelfogók is behúznak.
Eddig OK és örvendek neki.
Arra gondoltam, hogy talán a tranzisztor bázisán lévő ellenállás csökkentésével elérhetnék valamit.
Ha eltekintünk a relé tekercsellenállásától, akkor is a kollektorkörben található ellenállás (100Ω) és a bázisköri (2kΩ) az Ic/Ib (kollektor-/bázisáram) arányt egy 20-as értékre határozza meg. Márpedig az Ic/Ib erősítési tényező (beta vagy h21e - a tranzisztor egyik legfontosabb paramétere) egy ilyen tranzisztor esetében 100 fölött van. Ezért a bázisellenállás csökkentése nem oldja meg a problémát.
...100k értékű ellenállás...
Ilyen "sebességek" esetén a hatása elenyésző. Tulajdonképpen a tranzisztor bázisában felhalmozódó töltéshordozók elvezetésére való. Ez ellenben nagyságrendileg csak ns (nano!!!) nagyságrendű sebességnövekedést jelent, ami ebben az esetben nulla, nem kell vele számolni. El is hagyható.
Kevés relét láttam, ami rendesen tudja követni a hálózati frekvenciát. Jó példaként egy kis Omron relé kapcsolási ideje 5ms.
Tehát azért gyorsabb kellene legyen a tied is, mint 0,7- 0,5.Tanácsom egy van: mivel gondolom működésben mindig váltogatni fog az áramkör, a relék tekercsének egyenáramú terhelése nagyjából feleződik; ezért a 100Ω-os ellenállást "megrövidíteném" párhuzamosan rákötve előbb egy 200Ω-ost vagy egyenesen 100Ω-ot. Ezzel megnőne a relé vezérlőárama.
[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
válasz Lompos48 #24229 üzenetére
Tisztelt Lompos48 !
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget !
Kicseréltem Bc557B - re a két relénél a tranzisztort. ( Még épp zárás előtt értem el a Konrad-ba.)
A panelon lévő ellenállásokat változatlanul hagytam.A kapcsolás így rendben működik, a ledek is villognak, és a jelfogók is behúznak.
Azonban még egy gond merült fel : körülbelül 0,7- 0,5 másodperc körüli, vagy ennél gyorsabb villanásnál a relék "ellustulnak" azaz nem húznak be.
Valószínűleg a 100 ohmos relével soros ellenállás szerepe a a 6 voltos relé védelme a 12 voltos tápfeszültségtől, így annak a módosításával csak a behúzás erősségét változtatnám, azt nem piszkálom.
Arra gondoltam, hogy talán a tranzisztor bázisán lévő ellenállás csökkentésével elérhetnék valamit.
A - és a bázis közt lévő 100k értékű ellenállás ( a Módosított kapcsoláson a Bc557B bázisa, és a + közt) a javasolt kapcsoláson nincs berajzolva. Próbálkozzam esetleg az elhagyásával? Milyen szerepe van?
Köszönöm : Kisi
-
And
veterán
válasz yankoo #24231 üzenetére
Nem IRLZ34N? Egyébként szinte bármelyik TO220-as tokkal szerelt n-csatornás mosfet megteszi, amelyik kibírja a szalag áramát, az meg igazán nem sok ezeknek a típusoknak. R-C elemeken nem kell változtatni, az 555 kibírja a fet nem túl magas frekvenciával történő meghajtását.
Mod: ha viszont a szalag ledjei valóban úgy vannak kötve, ahogy a rajzon (vagyis egyetlen led egy soros ellenállással), akkor az összhatásfok nem nagyon lesz jó. Ekkora feszültségnél 3 (fehér) led simán lehet egy sorban, kisebb soros ellenállással.[ Szerkesztve ]
-
yankoo
tag
Üdv! Egy 12V 1.6A 19.2W -os ledszalaghoz szeretnék építeni egy fényerő szabályzót. Lenne egy kapcsolás 555-el[link]
Kérdés: BUZ11-et lehet helyettesíteni IRFZ34N-el? Ha igen mely elemeken kell változtatni (R;C)?
A ledek előtt 330Ohm ellenállások vannak a táp stabil 12v 2A
[ Szerkesztve ]
-
sörösló
aktív tag
válasz Teasüti #24225 üzenetére
Nem nézted meg alaposan a videót. A széles keret a változó ajtólapvastagság miatt van írja is hogy a felesleg levágandó. Egyébként is csak az egyik oldal alagútszerű, a másik nem. Látszik is hogy a macsek már félig bent van, amikor az adó eléri a keretet. A legszebb mégis az egészben az a videocsokor, ami bemutatja hogy az eszes macsek hogy nyitja ki a lábával a nyílni nem akaró ajtót. Szerintem mégiscsak RFID. Valóban átmágneseződhet az érintkező fémlap, de én még nem láttam olyan reed-relét ami ilyen gyenge mágnesességtől kapcsolni tud. Ha meg tényleg találsz egy bikaerős mágnest akkor a macsek összeszedi a környék összes szegét-csavarját, vagy tényleg hozzáragad valamihez.Aztán ha egy bősz állatvédő szedi le az autójáról, akkor állatkínzásért mehetsz esetleg a böribe.
-
kisi
aktív tag
válasz Lompos48 #24226 üzenetére
Nagyjából már alakul, az egyik tranzisztor volt a ludas.
Viszont a trimmerrel szabályozható sebességet megváltoztatta a módosítás, ami nem gond, hétfőn két nagyobb kondival megoldom majd.
Érdekesség: A relék úgy tűnik, jól kattognak felváltva, viszont így a ledek látszólag folyanatosan égnek, a villogás helyett.
Most látom az új hozzászóláást: sajnos itthon semmi alkatrész nincs, és attól tartok, már a boltok is bezártak.
Esetleg holnap reggel tudok talán venni valamit, ha még szükséges, bár fogalmam sincs, hogy a VI. reületben, esetleg csepel felé hol lehet alkatrészeket kapni...
Az NPN - PNP csere mit változtatna meg? Úgy értem, milyen előnnyel járna a mostani kapcsoláshoz képest?[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz sörösló #24206 üzenetére
Úgy vélem ezért alakítottak ki a kérdéses ajtón ekkora mélységű keretet, a biléta éppen a tálca felett lesz és gyanítom hozzá is ér (ahogy a cicus felteszi és bedugja a fejét - ezért fontos az ajtó földtől vett magassága), miközben a macsek az orrával megtolja a lengőajtót.
Mágnesekhez ért itt vki? Jól tévedek, hogy ha mégnesezhető fémhez állandó mágnest közelítünk, a fém is mégneseződik (csak addig, míg van kontaktus). Így a tálca nagy felülete ha mágneses lesz, lehetne amolyan közvetítő a reed kapcsoló és a mágnes közt.
-
Batman2
őstag
Korábban már egy jelszint eltoló kapcsolásról lambda szondához.
Akkor úgy gondoltam, hogy valami dupla tápos megoldás kellene és készítettem 8V, -1V dupla tápot két ellenállásos feszültség osztóval 9V-os tápforrásból, hogy a 0-0,9V tartományba eső jelet 1 és 9V tartományba tegyem át, amihez teljesítmény modult, vagy logikát kapcsolva már vezérlésre lehet használni a jelét.Viszont arra gondoltam, hogy nem kell ehhez feltétlen külön dupla táp, pláne ilyen asszimetrikus táp, hanem elég egy szimmetrikus ellenállás osztó is ahhoz a PN átmenet nyitó feszültsége fölé kerüljön az eszköz jele, vagyis egy tranyóval már fel lehessen dolgozni, majd egy PNPs tranyóval egy OC kimenetet képezve már akkora feszültségre emelem a jelét, amekkorát csak engednek az alkalmazott alkatrészek !
Jól gondolom ?
Üdv.
-
Batman2
őstag
SMD-ben nem rémlik, hogy lenne beépített előtét ellenállásos változat.
Század lumentől kezdve akár 10-12 lument is lead egy darab SMD LED, ami nem LED chip, tehát csak egy kristály alkotja és nincsen külön hűtőfelülete.
Ehhez a kategáriához sorolnám még azokat is amelyekben 2-3 kristály van, de ugyanilyen fényteljesítménnyel rendelkeznek.A Power LEDek (LED chipek) több 100-több 1000 lumenre is képesek lehetnek, de az már más kategória.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
Tisztelt uraim !
A következő problémám volna: felváltva kellene villogtatni két lámpát, egy grafika mögött.
A helyzet sürgősségére miatt a konrádban vettem egy csomagot, mely két ledet villogtat felváltva, és két relés panelt, mellyel a ledeket szerettem volna kiváltani, így megoldva a feladatot.
Az elképzelésem sajnos nem jött be, a panelok sajnos az eltervezett módon nem kapcsolhatóak össze.
Sajnos a konradban azt mondták, hogy ez így jó, működik, illetve a vásárlás előtt a rajzokat nem néztem meg, így nem derült ki a gond.
Tudnátok eletleg valami megoldást, amivel ez megoldható lenne?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintetek mi ez a két szerkezet? [link]
Van benne 2-2 EL-34, pár kisebb cső mint ECC801, valamint kettő mérőműszer, egyik 400V, másik 10A-ig mér.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
rii
nagyúr
köszönöm
)-.
és hány lumen-t tudhat egy ilyen LED?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen nincs. Veszel egy ledet, megnézed az adatlapját, ott le van írva a nyitó feszültség és áram, majd a tápefesszel együtt ezt a 3 értéket bedobod egy kalkulátorba a neten [link], az meg megmondja, mekkora ellenállás kell bele.
-
rii
nagyúr
válasz Batman2 #22044 üzenetére
van olyan SMD LED, amit már "csak" rá kell kötni az elemre, és mehet?
kerékpárra gondfolkodom viláígtáson
előlre lentre két kis lámpa
hátra két kis lámpa
meghajtnia egy 8 dbAA-s elemtartóba helyezett 8 db akkumulátorralmegoldható lenne?
teljesen nulla vagyok elektrinikából ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
sörösló
aktív tag
válasz Teasüti #24193 üzenetére
Megnéztem az általad linkelt videót. Ha alaposabban szétnézel a termékek között, többnek a leírásában szerepel hogy kb. 1 évig működik egy 9V-os elemmel. Vezeték persze hogy nem látható, mókás is lenne egy utólag beszerelt ajtóhoz a tápvezeték felbiggyesztve az ajtóra vagy a falra. Arra hogy milyen elven működik az azonosító én is kíváncsi lennék. Szerintem kizárt dolog hogy közvetlen mágneses kontaktussal megoldható. Gondolj bele hogy a jószág nyakában lóg. Odamegy az ajtóhoz, de a mágnes még a feje hosszával hátrébb van. Ok, egy macsek feje mondjuk 8-10 cm, de mi van az én vizslám hosszú orrával? Ha a nyakörvre kötöm, legalább 25 cm az érzékelőtől. Az RFID meg szerintem ebben az alkalmazásban nem lehet olyan nagyon drága. Ne ipari kivitelben gondolkodj. Itt nincs szükség abszolút pontosságú azonosításra, biztonságos felismerésre, 100 % pontosságra és megbízhatóságra stb. A lényeg hogy működjön.
-
Lompos48
nagyúr
válasz Teasüti #24201 üzenetére
de amúgy vannak azonosító chip érzékelős, programozható ajtók is, de az sem RFID.
Ha nincs ami "letapogassa" a chipet - értem ezalatt a fizikai kontaktust, érintkezést - akkor pedig csak RFID, mert először az RF táplálja a chipet, hogy az felébredjen és IDentifikálja magát. Az előző témában persze nincs ilyesmiről szó, mint már írtam.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
egy hősugárzó mennyit fogyaszt, amikor hideg fokozatban van és csak hideg levegőt fúj?
-
Teasüti
nagyúr
válasz Lompos48 #24194 üzenetére
Banyek, most töprengtem el csak azon, h talán tisztán mechanikus zár lehet? A mágneses biléta simán csak behúzza a reteszt egy áttétellel?
(#24200) sörösló
Biztos, h nem. Egyrészt ez piszkosul megdobná a költségeit még a gyári alkalmazásnak is, másrészt túl komplex feladat és megvizsgálva a linkelt gyári ajtót, valóban nem találni még tápot sem a közelében.Tisztán mágneses megoldás, de amúgy vannak azonosító chip érzékelős, programozható ajtók is, de az sem RFID.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- Notebook hibák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik