Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
hdcsaba87
aktív tag
A PS3 zenei tudása elfogadható egy DUNE-hez viszonyítva?
-
tejesember78
tag
válasz
#09634560 #17892 üzenetére
Köszi a segítséget.A zene minden képen fontos lenne olyan cucc kéne ami zeneileg is szépen szól és nem kell hogy 7.1-es legyen .Ahogy így nézem amiket ajánlottál a belépő kategóriába beleférnék egy 200 Ft-ba ha jól értem akkor konkretizáljuk ha veszek 70k-ért egy erősítőt 130-140k-ért kéne hangszóró(ez mélynyomóval együtt értendő) plusz 20 körül kábelek ez kb:200-220-ba kerülne ez még talán belefér így konkrétan mit ajánlanál?
-
törölt tag
válasz
tejesember78 #17888 üzenetére
Szia! Előszór is HD-ban gondolkodnék BD mellé,hogy kell-e és ha igen akkor a tavalyi és inkább idei Pioneer,Onkyo,Denon,Marantz,Harmann/Kardon és magasabb osztályú Sonyt részesitsd előnyben. A Hangfal ára 5.0-ban a duplája legyen az erősítőnek,ezek vannak pariban.És egy családbólé kell származniuk. Nem tudom,mennyire vagy zenei,mert sztereó-Házimozi hangminőség 5:2 azaz 50 ezer forintos sztereó szól úgy mint egy kb 200 ezer forintot érő erősítő. Mélynyomót szobához szokták méretezni és nincs megkötés márkában,esetleg kategóriában passzolniuk illik a hangfalhoz. Vezetékekre az össszes lejátszó-erősítő-hangfal összeg 15-20 %át költsd mert az áll pariban vele. Ha HD-t szeretnél azt kb erősitő kb.110-120 felett hangfal kb 230-250 felett érdemes elkezdeni.Itt jönnek ki a HD és a normál hangtartomány közötti különbségek de HD-képes és 7,1-es kivétel az Onkyo HT-s 9305THX is megfelel kb 300 ezerért.Tehát: minimum: Onkyo 308(vagy denon 1310 vagy Pioneer 520)+Jbl SCS178(vagy Mission MV pack vagy Warfedale azonos áru szettjei+Infinity Classia vagy hasonló mélynyomó kerül kb180-200 ezerbe.ez belépő kategória. De ezek sokkal jobban szólnak még a dupla áru egybeszetteknél is. Egybeszett:különerősitő arány,kb 2-2,5:1 hangminőség és ár arányában is kb. a különálló előnyére.Mivel ott inkább a dizájnt fizeted meg és ráadásul nem vagy nagyon nehezen bővithetők,pl Onkyon és Yamahán kivül nincs is HDMI bemenetes egybeszett..
-
Dorian
félisten
válasz
tejesember78 #17888 üzenetére
Erre az Isten pénze sem teljesen elég
Minimum kb. 200ezer Ft, amiből már ajánlható erősítő+5.1hangfalszett kombót (új) lehet venni. -
tejesember78
tag
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni tőletek mert nem vagyok ott a témában.Van egy full hd plazma tv-m és egy blu-ray dvd lejátszóm ehhez szeretnék venni magamnak egy erősítőt és hangfalszettet.Az érdekelne hogy mit lenne érdemes milyen márkát venni és hogy kb mennyi pénzben gondolkodjak.Tanácsokat előre is kösz.
-
ati888
senior tag
-
gellei
aktív tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek: Denon DHT-1311XP?
Olvastam a topikot vissza jópár hozzászóláson keresztül ,meg próbáltam rákeresni is, de nem találtam semmit. Tudom, hogy az egyberendszert nem nagyon ajánljátok, de többet nem "szeretnék" rááldozni. Még ezt néztem: Onkyo HT-S5305. Megér a Denon +45k-t?Asus O!play menne rajta, és Xbox360. Zenére csak ritkán használnám!
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
-
Mustármag
őstag
Sziasztok!
Nem rég újra raktam a gépemet és azóta az erősítő-n nem tudok hangzás módot változtatni Direct-ben és nem tudom át állítani pedig a zenénél elég zavaró mert kicsik a frontjaim és mély láda nélkül elég hiányos a hangzás!
-
Integra
titán
hdmi és hdmi kábelek között tesztek különbséget?
vagy tök mindegy, melyiket veszem?
mert van olcsoért, meg nem olcsóért..10m kell projektor és receiver közé.
-
Palapo
aktív tag
-
Boborján9
csendes tag
Most első lépcsőben max 130 ezret szánok rá, aztán bővíteném. Pl. most csak két front hagfalat vennék.
Hiába olvastam el a #1 hsz-t, nem értem, hogy ha az általad javasolt sztereo erősítőt venném akkor a dvd lejátszót direktbe kötöm a tv-re a sárga RCA val - amíg CRT tv-m van, aztán ha LCD lesz, akkor lejátszóm egyetlen HDMI-kimenetét az LCD-re dugom és mute gombal leveszem a hangot, hogy az a sztereo erősítőnek küldött piros-fehér kábeleken szólítsa meg a hangfalakat.
Egyébként ezért vesznek az emberek "bögrés szetteket" mert elvesznek az ilyen kérdésekben. -
Palapo
aktív tag
Hát,igen. Nem vagyok járatos a házi mozi világában,ezért irtam ide.
Ebben a témában nem áll fent annak a veszélye,hogy az előző tulaj nem használta megfelelően pl. az erősítőjét és nálam fog kipukkani?
Tételezzük fel,hogy akkor használt erősítőt és hangfal szettet vennék. A keret ezesetben max.150ezer. Mit ajánlottok? A szoba 17-18m2. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #17860 üzenetére
Szia!
Igen,fázisfordító kapcsoló. Beállitása is egyszerű:
Vedd elő a mérőszalagot. egyik végét tedd a hallgatási pontba. A másikat először a center hangszóróhoz tedd. Ha megvan azt adat,utána a mélyládához tedd. Ha ez is megvan akkor vond ki a nagyobb adatot a kisebbből. Ha 150 felé közelit vagy tulhaladja,akkor kapcsold át 180-ra. Az egyezés csak véletlen,mivel a kapcsoló rendeltetése a fázisforditás, a kioltás elkerülése végett ami kb.70-90 cm-ként fordul egynegyed fokot és 150-180 centinél fordul át ellenfázisba a két hanghullám.
Fülre is egyszerű: ott jobb,ahol jobban hallod a mélyhangokat.
Ha rossz irányban van,leromlik a mélyhangzás,mivel kioltódik a két ütköző hanghullám mivel ellenfáziba érkezik az azonos frekvenciák 2-4 vagy páros többszöröseinél. -
törölt tag
válasz
Szabo.Peter #17856 üzenetére
Van elég szó róla,csak beütöd a keresőbe hogy Onkyo HT-S és győzzed olvasni.
De nem kioktatni akarlak,jónak tartják,jobb mint akár a dupla árú egybeszettek. Nagyobb szobábaa a 5305 való a nagyobb mély és táp miatt. -
törölt tag
válasz
Gombinyó #17855 üzenetére
Erről beszélünk,legalábbis én, Béci,Vidala és a többiek: az ilyenek sehol sincsenek egy akár belépő hm vagy sztereó erősitő mellett,bármelyik simán lealázza. Ráadásul nem is erről szól az egész. Nem véletlen a lebeszélés a zsenikről és tsairól! Két ekkora mélynyomóval mit akarhatott szegény? Torzitás ezerrel,dinamika, érthetőség sehol. Remélem érted a célzást.
-
Johnny1982
csendes tag
Sziasztok!
Egy amatőr kérdésem lenne:
Szubládánál a 0-180-as kapcsolóval mi állítható? Valami szög érték? Ez a fáziskapcsoló ugye? Mi változik ha átkapcsolom? -
O_L_I
őstag
válasz
#09634560 #17853 üzenetére
Én ugyan ezt mondtam
csak ezek szerint nem elég egyértelműen.
Tehát akkor one more time
Az erősítőn állítom be az 60hz-t a keresztvágásnak. A frontokat (is) smallra veszem így azokról is leveszi a 60hz alatti hangokat így az erősítő tehermentesítődik (valamennyire).Pont ezt írtad le már régebben is és ez jutott eszembe hogy a mély hangoknál esik az impedancia ami a legjobban terheli az erősítőt.
Végig kettessel úsztam meg az elektrotechnikákat a fősulin de azért valami ragadt rám a koszon kívül -
Szabo.Peter
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek ezekről a szettekről?
http://www.eu.onkyo.com/indices/Packages_5917402.html
Szeretnék egy jó hangrendszert, de sajnos nincs rá olyan keret, amilyenből általában ajánlanak..
Arra gondoltam, a HT-S3305- hez egy elég jó erősítőt adnak, a hangfalakat meg később le lehet cserélni ha lesz rá pénz/igény (nekem nem kell 7 csatorna, stb).
Ha van ilyen valakinek az beszámolhatna a tapasztalatairól, vagy ha valakinek csak véleménye van róla, azt is nagyra értékelném!Köszi előre is!
-
Gombinyó
őstag
Kihagyhatatlan hangfal teszt.
Bocsánat!
-
törölt tag
Melyik erősitőre gondolsz "tehermentesiteni?
Megsúgom,melyik szorul rá jobban: Házimozi erősitők,mert a mélyek jobban megterhelik mint a közép és magas frekvenciák,és az impedancia is eltolódik itt. Míg a mélynyomóé direkt erre szolgáló,ezekre a frekikre kiépitett erősitője van,nem szorul nagy támogatásra. -
törölt tag
-
O_L_I
őstag
Ne tessék leszólni ha hülyeség lesz csak elgondolkoztam.
Szóval ha adott az aktív szub és egy viszonylag kis teljesítményű erősítő és film nézésről beszélünk nem sztereó zenéről.
Ha teszem azt a vágási ferit 60hz-re vesszük és a frontokat pedig small-ra tesszük azzal felszabadítunk némi erőtartalékot az erősítőben így kicsit dinamikusabb lesz a hangzás míg a mélynyomó elvégzi a piszkos munkát. Persze így veszítünk kicsit a mélyből ami a frontokból jönne 60hz alatt de lehet az összhatás jó lenne. -
bela7562
csendes tag
Sziasztok!
Korábban többeknek is volt itt, mission pack és kef c4-es szettje.Az erősitő onkyo 308.
Tudnátok esetleg segiteni,egy kiindulási alappal,hogy mit mire állitsak? A 308 on nincs kalibráló és örülnék egy kis segitségnek. A mélynyomó vágási frekvenciáját mire kell állitani? Az erősitőn is szerepel valami crossover,ezt ugyanakkorára kell állitani?
Köszi a segitséget! -
BBéci
legenda
válasz
Palapo #17842 üzenetére
Blu-ray(így kell írni)-játszó nélkül már össze lehet hozni valami hallgatható rendszert a megadott összegből, de szerintem óriási butaság, szemellenzősség ragaszkodni az új cuccokhoz.
Inkább veszel ugyanannyi pénzből új Trabantot, mint kiváló állapotú, 2-3 éves Opelt???
Ugye nem?
Kérdéseidből egyértelmű, hogy egyáltalán nem vagy járatos a házimozi és hifi világban, ezért különösen fontos, hogy hallgass a tapasztaltabbakra! -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #17841 üzenetére
Oké.
A mélynyomóval kapcsolatban meggyőztél.
Viszont használt cuccot továbbra sem szándékozom venni. Sosem tudni,hogy az előző tulaj hogy használta... pont nálam fog elromlani 1 hónap múlva... stb.
A 150-200ezerbőlaz erősítőés hangfal szett mindneképpen szeretném,a Blue-Ray lejátszó jó lenne,de nem kötöm fel magam,ha nem jön ki belőle... -
törölt tag
válasz
Palapo #17840 üzenetére
Éppen azért kellene használtpiacon nézni,mivel ott ugyanannyi pénzért nagyobb kategóriát vehetsz.
A mélynyomó nem csak kifejezetten a mélyhangok erősitése miatt kell hanem az adja le a .1 hanginformációkat,Így muszáj megvenned,sőt,ha hallásod már nem az igazi,akkor méginkább. Mivel először a magas frekvenciák romlanak el utána az alacsonyabbak. Másik ok pedig a hangfal bass reflee valóban jó dolog,de akkor ha nem veszel mélynyomót akkor a jobban hallható basszushangok miatt feljebb csavarod a hangerőt,ami viszont a megnövekedett hangnyomás miatt méginkább rontja a hallásod, ezért még feljebb nyomod a hangerőt....Míg mélynyomót külön emelheted feljebb kicsit.(Mondjuk akkor jó a mélynyomó beállitása, ha nem hallod ki,de lekapcsolva viszont hiányzik.) Igaz, azon nem "érthető" hangok jönnek ki de javitják a hangélményt.
Bassreflexről amit mondtak az sztereóban állja meg a helyét. -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #17838 üzenetére
A hangfal szettel kapcsolatban egyesek mondtak olyat,hogy olyan is jó,ami mélynyomó nélküli és a frontban van valami bass reff vagy valami.... Ilyet érdemes venni? Valahogy mindenképpen újat szeretnék... Nem vagyok használt cucc párti. Csak lakást vettem használtan...
Az is az igazsághoz tartozik,hogy nincs túl nagy igényem a házi mozival kapcsolatban az állapotom miatt is... kissé hallássérült vagyok,azaz majdnem nagyothallok,hallójáratos hallókészülékkel hallok majdnem jól...
Tehát jó minőségű legyen a komplet cucc,mármint anyaghasználatban,illetve tartósságában. A térhatás meglegyen természetesen,de a nagyon speckó hangokat már nem biztos,hogy észreveszem...
Hangfalnál lehetőleg inkább nagyobb állót szeretnék,mint polcra valót. A Vardus talán jónak tűnik... Kérdés létezik-e Wenge szinben(a feleségem a dizájn-t meg a szint nézi...)?
-
törölt tag
válasz
Palapo #17834 üzenetére
Én is bátortalanul adok tanácsot.
200 ezer is karcsú sajna jobb turbóhoz,de belépőszintet futja.Mélynyomóval meg pláne karcsú,használtból is kiindulhatsz.
Viszont dicsérendő,hogy nem egybeszettet szeretnél.
Olyan Blu-ray lejátszóról még nem hallottam (attól létezhet!) amelyik fel is venne,de lejátszani már annál több tud USB-n.Sőt: egyes tipusok még az NTSC fájlrendszert is ismerik.
Erősitő márkáid támogatom.JBL-t melyiket gondoltad? Sokan használnak itt SCS 178-at,ami szatelit/polcsugárzó. Nagyobb esetleg Warfi diamond vagy Vardus jöhet szóba.
Mélynyomót ugy 150-200 Wattra tervezd. -
BBéci
legenda
válasz
Boborján9 #17832 üzenetére
A régi CRT tévék hangja lényegesen jobb a lapostévék cincogásánál, zenehallgatásra rémesek, ezt anyáméknál tapasztaltam, amikor bedöglött a minihifijük. Pedig komolyzenei CD-t, nem empéizét hallgattunk.
Ahhoz képest bármilyen AV rendszer jobban szól.
Itt a topikban rengeteg ötletet, tanácsot találsz, olvasgass szorgalmasan, közben áruld el, mennyit költenél a projektre!? -
haarmaan
tag
Négynapos használat után azt tudom mondani, hogy elkövettem életem legrosszabb vételét.
Onkyo TX-SR508
HARMAN/KARDON HKTS30Az igazság az hogy a HARMAN/KARDON HKTS30-as hangfal szet-et egy H/K AVR160-as on hallgattam meg amivel brutálisat szólt. Az ONKYO TX-SR508-at egy JBL hangfalszetten tudtam csak meghallgatni igaz ez a szett álló front hangfalakat tartalmazott, ez is tiszteségessen szólt. Az ONKYO TX-SR508 mellet döntöttem a jóval kedzezöbb ár és a 1.4 HDMI miatt, de nagyon úgy néz ki, hogy nagy hiba volt. KB 60-70 óra bejáratás után elmondhatom, hogy ez a két cucc nagyon kiábrándító eredményt produkál együtt. A TX-SR508 erösitön van minden, lehet mindent alítani, ilyen kalibráció olyan kalibráció ilyen olyan hangzatos megfogalmazások, De elfogadható hangminőséget még nem sikerült belőle kihoznom, pedig kismillió bealítást megpróbáltam. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyelőre csak olcsó HDMI kábelekkel, és a hangfalakhoz adot gyári hangszóró kábelekkel használom. Legelőször ezeket fogom cserélni, és ha akkor sem leszek elégedet akkor az erösitöt lecserélem egy HARMAN/KARDON erösitöre.
-
ati888
senior tag
Na végre itt figyel az asztalomon az erősítő:
Ajánlottak hozzá egy 3-4 éves JBL szettet is (E90+E30+E250P+EC25), ami nagyon brutál, de olyan 200e lenne. Ennyit nem akartam költeni rá, de elbizonytalanodtam. 25 m2-es szobába nem nagyok ezek?
Az új E80 szett subbal lenne 260e, az ES90 szett meg vagy 400e. Ennyit semmiképp sem akarok adni érte.
Van itt ez a használt Polkaudio 5.1 szett, amit 150e-re mondanak: [link], gondolom engednének belőle valamennyit.
Az E90-es JBL ér 50e-el többet, mint a Polk?
ati
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Elolvastam a bevezető első hozzászólást és máris megfájdult a fejem... :-)
Valamint az utolsó 100-150 hozzászólást...
Kissé bátortalanul irok,de hol máshol,ha nem itt kell informálódnom.
Jelenleg egy 2éves 102cm Sony Bravia LCD tv-vel, egy 9éves Sony NS300 DVD lejátszóval és egy 10éves Sony CMT-CP2W hi-fivel rendelkezem. :-)
Filmnézésre szeretném kissé feltúrbózni a hangélményt. A vásárlást úgy 3hét múlva ejteném meg. A következő fizú után a reménybeli karácsonyi akciókat kihasználva... :-)
Az anyagi keret kb.150.000ft. Esetleg(ha nagyon megérné) max.200.000ft.
Ebben belefoglaltatik egy Blue-Ray lejátszó, 5.1-es erősítő és hangfal szett.
Nagyon még nem ástam bele magam,most kezdem...
Az erősítő márkája első körben Onkio,Denon,Pioneer.
A hangfal szettnél meg a Wharfedale és a JBL.
Blue-Ray lejátszónál még nem nagyon néztem szét. Azt olvastam valahol,hogy már van olyan lejátszó amihez USB-n lehet csatlakoztani egy külső merevlemezt és a lejátszón keresztül lehet tv műsort rögzíteni.
A szoba mérete úgy 18-20m2.
Valami ilyesmit szeretnék.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Mindenféle tanácsot elfogadok és meghallgatok. -
Boborján9
csendes tag
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed. Jelenleg egy crt tv-n keresztül hallgatjuk a zenéket is, egy sima dvd lejátszóról, szinte kizárólag mp3 állományok, de 192 kbps vagy annál jobb minőségűt.
Szóval, szinte a nulláról szeretnék egy jelentős előrelépést, de nem rögtön egy tökéletes zenei megoldást. És persze jó volna, hogy komplexen zenei prioritással, de film és konzol is. Kezdetben akár elég a két front hangfal, jó minőségben és majd megveszem a többit később, ha kell egyáltalán.
Értem én, hogy ez (a mozis erősítő miatt) a zenei élmény rovására menne, de kész vagyok jelentős kompromisszumokra is. Ennek függvényében tudnál tenni új javaslatot kérlek. -
törölt tag
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #17826 üzenetére
Nekem inkább a Polk
Tibiajax: éppen ebben az esetben is az ízlés dönt inkább.
Ráadásul ezt a Polkot "jazzesebbnek" érzem az ES-nél, pedig nem annyira kifinomult és részletező a hangzása, magasaiban is picit alulmarad, sőt éppen a JBL-eknek felhánytorgatott méyltartományban ömlengősebb, míg a JBL visszafogottabb, de feszesebb. -
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17823 üzenetére
Szerintem meg nem, csak a saját magad igazolását szeretnéd belelátni.
Azt is elmondom miért, nehogy a "csakazértis" vádja visszahulljon a fejemre:
Onnan indultunk, hogy az általánosításod ellen emeltem billentyűzetet, majd futottunk egy kört - javarészt elbeszélve egymás mellett - mire végül visszatértünk egy konkrét termékre, és azon belül is arra a megállapításra, hogy az nem elsősorban jazz hallgatásra ajánlott.Ebből szerintem egyáltalán nem következik az utolsó mondatod igazolása.
A jazz vonulat eleve teljesen más indíttatásból jött képbe, nem is azt állítottam, hogy éppen erre lenne ideális. Teljesen más jellemzőkről beszéltem, mikor cáfolni kívántalak.
Még ebben az árkategóriában is meglehetősen sok kompromisszumot kell kötni, főleg úgy, hogy mindezt alapvetően egy HM rendszernek építjük, és emellett hallgatunk rajta zenét. A JBL-ről és az ES-ről megegyezik BBéci-vel a véleményem, arra ráerősítve, hogy mindig ár/érték arányból próbálok tekinteni bármilyen cuccra.
-
bozont
veterán
válasz
Dictator^ #17804 üzenetére
Fizetés után a paypal accountnál megadott címet rendeli hozzá a megrendeléshez. Bár jön visszaigazoló e-mail, ahol kérik hogy erősítsd meg a címed és add meg a telszámod is, ott szerintem lehet nekik jelezni hogy más címre küldjék.
(#17806) Jasonchan
Igen, ez már nekem szemre a képek alapján is feltűnt, hogy mintha a hangfalakon nem lenne olyan mély a csatlakozó, de végül is jól belepasszol (ettől még gondolom szabványméret az is). Talán csak esztétikailag ront keveset, de nem vészes, engem nem zavar. -
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17817 üzenetére
Ha becsmérelni akarsz, tedd nyugodtan, mert úgy látom nem annyira ment át a konkrét példa. Jó lenne, ha csak ezen múlna, és bármilyen rendszeren képes lenne szépen szólni. A csingilingi frázis meg szimplán egyéni ízlés és persze zenei műveltség kérdése. Esetleg az Amarok-ig, vagy a Qeen Elizabeth 2-ig eljutottál már? Esetleg tudnám ajánlani a '81-es Montreux-i Jazz Fesztiválon készült koncert DVD-jét is, tovább meg nem sorolom.
Képzeld jazz-t is hallgatok rajtuk, így Metényi mókus alapművei is mind megvannak, akárcsak a Knopfler művek. Buena Vista sem "rossz", de ilyesmiből inkább Stan Getz Big Band Bossa Novája, vagy a nagy öreg Count Basie áll a szívemhez közelebb.
Szoktam még evezni régebbi Jamiroquai vizeken is, de képzeld mindemellett megférnek még King Krimson történetei is.
Nem tudom mennyire kerek így a kép. Sőt, az utóbbi időben egyre gyakrabban ragadok a Mezzo-n olyankor is, mikor klasszikus művek csendülnek fel.Akkor most miről beszélgetünk?
-
Festina86
tag
válasz
clarlet167 #17814 üzenetére
Az es30 most szinte mindenütt akciós 60e, igaz csak a cseresznye színű. Nekem sikerült netdeporól megrendelnem feketében 66e-ért. Ma hozza a futár, már nagyon várom!
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Vidala #17812 üzenetére
najó, ebbe tényleg ne menjünk bele inkább...
#17815 Mike Oldfield jajj...
őt inkább ne erőltessük szerintem, ha már példázunk, köztudott hogy a jó öreg varázsló Mike pont gyakorlatilag bármilyen rendszeren meggyőzően képes szólni (egy tapasztalatlan fül számára), mivel maga a zenéje olyan, a maga csingilingi frázisaival... ha egyet kérhetek, ne Oldfield-dal szűrjünk, tényleg..
csak vele ne
még egy Dire Straits is jobb nála, pedig az is...nézzük meg valami kicsit markánsabbal. nézzünk meg egy JBL-t egy jobb kiadású jazz-lemezzel, vagy buena vista lemezzel, vagy akár csak egy pat mathenyvel.. konkrétabb képet fog adni a meghallgatás majd
Abban igazad van, h rendszerfüggő egy hangdoboz, de rendszerfüggö egy erősítő is, egy forráskészülék is, a kábelekről már ne is beszéljünk, ebbe már tényelg nem érdemes belemenni, legalábbis nekem nincs kedvem hozzá
ha a srácot érdekli, ugyis elmegy meghallgatni valahová, ott meg el fogják neki mondani (jó esetben), milyen komponensek lesznek mögötte -
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17814 üzenetére
Ilyenformán egy próbát megér!
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17788 üzenetére
Csak még egy:
"nem csak azt a mélytartomány-gazdag, fárasztóan lapos hangot, ami az alsóbb kategóriáit jellemzi"
Nálam az egyik no.1. zenész Mike Oldfiled. Nem tudom mennyire ismered a munkásságát, mondjuk a Shadow on the Wall, és a Moonlight Shadow popslágerein felül, de mondjuk még a Tubular Bells sorozat ismerősen csenghet számodra is. A csőharangok, és a xilofon nem éppen a lapos hangjuknak köszönhetik a sikerüket, amit pl. ez a JBL gyönyörűen ad vissza.Abbahagyom, mert úgy érzem innetől úgy is azt gondolsz, amit akarsz a 10 éves tapasztalatodra alapozva.
Valamint mindezt nem azért mondtam, mert a Kef IQ-t rosszabb doboznak tartanám (ilyet egy korábbi hozzászólásomban sem mondtam egyébként, csak már félrevezetőnek tűnhetek). Mindezt éppen azért írtam le, hogy ne úgy válasszunk szvsz két közel hasonló szintű doboz között, mert valaki azt mondta, hanem a saját fülünkre és szívünkre hallgassunk.
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17811 üzenetére
Ugyan a nevük csak egy S-ben különbözik, ellentétben a hangzásukkal. Ha igazi, egységes hangképet szeretnél, akkor felejtsd el. Ráadásul most ott tartasz, hogy már elég komoly pénzt áldoztál a rendszeredre, ne rontsd el a végén. Ok 40 ropi nem kevés (bár az eddigi ráfordításaidhoz képest nem is olyan sok), de inkább gyűjts még egy picit.
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17788 üzenetére
Ugyan még mindig általánosítassz, de azért már jóval kerekebb a véleményed.
A példánknál maradva - és mivel ezt hallgatom a legtöbbet mostanában - azt tenném még hozzá, hogy fontos ugyan a hangfal, de a lánc többi eleme is legalább annyira, sőt (volt itt egy szavazásféle nem túl rég, ott pl. első helyre a lejátszó került, majd az erősítő követte).
Így pl. a JBL ES is sokkal "zeneibb" egy sztereó erősítővel, mint egy Receiverrel. Javasolnám, hogy mielőtt további következtetéseket vonsz le, inkább magad győződj meg erről, mint ahogy mindenki másnak is ezt szoktam tanácsolni.
Az egy másik kérdés, hogy a hangdobozok karakterisztikája különböző, és ebből kinek mi jön be. Így lehet, hogy pl. egy kevésbé tisztán, pontosan szóló, részletező hangdoboz valakinek mégis jobban tetszik, mert a karaktere viszont közelebb áll az ízléséhez. Messze nem vagyok olyan nagy szakértő, de amit eddig összeszedtem erről, ez már egyfajta filozófiai különbség pl. a két gyártó között (csak nagyon halkan teszem hozzá, hogy vannak akik amerikai ill. angol stílusról is szoktak beszélni). De be is fejezem, mert én is kezdek általánosítani, azt pedig nem annyira szeretnék.Valamint az is egy nyitott kérdés még részemről, hogy mennyire jó megközelítés a stílusok behatárolása. Egy jó láncon minden jól szól, egy kevésbé jón meg kevésbé. Ami meg nem igényel hi-fi-t, azt mp3-ban is elég hallgatni egy iPod-on.
-
clarlet167
csendes tag
Hi,
következő lenne a kérdés. Beszereztem egy es80 front párt a hozzá való es25c centerrel.
Nézegettem az árakat, mert ugye kellene hozzá egy surrond pár, de az elég húzós lenne, kb 80ezer forint.Viszont találtam egy e80 párt kb annyiért mint 1 es surrond lenne. Ezeket beköthetem az es-ek mögé? hangkép változna negatív irányba ha a "kis" es surrondok helyett ezt a jbl-t kötném be?
Köszi.
-
BBéci
legenda
-
bela7562
csendes tag
Sziasztok!
Végre megérkezett a mission szettem és a kef c4 mélynyomó(a mélynyomóra kellett várni,mert fekete csak nem akart jönni...)
Ha fele annyira jól fog szólni,mint ahogy kinéz,akkor már elégedett leszek
Köszönet BBécinek,Sanci38nak,Thuglifenak a jó tanácsokér,plusz a többieknek is a segitségér
Sajna a kábeleket eltüntettem,mivel mind3 szobát kissé felújitottuk,igy nyoma veszett
Holnap bekábelezem és had szóljon,már alig birom ki
Én is nakamichi banándugót vettem,de a vaterán,és a korábbi hozzászólásokból leszűrve ugyanolyan minőségű,mint amit kintről lehet rendelni.2nap alatt megjött és nem sokkal drágább,a 10pár nem volt 5rugó postaköltséggel együtt,pontos összegre nem emlékszem. -
Boborján9
csendes tag
Sziasztok!
Egy belépő szintű erősítő - hangfal szett összepárosításához kérném a segítségeteket, teljesen laikusként.
A hangerő nem szempont, inkább a tiszta karakteres hangzás, ami finomra állítva is szép. Szinte teljesen a zenei produkció döntsön, filmeket is ezen nézném, és egy játékkonzol is átfutna rajta, de az ahogy sikerül. A mostani tv, doboz hangjánál biztosan százszor jobb lesz.
Főként dallamosabb lágyabb zenéket hallgatunk, sok vokális zenét, és komolyzenét is olykor.
Álló hangfalakra gondoltam a könnyebb elhelyezés miatt, külön mélynyomó nem is kellene, esetleg később. 21 m2-es szobában lenne.Addig jutottam, hogy kikeresgettem az akciós belépőszintű cuccokat, amik megbízható márkák a számomra így pl. szerintetek hogy szólna egy Pioneer VSX-520 + Yamaha NS-8900 & NS-P8900 páros? (138 ezer volna)
[link]
[link]"B" verzióm az lenne, hogy veszek egy Onkyo HT-S3305 szettet és amikor zavar akkor lecserélgetem a hangfalakat. (90 ezer volna)
[link]Minden segítséget köszönök, írni csak holnap este tudok.
-
Dictator^
veterán
Aki rendelt a nakamichiplugs.com-ról attól kérdeznék. Ismerős által tudnék csak paypal accountot, bár ő még nem rendelt innen, csak ebayről. A kérdés az lenne, hogy meg e tudom változtatni a címet, hogy hova küldjék a dugókat? Mert igazából az ő címén tuti nem tudnák átvenni.
Sehogy nem tudom megoldani, szerezni kéne valakit aki be tudja rendelni a környékről!
-
bozont
veterán
Fel is kerültek a kábelekre, könnyen és gyorsan szerelhetőek. Rosszul senki nem jár velük.
Csináltam néhány képet is.
Aktív témák
Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Politika
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Politikai mémek
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest