Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cseneles
őstag
válasz #09634560 #90997 üzenetére
Mostanit már rég óta fontolgatom lecserélni...Wharfedale Varldus VR300 nagyobb surroundokkal De hát mindig az a kérdés, hogy mire...? Erősítőm Onkyo TX-SR707, 16nm amin tudom használni
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
adodaniel
őstag
válasz Lacielvtárs #90993 üzenetére
Nem inkább a CAV-okat hajtod egy Onkyoval?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #90993 üzenetére
és?
-
Norbi 72
veterán
-
-
Cseneles
őstag
-
Sev!er
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek! Tudnátok úgy is ajánlani valamit, hogy elvonatkoztatunk egy kicsit az ártól és úgy ajánlani valamit hogy csak a házunk szerkezetét veszitek figyelembe? Nagy belmagasság, hang könnyebben "elszáll", stb. Köszi
-
Norbi 72
veterán
válasz Sev!er #90982 üzenetére
Egy-két dolgot nem árt tisztázni:3D,Atmos,4K,Lan/Wifi érdekelne?
A HD lejátszó az méda vagy BD lejátszó?
Ez egy prémium hangrendszer,ami kimeríti a keretet.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Sev!er #90982 üzenetére
Itt a topikban sok tapasztalat van Lektorral is és a Denonnal is. Összeillenek és bevált jó ár/érték arányú darabok. Azért ezt dobtam fel így elsőre. A szubot egy bolt hirdeti ebay-en, nem macerás a megvásárlása. Az utódját itthon megveheted 80e-rel drágábban ha így szimpatikusabb: [link]
Én csak próbáltam ennyi pénzből a szerintem legjobbat ajánlani (és most is beszerezhetőt). Hosszú vadászattal lehet más is, akár jobb is. Vagy ha mindent újonnan veszel egy jóval gyengébb.
Viszont a hely ahova raknád elég sok kérdést vet fel. Nem egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sev!er
aktív tag
Szia! Mindenképp újat szeretnénk vásárolni (viszont ha 1 milliárdos adja el a 5 hónapos rendszerét, mert újabbat szeretne az is jó ) Áz ár képlékeny, ha nagyon megtetszik akkor mozdulhat esetleg felfelé.
Egy amerikai konyhás házunk van, nyitott galériás, szinte nincsenek zárt oldalak. Úgy kellene elképzelni, van egy téglalap, ami kb 80 nm, ennek a bal felső sarkába szeretném a hangrendszert, ott két zárt oldalfal van, s mennyezet kb 15nm, a többi rész nyitott oldalra és felfelé is.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Sev!er #90979 üzenetére
Használt jöhet? Mekkora térbe kell? Új áron ez egy jó alap szettre elég maximum.
Lejátszó, erősítő, 5.1 -re van akkor 700e ha jól értem.Ebbe belefér pl. egy Dali Lektor 5.0 szett, Denon 3808 + SVS szub
és akkor még szűkösen marad valamennyi lejátszóra + kábelekre.[ Szerkesztve ]
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék prémium minőségű házimozi rendszert (hangfalak, erősítő és hd lejátsztó) vásárolni. Segítségeteket kérném, hogy mit tudnátok nekem ajánlani úgy, hogy maximum 700e forintot költenék rá.
Előre is köszönöm!
-
Norbi 72
veterán
Auro-3D-s vasak,decemberi fw frissítéssel.
-
robi-k
őstag
Pioneer házimozi erősítők Service manual-ja: [link]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ha valaki az internetadóról akar beszélgetni ITT megteheti.
De ne minden topikban ez legyen a téma! -
carpediem007
tag
Pcn be lehet állítani hogy a HDMI-n csak hangra használja, videó jel nélkül?
-
user137
őstag
válasz Warter #90964 üzenetére
na igen ez az, h gyakorlatilag mind, ami az XBMC meg a Málna helyett/mellett lenne, az a műanyag sz@r kategória. A Málna a képet-hangot átadja az erősítőnek dekódolni, az a kis pici cpu is alig forog benne. és az xbmc flexibilitását nehéz legyőzni bármivel is.
WDTV-m volt, egy (rossz) vicc. A Roku-n sincs CEC.... ti akkor nagyrészt mind PC-n nyomjátok? és mi a UI hozzá? Nekem se tartana semeddig bekötni a pc-n az erősítőbe, de a dual HDMI korábban hülyét csinált az ATi 6850-esből, úgyhogy leszoktam róla. A málna meg mindig be van kapcsolva oszt jó.
ennek a Mede8er-nek utánamegyek, köcc.
-
Warter
addikt
-
mandju
senior tag
válasz hétalvó #90951 üzenetére
Szeretném majd kipróbálni beépített DAC-ot is... milyen usb kábelek körül kellene nézelődnöm?
fapaci usb, vagy audioquest cinnamon elég lenne?
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mettek
addikt
Egy gyors kérdés. Az audioquest kábelét hogy kell bekötni? Mert a négy ér mind különböző vastagságú...vagy mindegy?
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Norbi 72
veterán
válasz #09634560 #90949 üzenetére
Eltax helyett erre a Heco szettre gyüjtenék,nemrég került fel.
-
mandju
senior tag
válasz hétalvó #90951 üzenetére
Egyelőre csak a pio van bekötve.
egyébként lx86
holnap próba bi-amp módban, majd sorra kerül a rotel is, bár olyan az eset, mint a highlander...
a végén csak egy maradhat...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
user137
őstag
válasz Warter #90877 üzenetére
egyébként felbaszott annyira, h körbenézzek, hátha én maradtam le.
követelmények:
- rendkívül alacsony fogyasztás
- megfelelő kraft, bármit is jelentsen ez
- HDMI-CEC, h a tévé távval is menjen
- értelmes áron (<25k)
- a content egy Synology NAS-on van.Mit kellene venni? A PC-k windózon nem tudnak CEC-et, a Roku 3 nagyon kezdetlegesnek tűnik az XBMC-hez képest, milyen más plug-and-play megoldás van, ami a nagyérdemű számára megfelelő?
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Nálam van most teszten egy finom portéka...
-
Tamoo
MODERÁTOR
Lehet ilyesmiről dumálni, de a szakmaiból át fog kerülni a topik a fáradt gőzbe...
-
mivamma
senior tag
Örömmel látom, (vagyis nem látom) hogy mindenki hátradőlt és élvezi otthon a Házimozit. Semmi kérdés, semmi fejleszegetés, semmi csere
Csak azt tudnám, hogy mit néztek, mert az én tékámban nincs mostanában semmi jó film.Vagy győzött a sör pálinka kombó?
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
dr.bubo
őstag
[Pioner vsx-920]
[Eltax 5.1 hangfal szett]
a kettő kevesebb, mint 100k-ból kijön.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Oldfighter
senior tag
-
LOTR
addikt
válasz Oldfighter #90940 üzenetére
ezeket csak ott ajánlották, nem feltétlenül ezek a lehetséges opciók, azért tettem fel itt a kérdést, hogy megtudjuk mi lenne az ajánlás tőletek?
100k fölé nem kellene menni, és a minimum meg 50k, nem tudom, hogy ez mennyire reális érték
a helyiség valóban nagy, de nem az egyik végéből a másikba kell sugározni a hangot, nyilván a tvhez viszonylag közel vannak az ülőalkalmatosságok és profi hangzásra sincs szükségOne Ring to rule them all
-
Oldfighter
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz lemmy9 #90927 üzenetére
Nekem sosem volt, mert haverjaimnál kiismertem a paletta szinte minden tagját és egyetlen értelmeset nem találtam közöttük. Csak felénk, a vasfüggöny mögött tekintettek a Tyéknyikszekre elismeréssel, azért is szüntették be a gyártást.
Talán a legnagyobb végfokuk ért valamit, de annak is volt bőven versenytársa, ugyanannyi pénzért.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
LOTR
addikt
sziasztok
remélem jó helyen folytatom az érdeklődést, egyik barátom betért a napokban a mediamarktba és tv+hangfalak után érdeklődött, az üzletben a tv-re ezt ajánlották: Samsung UE48H6500 (amit itt az lcd tv-s topikban meg is erősítettek, hogy jó választás), hangszórókra meg ezeket (6x8x3,5m-es helyiségbe):
2.0 - bose companion 20
hangprojektor - philips htl3140b/12
2.1 - bose companion 3-IIerősítő már lehet eléggé megdobná a költségeket, tehát ha lehetséges, akkor nélküle kellene megoldani, tehát mit ajánlanátok?
kösziOne Ring to rule them all
-
ProdyG
őstag
válasz Cseneles #90936 üzenetére
egy munkatársamnak keresgélek kezdő szettet, egy Onkyo 8xx HM erősítőt vett használtan múlt héten.
Gondolom az az erősítő jóval jobb hangfalakat is elbírna, de megvan a pénzbeli limit.Nekem 2 éve még a Wharfi Vardus 300 szettem volt, láttam azt a 400-as szettet én is, ha attól valóban gyengébb a Taga, akkor kizárt a Taga
-
Cseneles
őstag
válasz ProdyG #90932 üzenetére
Hát...szerintem hallgasd meg, nekem nem tetszett illetve régebben írták itt fórumon, hogy nem igazán jó vétel... viszont láttam egy Wharfedale Varldus 400 szettet 100-ért, kicsit sok az ára de klasszissal jobban szól! persze mindenki füle más inger felé hajlik
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Shokkolo
addikt
gyanús-gyanús
amikor keresgélotem nekem is volt Taga kiszemeltem, de sajnos nem tudta az eladó szállítani
ugyanezért nem jött össze a kollégától a mission
Debrecenből nem igazán lett volna közel személyautóval elszaladni érte
A Taga amit kinéztem meg még roszabb, győri volt[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz ProdyG #90932 üzenetére
Régebbi Taga szettet hallottam, nekem tetszett.
Természetesen ahogy írtad "kezdő szettnek" szerintem teljesen jó.
Annyi hogy ha filmezel hiányolni fogod a subot, szóval előbb utóbb keresned kell egyet hozzá"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
ProdyG
őstag
Taga Harmony Tav 606 V.3 5.0 Hangfalszett
kezdő szettnek ajánlható? ismeri ezt valaki? -
lemmy9
őstag
válasz xtremetuning #90919 üzenetére
Mármint nem lesz AVR.
Szerintem nem sokan vannak, akinek ne lett volna bármilyen Technics cucca.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
válasz Borisz76 #90923 üzenetére
hát igen abban az időben én is szinte havi szinten csereberéltem a hangfalakat és erősítőket ilyen műszaki bizományiban
de imádtam azokat az időket...
sajnos ilyen már nem nagyon van itt Szegeden sem"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Borisz76
veterán
válasz MasterMark #90922 üzenetére
Tudom.
Bár így utólag "érettebb" fejjel kíváncsi lennék , hogy igazi minőségi hangfalakkal vajon mit produkálna ?!Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Lacielvtárs #90921 üzenetére
Régi de milyen régi...legalább 25 éve volt mikor hozzájutottam
Használt kis műszaki bizományi. Bementem szétnéztem...kérdem a sráctól , hogy ez az összes motyótok ?
Ja...mondja, de kb 20-30 perc múlva érkezik a haverja ausztriai vagy német lomtalanításból...már nem emlékszem.
Mondom akkor megvárom...Meg is jött fullra felpakolva a kisautó, tele cuccal
Ahogy pakolnak ki a kocsiból egyből kiszúrtam...akkora volt ! Nem azt mondom, hogy izzadt alatta de azért kapaszkodott bele rendesen.
Ekkor jött az alkudozás, hogy mennyi az annyi...erre közli :
Megrendelésre hozta egy diszkózással foglalkozó pasinak....45 ropi.
Mondom neki, hogy 10 perc és itt vagyok 50-el !Összeráncolta a szemöldökét és pár mp szünet után bólintott.
Én meg uzsgyi mamámhoz ...tőle kellett kölcsön kérnem egy keveset mert nem volt annyim akkor.
Idővel mamának pénz vissza én meg sokat buliztam vele magán célból és megrendelésből is.
Kb 10 évig használtam és a barátom addig könyörgött, hogy végül neki passzoltam tovább.
Ha minden igaz akkor a mai napig nála van és használja.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Borisz76
veterán
válasz Norbi 72 #90915 üzenetére
Annó büszke - nagyon büszke - tulajdonosa voltam egy Technics SU-V8-as sztereó erősítőnek ! Belső
Volt hozzá orosz gyártmányú hangfalpárom, aztán használtam házilag épített ládákkal is és elég sokáig használtam 4*18"-os mélyekkel + driver sugárzókkal....olyan hangereje volt , hogy az utca túloldaláról átsétált a nénike, hogy nem hallja a saját tévéjét...csukott ablaknál !!!
Szobám a földszinten és a felettem lévő szobában minden rezgett a vitrinben és a lában alatt a betongerenda !
Ezeket a ládákat sokszor bérbeadtam diszkósoknak de volt jópár szabadtéri rendezvényen is.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Norbi 72
veterán
Egy fincsi 12 millás hi-fi cuccal nyitnak..
Kíváncsi leszek,hogy AVR-t fognak-e gyártani.
-
Norbi 72
veterán
Van valakinek tapasztalata ezzel a kábellel?
-
Borisz76
veterán
válasz dunkel #90910 üzenetére
Megtettem.... [link]
A cikk első része a Bi-Wiring alkalmazásánál írja az eltávolítást.
De konkrétan nem írja , hogy Bi-Amp esetén ki kell e venni az áthidalást.Az én értelmezésem szerint igen, ki kell venni mert az erősítő Bi-Amp módban külön hajtja a mély/közép-magas hangsugárzókat....azaz a hangfalban lévő keresztváltót kiiktatjuk.
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Már egy ideje olvasgatom itt a Bi ez Bi az témát ...mondom kíváncsiságból megnézem a Sony STR-DN 1030 manual-ban, hogy mit tud kezelni.
A doksi 25. oldalán írja is szépen, hogy Bi-Ampot tud.
Ha az ábra szerint bekötöm a hangfalakat akkor az ott lévő ( Hangfal csatlakozói között ) "áthidalást" gondolom ki kell venni ?!
Illetve ha ezt meglépem mire számíthatok, milyen változást okoz ez a fajta bekötés ?
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Adott egy Pio VSX 520, és egy Polkaudio PSW 110. Milyen kábellel érdemes összekötni (Y, "sima")?
Köszi!
-
nagyúr
válasz lemmy9 #90894 üzenetére
Nagyon köszönöm! Eszembe jutottál, hogy majd megkérdezlek!
Akkor megnyugodtam, hogy nem nálam van gebasz és a denonnak sincs baja. Okozott pár óra idegbajt és kábeldugdosást ez a gikszer, de már visszaállítottam az eredeti állapotot. Szóval amíg a Dune van meg, biztosan marad a digit koax összekötés az erősítővel, a HDMI pedig megy a tévébe. Semmi bajom ezzel egyébként, tudatosan így használtam eddig is, hogy kikerüljem az erősítő számomra felesleges kontaktját. Most csak ki akartam próbálni az esetleges hangminőség különbséget a digit koax és a HDMI között. Beható vizsgálatnak, tesztnek nem vetettem alá (mert elhomályosította a látásomat-hallásomat az ideg ), de én a próbálgatások alatt nem igazán hallottam különbséget, úgyhogy minden marad úgy, ahogy volt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest