- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axwel18
senior tag
válasz
KisTücsök #94396 üzenetére
Igen sokan leszólják a Clarus dobozokat de tudnak meglepetést okozni ugyan úgy mint a Jamo dobozok semmivel se gyengébbek a kategóriájukban szereplő többi márkától, csak ezen a fórumon a Jamo és a Clarus is és még sok más alul van értékelve, és sok olyan ami nem jobb mint ezek az alulértékelt dobozok az meg ajánlott például a TSI300-as Polk vagy az utódja a TSX330 ami semmivel se jobb (saját véleményem szerint) mint a C605-ös Jamo még is ha valaki rákérdezne melyiket vegye biztos vagyok benne hogy sokan azt mondanák egyértelműen jobb a Polk.
-
xxlongikaxx
aktív tag
Kerdes, a HK HKTS 9 gyari gagyi ket eres kabeleit erdemes kicserelnem valami jobbra, vagy ertelme? Ha van akkor mire? Koszi
-
törölt tag
válasz
devil-k #94357 üzenetére
Igen, de ahhoz hasonló digitális technika is szükségeltetik, mint a cikkben olvasható. Zárójelben jegyezzük meg, hogy számos alkotásnak nem állna jól ennyire steril látványvilág. Persze a szűrőkkel, színekkel, ahogy az már a BD-re került nagyon jó munkát végeztek. Mostanában hasonló Arri Alexa film volt a Draft Day, amiről a szemem se tudtam levenni, vagy a Lone Survivor, de ott számomra kicsit elcsúszott az arcbőr megjelenítése, túlzottan pirospozsgás (kültéren is) szvsz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dunkel #94386 üzenetére
Ez csak az én hülyeségem. Mostani kis szobában mondhatni maximálisan elég a GS10. Nem is hajtottam annyira a 20-asra, de ha most van rá lehetőség akkor most cserélem le. Úgyse nyugodnék addig... és nem azért mert kevés a 10-es. Persze mélyben kompromisszum, de még mindig jobb ilyen téren is mint az előtte lévő RS5 és Concept6
-
BBéci
legenda
válasz
HagaNRG #94377 üzenetére
Ez a véleményem, de beírhatod a keresőbe és meglátod, miket írtak róluk mások.
Gyorsan pár idézet:
"A Denon erősítőre két Clarus hangsugárzót kötöttek (túl közel volt a szobájuk) csak azt nem tudom minek."
" A Clarusok csapnivalóan ugyan, de legalább hangosan adták a zajt alá a továbbiakban."
"Ma sajnos sikerült hallgatnom egy Clarus Callisto szettet rokonoknál Denon 3805-el, valami szörnyű, semmi részlet, csapnivaló hang..."
"Hangfal Jamo, Magnat,Clarus MNC SAL kerülendők"
"Feledtette velem Clarus-éknál eltöltött másfél percet!Évről évre ezt csinálják, mikor ébrednek végre "öntudatra"?"
"Clarus : Büntettem vele mindenkit, akit beküldtem oda..."
"A clarus bebizonyította, hogy kell egy sim2 d80E-ből rakás sz@rt kihozni.
Nem is értem, hogy mit keresnek ezen a piacon. (Mármint clarusék)" -
BBéci
legenda
válasz
HagaNRG #94368 üzenetére
Párszor hallottam Clarus rendszert és mindannyiszor egy perc után menekülnöm kellett, annyira pocsék volt a hangzás. Büntetni, sőt vallatni lehet vele! Szóval ahhoz ne vegyél semmilyen erősítőt, szabadulj meg az egésztől mielőbb!
Itt a topikban többször szóba került ez a márka, leginkább elrettentő példaként, mindenki hasonlóan vélekedik, mint én.
A Koda azért lehetett bármikor érdekes, mert szemtelenül olcsón árulták, de nem is ért többet. Írtam róluk még a DH magazinba, azóta is szégyellem magamat, ha eszembe jut. -
HagaNRG
őstag
válasz
Oldfighter #94367 üzenetére
Köszi!
A Kodákat megvettem 2009 körül első házimozi szettként- mármint a 2000-es évek első egydobozos, kompakt házimozijai után.
Oda és vissza voltam a hangjától a 200 ezres Panasonic házimozi szett után is.
Aztán annyira belemerültem a mozizásba, hogy véletlenül egy Clarus szalonban találtam magam, onnan meg nem volt visszaút, elhoztam a Clarus komplett szettet, a Kodák pedig bekerültek a hálóba azzal, hogy egyszer majd lesz azokhoz is egy erősítő és lesz két házimozim.
Azóta is a hálóban állnak, mert be kellett látnom az eltelt kb. 5 év alatt, hogy a hálóba fölöslegesen pakoltam volna mozirendszert. Párszor már belemerültem a komolyabb fejhallgatókba is, azokkal élvezetes volt a filmezés, de nem bírtam elviselni egyiket sem a fejemen.
A minap leportoltam a Kodákat, lefotóztam és feltettem az OLX-re, gondoltam, ha valakinek kell, viheti...
(most is csak azért jött szóba az erősítő csere, mert véletlenül kaptam egy 50k-s utalványt ajándékba, így gondoltam, talán majd most. De ezek alapján akkor hanyagolnom az alap Piot.)A Kodákat próba alapon, meg, ha esetleg elvinné valaki, akkor ne 5 év távlatából nyilatkozzak róla, tegnap bekötöttem a Clarus szettbe háttérnek egy állványra rakva, megdöbbentő mekkorát javult a hangszípad képe, és kb. 5 éven keresztül moziztam a mini kis háttérsugárzókkal, a szép nagy Kodák meg ott álltak a hálóban dísznek...
-
törölt tag
válasz
Casti98 #94363 üzenetére
Bármilyen mélynyomó mehet melléjük, igazából a szoba mérete számit.. Ajánlot: Polk PSW110.. ha anyagiak engedik: Dynavoice T12.
HagaNGR: nagyjábol egyhelyben járnál hangilag.. de 55ért kapható BC sztereó erősitő az Octogonnál és a netdepónál, azzal jobban járnál.. íén hallottam, majdnem meg is vettem csak anyagiak nem voltak akkor meg.
datilla79: arra megfelel és jó is, csak ennél nagyobb igényeket nem szolgál ki. Ha ezzel kibékülsz vedd meg, ennyiért nincs alternativa. -
dattila79
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen Lg nb2540 hangprojektor az LG 42la620s tvém hangszórójához képest mennyivel lenne jobb?Sokk lenne a változás hangilag vagy inkább nem érdemes ilyet venni.Vagy mit ajánlatok 40e ft ig?[link] -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Van egy 2005 körüli évjáratú Yamaha RX-V357 erősítőm.
Semmi bajom vele, engem kiszolgál tökéletesen.
Egy Clarus Charon házimozi hangfalszettel hallgatom.Maradt meg még a Clarus előtti időkből azonban két álló Koda hangfalam, ami csak porfogó a hálóban.
Azon gondolkodom, ha megvenném a ma kapható legolcsóbb erősítőt, ami általában mindenhol az 50 ezer ft körüli összegért kapható Pioneer VSX-329, akkor a Yamahát érdemes lenne-e emiatt nyugdíjazni, vagy semmivel sem leszek előrébb vele, sőt, akár gyengébb hangot is produkálhat a kis Pio? (akár annak ellenére is, hogy majd 10 évvel fiatalabb)Köszi!
-
Casti98
tag
Sziasztok forumozok.
Vettem egy Yamaha NS45 allo hangfalpart,es NS C45,NS E45 centre es hatso hangsugarzokat.
Melle meg szeretnek egy melynyomot is.Tudom nem mai darabok,de nah...
Erosito pedig vagy Yamaha RX V667 vagy RX V475 lenne,hogy latjatok illenek e elso olvasasra egymashoz,persze tudom ha meghalgatom akkor fogom tudni,de megis ha az elobb emlitett darabokrol volt e valakinek mar valami tapasztalata.
Lelkesen varom a meglatasokat,jah es 3-as kabelek gondolom mehetnek a redszerhez v tudtok linkelni ebayrol esetleg valami minosegibb darabokat? -
zozy84
senior tag
Karácsony körül lesznek akciók amire érdemes lenne várni?
Heco Victa Prime 702 néztem ki 5.0ban. (180eft) -
törölt tag
Sziasztok!
Olyan erősítőt keresek amin 3-4db SPDIF bemenet és legalább egy kimenet van. Valami javaslat?
-
Digital
addikt
válasz
xtremetuning #94353 üzenetére
Biztos kell a rendszerbe a kraft, mert akkor nem születnének ilyen 1,2 KW-os szörnyetegek!
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #94349 üzenetére
Köszi a cikket, ennek nekiesek majd holnap! Idén annyi f*s filmet láttam, hogy olykor még a Lucy is tud felüdülés lenni számomra. A Sráckor is itt csücsül a nason, de annak tiszta fejjel akarok nekiülni és lehetőleg egyben megnézni. Ha minden BD transzfer ilyen lenne... más lenne a világ.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
xtremetuning #94353 üzenetére
"Az lehet, hogy "remekül" szól, de azon a hangerőn a nagy többség is úgy fog."
Nem egyezik a véleményünk. hallottam az ellenkezőjét. Volt ilyen rendszerem egy/két kategóriával lejjebb. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #94351 üzenetére
Jó, nyilván lehet vele mozizni, demózni itt-ott, de ha Dorian filmet akar nézni (ez volt a kívánsága), inkább a Sráckorral próbálkozzon.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #94352 üzenetére
Az lehet, hogy "remekül" szól, de azon a hangerőn a nagy többség is úgy fog.
De a tutit felljebb fogod meghallani.De lefordítom, hogy értem : ami kis hangerőn jól szól, közel sem biztos, hogy nagy hangerőn is jól fog.
Ellenben ami fent sem fogy el/esik össze/ satöbbi, az lent is dinamikusan jó lesz. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
xtremetuning #94348 üzenetére
Ezt is hozzátettem. "többek között"
Az a véleményem egy rendszernek nem csak a névleges teljesítményének a maximumán kell jól szólnia. Ha a teljesítmény alacsony akkor is. Most például beszédhangerő környékén zenélek,(-30dB/0.1W) mutat a skála,
és remekül szól. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #94348 üzenetére
minden láncnak van egy saját hangerőszintje, amit jobban szeret. simán kábelek is csinálnak olyat, hogy egyik kisebb,másik nagyobb hangerőn kerek.
-
törölt tag
válasz
devil-k #94320 üzenetére
Nem tudom ti mit néztetek.
Önmagában, filmként szvsz értékelhetetlen. Ugyanolyan B-kat, mint amit Besson producerként, rendőzként az utóbbi időben sorozatgyártásra küld. Iszonyat filmeket tudok megnézni magam is,
itt nyilván a BD transzfer csaphat falhoz egyeseket. Akit esetleg bővebben érdekel. Néha olyan érzése van az embernek, hogy 4k vetítője van, ettől függetlenül én kivágtam, pedig nem szoktam.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #94347 üzenetére
Halkan jön ki a minőségi rendszer ? Ez most ugye nem komoly ?
Torzitás ? Hangkép összeesés ? Balansz eltolódás ? Hangleválás ? Lecsengés ?Ezeket hogy teszteled halkan ?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
xtremetuning #94346 üzenetére
Jó vannak zenék amiket csak úgy lehet hallgatni. És nem "bunkerben" lakok.
Azért volt olyan is, a szomszéd házból telefonáltak át, jó-jó az AC/DC de már valami mást is hallgatnának.
De jól tud esni halk zene is! És itt jön ki (többek között) a minöségi rendszer. -
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #94345 üzenetére
Nekem meg ritkán megy 1200 alá.....
-
Atomgeszi
nagyúr
Ahh.. kösz mindenkinek!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #94337 üzenetére
Sokakban ez a tévképzet alakul ki, hogy drága = hangos. Mintha más különbség nem is lehetne.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Atomgeszi #94333 üzenetére
"Mivel rengeteget nem szeretnék rákölteni, illetve úgyis lakásról van szó, vékony falakról, nem kell brutálisan szólnia."
Én nem tudom, sokan jönnek ezzel a hangerő sz*rsággal.......De most komolyan, látott már valaki olyan erősítőt, ahol le volt "forrasztva" a hangerő gomb?????
Na meg addig örüljön az ember amíg a lakásán tudja hallgatni a készüléket, mert ugye a baromfiudvar kellős közepe elégé sznob kultúrára vallana.
A negyvenezer forintot meg már nem is kommentálom. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Atomgeszi #94333 üzenetére
Használtan a 40 kifut vagy egy régi belépő erősítőt vagy egy szubot. Szóval ha a legalapabb cucc is kell, a 40-et megszorozhatod legalább 3-al.
Vagy használtan kerítesz 50 körül egy Logitech z5500-at.
40ből még a számítógépes csipogók topikban is sztereót ajánlanának neked, nem házimozit. Ez meg itt a sznob topik.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali mesterek!
Igazából nem tudtam, hogy hova is írjam a kérdésem de talán itt is elfér.
Szóval szeretnék 5.1 rendszert, lecserélni a Sony MHCRG40-es hifit.
Nem kell dvd lejátszó se ilyenek. Számítógépről szólna főként, illetve optikain szeretném az xbox-ot megszólaltatni.
Mivel rengeteget nem szeretnék rákölteni, illetve úgyis lakásról van szó, vékony falakról, nem kell brutálisan szólnia.
Pénzben úgy 40 környékén gondoltam(természetesen használt is lehetséges). Értelmes alternatíva van erre? Egy 16m2-es szobában lenne.
Köszönöm! -
chros
őstag
válasz
Norbi 72 #94310 üzenetére
wooow!!! Brutalisan nez ki a kicsike! En meg varom az RTi A5-oket es a centert elore, a hatsok (RTi A3 !!!
lehet, hogy kicsit overkill??!!
) es a sub (PSW125) mar megvan
Terv szerint kesobb ezek az elsok kerulnek majd hatra, es az A7-esek jonnek majd elore!
Ird majd le, hogyan "muzsikalnak"!!!Lucy: nekem nagyon bejott, pedig meg nem is tudtam a Polk-okon hallgatni!!!
Lehet, hogy velem van a baj, de regen nem lattam ilyen kellemes, szorakoztato, elgondolkodtato akciofilmet!!! Csak ajanlani tudom mindenkinek!!!
S ha osszeallt a rendszer a heten, akkor ujra megnezem az elejet a sub-tesztre!
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
Köszi a válaszokat !
Elszívom a cigimet és nekiállok a fúrásnak faragásnak
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Ma várom a hátsó hangfalakhoz a falra szerelhető állványt/konzolt.
Szerintetek hová érdemes felszerelni ?
Hátsó vagy oldalsó falra ?Olvastam most több cikket is ezzel kapcsolatban de nem igazán tudom eldönteni.
Ha az ülési pozíciómnál (szoba közepe ) rögzítek egy zsinórt és egy "körben" kifeszítem ...tehát egyenlő távolságra lesznek a frontok/center/hátterek akkor is a háttereknek 2 pozíció jöhet szóba.
1. a hátsó falon
2. oldalsó falonA szoba mérete : 3.5m * 4.5 m
Szemben és mögöttem a 3.5 m-es rész.
Jobbról/balról a 4.5 m-es falszakasz.
Nálam kevés a hely , hogy a jobb oldali kép szerint rendezzem el....
Marad a bal oldali verzió....a képen viszont az oldalfalakon vannak a hátterek.Azért kérnék tanácsot mert albérlet és nem akarok össze vissza furkálni lyukakat a falba.
Amíg e sorok megszülettek meg is hozta a futár a Vogel's konzolpárt.
U.i.: Képeket nem lőttem mert oldalra és hátra is fel tudom tenni csak kérdés, hogy hová lenne célszerűbb ?
-
geucsa
tag
válasz
#09634560 #94319 üzenetére
Sok kicsi sokra megy, de szerintem ahol nem érdemes, ott ne spóroljunk!
Márpedig itt nemigen van értelme.Hűtőn, mosógépen, ... világításon érdemes.
Amúgy 70 wattot is. Igaz, hogy rendszer szempontból nem észrevehető, de a saját pénztárcánkon igen.
Fél perc alatt kiszámolható ha pl. egy hűtő fogyaszt 70 W-tal kevesebbet az éves szinten több mint 20000 forint megtakarítást jelent. -
törölt tag
válasz
adodaniel #94296 üzenetére
Amilyen sötét zöldek...
Én is azok táborába tartozom mint ti: inkább fogyasszon 2000 wattot minthogy ne legyen elég szufla benne és előtte bemelegítem pl.zenei állomást hallgatok.
Ők meg nem tudom mit gondolnak: majd az ő 50-70 wattos megtakarításuk fogja megváltani a világot. Pedig a 3600MW teljesítménynek még akkor se éreztetné a hatását ha ezren lennének.. Még a szinusz se javul ennyitől.. Forintban se jelentős.. -
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #94313 üzenetére
És ha én is ajánlom?
-
Digital
addikt
Ajànlom a Lucy című filmet, szép kép, az eleje sub tesztelésre is alkalmas lehet!
A történet is jónak ígérkezik! -
Norbi 72
veterán
Javaslom,folyamatosan olvass vissza,ne csak bele.Lemaradhatsz számodra érdekes,fontos dolgokról,és most nem a hangfalaimról beszélek..
-
dio001
tag
válasz
Lacielvtárs #94282 üzenetére
Igyekszem majd. :-)
-
törölt tag
válasz
vlaci79 #94278 üzenetére
Létezik olcsó D osztályú erősítő Panasonic és idei Pioneer slim modellek. De teljesen mindegy mit veszel mindnek van üresjárati fogyasztása. Csökkenteni úgy tudod hogy kikapcsolod a videóáramköröket, a felskálázást és zenét pure audio módon hallgatsz és az legyen az alapértelmezett, tehát dekóderek csak adott jelre pl. DD vagy DTS adatfolyamra kapcsoljon be.
Béci: pedig azok lettek volna példának felhozva.. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #94266 üzenetére
Hiába magyarázkodsz, azt írtad, hogy rossz, pontatlan a hangminősége a passzív szuboknak és ez egyszerűen nem igaz! És nehogy azzal gyere, hogy a bögreszetteké vacak, mert az megint csak nem ide tartozik. Lehet aktív ugyanolyan tré, mint egy passzív, ez még véletlenül sem a meghajtás módján múlik.
Az alacsony impedanciát meg felesleges házimoziban említeni, mert ha nem használnak passzív szubokat, akkor teljesen mindegy, hány ohmosak. Azért, ha ráérsz, mutass olyat, amelyik 2 ohmos!
Autóhifiben a 12/14,4 voltos feszültség miatt használnak dupla lengőtekercses és 2 ohmos mélynyomókat, valahogyan fel kell turbózni a teljesítményt, az más tészta, ne keverjük ide!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest