- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Mosogatógépet szeretnék beszerelni régi kialakítású házba.
Mivel a konyhámat nem szeretném szétvésni, fali konyhai csapból kellene leágaztatnom a vizet csaphosszabbítóval. Ilyen "T" osztót még lehet kaptni, de az a problémám, hogy nem szeretném a mosogatógép ronda szürke gumitömlőjét felhozni a csaphoz, hanem egy kisméretű, rozsdamentes pl. 3/8-ad méretű csővel mennék le a munkapult alá, és ott csatlakoztatnám össze valahogy.Van-e valamilyen előírás, hogy a mosogatógéphez milyen méretű betáp bezetéket kell kiépíteni?
Hogyan lehetm megoldani hogy a munkapultot a csap alatt megfúrva ne follyon be a víz a pult mellé? (tudom ki lehet szilózni de annyira nem lesz szép).
Milyen csövel érdemes lemenni a pult alá, ami szép, esztétikus, és lehetőleg minél kisebb?
45 vagy 60 cm-es mosogatótépet érdemes venni? (Melyik a jó márka, Bosch-ról és Elextroluxtról sok jót hallottam, de ezeken kívül mit ajánlotok?)
Köszi
-
vasimnbt
tag
Természetesen Bosch y típusa!
-
vasimnbt
tag
Üdvözlet!
Boch mosogatógép SMV25EXOOE típusú kb. 15 perces mosogatás után leállt.Az aljában áll a hideg víz.A " mosogató csap " piros led világít.Vajon hogyan tovább?
Köszönettel. -
313313
addikt
válasz
H-Mano #89982 üzenetére
Csak iparikat ismerem (még 25 éve mikor tanultam) de azokat is csak mennyiségre üzemeltük be, minden másra kézi megoldás volt, még kézi mixer se.
Mondjuk azóta változott a világ nem keveset....
Ha sokat süttök/dagasutotok mennyiségben érdemes lehet, ha nem akkor csak drága porfogó lesz szerintem.
Mi 5-en vagyunk, kenyeret 2-3 naponta sütünk, süti/fánk minden mennyiségben, a kézi mixerrel elvan a feleségem (most süt fánkot 1kg lisztből...) -
válasz
idegen lény #89980 üzenetére
Köszönöm, ezeknél én is reménykedtem tegnap, de sajna ezek is el vannak írva (vagy más más az adat), electrolux honlap ezeket 41,1-nek írja (a felülről töltős meg 39,7)... De majd élőben megméregetjük, de szerintem éppen nem lesz elég...
-
válasz
spileraaa #89975 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de tényleg. Minden más tippet is köszönettel fogadok. Sajna ez konkrét eset is csak elgépelés, hivatalos leírása szerint 39,7 centi (ebből lett gondolom a 37,9 az arúkeresőn). Kezdek tartani tőle hogy valamely komponenst (motor vagy bármi) egységesítettek éljen az olcsó gyártás alapon pár éve, és azzal már nem lehet 32-33 cm széleset gyártani...Mert sehol semmi (a kis játékdoboz kinézetű "mosógépeken" kivül).
-
spileraaa
senior tag
válasz
Tom1939 #89973 üzenetére
Ami normális márka ez a legkeskenyebb 38 cm
https://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/electrolux/ew2tn5261fe-p895783266/vagyis nem tudtam hogy ennyire keskeny kell mert mi is a szűk hely miatt vettünk felültöltőst mivel nem lett volna hely az ajtójának ha oldalra nyílik
itt a teljes választék: https://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/f:szelesseg=30-38/
-
H-Mano
tag
Üdv!Van (már..) tapasztalat a Penny akciós VIVES konyhai robotgépe (1500W)kapcsán?
Elsősorban a dagasztás érdekel, nem ipari felhasználásra...(Max. 1-2 hetente egyszer)
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Egy régebbi elektromos sütő/főző tűzhelyet alakítottam át.
A régi fém főzőlapok lettek lecserélve elektrolux üveg lapra. Ez működhet 1 v. két fázisról, egyről működik, ha két fázist kötök rá, hiba jelzés jelenik meg működés helyett.
Tapasztalt már ilyet valaki? (Ha nem ide való akkor, kérek címet.) -
válasz
erdey_a #89962 üzenetére
Tetején mérem a 35 centit (az ajtó nyilási szögében a mosógép "ajtaja" már nincs benne ha minden igaz), és az ajtó nem nyílik ki a fürdőszobában ha sokkal több. Linkelnél nekem 38 centis electroluxot? Félek hogy rosszul van megadva a boltban (sok helyen 38 centinek írják ami a gyári honlapon 41,1 centi).
-
tibbike01
őstag
válasz
zozy84 #89954 üzenetére
Nehéz megmondani az Elux - AEG különbséget, de jó helyen tapogatózól. Valószínűleg anyaghasználatban, zajcsillapításban, tartozékokban lesz előnye az AEG-nek, de nehéz megmondani. Esetleg egy márkaboltba besétálva többet tudnak mondani.
Összeépítő keretnél ott a kompatibilitási lista, ha benne vannak a gépeid, akkor hajrá.
-
tibbike01
őstag
válasz
idegen lény #89957 üzenetére
Jók ezek az egybeépített LG gépek pár napja még akciózva is voltak. Nagyon divatosak és modernek. Egyetlen nagy, nagyon nagy! hátránya van, az, hogy ha elromlik a mosógép vagy a szárítógép nem tudod csak az egyiket cserélni! Kb olyan mint egy szétválaszott mosó-szárítógép.
-
erdey_a
addikt
válasz
Tom1939 #89961 üzenetére
hogy néz ki az a szituáció, ahol számít az elöltöltős mosógép mélységében 1-2 centi? mert 38 centis Candy és Electrolux is van. és az ajtaját úgyis ki kell nyitni valahogy. nálunk sincs sok hely, de a gép mélységét alapvetően a fürdőszoba ajtó szélessége határozta meg.
a mélységet egyébként elég szabadon adják meg a gyártók. van ahol belemérik az ajtót, van ahol nem. te hol méred a 35 centit? a tetején, vagy ajtóval együtt? -
válasz
idegen lény #89955 üzenetére
Köszönöm! Ja mintha 2-3 éve mindenki abbahagyta volna az igazán keskeny mosógépeket, mindenki a 40 centi körül gyárt csak, ami teljesen más kávéház mint a korábbi 32 centisek.
-
cd930
senior tag
válasz
idegen lény #89957 üzenetére
Elég extrém eset. Ha földrengés lesz, nem ez lesz a legnagyobb baj és a biztosító amúgy is fizet.
-
idegen lény
addikt
válasz
zozy84 #89954 üzenetére
Most láttam, hogy az LG-nek vannak egybeépített modelljei: [link]
Ezekhez aztán tényleg nem kell összeépítő keret, mert biztosan nem esik le a felső része, mert teljesen egybe vannak építve. Nem is hülyeség.#89956 cd930
"Nem lehet gond", amíg nincs földrengés.
Vállalod a felelősséget érte, ha netán mégis lesz valami gond? -
cd930
senior tag
válasz
zozy84 #89954 üzenetére
Nekem nincs összeépítő polc, ha elég stabil a mosógép és a szárítógép lábai/tappancsai felfekszenek a tetején, nem lehet gond.
Egy pozitívuma van az összeépítőnek, ha kihúzható fiók része is van, mert ez hasznos a szárított ruhák kivételekor, hogy nem esik a földre sok apró cucc. -
idegen lény
addikt
válasz
Tom1939 #89952 üzenetére
Ha keskeny mosógépre gondolsz, az az LG-nek szokott lenni a legalacsonyabb hibaszámmal, tűrhető árakon. Ezért is érdemes LG-t venni belőle, mert a keskeny mosógépeknél általában amúgy is több szokott lenni a meghibásodás. Mondjuk most nem találtam keskeny LG-t, már nem gyártanak ők sem?
-
zozy84
senior tag
Általános kérdés.
AEG vs Electrolux.
Az Electrolux prémium márkája az AEG.
Mosógépet nézek éppen de bármi másra is igaz, hogy ugyan azt tudják, ugyan az kb a hivatalos oldala is, a kezelő felület is kb ugyan az, a programok, stb.
Miben tud többet, miben nyújt többet egy AEG mint egy Electrolux?
Tartósabb? Más anyagokat használ?Amúgy ha AEG mosógépet veszek az Electrolux szárítógép mellé és egymáson lesznek akkor mindegy, hogy a polcos összeépítő keret AEG vagy Electrolux?
-
Sziasztok! Minél kevésbé széles előlről tölthető mosógépet kellene vennem, egy kis fürdőszobában haldoklik egy 10+ éves candy mosógép (szaki is próbálva lesz, de készülök a jövőre, elég rozsdás is már szegény). Olyan 35 centi széles ez, ilyen candy már nincs ha jól nézem. A legkevésbbé széles az 40 cm amit találtam, egy samsung, az már sok lenne (electrux 41,1 cm a legkevésbé széles itthon, külföldön látok 34 centiset, ami jó lenne, de félek csak "fent" felejtették a honlapokon mert electrolux honlapon már nincs). Régen volt 32 centis electrolux is (kis V. ker lakásban használtuk, 90k volt 2000-ben mondjuk), érdekes hogy ebben visszafelé fejlődünk. Bármi típust köszönök ami 35 centinél nem szélesebb (főleg magyar linkkel).
-
dragon1993
őstag
Mosógépét keresünk az új lakásba.
Eredetileg 150k kerettel nézelődtem.
Később szeretnénk szárítógépet egymás tetejére rakva. 45cm mély szárítógépből nincs nagy felhozatal, szóval maradnék a normál méret mellett.Bármi ajánlás / mit kerüljek el?
A kombinált szárító / mosógépek még mindig blrzalmasak?Alzából venném. (lejáró utalványok)
Másik kérdés:
Szembejött az LG F2DV5S7S1E 190k-ért árukeresős értékelek szerint nem rossz és egy géppel letudható lenne. -
-
Gömbike
senior tag
válasz
spileraaa #89939 üzenetére
Azt azért mindig vedd bele a kèpletbe, hogy az vételi ár 27%-a megy a jachtok üzemeltetésére, hatvanpusztára stb, a maradék összegből lejön a gyártó, utána a forgalmazó, majd a kereskedő haszna.
A számolás utáni keretből megmaradt összegből minőségi alkatrész fizikailag nem jöhet össze, hiszen mindenki a piacról él.
-
nyuszó
tag
válasz
zozy84 #89933 üzenetére
Konyhai termékekre van akció.
Élvezze a 20%-os kedvezményt a következő kuponkóddal*:
ELX20VAL Vásároljon konyhai ajándékokat -
spileraaa
senior tag
válasz
BB9000 #89913 üzenetére
csak annyi a különbség a te típusod rozsdamentes acél
míg ez Whirlpool MWP101W csak zománcozót belsejű (mondjuk sehol nem írja csak egy oldalon)erről a mikrohullámú sütőről vélemény esetleg ez is kerámia mint a Samsung de ez fele annyiba kerul 18 ezer forint jelenleg akciósan: HISENSE H20MOBP1HI
Gorenje gyárában készül Szlovéniába ha jól láttam -
zozy84
senior tag
Ez most csak szerintem nagyon jó ár ezért a mosógépért? (254k)
-
erdey_a
addikt
válasz
idegen lény #89935 üzenetére
rákérdezek: csipke terítő?
-
tibbike01
őstag
válasz
idegen lény #89929 üzenetére
Miért van letakarva a mosógép nálatok?
-
zozy84
senior tag
válasz
jackbacsi87 #89914 üzenetére
Nem fogadja el már sajos.
-
gkalmar
csendes tag
Az öntisztítós gépnél nem kell a kondenzátorral foglalkoznom, a használati utasítás sem említi, hogy bármit is csinálnom kellene vele, sőt valószínűleg hozzá sem lehet férni. Ezek fényében, ha nem működne hosszútávon az öntisztítás, és a gép ezért nem szárítana megfelelően, akkor az meghibásodásnak minősülne és igenis a szerviz hatásköre.
@313313:
Almát hasonlítasz körtével. -
pjen
félisten
válasz
idegen lény #89929 üzenetére
Nálunk is, egy elux szárítógéppel.
Az ajtaja nyitva van azt nem lehet letakarni.
-
gkalmar
csendes tag
válasz
eckerol #89889 üzenetére
Az öntisztítás fontos szempont lett, igen, de nem csak ez győzött meg. Adnak rá 3 év alap jótállást, amit 5 évre ki lehetett terjeszteni. Van rá 10% visszajár akció. Pozitívak a vásárlói visszajelzések. Az EU-ban gyártották, és a gyártó is európai székhelyű.
Nem néztem serie 4 alternatívát. Nem tudom, hogy lehet-e, vagy kell-e szűrőpaplant tenni a kondi elé. Feltételezem nem kell, ha már öntisztítós. Úgy vagyok vele, ha a gép nem tudja rendesen öntisztítani magát, akkor majd a szerviz kipucolja a garancia keretei között. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
idegen lény #89923 üzenetére
Ezek szerint érthetően írtam, mert csak megfejtetted
-
idegen lény
addikt
válasz
E.Kaufmann #89921 üzenetére
Talán, ha érthetően írtad volna, hogy három döglött SSD-ből két Samu és egy Kingston volt. Nem mintha ebből bármilyen következtetést le lehetne vonni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
idegen lény #89920 üzenetére
A samut akartam ekézni, hogy más területen se jobb, de valaki nem érti az összefüggéseket
-
idegen lény
addikt
válasz
E.Kaufmann #89919 üzenetére
Ezt azért írtad, mert a többi LG volt, vagy miért? Gyárt egyáltalán az LG SSD-t? Nem tudok róla. Az SSD és a telefon tudtommal nem is háztartási termék.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
idegen lény #89918 üzenetére
Én abból a pár döglött SSD-ből 2 Samut láttam meg egy Kingston-t (pedig ez utóbbiból használunk többet, érthető okokból
)
Az is érdekes, hogy a gyorstöltést se pedzegetik nagyon a telefonjaiknál -
idegen lény
addikt
válasz
Gömbike #89917 üzenetére
Azért az a Samsungot is minősíti, ha egy csúcskategóriás termékük a garancia lejárta után fél évvel már el is romlik, amíg az LG hasonló kategóriájú terméke nyolc évig hibátlanul működik ugyanolyan terhelés mellett. Nem is tudnék olyan LG terméket mondani, ami rossz minőségű lenne, pedig mindkettő koreai.
-
Gömbike
senior tag
válasz
spileraaa #89911 üzenetére
Ezt írtam 2021.07.04-én:
Nos, a tapasztalataimat szeretném megosztani mikróval kapcsolatosan.
Mint korábban írtam, mi a mikrót nem csak melegítésre használjuk, hanem sütünk, főzünk benne.
Amikor ezt a műfajt kezdtük, ezt a gépet vettük outlet üzletben 30 pénzért 2010-ben [link]
8 évet bírt, de addig nagyon szèpen vègezte a dolgát. Gazdasági totálkárossá vált, majd az utódja ez lett: [link]
A “hülye azért nem vagyok”boltban vettük, az eladó rábeszèlt a plusz garanciára.
Szerencsére.
Mert a gari után fél évvel az indító mikrokapcsoló feladta. Hívtam a biztosítót, aki végig nagyon korrekt volt. Másnap a samsung szervíz jött érte és elvitte.
A biztosító mondta, hogy ha nincs érdemi fejlemèny 35 naptári nap alatt, akkor csereutalvànyt adnak.
Szóval, a samsung hivatalos szervízpartnere egyetlen telefont, vagy e-mailt nem küldött ezen idő alatt, hogy mizujs a géppel. Èn hívogattam őket, aki felvette a telefont, mondta, hogy látja a szükséges alkatrész megrendelésèt, de hetek alatt!!!!!!!! mèg az nem érkezett meg hozzájuk.
Felhívtam a “nagy” samsungot, mi a teendő ilyen esetben, mikor a szerviz nem kommunikàl, nem javít, egy telefont nem kapok, stb.
A hölgy egyszerűen lerázott, hogy telefonàljak a hivatalos szervizükbe és ott érdeklődjek.
Letelt a 35. nap, felhívtam a biztosítót. Azonnal!!!!!! felajànlották a csereutalvànyt, ugyanazon összegben, mint amibe a samu került 2, 5 évvel ezelőtt. Pár perc múlva magkaptam e-mail-ban.
Visszamentünk a Zasszonnyal a MM-ba, beváltottuk az utalványt, elhoztuk ezt [link]
Most mèg teszteljük. Amit eddig észrevettem, a samut egyszerűbb volt munkára fogni, viszont ez sokkal-sokkal szebben süt. Ja, meg halkabb.
Nem a samsung termèkèvel van bajom, hanem a hivatalos szervízpartnerével.
Ezért a samut a további életem folyamán kizárom a lehetősègek közül, bármilyen termèkkategóriában.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent -
BB9000
senior tag
A fórumtárs esete a Samsung mikróval és a Samsung ügyfélszolgálattal csak egy példa. Engem a saját tapasztalatom riaszt el. Kb fél évig kínlódtunk egy Samsung mikróval. Egy kollégám vásárolt Samsung tévét és ösztönzőként kapott mellé egy mikrót is. Megvásároltam tőle 50 K-ért, ami a bolti árnál kicsit kedvezőbb volt. ez 14-15 évvel ezelőtt történt. Akkor ennyiért már beépíthető, lefelényíló ajtós komolyabb mikrókat is lehetett kapni. Ez is nagy belterű, grillezős, crispezős, nagy teljesítményű és méretre is tekintélyes darab volt. A pontos típusát sajnos már nem tudom. Mindez nem annyira fontos, mint a készüléktapasztalatok. Csak a legegyszerűbb dolgokra használjuk a mikrót: melegítésre, és néha pattikuki készítésre, rizsfőzésre. Gyakran tapasztaltuk, hogy a melegített étel-ital hőmérséklete nem egyenletes, az egyik fele tűzforró, ugyanakkor a másik fele meg hideg maradt. A pattikuki is egyrészt megégett, másrészt nem pattogott ki rendesen. A gombjai sokszor nem érzékelték a lenyomást, az ajtónyitás-zárás érzékelése se volt tökéletes. Van összehasonlítási alapunk, előtte Whirlpool-t használtunk. kb fél évig bírtuk a Samsungot, és akkor visszatértünk a Whirlpool-hoz. Azóta is (kb 14 éve) az akkor 35K-ért megvásárolt Whirlpool-t (crisp, grill funkciós, nagy belterű) használjuk nagy megelégedéssel. A Samut meg elajándékoztam egy barátomnak, aki épp műhelybe keresett mikrót kávé melegítésére. kb 30 fő használja/használta.
-
BBéci
legenda
válasz
herdsman12 #89907 üzenetére
Nagyon vicces vagy! Ja, nem.
Nem éreztél még sosem birtoklási vágyat egy használati tárgy, eszköz iránt? Amikor először megláttam a négyajtós Sharpot, azonnal megfogott és nagyon szerettem volna olyat tudni a konyhámban. Pár évig vártam az Electrolux elromlására, amikor bedöglött a hőszabályzója, szaladtam Sharpot venni.
A serie 8 Bosch főzőlap is kifejezetten szép, mindig gondosan megtisztítom, egy hangyányi foltot sem hagyok rajta. Múltkoriban láttam, tapogattam egy alulra becsúszós ajtajú sütőt, a következő olyan lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- BOSCH Tronic Heat 3500 ERP elektromos kazán 230V, 6 kW
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged