Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
Aktív témák
-
anakonda
csendes tag
Egyik családtag érdeklődik ez a hangfal iránt.[link]
Esetleg ismeritek,valami vélemény róla?Ezenkivül onkyo 608 erősitővel ezt párositani?Köszönjük előre is.
-
Ego007
csendes tag
válasz
lszacsuri #17692 üzenetére
Én nemrégen vásároltam egy Onkyo 608-ast, max 55-ig húztam fel eddig a hangerőt, de nem éreztem gyengének, az igaz 40-től kezd igazán megjönni az erő, de 50 fölött viszont rendesen odateszi magát, (gyári beállítással) Azt ahogy lejjebb olvasni lehet 77-es hangerőn is kevés volt, ott valami nem jó volt, és tuti nem az erősítő
-
bozont
veterán
válasz
lszacsuri #17688 üzenetére
Az hogy a 308 gyenge-e vagy sem függ attól hogy is hogy milyen rendszert köt rá az ember, szerintem ezekhez még bőven jó. De a legjobb tényleg, ha meghallgatod élőben mit tud.
Gondolom nem lehet rossz a warfi sem, de nekem a Polk szimpatikusabb. Azért ajánlottam ezeket, mert a magnat+erősítő kombó is amit összeválogattál 300-310k körül mozog. De ha azt nézzük a TSI300 + az 508 vagy 467 az kb 250k és mondjuk ezzel a subbal 310k, mondjuk élőben még egyiket sem hallottam sajnos, de a Polk-ról jókat hallok. -
lszacsuri
csendes tag
Ja, bocs rosszul emlékeztem; a 608-ra és az 508-ra érkezett itt korábban kritika, de akkor a jelek szerint nem szabad ezeket általánosítanom a gyártó alsóbb kategóriás készülékeire is...
Bár abból indultam ki, hogy az 508 pl dinamikusan fronton 100w, a 308-ra meg 85-öt ad meg a gyártó.
Ne a számokat nézzem? -
BBéci
legenda
válasz
jones965 #17665 üzenetére
Kevés pénzből használtat kell venni, okosan, türelmesen összeválogatva, nem pedig valami hallgathatatlan, bővíthetetlen vackot.
A Suzuki nem is olcsó, viszont jó autó, arról nem beszélnék le senkit, hogy inkább Rolls Royce-ot vegyen.
V.attis véleménye korrekt és tiszteletben illik tartani. -
Elpresidente
tag
válasz
Warter #17655 üzenetére
köszi, megoldottam. A legújabb (1.33) firmware van rajta, átkapcsoltam LPCM Multichannel-re, majd vissza HDMI raw-ra és ekkor az erősítő felismerte, hogy dts 5.1 jelet kap és minden film szépen ment. Nem értem, hogy mi lehetett a gond, hiszen volt már HDMI raw-ra állítva, de akkor nem ment a dolog.
-
lszacsuri
csendes tag
-
bozont
veterán
válasz
lszacsuri #17684 üzenetére
Szerintem a két erősítő közül azt vedd amelyik neked jobban tetszik, tudásban nincs sok különbség. Mondjuk azt mondják mozizásra talán a Yamaha egy picit jobb, de nem számottevően. Mindenesetre a 467-est csak ajánlani tudom, én nagyon elégedett vagyok vele.
Viszont hangfalak terén érdemes még nézelődni, van sok akciós is, ami talán jobb min a Magnat ugyanazon az áron, pl.:
Proson Libra szett
Proson Libra szett+Onkyo 308 erősítő
Proson Reality szett+Denon AVR-1611
Polk Audio TSI300 szett vagy esetleg
Polk Audio TSI400 szett -
lszacsuri
csendes tag
Válogattam egy setet magamnak (majdnem laikusként), és érdekelne a véleményetek.
A cél főként mozizás, elvétve (kb 20%-ban) zenehallgatás is, stílusban bluesrock.
A szoba 20nm, és fontos szempont volt az is, hogy színben menjenek a dobozok a bútorokhoz. (Asszony miatt - nem röhög!)
Magnat Monitor Supreme 800
Magnat Monitor Supreme 200
Magnat Monitor Supreme Center 250
Magnat Monitor Supreme Sub 301AKérdés: Onkyo TX-SR508 vagy Yamaha RX-V467B?
Köszi előre is...
-
Vidala
senior tag
válasz
m47rules #17658 üzenetére
Szia!
Igazán jó szívvel egyiket sem ajánlanám, több okból kifolyólag.
Ezek röviden:
- hangminőség: amit itt a fórumban házimozinak szoktunk már nevezni, sajnos nem itt kezdődik.
- erősen integrált rendszer: esetleg bármi elromlik, a komponenseit gyakorlatilag nem igazán tudod felhasználni külön
- csatlakozók korlátozott száma és típusa: leginkább a bemenetekkel van itt a gond, vagy egyáltalán nincs ilyen, vagy csak sztereó analóg, jó esetben egy db digitális (optikai) bement. R-go max. egy v. két külső eszközt lehet rákötni pl. set top box, DVD lejátszó, játékkonzol stb. A blu-ray-t azért vettem külön, mert a HD formátumú hagok továbbítása kizárt (nem mintha a hangszórók alkalmasak lennének ezek reprodukálására).Miután ezeket megfontoltad (azért megnéztem a spec-eiket):
A konkrét eszközök esetében a második-harmadik lehetne még talán elfogadható, mivel azokon van digitális optikai bemenet. Mondjuk a Samu kézikönyvét is hiába olvastam el, többet nem árul el róla. A "szabvány" alapján elvileg 5.1-es hangot tudsz ezen keresztül továbbítani egy külső lejátszóból.Mindezek figyelembe vételével azt válaszd, aminek a hangja lehinkább tetszik neked, illetve leginkább optimálisan el tudod helyezni a szobában (nézd meg az ajánlott elhelyezésről szóló ábrákat).
A JVC-ről: egy régi japán motoros az elektronikai iparban, nyugodtan lehetett a Sony-Panasonic-kal egy napon emlegetni. Ma ugyanolyan konzumer cuccokat gyárt, mint bárki más (akár a Sony, akár a Samsung), nem hinném, hogy óriási különbség lenne, de az én fülemben még mindig egy kellemesen csengő márkanév ebben a kategóriában.
Szerk: a többiek által ajánlott Onkyo már valami, de persze drágább is + lejátszó még kell hozzá. A dobozai kb. ugyanolyan bögreszett, de már egy komponens erősítőt kapsz több csatlakozóval, bővítési lehetőséggel (a jövőre tekintettel).
-
törölt tag
válasz
m47rules #17672 üzenetére
Kérdeztem: mennyi a kereted? És tanácsot is adtam.Kérhetsz is tanácsot is,egitséget is. Ha megmondtad volna, mennyit szánsz rá, lehet keresni tudtam volna bövithetőt is.
Viszont nagy minőséget ne várj tőlük: Béci+v.attis erre akart kilyukadni a sorok között,nem megbántani téged. -
m47rules
tag
válasz
jones965 #17665 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen! Szerintem nem gáz, az hogy ide be merészeltem ilyet írni. Nem voltam bunkó, igaz a linkelést nem tudtam, hogy külön használni kell, ezért bocsi.
De azt viszont odaírtam, hogy ennyi a keret rá. Én lennék a legboldogabb, ha meg tudnám engedni magamnak a házimozinak nevezett dolgokat,de sajnos most még nem tudom, ezért bátorkodtam segítséget kérni, hogy ezek közül melyik a tűrhető. Azt hittem ez egy olyan topic, ahol a kispénzű emberek is kérhetnek segítséget.
Köszönöm szépen a sok kellemes hangvételű hozzászólást.
-
törölt tag
válasz
haarmaan #17668 üzenetére
Sorbavéve:
Bejáratni: nem kell eleinte fél hangerőnél hangosabbra venni és az első pár napban háttérrádiónak kell használni minél hosszabb ideig.néhány száz órát irnak de sztem 1 hónap után már eléggé járódik ahhoz hogy magasabb hangerőn is birja.létezik még olyan bejáratási mód hogy egymással szembe rakják a hangfalakat és az egyik hangfal polaritását megforditva járatják. Ez elég kürölményes de gyorsabb és biztosabb módszer.
Bluray/DVD Output format/HDMI:bitstream!!
Mindet tudja,főleg a Dolby digital plust,a True HD-t és a DTS összes vállfaját is. Az AAC-t talán hagyd ki a sorból,jobb helyette a Linear PCM bármelyik fajtája. -
haarmaan
tag
Valamint még egy kérdés hogy ezeket a front szatelit hangfalak a padlótól milyen magasra érdemes feltenni a falra? Több helyen olvastam hogy 120 cm ajánlanak, ez mire vonatkozik a hangfal teteje legyen a földtöl 120cm-re, vagy az alja, vagy a közepe? A gyártó oldalán megnéztem a hangfalhoz kaható álványt az 88cm magas ha ehez hozá adom a hangfal 30cm es méretét akkor kb 120cm magasan lesz a hangfal teteje a fökldtöl, nincs ez alacsonyan egy picit?
-
haarmaan
tag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem.
Vettem egy Onkyo TX-SR508-as erösitöt,
[link]
és egy Harman/Kardon HKTS30-as hangfalzettet.
[link]
A kérdésem az lenne, hogy hogyan ajánlott bejáratni a hangfalakat?
Ezen kívül hány üzemóra bejáratás után lehet már nagyobb hangerőn hallgatni?
A szettet Playstation3-al használnám, hogy érdemes bealítani a Playstation3-at.
A Playstation3-on a videó bealítások alatt van egy ilyen bealítás hogy:Bluray/DVD Output format/HDMI: - LinearPCM
- BitstreamMelyikre érdemes alítani, ha jól értelmezem Bitstream bealításnál az erösitö végzi a HD hanganyagok dekódolását, míg LinearPCM-nél a PS3, melyik a jobb megoldás?
Aztán a Playstation3-on van egy ilyen bealítás, hogy Audio Output Settings HDMI. Itt be tudom állítani, hogy milyen hangformátumokat engedjen át a Playstation3-om az erösitöre. Ezekközül melyiket, alíthatom be, melyiket tudja a rendszer biztosan:
- Linear PCM 7.1 192 khz
- Linear PCM 7.1 96 khz
- Linear PCM 7.1 48khz
- Linear PCM 7.1 176.4 khz
- Linear PCM 7.1 88.2khz
- Linear PCM 7.1 48 khz
- Linear PCM 5.1 192 khz
- Linear PCM 5.1 96 khz
- Linear PCM 5.1 48khz
- Linear PCM 5.1 176.4 khz
- Linear PCM 5.1 88.2khz
- Linear PCM 5.1 48 khz
- Linear PCM 2ch 192 khz
- Linear PCM 2ch 96 khz
- Linear PCM 2ch 48khz
- Linear PCM 2ch 176.4 khz
- Linear PCM 2ch 88.2khz
- Linear PCM 2ch 48 khz
- Dolby Digital 5.1
- Dolby Digital Plus
- Dolby True HD
- DTS 5.1ch
- DTS-HD-High Resolution Audio
- DTS-HD-Master audio
- AACBocs ha egy kicsit hosszura sikeredet, és előre is köszönöm a segítőkész válaszokat.
-
sirfer
aktív tag
Nos sikerült letesztelni a H/K 760 vs. Denon PMA-1510AE párost stereo módban.
(megjöttek közben a kábelek is)
Valóban közel azonos a hang ,de egyértelműen a Denon a jobb.
Meghallgattam a kedvenc zenéimet, ahol minden hangot hallottam már és vakteszten is ki tudtam választani, hogy melyik erősítőről megy a hang. Úgy képzeld el, mint amikor az Onkyo-t hasonlítottam a H/K- hoz. A stereo erősítő bezengi a szobát,nehezen leírható...
A H/K pedig csak "szól".
Így nem bántam meg ezt a kialakítást
Lehet ,hogy front-ra még komolyabb hangfalakat kellene vennem , ez a rendszer azt is elbírná.
Talán jövőre, úgyis cserélnem kell majd a tetőtéri hangfalaimat.
A szett miatt a Dali-ban kell gondolkodnom, ugye? -
jones965
Modder
válasz
v.attis #17664 üzenetére
"Azóta rengeteg videót, termékismertetőt, tesztet elolvastam, megnéztem és mostmár nem kéne bögreszett, ha utánam dobnák se...!"
-szerintem azért nem kellene ennyire lekicsinyleni mások lehetőségeit! Az hogy van bizonyos réteg, aki megengedheti magának a minőségi házi-mozi megvásárlását, még nem jelenti azt, hogy a kevésbé tehetősebbeknek nem jelent házi-mozi élményt az általatok megnevezett bögreszett.
Ennyi erővel akkor autókból sem kellene forgalmazni suzukit, vagy bármilyen márkájú szgk-t, mert van bentley, roys-roys, aston martin és még sorolhatnám a prémium kategóriás márkákat.
Vannak itt egyesek, akik profi szinten űzik ezt a fajta szórakozást, de nem kellene hangos ebek módjára falka mód követni a vezért, és csak azért ugatni, mert ő is ezt teszi.Mindenfajta személyeskedés nélkül.
-
v.attis
őstag
Puszta tájélozatlanság. Amíg nem jöttem erre a topikra, én sem tudtam, hogy ilyen méretekben is gyártanak házimozit, én is azt hittem, hogy egy drágább bögreszett, az jobb és kész.
Azóta rengeteg videót, termékismertetőt, tesztet elolvastam, megnéztem és mostmár nem kéne bögreszett, ha utánam dobnák se...! -
m47rules
tag
Sziasztok!
Ti melyiket tanácsoljátok?
http://www.argep.hu/product_952193.html
http://www.argep.hu/product_997437.html
http://www.argep.hu/product_840930.html
http://www.argep.hu/chart_1238269.html
http://www.argep.hu/chart_736717.html
Igazából ennyi a keret rá, azért néztem ezeket. A JVC-ről mit kell tudni?
Igazából nem nagyon hallottam még róla semmit.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
-
KTTech
veterán
válasz
kimi02 #17644 üzenetére
Jelenleg nincs keret ilyen drága kábelre... és egy ideig nem is lesz. Ezért nézelődök költséghatékony, de jó minőségű megoldásra, így találtam rá a CAT megoldásokra is (ráadásul az ingyen lenne, mert van itthon)... kb. br. 300Ft a max, amit rá tudok szánni. Ebbe belefér ugyan pl. ez a fajta kábel, de nem vagyok benne biztos, hogy ennyit ér is: TAS-C238TN 2 mm2 38 × Ø0,25 mm /ér 14 ohm/100m 3,5x7mm
-
Warter
addikt
válasz
Elpresidente #17652 üzenetére
Szerintem rosszul van beállitva az Oplay, gondolom 1.28 vagy 1.29 van rajta és az bugos volt, tedd fel a legújabb firmware-t vagy rakd át spdif raw-ba.
-
kimi02
őstag
Ha valaki egy jó rendszert akar.
Link
Szerintem ennyit kurvára megér -
Elpresidente
tag
Sziasztok! Láttom van itt pár Onkyo HT-S3305 tulaj, hátha valaki tud segíteni. Van egy ilyen szettem és egy Asus O!Play R1-es lejátszót kötöttem rá HDMI-n keresztül. Próbáltam pár mkv filmet, ahol dts hang van, de sehogy nem tudom elérni azt, hogy az erősítő 5.1-ben küldje ki a hangokat. Tudtommal az Asusban nincs dekoder, az csak a jelet küldi ki, most hdmi raw-ra van állítva, az erősítőnek kellene a dts jelet dekódolni. Alaphelyzetben csak az első hangfalak szólnak, a hátsó hangfalaknál semmi.
Van valami olyan beállítás, mely lehetővé teszi, hogy a dts filmek 5.1-ben szóljanak?
Remélem, hogy nem kérdeztem hülyeséget. -
Dictator^
veterán
Ennek , hogy ment le így az ára? Máshol még 340e.
Ikon 6 MK2Volt már olyan, hogy a netdepo levitte az árat és rá egy héttel , minden boltba követték ezt.
Szerintetek ez is ilyen lesz?
Eléggé csalógató az ár, habár használtan fele ennyi lenne, de ezeket nem igen szórják.. -
Tizedes1
aktív tag
válasz
soma165 #17610 üzenetére
Elmentem ma is a fehérvári MM-ba. A tv-kel kapcsolatban majd írok a plazma fórumba, de az erősítőt ismét megnéztem - Onkyot. PLII-ebn volt, hogy szóljon is. 77-es hangerőn. De hiába tettem át THX, + Neo6-ba a sárkányos filmet, nem volt érdemben változás. A JBL hangfal szinte kuka maradt.
De akkor most mit vegyek 130-140-ből?
Néztem az utódot Sony-ban: SONY STR-DA2400ES, 135.000-az alja de nincs rá csak 1 hónap kipróbálási garancia. Nekem mindegy, hogy hány pont egyes, az 5.0 is tökéletes, csak ne egy erőtlen erősítő legyen ...
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy egy ASUS O!Play Airhez csatlakoztatott USB merevlemezre lehet fájlokat másolni Wi-Fin keresztül?
Előre is köszi
-
DaviD202
aktív tag
Sziasztok
Volna nekem egy Pioneer GM 4000-es erősítőm. 2*100W
A hiba jelenség: Az egyik csatornának olyna hibája van hogy ha halkan megy, akkor szól normálisan, viszont ha ráadom a kakaót akkor leszabályoz. A másik csatorna tökéletesen működik. Tisztán és hangosan szól, nem torzít.
Mi lehet a gond? Akitől vettem pufferkondira tippel.ITT a kapcsolás.. (alul download)
előre is köszi
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Csak én vagyok béna, vagy tényleg megkutyulták a vaterán a HM erősítők kategóriáját?
Nem sikerül -ahogy korábban ment- csak a HM erősítőkre rákeresnem.Ha valakinek van tudás a birtokában ezzel kapcsolatban, kérem ossza meg velem!
Köszönettel!
-
KTTech
veterán
Olvastam hangfalkábelek terén a CAT5 megoldásokról... nekem van kb. 200m CAT5 kábelem, igaz nem fali, hanem patch... az is jó lehet erre a megoldásra...?
Ha 2 szálat összefonnék, így 2x8 ér lenne, minden hangfalhoz, de a 3 szálra is van elég, összesen 25m kábelre van szükségem.
26AWG-s a kábel, 16 ér - azaz 2 összefonva - 2mm2-t jelentene, ha jól számoltam, 24 ér (3 összefonva) pedig 3,1mm2. -
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17639 üzenetére
Igazad van, bocsánat! Rosszul emlékeztem, már öszekombinálta az agyam a DVD lejátszómmal.
Akkor marad részemről a Dune ajánlottként.
-
clarlet167
csendes tag
válasz
clarlet167 #17638 üzenetére
Lejárt a szerkesztés. A harmanon nincs analóg 7.1 ugylátom.
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17636 üzenetére
Dune HD Max, ha valami igazán jó, és sokfunkciós cuccot szeretnél. A korábbi pl. Prime változata sem rossz.
A többi blu-ray általában jóval kevésbé média lejátszó, én még személy szerint a HK BDP10-ét tartom egy egész kellemes eszköznek. Mondjuk az új Dune mellett inkább már csak akkor rúghat labdába, ha a Vaterán még tudnál venni egy miskolci embertől garisan 80K-ért. A Dune az igazi "mindenes", talán csak az SACD, DVD-A-t lehetne hiányolni, de az már egy picit más irány. -
clarlet167
csendes tag
Heló
Tud valaki media lejtászó-bluray kombót ajánlani lehetőleg 7.1 kimenettel?
Milyen (emberi árú)kábel ajánlott a 7.1 csatorna összekötéséhez?Láttam avx-en egy dune-t de sajna már elkelt, valami ilyesmi kellene, használt is szóba jöhet.
Köszi
-
soma165
tag
A Velodyne CHT-10R mélynyomót érdemes e vásárolni,mit lehet tudni rola?
Harman kardon avr255 erösitövel támogatva
-
nyurga82
tag
Ma Pécset az MM-ben a HK 255-ös 119.980.- HUF volt
-
Pityke78
őstag
Srácok, mitől van az, hogy ha lejátszok mondjuk VLC-vel egy 5.1-es filmet, ami s/pdif-en keresztül optikai kábellel van összekötve a házimozi erősítővel, akkor ha sztereó jelet küld ki a VLC sokkal részletesebben, dinamikusabban, hangosabban szól, mintha átváltom a/52/s/pdif-re (5.1). Elvileg sehol nem tudok jelszintet állítani sztereó, vagy 5.1 tekintetében ha s/pdif-en küldöm a jelet.
Jól gondolom?
Vagy mitől szól jobban a sztereó, mint az 5.1? Ja, és ez nem filmfüggő, hanem minden ilyen 5.1-es filmnél van.
-
lean
aktív tag
két jó hírem van, 1. van ilyen topik, 2. ezért a pénzért egész jó cuccokat lehet már kapni...optikai bemenettel szerelt sztereo erőlködő nem nagyon van, ezért külső DAC-ot fognak valószínűleg odaát ajánlani...bár az általad preferált stílus nem éppen a legigényesebb ilyen szempontból...
-
kkf
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot a kérésemhez, így ide írom le (ha valaki tud olyan topikról, ami inkább hi-fi-re van kihegyezve, megköszönöm, ha belinkeli).
Szóval szeretnék venni egy sztereó rendszert (erősítő + hangfalpár, ami egy SB X-Fi hangkártyából kapná a hangot), de sajnos nem vagyok otthon hangtechnikában.
Amit szeretnék:
tudjak az erősítővel optikai kábelt használni
a hangfal formátuma magas vékony legyen, ne tömzsi
2x50W valós zenei teljesítmény untig elég, mert egy 50nm-es lakásba szánom
mivel pop és diszkó zenét hallgatok, szeretnék szép öblös, de nem eltúlzott mélyeket
br. 300.000Ft-ba beleférjen az egész úgy, hogy új minden komponensAki otthon van a témában, és szívesen segítene, dobjon meg egy privivel, hogy ne ez a topik legyen összeszemetelve.
Előre is köszi!
-
zetecR
addikt
válasz
Pityke78 #17599 üzenetére
Faroudja DCDi képjavító áramkör
A progresszív pásztázási feltaláló Faroudja által készített DCDi (Directional Correlation Deinterlacíng - irányított korrelációs progresszív átalakítás) áramkör egy olyan erőteljes képjavító eljárást alkalmaz, amely mozgáselemzéses technológiát alkalmaz a konkrét torzítások felismerésére és kijavítására bármilyen videó, film vagy vegyes üzemmódú lemez esetén. A DCDi kiszámítja és nyomon követi az élek elmozdulásait, és arra használja ezt az információt, hogy optimalizálva töltse ki a hiányzó képpontokat. Ez drámaian javítja a mozgó képek minőségét, megszüntetve az élek szaggatottságát, amelyet általában az interpolálás hoz létre.
Tovább is van, mondjam még?
Hollywood Quality Video (HQV)
Egy kis marketing anyag:
A Silicon Optix (a Realta chip forgalmazója) és a Teranex (nagyfelbontású, professzionális műsorszóró platformok forgalmazója) a kiemelkedő minőségű, Hollywood Quality Video elnevezésű termékkel igencsak magasra helyezte a mércét. A Teranex műsorszóró platform integrálódott a Realta chipbe. A Teranex szoftver algoritmusai, amelyek több mint 100,000 órai tartalmi ellenőrzés során tökéletesedtek és a szakmában elismerten kiváló minőségi szintet értek el, beépültek a Realta program futtatására.
A HQV chiphez használatos Realta-architektúra tartalmazza a szakma legelső, teljesen szoftver-programozású videó-tömb processzorát, amely másodpercenként 1 trilliónál is több művelet elvégzésére képes, külön képjavító modullal és végpontok közötti valós 10 bites képfeldolgozási lehetőséggel rendelkezik. Az említett alaptechnológiák megfelelő kombinációja teszi lehetővé a duális, nagyfelbontású képi adatfolyamok egyidjű feldolgozását, így válik a HQV a házi szórakoztató elektronika és a professzionális videómegjelenítő termékek javára.
-
törölt tag
válasz
v.attis #17615 üzenetére
Fejleharapás nélkül:
Vagy saját vinyójáról játszol le vagy rádugsz USB-n egy filmeket található tartalmat ami lehet külső vinyó vagy pen, vagy megosztasz vele saját hálózaton belül: a lényege hogy a médialejátszó ezeket a fájlokat ami lehet kép vagy hang de főleg filmami lehet divx-től .mkv-ig szinte minden lejátszófüggően,kitömöriti,kikódólja és eküldi a tévének a beállitástól függő képformátumban elsődlegesen saját felbontáon de ha lehet inkább 1080p-ben a megjelenítő eszköz(tv,projektor) felé,tehát a megjelenitőnek már semmi dolga vele,csak meg kell jelenitenie.Például van egy MKV formátumú filmed azt bedugod pendrive-on a médiajátszóba,és képben-hangban megy mondjuk a panasonic G20-adra a film anélkül hogy a g20 tudná az mkv-t és digitális kimeneten pedig az erösitőre megfelelő mondjuk a DTS film handja Streaming (S/PDIF) formátumban.amit az erősitő dekódol vagy akár 7.1 analógon amit a régebbi erősitők csak felerősitenek ha pl nem HD képes de analóg bemenetes erősitőd van..Előnye a beépitett lejátszókkal szemben pl a sokféle formátumtámogatás kép és hang viszonylatában,a job képalkotás,a firmware-frissités és NTFS támogatás.
Bocs a rossz helyesirásért de rossz itt a bill.zet: megaztán nem otthon vagyok. -
v.attis
őstag
Ne tessenek leharapni a fejem, de egy médialejátszó pontosan mit takar? És mire való?
-
-
ati888
senior tag
Hello!
Hasznáét erősítők közül most maradt 2 vagy 3 versenyző. Mi a véleményetek róluk, melyik jobb házimozira?
DENON AVR-3803 vagy Onkyo TX-SR605 (ezek kb egy árban vannak)
Vagy esetleg van még a Pioneer Vsx-Ax5i, de ez 2x annyiba kerül, tudom, hogy ez a legjobb, de drága nekem.
ati
-
soma165
tag
válasz
Tizedes1 #17607 üzenetére
én is meghallgattam a West End MM ben az Onkyo 608 at JBL E80 frontokkal,
ugyan ezeket a tüneteket észleltem--------GYENGE MAXIMÁLIS HANGERŐ
pedig ugy indultam el itthonról hogy onkyo tulajként térek haza
meghallgattam ugyan itt egy HARMAN KARDON AVR155 öt JBL ES80 al is,
na igen az igen ott volt erő is -
tony70
tag
Van egy Harman Kardon AVR147-es erősítőm. Belehet úgy állítani, hogy a komponens bemeneteken fogadja a video jelet, de viszont a HDMI kimeneten adja ki?
HDMI-n a hangot nemviszi át az erősítő csak a képet, így a zt külö kell átvezetnem az erősítőbe és hozzá rendelni. -
Sanyabá
senior tag
Sony DAV-DZ500F házimozim van[link],ehhez milyen erősitőt javasoltok? Popcorn média playert szeretném összedugni vele.
-
Tizedes1
aktív tag
Jelen pillanatban egy Sony STR-de597 erősítőt használok. 6.1 6x 100W névleges teljesítmény.
De mivel semmi HD csatija nincs, ezért le kell cserélnem, mert talán még idén - ha szerencsém van - lecserélek mindent. Még májusban nézegettem az Onkyo TX-sr608-at, de tegnap előtt bementem meghallgatni a fehérvári MM-ba, miután itt olvastam, hogy gyenge volt az ereje.Megerősítem. Az Így neveld a sárkányodat HD anyag volt a teszt, ami folyamatosan ment rajta.
A center - most meg nem mondom, milyen hangfal volt - rendesen szólt, de 83as hangerőn sem adott le azt kell, hogy mondjam semmilyen teljesítmény az Onkyo. A beállítások rendben voltak. PL II-re kapcsolt, akkor szólt valami a frontokból.
Nagyon elképedtem ,hogy MI az, amit hallok, vagy nem hallok, érzékelek.
Azok a Yamaha és Harman Kardon erősítők, amik kint vannak és rádiót illetve trailer HD anyagot szólaltatnak meg, kenterbe verték a THX minősítésű erősítőt.
Holnapután elmegyek mégegyszer és leellenőrzöm, mert hihetetlennek tartom, hogy elveszett a hang, pedig pont egy elkülönített részben volt az Onkyo teszt, a többi erősítőé pedig kint.Mellesleg a HDMI 1.4a csati miatt felhívta a figyelmemet, hogy a TV-nek és a blu-ray lejátszónak is feltétlenül 1.4a HDMI-vel kell rendelkeznie, sőt, típus azonos legyen , mert az 1.4-nek nem lesz értelme.
Ha a MM eladónak van igaza, akkor először egy jó tv kellene, utána pedig a többi komponens.... vagy mégsem?Summa, hogy a mostani 6.1 ( 2.5 méterre a front, a tv , a center, 1.3 méterre a surround és a hátsó center ) sokkal jobb, mint az onkyo, ami 3.5x drágább erősítő.
-
törölt tag
válasz
MichaelRaven #17580 üzenetére
Azt nem tudom hogy az 1 sz hozzászóláson tul vagy-e már:ha igen,ott olvashattad:erősitő maga 40 ezet és hozzávaló hangfalszett kb duplája az maga 120 ezer és ez még mélynyomó nélkül.haszráltan lehet némi esélyed...
Az Lg áramfelvétele nemhogy 300 de 170 wattot se éri el. és messze nem D osztályú. Tehát 300 wattot nem tudsz kicsikarni belőle,főleg 1 hangfalról max a felét. Elhiszem hogy kicsi. De vedd alapul: 1. ha sorbakötöd akkor nem elég az rca átvitele ekkora teljesitmény átviteléhez, 2,: nem csak a teljesitmény nőne meg hanem exponenciálisan a torzitás is.És 3,: kevés erősitőt találsz ami megfelelően fogadná az erősitett jelet. Mivel mindegyikre odairják az aux bemenet max 2 volt de az erősitett kimenet az 18 volt is lehet! -
törölt tag
válasz
Pityke78 #17594 üzenetére
Akkor figyelj:megpróbálom érthetően leírni.De minőségjavulást nem biztos hogy nyersz velük.
Azt ugye tudod hogy képkockákból áll egy film? És egy képkockának van x és y oldala. 1.:Ismered a képszerkesztő programokat? Csináltál már átméretezést velük? Na a skálázó is ezt csinálja majdnem:beirja hogy ami eddig pl 840x480 vagy akár 1024x576 az legyen 1920x1080.tanultál általános iskolában vektorszorzást? AxB = A'xB'. Ezt minden képpel megcsinálod háromszor így a szinek is megvannak.
2,:Vagy létrehozol egy fekete-fehér képet és annak a többi összetevőjét(luminancia és crominancia,kiegészitve -piros és-zöld információkkal.) és azt felszorzod.
3,: De elég ha a mátrixra gondolva a számfolyamot megszorzod úgy hogy a sorvégek és az oszlopvégek ennyivel megnőjenek és meléjük-mindkét irányban ugyanenyivel megnőjenek az azonos szinű pixelek és az élek ne mozduljanak(gondolj a vektorgraifkus szerkesztésre)..
Mindhárom elvet alkalmazzák.Ezek egyikét képzeld besüritve egy algoritmusba,és egy jobbb mikroszámitógép már helyből megcsinálja neked elegendő sebességgel másodpercenként akár 120x is, pl Pana 3D plazma1080-as motion resolutionnal. -
ata89
csendes tag
Üdv.
szeretnék egy házimozi erősítőt és első körben hozzá egy front hangfalat.
erősítőre is hangfalra kb. 50-50 pénz állna rendelkezésre.
mi a vélemény Pioneer VSX-420 vagy használtan valami yamahát vennék.
hangfalból laikusként 50 rongyból Yamaha NS-50F et néztem.
esetleg valami jobb ötlet? zenére ill. filmezésre kéne. -
kimi02
őstag
Esetleg a Gotham hangfalkábelről véleményetek van ?
Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest