Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
Köszönöm a válaszokat és lenne még egy kérdésem!
Van nekem egy Mission m5 hangfalszettem (mélynyomó nélkül) és hozzá egy Onkyo TX-SR505e típusú erősítő, de ez valószínűleg majd egyszer cserélődni fog!
A kérdés az, hogy milyen mélynyomót javasolnátok hozzá? Használtat is akár! Nagy összeget nem szeretnék rászánni!Köszi!
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
-
-
mivamma
senior tag
Clarus Titán 5.0, igen kellemesre sikerült az árazás!
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Squirrel
őstag
TV-hez valo butort tervezek vasarolni (falra nem mehet fel), de ha mar itt tartok, a jovore gondolva belekepzeltem leendo hazimozinkat is. A kozepso fiokba vagy resbe, nem tudom mi a rendes neve, pont beferne a tervezett centersugarzo. Hangzasnak ez mennyit art? Sajnos mashogy nem tudom elrendezni a centersugarzo kerdest, foldre nem akarom rakni, mert hulyen nez ki, hogy a nappaliban a TV butor elott a foldon parkol egy fel meteres teglatest, a butorra sem, mert ott a TV lesz.
-
zozy84
senior tag
Ha valaki netán azon töri a fejét, hogy megváljon hibátlan szeretett sub-jától (de szépen hangzik így) az ne legyen rest szólni. Persze kb 70eft alatt. Felette én is tudnék válogatni.
-
spiky03
veterán
válasz Dorian #97773 üzenetére
Én is tegnap néztem meg.
Szerintem is a kép, hang az nagyon rendben van. De nekem a film annyira nem jött be.
Az elején jók voltak azok az állatos hasonlatok meg kitekintések.
Még szegény Scarlett sem tudta megmenteni a filmet.Még ami jó tesztlemeznek az A vihar magja, meg ott nekem a film is bejött.
Nah milyen hangfalaid lesznek már? Jövőre már valahogy eljutok hozzád, mert a kockáim még nálad vannak.
@(#97774) devil-k
Király képek. A Rorschach-es jól néz ki.
Én is próbálom győzködni az asszonyt, hogy tegyünk egy-két ilyesmi képet a falra.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
tPedro_
őstag
Megvettem az erositot, egy Onkyo TX-NR636-ost. Hetfon rendeltem delelott, ma reggel hozta a futar. Eleg koran kelo leghetett, reggel 8kor ebresztett a telefonnal. Pedig tegnap azt irta a Netdepo, hogy elotte meg szolnak sms-ben. Aztan meg is jott az sms fel10-kor.
Mivel melozok, es nem szamitottam ilyen korai kiszallitasra, a szuleimhez kertem, igy beuzemeles leghamarabb csak 26an. Addig mar kibirom bejglievessel.
-
devil-k
nagyúr
Mennyire lesznek megfelelőek ezek a kézzel készített vászonképek akusztikai elemnek?
- mozi bolondéria -
-
Dorian
félisten
Tegnap végre sikerült megnézni Lucy-t. A kép és a hangminőség első osztályú, de nekem mint film is nagyon tetszett. Igaz, hogy az alapötlet sem nem új, sem nem valószerű, de ezt jól kezelték a Morgan Freeman-es dokumentumfilmes kikacsintással (mi sem vesszük teljesen komolyan, ne agyalj, élvezd).
A kép-hang pedig tényleg atom jó, biztosan ezt a filmet is újra nézem majd az új hangfalakkal.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #97766 üzenetére
Fóton-Fotón?Bolond vagy!És tessék KV után olvasni!
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dunkel #97765 üzenetére
Soha nem mondtam, hogy nem kell a kábel. Főleg nem mondtam ilyet hangfalkábelre. Ezt csak mások ragasztották rám maximum. Csak akkor "tiltakoztam" amikor láttam hogy valaki teljesen aránytalanul és fölöslegesen vásárol. Bár már ez se érdekel... mindenkinek saját dolga. Több kábelt kipróbáltam mint itt a többség.
Mivel arányaiban még mindig keveset sztereózom és sztereó erősítőt sem tervezek, így nincs értelme százezreket költeni a frontoldal kábelezésére.
Chordot használtan vettem, mondjuk úgy kihagyhatatlan áron (amúgy 15GBP/m az alapára).
Relatíve kis befektetéssel tudtam javítani az összhangon és ezáltal a tér is bőven javult.[ Szerkesztve ]
-
-
HagaNRG
őstag
válasz Lacielvtárs #97763 üzenetére
Köszönöm!
-
+1...
HagaNRG:
tudjátok nekem is CAV front hangfalaim vannak
a zenénél nem hiányolom a subot, meg alapvetően nem is sok "hangot" ad a subnak az erősítő.
a nagyobb hangerőnél észre veszem hogy dolgozik a sub.
de házimozinál szükséges a sub.
ott elveszik a dinamika a sub nélkül.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #97758 üzenetére
Tévedésben vagy, a CAV oldalában lévő hangszóró nem helyettesíti az aktív szubládát.
Az egy sima mélysugárzó.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz HagaNRG #97758 üzenetére
Klarust nem nehéz elverni: csak dörömböl , leglomhább hangfal amit tudok.. Lacielvtárs vett CAV-ot alsókategóriás Onkyo mellé, ő meg van elégedve..
Nejeden meg vaygok lepödve: rendben van hogy tetszik neki de hogy sok helyen lenne azt kétlem felénk a faluban talán 2 van ismeretségi körböl senkinek és ismerős boltokból sem igen viszik..jó elkel hetente 1-2 de hogy rengeteg/sok/mindenkinél, főleg zenél mikor inkább csak tévékiváltásra veszik.???? Cavval nem lősz mellé, aránylag zeneileg is oké vétel árát tekintve. -
törölt tag
válasz RetepNyaraB #97756 üzenetére
Nem ér a denon nyomába..
-
HagaNRG
őstag
válasz #09634560 #97676 üzenetére
Ma reggel rövidre zártam a variálásomat azzal, hogy megrendeltem a tegnap este ajánlott akciós CAV stereo álló párost.
Nem várom, hogy seggre üljek a minőségétől, de egyszerűen úgy voltam vele, hogy tudnom kell, mit tudhat egy hangfal ma, ennyiért.
Egy órával később a tescoban találtam egy Sony hangprojektort subbal együtt ugyanannyiért, mint a CAV álló páros volt.
A feleségemnek megmutattam, ő azonnal a Sony-ra voksolt, mert szerinte megint megveszem az ezeréves retro hangfalakat, mikor már mindenkinél ilyen modern, dizájner soundbar zenél, nem is rosszul.
Nem mondom, hogy pillanatra nem gondolkodtam el, hogy akkor most mondjam-e le a rendelést azonnal és adjak egy esélyt a hangprojektornak, de aztán úgy gondoltam, ha már úgyis megvettem a vadiúj Pio erősítőt, egyszerűen bíznom kell benne, hogy nagyságrendekkel jobb lesz a Pio+CAV álló páros, mint a Sony egydobozos projektora. (de magamból kinézem, hogy ha a haverom hazaviszi a projektort és megmutatja egy kis hálószobában, akkor azt fogom mondani, hogy na jó, ilyen basszust, mint a projihoz csomagolt sub tud, nem tud halkan a CAV, így kb. vesztettem)Reméljük, nem fogok csalódni benne, bár nem készülök rá különösebben, lesz, ami lesz.
A minap kiderült, hogy moziban még az olcsó Koda álló hangfalam is megveri az 55 ezres Clarus polcsugárzóm, igényes zeneiség ide, vagy oda, így bízom benne, hogy moziban talán mégis csak az lesz a fontosabb, hogy minél testesebb hangfalban minél nagyobb átmérőjű hangszórók zenéljenek, akkor nagy baj nem lehet.(A CAV oldalába épített sub hangszóró egyébként nagyon nagy igénytelenségre utal? Feltételezem, nem a profi hangsugárzól sajátja az álló hangfal oldalába vágott sub)
Köszi!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Norbi 72 #97755 üzenetére
Mivel ezeket meghallgatni nem lehet, ezert igyekszem magasabb arkategoriaban nezelödni; hatha kisebb a pofara eses veszelye. Ugyan a whathifi nem egy orakulum, de ocsaroljak a bombasztikus melyeket a denonnal. En rühellem a bombasztikus melyeket
Latok egy YAMAHA RX-V1900-t vacak 350 euroert. Az nagyon keves penz akkor is, ha ez nem LAN gep.
Kerdes, annyival jobb-e a hangja a mostaninal, mint a szamozasa"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Norbi 72
veterán
válasz RetepNyaraB #97753 üzenetére
Nem rosszabb,ez az utódja,+3D,kb. ennyi.
-
Sefter
veterán
válasz RetepNyaraB #97750 üzenetére
Ezek közül a marantz áll legközelebb az izlésedhez..
Psn ID: sefter_hun
-
Norbi 72
veterán
válasz RetepNyaraB #97750 üzenetére
Nagy Denon?
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, neha elökerülök
Szoval a mostani Yamaha rx v565-öt cserelnem le. Megis hajlok a sokpontegyre (az eddigi sztereo valtassal ellentetben), mert sok film fut a csaladban. Nekem meg nagyon fontos lenne a zene. Formatum leginkabb flac, hd flac. Metaltol dubstepen es pagan folkon at Wagnerig minden. Ennek (a Yamahanak) a sztereo hangja viszont vallalhatatlan. Nagyon max 1000 euroig bezarolag milyen tipusokat erdemes nezegetni (hasznaltan)?
Halozati csatlakozas elönyben, de nem muszaj.
Cucc adatlapon (a mozis resz), 5.0 es ezt a reszt nem fogom fejleszteni.Ebayen nezegettem:
Pioneer VSX 2020-k
Yamaha RX-A810/820
Marantz SR6009 (ez eleg közel jar a fajdalomküszöbhöz hasznaltan is, de gyak. uj)
Harman Kardon AVR 660Avagy ötletek? NAD-ot nem nagyon lattam, pedig öket szeretem.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz K.Tamas89 #97714 üzenetére
Pióra szavazok, az összes többi helybenfutás lennne, de 100-ért ezt venném..
[ Szerkesztve ]
-
K.Tamas89
aktív tag
Erre valaki?
Tudom nem nagy szám, nekem ez az első erősítő + hangfal páros...Köszönöm előre is a segítséget.
-
törölt tag
válasz Janaboy #97745 üzenetére
Nekem bejön, de ha majd teheted ved meg hozzá az Onkyo állóhangfalpárját, élménydúsabb lesz.. tehát akkor jó vétel ha hazsnált nem jöhet számitásba és a aSreamaudio/Netdepo csomagajánlatai között sincs szimpatikus.. (én találtam alternativát: az Onkyo 313 és onkyo szett).
Norbi: nekem enyi sajna nincs most rá.[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Sziasztok!
Próbáltam utánaolvasni, hogy milyen erősitőt lenne érdemes venni, de elég nehéz egyérelműsíteni!
Az összeg ~200eFt! Mindenképp szemelőtt szeretném tartani, hogy ez egy lakás, nincs rengeteg hely, szolgáltatásilag első körben az Onkyo HT-S6505 [link] néztem, de visszaolvasva, tudom, hogy ezt a típusú kishangfalas dolgot a "nagyok" nem sokba nézik! De a hely kihasználtsága miatt kb ez vagy ilyesmi lenne a jó!
Persze más típust szívesen fogadok!Köszi előre is!
üdvJanaboy
-
törölt tag
válasz xxlongikaxx #97707 üzenetére
Ha elégedett vagy vele miért tennénk.. ha cserélnél már más tészta lenne..
-
Spuri2000
senior tag
Mik a gyengeségei a szettnek? Mekkora helységben hallgatod?
-
törölt tag
válasz Norbi 72 #97738 üzenetére
PanasonicDVD R 65 felvevó, Onkyo cd játszó..lg bd játszó amely jelenleg a médiajátszó szerepét is betölti valamint a PC Beszerzés alat egy bakelit lejátszó minél hamarabb és egy médiajátszó nyáron. Ha van valakinek nékülözhető bakelitjátszója, megveszem tőle...
[ Szerkesztve ]
-
tuco81
újonc
sziasztok
a következő problémával fordulknék hozzátok: van egy pioneer vsx424-es erősítőm ami egy boston acoustics 5,1 rendszert hajt meg, az erősítő hdmi kábellel csatlakozik a tvhez ami egy lg42la6130 illetve hdmi kábellel csatlakozik a számítógéphez és az xboxhoz. ha játszom vagy tvt nézek az erősítőn minden tökéletesen állítható, minden hangformátum (dts dolby stb) látható és felismerhető a kijelzőn, azonban amikor pc-re váltok az erősítőn csak PCM mód érhető el. sapphire hd6450-es videokoartyám van. leginkább zene hallgatásnál zavaró mert a kétsávos sztereo hangot nem tudom az erősítővel szétosztani surroundba, vagy hogy legalább a mélynyomót megszólaltassa a két front mellett. remélem sikerült érthetően körülírni a problémát és tud valaki valami javaslatot a megoldásra.
előre is köszönöm -
-
Gabesz26
senior tag
válasz liszi70 #97732 üzenetére
Tudtam én azt jól, hogy minek köszönhető a javulás (bár szerintem még a sub panelcsere is benne lehet a dologban) . Ezt egy provokatív kérdésnek szántam és leginkább az "antikábeles" jelzőnek szólt (a kábeles kép felé írta oda azt, hogy kezd jól szólni. Túl magas labda volt... )
-
Mikisys
őstag
válasz Warter #97729 üzenetére
Igen, a Pro-Logic és II.verziója az analóg hang, házi mozihoz.
A DTS-NEO6 pedig a kommersz cuccokba került dekóder volt, ami részben a házi mozihoz készült készülékekben van/volt, hogy "enyhébb" feltételeknek-követelményeknek is megfeleljen. Ezt továbbhasznosításra "fillérekért" lehetett egyéb készülékekbe beépíteni (a gyártóknak!), amit jobban el lehetett adni. (Kis-szobába, kis kompakt-hangrendszerekbe, PC-használatra, egyéb kütyükbe.)
A DTS-NEO6 nem azonos a mozifilmeken használatos DTS-hanghoz. (Nyomába sem ér.)Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz #09634560 #97371 üzenetére
Encoder= kódoló, ez csak a studióknak van, akik megfizetik és a jogdíjat is fizetik a használata után.
Kevered a szezont, a fazonnal. Decoder van a készülékekben, nem pedig Encoder.
A PCM jel szabványos digitális jelfolyam, ez lehet Dolby-Digital(AC3) kódolású, vagy DTS (APTX100) kódolású, (vagy egyéb) ez átalakítható analóg hanggá, a DTS-dekóder vagy a Dolby-Digital dekóder (vagy egyéb) segítségével. Ez az áramkör lehet hangkártyákon, de DTS-ből soha nem lesz Dolby-Digital jel és vice-verza.
Az a sima PCM jel lehet az, amit a hangkártyák egy része képes kezelni, de ez nem digitális-kódolású, tehát nem DTS és nem DD.
Nem kell ezt nekem elhinned, kérdezd meg erről az egészről Roger Dressler-t, vagy Ray Dolby-t.A házi mozi erősítőkben csak dekóder van, némelyikben mindkét fő digitális formátum (DTS, DD) megtalálható és Te választod ki, hogy melyikből kéred az analóg hangot, dekódolás és erősítés után.
Szerintem a számítógépes hangkártyákban is csak dekóder van, már amelyikben van.
A DVD-lejátszóm mindkét formátumot (DTS, DD) tudja kezelni, menüből választhatok, a házi mozi erősítőm pedig automatikusan is felismeri és felkínálja a választást, ha több formátum van a filmanyag mellett.
A számítógépeink csak a sima PCM-sztero hangot képesek kezelni, nincs is itt másra szükség.Üdv!
-
törölt tag
válasz longwild #97697 üzenetére
pofonegyszerű: mindent hdmi- az erősitőbe, onnaan egy jobb High speed kábel a tévére,, mindkettőn ARC-t engedélyezni, éa azuokon megy CEC, kép, hang minden egyszerre, erősitő csak szelektál.. hangfalak értelemszerően és fázishelyesen (különbebn nem lesz tér) és más eszközökröl mindent hangopt koax vagy optikai kábelen az erősitőbe, képet pedig más uton a tévére,, milyen erősitő? Neked jelenleg Denon 1308 can 100+ csatlakozóval és minden átlátható számomra.. vagy elő-végfokod van??? az se sokkal komplikáltabb.....legfontosabb : HDMI csak kikapcsolt készüléken csatlakoztatható!!!
Most jött meg a denon, komoly kis vas... de kimberek iányában még nem tudom bekötni... de forrásköészülékekekt bekötöm...[ Szerkesztve ]
-
aircom
csendes tag
Most igyekszem röviden kérdezni: új JBL studio 280+225c+220c+SUB250P szetthez, hogy sztereón is alapszinten élvezni lehessen a hangját, melyik erősítőt ajánljátok?
-CA 551R V2
-Pioneer VSX924
-Denon X2000 vagy 2100W
-A whathifi-n nagyon dícsérik még a SONY STR-DN1050-t (erről itt alig beszélnek, ez ennyire rossz?) -
escape
aktív tag
válasz Norbi 72 #96215 üzenetére
No kézhez kaptam pénteken a cuccokat, de sajnos arra nem gondoltam, hogy egy tyúkbél kábelt sem fognak mellékelni legalább a hangfalakhoz. Nem gond, megoldottam ideiglenesen 2*1nmm-es rézkábellel. Majd cserélem ha vége az ünnepi mizériának. Nagyon jól szólnak a hangfalak, szép a hangjuk, a kis 16nm-es szobába tökéletesek lesznek Köszi még egyszer a segítségeket Kellemes ünnepeket minden topiklakónak!
[ Szerkesztve ]
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Gabesz26 #97718 üzenetére
Úgy összességében...
Kicseréltem a hátsók kábelét, mintha jobb lenne. De nem fogom AB-zni. Mindenesetre nagyon csirke ez a Chord. Ha ránézek, már akkor vékonyabb a hang.
Előre még fogalmam sincs, hogy melyiket fogom megtartani.Persze, Streamesek nagyon korrektek voltak, egy héten belül megvolt a csere és az oda-vissza fuvar. Tök ugyanúgy viselkedik az automatika, de egy kicsit érzékenyebb, már ez is jó. Plusz ugye ott van a manuális kapcsoló is. Mondjuk elsőre kapásból bekapcsolva felejtettem éjszakára.
Múltkori panel hangjára panaszkodtam, de mondom biztos csak bejáratós. Az újjal viszont egyből jobban szól. Valószínűleg úgy mint amivel legelőször használtam. Akkor is elégedett voltam, de a második nem teljesen stimmelt. Mindenesetre én így már elégedett vagyok vele. Tudom mire kell figyelni, aztán ennyi. Ha meg kipróbálom másik erősítővel akkor bízom benne, hogy kiderül hogy egyébként nem én vagyok a hülye... + nem az Arcammal nem fér össze.[ Szerkesztve ]
-
-
Ribi
nagyúr
HKTS 16 perpill le van akciózva sok helyen, emiatt néztem azt.
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Sony STR-DE597 házimozi erősítő.
Szerintetek érdemes lecserélni ha van rá lehetőség egy DB840 QS-re?
Vagy Pioneer VSX-D814, esetleg Yamaha RX V-459?
Az újabb HDMI-s erősítők közül melyiket érdemes 100e FT-ig? Jelenleg ennyi rá a keretem.
Amihez használnám PC és TV.
A hangfalszett nem nagy értékű Magnat Motion 990 + Pioneer Sw080 sub (később cserélni akarom az egészet)
Köszönöm előre is a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
Azt hiszem ma én leszek a mindenki helyett mindent elolvasó és a lényeget link-elő ember.
Tehát: "Hangdobozok impedanciája: a mai erősítők nem kényesek rá, és nem győzzük elégszer mondani: és nincs pl. 6 vagy 8 ohmos erősítő! Csak éppen akkora impedanciára van megadva a kimenő teljesítmény és a torzítás. Ráadásul ez nem egy egzakt érték, mivel a terheléssel és a frekvenciával együtt változik, méghozzá minél alacsonyabb a leadandó frekvencia, annál kisebb az impedancia. Természetesen egy határ alá nem érdemes menni (általában 4 ohm). A modern erősítők figyelik a kimenő portjaikat (is), így nagyon nagy baklövést nem tudunk elkövetni (rövidzárlatot és túlterhelést is túlélik). Az erősítők elhelyezésénél lehetőleg mindig tartsuk be a gyári leírásban megadott polc-távolságokat a megfelelő szellőzés biztosítása érdekében. Különösen alacsonyabb impedanciájú hangfalak használata esetén és/vagy mélynyomó nélküli rendszerekben. Az erősítők hőfoka, nagy hangerőn történő, hosszabb használat után jelentősen felmelegedhet, de aggodalomra semmi okunk: 50-60 C fokot, de még annál többet is elviselnek az erősítő alkatrészei. Ökölszabály, hogy erősítő tetejére semmilyen másik készüléket tenni nem szabad, Sőt, tilos!"
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
mp54
senior tag
Arcam AVR 400, standby állás, ha kihúzom a konnektorból (elutazás) majd visszadugom: bekapcsolódik.
Önmagában nem baj, de valszeg ezt csinálja egy rövid áramszünet hatására is, ami nem szerencsés, ha nem vagyok otthon...Lehet ezen állítani?
Kösz! -
Jaded
őstag
Urak!
Mennyire szerencsés 4 ohmos hangfalakat kötni egy olyan erősítőre, ami 6-16 ohm értéket ad meg?Renault Megane IV Limited
-
mivamma
senior tag
válasz Pityke78 #97706 üzenetére
Szia!
Éppen most volt szó a user manual átolvasásának fontosságáról
" The AV receiver turns off as soon as it’s turned
on
• The amp protection circuit has been activated.
Remove the power cord from the wall outlet immediately.
Disconnect all speaker cables and input sources,
and leave the AV receiver with its power cord disconnected
for 1 hour. After that, reconnect the power cord
and set the volume to maximum. If the AV receiver
stays on, set the volume to minimum, disconnect the
power cord, and reconnect your speakers and input
sources. If the AV receiver turns off when you set the
volume to maximum, disconnect the power cord, and
contact your Onkyo dealer."" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
xxlongikaxx
aktív tag
Szia, nekem hasonlo rendszerem van, az erositom regebbi, az 5.1 es set egy HKTS 9. Hogy oszinte legyek engem a HKTS 5 annyira nem fogott meg, a 16 meg eleg draga ugye, en ezert vettem 9 est. Az enyem meg most jaratodik, meg pepecselnem kene a beallitassal. De ennek ellenere en elegedett vagyok vele, mondjuk en eleg olcson hoztam ki, es azt a szintet hozza is. Persze azert erzem en is a hianyossagait, de filmnezesre sztem tokeletes, es szerintem jobban szol mint egy kompakt szett.
Persze itt majd ugyis azt tanacsoljak hogy gyujtson meg penzt vagy gondolkozzon sztereoban
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Adott egy Onkyo TX-NR906-es erősítő és az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy fogja magát és magától kikapcsol.
Ha visszakapcsolom, akkor egy darabig megy, aztán újra kikapcsol.
Annyit vettem még észre, hogy mikor kikapcsol, akkor a standby visszajelző villogni kezd, normál üzemben folyamatosan világít.
Mi lehet a gond? Ötlet, vélemény?
Köszi
-
Ribi
nagyúr
Egy ismerős akar venni házimozi szettet kb 130-150 körül és első körben ezt nézte ki .
Erősítőt olvasgatva itt, belépőnek jó, csak a hangfal ami kérdéses.
Azt mondta, hogy valahol hallgatta és jó volt. Vagyis neki megfelel, csak hátha van jobb alternatíva. Esetleg tapasztalatok a HKTS 5 szettről? Valami más helyette? HKTS 16 lehet annyival jobb nála, hogy megérje a különbség? -
demars
addikt
válasz #09634560 #97685 üzenetére
Szia.
Bizony sokunknak okoz fejtörést egy ilyen rendszer bekötése...
Utólag is köszönöm mindenkinek a segítséget, amit itt kaptam!Legyetek türelmesek a kezdőkkel.... féltik a "kis " motyójukat...!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Jaded
őstag
Nem veszem kritikának, nincs semmi gond. Én is átolvastam az egész használatit, mégsem volt teljesen világos a dolog. Ez a HDMI dolog nekem még picit új, eddig más digitális összeköttetést használtam.
Egyébként néha érdekesen van megfogalmazva a leírás is, amit lehet hogy egy földi halandó nem ért meg.
Renault Megane IV Limited
-
őstag
Arról nem tehet itt senki, hogy nem nézik meg a használati utasítást. Az alapján (én eddig Pioneer és Denon használatit olvastam) még egy értelmesebb kutya is be tudná kötni, de hát ezek a kérdezők biztos azt hiszik, csak a súly miatt van a dobozban az a papír. Hiába linkelnéd be az 1. hsz-be, akkor is kérdeznék, mert azt se nézik meg.
Más: Nem tudja valaki, hogy a Denon erősítőnél lehet-e kapcsolni azt, hogy a standby állapotban az USB kimenet ne adjon áramot. Remélem nincs benn a használatiban, de nem találtam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest