Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
xtremetuning #89497 üzenetére
Nem értettem félre, tudom, hogy a Dune hangja miatt mondtad.
Csak megjegyeztem, hogy az elvi lehetőség adott, de nem fogom kihasználni. Egyrészt a kétséges hangminőségű dekódolás, másrészt a drága kábelek miatt.
A Dune egyébként futóműként üzemel nálam, digitális koaxon megy a hang a denonba, így számomra rendben van. A Popcorn A410 sem elég fasza hangilag, ahhoz OPPO-t kellene vennem, hogy jobb legyen, arra meg nincs pénzem. -
válasz
xtremetuning #89494 üzenetére
Jogos! Az elvi lehetőség megvan rá, de valószínűleg sosem fogom kivitelezni az analóg összekötést a HD hangok érdekében. Nekem a kábelek árát sem éri meg.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #89494 üzenetére
Jogos kérdés, és ugyanezt lehetne feltenni a kábelezést illetően is, amit már sokszor megtettem.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #89491 üzenetére
Nem szubbaszusról volt szó, valamint sztereóban, Pure Direct állásban nem segít a mélynyomó.
A 80-250 Hz közötti tartomány nagyon fontos házimoziban is. Valamint a szubláda csak azt tudja megszólaltatni, amit az erősítőtől kap. Ha abban hiányosság van, azt nem tudja pótolni.
Itt írnak a 4810 basszusáról.(#89492) liszi70
Igazad van, pontatlanul fogalmaztam, HD dekódereket akartam írni. Volt nálam AVC-A1XVA, ami szolgáltatásait, csatlakozóit illetően megegyezik az A11XVA-val. -
"kihagyhatatlan vétel, mint Liszi AVC-AX11XVA-ja. Sajnos az számomra a HDMI hiánya miatt érdektelen."
HDMI-s! A HD hangokat viszont nem tudja dekódolni, de a Dune-nel akár rá is tudom küldeni analógon, és akkor már azt is tudja!
"újonnan 4000 eurós, HD dekóderes gépet már vennék használtan 160000 forintért."
Én is!!! De ez meglehetősen ritka, olyannyira, hogy ilyen csoda nincs is!
-
válasz
pFEFErohni #89488 üzenetére
és ez még csak az "olcsóbb" integrált referencia AVR, nem a elő/végfok párosa, ami meg 40 akárhány kg...
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #89487 üzenetére
Egyes tesztek szerint nem szól sokkal jobban, mint a Te géped, talán basszusban erősebb, amit a 4310 gyenge pontjaként emlegetnek.
Nem értem ezt a súly-fetisizmust. Az Arcam AVR750 csak kb. 17 kg és brutálisan jó a hangja, merem állítani, szól úgy, mint a Denon AVC-A1HDA.
-
pFEFErohni
tag
válasz
Vikthor #89487 üzenetére
30kg!
Betonból lett az kiöntve!? Kipróbálnék valami hasonló masinát, pár évet szerintem dolgozhatok még érte!
Meg hát oda azért hangsugárzók is kellenek a 'mijás' fajtából!
BBéci: igen, basszust én is 'keveslem' picit, főképp ugye zenén-stereon érezhető! Bár én eddig a castle hangfalaknak tudtam be...
-
válasz
pFEFErohni #89485 üzenetére
4810 még magasabb is, a referencia AVR a Denonnak meg 30 kg, az hogy szólhat!
-
BBéci
legenda
válasz
pFEFErohni #89482 üzenetére
Köszi, mindkettőtöknek!
Nem akarok venni olyan erősítőt, csak azt akartam kifejezni, hogy szerintem is bomba vétel annyiért.
Van egy AVR-3802 vasam és 12 év alatt talán hármat üzemelt, a többi időben tesztkészülékeket használtam. Felesleges lenne bármiféle sajátra beruházni, hacsak nem olyan kihagyhatatlan vétel, mint Liszi AVC-AX11XVA-ja. Sajnos az számomra a HDMI hiánya miatt érdektelen. Tehát újonnan 4000 eurós, HD dekóderes gépet már vennék használtan 160000 forintért. -
válasz
pFEFErohni #89477 üzenetére
hát nem véletlenül 16 kg az...
-
BBéci
legenda
válasz
pFEFErohni #89477 üzenetére
Annyiért én is vennék egyet.
-
az a proson szett még rendben is van mozira, mint első szett az életedben, de ha már 70 ropit akarsz kiadni egy AVR-ért, akkor én ezt venném a helyedben: 707-es Onkyo
messze nem az a kategória, ez az AVR többet kihoz abból az 5.1-es Prosonból. Szerintem.
-
pFEFErohni
tag
válasz
Vikthor #89472 üzenetére
+1 a 4310nek!
Áldom az istent hogy le tudtam cserélni az x1000t! Nagyon komoly hangzásbeli különbség van a kettő közt! Mondjuk ha új árat nézünk ezen nem is kell csodálkozni (110k, 600k)! Nekem szerencsém volt és egy fórumtárs segítségével hozzájutottam egy hibátlan példányhoz 500 euroért!
-
Goyee
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni a közeljövőben egy kezdő házimozi szettet, és szeretném kikérni ezzel kapcsolatban a véleményeteket. A keret 200k környéke, persze nem lenne baj, ha egy kicsit olcsóbb lenne, de ha Ti azt mondjátok, hogy ár/értékben ez+ez a favorit, de az 220k, akkor veszem azt.
Én ezeket néztem ki:Erősítő:
Denon AVR-X500Hangfalszett:
Proson Event 5.1-es házimozi szett
TAGA Harmony TAV-606 v3 + TSW-90 v2
TAGA Harmony TAV-506 v2 + TSW-90 v.2
JAMO S 426 HCS 3 + JAMO SUB 210 mélynyomó
Yamaha NS-50FBL+NS-P60BL+YST-SW012 5.1 hangfalszettSzóval a kérdés, hogy szerintetek jó-e ez a Denon erősítő, valamint Ti milyen hangfalszettet választanátok?
Előre is köszönöm!
-
válasz
allein #89473 üzenetére
el kell akkor döntened és felállítani a szűrődet, hogy milyen featurhák nem kellenek és mellyek nélkül nem tudsz létezni. Ha nem kell 3D, 4k, wifi, egyéb sallang, akkor lejjebb linkelve is lett egy pár régebbi AVR. Bár a Marantz SR 7008 nem is olyan régi, de viszonylag drága, legalábbis nekem, így 190-ért a használtak közül még mindig a Denon AVR-4310 győzedelmeskedik.
-
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #89436 üzenetére
Ezt mgegerősitem.. Bizony job volt szerintem a tavalyi denonnál zenében... Még simán be is merném vállalni..Denon 2100 melett befutó hpltversenyben, ha lesz lehetőségem hangfal fogja eldönteni az erősitőt..
Ja és van már benne HDMI védelem, ezt nem lehet kilöni, csak az az egy bement száll el ha áram alat csatlakoztatják és túláramot kapna emiatt. -
allein
addikt
válasz
Vikthor #89435 üzenetére
Nem sértdődtem, ezért vagyok itt, hogy a lehető legjobbat kihozzam a pénzből
Amikor azt írom, hogy nem régit akarok arra gondoltam, hogy nem 5-10 éves erősítőt akarok venni. Arra gondolok, hogy ha egy ilyen szettet megveszek olyan erősítőt vegyek amivel nem lesz gondom mondjuk 5 évig és cserélni sem kell valami újabbra.
(#89434) Norbi 72 - 3D nem gond, bár, nagyon ritkán nézem otthon, inkább IMAX 3D akkor
Internet elérhetőseg szükséges vagy nem erősítére, erre nem tudok mit mondani
4K, erre sem tudok mit modani, bluray filmek ígyis szépek és nem 4K tv készülékem van
Atmos, nem tudom mi az
(#89439) Norbi 72 - láttam a szettet én is itt a ph-án
-
bajnokpityu
félisten
válasz
adodaniel #89466 üzenetére
és még többen, akik hamar rájöttek a hibákra, és bukóval kiszálltak a kábeleiből.
viszont nem akarjuk tönkretenni a topicot, mert azért valamennyi munka van a kábeleiben. én is ilyen vagyok.
szivás, amikor fele olyan drága másik diy kábelgyártó (aki maga gyártja a vezetőket is) összekötője határozottan jobb volt. és félre ne érts, nem ismerek olyan diy, vagy akár gyári kábelgyártót, ami minden árkategóriában minden kábele szuper. ezért kell minden kábelt kipróbálni fizetés előtt. -
robi-k
őstag
válasz
Norbi 72 #89455 üzenetére
"Működhet ez így,hogy ne keljen állandóan dugdosni a kábeleket?".
Az elektronika füsttel működik, ha kijön belőle, onnantól kezdve már nem működikKomolyra fordítva a szót: nagyon nem ajánlott ezt tenni, hisz a készülékek nem lesznek galvanikusan leválasztva, így az egyik készülék végfoka rá fog dolgozni a másik készülék végfokára. Ez pedig, azon túl, hogy + terhelést jelent, rosszabb esetben akár zárlathoz is vezethethet (a sztereó erősítő és az AVR végfokok kialakítása, de legfőképpen a kiadott feszültségek nagysága nagymértékben eltérhet).
-
-
Kroland25
tag
válasz
bajnokpityu #89453 üzenetére
Hm..próbálgatni sajna nincs időm,mivel keveset vagyok Magyarban vaktába kell megtennem az első lépest jelenlegi innskusti-nal biztosan jobb..
-
Dorian
félisten
-
Kroland25
tag
Helló titan IV mk3 hangfalkábelről valakinek infó?Filkor József készítené!Focal-hoz!
-
-
dunkel
őstag
válasz
Borisz76 #89267 üzenetére
Kicsinek tűnik a szoba. Háttérnek erősen ezt javaslom. A centert meg mondták, a család centere való oda.
-
válasz
mettek #89438 üzenetére
vagy egy kicsit drágábban, de többet tudó Marantz 7008-as
-
válasz
allein #89431 üzenetére
Nézd, tapasztalatból írom, ne sértődj meg mert nem ez a szándék...
Új erősítőt veszel, tele lesz szolgáltatással valszeg, de a hangja szinte 100% hogy nem fog kielégíteni és ott maradsz, hogy kiadtál ennyi pénzt és nem vagy vele boldog, máris a cserén töröd a fejed, meg azon agyalsz, hogy miért is nem hallgattál azokra akik ebben a csizmában jártak már...
Használt erősítőt vesz, egy két újabb, amúgy felesleges szolgáltatást nem fogsz elérni, de a hangja teljesen rendben lesz és imádni fogod a felsőbb kategóriás elektronikádat, fülig Jimmy effekt 100%-osan garantált.
Ha sok pénzed van, akkor meg vegyél újonnan egy felső kategóriás AVR-t, persze az enm 150-200 rongy lesz, hanem ennek minimum 3x-a.
Üdv,
Vik -
B.attila
tag
Sziasztok
100K körül milyen sub-ot ajánlanátok használt is lehet
-
lemmy9
őstag
Aki egy harctér kellős közepén akarja érezni magát hangügyileg, annak ajánlom a Lone Survivor-t.
Ki merem jelenteni, hogy az egyik legjobb háborús film amit valaha láttam.
A hangmérnöknek meg külön csókolom a lába nyomát. Szigorúan eredeti nyelven! -
allein
addikt
Üdv mindenkinek. Egy ilyen szett mellé milyen erősítő dukálna
-
redXIII
senior tag
Sziasztok. A jamo center 150 centerről esetleg tudna valaki mondani valamit hogy milyen minőséget képviselhet?
-
törölt tag
válasz
gorbep #89409 üzenetére
Nekem ismerösen csengenek szavaid..
Azért anyit hozzátennék hogy nemcsak a vezeték számit, és nem csak az anyagának tisztasága (Csabroncka szerintem erre utalt hogy azt kell megfizetni mint fajlagos vezetőképesség, mert ugye minél tisztább job minőségű a vezeték, annál drágább folyómétere) hane, a csatlakozó és a csatlakozás minősége, szigetelés jósága -itt érteni a futó erek közötti lakkréteget is- és hogy a csatlakozó minősége és demagnetizálódása szerelt kábeleknél.
Adodaniel: +1, de a 3d kép azért biztosan job mint otthon agy kisméretű LCD-n Laci arra kiváncsi. -
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #89388 üzenetére
Lehet majd beugrok egy plazába és megnézek egy 3D filmet, bár gondolom vagyis tudom azért a mozi nem olyan mint otthon.
A mozi látványt otthon gondolom sok sok Szent István királlyal lehetne elérni.Én speciel a moziban rosszabbnak hallom a hangot, mint itthon, pedig nincs durva rendszerem. Nem is szeretek már moziba járni, csak kivételes esetekben.
-
gorbep
senior tag
válasz
Csabroncka #89408 üzenetére
Azért számít, mert az osztás során a hasznos jel mértéke számít, ami a hangdobozra esik. Azaz az arány az érdekes. Ha a hangdobozod mondjuk 100kOhm lenne, akkor akkor 1000 m kábelen sem lenne jelentős teljesítmény veszteség.
Pont hogy a logaritmikus skálán a 10% veszteség 90% jele alig megkülönböztethető a 100%-tól. Legyen 1 W a hasznos jeled, az pont 0dB. A 90%-os csökkent jeled az 0.9W azaz 10lg(0.9)=-0.457dB azaz az eltérés kisebb mint 0.5 dB, ami elég kicsi azt tekintve hogy a teljes hallás intenzitás tartományod általában nagyobb 100dB-nél.
De tekerd lejjebb az erősítőd 0.5 dB-el, pont annyi... amit már jól hallasz pl 10dB eltérés az 10*-es teljesítmény viszony! Azaz az eredeti jeled a 0.1-ére csökkent. Az már komoly veszteség. Ezeket a nagyságrendeket könnyen érzékelheted, ha az AVR-eden a hangerő dB skálázású. Ha a filmen 20dB-t tekersz felfelé, 100*-ra nő a kimenő teljesítmény!!!
...Szóval fura ez a logaritmikus hallás és skála...
Bocs az elmélkedésért, de ez egy szakmai topik, hátha ezzel sikerül kicsit bemutatni mi is ez... köszönöm a türelmét annak aki végigolvasta....
BajnokPityu: Persze, beteszem az erősítőt addig középre. a DAC félútra a PC és az XPA közé, akkor pont az USB meg sz XLR is elér... bár viccesen fog kinézni. Addig mindenkit kitiltok, nehogy átessenek a cuccokon, szóval 1 hetes próba szóba se jöhet
vagy éhen halok, mert a konyha felé pont útban van...
-
Csabroncka
addikt
válasz
gorbep #89401 üzenetére
Nem vitázom veled ellentétben én nem villamosmérnök vagyok és nem is tanítok egyetemen!
Józan paraszti ésszel, miért számít, hogy mekkora az ellenállása a hangszórónak, mikor 50 és 5 méteres kábelt hasonlítasz össze?
Valóban 5 méter te általad említett kábel esetén 1% a huzal ellenállása, viszont 50 méter esetén már 10%! és pontosan a te szavaidat ismételve a hallásod pedig logaritmikus.
Szerintem - 10%-nyi ellenállás-növekedést már meg lehet hallani.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #89390 üzenetére
Most elbizonytalanítottál.... lehet hogy a 20 éves noname OFC kábelem semmivel sem rosszabb.... Köszönöm....
Viccet félretéve, nagy cumi lenne rákölteni 50e JMF-ot.... aztán semmi különbség....
Aztán Hypeolhatnám Van Damme-ot az AVX-en, hogy 50m-t elvigyenek belőle....
-
gorbep
senior tag
válasz
Csabroncka #89389 üzenetére
Kedves Csabroncka! Köszönöm, hogy felhívtad a figyelem erre, de villamosmérnök vagyok, és megtanultam a leckét..... Remélem te is.... Tudod a + és a - kábel sorba kapcsolódik a hangdobozzal...... az impedanciák között meg kialakul egy osztás, ami megadja a hangdobozra eső (legyen most frekvencia tartománybeli) komplex effektív vagy csúcsértékét, tekintsük most a rendszert szinuszos áramú lineáris hálózatnak.
Nem szeretem a fél igazságokat...... számold ki légy szíves, hogy pontosan ? Ohm is a 0.5, 1.5, 2.5, 4mm2-es 2m hosszú front kábeled..... és helyettesítsd be az osztóba....... ? százalékot is változik a hasznos jeled effektív értéke??? Na ugye......
Ajánlom figyelmedbe az Elméleti Villamosságtan tárgy mellé a mérnöki nagyságrend és becslés képességeit is..... Ma egész nap melóztam lusta vagyok kiszámolni, de maximum pár százalékot saccolok..... És akkor még a teljesítmény ezzel négyzetes, a hallásod meg logaritmikus..... szóval ha a 4 kábelt hangerőre meg tudod különböztetni...... . akkor az más nem semmi.....Ezeken a féligazságokon gazdagodnak meg a High-End gyártók.......
Ha jól rémlik 1m 1mm2- es huzal ellenállása szobahőmérsékleten 0.02 Ohm...... ami a 8 Ohm-os hangdobozodhoz képest 0.25% csupán.... Szóval ha ezt a vizsgán mondanád nálam...... megdicsérnélek, mert jól megtanultad az elméletet..... és letolnálak, mert nem gondoltad végig az alkalmazást és a nagyságrendet......
PEACE.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest