- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
-
Gál István
senior tag
Van egyfajta "szépségük" is a hátsó reflexes bobozoknak. Nekem az utolsó 4 dobozom ilyen volt és ha van tered akkor tényleg el tudod érni a lehető legjobb hangzást azzal hogy úgy állítod "falnak" ahogy számodra a legjobb. Úgy érzem hogy a mostani dobozomat 50cm-nél közelebb kell hogy hozzam de ha lesz időm ezt is megírom.
-
Gál István
senior tag
Én nem hallottam azokat a dobozokat így nem tudok véleményt akotni róluk, de azt mindenképp elmondanám hogy az eladó ultrakorrekt, ő vette meg az előző dobozaimat és egy percig sem volt okom az aggodalomra, pedig az is 100k feletti bolt volt.
Ajánlom az eladót, biztos vagyok benne hogy a portékája megfelel a leírtaknak!
-
nebulo5
senior tag
Olvasgasd át az itteni hozzászólásokat és majd rájössz, mennyire nem is egyszerű a kábelekkel kapcsolatos mizéria/miszticizmus....
Elmagyarázni pedig végképp lehetetlen. -
törölt tag
Hát, részemről némileg tudom csak megmagyarázni. a kábeleknek két tulajdonsága van:
1. a vezető keresztmetszete, mely az ellenállás miatt fontos. Mert minél nagyobb a vezető keresztmetszete annál kisebb az ellenállása ugye ahogy a tanultak alapján és mérések alapján tudjuk.Bizonyos méret alá vagy fölé nem szabad mennni,mert nem tudod forrasztani,szerelni,stb
2. a vezető hossza, amelynek növekedésével nő az ellenállás, melyet a vezető keresztmetszetével lehet ugye kis mértékben csökkenteni, de van egy bizonyos méret mely fölé nem jó menni. Miért is nem jó, mert nagy ellenállás esetén ugye visszaterheli a végfokot is mely megint a nemkívánt dolgok közé tartozik, mert többek között romlik a csillapítási tényezője a végfoknak stb.
Tehát azért használnak inkább sodrott mint tömör vezetőt mert ugye az elektronok a vezető keresztmetszetén haladnak és a felület felé orientálódnak,sőt: néhányuk ki is lép belőle. Ekkor a sodrott kábel esetében ugye a mellette elhelyezkedő ér ''felszedi azt'' és azon halad tovább. Ez rajzban ábrázolva - biztos te is láttad már régen fizikakönyvekben -, hogy egy spirális alakot hoz létre. Itt sem veszteségmentes az átvitel, de kisebb a jelentős veszteségnek az esélye,mintha csak egyetlenegy éren szaladgálna.És az egy szálon belüli különböző keresztmetszetekre egy okot tudok elképzelni: mintegy hangolják vele a kábelt mivel különböző frekvenciák eltérően viselkednek a vastag,és a vékony vezetőben,az alacsonyabb frekvenciák a vastagabb,magasabbak pedig a vékonyabb éren vezetődnek kevesebb veszteséggel és jobb hatásfokkal. -
bozont
veterán
Ez sajnos az elcseszett windows hangkezelésnek köszönhető, mert a Vistában és Win7-ben csak 2 csatornát képes kezelni digitális kimeneten keresztül (persze a többcsatornás DTS és DD hangsáv gond nélkül átmegy).
Ezért játékoknál a windows hangbeállításoknál analóg kimenetet kell beállítanom, amit azután a hangkártya a DDLive (vagy DTS Interactive) segítségével képes 5.1-ben tovább küldeni. Szóval mindig váltogatnom kell a digitális és analóg kimenetek között, apró kellemetlenség de így megy a dolog.Ez az spdif => HDMI dolog meg onnan jött, hogy a Xonar D1 nyákján van erre a célra egy hangkimenet (S/PDIF Header: Connecting to supported VGA cards with HDMI output) és mivel most mániám lett az asztal mögött lévő kábelek redukálása, elrejtése, ezzel a megoldással eltűnne egy (persze ha a 4870 rendelkezik a megfelelő bemenettel, ezt még nem néztem meg). De azt nem tudom mennyit romlana a hangminőség (ha romlik) így.
mod.: Ha van egy kis angol tudásod, akkor ebben lehet megleled a választ a kábel témára, én még csak átfutottam.
-
lean
aktív tag
Spdifet VGA kártyára
ilyet még nem hallottam...hangkártyára a játékok hangjának enkódolása miatt gondolhatott (DD Live, vagy DTS interactive)...
Nálam pl. így van bekötve:
- Játékok >>>>Creative XFI>>> DD Live>> optikai>>>erősítő (mkv DTS, DD hangsáv szintén Spdifen (optikai) AC3 filterrel, természetesen enkóder nélkül)
- Bluray (DTS-HD, TRUE-HD, LPCM)>>>TMT3>>Ati HD 5770 >>>HDMI>>>erősítő -
Jozi
tag
-
Festina86
tag
Akkor azt mondod, hogy elég lenne egy dvi-hdmi átalakító? Bocsánat csak azért kérdezek ennyit, mert én tényleg nem a legolcsóbb megoldást keresem, hanem a legmegfelelőbbet. Ha azt mondod ugyanúgy fog szólni a hangfalakon wav vagy flac egy ilyen átalakítóval mint egy 15e hangkártyával vagy egy 10e videokártyával, akkor nyilván az átalakítót választom.
-
Festina86
tag
Játékot az xbox-ra bízom, filmeket a blu-ray játékosra, azért mondtam, hogy nekem kizárólag arra kell hogy a zenéket ne kelljen kiírnom mindig és a lehető legszebben szóljon, ha már egyszer beruháztam egy onkyo 608 + jbl es szettre. Nem hiszem, hogy régebbit vennék az a pár ezer forint már nem zavar.
Köszi mégegyszer! -
Festina86
tag
Akkor ezek szerint hagyjam a hangkártyát, és vegyek inkább egy ati 5XXX sorozatú hdmi kimenetű videokártyát? Elsődlegesen olyan 15-16 körül szántam a dologra, érdemes-e még 5-6-tal drágább videokarit vennem, vagy amit te linkeltél a céljaimnak teljesen megefelelő?
Köszönöm szépen a segítségedet! -
törölt tag
"Amúgy mire mész egy TV-re kötött 5.1-el?."
A DVB-T Dolby Digital és a rácsatlakoztatott USB-eszközön levő hangokból szeretné kicsikarni a DD és DTS 5.1 hangokat. Szerintem. Amire jó választás az 5205 is. Ha .mkv is van HD hangokkal pl. médiajátszóról vagy BD-ről akkor 3305 vagy 20-al több a nagyobb 5305. -
jones965
Modder
Annyira bírom az ilyen jellegű hsz-eket. Ne haragudj, nem kifejezetten a személyeddel van bajom.
Az alapelvekben bele van írva, hogy szakmai topikban hirdetni tilos, erre mindenki, aki ezt teszi, ennek ellenére még elnézést is kér, ezzel is elismerve, hogy tudja hogy hibázik. -
Palapo
aktív tag
-
törölt tag
Melyik erősitőre gondolsz "tehermentesiteni?
Megsúgom,melyik szorul rá jobban: Házimozi erősitők,mert a mélyek jobban megterhelik mint a közép és magas frekvenciák,és az impedancia is eltolódik itt. Míg a mélynyomóé direkt erre szolgáló,ezekre a frekikre kiépitett erősitője van,nem szorul nagy támogatásra. -
törölt tag
-
Vidala
senior tag
Persze nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy kb. akkor váltotta az előző szériát. Én a sajátom tavaly novemberben vettem, de akkor már piacon volt jóideje. Mondhatnám, hogy már vagy egy éve
Nagyon más tőlünk távolabb elég sok minden. Már én is írtam korábban hasonló észrevételt. Mondjuk, ha jól emlékszem példának azt írtam, hogy ott egy 40-50 nm-es nappali az pici ahová ezeket a rendszereket szánják.
-
BBéci
legenda
A HDMI-t még értem, de a digitális koaxot kevésbé, illetve közben megérkezett a magyarázat.
Ízlés dolga, én biztosan nem vezetékezném keresztül a lakást, inkább médialejátszót kötnék a házimozi rendszerhez.(#15033) Teng
Ha 1 méteres lenne az a kábel ugyanennyi pénzért, akkor lehetne jó minőségűnek nevezni.
Szerintem.[link]
Még az audio megjelölés is rajta van.
HDMI kimenetes egységet kellene a számítógépedbe tenni! -
BBéci
legenda
Szerintem meg teljesen el fog tűnni. Jelenleg egyetlen előnye, hogy nagyobb távolságokra, 20-30 méterre is használható, de az ethernet/UTP ki fogja szorítani erről a területről is.
Jól gondolom Dabadab kartárs?(#15011) Pulsar
Inkább dts, mint Dolby Digital, ha választani lehet. A neten elérhető mkv filmek többségén úgyis az van.
A Kenwoodod cseréjét indokoltnak látom, az említett Denonnal is jobb hangzásod lenne, de az eggyel nagyobbakat is érdemes nézegetni. -
dabadab
titán
"bőséges sávszélessége lenne az optikai átvitelnek csak gyanítom a HDMI bevezetését kellett kicsit megolajozni"
Lehet, hogy elméletileg maga a kábel bírná, csak éppen a meglévő erősítőket / DAC-okat kellett volna lecserélni, hogy tudjanak mit kezdeni az új adatformátummal: szóval a HD hang miatt mindenképpen le kellett volna cserélni az eszközöket, akkor meg már jóval ésszerűbb volt az, hogy a megkerülhetetlen és praktikus HDMI mellett nem vezettek be pluszban még egy extra optikai átvitelt is.
-
lean
aktív tag
Attól függ milyen forrásod van (ugye HD alatt DTS-HD-t ill TRUE-HD-t értel?):
- BD filmek esetében TMT3-at (ver. 3.0.1.170) használd ATI HDMI driverrel.
-MKV-k (ritkábban tartalmazzák ugyebár az eredeti HD sávokat) esetében pedig az ffdshowt-t célszerű alkalmazni MPC-HC-val (Realtek HDMI driver)...(bővebb felvilágosítás a HD filmek lejátszása topikban) -
BBéci
legenda
Azt még sehol nem olvastam, hallottam, hogy pontos, hiteles műszerekkel mérve igazolták volna az Audyssey "ráhagyását". Többszázezer forintos surround dobozok között is ritka, amelyik 40 hertzig lineáris.
Tipikusan Magnat és Heco hangdobozokra szoktak durván túlzó számokat írni, amin csak nevet a hozzáértő.
Ahány önbemérő EQ-t próbáltam, annyiféle végeredményt kaptam. Az Arcam mind az 5 dobozt 40-en vágja, ami még sosem fordult elő. -
Thuglife
senior tag
-
BaLee
addikt
A KEF C7 elég brutális mélyet nyom (egyesek szerint túl brutálisat is).
Gondolkodóba is estem, hogy lehet elég lesz nekem az 5.0 is belőle, viszont a KEF C4es subot meg nagyon dícsérik, anno tesztgyőztes is volt.Igazából meg kellene hallgatnom mekkora a különbség csak lehetőségem nem nagyon lesz rá errefelé.
-
BaLee
addikt
Nekem tegnap óta ez szól. Viszont nincs nagyon összehasonlítási alapom így inkább idézek neked egy véleményt amit én kaptam róla:
"KEF C7:
A magas hangok erőteljesek és tiszták, a középtartomány lapos. (Ha nem tévedek a tweeter egy kategóriával jobb szériából lett átvéve, nem úgy mint a mélyközép sugárzó)
Igényesebb számoknál úgy éreztem, hogy kissé szétesik a magas és a mély, nem egységes a kép.
Jó fülű szakemberek közül sokan lehordják ezt a modellt.Polkaudio TSI 300:
Magasban és mélyben is lapos, hangja élettelen és erőtlen, igaz az összhatása kiegyensúlyozottabb, és a hangkép semlegesebb mint a Kef esetén.Ha a kettő közül kellene választanom én a Kef-et választanám, lévén szeretem a dinamikusabb hangzást, plusz a Kef érzékenysége is jobb a Polk-nál, bár az erősítőd teljesítménye szerintem mind a kettőhöz elég. "
Ez a kettő volt versenyben, de amilyen zenéket én szeretek ahhoz jó a dinamikusabb hangzás.
De keress rá itt a topicban is írtak már róla pár véleményt.
Igaz döntened neked kell és lehet, hogy itt sok okos tippet nem kapsz amiket én kinéztem, itt csak lebeszéltek róla, tippet viszont nem nagyon kaptam helyette.
-
MaTTeS
senior tag
-
hakos1987
őstag
amiket találtam ilyen jellegűeket, a Mission Mv-4, m30i és az Mv-ds, ami árban is belefér. Ezek megfelelőek lennének? Mv-4 vagy m30i jobb? Centerre szükségem van? Ha igen, mit ajánlanál? elhelyezést illetően tudnál tanácsot adni? köszi a sok segítséget!
szerk: a JBL Nekem is nagyon tetszik, de 4ohmos, az erősítő amit meg kinéztem, 8...
szerk2: ez a Wharfedale WH-2 Háttér- és Centersugárzó Szett elég olcsó! Mv-4-el kombinálva még árban is jó lennék. Szerinted?
-
hakos1987
őstag
bakker, mindig kifutok a szerk. időből...
akkor ezek szerint ez bukó? Miért okoz ez amúgy problémát?
szerk: egyébként hova lenne érdemes elhelyeznem a frontokat? falhoz a szekrény miatt amúgy se tudnám tenni...
pár hsz-el ezelőtt raktam be egy alaprajzot a szobámról, arra esetleg berajzolnád? nagy segítség lenne!
-
O_L_I
őstag
Nagyon kemény
Minél többet olvasok utána annál jobban kiderül hogy mekkora egy hulladék. A hátsó elrendezésből meg kiderül, hogy olyan ember tervezte aki még csak nem is látott erősítőt hátulról. Olyan közel vannak egymáshoz a bindig postok (bocs nem tudom magyarul) hogy majdnem összeérek.
-
lean
aktív tag
oli: rendben, lesz beszámoló, talán képek is
dorian: Signat Platinum Tinned 2,5 OFC, nem tudom milyennek számít, 350 volt métere
, írtam pár boltnak 2,5-est ajánlottak, így ilyet vettem
, majd kiderül...később talán kicserélem. erre fáj a fogam
az ezüstözött
kábeled lehet érdekel majd
-
Vidala
senior tag
Úgy látom 1:1-re áll a "meccs"
Én azt gondolom, hogy mivel már egyik sem a belépő szintet képviseli, nagyon rosszul egyikkel sem lehet járni. (Én inkább a kisebbeket nem ajánlanám, ha lehet) Kis különbségek vannak természetesen, azok alapján lehet esetleg dönteni a szimpátia mellett (nekem a kinézet sem utolsó szempont, ebben nálam a H/K egyértelműen a nyerő, de ez erősen szubjektív).
Nekem egy H/K 255-ös van, nagyon meg vagyok vele elégedve. Jól kezelhető, és a funkció összetétele sztem nagyon jó. Egy "hibáját" tudom felróni: csak 5.1 hangfal esetében működik az automata bemérő funkciója 5.0-nál már nem. Persze ez füllel megoldható, mert jól paraméterezhető a beállítása.Egy két dolgot dobnék fel pro-kontra amin érdemes a leendő tulajnak gondolkodnia, melyik lehet neki fontosabb:
- A H/K 1080p-re konvertál minden bemenő (analóg) jelből, az Onkyo "csak" 1080i-re (persze többen vannak, akik ezt inkább a DVD lejátszóra, vagy a TV-re bíznák inkább)
- Az Onkyo-nak több HDMI bemenete van (bár egyelőre nem tudom a 3 mire nem elég, persze később még jó lehet)
- A H/K több egyéb (analóg) be/ki menettel rendelkezik, nem csak S-Video és komponens, hanem előerősítő kimenetekkel is
- Az Onkyo-n van kettős kábelezési lehetőség (a hangfalaknak is tudnia kell, illetve "vitatott" az értelme)
- A wattokra kisebb hangsúlyt fektetnék (i) mert nehéz jól összehasonlítani őket, mivel az Onkyo nem adja meg a teljesítményét minden csatornát egyszerre hajtva, meg az RMS-t erőltetni, aminek kb. semmi értelme (ii) nemrég beszéltünk róla, hogy a hangfal érzékenysége legalább olyan fontos, ha nem fontosabb (iii) mindkettőben van elég kráftA beállítási lehetőségeit az Onkyo-nak nem ismerem túlzottan, de gondolom azon is lehet a hangfalak távolságát-hangerejét állítani, valamint a a keresztváltó frekvvenciákat. Ezeket csak azért emeltem ki, mert ezek sztem a legfontosabb/hasznosabb funkviók, mivel sokat segít a nem tökéletesen elhelyezett hangfalak beállításában (akinek ezek még ismeretlenek).
+1 szubjektív: nekem továbbra sem vonzóak az olyanok, mint a duble bass, jazz/rock/pop ekvalézerbeállítások. Szóljon úgy, ahogy az a felvételen van (én még a magas/mély-en sem állítok, mert nem érzem létjogosultságát). Ami viszont hasznos néhány esetben, azok a virtuális, illetve a Logic 7 hangzások. Elsősorban a TV ill. rádió adások esetében tud határozottan jobb eredményt produkálni, más esetben megintcsak nem sokat jelent("sima" sztereó, DD, DTS általában a legjobb)
-
KTTech
veterán
Azért az S-Video képminősége amit ad nem összevethető a kompozittal, akárhogy is nézem... legalábbis elég jól látom, amikor váltok a kettő közt a TV-n (azonos a vezetékezés - scart -, a lejátszó vált, a TV csak követi). Szóval maradnék a natív megoldásnál. Tudom, ez az én hülyeségem, de így szeretném megoldani a rendszerem.
-
KTTech
veterán
S-Video bemenetet valahogy nem látok az említett cuccon, ahogy a kisebb Onkyo-kon (707-ig bezárólag, azon már van, de az kapásból 220E), Denonokon, Yamaha-kon sincs. Ellenben a H/K 155-ön van (a 160-at én nem néztem, pont emiatt). Azért esett ki most, mert ugye nem tudja a HDMI-ről történő audio leválasztást. A 255 viszont tudja, ahogy van rajta S-Video is. Jelenleg nálam a 255-ös a befutó.
Az említett teljesítményadatokat hol találtad (a H/K-nál ugye megadják)? Mert a felhasználói kézikönyvben és a honlapon sajnos nem voltak fent az Onkyo-nál (a 607, 608, 707 könyvét töltöttem le).
-
AstraCDX
senior tag
Hűha !
Erre nehezen tudok válaszolni, mert pillanatnyilag nem vagyok képben e termékek piacán .
~100E HUF a két front egyenlőre .
A többit, csak később, lépésenként, mert egyben nem bírja a szarka farka .
Később kell majd egy pár hátsó hangfal, majd egy center, és végül egy subwofer is .
Köszi !
Üdv.
Astra
-
KTTech
veterán
(félrenéztem)
Szóval az SR-707 egész jónak tűnik nekem. Csak jó lenne tudni, hogy ténylegesen mekkora teljesítményre képes. Az a gond, hogy drágább, mint a H/K AVR-255, ami kb. ugyanezt tudja, igaz kisebb kimenő teljesítménnyel (ami azért egy közepes szobába még mindig bőven elég).
A 607 viszont számomra rosszabb lenne, mint pl. az AVR 255, az okokat lásd visszább. A 155 sajnos kiesett az előbbi okok miatt nálam is.
Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest