-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
BigBlackDog #93110 üzenetére
Szerintem az ablaknyitás nagyon jó szellőztető rendszer. Nem kell a csöveket ketes hatékonysággal tisztítani, szűrőket cserélgetni.
-
pjen
félisten
Szerinted. Nekem az 1 ajtós széles LG kinyitásához fél méterrel nagyobb hely kell, mint a négy ajtós kinyitásához. Nekem okozott párszor nehézséget. Nem biztos, hogy nem kell elrámoéni az útból, esetenként. Szerencsére a mostani helyén van hová nyilni. A négyajtós nyitás szempontjából nem sokban különbözikegy hagyományostól.
-
pjen
félisten
Nekem volt Duál DD lemezjátszóm, a forgórész egybe volt építve a tányérral. Nem volt szíj.
Érdemes lenne tanulmányoznod egy LG DD mosógép felépítését. A DD nek pont az a lényege, hogy a dob a motor tengelyre van rögzítve, nincs szíj. Az inverter(frekvencia Váltó) a fordulat számért felelős. A frekit változtatja tág határok között és ezzel a fordulatot. -
pjen
félisten
válasz
tibbike01 #92677 üzenetére
Ezt a másfél óráson is ugyanígy megcsinálja.
Sőt, szerintem talán minden progin. A gyors mosogatásnál nem tudom.Egyébkén az előmosogatás hideg vizzel történik ahol valóban leveri a dúrva szennyeződést, de a zsír nem óldódik. Nem nagyon van mit elemezni.
"
manuális program mindig pontosan ugyanazt csinálja függetlenül attól, hogy 4 kevésbé koszos tányér van benne, vagy tele van pokolva zsíros edényekkel.
A 10.5L megadott érték egy átlagos érték, ami sosem pontosan annyi. Lehet több és kevesebb néhány literrel. Megadhatnának egy kb kiolvashatatlan táblázatot is, de a user néha még ezt is alig érti." Mintha sajátmagaddal vitatkoznál -
-
pjen
félisten
válasz
tibbike01 #92673 üzenetére
mosogasson el oszt csókolom" Én csak bólogattam, de végeredményben ez a lényeg. De most már végkép nem értem. Ha autómatán 3x annyi ideig mosogat és melegebb vízben akkor mi is az előnye? Máfél óra alatt csillogóan tiszta lesz minden, ha méri a szennyezettséget ami kb megegyezik a manuálisan beállított progival akkor mért is mosogat tovább és melegebb vizzel? Kipróbáltam. Van fél, egy, másfél stb órás progi. A 1 óráson is hibátlanul elmosogat. Mi indokolja a 3 szoros időt melegebb vizzel?
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #92663 üzenetére
Én egy közepes progit használomk, mosogatón. Mosón a leghosszabbat a 60 fokosak közül.
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #92639 üzenetére
Most is jó.
-
pjen
félisten
válasz
Zsírkrétamen #92580 üzenetére
Én az LG t venném. Van már kettő, ha nem is pont olyan. Eddig hibátlanok és csendesek.
-
pjen
félisten
Én inkább melegebb víz és kevesebb mosószer párti vagyok.
"A legújabb tudományos kutatások fényt derítettek egy igencsak aggasztó tényre: a 40 fokos mosás valójában messze alulmúlja a higiénikus tisztítás követelményeit. Miközben a ruháink foltjai eltűnnek, a baktériumok nagy része vígan megmarad, veszélyeztetve ezzel az egészségünket. Egyetlen mosási ciklus során a ruhák akár 100 millió baktériumot is tartalmazhatnak, ami bizony elgondolkodtató adat." -
pjen
félisten
válasz
Dorian #92476 üzenetére
+1, bár mi szinte mindent 60 fokon, néha ágyneműt, törlő és törölközőket 95 fokon mosunk a levis farmert is. Természetesen a megemelt víz progin. A krokodil cipőmet is simán bele tettem a mosógépbe 60fokon, nem lett semmi baja. A gyapjún kívül mindent a denim progin szárítunk.
-
pjen
félisten
válasz
kicsiPistike #92468 üzenetére
LG.
-
pjen
félisten
Kinai piacon semmit nem veszünk és szinte csak természetes anyagú ruháink vannak, viszont nekem nincsenek20 éves ruháim ahogy egyszer írtad. én az 50K farmert is 60 fokon mosom, mert az a higénikus. a cimkére bármi is van írva. Persze ezek igazi farmerek. Megnéztem, a mosógépünk nem is rendelkezik 30 fokos progival. Akkor az a farmer lerohadna rólam?
-
pjen
félisten
Én miníg szárítani IS akarok, tehát belerakom a megfelelő mennyiségű ruhát a mosógépbe, aztán átrakom a szárítóba. Mire a mosó végez a szárító is. A következő adagnak is van helye. Nem is értem ezt a 8/5 viszonyt. Mi az ami 8kg és nem lehet szárító gépbe tenni és mit csinálok 8kg vizes ruhával?
-
-
pjen
félisten
válasz
tibbike01 #92372 üzenetére
Egyszer azért szét kéne szedned egy zsákos porszívót. Kiderűlne, hogy nincs is minden a zsákban. A kilépő hepát se véletlen találták ki.
"Jaa, hogy ez a gondolat menet.
Oke. Úgy, mint annó az autoknál a digitklíma, turbos motor, központi zár...stb"
A porszívók is haladnak az álló aksis és a multi ciklonos vezetékes felé. -
pjen
félisten
válasz
Silent77 #91148 üzenetére
Nincs ezzel gond. Máshoz vagy szokva.
Én például szeretem a disznósajtot a töpörtyűt a téliszaláminak a szagától is átmegyek a másik oldalra. Ez ilyen. Pár éve laktam Mátraházán a Táncoló kecskében. A tulaj"600" féle extra KV t főzött, a végén már vártam, hogy visszatérhessek az enyémhez.
-
pjen
félisten
válasz
7Heads Drago #91108 üzenetére
Egyszer majd nézzél körül az alkatrész árak között, nehogy nagy legyen a meglepetés egy javítás alkalmával.
-
pjen
félisten
-
-
pjen
félisten
válasz
Wind-Storm #91019 üzenetére
Nem, azokra a lapátokra gondolom amik a talcák alatt fölött forognak, szórják a vizet.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Nvidia Setup! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest