Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Ez most jól esett:
-
bajnokpityu
félisten
-
Norbi 72
veterán
Sunfire subok,HiDiamond kábelek.
Valaki hallotta ezeket,esetleg vélemény róluk?
-
DjKoxi
senior tag
válasz
xtremetuning #90288 üzenetére
Sem a teljesítményük, méretük
A kinézet meg olyan-amilyen, de szerintem semmilyen lemaradásban nincs a T12-höz képest. Egyik sem ideális, és szép berendezés a szememben, de bármelyiket szívesen birtokolnám, és szemet hunynék a kinézet felett. -
mandju
senior tag
halide bridge - hiface2 kérdésben még mindig kíváncsi lennék...
azonos áron melyik a jobb választás?
köszi
-
válasz
bajnokpityu #90286 üzenetére
Miért ne érteném?
Teljesen világos, nem tetszik neked.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #90283 üzenetére
nem érted. az a 3 cső,mind egy szteroidos shotgun, engem a macaudio legrémisztőbb borzalmaira emlékeztet.
nem a rezonáló vaslemezre, és a fekete csillogó felületre gondolok. nekem a letisztultság eszembe nem jutna erről a cuccról, inkább az amcsi nyomulósság jut eszembe.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
bajnokpityu #90282 üzenetére
A video alapján semmivel sem primitívebb kinézetre, mint a híres T12.
Sosem értettem egy házimozi alkatrésznek miért kell fényesnek lennie. -
válasz
bajnokpityu #90282 üzenetére
Rátapintottál a lényegre.
Nekem tetszik, nemesen egyszerű és letisztult. Csak azt a zongoralakk-fekete felületet nem csípem, de létezik mattban is.
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Hol tudnék utánanézni, hogy mi a különbség pontosan az Onkyo TX-SR500 és a Onkyo TX-SR501E erősítők között?
Köszönöm!
-
Borisz76
nagyúr
Az SVSound ládáit már én is nézegettem.
SB - zárt ládák
PB - reflexládákA legnagyobb modellről ez a videó volt elég megygyőző.
Szépen látszik a csávóhoz képest a mérete ...megmozdítani is alig tudja a közel 80 Kg-os motyót.A végén pedig közelről veszi a membrán mozgását.....
-
Patice
nagyúr
válasz
Norbi 72 #90269 üzenetére
Hallottad már?
(#90270) Borisz76:
Neked is csak azt tudom mondani, hogy hallgasd meg, próbáld ki vásárlás előtt. Neked kell tetszen, neked kell tudnod mérlegelni, hogy hova, mire kell, mit akarsz vele elérni, milyen hatást vársz és minderre mennyit vagy hajlandó költeni.
Tudom, nem egyszerű. A józan paraszti ész és a saját tapasztalatok vezéreljenek, ne ez a fórum!
Nem nekünk kell megfelelned.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
Borisz76 #90263 üzenetére
"...a zárt ládák alacsonyabb Hz-re képesek lemenni."
Én nem értek hozzá, de ez nettó hülyeség. Már bocs. Az, hogy milyen mély hangokat képes megszólaltatni egy mélyláda, az a hangszórótól és persze a doboz hangolásától is függ, nem pedig a doboz fajtájától.
"A reflexes ládákban a hangszóró előre mozgásánál közvetlenül mozgatja a levegőt, míg hátrafelé mozgásnál a reflexnyíláson jön ki a hang."
Amíg előrefelé mozdul a mebrán, addig a reflexcsövön megy befelé a levegő, és vice versa. A reflex dobozzal azt érik el, hogy kevesebb hang vesszen kárba, mert a membrán nem csak előrefelé tud sugározni.
Gyakorlatilag a reflexes ládákba kisebb erősítő teljesítmény is elég, pont a reflex miatt. Ezt sok gyártó ki is használja, mert íg olcsón lehet mélyládát építeni. Az ilyen olcsó ládák lesznek portzajosak, lassúak, lomhák, dübörgősek.
Reflexesből is lehet jót csinálni, csak az kb. ugyan olyan drága lesz, mint egy zárt.
A zárt ládák esetében nagyobb erősítő teljesítmény kell, hogy kompenzálni tudják a zárt doboz miatti "hangmennyiség" veszteséget, amit ugye a membrán a dobozba sugároz.
A felfüggesztéseket jól írtad (szerintem). A megmozgatásuk meg már a mögéjük tett mágnes feladata. Keményebb felfüggesztésű pillét is lehet gyorsan mozgatni, ha a mágnes fluxusa elég nagy hozzá. Na itt szoktak spórolni a gyártók!
Zárt ládánál a ládában lévő levegő segíti visszatérni a membránt az eredeti helyzetébe, igen, de a mozgatáshoz itt is kell a megfelelően erős (nagy fluxusú) mágnes.
Mindkettő esetében kell a megfelelő kakaó is. Szóval egál.
Hallottam már dinamikus, ütős zártat is. (Persze nem volt olcsó) Ez csak általánosítás.
-
Borisz76
nagyúr
20 éve "tanultam" ismerőstől aki koncerthangosítással foglalkozott.
Azóta a technika is fejlődött és lehet, hogy egy jól hangolt reflexdoboz is szép mélyre le tud menni.
Igazság szerint SOHA nem volt aktív szubládám !!!
Annó 4 db 18"-os mélysugárzóim voltak meg 2 db fémtölcséres "driver" sugárzó....összesen 6 db külön ládában amikkel zárt és szabadtéri dizsit rendeztem, vagy éppen bérbe adtam a motyót.
Nagyot szól és aránylag szépen is de ezt a kategóriát NEM lehet összehasonlítani a High-End szobai cuccokkal.
Tamoo és Liszi
Ezért szeretek itt olvasgatni mert mindig tanul az ember valamit és folyamatosan "képben" lehet / van.
-
Borisz76
nagyúr
Nekem úgy rémlik - de javítson ki aki tényleg ért hozzá - , hogy a zárt ládák alacsonyabb Hz-re képesek lemenni.
A reflexes ládákban a hangszóró előre mozgásánál közvetlenül mozgatja a levegőt, míg hátrafelé mozgásnál a reflexnyíláson jön ki a hang. Emiatt , hogy a hangszóró nem menjen tönkre keményebb a membrán felfüggesztése tehát fizikailag nehezebb megmozgatni.
A zárt ládák esetében a membrán előre mozgásánál nem csak a felfüggesztés gátolja a kifelé mozgást, hanem a membrán mögött - a ládában - kialakuló nyomáscsökkenés is húzza visszafelé a membránt.
Emiatt a "vákum" miatt a zárt ládák felfüggesztése lágyabb...azaz elviekben kisebb energiával is jól megmozgatható a membrán...mélyebbre le tud menni.
A reflex ládák dinamikusabbak, "ütősebbek".
A zárt ládák mélyebbek - frekvenciában - .Jól emlékszem ?
-
Quetz
őstag
Az előlap műanyag, a menüje pedig a 80-as éveket idézi, egyszerü feliratokból áll.
A firmware-t wifi-n keresztül frissítettem, már tegnap este is szólt, hogy van új verzió, de túl fáradt voltam, hogy nekiálljak. Reggel kiderült, hogy jól tettem, kb 25 perc volt mire végzett a frissítéssel. A szivatás, hogy majdnem végig egy villogó update felirat figyelmeztet az erősítő előlapján, hogy most nem kéne kikapcsolni, viszont van egy "rövidebb" időszak, amikor csak a zold power led villog, felirat nincs.Olvastam, hogy a str-dn1040 menüje már sokkal szebb, de annyit nem akarok a menükben rohangálni, így szerintem elviselhető.
6 HDMI bemenettel rendelkezik, meg egy ARC-os hdmi kimenettel, wifi-t már irtam, bluetooth-t még nem volt időm kipróbálni. A cd lejátszómat RCA-n kötöttem be. Van egy részletes táblázat, ahol több erősítőt összehasonlítanak, ott megtalálhatod ezeket az infokat: http://www.audioholics.com/how-to-shop/best-budget-receiver-2013
-
Patice
nagyúr
válasz
mettek #90258 üzenetére
"és egy reflexesen nem segít ha betömködjük? ahogy sokan teszik..."
Nem. Nem arra lettek tervezve, hogy zártként működjenek. Egy reflex doboz egy egységet alkot a belé rakott hangszóróval. Ha betömöd a reflexnyílást, akkor veszít az érzékenységéből és tompább lesz a hangja.
Ez a dugózás (mélyládák esetén) csak kényszermegoldás. A hatásossága attól függ, hogy a hangszóró jósági tényezője mennyire közelít a zárt dobozba alkalmas hangszórók követelményeihez.
"A zártaknak tompább a hangja, nem?"
Ezt nem tudom honnan vetted.
Akusztikai elemek elhelyezését valahogy kipróbáltad, vagy esetleg kimérted?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
devil-k #90257 üzenetére
Szőnyeg, faliszőnyeg, gipszkarton fal. Nem veszek ide paneleket, nem látom értelmét. Szerintem ezen nem javítana. Tér szűk, ez mozin nagy hátrány, szub sem tud teljesen kibontakozni. Hiába tologatom ide-oda.
Sztereó hang vállalható akusztika szempontjából.
Félreértés ne essék, nem rossz.... csak próbálom nem a földbe dugni a fejem.(#90258) KnockOut87: Erre csak a klasszikust tudom idézni: Sz@rból nem lehet várat építeni. Ne vegye senki sértésnek. Én így vagyok a szobával.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #90255 üzenetére
Egy 160ezres zárt rossz akusztikai körülmények közt is sokkal jobban szól mint egy 80ezres reflexes.
Nekem most kicsi a szoba, nem futja ki magát egyik szub sem normálisan. Legalábbis én így gondolom. Viszont a reflexesről zártra váltás így bőven megérte. Sokat javult, de az akusztika miatt még most is messze van a jótól. -
mettek
addikt
válasz
adodaniel #90253 üzenetére
az elhelyezése immár jó/jobb. 2,5 m a tv közepétől és 40-50 cm a faltól. Ennél szellősebb csak akkor lehetne ha betenném a nappali közepébe. Illetve 1-2 héten belül lesznek akusztikai elemek is. Én csak az egymásnak ellentmondó megmondóembereket nem szeretem. Ha jön itt valaki azzal, hogy vegyél 160-k-s szubot akkor annak is el kell mondani, hogy rossz szobaakusztika miatt nem jár jól vele, és nem csak azoknak kell ezt elmondani akik nem szubra, hanem pl csak frontokra költöttek.
-
adodaniel
őstag
-
mandju
senior tag
Jó reggelt!
ugyanazon árban melyik ajánlottabb vétel? bajnokpityu te ismered mindkettőt...
halide bridge vagy hiface2?
a hiface egyet és musilandot eladtam, azok nem hoztak számottevő javulást.
köszi előre is.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #90250 üzenetére
Teláltam még egy szép vasat.
-
Norbi 72
veterán
-
jeni
félisten
Üdv
Fém előlapos? Menüje milyen?Hány forrást kezel?
Van hozzá firmware egészen friss... -
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #90243 üzenetére
Gránit lap. A márványt nem tudnád megfizetni, olyan áron van. (sírköves ismerősöm hamar felvilágosított) Amíg parkettás szobában volt a mozi, a frontok és szub alatt volt gránitlap. A szub alól hamar kikerült, mert mosta az összképet. A frontok alatt a hang kicsit keményebb és dinamikusabb lett.
Mióta padlószőnyeges szobában vam a mozi, azóta a frontok alatt sincs gránit, nem tett jót neki.
Az eredeti kérdésre a válasz: Nem elvetélt ötlet szerintem, de lehet, hogy semmit nem jelent. Passz.
(#90241) KnockOut87
Ilyenkor azon gondolkozom, hogy most megint mire vagy kire haragszol?
-
Quetz
őstag
Sziasztok,
Boldog tulajdonosa lettem, egy Sony STR-DN840 erősítőnek, és hátha mást is érdekel még, hogy 1-2 bemutató darab még található a westend sony márkaboltban 65000 forintért. 1 év garanciával adják, 5-évre lehet kiterjeszteni némi ráfizetéssel. Egyenlőre ismerkedünk egymással, de teljesen más élmény, mint a 20 éves music-centerem, még úgy is, hogy annak a hangfalait hajtja meg.
-
kiki22
senior tag
Sziasztok!18 nm -re Polk 110 es vagy prososon r10 es subot ajanlotok?koszi a segitseget elore is.
-
Csabroncka
addikt
válasz
mettek #90244 üzenetére
Itt olvashatsz róla, a cikk végén.
-
mettek
addikt
válasz
Csabroncka #90243 üzenetére
ennek a márvány lapnak mi a funkciója?
-
Csabroncka
addikt
Sokan vannak közületek, akiknek van a hangfal alatt márvány lap. Szerintetek elvetélt ötlet (parkettára lesz), hogy a lapok aljára 3mm vastag parafát ragasztanék, és ezzel érintkezne a parkettával?
Gyári tűlábakon pedig a zensor 7 a kővel....... -
Oldfighter
senior tag
-
mettek
addikt
válasz
Oldfighter #90231 üzenetére
eddig 100 felől mondogatta mindenki hogy még a lektor hangfal is sok mert nem jön ki belőle a maximum rossz akusztikai körülmények miatt... De a subra költsön az ember 150k-t mert megéri és nem számít az akusztika meg az hogy emiatt benne marad a teljesítmény? Érdekes.
#90235) tomic
Én is szoktam alkudozni a MM-banJómultkor vettem egy tükörreflexes f.gépet és mondtam az eladónak, hogy elviszem hozzá ezt a 12 rongyos hama táskát is ha engednek belőle....megkaptam 8ért Nem nagy összeg de azért mégis. Szerintem kisebb összegeknél (100ezer ft-ig) nem nagyon érdemes próbálkozni de e fölött simán megpróbálható..
-
Borisz76
nagyúr
Szintén Németország és MM.
A netes honlapjukon találtam egy Logitech C920-as webkamerát.
Mondom jó lesz ez de nem neten rendeltem meg ( mert az 1-2 nap mire kihozzák ) henem bementem a legközelebbi MM-ba ami kb 20km-re van tőlem.
Ott meg elképedve láttam ,hogy 99.- eurós áron volt kitéve.
Mondtam az eladónak ,hogy a neten olcsóbb....
Erre kinyomtatott egy netes rendelőlapot, aláírta és a kezembe nyomta a kamerát.
A kasszánál pedig a "netes" árat fizettem ki.Azóta a családba már vagy 5 db ilyet vettem
-
Sasi82
csendes tag
válasz
mivamma #90234 üzenetére
A lényeg, hogy össze tudjam kötni a házimozit a bluray lejátszóval és 5.1-es hang legyen.Eddig így volt, de 2.1 volt csak.
Akkor ha elölről kezdeném, milyen erősítőt javasolnál és hangfalpárokat + sub? (A blu-ray mellé)
(100e körül)
Akkor a lemezjátszót nem tudom az erősítőre kötni, de egy sima házimozira meg igen? -
mivamma
senior tag
válasz
Sasi82 #90230 üzenetére
Most sikerült csak összezavarnod igazán
Panasonic SC-PT160: ez egy egybeépített házimozirendszernek mondott "valami" (nem megbántani akarlak), tehát ebben van erősítő is, vagy rosszul gondolom és csak a hangfalai vannak meg ennek a rendszernek. A "jet" dugót szintén nem értem.
Szeretnél még rákötni egy sony lejátszót is, ezt értem, akkor gondolom jó lenne ha lenne HDMI bemenet, vagy csak ezt az egy lejátszót szeretnéd rákötni és akkor nem is annyira fontos a HDMI, majd koax/optika megoldja.
Szeretnél lemezjátszót is hallgatni rajta, tehát kellene phono bemenet is. Ebben nem tudok segíteni, nem is nagyon tudom, hogy van-e manapság ilyen bemenet a HM vasakon.
És akkor végezetül a fekete leves
: azok a hangfalak amik neked vannak, sajnos semmilyen mértékben nem alkalmasak házimozira, sőt szvsz sokat rontanál, ha vennél hozzájuk egy viszonylag olcsó/belépő erősítőt.
(#90233) cain69 : akkor nem csak én vagyok ilyen
. (autó 25 %, lakás 15%
). Ha nem lett volna még így is jó az eladónak, gondolom nem adja oda.
-
gg72
veterán
Egy Cambridge Audio P500 sztereó végfok hangminőségben kb. milyen kategóriás házimozi erősítővel lehet versenyben? Gondolkodom a régi Yamaha RX-V2600 nagyvasam lecserélésében és az egyik opció lenne egy használt CA P500 végfok egy középkategóriás HD-s házimozi-erősítővel kombinálva.
-
Sasi82
csendes tag
válasz
mivamma #90219 üzenetére
Kedves mivamma!
Mivel lakásfelújítás miatt be van dobozolva a házimozi, így csak kb-ra tudom megmondani.
Panasonic SC-PT160 (Ez hasonlít a legjobban rá, csak az elsők álló hangfalak és nem jet dugósak) és a blu-ray lejátszó egy Sony BDP-S280.
Remélem ezekkel az adatokkal egy kicsit beljebb leszel -
mettek
addikt
válasz
Lacielvtárs #90226 üzenetére
azt azért szerintem szem előtt kell tartani itt a nagy szubos építkezésekben hogy ha sok a mély az a többi frekit nagyon elnyomhatja, torzíthatja, szóval szerintem a sok mély mellé javallott az akusztikai panel de nyilván mindenki úgy mozizik ahogy akar.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #90205 üzenetére
hát igen, pont a te tanácsod miatt gondolkodtam el egy nagyobb sub-on...
kíváncsi volnék egy nagyobb sub hogy szólna a szobámban ott ahol mondtad.
még egyenlőre nézelődök és ha már van elképzelést, akkor mindenképpen ki fogom kérni a véleményetek, az már tuti fix... -
Oldfighter
senior tag
-
válasz
devil-k #90220 üzenetére
"Érdekes lenne, ha nekiállnék alkudozni a Stream Audioval, hogy a T12-ből engedjenek mondjuk 30.000 Ft-ot."
Ööööö...... nyugodtan tedd meg! A nem akciós termékekből simán fognak engedni, mint ahogy az már nem egy esetben megtörtént.
Én az Euronics-nál is simán és sikeresen alkudtam, és ezt sokan megteszik. A teszkóban is vettek tévét olcsóbban, mint a kiírt ár!
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oldfighter #90221 üzenetére
Az más tészta, ne keverjük ide. Ha beállítanánk 10-en és mindannyian vennénk 1 db T12-t, akkor jogos lenne, hogy adjanak mennyiségi kedvezményt. Ezzel abszolút egyetértek és ebbe minden jobb helyen bele is mennek.
liszi70
Első vásárlóként nem. Annak idején bepróbálkoztam a T12-nél, de nem. Nem véletlen írom, amit.
(#90224) Oldfighter
A hűségnek megvan az ára. Általában egy cégnél vásárlok mindent és elég szép kedvezményt szoktak már adni nekem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #90217 üzenetére
" teljesen elfogadott és természetes világszerte. Még új árucikkek esetén is,"
Ha új árucikkek esetén elfogadott az alkudozás, akkor ott valami nem okés... Érdekes lenne, ha nekiállnék alkudozni a Stream Audioval, hogy a T12-ből engedjenek mondjuk 30.000 Ft-ot.
Te a Tescoban alkudozni szoktál?
mivamma
Félreértettél, nem az alkudozással van a bajom, hanem amikor ki van rakva egy termék mondjuk 50.000 Ft-ért (áron alul így is), s abból még valaki le akar alkudni 10-12.000 Ft-ot. Az alkudozásnak is van egy határa. Itt most nem erre a termékre gondoltam, hanem úgy általában.
(#90219) mivamma
Az pedig bevett taktika, amikor az eladó direkt magasabb áron rakja fel egy kicsit, hogy amikor ráalkudnak és enged belőle ne járjon rosszul.
-
mivamma
senior tag
válasz
devil-k #90215 üzenetére
Ezt ugye most viccből írtad! Ez egy használt termék, sőt tovább megyek: ráadásul hibás! Az eladó megadott egy irányárat, és kérte a leendő vevőket, hogy tegyenek ajánlatot. Teljesen elfogadott az alkudozás ebben az esetben (is), de ha jobban alszol, akkor ne alkudozzunk, hanem tegyünk rá ajánlatot!
De ebbe ne is menjünk bele szerintem jobban!
(#90218) Sasi82: kicsit részletezhetnéd azt a Panasonic-ot. Esetleg a típus sokat segítene.
(#90220) devil-k: oké, értem én, de akkor is. Nem fog neki senki, legalábbis én sajnálatból kifizetni 50-et, amikor azt mindenki tudja, hogy olcsóbban is el lehet hozni. (titokban jegyzem meg, szerintem az eladó is így gondolja)
-
Sasi82
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Egy nem túl drága erősítőt szeretnék vásárolni (30-60.000Ft), ami egy Panasonic házimozit, egy Sony Blu-ray lejátszót és egy Lenco lemezjátszót hajtana meg.
Tudnátok egy kis ötletet adni? (Esetleg más paramétert is meg kellene adnom?)
Sajnos laikus vagyok a témában.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
Sasi -
-
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Szerenék véleményeket kérni erről az erősítőről: [link]
Jó vétel lehet ennyiért?
Esetleg tudtok ajánlani más belépő szintű erősítőt mozira hasonló áron? -
Oldfighter
senior tag
-
BBéci
legenda
Nézd meg azon az oldalon a mérési adatokat, amit linkeltem. Az újabb H/K erősítőkbe, energiatakarékossági okokra hivatkozva fingilingi tápegységet szereltek. A fél szakma ezeket szidja. A másik fele nem is foglalkozik velük.
(#90200) Dorian
Aki elégedetlen, ezt egyfajta vásárlási láz is vezérli és egy darabig biztosan elégedett az új szerzeménnyel, utána megint elkapja a gépszíj és így tovább. Nem tudom, melyik a kellemesebb.(#90201) kissdani
Miért nem kértél véleményt, mielőtt megvetted az erősítőt? Annyiért nem volt rossz vétel, ha új, és évekig garanciális. El kell fogadnod, hogy feleakkora sincs a sokcsatornás teljesítménye, mint a konkurens gyártmányoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest