Hirdetés
Aktív témák
-
Tuib
aktív tag
válasz
robi0604 #29075 üzenetére
Az bizony, már többször propagáltam
Hátha valakinek bejön, 5.0 állódobozos helyett kis szobába mindenképp jobbnak tartom.
PLusz másik alternatívám: Proson Stadium 5.1
Öt tökegyforma hangfal, árához képest jó hangképet adhat.Tuib
-
Tuib
aktív tag
válasz
robi0604 #29073 üzenetére
Hangfalakból megtámogathatja egy ilyennel:
Proson Event szettÉs még határon belül maradtunk, maradt még pénz vezetékekre is
Tuib
-
Tuib
aktív tag
válasz
bajnokpityu #28315 üzenetére
De csak mert ritkán írnak, inkább csak olvasnak
Egyébként emotiván én is gondolkodtam, a NAD mögé végfokként, a dyno-k nem bánnák a plusz kraftot. Ez még csak teória szintjén mozog, most a képvilágon kellene javítani, illetve egyéb kütyük kelltettek bennem birtoklási vágyat
Tuib
-
Tuib
aktív tag
Szia!
Bocsánat a kérdésért, de hátha: ahova ezen a Sony-n dugod a hdmi-t az biztos bemenet?
Csak mert Ezen az oldalon én nem látok HDMI bemenetet... Ha jól veszem ki a leírást, akkor sima analóg hangbemenetei vannak (SCART-on, meg elöl azt írja) -
Tuib
aktív tag
-
Tuib
aktív tag
-
Tuib
aktív tag
válasz
bajnokpityu #26262 üzenetére
annyiért meg pláne
Ettől még sztem elég korrekt hangfal
-
Tuib
aktív tag
válasz
bajnokpityu #26252 üzenetére
Ennyi pénzért még meghallgatnék egy Dynaudio Audience 122-t is
Most iszonyatosan hazabeszélek, mert nekem is Dynok vannak, de nagyon szeretem őket.
Láttam most valahol hirdetve 185e hufért, Sztem jó vétel lenne. Persze már nem kapsz újonnan, kifutott modellek.
No, abba hagyom
-
Tuib
aktív tag
válasz
bajnokpityu #25492 üzenetére
JMLab Chorus nézd meg, nagyon korrektek. Vagy Phonar, azok is jók.
-
Tuib
aktív tag
válasz
bajnokpityu #25482 üzenetére
Olyanra gondolsz, mint pl egy KEF iq50-es szett? Személy szerint nem szeretem a nagy levesestányérrral ellátott hangfalakat, főleg ebben az árkategóriában, emiatt ez lenne a javaslatom
De lehet, hogy Neked valami más teccik, pl JBL ES szett.
Elmenni, hallgatni.
-
Tuib
aktív tag
No, éritőleges téma:
Kiváltottam a 4 távirányítómat egy ilyennelPhilips Prestigo SRT8215
Még küzdök a makrózási dolgaival, de egyébként tetszik. Az Antenna Digital beltérit és a Dune-t nem ismerte, de mintegy öt percnyi melóval az is megoldódott.
Tuib
-
Tuib
aktív tag
válasz
cintula187 #24305 üzenetére
Az egyik csak előfok, AV-7005, XLR-en megy ki a végfokba a jel. A másik integrált, azaz az előfokot és a végfokot is tartalmazza, ott banánok vannak a hangszóróknak.
Ez az integrált a marantz oldalán
Az előfokhoz ajánlott egy ilyen:Végfok MM7055
-
Tuib
aktív tag
Tegnap este beköltözött Sting két órára a nappaliba, és arra jöttem rá, hogy a NAD DTS-HD dekódere jobb, mint a DUNE dekódere. Itt most nem a DTS-HD -> Analóg konverzióról van szó, hanem a DTS-HD -> PCM irányról. A NAD dekódolásában Sting hagja nem volt zavaró, kijött jobban a zenekar ügyködése, és a vokál hangja is.
Viszont DTS és DD esetén a DUNE jobb, azaz ott jobb a DTS ->PCM konverzió, és Mutichannel PCM átküldése a NAD-nak.
No, legalább ezt is tudom, kíváncsi vagyok, ki mire jutott ezügyben...
-
Tuib
aktív tag
válasz
Dorian #23613 üzenetére
Qedet ajánlotta BBéci is, jómagam Kácsa kábeleket vettem: Ezt a sorozatot Ezenkívül sztem az AudioQuest Forestek is jók lehetnek.
Amiről nem tudom, milyen, az a Proson kábel. -
Tuib
aktív tag
Amint meglesznek a hangfalaknál is a kellően gyors csatlakoztatások, cserélgetős tesztelős dolgokban benne tudok lenni én is. (NAD T747, Dyno hangfalak)
Tuib
-
Tuib
aktív tag
válasz
MaTTeS #22292 üzenetére
Tapasztalataim alapján a yamahák nem zenélnek
Legalábbis az én rx-v663-as cuccom nem zenélt. plusz volt még két rxv7xx amit hallottam, azok sem ebben remekeltek. Mozira viszont jók.
Van elfekvőben egy Philips CD-304-esem, kicsit kehes, ami kár, mert nagyon szerettem a hangját. Nem tud valaki ajánlani valakit, aki megheggesztené nekem?
-
Tuib
aktív tag
No, tegnapelőtt elkezdtek sisteregni a hangszórók. Rendesen beparáztam, ki-be huzigáltam a kábeleket, HDMI-t, rca-t hangfalkábeleket, de semmi.
Mute esetén is volt, és nem volt lineáris a hangerővel.
Tegnap rájöttem a megoldásra: az erősítő 230-as KImenetére kötött beltéri okozta a galibát.
Kihúzva, eltávolítva elmúlt a sistergés.De előtte is oda volt dugva, akkor miért nem csinálta? tegnapelőtt le lett kapcsolva a beltéri, mert nem néztünk TV-t már pár napja, fölöslegesen ne menjen
Szóval erre is tessék gondolni, és megfogadni a feleségem mondását: az erősítő nem elosztó
-
Tuib
aktív tag
válasz
hello28 #21877 üzenetére
Ha összerakod, akkor HD-ből lesz TrueHD (sztem ez kb ugyanolyan jó tud lenni, mint a DTS-HD bár tudom, hogy szabvány szerint a DTS-HD lehet jobb
) illetve LPCM. mindkettő meg tudja mutatni, milyen a HD hang a sima DD-hez vagy DTS-hez képest, és tudsz dönteni, kell-e az a plusz ~40k, hogy legyen DTS-HD (DUNE tutibiztosan tudja, lehet valami olcsóbb cucc is, azt nem tudom)
Ami a szettet illeti, sztem teljesen korrekt rendszer, megfelelő szinten vannak a komponensek, szépen építkeznek majd egymásra.
A HD élmény csalóka tud lenni, iszonyatosan filmfüggő (és gondolom hangmérnök) melyik formátumból mit tud kihozni. hallottam már sima DTS szintű DTS-HD-t és kimagaslóan jó DTS-t is.
Tuib
Szerk: A subnál igaza van Doriannak, egy polk tényleg jobb lenne.
-
Tuib
aktív tag
válasz
hello28 #21871 üzenetére
Háát sztem határeset.
Első körben rakd össze ezeket, nyugodtan hagyd meg a WD TV-t, és aztán majd eldöntöd. TrueHD-t tudsz hallgatni vele, az már meg tudja mutatni a különbséget, erre remek a Dark Knight
Sztem DTS-ből is jó hangokat lehet előszedni, plusz vannak PCM sávval ellátott ISO-k is (legutóbb a "300" nál láttam) azokat is tudja.
-
Tuib
aktív tag
válasz
hello28 #21863 üzenetére
Szia!
WD TV Live a HD hangok közül egészen pontosan csak a Dolby TrueHD-t adja ki. A DTS-HD semmilyen változatát nem tudja, helyette csak a DTS core-t tolja ki. Ennek oka, hogy a WD nem licencelte a DTS-HD, és amíg nem teszi meg, frissítés szinten sem fog megjelenni.
Jómagem pont emiatt vettem DUNE-t, pedig a WD TV Live sok dologban jobban tetszett
Tuib
-
Tuib
aktív tag
No, a yamahát lecseréltem egy NAD T747-esre. Ami történt, azt talán a feleségem szavaival tudnám megvilágosítani: " érdekes, hogy ugyanakkora doboz, mégis mennyivel több hang van benne"
Szóval megérte a csere, még egy-két dolgot kell beállítgatni, tesztelni.
Ami az automatikus bemérést illeti, a yamaha-hoz képest sokkal kisebb különbség volt a hátsók és a frontok közt, egyenletesebb szerinte a rendszer, mint ahogy azt a yamaha megállapította.
-
Tuib
aktív tag
válasz
lszacsuri #19215 üzenetére
Érdekes, szerintem pont ez az a házimozi fórum, ahol semmi ilyet nem tapasztaltam, rettenetesen segítőkészek a fórumtársak, semmi kivagyiság, vagy "kinyílvánítást" nem olvasok itt.
BBéci sztem csak arra gondolt, hogy egy partalan vitába kell belebonyolódnia a tápkábelek fontosságát illetően, emiat reagálhatott így
-
-
Tuib
aktív tag
válasz
muzsikpeti #18902 üzenetére
Hmm, valóban. A Yamaha zene téren felejtős, a régi proton erítőmet befogtam végfokként és akkor még szó-azó.
Akkor sima LPCM megy ki? Átgondolom a stratégiát
Azt a párost néztem, de addigra elkelt... :S
Már megérte megírni ezt a postot, köszönöm mindenkinek.
-
Tuib
aktív tag
Nekem ilyen volt:
Vogels VLB 200kicsit bumfordi, de nem kell fúrni
BBéci
Akkor elbaxtam, mert a smart H1-ben pont nincs analóg kimenet. Esetleges megoldás lehetne egy értelmes végfokot venni a mostani erősítő alá? (sztem nem érné meg)
-
Tuib
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi rendszerem a következő:
Lejátszó:
HDI Dune Smart H1
AV erősitő:
Yamaha RXV663
Hangfalak:
Front: Dynaudio A62
Surround: Dynaudio A42
Center: Dynaudio X22C
Sub: Dynaudio SUB 250Itt tanakodok erősítő cserén: mi lenne arányben a fenti konfiggal? (a yamaha karcsú, ezt érzem, tudom) Milyen márka, főleg, ha zenéről is szó van.
Amit néztem: NAD T747, Marantz SR-6004, Denon AVR-2311.
Amit nem tudok, hogy jó lehet-e: CA 650R (3 HDMI karcsú), milyen Pioneer vagy H/K.Csak tapogatózás, érdeklődés, de szívesen várom a tapasztalatokat
Köszi
Tuib
Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Micro Four Thirds
- Jövedelem
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest