- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Könnyen lehet hogy sajnos új kombinált hűtőt (hűtő+fagyasztó) kell vegyünk, ebben szeretném segítségeteket kérni. Talán az egyedüli limitáló tényező, hogy a szélessége nem szabadna 60-61cm-nél nagyobb legyen. Mire figyeljek a nézelődés közben? Melyek a kerülendő márkák, típusok, egyéb paraméterek? Jöhet konkrét ajánlás is
Köszönöm
-
DeFranco
nagyúr
válasz
arcitec #87896 üzenetére
Azt írtad le, hogy hogyan működik, ebből nem jött át nekem, hogy van-e valós, gyakorlati tapasztalat, milyen igénybevétel mellett és milyen eredményekkel, illetve az sem, hogy figyelembe vetted-e a nem triviális többi nagy fogyasztót (bojler, klíma).
Értsd: az jött át hogy "tud működni" nekem meg az kellene, hogy "hogyan".
Ha mégis, akkor köszönöm, akkor csak számomra nem volt egyértelmű, és kérlek, hogy írj(atok) bővebben erről hogy hogyan (és hogyan nem) működik a gyakorlatban egy fázison az indukciós lap elektromos sütő kombó, fejben nagyjából milyen teljesítményt kell "allokáljak" rá, és milyen kompromisszumokkal jár.
-
balojazz
aktív tag
Az éves villanyunk 90 és 100k között van 5 főre. Nyilván észrevettem volna, ha a ,60-70%-át a főzőlap adná. Pedig a bojleren kívül minden van nálunk is a listáról, de még medence vízforgató, fűtési szivattyúk és automata öntözőrendszer is. Ettől még olcsóbb a gáz főzőlap üzemeltetése, de nem ennyivel. De az ember nem a rezsicsökkentés miatt vesz indukcióst, hanem a szolgáltatás minősége miatt: gyorsabban dolgozik, kisebb balesetektől mentes (gyerekbarát), nincs szellőztetési kényszer a biztonság miatt, tisztább munka és könnyebben-gyorsabban tisztán tartható felület, hideg edényfülek, sima felülete a munkapult meghosszabbítása (én bizony pakolok rá, dolgozom rajta olykor) stb, stb., stb. Fűtésre, hmv-re még a gáz a legjobb választás, főzésre már nem.
-
pjen
félisten
válasz
DeFranco #87894 üzenetére
Szerintem rám gondoltál ami nem baj. De szerintem kis odafigyeléssel simán működhet. Sajnos tapasztalatból tudom az 1x32 ampert jobban be lehet osztani mint a2x10+1x16 ampert.
Az, hogy paks beborul nyilván barokkos túlzás, de a panel házak nagy többsége nincs felkészítve az elektromos átállásra. Ha arra jársz nézz körül pl: 20.ker Helsinki u, 10 emeletes. Gyárilag 6A olvadó betétek. Volt olyn lakó aki nagymosás előtt mindíg vett egy marék VDO 6A olvadó betétet.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
arcitec #87885 üzenetére
Azt gondolom, hogy beindul, kérdés, hogy a gyakorlatban, a mindennapokban használható-e, tekintettel arra, hogy van még nagyobb fogyasztó a lakásban.
Lehet használható, és csak nekem nincsenek aktuális infóim a témában, de az én ismereteim szerint azért erős limitációkkal kell számolni a gyakorlatban.
Nyilván azért kérdezek, mert informálódni szeretnék, gyakorlati tapasztalatokból (feltéve ha a szokásos nőklapjábanolvastamhogyapanelbenmindenkipaksotvisz rant el nem veszi megint a témát ki tud nagyobb hülyeséget az internetre hordani irányba)
-
balojazz
aktív tag
Nem fog átállni mindenki, ahogy eddig se tették, mégpedig a hálózatfejlesztés, új gépek, rezsidémon magas költségei miatt. Még akik tervezik is az amperbővítést, sokszor még azok is elhalasztják vagy offolják, még akkor is, ha átállnak villanyfözésre gázról. Olyan tehát nincs, hogy a panel minden lakása átáll.
-
pjen
félisten
Elektromos tűzhely – 1480 kWh/év =75,480 HUF
Indukciós tűzhely – 1 168 kWh/év =59,568 HUF
120 literes villanybojler – 1 080 kWh/év = 55,080 HUF
Vízforraló – 292 kWh/év = 14,892 HUF
Mosogatógép – 262 kWh/év = 13,362 HUF
Hűtőszekrény – 252 kWh/év = 12,312 HUF
Ruhaszárító – 235 kWh/év =11,835 HUF
Világítás – 210,24 kWh/év = 10,733 HUF
asztali számítógép – 189 kWh/év = 9,639 HUF
TV és házimozi – 177,67 kWh/év = 9,031 HUF
Olvassa el továbbá: Egy hatékony babérlevél és fahéj trükk, amit otthon is ki lehet próbálni
Hogyan takarítsunk meg áramot és fize
Source: https://kirsche.hu/ez-a-keszulek-nyeli-el-a-legtobb-aramot-otthonaban-meg-a-hutoszekrenynel-es-a-tv-nel-is-tobbet
Csak úgy. -
pjen
félisten
Van egy érdekes cikk a hirek között. Mi nyeli a legtöbb áramot. A villanytüzhely után rögtön az indukciós következik, messze megelőzve például a bojlert a magy 53K s éves fogyasztásával. A vezetékes gáz főzesre 1,5K/hó.
-
arcitec
addikt
válasz
DeFranco #87884 üzenetére
Ha van 3 fázis akkor nyilván célszerű kihasználni. Ha 3 fázis van a tűzhely 1 a főzőlapra
meg 1+1 fázis = 3. 1 fázis esetén 1 vezeték a tűzhelyre +1 vezeték a főzőlapra.
Amúgy nincs ott akkora teljesítmény, hogy az 1 fázis kevés lenne, a főzőlapok(a jobbak mindenképp) figyelik az áramfelvételt és visszavesz, ha mondjuk mind a 4 lap "boostolva" van. A sűtő is ha eléri a hőfokot kikapcsol és csak a hőntartásra kapcsol be, a főzőlapokon meg vissza kell venni a fokozatot és már is kevesebb a terhelés. -
DeFranco
nagyúr
Indukciós tűzhely-villanysütő mellé még mindig erősen tanácsos a 3 fázis, ugye?
Tudom, hogy működik egy fázisról is de erős limitációkkal, ha jól tudom. 32A megvan, de klímázunk télen-nyáron, villanybojler van. Mosó-mosogatógépet kenyérsütőt még lehet esetleg kicsit időzíteni, de azokkal is számolni kell.
-
balojazz
aktív tag
-
-
-
Csöves
őstag
válasz
gyulazsolti #87876 üzenetére
Szegény kutya...
-
Gömbike
senior tag
Inkább úgy közelíteném meg, hogy a panelok 80%-ban a vezetékek és a hálózat alkalmatlan egy komolyabb tűzhely beüzemeléséhez.
Ha netalán sikerülne is, és ha a szomszéd is cserélni szeretne, a közös képviselő azonnal megőszül.
Ezeknek a lakásoknak döntő többsége amikor épült, nem volt tervben a mostani felhasználási igény szerinti hálózat megépítése.
-
tibbike01
őstag
válasz
Dorian #87867 üzenetére
Google gyorsan megmondja, többféle cikk van, más a halak, húsok, zöldség ideje.
-
Dorian
félisten
Tényleg, a fagyasztóban meddig állnak el a húsok?
Most néztem van nálunk egy csomó ami 3 éves -
-
BB9000
senior tag
Sütéskor semmilyen anyag nem "keletkezik" Ahhoz, hogy anyag keletkezzen, ahhoz több kell, mint amit egy sütő tud.
Ez az akrilamid a sütés során képződik. Az NLC tegnapelőtti cikke egy török kutatásra hivatkozik, aminek a végkövetkeztetése az, hogy statisztikailag nincs szignifikáns különbség a sültkrumpli akrilamid tartalmában, ha különböző módokon megsütik.
Riasztgatásra kiválóan alkalmas a cikk, de ha értőn elolvasod kiderül, hogy vihar a biliben. -
garga01
őstag
Ha utána olvasol, kb. minden olajban/zsírban sütött cuccot rákkeltőnek ítéltek meg, ennyi erővel semmi sültet nem kell enni. Meg nagyvárosban levegőt venni, stb...
Lehet vannak aggályok a használata mellett, de ugyanígy a teflonnál is ha épp vki késsel felsérti, vagy a mikróval melegítés, stb. stb. lehetne estig sorolni. -
pjen
félisten
Az air fryerben olaj nélkül – vagy minimális olajjal –, egyenletesen sülnek meg az ételek hő és egy erős ventilátor segítségével. Ennek köszönhetően a forró levegős sütő használata elősegítheti a fogyást, az egészséges táplálkozást, mivel az ételek alacsonyabb zsír- és kalóriatartalmúak. Mostanában viszont több kritika érte az air fryert a potenciális egészségkárosító hatása miatt. Egész pontosan arról az aggályról van szó, hogy a forró levegős sütés közben nagyobb mennyiségű akrilamid, egy potenciálisan rákkeltő anyag keletkezik, mint a hagyományos sütési módszerek
Csak úgy. -
Theodorci
tag
válasz
BB9000 #87858 üzenetére
Igen, mi is erre jutottunk a hiba okával, és pontosan ugyan ezt gondoljuk hogy a lyukat is meg kell találni, fel vagyunk készülve, hogy nem engedjuk csak utántölteni. Nem tudom mennyire lehet ezt megbeszélni vele... Amúgy a gariidőből még 1 év van. De azt nem tudjuk, hogy mióta szökhet.
-
BB9000
senior tag
válasz
Theodorci #87848 üzenetére
Leírásod alapján a hiba oka a hűtőközeg (gáz) elszökése. Ha a szaki csak annyit csinál, hogy tölt bele még egy kis gázt, azzal meg fog javulni. A gond "csak" annyi ezzel, hogy ez az utántöltés csak időleges megoldás, pár nap/hét esetleg hónap után újra kevés lesz a gáz, és nem fog rendesen hűteni.
A teljes javítás az lenne, megtalálná a szivárgás helyét és befoltozná a lyukat. Ez elég nehéz dolog, és a legtöbb esetben roncsolás nélkül nem lehetséges.
Ha a gariidőből nincs sok hátra, akkor sajnos félő, hogy alkalmazza a szervizes a fent részletezett időleges javítást, bízva abban, hogy mire újra előjön a hiba, addigra már nem lesz garis a készülék. A legjobb, ha előre megbeszéled vele, hogy ne húzzon csőbe. A javításra egyébként a gariidőtől függetlenül fél év jótállást kell a szerviznek vállalnia, ami a javítás napjával kezdődik. -
balojazz
aktív tag
Na, má megen gáz vs indy. Volt sok-sok évig gáz, asszony azelőtt csak azt ismerte, de alighogy meglett az indy, pontozással és kiütéssel nyert nálunk. Soha többé gázfőzőlapot, pedig szerettük. Nem mondom, hogy olyan a különbség, mint a közvilágítás esetén volt a gáz és a villany közt, de majdnem. Szerintem.
-
Theodorci
tag
Sziasztok!
Nemtudom jó helyen járok-e a kérdésemmel. Meghibásodott a hűtőszekrényünk (a fagyasztó fagyaszt, a hűtő egyre kevésbé hűt, 12°Cnál nem tud hidegebbet). Még garanciális időben benne vagyunk, jön pénteken a szerelő. Előfordulhat, hogy ezt úgy akarják javítani, hogy elviszik? Eléggé életszerűtlen lenne a szitu, nem elvárható gondolom hogy van egy pót- hűtőm amibe mindent át tudok pakolni. Reménykedek abban, hogyha nem tudja helyszìnen javítani, akkor kiállít cserére jogosító papírt...
Más járt már hasonló helyzetben? Előre is köszi -
F-ECT$
titán
válasz
tibbike01 #87841 üzenetére
Így van, a gázt sokkal könnyebb tisztán is tartani
Mi most gondolkozunk építkezésben, és lazán lesz benn gáz is. Hogy a fűtéshez is vagy csak a főzéshez, az még kiderül.
A gáz lap szabályozása meg érzésre megy pár nap után. Így ha több levest teszel fel, akkor is szinte egyből eltalálod, hogy hova kell állítani. De nem akarok meggyőzni senkit, azt kell használni, ami neked kényelmesebb.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! LG , Electrolux vagy Bosch ajánlottabb szárítógépből? Köszönöm
-
-
tibbike01
őstag
De ugyanolyanra kell. Húslevest mi mindig 4-es fokozaton főzünk, pont jó. Gázzal meg ügyeskednem kellene mindig, hogy eltaláljam az a melegítési fokot. Amúgy nem is tudom miért akarjuk összehasonlítani. A 10éven belüli lakásokban nincs is gáz bekötve....nem hiába. Takaríthatóságról, biztonságról...stb nem is beszélve.
-
Gömbike
senior tag
válasz
simico #87821 üzenetére
A feleségem a kovászkáját úgy gondozza, mint egy gyermeket. Még nevet is adott neki. Ez természetes is, hiszen életet ad.
Többféle kenyeret süt, vettünk vaslapot kenyérsütéshez, sütőformát, kelesztő kosarat, stb.
DE. Ez a gőz ehhez a fajta kenyérsütéshez nálunk nem jó, ami nem azt jelenti, hogy Neked nem lenne optimális.
Ha élesztős kenyér készül, mert szerintem a gép így van beprogramozva, megfelelőnek kell lennie.De a zöldség párolás nagy találmány benne, a húsok tényleg omladoznak.
-
erdey_a
addikt
a sütő az más téma. ott nem vagyok 100%-osan biztos, hogy a gáz a világ közepe, mert azért bár kiválóan süt a sütőm, a pirultabb színekért kicsit bohóckodnom kell a felső gázgrillel, de elégedett vagyok az eredménnyel. azért ha újra tűzhelyet veszek, valószínűleg a sütő nem gázos lesz.
viszont a tűzhely biztosan gáz lesz. az én főzési szokásaimhoz, módszereimhez, edényeimhez az indukciós nem való, hovatovább alkalmatlan (pl wokhoz). meg ez a sok eltartott kisujjas dolog amit olvasok róla... hát... látványkonyhába jó, de én főzni szoktamde nem akartam vitát indítani, a magam igényeiről szólottam.
-
erdey_a
addikt
válasz
BB9000 #87827 üzenetére
jó ezeket a jól összeszedett, "szakmai" hozzászólásokat elolvasni.
sok "világújdonság" van, amiről így szélesedik az ember ismerete (hőszivattyús szárítógépek, akkus porszívók, főzőlapok...)én ezúttal megerősítettem magam abban, hogy nekem a gáz jobb, mint a modern indukciós.
-
BBéci
legenda
válasz
BB9000 #87827 üzenetére
Remek összefoglalás!
A drágáknak egyforma mindegyik zónájának a minimum és maximum teljesítménye, így tök mndegy, éppen melyikre tesszük az edényt. Figyelek arra, hogy lehetőleg ugyanannyit üzemeljenek, ne legyen az egyik sokszorosan többet használva, mint bármelyik másik. -
BB9000
senior tag
válasz
csabi324 #87825 üzenetére
A fém keret két szempontból lehet fontos:
1./ Stabilitás, sérülékenység
2./ Kinézet, esztétika
1./ A fém keret nélküli főzőlapoknál előfordulhat, hogy az üveglap szélei sérülnek. Pl. amikor egy nehezebb lábost lehúz róla az ember, vagy amikor visszatolja akkor tud megsérülni. Ezért a gyártók fém kerettel védik meg az üveglap szélét a váratlan sérülésektől. Előre és hátra az edények tologatása nem jellemző, azokból az irányokból nem kell védeni.
2./ Kinek melyik tetszik olyat választ. Van aki nem szereti a fém keretet, nekik gyártanak keret nélkülieket is.
Zónák, méretek:
Az összes indukciós főzőlapon vannak biztonsági érzékelők, amik érzékelik, hogy van-e edényzet amit melegíteni lehet. Ha nincs, akkor nem kapcsolnak be. Az érzékelők érzékenysége típusonként eltérő, de általánosságban a 10-12 cm-es edényeket is már edényként azonosítják.
A zónák alatt elhelyezkedő indukciós tekercsek mérete és teljesítménye eltérő. Érdemes a nagyobb teljesítményű és nagyobb méretű zónákon használni a nagyobb edényeket. A kicsiket bárhol használhatod. A nagyobb teljesítményű zóna egy kicsit hamarabb felmelegíti az edény tartalmát. Más jelentősége nincs.
A szabályozásról:
A főzőlapok szabályozása is kétféle alapelv szerint történhet: Időosztásos, vagy teljesítménykorlátozott. Az időosztásos percenként sokszor ki-be kapcsolgat. Ezeknél a fokozatkapcsolóval az aktív időszak hosszát tudod csak állítani. A működés sajátossága, hogy ki-be kapcsolgat. A ki-be kapcsolgatást általában relével oldják meg, ami kattog. A víz/leves, bármi, egyik pillanatban nyugalomban van, a másikban gyöngyöz. Ez nem hiba, az időosztásos szabályozós indukciós lapok így működnek. A teljesítményszabályozós kicsit modernebb, azok nem kattognak, ott a folyamatosan leadott teljesítményt lehet állítani, természetesen zónánként. Ezzel a vezérléssel a drágább főzőlapokban lehet találkozni. -
csabi324
tag
válasz
BB9000 #87788 üzenetére
A fém keret miért is fontos?
Nem csak szimplán belekell ültetni a munkalapba?
A zónák méretéről lenne kérdésem.
Hogy működik pontosan?
Tehát van egy 30 centi átmérőjű edényem.
Azt ha rárakom egy kisebb méretű zónára akkor működni fog a zóna?
Vagy ha kisebb átmérőjű edényt rakok egy nagyobb zónára úgy is működik?
Ezeket azért kérdezem mert láttam olyan főzőlapokat aminek mind a 4 zónája ugyanakkora(gondolom wattban vannak a zónák megadva)és láttam olyat aminél különböző méretűek aminél gondolom mindegyik más watton működik.
Ezért kérdeztem a szabályzást hogy az e a jobb hogy minél több fokozaton lehet e szabályozni. -
axlfsi
veterán
válasz
MaCS_70 #87820 üzenetére
Ezek kapcsán jut eszembe; klímaszerelő barátom hasonlókat mesél a klímák területéről is; olyannyira megy a spórolás, hogy gyakorlatilag pár év alatt (de ügyelve szépen, hogy az már a gari időn túl legyen) olyannyira elvékonyodnak a gáz csövek, melyek eleve vékonyak (azok fala régen mm volt, most talán 0,8 vagy annyi sem?) és szépen elkezd pár év után szökni a gáz, ... és gyakorlatilag nem javítható mert a teljes rézcsőszakaszon szivárog, mintegy kvázi porózussá válik a rézcső... szép új Világ!
-
undercover
őstag
válasz
undercover #87805 üzenetére
Valaki?
-
simico
aktív tag
válasz
Gömbike #87798 üzenetére
Hm, úgy látom ez a harmadik, SteamCrisp 700 néven futó vonal
De a saját nevelésű kovásszal és otthoni gyúrással készült kenyerekhez nem használjuk a gőzt.
Mi az oka ennek? Pont a kenyérsütés lenne az egyik amihez gőzt használnánk. Bár mi nem saját nevelésű kovásszal szoktuk csinálni.
-
válasz
BB9000 #87814 üzenetére
A helyzet állítólag rosszabb.
Volt egy kedves barátom, aki mérnökből képezte magát tovább hűtőgép-szerelőnek.
Úgy tíz éve mesélte, hogy ami addig az olcsó kategória kiváltsága volt, immáron felköltözött magasabb szintekre is. Jelesül az, hogy a csőkígyót olyan vékonyra gyártják, hogy azon gyakorlatilag át tud diffundálni a gáz. De ezzel van egy kis gond: drága gyártani és szerelni. Ezért aztán nem teljes hosszában alkalmazzák az elvékonyított csövezést, hanem csak rövidebb szakaszokon -- amelyek viszont, mit ad isten, pont a hozzáférhetetlen részeken vannak, ami gyakorlatilag javíthatatlanná teszi a készüléket.
Érdekesség: a hetvenes évek közepén vett Minszk 11 hűtőszekrényünk a mai napig üzemben van. A kilencvenes évek közepén vett Zanussi-Lehelt három éve működőképesen adtuk oda valakinek. Ez már nem volt tökéletes, úgyhogy két évente tölteni kellett bele gázt. Ennek a megkönnyítésére a szerelő egy autószelepet (Schräder) szerelt a töltőcsonkra-- de mondta, hogy ezt az új gépekkel már nem lehet megcsinálni.
MaCS
-
BB9000
senior tag
válasz
Csöves #87817 üzenetére
"Remek" öteltek vannak azon a linken!
Szárítógép kondenzvizét virágra locsolni nem takarékosság, hanem inkább pazarlás!
A virágaim jobban féltem.
Én is elgondolkodtam már, hogy mire lehetne felhasználni a kondenzvizet. Ami felmerült:
- Vasalóvíznek
- Ablakmosó folyadéknak (csak nyárinak, kis mosogatószert hozzáadva)
- A következő mosáshoz hozzáönteni
Aztán elengedtem és csak kiöntöm a csapba. Egy esővízgyűjtő tartály felszerelésével sokkal több vizet tudok megmenteni.A föld ökológiája szempontjából eleve pazarlás szárítógéppel szárítani a ruhákat, mivel azok -optimális esetben- a szabad levegőn kiterítve amúgyis megszáradnak. Vannak viszont olyan helyzetek, amikor a kényelem, az egészségünk, az időnk és egyéb szempontok megelőzik az ökológiai szempontokat. Előzőek okán van létjogosultsága a szárítógépeknek. Nekem is van, a lakótér penészedésének megelőzése miatt. Nyáron a szabadtérre teregetés az alapértelmezett, csak akkor használok szárítógépet, ha esős az idő, vagy hamarabb kell a cucc, mint ahogy levegőn megszáradna.
-
BB9000
senior tag
válasz
MaCS_70 #87807 üzenetére
A szerviz szóhasználata szerencsétlen volt, és sokkoló, de sajnos van igazságtartalma.
Az olcsósítás jegyében a Samsung hűtőket is elérte a gyenge minőségű összeszerelés és a gyenge anyaghasználat problémája. Ebből következően a hűtőközeg szivárgása elkerülhetetlenül bekövetkezik valamikor. Ez nem csak a Samu hűtőkre jellemző sajnos. Az összes nagyon olcsó hűtőgépre jellemző ez.
A hűtőközeg szivárgása típusú hiba elhárítása annyiból áll, hogy meg kell találni a helyet ahol elszökik a gáz, azt a lyukat befoltozni, majd fel kell tölteni a rendszert gázzal.
A javításnak több nehézsége is van: a szivárgás helyének megtalálása azért nehéz, mert a gyártó gondoskodott róla, hogy nehéz legyen. A hűtőkör nagy része be van burkolva olyan anyaggal, ami csak roncsolással megbontható. A lyuk befoltozása idejére a maradék gázt teljesen le kell engedni, majd a foltozás után visszatölteni. Következő nehézség, hogy a hibakeresés során a hűtőkör elemeinek vizsgálata és maga a foltozás is mozgatással jár, ami újabb szivárgást okozhat a rendszerben. Még ha ez nem is következik be, akkor is ott van Damoklész kardjaképpen, hogy a ajvítást követően rövid időn belül egy újabb helyen is megjelenik a szivárgás. Ekkor kezdődhet a javítás elölről. A jelenség ugyanaz lesz: nem hűt a hűtő rendesen.
Fentiek miatt nem tartom túl jó ötletnek a legolcsóbb kategóriából hűtőgépet választani.
A Samu háztartási gépei nekem amúgy nem tartoznak a kedvenceim közé, de a többi gyártó legolcsóbb termékeinél azért nem rosszabbak a Samu hűtői se. -
garga01
őstag
Érdemes a kiszemelt szárítógép használati utasítását letölteni előre a netről és megnézni mit ír, családban nemrég lett véve gép, igaz Electrolux de LG-ket is nézegettem.
Az LG-nél van egy frankó táblázat, ami megmutatja, mekkora mosógépre mekkora szárító lehet (ajánlott) rárakni max. Kvázi ha nem vmi extrém kicsi a mosógép, minden mehet rá, lásd táblázat. Ez az LG javaslata, más márkánál persze eltérhet.
[link]
-
Elromlott a Samsung hűtőszekrényünk. Három hónappal a meghosszabbított, 5 éves garanciaidő (biztosítás) után. Egyszerűen nem tartja a beállított hőmérsékletet, 9-10 fok alá nem akar lemenni.
Telefon a márkaszervizbe. Válasz: "Ez valószínűleg a szokott elhasználódási hiba. Ha az, akkor nagyon nagy munkával és szinte biztosan csak roncsolással javítható. Egyébként meg egy ilyen idős gépet már eleve nem érdemes javítani, ez már az élettartama végének a kezdete."
MaCS
-
válasz
balojazz #87763 üzenetére
Nagyon régen az egyiknagy német fogyasztóvédelmi portál csinált egy összehasonlítóteszt-rendezvényt. Beállítottak egy csomó mosogatógépet, a legolcsóbbtól a legdrágábbig, illetve behívtak egy csomó mosogató emberkét, akik a netes fórumokon a leghangosabban kiabálták, hogy ők jobban mosogatnak mint a gépek.
A végeredmény az lett, hogy a legtakarékosabb ember is drágábban mosogatott (víz, áram, mosogatószer), mint a legpazarlóbb gép, ugyanakkor a legalaposabb ember után is nagyságrendekkel több kórokozó maradt az edényeken, mint a legtrehányabb gép után.
MaCS
-
undercover
őstag
Hmm... Elég nagy a választék. Az árukereső alapján a legtöbben LG-t vesznek.
Van jelentős különbség egy LG RH80T2AP6M vagy Electrolux EW8H357S vagy Bosch WQG24500BY között? Mindegyik picit drágább mint a másik.
Mondjuk melyiket egyszerűbb szerelni stb?
-
válasz
undercover #87800 üzenetére
Egy hete jött meg egy ilyen, eddig tetszik. (Akkor még 220eFt volt...
)
-
F-ECT$
titán
válasz
Pl ez. 230k most.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest