- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyenesmartin #87994 üzenetére
Nekunk volt mar minden, high-end Philips, Oral-B, mittudomen, de az Oclean-eknel ragadtunk meg, mert
- halk
- olcso
- vegtelensegig birja akkuval, tenyleg nevetseges, h max havi 1x kell tolteni (es nem az van, h hetente egyszer mosunk fogat)
-
válasz
Ha valami ennyivel sokkal halkabb az biztos valaminek a rovasara megy, azert az oralb es a philips nem ma kezdte a fogkefek gyartasat/fejleszteset.
A klasszik oralb tenyleg lenyegesen hangosabb a szonikus philipsnel. -
gyenesmartin
őstag
válasz
erdey_a #87995 üzenetére
Kis lakásban vagyunk. A gyerek egy félszobában. Amikor jövünk ki és nagyobbat reccsen a padló, utána jöhet egy jó kis fél-háromnegyed órás altatás, mert addigra már eleget aludt. De még ennyitől nagyon nyűgös, sírós. Meg a napi rutin is elmászik.
Úgyhogy igenis számít minden olyan dolog reggel, ami hanggal jár. -
erdey_a
addikt
válasz
eddig csak a klíma topikban láttam ezt a decibel szexualizálást. talán porszívónál még érthető is, de hogy a fogkefe hangja számít... hát ez nekem az év vicce.
fura vásárlói igények \ szokások vannak na. -
válasz
gyenesmartin #87991 üzenetére
Az UV cucc hasznos, kulon eleg draga. Max tisztitasi modban lehet difi, minden masban kb ugyanaz.
-
pdave
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozunk kétajtós hűtőszekrény beszerzésén, és az Alzánál elég jó áron van ez a TCL hűtő. Van valakinek ilyen márkájú hűtője? Gondolom nem véletlenül olcsóbb teliáron egy százassal, mint egy ugyanilyen LG vagy Samsung hűtő, de így akciósan nagyon jó az ára.
Semmi review-t nem találok róla, nem tudom, meg merjem-e venni. -
Nagya21
addikt
válasz
gyenesmartin #87982 üzenetére
Hali!
Én kinából rendeltem, sztem ár értékben nagyon nagyon jó. Pótfej is fillérekért van hozzá.
[link]
Volt már 1 hasonlóm, ugyanettől a márkától, annak az akkuja adta meg magát.
Üdv Nagya -
válasz
Winnie The P #87986 üzenetére
Ezek sokkal hangosabbak mint egy Philips sonicare
OralB 76dB
Philips 67dB -
Winnie The P
őstag
válasz
Szia!
Most vettem [link] . -
garga01
őstag
Korábban érdeklődtem itt szárítógép labda témában.
Nos vettem 2 db Electrolux (műanyag) labdát a kondenzátor tisztító kefe mellé amikor rendeltem.
Pár hét használt után úgy néz ki, puhábbak és kevésbé gyűröttek a ruhák a labdákkal szárítva.
Kefe is jó cucc, habár egy hónap alatt nem lett még olyan szöszös, de már látható volt rajta. -
válasz
Én a Philips sonicaret preferálom inkább, de oral-b-m is van. Az új iO-t még nem próbáltam.
Ez a philips sztem elég jó 40-ért Philips Sonicare HX6871/47Nekem ez van, UV-s fertőtlenítő kütyüvel 35-ért Philips Sonicare 5100 HX6850/57
Dorian: te nem, más igen
-
Dorian
félisten
válasz
Asszem 14-ért vettem Ph Sonicare-t, tökéletesen megfelelő. Sosem adnék 50-et ilyesmiért.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Elektromos fogkeféből melyiket érdemes venni?
Keret 50 alatt.
Feltételek:
- ne legyen hangos (nem szeretnénk a gyereket felébreszteni)
- 2 személyre is jó legyen.
- nyomást érzékelje. -
balojazz
aktív tag
Megértem, de nálunk az anticiklonos is jó lesz. Eddig egy 10 éves, 25 ezres vezetékes Samsung volt, amely ugyan teljesen jó eredményt ad, de a panelből emeletes családi házba költözés meghaladja a "kényelmi funkcióit". Ha nem futok bele ebbe az akcióba, 2 db vezetékes lett volna, vagy egy akkus/tyúkbeles kombi Makita, ilyesmi. Nekem ilyen primitív döntési algoritmusaim vannak, nem holmi kifinomult szájklon izék mentén gondolkodom. Por kevés van, nincs allergiás a családban, csupa keménypadló mindenütt... nem kell csoda, csak könnyű kezelés. Ezért megengedhetem magamnak, hogy árérzékeny legyek, és ami 2014-ben 25 ezer volt, az most sem lenne 85-nél nagyon sokkal kevesebb, a csekély árkülönbözetért pedig megkapom a könnyű gépet madzag nélkül, és mégsem kell egy alsópolcos ratyit vásárolnom. Ennyi a történet.
-
majorita20
újonc
válasz
Csabroncka #35610 üzenetére
Szia, nekem elküldenéd a Miele szerelő elérhetőségét? Köszönöm.
-
balojazz
aktív tag
Még most sem értem teljesen, de nem is baj. Csak annyit figyeltem a gépnél, hogy egyszerűen üríthető a tartálya, mosható a szűrője, innentől nem érdekes számomra, hogy hogyan és mi történik: jól takarít, egyszerű a karbantartás. A technikai részletek nem igazán érdekelnek, csak a végeredmény. Az asszonyt meg még a kiválasztás sem érdekelte, csak akart egy könnyen kezelhető mindenes akkust. A technikai részletek közül csak azt néztem meg, hogy szétkapható az akkuház, és az elöregedett akksikat majd én cserélem benne, sőt növelem az üzemidőt gombokért, nem pedig a Saomi 50 ezerért.
-
BBéci
legenda
válasz
balojazz #87974 üzenetére
itt a topikban rengetegszer volt szó a multiciklon előnyeiről, amit a Dyson kezdett el elsőként alkalmazni. Lényegesen jobb a porelválasztása, sokkal több kerül a tartályba és nem a szűrő irányába, mint a szimpla ciklonosokban.
#87975F-ECT$
Nincsenek távoli rokonaink, ha lennének, akkor sem nyitnék népkonyhát.
Valóban nem jelenti azt, hogy más nem akarja, fogja használni mind a négyet, pusztán egy felhasználói szokásról számoltam be. Szerintem nem jellemző egyidejűleg 4 zóna használata. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, praktikusabb elosztva elkészíteni az ételeket, nem mindent egyszerre. Plusz sok minden a sütőben készül, nem a főzőlapon. Amikor vendégekre főzünk, már előző nap elkészítjük azokat, amik nem igénylik a "frissensütést". Jó példa volt erre a múlt vasárnapi összejövetel, amelyen 10-en voltunk. Kettőnél több zóna nem működött egszerre. -
BBéci
legenda
válasz
F-ECT$ #87912 üzenetére
20 év alatt sem a hagyományos kerámialaposon, sem a tavaly június óta meglévő indukcióson nem használtuk egyszerre mind a 4 zónát. A 3 is csak szökőévente fordult elő. Ráadásul az indukciós menüjében beállítható a maximális teljesítményfelvétel, amit 7400-ról 6000-re csökkentettem, de lehetne akár 4000 is.
-
BBéci
legenda
válasz
BB9000 #87943 üzenetére
A Berlinger Haus egypálcás, bazári termékeit nem említeném egy napon és lapon Bosch-okkal, Tefalokkal.
#87970balojazz
Mit nem lehet azon értelmezni, hogy multiciklpn vagy nem?
Elhiszem, hogy nagyon jó porszívó, tetszik és vennék egyet, ha tutira multiciklonos, mint a Dysonok. Például a Sencor korrekten megírja a honlapján, hogy melyik termékük szimpla és melyik multi. -
balojazz
aktív tag
Nem tudom értelmezni a kérdést, és a rá adott bármilyen választ se tudnám. A review-kban, tesztekben se volt szó ilyesmiről, azt hiszem. Mindenki rohadt elégedett volt vele, nekem ennyi elég. Mikroszkóppal vizsgálták a különbségeket a T30, T30 neo, R20 stb között, páran megjegyezték, hogy ez már dyson szint, én itt leragadtam, de szívtam a fogam a 125 ezer miatt, hogy "ne már, ez egy szimpla elemes porszívó". 85-ért tőlem anticiklonos is lehet ilyen értékelésekkel.
-
joocek
aktív tag
Esetleg valaki ismeri ezt a típust. Érdemes vele foglalkozni? QB161H38 [link]
-
Gömbike
senior tag
-
mikrofon
veterán
Keskeny mosógép fölé szeretnék normál számítógépet tenni. Van erre valami bevált építőkeret?
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Ezt (videó) kezdte el csinálni a mosógépünk. Egy majdnem 3 éves Bosch Serie 8 gép, 220k volt anno, vagyis 2 év jótállással jött. Ez mi lehet? Javítható vajon? Olyan mintha amikor szivattyúzni akarna jön ez elő.
Köszönöm a segítséget!
-
balojazz
aktív tag
válasz
dani0113 #87957 üzenetére
Jó az az ár, behúztam én is egyet a Savoyába. Ezért jók ezek az akciók: addig rugóztam hetek óta, hogy melyik legyen a sok 120-150 ezres Dreame közül, hogy ez a 85 ezer mindent eldöntött. Még meló közben is tesztvideókat bambultam, pedig rohadtul qrvára nem érdekelnek a porszívók, de hát a párom kiadta feladatnak. Nagy nehezen leszűkítettem kb 4 modellre, ez is köztük volt. Így már az R20 pl nem is jó vétel.
-
Gömbike
senior tag
válasz
DrDobos #87956 üzenetére
Ez Elux ERB 3441 [link] hűtőnket az áramhiszti miatt adtam el 2021-ben.
Akkor volt 16 éves.
Az egyik barátom megvette, nála a “ kiskonyhában” dolgozik azóta is.
Amit nagyon sajnálok, hogy ilyen megoldást a gyártók a spúrság miatt nem csinálnak: két kompresszoros volt, két különálló, teljesen független körrel.
szerk:
Nem fogsz rosszul járni velük, van aki a Liebherr hűtőre tett hitet, de hidd el, ha hulladék lenne, nem forgalmaznák a Liebherr-en kívüli más gyártók termékeit.
Ha a családnak szimpatikus, vedd meg, Ti fogjátok használni, nem a fórumlakók.
-
peestike
senior tag
sziasztok!
14 éves electrolux mosógépben, mindkét csapágyat cserélni kellene, mert szivárog. korábban már cseréltem benne lengéscsillapítókat.
szerintetek érdemes költeni rá, vagy kiszolgálta magát, érdemesebb lenne fiatalítani?
köszönöm! -
HdRew
őstag
Sziasztok!
Kinéztem ezt a szárítógépet és kérném a véleményeteket, hogy jó lesz-e, vagy pedig az olcsóbb verziók is megbízhatóak 240K környékén.
Van valakinek tapasztalata velük esetleg?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
gyertek csináljátok meg a gázkonvektoromat. nem ég a lángsor, csak az őrláng
-
Sziasztok. Euronics-ban a Dreame T30 porszivo jelenleg 85.000Ft, ennyiért van esetleg ennél jobb vetel? R10 pro is van naluk 89.990-ert, de tűnt érdemben jobbnak, sőt. Koszonom előre is!
-
DrDobos
őstag
válasz
BB9000 #87923 üzenetére
Electrolux hűtők is ajánlottak?
Peldaul az alabbi ket tipust neztuk:
LNT5ME36W1 TwinTech 600 Alulfagyasztós hűtő, 201 cm -
Gömbike
senior tag
válasz
csabi324 #87951 üzenetére
Igaz, hogy nem beépíthető, de az Elux (AEG) ESF 66030x gépem 2008. Február eleje óta hibátlanul mosogat. Szerelőt nem ismer
Akkor került 127 ezerbe, de igényes, van benne belső világítás, fèm belső.
Heti szinten 3-4 alkalommal mosogat.
A barátomnak Beko van, 6 éves, eddig hibátlan, ők is kb. ennyit használják.
-
beers
addikt
Sziasztok!
Valaki esetleg tudja, hogy a Bosch szárítógépeknél a 4 vs 6 generáció milyen különbséget takar? (az árán kívül) -
pjen
félisten
-
csabi324
tag
válasz
BB9000 #87827 üzenetére
Tudnál ajánlani főzőlapot és sütőt?
A márkákat sem nagyon ismerem hogy melyiket érné meg.
Nem szeretnénk nagyon drágát.
A leírásod alapján a 4 zónás főzőlapot szeretnénk.
Maradékhő kijelzéssel.
Sütő az légkeveréses lenne a legjobb.
És legyen rajta gyerekzár.
Annyi a kínálat elvész benne az ember.
A Beko-ról mi a véleményed? -
atish15
aktív tag
Sziasztok! Sajnos megadta magát a páraelszívónk. Két típus között vacillálunk [Cata beta600] kürtős illetve a [Cata wanda 600] döntött páraelszívó között. Én a kürtősre hajlok a feleségem pedig a design miatt a döntöttre de nekem vannak a hatásfokkal kapcsolatban fenntartásaim. Mi a véleményetek?
-
joocek
aktív tag
válasz
BB9000 #87943 üzenetére
Igazából első körben egy irány kellett, milyen típusú eszközzel érdemes kezdeni. Az igény az, hogy szinte ingyen legyen és mindent tudjon. Viccet félretéve, köszönöm a segítséget. Ezt néztem eddig. [link] esetleg ez jó lehet. Havi 2-3 sütés. Csirkemell serés comb darálás csont nélkül.
-
BB9000
senior tag
válasz
joocek #87941 üzenetére
Jó fórumon jársz!
A konyhai robot választás nagyban függ az elvárásoktól, a felhasználástól és a rászánt pénzösszeg nagyságától.
Az erős mezőnyből három gyártót emelnék ki: Kitchen Aid, Kenwood, ETA. Ezen gyártók termékeiből választva szinte biztos, hogy nem fogsz csalódni.
Az olcsó kategóriában a Berlinger Haus, Sencor, Bosch, Tefal gépek képezik a mezőny magját, sok egyéb gyártó gépei mellett. -
joocek
aktív tag
Sziasztok, konyhai robotgép után érdeklődnék, de nem tudom, melyik márkával érdemes foglalkozni. Ha rossz fórumon járok, elnézést kérek, de máshol nem találtam megfelelő helyet a kérdésemnek.
-
BB9000
senior tag
válasz
Aaron14 #87939 üzenetére
Smartmi 1S Mechanical van nekem. Nagyon pozitív a tapasztalatom vele. Merem ajánlani. Árban is barátságos.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok,
Elektromos mobil fűtőpanelt keresek olyan 80.000 Ft-ig bezárólag. Kb. 15 négyzetméteres szobát szeretnék vele felfűteni. Van most erre valami best buy? -
arcitec
addikt
válasz
balojazz #87935 üzenetére
Valóban így van ahogy írod, aki 2 zónásban mindkét ágat egyidejűleg használni akarja.
Bár talán nem ez a jellemző, na meg az is ott van, hogy mint írva lett, figyelik a terhelést és ha sok visszavesznek. Tehát túlterhelés nem lehet. Meg kell nézni a leírásban benne kell legyen. ( Már amelyik tudja.). -
-
axioma
veterán
válasz
bandus #87927 üzenetére
Nem lehet hogy neki me'g regi, nem hoszivattyus geprol vannak a tapasztalatai? az megkuldte 80 fokos levegovel es kidobta falon kivulre, vagy a szoba levegojevel (amit igy folyamat futott) csapatta ki a vizet. A modernekben ilyet nem csinal. En csak furdoruhat meg full rugalmas melltartot nem rakok bele (azoknal is inkabb a gumirozas faradasa miatt, nem osszemegy), minden mast igen. Ezeknel ho"fok 40-50 fok.
Amugy a ruhacimken rajta van, ha szaritogepben nem szarithato. Sajnos az viszont me'g a regi gepekhez van sokszor kalibralva, igy nagyon sok ruhan rajta van, olyanon is ami a mostanit birja.
Sztem amit 60 fokban kimosol es nem alapvetoen rugalmas textil mint a fent emlitettek az mind mehet bele. -
már egy pár hónapja szenvedek a szárítógép kérdésen. eddig nem éreztem olyan sürgősnek mert még simán ki lehetett teregetni az erkélyen a ruhákat de már kezd zavaró lenni. viszont egy kollegina említette, hogy neki szinte minden ruhája összemegy benne? ezt ti mennyire tapasztaljátok. alapvetően fasza és drága ruháink vannak, nem szeretném, ha egy fél töltetet hazavágva nagyobb kárt okozna a szárítógép mint amennyibe került.
-
DeFranco
nagyúr
-
BB9000
senior tag
válasz
DrDobos #87899 üzenetére
Kombihűtő témában két gyártót ajánlok figyelmedbe: LG és Bosch.
Innen tudsz választani neked megfelelő konkrét típust.
Mire kell figyelni választáskor?
- a fenti két gyártó logója legyen a készüléken.
- beltér szép legyen, üveg polcok,
- színe jó legyen,
- ára beférjen a tervezett költségkeretbe,
- mérete kellően nagy legyen,
- "No Frost" technológiás legyen,
- sok garancia legyen rá.
Konkrét típus: Bosch KGN36NLEA az Euronics-ban most 190K Jó vétel. -
BB9000
senior tag
válasz
F-ECT$ #87912 üzenetére
A probléma ennél sajnos sokkal összetettebb. Az, hogy önmagában működve elbírná a hálózat, az nem vitás. A kérdés inkább az, hogy a számtalan többi elektromos háztartási eszközével együtt üzemeltetve mi fog történni a gyakorlatban.
A mindennapokban előadódnak olyan fogyasztási csúcsok, amikor túl sok fogyasztó megy egyszerre és már nem bírja a hálózat. Ilyenkor vagy levágja a kismegszakító, vagy felizzanak a kábelek a falban/kábelcsatornábban a túlterheléstől. Az első eset a jobb.
Annak érdekében, hogy a "levágta a kismegszakító" esete minél kevesebb alkalommal forduljon elő, tenni kell valamit. A kézenfekvő megoldás a hálózatbővítés. Ez viszont drága, éppezért szeretné megúszni a kérdező. Van olcsóbb lehetőség is: figyelni kell arra, hogy a nagyfogyasztók közül ne legyen használatban egyszerre túl sok. Ezzel a kézi beavatkozát igénylő megoldással azonban sajnos nem lehet teljesen biztosra menni, mert nem mindig tud mindenre odafigyelni az ember. -
balojazz
aktív tag
válasz
dorika87 #87915 üzenetére
Szerintem műszakilag semmi, az 1 karakter eltérés a fehér és a fekete, vezérlés mögötti csíkot kódolja.
De komolyan ennyi lehet. Árat nem néztem, de tippre a fekete csíkos drágább, mint minden fehértől eltérő sorozatnál. Mivel nem az egész gép színezett, gondolom, egy ezres vagy kettő lehet a különbség. Szerk. Mégsem, mert 6240-ből is van fehér. Hm.
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek!
Mi lehet a különbség ezen két szárítógép között? Mert én még nem jöttem rá.
Samsung DV90T5240AW/S6 / Samsung DV90T6240LK/S6
Hasonló árban van a kettő, és így elég nehéz dönteni, hogy nem tudom mi a lényegbeli különbség? -
F-ECT$
titán
válasz
Gömbike #87910 üzenetére
Mi nem rég adtunk el egy panel lakást. Most már ugye kötelező hozzá a villamosbiztonsági felülvizsgálat. Mivel volt benn gáz, ezért gáz lap + villany sütő volt a kombó. Mondta a szaki, hogy ha indukciós lapot tennénk be a későbbiekben, akkor a 25A kevés lesz. (Amit ugye én is ki tudtam számolni, mert az csak 5.7 kW, a lapoknak meg 7.2kW is kellhet.) Persze ha nem mind a 4 zóna megy maxon, akkor el lehet lenni a 25A-rel is, vagy ha be lehet állítani a lapon a max felvett áramerősséget, de akkor már arra is kell figyelni, hogy mi megy mellette.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
arcitec #87907 üzenetére
Szerintem nem gondolom túl, tapasztalatokat kértem, szerencsére kaptam is.
A bojler nappali áramról megy a klíma meg amikor kell, nem csak késő délutántól, mindenkinek mások a felhasználói szokásai, ezért is kértem bővebb kifejtést, mert a "jó lesz az úgy"-nál kicsit komplexebb a kérdés.
Ami nem azt jelenti, hogy nincs igazad, csak annyit, hogy nem véletlenül kértem plusz infót.
Egy indukciós lap kiemelkedően nagy fogyasztó, ha reális a zónánként 10A akkor adott a megoldás. A gyakorlatban persze egy átlagos háztartásban kicsi az esély, hogy lerúgja a kismegszakítót mert ilyen mértékű fogyasztást nem sok minden produkál és kicsi az esélye, hogy egyszerre kérjék le a maxot a hálózatról, értem, de kell valamilyen támpont, amiből ki lehet indulni, a saját felhasználói szokásaink alapján utána már be tudom lóni.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Vismajor01 #87882 üzenetére
Szerencsére a 90-es évek eleje óta családi házban lakom, így nincs nagyon rálátásom ezekre a dolgokra.
Édesanyám még a 79-ben vásárolt paneljában lakik, neki a kombi tűzhelye gázos felső. Ettől függetlenül elavult benne a vezeték rendszer, de amit ő használ, azt kiszolgálja.
Engem nem lehetne panelba visszakergetni, nincs az a pénz, tér és idő, így szabadabban tudom az igényeimet érvényesíteni.
-
pjen
félisten
-
1x32 A mellett gond nelkul hasznaltunk negyhelyes indukcios sutot, boost fokozaton, stb., sose verte le a biztositekot.
-
arcitec
addikt
válasz
DeFranco #87904 üzenetére
Csak halkan megjegyzem - igaz nálunk nincs bojler , és a klíma is csak késő délutántól megy, már ha megy - szóval a bojler nem éjszakai üzemű, többnyire?
Na meg álltalában nem megy minden fogyasztó egy azon időben.
Túl gondolod picikét ezt az egészet, már elnézést. De ha nagyon bizonytalan vagy, kihívsz egy szakit és talán (de nem biztos ) fogja mondani a tuti. -
DeFranco
nagyúr
válasz
BB9000 #87903 üzenetére
Köszönöm! Nagyjából én is ezt becsültem volna. A bojler meg a klíma együtt kb. 10A
Mivel keveset vagyunk otthon gyakran előfordul hogy egyszerre indítunk mindent (mosógép, mosogatógép, mellé bojler opcionális, klíma csak szezonban de akkor megy) esetleg meg főzünk egy kávét a kapszulással vagy mikrózunk... számolgatni kellene, hogy ha két zóna kell, akkor mit kapcsoljunk ki...
-
BB9000
senior tag
válasz
DeFranco #87898 üzenetére
3x16 A-rel van gyakorlati tapasztalatom. Nyáron, amikor ment a klíma, a mosógép, mosogatógép, a sütő és a főzőlap, akkor volt, hogy levágta a kismegszakítót. Olyankor le kellett kapcsolni a klímát, visszanyomni a kismegszakítót, és újra ment minden.
Hogy mi várható nálad az indukciós főzőlap beszerelése után a gyakorlatban, arra csak úgy tudnál megbízható következtetést levonni, ha folyamatosan követnéd a jelenlegi fogyasztási görbédet és arra ráillesztenél egy tervezett főzési fogyasztási görbét. Ehhez egy okos fogyasztásmérő is kellene. Pl. egy Shelly Pro.
Ha nem szeretnél ennyire pontos előrejelzést, akkor egy becslést lehet tenni "vakon".
Az indukciós főzőlap egy zóna használata esetén kb. 10A-rel terheli az áramhálózatod, két zóna esetén már kb. 20A -rel lehet számolni.
Max egy zóna egyidejű használata esetén minimális odafigyeléssel zökkenőmentesen fogod tudni használni a főzőlapot.
Ha már max 2 zónát használsz egyszerre, akkor odafigyelve működhet, (nem használod a sütőt és lecsavarod a bojlert) de itt már lehetnek váratlan lekapcsolások.
Három-négy zóna egyidejű használata már csak teljesítménykorlátozással lehetséges. A jobb főzőlapokon meghatározhatsz max fogyasztást, aminél többet semmiképp nem vesz fel a főzőlap. Ez esetben is még odafigyeléssel használva is lehetnek váratlan lekapcsolások a túlterhelés miatt. -
F-ECT$
titán
Ez az 1200-1500 kWh nem tudom hogy jön ki, de nekem soknak tűnik. Mondjuk ha valaki minden nap süt/főz, akkor valós is lehet. (Napi 3-4 kWh, ami könnyen összejöhet ha 1-nél több zónát használsz 2-3 órán keresztül.)
Ahogy balojazz is írja, főleg nem a fogyasztás az elsődleges szempont ha indukciós lapot szeretnél: gyorsaság, nem kell szellőztetni, sima konyhapult. Tisztán tartani mondjuk azt se olyan egyszerű, mint a reklámokban (a forró edényektől ugyanúgy rá tudnak égni a kifröccsenő / kicsöpögő cuccok), de talán még ebben is vezet a gázzal szemben.
A többi fogyasztási érték kb valós, a bojlerrel még szerintem kicsit alá is lőttek (nekünk az van, és inkább 1500-1800 kWh az éves fogyasztása).
-
DeFranco
nagyúr
Gondban vagyok hogy melyik a kisebb tiszteletlenség, ha érdemben reagálok vagy ha nem reagálok, maradok az előbbinél és igyekszem karmikus medren belül maradni: számomra nem igazán bír relevanciával amit írni szoktál, van problémám a megalapozottságával, ezt már korábban is írtam. Nem szeretnék erről vitát nyitni, így nem szükséges bizonygatni semmit, szerintem maradhatunk annyiban, hogy köszönettel, de iktatom az inputodat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged