Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
nagy nap volt ma. Jártam a Stream audioban. Hatalmas élmény ennyi drága hifi cucc között lenni
Nagyon jó a demoszoba is.
-
fenyvesik
csendes tag
Pár napja kezdődött kb 4x fordult elő, hogy hangos pattanást hallottam valószínűleg csak a jobb oldali front hangfalból. TV Samu 48H6400 kb 1 hónapos, erősítő Denon 1611, frontok Dali Zensor 5. Érdekes hogy csak akkor pattant ha tv ről Youtubon ment a zene optikain átlőve a Tv böl az erősítőbe. Tegnap érdekes módon IPTV- ből az erősítőbe menő SAT/CBL HDMI bemenet már a hangot nem is lövi ki csak a képet. Hang nuku. Lehet az a bemenet behalt? Persze gari erősítőre 2+1 év volt ha jól emlékszem a nyáron le is járt. Most a hangfallal is gáz van vagy erősítő? Horndistribution garis volt. A frontok ujjak csak 1 évesek.
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
Aktív subot keresek leginkább zenére, egy kb 25 nm-es szobába. 40-50 ezer körül áldoznék rá, használt is megfelel. Mivel nem vagyok benne a témában, így tudnátok nekem ajánlani pár típust, amit érdemes keresni? (a nyílt vs zárt kérdésben nem jutok dűlőre, volt egy ideig egy kef subom, az zárt volt, de végül el lett adva)
Köszi előre is!
-
kabar
senior tag
válasz
Lacielvtárs #89992 üzenetére
Plusz még az újaknál netrádió mellett lehet HDMI bemenetet váltani.
-
válasz
Lacielvtárs #89990 üzenetére
na szép, én meg a thomsonom helyett mindig szerettem volna Yamahat
erre most meg Denont nézegetek -
Anubis_9
addikt
válasz
Lacielvtárs #89987 üzenetére
Hát nekem az előző Yamaha RX-V540 erősítőm 11 évig szolgált, amikor is eladtam.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anubis_9 #89983 üzenetére
Nekem egy Sony STR-DN1030-as vasam van.
Jelenlegi céljaimnak megfelel....szól.
Azért a Dali Ikonok mellé majd beszerzek valami komolyabb vasat.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #89827 üzenetére
Ez a 300 elég optimista becslés. Angol ebay-es árakat nem venném itthon mérvadónak.
Pl. a P1000-nél csak személyes átvétel van, ő hirdet egy procit is, de ott is kiemeli hogy csak angliaiak licitáljanak. Egyáltalán nem biztos, hogy rávehető hogy külföldre eladja. Még úgy sem, hogy te szervezed a futárt. Legalábbis vannak ilyenek. 300ért sokan rápróbálnálak erre a párosra ha itthon olyan egyszerűen elérhető lenne. -
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #89980 üzenetére
Az oldalsó falaknak nem kell közel lenniük, sőt! Utána lehet olvasni a neten számtalan helyen a hangsugárzók elhelyezésével kapcsolatban, nem sok helyen fogsz olyannal találkozni, hogy legyen közel az oldalfal. Az adott szoba és kívánt elrendezéshez kell igazítani az installálást. Egy kis szobában kénytelen vagy viszonylag közel tenni a falhoz őket, hogy legyen köztük hely egy vászonnak.
Abban valószínűleg igazad van, hogy a hosszabb oldalra pakolva a rendszert jobb sztereót lehet kihozni, de ennek elég súlyos ára lenne. Megszűnne a kondisarok, átvenné az egész hifi a nappalit és szerintem az ablaka is ott lesz a szobának. Ha nem elég széles az az oldal, akkor megint csak rá kell tolni a falra a dobozokat a vászon miatt.
Itt viszonylag kevésnek tűnik a rövid oldal, de ez is leginkább azért gond, mert a kanapét és a hangsugárzókat behúzva a szobába nem lehet tőlük közlekedni. A hallgatói pozíció semelyik elrendezésben nem jó a falra tolva.
Nem akarok fórumtársak neveivel dobálózni akiknél elég jó az akusztika (minimum az enyémhez viszonyítva), annak ellenére, hogy aszimmetrikus és/vagy a hosszabb falon van a cucc. Nem ezen múlik, a hosszabb falon is meg lehet találni a megfelelő beállítást.
Egy konkrét példa, tavaly egyik hifisón ott volt egy nagy TAD hangfal egy óriási szoba "közepén". Falak közel-távol nem voltak. Nekem nem hiányzott, szerintem másnak sem.
-
kissdani
senior tag
Szerintetek tudja egy H/K AVR-370 a hdmi pass through-ot, magyarán átengedni a képet kikapcsolt állapotban? Ezt be kell valahogy állitani? Mert sehol nem találom vagy egyszerüen nem tudná?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
dunkel #89971 üzenetére
Én másként látom. Egy hallgatói helyiség számomra olyan mint egy cső vagy egy tölcsér. Az egyik végéből indul el a hang, kihasználva az oldalfalak akusztikai jellegét. Ugye sokszor mondjuk azt, hogy hagyjunk helyet a frontok körül, de ezt azért a végletekig nem lehet elvinni. A hosszabbik falon való elrendezés ezért is káros bizonyos szempontból a hangzásra; az "oldalfalak" túl messze vannak. Arról nem is beszélve, hogy ennél a megoldásnál a hallgatói pozíció a hátsó falon van szinte.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #89977 üzenetére
Élzeni?
-
dunkel
őstag
válasz
B.attila #89972 üzenetére
Azt, hogy nem vetted észre a szub hiányát 2 dolgot jelenthet:
1. amit írsz, nagyon kevés oda a szub (biztos kevés, de ennyire nem lehet az!)
2. nincs jól beállítva a basszus menedzsment, fel kellett volna tűnnie a szub hiányának
3. nincs is szükséged szubra, úgysem hallod -
Borisz76
nagyúr
válasz
Anubis_9 #89951 üzenetére
Nálam is ez van.
PC-ről nézek filmet és játszom is....mindezt egy 55"-os LCD-n. Az erölködőn keresztül megy a kép a tv-re.
Ha az erősítőt átkapcsolom rádióra vagy más forrásra akkor a képet is elveszi.Megoldás ha rádiót akarsz hallgatni szövegszerkesztés, weboldalak olvasása közben a netes rádiók.
Most is szól
-
B.attila
tag
tegnap filmnézés volt, nagyából rendben is volt minden
de most az előbb észre vettem hogy a sub a porszívózás után nem lett vissza dugva a konnektorba
tehát akkor
1. szart sem ér a mostani kis sub-om bár (ezt sejtettem)
2. olyan kasuki vagyok hogy nekem nincs is szükségem ilyen cucra (ezt nem szeretném hogy bebizonyosodjon)
úgy hogy kell szereznem kölcsönbe valami emberes sub-ot hogy végére járjak a dolognak
mert 100k nagyságrendben nem szeretnék feleslegesen pénzt kidobni
ki kell derítenem hogy kell-e valamilyen jobb sub
egy ilyet Jamo SUB 260 bármikor kölcsön tudnék kérni,érdemes vagy jóval feljebb keressek és ha igen akkor honnan lehetne kölcsönözni valamit -
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #89969 üzenetére
Az, hogy a hosszabbik falon van a mozi nem eretnekség és nem teszi lehetetlenné egy normális hang elérését. Az aszimmetrikus szoba elrendezés megint csak nem probléma.
Ha megnézed, alapvetően praktikusabb mint hosszában a kondisarok helyére betenni a mozit. Én azt leválasztanám egy függönnyel vagy gipszkartonnal vagy valamivel, szerintem nem emeli a nappali összképét.(#89970) sbazsi
A biamp lényege, hogy külön erősíted a magasat és külön a mélyközepet. Erről is volt sokszor szó, használd a keresőt. -
sbazsi
veterán
válasz
Norbi 72 #89968 üzenetére
A bi-amp lényege nem pont az, hogy nincs mélyláda?
Jelen esetben két kábel megy 1 hangfalba, a közép-magas és a mély.Közben rájöttem, hogy rosszul kötöttem be, a magasat a zone2-re tettem, nem pedig a 7.1 extra hangfal csatijaira.
Most szól az első, és a hátsó hangszóró is a hangfalban.
-
Oldfighter
senior tag
Ez a fajta elrendezés több sebből is vérzik. Aszimmetrikus, a szoba méretéhez képest alúlépített összetevők......Ez a torzított kép se sokat segít. Kevés ide az a mélynyomó,, de ez most itt a legkevesebb ami szemet szúr az embernek. Az a center mit keres pl a tv mögött???? Különböző magasságokban vannak a hátterek, a frontok meg egyenlőtlen távolságra a centertől. Nem tudom, hogy a valóságban mekkora a szoba, de ezt az egészet kilencven fokban elforgatnám, mert úgy tűnik, hogy a hosszabbik falszakaszon van itt a frontoldal.
-
sbazsi
veterán
Adott egy Onkyo TX-NR609 erősítő.
És egy Sony SS-LB555AV hangfal. (meg annó az ehhez kapott center, és két hátsó hangszoró is)
Ebbe a hangfalba bele van építve a mélynyomó, külön sub bemenettel.Kérdésem, hogy hogyan kell bekötni, beállítani az erősítőt, hogy a hangfal a legmegfelelőbb jelet kapja?
Az erősítő leírásában találtam bi-amp hangfal bekötési módot, és így kötöttem be.
Vagyis az 5.1 részből kijövő jelet rákötöttem a hangfal mély bemenetére, a zone2 jelet pedig a magasra.A menüben beállítottam, hogy bi-amp hangfal van, de valahogy mégsem az igazi.
Az első hangszorókból (magas) nem jön semmi, csak a hátsó mélyekből. De ott mintha minden jönne.Mit csinálok rosszul?
-
kabar
senior tag
válasz
Anubis_9 #89951 üzenetére
Nehogy 10 perc alatt feladd! Ha meglenne még, megnézném hogyan oldottam meg az enyémen (bár én nem egészen ezzel szenvedtem), de már eladtam. Nálam volt majd egy évet, de amikor jött egy vevőjelölt olyanokat állított be rajta, hogy csak néztem (akkor jöttem rá a reset áldásos hatására). Sokat tudnak már ezek az erősítők, a legtöbbünk jó ha az 5-10%-át kihasználja. Legfeljebb sokan nem ismerik be.
-
-
-
Osynho
addikt
Denon 2106-ot adtam el 40ért pár hónapja. Valami ilyesmit keress, zenére is jó, persze bizonyos szintig, de ilyen 3 utas Pioneerek mellé bőven sok.
sgery: Ezzel az elrendezéssel nem csak a mélyekkel lehet baj.
Szerintem nagyon messze vannak egymástól a frontok és a hátterek is, a falra van tolva a 2 első, a kanapé sincs jó helyen. A 2 háttér nincs egyforma magasságban (a bal oldali előtt egy virág van?
), a center is fura nekem.
-
dunkel
őstag
A hátsó falra tolt kanapén ülve nem lesznek jók a mélyek bármilyen szubot veszel.
A JE hangfalat el kellene húzni a faltól ha rá van tolva, ez nem látszik a képen. Tippre kb. olyan távra legyen a centertől mint a BE, ha a center középen van.
Mik a szoba méretei?(#89939) TCr
Attól függ mit szeretnél. Kategória ugrás nem lesz. Dögösebb hang igen. -
kabar
senior tag
válasz
Anubis_9 #89944 üzenetére
Onkyo-nál már nem emlékszem, de a Yamaha Input/nett rádiónál/video out menüjében be lehet állítani melyik video bemenet menjen a kimenetre. Valamit trükkközni kellett a 906-nál is azt hiszem. De ott azt hiszem csináltam egy külön AV bement csoportosítást azt hiszem. Ezt próbáltam a Yaminál is, de ennek nem olyan rugalmas a bemenetek hozzárendelése. Különösen nem a 2010-esé.
-
-
Anubis_9
addikt
válasz
Lacielvtárs #89942 üzenetére
Pontosan! Minden eszköz az erősítőbe fut!
Ti nem így szoktátok? Csak azt nem értem, hogy hogy fog működni az, hogy mondjuk neteznék a gépen, de közben szólna a netrádió az Onkyo-n keresztül. Ha az erősítőn a szg. bemenetet választom, nem fog szólni a netrádió.
Ha átváltok netrádióra, nem fogom látni a TV-n a szg-et...
Ti hogy szoktátok ezt?
-
Anubis_9
addikt
válasz
Lacielvtárs #89937 üzenetére
Inkább túl korán volt a reggel.
Nem erre gondoltam: a netrádiót az Onkyo játszaná wifiről, de írhattam volna azt is, hogy be van dugva egy pendrive az erősítőbe és arról válogatnék, játszanék zenéket. De hogy fogok átváltani a szg-ről az Onkyo-ra a TV-n, ha csak egy bemenet van a TV-n?
-
TCr
veterán
Srácok, szerintetek megéri váltani DALI Concept 2 + Concept center szettről erre Polk Audio RTI6 + RTI4 + CS2 szettre?
Ha jól emlékszem van itt olyan fórumtárs, akinek RTI hangsugárzói vannak.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Ma kapom meg a HDMI kábelt, amivel a számítógépet kötöm az új Onkyo TX-NR636 erősítőmhöz. Ezáltal a video jel is az Onkyo-n át megy. Az LCD TV-be csak 1 HDMI fog csak befutni, mert a BD lejátszó is az erősítőbe fog bemenni.
A kérdésem: hogyan fog a jövőben az megvalósulni, hogy számítógépezem (LCD TV a monitorom) és közben netrádiót hallgatok az Onkyo-n? Vagyis magyarán hogy tudok váltani bemeneti forrásokat a TV-n számítógép és BD lejátszó közt.
Korábban a TV-n kiválasztottam azt a HDMI bemenetet, ahogy a szg futott be, az erősítő pedig ezektől függetlenül (nem volt rajt HDMI csatlakozó) szólt, optikai csatlakozóval.Bocs, ha bonyolultan hangzik, de így látatlanban nem tudom elképzelni, hogy is lesz.
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Van egy kis időm foglalkozni a hifimmel ezért írok most
Szóval mióta elkészült a kocsimba is a hifi azóta jöttem rá, hogy az jobban szól. De főleg a mély ami tisztább ott, a közép és magas az továbbra is a házi hifin a best. Szóval a legnagyobb gondom a méllyel van.
Ez lenne a rendszer:
Erősítő: Yamaha RX-V659
Fornt: Quadral QLX185
SW: Yamaha YST-SW515
A közép és a center kisebb quadral qlx-ek.
Itt egy kép a szobáról és az elhelyezésről.Mi a vélemény? Hogy tudnék a mélyen javítani? Mostani SW kuka és vmi zártat a helyére?
Vagy felesleges javítgatni, kuka az egész és új rendszer? Az 5.1 annyira nem izgat, sok filmet nézek de annyira nem zavar, ha nincs térhatás, főleg hogy a hátsó hangszórók inkább oldalt vannak..
Ha a sw-t letiltom és a frontra küldöm a mélyet az se dob sokat, picit tisztább de kevés és nagy hangerőn már nem is szép.Meghajtás pc-ről megy illetve NAS-ról. Asus xonar u7 a jel átadója coax kábelen digitálisan, míg a nas-ról optikán jön a hang. Tudom, hogy nem a csúcsok csúcsa, nekem ez már bőven elég meghajtásra.
-
Mankó
veterán
Havernak keresek házi-mozi erősítőt zenére, mozira. Jelenleg 2 db 3 utas Pioneer álló hangfal megy rá, később lehet ki lesz egészítve 5.1-re. Rádió is fontos neki. Túl sokat nem tud, nem is akar rákölteni.
Itt a közelben találtam egy ilyen erősítőt Onkyo TX-DS494. Tűrhető 30 ezres áron.
Véleményeket kérnék róla, megéri e az árát, stb.
KösziSzerk.: Más ajánlatok is jöhetnek ilyen 30, max 40 ezres árban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
hétalvó #89927 üzenetére
Ezzel mondjuk kivételesen egyetértek. Ki kellene próbálnia pár komolyabb drótot. Persze nem azt mondom, hogy feltétlenül hallani fog valamit ... de ki kell próbálni!
Ha lecsengett nálam is a cserebere ... utána tudok kölcsönadni.(#89926) home98: Használd a link gombot! Kezdő szettnek jó lehet. Legalábbis sokkal jobb mint a bögrék.
-
home98
csendes tag
Sziasztok!Erről a párról mi a véleményetek?
http://hardverapro.hu/apro/magnat_990_set_eger_szett_51subbal
http://hardverapro.hu/apro/pioneer_vsx422_51_hazimozi_erosito_hdmiköszönöm
-
Gabesz26
senior tag
válasz
cintula187 #89923 üzenetére
Ha csak annyit hallasz, hogy hangosabb, az még nem nagy baj
, attól még maradhat a korábbi kábel, csak feljebb kell tekerni a hangerőt. Ha már más különbség is kihallatszik, na onnantól kezdődnek majd a gondok...
-
válasz
cintula187 #89906 üzenetére
'Forum társtól kölcsön kaptam egy szépséges táp kábelt.....Remélem nem csak magamnak beszélem be de pár zenénél, mintha vissza kéne vennem a hangerőt evvel a kábellel, mert hangosabb lett."
Tök jó hogy így érzel, de muszáj elmondanom, szerintem csak magadnak beszéled be. Ha a tévé hátuljába dugott "szépséges" tápkábelek és a gyári kábel hangja között között te különbséget érzel, akkor két út van előtted. Vagy kíváncsi vagy, hogy valóban van-e különbség és akkor szabályos vaktesztet végzel, vagy tökéletesen elégedett vagy a most hallott eredménnyel, és nem érdekel az igazság.
-
Urak a Denon 1802-ről belépő szintre mi a véleményetek?
a cav dp265 ht (5.0) mellé jönne@Sanci:
mielőbbi gyógyulást neked -
törölt tag
Beteg vagyok jelenleg és vasárnaptól más ügyben ugyan,de egy hétig előreláthatólag nem is leszek internetközelben (semmi komoly:láz ,nátha, köhögés hasmenés ezerrel) Jó fórumozást mindenkinek! 19-én jövök visssza teljes erővel remélhetőleg.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
cintula187 #89906 üzenetére
TV hátuljáról kicsavarod azt a két csavart és leveszed azt a műanyag vackot, utána befér az új tápkábel. Ennyi a történet. (Én pont ma raktam vissza.)
-
cintula187
addikt
Tanácsot kérnék ismét. Forum társtól kölcsön kaptam egy szépséges táp kábelt.
Egy spéci rögzités van a tv hátán a tápkábelnél.
A kölcsön kapott kábel nem marad benne a tévében.Kellemetlen ez így. Viszont most megkapta az erősítő.
Remélem nem csak magamnak beszélem be de pár zenénél, mintha vissza kéne vennem a hangerőt evvel a kábellel, mert hangosabb lett. -
Anubis_9
addikt
Tegnap átvettem az új Onkyo TX-NR636 erősítőm. :-) Még csak ismerkedünk egymással, mert sok újdonság van benne az előző, 11 éves Yamahámhoz képest. Egyelőre nagyon meg vagyok elégedve vele.
Elsősorban házimozira használom majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest