Hirdetés
- GeForce Now
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yankoo
tag
válasz CPT.Pirk #24977 üzenetére
Szia! Csináltam egy 50L-es akváriumhoz világítást LED szalaggal 2xfél méter 5630as leddel szerelt szalag hideg+melegfehér kiegészítve kék ledekkel mivel a kék tartomány kell a növények vegetativ növekedésének, de persze ahoz hogy látványos legyen és működjön ahhoz kell a CO2 és a tápozás is napi 10-11óra fény mellett!
a LED szalag 1800lumen/méter fányáramot tol ki magából 19.2W fogyasztás és nagyon nagy melegedés mellett ezért érdemes hűteni nekem savállo laposvasra van szerelve
Bocsánat az offért!
[ Szerkesztve ]
-
yankoo
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy PIC12F629-el meglehetne-e oldani azt, hogy napi időkapcsoló reggel 9 kor felkapcsol elindul a program a PIC-ben és 30perc alatt éri el a LED szalag (12v 1.6A) a max fényerőt FET-tel (IRFZ34N), majd x óra elteltével 30perc alatt folyamatosan elhalványítja a LED szalagot majd az időkapcsoló lekapcsol és másnap előröl?
Akvárium világítást szeretném alkonyat szimulációval megoldani, jelenleg reggel felkapcsol este le.
-
yankoo
tag
Sosem értettem meg a sok idiótát aki azzal menőzik hogy huu nekem van 2000W a kocsiban meg igy meg ugy szol mi értelme?? Nem a watt számít hanem a dB erről korábban írt valaki.. semmi értelme leterhelni szerencsétlen kocsit csak azért hogy a piros lámpánál a környező összes kocsi lüktessen a kis gyerekek összeszarják magukat az öregek meg höbölögnek jogosan. arrol nemis beszélve hogy nem hallod a mentőt/tűzoltót és halláskárosodást is szenvedsz tőle. a zenehallgatásnak nem az a lényege hogy megsüketülj és hogy csak a BASS-t halljad. nekem egy MNC fejegység van a kocsiban (suzuki ignis..) két SAL ovál hangszóró a kalaptartóban és élvezhető a zene benne normál hangerőn. nem süketülök meg és ha jön a megkülönböztető jelzés akkor hallom félre tudok állni. arról nemis beszélve hogy a csomagtartóban semmi hely nem marad mert tele van hangszórókkal meg mélynyomoval és egy GPS-t sem bit ki szerencsétlen 70aH generátor mert szól a zene. :S
-
yankoo
tag
Üdv! Egy 12V 1.6A 19.2W -os ledszalaghoz szeretnék építeni egy fényerő szabályzót. Lenne egy kapcsolás 555-el[link]
Kérdés: BUZ11-et lehet helyettesíteni IRFZ34N-el? Ha igen mely elemeken kell változtatni (R;C)?
A ledek előtt 330Ohm ellenállások vannak a táp stabil 12v 2A
[ Szerkesztve ]
-
yankoo
tag
220V-os időzítő kapcsolná be a trafót-->7805-->NE555 kapcsolás-->relé 5mp behúz majd elenged-->motor ~5mpig forog a halak pedig boldogok mert lesz kajájuk aznap. remélem igy egyszerűbb és érthetőbb amúgy tudtam, hogy valaki beleköt mind1 a lényeg ez lenne ja és nem veszek gyári etetőt ezért akarom ezt megépíteni ez 0ft mert minden van itthon. Válaszokat köszi előre is!
-
yankoo
tag
Üdv! Kérdésem a következő:
Megoldható-e a kapcsolási rajzzal, hogy egy napi időzítő (aminek a legkevesebb kapcsolási ideje naponta 1 perc) bekapcsol 1 percre majd a relé behúz 5mp múlva elenged, de a táp rajtamarad a kapcsoláson 1 percig viszont a relé csak 5mp tart behúzva majd akkor húz be ismét amikor az időzítő megint bekapcsol 1 percre? Szal nem gond hogy a táp rajtmarad 1 percig a relé csak 5mpig tart behúzva? Esetleg gondolkodjak más időzítésben?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest