- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dz1
tag
válasz
dgyuri0123 #71015 üzenetére
Mizu gyuri Vincentileg? Szebben szól mint a NAD? Előrelépés hangminőségben...?
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Tudtok esetleg arról valami infót, hogy 4db BOSE Free Space® 51 hangszóró meghajtására mi javasolt? 40/27/25/18m-es távolságokban vannak a hangszórók a leendő erősítőtől.
Elvileg a hangszórók 50W-osak, a leírásban ez áll:
• Compatible with amplifiers or receivers rated 4 to 8 ohms
• 50W IEC continuous power-handling compatible with receivers and amplifiers rated
10-100W
2*3mm2-es kültéri hifi kábelekkel van bekötve, minőségi darabok...
Előre is köszimert infót nem találtam róla sehol eddig
-
krichd1
addikt
válasz
sinick #71034 üzenetére
Szia. Hallgasd meg a többi gyártó mikrohifijét is, ha ilyen új, mindent tudó kütyüt keresel. Figyeld az akciókat is, például az általad említett Denon M40 van most Boston A25-el is szettben.
-
válasz
sony309 #71038 üzenetére
Nekem adott volt a laptop, dac, erősítő, amit megfejeltem egy NAS-sal, s most arról tudok zenét hallgatni (meg mindenki, aki eléri a NAS-t). Így a rendszer nem változott, csak nem kell cserélgetni a hdd-t, nem kell másolgatni, prndrájvon áttenni ide-oda. A laptop a nas-ról kapja a hangfájlokat.
Csak ötletként. -
sony309
őstag
Sziasztok!
Zene lejátszásához keresek lejátszót.
A zenéim merevlemezen vannak.Filmet jelenleg Med600-ról és AVR-ről nézek, de a zenehallgatás nem megoldott.
Alternatíva lehet egy hálózati lejátszó merevlemezről?
Köszönöm előre is!
-
nonsen5e
veterán
Köszönöm a válaszokat, akkor csak beledugok egy kábelt és kész.
-
laca71
aktív tag
Sziasztok !
Segítséget kérek
Egy plázás bemutatóteremben kellene megoldani a mikroportos BT kihangosítást valami nem túl drága
mikrotoronnyal...
Van esetleg valami tippetek melyik lenne a megfelelő ?Laca
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Egy 10 éves LG XC102 mikrohifit cserélnék le egy Denon D-M40 DAB+ mikrohifire. Főleg otthoni használatra, szobában, főleg rádióhallgatásra kell (rádió optikai digi-n jön, ami elvileg ugye digitális), USB és CD is kell (igaz ritkán). Az LG-t nem saját hangfalával használtam, mert elég fosch hangja volt, hanem egy kb. 20-25 éves Panasonic SA-CH 32 hangfalával, amivel viszonylag jó volt.
Vélemény?
Esetleg más úgy 150 ezerrel bezárólag? Használt nem jöhet szóba.Köszi:sinick
-
krichd1
addikt
válasz
Zsolt!! #71017 üzenetére
Például amit érdemes kipróbálnod, Van Damme Cable 268-006-000, 268-900-055, Belden 8412, 8402, Sommer Albedo, Corona, Stratos. RCA csatlakozókat Amphenol, Neutrik, Hicon, Switchcraft, Audiocrast kínálatából, vagy ami már bevált.
(#71031) Gertrius: Beszoríthatod a kábeleket "csupaszon" is, vagy használhatsz villás csatlakozót.
-
törölt tag
Szeptember 23-25. Annafürdő!!!
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Egy Infinity Reference 30-as hangfal szettem van, amit jelenleg egy Yamaha AX-550 erősítőről hajtok. Mivel megadta magát az egyik oldal, így most a gyári Toshiba végfokok helyett OnSemi típusok keretében (MJL széria) kap egy kis tuningot. Egyébként egy épített DAC-ról megy a jel, a hangfalak pedig Mogami kábellel csatlakoznak az erősítőhöz.
A hangfal a rendszer alapköve, nagyon szeretem a hangját, viszont furdal a kíváncsiság, hogy vajon szerintetek az erősítő hol áll hozzá képest, érdemes lenne-e esetleg másik, régebbi típussal próbálkozni?
Ha cserélném is a jelenlegit, akkor is csak minimális ráfizetéssel, szóval olyan 35-40k lenne a plafon. Inkább a melegebb, teltebb hangzást kedvelem (a hangfal is ezért kedvenc).
-
vackor6
újonc
Sziasztok!
Megvettem a VDC hangfal és IC kábeleket és nagyon tetszik a hangjuk. Hálózati kábelnek (230V) használja őket valaki? Van ezzel valamilyen tapasztalat esetleg konkrét ajánlható típus?
Köszi -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #70848 üzenetére
Nagyon gyorsan megérkezett a Kínából rendelt DC csatlakozó, de végül mégis inkább vettem a lineáris táphoz egy gabika1969 által ajánlottat kemény 200Ft-ért egy elektronikai üzletben és vastagabb "dróttal" csatlakoztam.
Sajnos végül mégsem lett jó a tápegység mert egy idő eltelte után elkezd erősen zúgni a trafója és utána már nem hagyja abba; próbáltam merevíteni a dobozon de hiába, akkor sem lett halkabb. Így inkább nem használom, mert idegesít.
Azt hittem hogy használt eszközök transzformátorainál ritka ez a hiba, de sajnos már nem először futok bele ilyesmibe. Nem tudom érdemes-e ezzel tovább vacakolni (áttekercseltetni, lakkba meríteni ...) vagy inkább nézzek az ebay-en egy "újat" -
bodo753
tag
Néhány hete írtam hogy az abasco tápomat cserélték,de azt azért sem akartam használni mert sokszor lekapcsolt vele a denon da300-am.Másodszorra már nem akartam visszaküldeni,ezért szétszedtem,és középen a hűtőborda lötyögött,de nagyon.mire szétszedtem csavarjaira már le is esett.
vissza lett forrasztva.ez volt 2 hete,azóta hibátlan.
Csak azért írtam hátha másnak is volt ilyen baja. -
gordonfreemN
addikt
válasz
dgyuri0123 #71015 üzenetére
Sanszos hogy le fogom késni a hasznos beszámolót sajna...
Tegnap/ma épp megtanultam (miközben magam csináltam) a burkoló szakmát és padlólapoztam... a térdeim hátam cserébe oda van egy pár napig igy nem megyek látogatóba csak hétvège fele. -
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!Tudnátok jó összekötö kábelt ajánlani?
A helyzet a következő jó pár éve vettem egy neotech ezüstözött kábelt amit beleraktam a rendszerbe kb 9ezer volt és azon hallgattam a zenét (ez drágább jobban is szól alapon) de visszaraktam nemrég az auchanes no name kábelem kb 2-3 ezer volt és sokkal jobb a neotechnél.A Neotech felfelé húz ennek ellenére vékonyak a magasai a mélye meg kevés az olcsó kábelnek meg kisebb a részletezése de valahogy mégis jobban összeáll az egész .Szóval vmi normális kábelt keresek olcsó árkategóriából. Max 10-15 ezer. Rendszerem Wharfedale 9.5 Denon pma 260 ha bekrepál 520-as lesz helyette. A vicc az egészben hogy youtubeos videón simán hallatszik könnyűzenén. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #71014 üzenetére
Én szerdán megyek érte.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
dgyuri0123 #71013 üzenetére
Igy van. Valami hibrid cso abemeneten fet a vegen.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #71012 üzenetére
És netán ilyen Vincent erősítő hajtja?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
dgyuri0123 #70999 üzenetére
Nekem fuggoben van egy meghallgatas a szomszed faluban. Quadral M40-ekkel. De sok az en dolgom is es a delikvensnek sem egyszeru a beosztasa
. Ha sikerul par naponbelul eljutnom jelentkezek.
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Nem tudom melyik topikban lenne a leginkább helye, leírnám ide a problémámat.
Adott egy igencsak korosodó Orister 1015 erősítő és ahhoz egy Orion HS 280 hangfalpár.
Pár napja sípoló hangot adnak ki a hangfalak ha be vannak kapcsolva, attól függetlenül, hogy kap-e az erősítő bemenő jelet vagy sem (kábel ki/be húz). Mi lehet a probléma forrása? Javítható-e egyáltalán, vagy csak teljesen eljárt felette az idő?
-
krichd1
addikt
válasz
dgyuri0123 #70999 üzenetére
Miért nem viszed el az erősítőt a saját rendszeredbe, hogy kipróbálhasd? Mindig az a legjobb eldönteni egy erősítőről, hogy kell-e, vagy nem. Letét ellenében normálisabb eladók megengedik.
-
Dorian
félisten
Manapság is járogatok elektronikus zenei partikra, nemrég összedobtam egy válogatást a 90-es évek közepi akkori menő diszkózenéiből (nem csak Sco.) és egy 2 órás út elején betettem az autóba, h "most majd nosztalgiázunk" Nem bírtuk sokáig, még a nosztalgiafaktorral együtt sem, az a primitív zenei alap ami ezek alatt megy szörnyű. Semmilyen műfaj nem fejlődött akkorát ez időszak alatt, mint az elektromos diszkózene (persze most is van rossz).
-
válasz
Tomacko #71004 üzenetére
Írok privátot, a szétoffolás helyett.
@(#71005) Dorian
múltkor betettem Prosecturát, amire annak idején nagyon menő volt de pont olyan kellemetlenül éreztem magam, mint amikor ugyanezért Scootert tettem be "nosztalgiából"
Azért a negyd évszázad az nem kevés idő. Van akinek benő a feje lágya, van aki marad 15 éves (belül). -
Z10N
veterán
válasz
fehér_ember #70998 üzenetére
Ebay-rol lesz, meg sajnos rajon a 15GBP-s posta. Grunding-bol 850 Box-t tudok szinten apro penzert. Lehet az lesz neki kezdesnek.
-
ot93
senior tag
Üdv,
Egy 2.0 rendszert hova/mire lenne érdemes elhelyezni ebben a szobában, ha:
[kép]b) ágyról hallgatnám
a) asztaltól hallgatnám
c) mindkét helyen lehetőleg azonos legyen a hangElőre is köszi!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
fehér_ember #71000 üzenetére
Ja, nem tőled vártam, hiszen nem tudom pontosan, mit hallgatsz otthon. Csak általában jönne jól egy kis tapasztalat Vincentileg.
Privátban a többi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Interactive Brokers társalgó
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch 2
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest