Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
válasz Dorian #96832 üzenetére
Nem. Teljesen logikus a gondolkozásod. Én is így gondolkoztam. Ezzel szemben a kézi könyv ezt írja:
Max ajánlott: Mozifilmek
Min ajánlott: Ha alacsony hangerővel hallgat műsort
Ráadásul aMax esetén valahogy hangosabb és erőteljesebbek is az effektek.(#96834) E770
Közös jellemző, hogy mindegyik 640-es hang. De vannak más filmek is amik ilyen hanggal vannak ellátva mégsem sercegnek.
Sajnos csak az erősítőbe tudnám dugni a fülhallgatót.[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz Dorian #96827 üzenetére
Azért, mert mint írtam serceg a hang néhány filmnél.
(#96829) E770
Én sem gondolom, hogy az erősítő lenne a hibás. Hiszen, akkor mindig ezt csinálná.
Több száz filmet megnéztem már, de 4-5-nél volt ez a helyzet.
Média playerben sajnos nincsen fülhallgató csatlakozó.[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
Egy RX-V361-es Yamaha erősítőm van.
Az mitől lehet, hogy néhány filmnél (tényleg 4-5-nél volt eddig, pl: Transformers 4) sercegő, recsegő hangot hallok? Ez lehet éppen egy effektél, de lehet sima szövegnél is.
Ilyenkor csak az segít, ha Dinamika-tartomány tömörítését (D.Range) Max-ról Min-re veszem.
Ilyenkor teljesen eltűnik a sercegés. -
galaxys80
veterán
Igazad van. Rosszul értelmeztem. Csak nem értem, miért jobb egyesével kikapcsolgatni a hangjavítókat, mint egy gombnyomással kikapcsolni.
Arra még mindig nem tudott senki választ adni, hogy a Straight (vagy nevezzük bármi másnak) mód és a sima 2 csatornás sztereó mód között van-e valamilyen különbség. Tehát a sztereó mód belenyúl-e valamelyest a zenei hangzásba?
Te esetleg? -
galaxys80
veterán
válasz Oldfighter #95945 üzenetére
Igen. Valaki itt írta korábban, hogy a Straight mód megegyezik a Pure Direct módal.
Igazából én azt vettem észre, hogy ha be van kapcsolva bármelyik hangjavító mód, akkor kevésbé tiszta és kivehető az énekhang vagy 1-1 hangszer hangja.
Ha benyomom a straight (vagy Pure direct) módot, akkor valahogy tisztább és élvezhetőbb a zene.
Azért fura ez, mert korábban mindig, mindenféle hangjavítót módot bekapcsoltam, EQ-t használtam. Mostanában pedig nem nagyon viselem el. Biztos változik a hallásom.
A mélynyomót pedig zenei stílushoz mérten állítom. Elektronikus zenénél kicsit adok, azért rá, klasszikusnál 0 veszem.A Straight (PD) mód és a sima stereo között te hallasz bármilyen különbséget?
hogy érdemes kikapcsolni minden hangjavító módot, vagy mehet a sima Pure Direct.
Ezt most nem értem. A Pure Direct nem pont a hangjavító módokat kapcsolja ki?[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz KisTücsök #95866 üzenetére
Elnézést. természetesen frontra gondoltam.
(#95867) Oldfighter
No, akkor nem engedek a női nyomásnak marad a straight mód és a 2 csatornás zenehallgatás.
Hangfalak szintén nem csúcskategória, (6-7 éve vettem, fa dobozos JBL) úgyhogy időnként egy-egy számnál jól jön egy kis diszkrét mély. (Filmeknél kb 50%-ra van csavarva, úgyhogy ebből mindenképpen lejjebb veszem. Olyan 15% körülire).A sima 2 csatornás sztereo és a Straight (Flat) mód között elméletileg van különbség? Ezt csak kíváncsiságból kérdem inkább, hogy tényleg teljesen azonos vagy csak én nem hallom ki.
-
galaxys80
veterán
válasz galaxys80 #95861 üzenetére
No. A mélynyomót leteszteltem. Kézzel lejjebb kell csavarni nálam.
Még egy utolsó kérdésem lenne:
Straight mód és a sima stereo mód között lehet bármi különbség? Én nem igazán hallom ki.
Azért kérdem, mert az asszony például szereti, ha mind az 5 hangfalra kinyomom a zenét.
Straigt mód viszont csak a 2 centerre nyomja ki érthető módon. Ha a sima stereo nem nyúlna bele a hangzásba, akkor a stereo 5 ch-re még hajlandó lennék neki kiküldeni. -
galaxys80
veterán
válasz Sefter #95859 üzenetére
Persze. Tisztában vagyok én vele, hogy ez a kategória kompromisszumokkal jár.
Csak igazából kíváncsi voltam, hogy nekem van fura hallásom, hogy mindenféle plusz funciók nélkül, simán straight módban jobban tetszik vagy a gyakorlottabbak (vájtfülübbek) is így érzik-e.A straight (flat) mód a mélynyomót is leveszi ilyenkor normálra vagy azt kézzel kell lecsavarnom?
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz #09634560 #95857 üzenetére
Nem tervezem a váltást. Mint írtam filmet nézek rajta javarészt. Arra pedig tökéletesen kielégíti az igényemet.
Most megint teszteltem kicsit és javítani kell magam. A pop/rock is szörnyű.
Straight módban sokkal szebben, tisztábban szól a zene. Illetve még a sima stereo 2ch ami viszonylag tetszik.
Ti szoktatok valami plusz beállítást használni vagy hagyjátok straight vagy éppen flat módban?
Én igazából ha telefon hallgatok zenét, akkor is leveszek mindent alapra. Valahogy jobban szeretem, ha nagyjából úgy szól a zene,ahogy eltervezték. -
galaxys80
veterán
Üdv mindenkinek!
Jópár éve egy Yamaha RX-V361-es erősítőt nyúzok. Mára nem egy csúcsgép, de az én igényeimet tökéletesen kielégíti. Hangfalak JBL + 1 JBL mélyláda.
Eddig 99%-ban filmnézésre használtam. Mostanában viszont elkezdtem zenét is hallgatni rajta. Erre viszont nem igazán találom az ideális beállítást. Valahogy mindegyiken sok a mély kicsit. Én szeretem természetesen hallgatni a zenét. Music Pro Logic az szörnyű. Music enhancer 2 és 5 ch szintén nem túl jó. Még a sima stereo 2 vagy 5 ch a leg elfogadhatóbb, illetve a music pop/rock.
Láttam, hogy van egy straight mod is a készüléken. Ez minden hanghatást levesz róla?
Vagy ti mit ajánlanátok? -
galaxys80
veterán
válasz #09634560 #79735 üzenetére
Az erősítőn nincsen HDMI bemenet csak optikai és koax.
Ezek közül meg,ha jól tudom akkor az optikai a modernebb.TV-n próbáltam a külső hangszórós beállítást is, de semmi.
Egyébként 100-ból 99-szer úgyis hangfalakon hallagatok mindent ami DVD-n vagy WD-n megy, csak piszkálja a csőrömet, hogy miért nem megy TV-n.
Főleg, hogy emlékeim szerint az előző TV-nél (B650) ez nem volt gond. -
galaxys80
veterán
Kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Yamaha RXV361 erősítőm. A TV egy Samsung F6500. A médiaplayer egy WDTV.
A DVD és a Médiaplayer HDMI-vel van összekötve a TV-vel. A TV és az erősítő pedig optikai kábellel.
Ha erősítőn és hangfalakkal akarok hallgatni valamit akkor minden rendben.
Viszont ha csak TV-n, akkor általában nincsen hang. Nagy ritkán egy-egy filmnél van hang a TV-n is. Úgy vettem észre, hogy ebben az esetben analóg a hangsáv.
Mitől lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest