Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #49623 üzenetére
+1 pont
Én is valahogy így gondolnám, hogy a házimozi az ott kezdődik, hogy külön egy szoba, ami csak a filmek minőségi élvezetére szolgál, és semmi másra.
Persze aki ezt nem engedheti meg magának, hogy külön egy ilyen szobája legyen (mint sajnos én sem, de várom a lottó ötöst) addig igyekszünk a lehető legjobb minőséget kialakítani, létrehozni a kis nappalinkban. Mindenki másképp csinálja.
Nekem jelenleg csupán ugye egy belépőszintű cuccom van, de már ezen is élvezem minden megnézett film, minden percét, mert egy sztereó hangzáshoz képest sokkal nagyobb élmény egy térhangzásban gazdag rendszeren megnézni egy filmet.
Gondolom ezzel mások is így vannak, és mindenki annyit költ a saját rendszere kiépítésére amennyit tud, vagy épp akar. -
robi-k
őstag
válasz
python1 #48926 üzenetére
Én is egy ideje próbálok felhajtani egy jó eredeti állapotú - még nem javított és nem szétb.rmolt -Pioneer A777 sztereó erősítőt, nagyon komoly felépítése van:
A tervem az, hogy a Denon 2310-nél kivezetem a frontok PreOut - MainIn csatlakozókat, és a PreOut-ból a Pioneerbe menne a jel és így a végerősítést a Pio végezné. zenehallgatáskor természetesen csak a Pio működne.
Nos, szerintetek milyen az ötlet? -
Ijk
nagyúr
válasz
python1 #48435 üzenetére
A plazma nem netezésre való. Ez a pixeleltolós beégés elleni védelem meg nem ér semmit.
Monitornak monitor való, filmre meg plazma.Tonyo: Neked kell eldöntened hogy hajlandó vagy lemondani a tv-n való netezésről és veszel egy jó képminőségű, 50"-os plazmát, vagy netezel és egy rosszabb képminőségű, kisebb LCD.
Azt az LG plazmát meg nem javaslom, inkább egy panasonic 50c3. -
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #48389 üzenetére
de bizony.a denonba próbáltam gépről használható minőségű koax forrást és hdmit kitenni,és jobb volt a hdmi. a film aurája jobb volt, ez tünt fel. hogy az inakustik kábelem-e a ludas,abban nem vagyok biztos,de hdmire egy igen olcsó kábelt használok...
magyarázatom meg az,h hdmin normális hibajavitás van,koaxon meg minimális.
-
xtremetuning
addikt
-
tronico
csendes tag
válasz
python1 #47781 üzenetére
Köszi. Eddig egy konkrét véleményt hallottam, amely szerint pont egy H/K -al nem igazán voltak barátságban. Persze egyetlen modell alapján badarság lenne azt állítani, hogy a márka többi képviselőjével sem alkotna jó párost. Az olvasottak alapján én is egy Pioneer-t tudnék még elképzelni hozzá, bár ez nem sokat jelent. Igazából a kategóriát sem igazán tudom belőni
Az a baj, hogy polcsugárzókról eleve viszonylag kevés tapasztalati leírást találtam, nemhogy pont egy Concept 2-esről.
-
vendingo
veterán
válasz
python1 #47736 üzenetére
Köszi.
Soha nem volt még 5.1-es rendszerem, nem is nagyon halottam csak ilyen gagyi tescos lenco 5.1-et, ami kb rosszul is volt összekötve.
Érdemes lenne 5.0-ba összekötni a cuccost, élvezhető így is a "térhatás?
A basszust és az összes hangot normálisan kiadná pl egy vsx-421-el, vagy ez így nem az igazi? -
AthlonXP
őstag
válasz
python1 #47620 üzenetére
Értem, akkor úgy van ahogy gondoltam. Valószínűleg, ha egy erősítő magas szintű bemenetére kötném azt a SUB kimenetet, akkor semmit sem hallanék, mert kevés a kijövő jel, ugye?
Próbáltam már többféle erősítő ( Hi-FI torony, asztali házimozis DVD egység, stb ) aux bemenetére kötni, de egyik sem adott ki hangot magából.Az a baj, hogy ezt a régi ORION-t amit eddig használtam, már sokba kerülne és nem is lenne egyszerű felújítani ( a ma már nem gyártott alkatrészek miatt pl. ).
Jövőhéten rendelek egy szobai aktív SUB-ot, felidegesített már ez a szar, SUB nélkül nagyon gáz a hangja mindennek, így nem maradhat!
Mondjuk egyedül az idegesít, hogy miért nem lehet egy házimozi erősítőbe, erősített SUB kimenetet is csinálni, úgy is ott van már a többi hangszóró kimenete, eggyel több vagy kevesebb már nem számítana!
A paraszt meg majd eldönti otthon, hogy melyik kimenetet használja! Nem is értem! -
Toobee
veterán
válasz
python1 #47584 üzenetére
Az alaphang az olyasmi, mint mikor hangyaháború megy tv-ben, és annál erősebben hallatszik valamiféle magas hang.
(#47585) robi0604
2001-es erősítő, úgyhogy az kilőve. Kipróbáltam úgy is, hogy minden jelforrást kihúztam, csak az 5.1 volt rákötve, majd bekapcsolás után, mikor kattan egyet az erősítő, azonnal megszólalnak. Nem földeltek a konnektorok, de kipróbáltam másik körre dugva, földelt hosszabbítós elosztóba, ott is jelen volt a probléma. Nincsenek fordítva kötve, egyesével átnéztem mindent, szigszalaggal körbetekertem a tövüket, kivéve ahol leszedtem a szigetelést róla. Próbáltam fordítani rajta, az se jött be
Mindenkinek köszönöm, hogy szántok rám időt
Jó tudni, hogy ide mindig lehet fordulni, ha baj van.
-
robi-k
őstag
válasz
python1 #47399 üzenetére
Ha médialejátszó vs. HTPC összeméretés, akkor belehúzok az új klasszikus toroid trafó + lineáris stabilizátorokra épülő új táp építésébe a Prime 3.0-hoz: már minden alkatrészt beszereztem (zömét külföldről kellett megrendelnem), az építése kb 20% áll most - az asszony így is morog, hogy erre töltöm a kevéske szabadidőmet
.
-
robi-k
őstag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #47125 üzenetére
van nekem is tömör-kemény gumim is,majd hangolgatom.1 cm vtg gumilemezt akár az egész alá tudok tenni,van bőven.
egyébként Hivox is magyarázott valamiféle 4. dimenzióról. otthon melege, stb.. kicsit ezoterika, misztikum irányában is. hát nemtom, vagy utóbbi rendben van itt, vagy sokkal nagyobb a csörgővisszhangok hatása,azon kéne még csiszolni
biztosan van valami abban,amit mond, lévén 40év tapasztalat azért nem semmi..
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #46980 üzenetére
Mármint akkor mozdul a membrán kifelé, ha a hangfal negatív (fekete) csatijába kötött kábelt az elem - pólusához, a + oldalt a + pólushoz érintjük. Ugye?
Pentax:
Én építész és szintén
De igyekszem fejlődni, nemrég kezdtem olvasni a Villamosságtan alapjai c. tankönyvet, ill. épp ma töltöttem le a Villanyszerelés alapjait -
Szabikaa20
őstag
válasz
python1 #46724 üzenetére
Csinaltam mar hangfalat...erositot epitenek az nem gond!Lehet akkor inkabb beszerzek 1-et!Es amiket elobb irtam az a 2 Yamaha?Yamaha YST-SW012 vagy Yamaha YST-SW030???
-
Szabikaa20
őstag
válasz
python1 #46720 üzenetére
Értem....De elvileg adott minden...Van tápegységem meg tranzformátorom egy masik erositobol,van hangszorom is egy JVC hifitorony hangfalabol 160w...egy erositot kene csak osszerakni...Csak a dobozzal lenne gond.
-
cekkk
veterán
válasz
python1 #45891 üzenetére
Mondjuk eltudnék képzelni benne egy toroid tápod
Milyet használsz?
Bár most nézem az xbmc-t ebben mindent xmlben kell konfigolni az hihetetlen
Egy skint sem lehet simán feltelepíteni, bár így meg nem szemeteled tele a rendszert, jogos is meg nem is, nincs kedvem kínlódni na -
Integra
titán
válasz
python1 #42206 üzenetére
omfg, ahhoz képest, hogy wireless, annyi kábel kell hozzá, hogy inkább megpróbálom hátra elvezetni a kábeleket a háttér hangdobozoknak
ez milyen? -
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #42155 üzenetére
Talán te is kérdezted régebben (de Gál István biztosan), hogy milyen a Bodor+ tápkábel.
Most vetettem össze elég tüzetesen a Hivox tápkábellel.
Jobb a Bodor+ Mégpedig térben. Széltében és mélységben is. Franc se' gondolta volna, azt hittem itt a magas meg mély hangokkal lesz valami. A hivoxos középre súlyoz.
Megjegyzem ez nem a sima, hanem a pluszos. Pedig sokan szidják a Bodor Feri kábeleit és egy csomó eladó szokott belőle lenni. Épp ezért nekem gyanús, hogy sok a hamisítvány, mivel elég drága a listaára. -
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest