- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
z123456789 #96892 üzenetére
LFE az automatice a subwofer pre out-on fog kimenni.80 Hz-re tedd egyelőre de azt nem it kell hanem a hangfalak menüjében lejjebb lépkedve.. crossover néven találod. A Subra nyom yes-t és ismételd meg a mérést. Éjszakai üzemben az erősitőn van Night mode, oda állitsd majd éjszakai mozinál..
-
Csabroncka
addikt
válasz
Elvileg ez így jó, LFE-t a mély hangsáv tartalmazza azt nem kell külön állítanod - a mélynyomó LFE seggébe dugd és lehet át is kell állítani rá magát a subot!
Kalibrációt ne felejtsd el, és utána nézd végig mire jutott a sub vágási frekvenciájával
-
npeter
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy PolkAudio PSW110-es mélyládát. A kérdésem, hogy a hátulján a phase kapcsolót hova állítsam 0-ra vagy180-ra?
Továbbá van egy felette egy Low pass nevü tekerő gomb 60-180-ig beosztva azt hova kell állítai.
A láda egy Pioneer vsx424-es erösítőre van rá kötve. -
Norbi 72
veterán
válasz
Szerintem az lesz,bár nálam külön is lehet állítani a frontot,centert,stb.LFE beállításnak is ott kéne lenni,nem tudod lejjebb görgetni a menüt?
-
z123456789
addikt
válasz
Norbi 72 #96885 üzenetére
(#96885) Norbi 72
Elnézést, én is benéztem, a másikra gondoltam, de mikor painteltem, már lecsúszott az egér.
Amit linkeltem képet ott kell az X.Over : 80 HZ beállítást kieszközölnöm? Akkor ez így jó is ahogy a képen van igaz?
LFE-t fogalmam sincs hol találom.
CSABRONCKAAAAA!!! PLS HELP!A többi tiszta sor.
(#96887) DM-Fan
(#96888) MasterMark
Jogos! Arra gondoltam én is.(#96891) devil-k
Akkor ez majd a kísérletezgetési fázisban kiderül. Most egyelőre fel szeretném kelteni a szomszédokat. -
devil-k
nagyúr
válasz
z123456789 #96880 üzenetére
Szvsz a szub alá raknék egy kisebb szőnyeget, ugyanis borzasztó, ahogyan a "parkettán" tud szólni egy szub. Nálam ég és föld lett a különbség a parketta után a padlószőnyegen.
-
gyurczy
őstag
Az applikáció kb bármilyen érintőkijelzős telefonon megy, nem kell külön tabletet venni erre a célra. Nem gondolnám, hogy nagyobb fénye lenne, mint egy gombvilágítással ellátott távirányítónak, a képernyő meg ugyan úgy kikapcsol bizonyos idő után, mint a távirányító világítása, ráadásul mindkettő le is lehet tenni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #96888 üzenetére
Igazatok van,azt benéztem,egy sorral feljebb kell kötni.
-
Dorian
félisten
-
Norbi 72
veterán
válasz
z123456789 #96880 üzenetére
Tévedés,azt a kábelt nem én gyártottam!
Bekötés jó.
Low pass maximumra.
Mindent Small-ra,80 hz-re.
LFE 120 hz-re
Subhangerő szvsz elég 60 %-ra.
Phase kapcsolót 0-ra.
Stand by auto,középen.
Éjszaka ha sok a mély,kikapcsolod a subot,vagy kézzel,vagy a pio menüjében. -
spiky03
veterán
Hoppá, egy Atmos-os moziszoba.
[link]A hátsok nekem egy picit mintha sűrűn lennének.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Megérkezett a sub-om. Egy új Polk PSW 110.
Van valami tanácsotok amiket kapásból ne tegyek, mert tönkre vághatom?
Olvasgattam mostanában sok mindent, de azért még hiányos a tudásom biztosan.
Azt tudom hogy "asszimilálódnia" () kell, meg nem szabad 75%-nál magasabbra csavarni a hangerőt.
Van még valami óvintézkedés?
Pio SC LX 72 az erősítő, Acoustic Research S30 dobozok, SC1 Center
Ez a Norbi72 márkájú kábel
-az erősítőbe ide megy,
-a sub-ba pedig ide? (LFE IN)
-mire kell állítanom a low pass-t? (Patice cikke után sem teljesen világos)
-kb mennyi idő kell egy akklimatizálódáshoz ha egész nap kint volt kocsiban? 1,5 óra elég nemde?
-erősítő beállítása:
1., Front, Center, Surrounds=small (Ezt akkor is ha csak front+centerem van?)
2., ez az a small amit kérdez? (Csak mert Patice cikke szerint ugye az a jó ha kicsire vannak állítva a dobozok, de engem az zavar meg hogy ha kicsire állítom, akkor a menü polcsugárzókat mutat (remélem jól mondom a polcsugárzót))
Vagy teljesen máshol kell keresnem ezt a kicsi/nagy dolgot?
A frekvenciákkal nem vagyok teljesen tisztában. Mondjuk azzal sem hogy az erősítő menüjében hol állítom be. Vagy frekvenciát csak a sub-nak kell beállítani?
Large
Small
-az option #2 a manualban (8.oldal) nem érdekes számomra ugye?
-illetve az option #3 sem ha jól sejtem.
-ezek a kis gumitalpak laminált parkettánál nem kellenek igaz?
-a bejáratás annyi hogy minimális hangerőn minél többet használom, majd mikor érzem hogy változik a hangja, akkor mehet feljebb? Kb 100-150 óra?
-a phase kapcsoló milyen állásban legyen?
-a standby kapcsoló a középső állásban van auto-n?
-kezdetben csak max 50%-ra tegyem a hangerőt? Az nem gáz ha halkabb?
-a Pioneer MCACC mérést érdemes megcsinálnom így sub-bal együtt is?
-Mi van ha túl sok a mély, és mondjuk éjszaka akarok egy filmet nézni, de very minimális rengést sem szeretnék? Lehet ezt távirányítóval állítani? Vagy csak ki/be kapcsolni, vagy csak manuálisan a sub hátulján?
(Hiába böngészem a Pio manual-ját, szerintem annyira alacsony az angol tudásom, hogy nem találom, elnézést.És bocs a hosszú kommentért.
-
törölt tag
Van egy kijelölt rész, azon belül bárhol. Pl dupla tapi jelenti a back funkciót. Vagy húzol egyet bárhol a képernyőn jobbra, előre ugrasz a filmben 30 másodpercet. Hosszan jobbra (kissé nyomva tartva ) pedig előre tekersz. Kint a menüben ue egyet jobbra, többet jobbra stb, a dupla tapi pedig vissza/menü vissza.
Értelemszerűn felhúzol, felfele lépsz, vagy filmek alatt a gyárilag beállított nagyobb léptetést aktiválja.
-
Csabroncka
addikt
válasz
MasterMark #96873 üzenetére
Ha a feleségem csúnyán néz rám rögtön halkítok az AVR-en!
-
törölt tag
Meg sem fordult a fejemben.
nem is erről beszélünk. Én is utáltam míg un fizikai gomb volt a képernyőn. Ma már nem kell levennie senkinek a tekintetét, tapipad funkció ugyanúgy működik. Jobbra húzol, jobbra lépsz a menüben, film közben ugyanezzel az érintéssel előre lépsz és így tovább az összes funkcióval. Tehát még pislognod sem kell, akár folyamatosan is beletekerhetsz ha jobbra húzol, nem pedig jobbra tapizol. Vannak nálunk okosabbak, akik kiváló eszközöket, funkciókat találnak ki.
-
allein
addikt
Szevasztok. Kábelek tesztelés szempontjából, hogyan érdemes csinálni? Kiválasztok egy dalt és azt tesztelem minden kábellal? Meghallgatom a dalt, kábel csere, meghallgatom újra és ismét kábel csere? Mi a legjobb folyamat? Vagy kiválasztok 2-3 dalt, meghallgatom őket és utána kábel csere, ismét meghallgatom és újra kábel csere?
-
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #96868 üzenetére
Ha tablettel kellene irányítani, akkor sem házimoziznék. Nem szeretem levenni a tekintetemet a filmről, ezért csakis a hardveres gombokat tudom elfogadni.
A Dune Base 3.0, vagy a most tesztelésen nálam lévő Arcam UDP411 kiválóan működnek, semmi nem indokolja, hogy számítógépet tegyek a hifiállványomra. -
törölt tag
Egyébként csak egy távirányító kell mindhez, legyen MP, BD player vagy HTPC, azt sem tudod mit irányítasz, csak működik gyorsan és jól. Egyiket sem kötelező neked telepíteni a rendszerbe. Vannak olyan tulajok akiknek fingjuk nincs mit irányítanak, csak egy 10" tablet van a kezükben ...
-
Norbi 72
veterán
válasz
Mezga Aladár #96863 üzenetére
Húha,komoly.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #96854 üzenetére
Sok mindent megértek, de egyelőre az a véleményem, hogy HTPC nem, nem és nem! Ha csak azzal tudnék filmeket lejátszani, akkor inkább beszereznék optikai adathordozókat, akár DVD-t, vagy kizárólag tévéadásokat néznék. Ez halálosan komoly!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Mezga Aladár #96859 üzenetére
mert a kölök megvette a pana 4k vázat
Öö,mit is?
-
BBéci
legenda
válasz
dingo-htc se #96850 üzenetére
Az Eltax Hollywoodnál szinte bármi jobban szól, akár a szóban forgó Yamaha is. Hallgasd meg valamelyik boltban, ahol árulják.
(#96855) Snajden
Van topikja az olyan hangdobozoknak, keresd meg! -
Mezga Aladár
veterán
válasz
devil-k #96858 üzenetére
Én ugyan nem vagyok mérvadó, mert csak teszteltem.
Nem tudtam normálisan 2 hangkimenetet egy időben aktiválni. Openelec-nél ment a dolog (nem volt 100-as), de ott sem a hang, sem a kép nem tetszett.
Még azért próbálkozom, mert a kölök megvette a pana 4k vázat. Kíváncsi vagyok h. melyik mit kezd vele. -
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #96856 üzenetére
Érdekelne ennek az oldalnak is a véleménye, hogy miért, minek a hatására váltott valaki HTPC-ről médialejátszóra.
-
dingo-htc se
tag
válasz
MasterMark #96851 üzenetére
ebben van biztos nagy igazság,de nem tudom kipróbálni sajnos.csak gondoltam vki hátha ismeri és tud mondani vmit.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #96854 üzenetére
Erre adott ellentétes példát is.
-
Snajden
csendes tag
Üdv.
Tudom nem ide tartozik de nem igazán találtam olyan topikot amihez jobban oda tudtam volna rakni ezt a témát..
Szóval hangfalat szeretnék venni mivel az előző feladta. Eddig MODE COM MC-SHF80U ez a kiválasztott egyik ismerősöm ajánlotta és esetleges vélemény érdekelne vagy hasonló árkategóriába van-e olyan ami jobb? Előre köszönöm a válaszokat. -
CHaooSS
őstag
pc és erősítő ( Denon 4308 + Chorus 826W ) közé milyen HDMI kábelt ajánlanátok?
Köszi.
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #96851 üzenetére
Ezzel kb. be is lehetne zárni a topicot
-
MasterMark
titán
válasz
dingo-htc se #96850 üzenetére
Meghallgatni nem tudod?
Egyébként mindenkinek jól szól amije van, amíg nem hallott valami jobbat.
-
dingo-htc se
tag
nah mégegyszer..
szerintetek minőségi hangfalcsere lenne egy eltax hollywood-ot lecserélni egy yamaha ns-50f,ns-e55,ns-c55 és yst-sw105 szettre?nem irtak túl jókat a yamaha szettről.nekem jelenleg eltax van.szerintem jól szól....erősítőm yamaha rx-v367.
-
ricsik
őstag
válasz
MasterMark #96847 üzenetére
Ez így van. Alapból is elég jó, de a Béci féle "tuningra" értettem, hogy nem kell hozzá semmi szakértelem.
-
ricsik
őstag
válasz
ZSZS-CMSC #96807 üzenetére
MPC-HC konfigurálása semmiféle hozzáértést nem igényel, mivel számtalan helyen le van írva lépésről lépésre, hogy mit kell tenni. Ha jól emléxem még a logouton is írt róla valaki részletes leírást. Az más kérdés, ha valakinek van affinitása, akkor még jobban beleássa magát és kipróbál többféle konfigot és eldönti, hogy a saját rendszerén, saját szemével, fülével mi a legjobb.
Nyilván kell egy szint is, ahol érdemes ilyesmivel vesződni, mert egy 22 colos TN monitoron PC speakerrel halál mindegy.
-
BBéci
legenda
A topik címében a lényeg a házimozi erősítő. Ahhoz hangdobozok és kábelek is kellenek. A megadott összegből legfeljebb az utóbbiakat tudod megvenni.
Nem volt jó ötlet mivamma fórumtárstól, hogy ide irányított.
Létezik a Behringer kínálatában olyan aktív hangdobozpár, aminek van optikai bemenete, de azt sem adják újonnan 25000 forintért. -
ZaenN
csendes tag
- rossz topic -
-
-
adodaniel
őstag
A Linn 24bit-es karácsonyi számokat lesz valaki, aki majd egyben feltölti valahova?
-
galaxys80
veterán
válasz
Dorian #96832 üzenetére
Nem. Teljesen logikus a gondolkozásod.
Én is így gondolkoztam. Ezzel szemben a kézi könyv ezt írja:
Max ajánlott: Mozifilmek
Min ajánlott: Ha alacsony hangerővel hallgat műsort
Ráadásul aMax esetén valahogy hangosabb és erőteljesebbek is az effektek.(#96834) E770
Közös jellemző, hogy mindegyik 640-es hang. De vannak más filmek is amik ilyen hanggal vannak ellátva mégsem sercegnek.
Sajnos csak az erősítőbe tudnám dugni a fülhallgatót. -
Dorian
félisten
válasz
Forza_JUVE #96833 üzenetére
Nem jól gondolod, az ARC arra való, hogy az erősítő-TV közti HDMI kábelen a tévé adás hangja visszafelé (az erősítő felé) is közlekedhessen, így a tévéadások hangja is az erősítőre kötött hangfalakon szólalhasson meg.
Ugyanakkor nem létszükséglet, veszel egy ezer Ft-os optikai kábelt és azzal is összekötöd a két vasat, így a tévé hangja az optikán keresztül megy a tévébe.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Még 1 kérdés: a jelenlegi TV-nek 2 HDMI bemenete van, de egyik se támogatja az ARC-t (legalábbis nincs ráírva).
De ugye jól sejtem, ha én csak a majdani erősítőre kötött hangfalakból szeretnék hangot kicsikarni, a TV hangszóróját csendben pihentetném, akkor lényegtelen ez az ARC dolog?! -
Dorian
félisten
válasz
galaxys80 #96831 üzenetére
Ezt írtad:
"Ilyenkor csak az segít, ha Dinamika-tartomány tömörítését (D.Range) Max-ról Min-re veszem.
Ilyenkor teljesen eltűnik a sercegés"Nem ismerem annak a vasnak a menü-fantázianeveit, de csak úgy tudom értelmezni, hogy a din.tart.töm. max-ról min-ra vétele azt jelenti, h kevésbé "tömörítjük", tehát nem csökkentjük le.
Vagy funkcionális analfabéta lennék?
-
galaxys80
veterán
-
dingo-htc se
tag
Sziasztok!szerintetek minőségi hangfalcsere lenne egy eltax hollywood-ot lecserélni egy yamaha ns-50f,ns-e55,ns-c55 és yst-sw105 szettre?nem irtak túl jókat a yamaha szettről.nekem jelenleg eltax van.szerintem jól szól....erősítőm yamaha rx-v367.
-
mp54
senior tag
válasz
#98221312 #96820 üzenetére
2cm-el nagyobb mint a tv állványom...
Mi nagyobb minél? A center mélysége a tv állvány mélységénél? Ha igen, valamerre lelóghat a center, mert súlyvonala valszeg 5-10 cm-re van az elejétől. Az enyém is lelóg előre, igaz nincs rajta tv, az egy dobogón áll mögötte, nekem elfért a kettő egy más mögött).
Mögé tenni ökörség. Tv-t tenni centerre se nyerő húzás, de sokkal jobb, mint mögötte...
Na most akkor elfér a center és a tv-t a center magassága fölé emelő dobogó egymás mögött vagy sem? -
galaxys80
veterán
Egy RX-V361-es Yamaha erősítőm van.
Az mitől lehet, hogy néhány filmnél (tényleg 4-5-nél volt eddig, pl: Transformers 4) sercegő, recsegő hangot hallok? Ez lehet éppen egy effektél, de lehet sima szövegnél is.
Ilyenkor csak az segít, ha Dinamika-tartomány tömörítését (D.Range) Max-ról Min-re veszem.
Ilyenkor teljesen eltűnik a sercegés. -
Norbi 72
veterán
válasz
Forza_JUVE #96811 üzenetére
Ezzel nem lesz problémád,1 éves vas.
-
z123456789
addikt
válasz
#98221312 #96813 üzenetére
Hát nem vagyok egy szaki, de a TV eléggé lefogja szerintem a center hangját ha berakod mögé.
Ha még el is rejted (mondjuk besüllyeszted a falba...szerintem ez zsákutca.
Vászon mögé szoktak elhelyezni, de oda is hangáteresztő vásznat ajánlanak. Ami meg olvasataim szerint a kép rovására megy. -
törölt tag
Szerintetek okoz valamiféle problémát, ha a centersugárzó a led tv mögött (rejtve) helyezkedik el kb 20 cm-re?
Tv-t, vagy akár a hangot befolyásolja ez az elhelyezés?? -
benga83
csendes tag
Sziasztok! Bocs eléggé nem vagyok jártas a témában és lehet h a topic sem a legjobb, de segítségre lenne szükségem, konyhában szeretném hallgatni a zenét ami a másik szobában szól a gépről hogy tudnám ezt vezeték nélkül megoldani? Néztem pár dolgot de nem értek hozzá.
csak a jelet szeretném oda vinni mert ott megtudom oldani az aktív hangszórók áram ellátását, előre is köszönöm, válaszotokat!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Forza_JUVE #96808 üzenetére
Azok a régiek bizonyára tudják.De miért érdekel,milyen erősítőd van?
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Norbi 72 #96800 üzenetére
Ééééértem, így már tiszta!
Viszont 1 dologra még mindig kíváncsi vagyok. Ha egy jelforrás (pl. asztali PC) HDMI-n nyomja a képet és pl. optikai kábelen a hangot, akkor az erősítő ezzel tud mit kezdeni? Úgy értem, ki lehet egy időben választani mindkét bemenetet, vagy el kell döntenem hogy csak látni vagy csak hallani akarom a filmet? -
törölt tag
válasz
Forza_JUVE #96796 üzenetére
Látom fogalmi zavarok vannak ..
tehát HDMI passtrough:azt jelenti hogy az erősitő kikapcsolása idején is átengedi a jelet, tehát képet-hangot is a megjelenitőre, teszem fel tévére és a tévé dolga lesz képet-hangot leadni. Erősitő ilyenkor tétlen, nincs mi dekódoljon,etc. csak átengedi, mindegy neki kép-hang-cec,HDCP.. hangot nem veszi le ilyenkor, miért is tenné.. Régebbi belépő készülékek nem vették le a hangot (pl Onkyo307, Pioneer 420, Sony str-dg500) de ennnek a pastroughoz semmi köze. Mihelyt bekapcsolod az erősitőt pastrough esetén rögtön beindulnak az áramkörök, bootolás után már be is kapcsol ez előerősitő, dekóder és veszi le a hangot dolgának és a beállitásoknak megfelelően. -
-
válasz
Forza_JUVE #96794 üzenetére
"Pass Through"
Egy HDMI-s erősítőnél 2 dolgot is jelenthet.1. Készenéti állapotban is átengedi a HDMI jelet a mejlenítő (pl TV) felé. Tehát, ha van pl egy XBOX-d és media playered a HDMI-s erősítődhöz kötve akkor bekapcsolás nélkül is átengedi a képet és a hangot a TV-be. De természetesen a hangot a TV dekódolja (általában 2.0-ba). Nem minden TV támogat DTS-t így ha a lejátszó is Pass Through-ra van állítva, lehet hogy nem lesz hang csak kép. (Dolby digitalt mind tudja)
Ez a készenléti állapot temészetesen folyamatos energiába kerül, az erősítő azért foylamatosan fogyaszt áramot. Akkor érdemes ezt a funkciót választani ha gyakran használod a lejátszókat az erősítő nélkül is. Az én Onkyom folymatosan langyos volt ilyenkor. Én kikapcsoltam ezt a funkciót, mivel a media player és az XBOX hangját is inkább az erősítőn hallgatjuk. Tény ilyenkor addig nincs kép a TV-n amíg az erősítőt be nem kapcsolom, de így nem fogyaszt semmit amikor nem használom.
2.
Ha a lejátszó (Android, Wd Live, PC stb) hangját A HDMI kimenetén keresztül Pass Trough-ban küldöd az erősítőre, azaz eredeti formályában, a lejátszó nem dekódol, a dekódolást majd az erősítő végzi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft