Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
Most néztem, egy igazi ritkaság avx-en, és még szép is
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #65597 üzenetére
Találó a név.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Csabroncka #65593 üzenetére
Igen, létezik. Pityu sem véletlenül írta. Sőt még működik is. Tökéletesen.
Nekem annyi bajom van vele, hogy szenvtelen, nem hallom úgy a változást, mint zenével.Jobbat mondok : kábel bejárató.
cable cooker
-
Rebell
senior tag
válasz
hétalvó #65587 üzenetére
"ugy latom egy hitetlen " remélem ezt most nem a kérdésemre vissza vezetve értetted
nem hitetlen vagyok, de még nem találkoztam ilyen Audio CD-vel.
De mint kiderült a Bowers hangfalakhoz kapta a kollégám még pár éve.A bejáratásban nem kételkedem, mivel én is átestem már a tűzkeresztségen. (új erősítő , új kábelek , új hangfalak)
Új nő? az most drága mulatság lenne.
-
Dorian
félisten
válasz
Csabroncka #65593 üzenetére
Igen, létezik: az összes olyan
-
Csabroncka
addikt
válasz
xtremetuning #65591 üzenetére
Hangfal bejárató CD....
"Tényleg létezik olyan , hogy hangfal bejárató CD?" #65581
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Hifis topikban is megkérdeztem, de felteszem itt is, több szem, többet lát.
Alaphelyzet:
Van egy pár CAV DP300-am, de elhibázták, és 2 baloldalit küldtek. Most mivel asszimetrikus kialakítású, ezért nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.Felajánlották, hogy kicserélik egy pár CAV DP288-ra. Szerintetek?
Más opció nincs, vagy marad, vagy csere.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Csabroncka #65590 üzenetére
Kik találnak ki mit ??? - ezt most nem értem.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Rebell #65581 üzenetére
Ilyenről eddig még nem tudtam, de eszméletlen, hogy emberek mit kitalálnak, hogy átb@sszák a delikvenst.
Már csak azért is megéri Zenével járatni, mert különbséget tudsz majd tenni - vagy közben kábelt cserélsz sok ezerért és betudod annak
Én sajnos nem tudom megállapítani, mert mindent cseréltem alóluk .. szinte
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #65583 üzenetére
ugy latom egy hitetlen
meg a gagyi hangszorok is sokaig jarodnak.
1x menj be hifibarlangba, ha meg letezik es kerd meg oket, hogy mutassanak neked be egy nyers es egy par bejaratott tannoy-t. napokig jaratjak eladas elott es evek ota ezt teszik. gondolod veletlen?
persze mindenki azt a tannoy-t vesziez olyan hit kerdes, mint, hogy hiszunk a kabelekben vagy nem.
es igen hiszunk a bejaratasban is. -
PonPon
senior tag
Sziasztok!
A HDMI over Ethernet-ről valakinek van tapasztalata, működik jól?
Ilyet néztem:
HDMI Extender Signal-HD Cat5e/6, 3D
szerintetek? -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #65580 üzenetére
Ha egy hangdoboz (igazából itt hangszóró) gyengébb tudású, akkor előbb eléri a képességei határát, tehát nem tud tovább finomodni, hiába járatódik jobban a pille, meg a perem, meg minden, úgysem jönnek át rajta pl. az egyre finomabb részletek.
Rebell:
Semmi értelme ilyesmivel vacakolni, használni kell, aztán bejáratja az magát. Legalább az első időben folyamatos örömködés lesz, hogy már mennyivel jobban szól. Gondolom nem havonta veszel új hangdobozt. -
Peak
addikt
válasz
Rebell #65581 üzenetére
késziteni is tudsz.
generálsz fehérzajt 1 csatornára mondjuk 192kHz/24bit samplen, majd azt inverzbe forditva beteszed a másik csatornának.
a két hangfalat egymáshoz közel téve egymás felé fordítod, mondjuk egy fél méter közzel, illetve a két hangfalkábel is egyformának kell lennie és hajrá -
Rebell
senior tag
válasz
xtremetuning #65580 üzenetére
Tényleg létezik olyan , hogy hangfal bejárató CD? munkatársam mondja, hogy neki van és a hangfalakat "HZ-ként" dolgoztatja meg? a mélytől a magasig. Gondolom a magasaknál már nagyobb lépésenként megy felfelé
és ajánlatos a szobát elhagyni.
Túl magas tartományban nem reped az üveg vagy a TV?
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #65574 üzenetére
Igen, mert a tapasztalataid a kifinomult hangú cuccokkal vannak. Ilyen alap dobozoknál az első 20 órában van jelentős javulás, aztán még finomodik 100 (talán 200) óráig. Utána meg már nem tud.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #65569 üzenetére
168 órából 100-at működjön a házimozi rendszer? Kevesen hajlandóak rá, én sem. Pedig nagyon be kellene járatni az Arcam AVR380-at és a szubkábeleket.
-
gyurczy
őstag
válasz
xtremetuning #65569 üzenetére
Mi ez, nagyot mondó verseny?
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #65566 üzenetére
Nagyon sok hangdoboz esetében valóban kevés még a 200 óra is, számítottam rá, hogy meg fogod jegyezni.
Egy biztos, a 100 óra nudli. -
TCr
veterán
Lehet még licitálni, vagy lezárult az árverés?
-
Rebell
senior tag
A Bejáratás nem márol - holnapra történik. Nekem is Obsidian szettem van, de mire megjött a doboz "ereje" dinamikája az nálam kb. 1 év volt. Hozzátenném, hogy nálam nem 7/24-ben volt járatva a doboz.
Ha megszoktad, hogy a JBL mellett is 1 Sub dogozott, akkor itt is kelleni fog. hogy mennyire passzol majd hozzá,az más kérdés.
Nekem 1 Powercube10es van mellette Subként és megelégedéssel használom.Viszont ha szereted a keményebb Basszust, akkor én Onkyo erősítőt ajánlanék mellé.
Én cserélgettem pár erősítőt és az Onkyo jött be.
sztem ez van pariban az Obsidian dobozzal.
üdv.
szerk: Kábel: legalább 2,5ös normális kábelt vegyél. (ne autohifi kábelt)
-
Teng
aktív tag
Tudom, hogy nem átmérő alapján választanak, de gondolom azért nem 1mm-es javallott azért is kérdeztem rá (igaz a JBL nél a gyárijával ment, de ott figyel az egyik ládikámba 2-2,5mm-es réz is
)...
A bejáratás hány napig tart? És mit értesz normál hangerő max -20-25dB ?
Köszönöm a segítséget
-
hétalvó
addikt
azert a kinai 2,5-es rezet nem kell varni, hogy bejarodjon
kezdokabelnek ajanlanam a zajban kaphato condufilokat, megse kinai, de semmi extra, utana jon a kacsas 4-es, a kovetkezo pedig mar csak probalgatva. diy-ban best buy a sima rez habia. hattereknek 4-es condufilt hasznalok eppen 700/m-ert vettem kb.
bar mostanaban nezegetem az ortofonokat 2x3mm2 occc es 10000 na az egesz jo boltnak tunik.
osszekoto csere utan hangfalhuzgalas, de jo
sok lett a mely
-
-
Teng
aktív tag
Wharfedale OBSIDIAN 600 szetthez milyen átmérőjű vezeték ajánlott?
A JBL CS178 5.1-et fogja leváltani, szerintetek ki tudja váltani teljes egészébe, vagy 5.0 ként kévés az Obsidianba a mély és mindenképp kell egy aktív sub hozzá?
(Mert azon gondolkozom 5.0 ként adjam el a JBL-t és a sub maradjon)
Ezt a hangfal szettet még be kell járatni? Ha igen milyen bejáratási módot' javasoltok?
-
MaUser
addikt
válasz
#09634560 #65548 üzenetére
Ezeknél az integrált csúcsvasaknál (Denon szönyeit is ide értve) mindig azon gondolkozom, hogy ezeket azért tervezték így, mert Japánban a foglalt helyi is komoly szempont vagy egyszerűen az utóbbi 7-8 évben a két réz bevonatos külön ház/trafó dobna az áron vagy 30%-ot.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #65547 üzenetére
Proci-végfok rész egész szépen el van szeparálva. Nagyon komoly darab.
De a fent lévő VSA-AX10i-S is -
Norbi 72
veterán
Pio-szörny az AVX-en:[link]
Szép darab..
-
Norbi 72
veterán
Nagy a csend itt.Alszotok,melóztok,vagy nézitek a havazást?
(#65544) Patice Nézik?
-
MaUser
addikt
válasz
muzsikpeti #65539 üzenetére
Igen, nekem is jelentősebbnek tűnt a v/w difi, mint a 826/926. Persze ez simán lehet a bolttól csodálatos akusztikája miatt is, mert egy nagy hodály volt az egész. Btw, pénteken kezdem a bejáratást, majd beszámolok.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
MaUser #65416 üzenetére
Hogy ezt mennyire így hallottam én is. Egyszerűen "focalosabb " a 826w mint az új 926- os!
De ezt az áruk is sejteti, 826w 720e ft, a 926 pedig 600e ft!
Ami még érdekes, hogy a sima 826 és a w között is mekkora a különbség. Pedig nem sokkal drágább.
Én el is adtam a 816v met, és mivel sikerült vennem egy cc800w centert, így most beszerzés alatt van egy új 826w. Hátra perpill maradnak a 806v- ék, de lehet oda is szerzek egy 807w-t. -
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám:adott egy Sony BDP-S1100 BR lejátszó és egy Onkyo 494 -es erősítő koax-al összekötve.
USB-ről MKV fáljok esetén DTS hangsáv nem megy át csak sztereó és DD5.1
DVD-ről DTS és DD 5.1 is rendben megy.Tanácstalan vagyok...
Köszönöm a segítséget -
mandju
senior tag
Kösz a válaszokat. Most Excalibur tápkábelével használom. A nagy Denonhoz jó volt...
Egyébként én is használtban gondolkozok... Sefter által kínált supra lorad jó lehet vajon?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #65526 üzenetére
Igen, ami szilikon szigetelésű kábel, az mind ónozott réz.
Bár a CA 650-hez lehet érdemesebb komolyabb, drágább kábelt is passzítani.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #65525 üzenetére
akkor a beldent kivettnném a hszből, mert azt rosszul tudtam. de a sodrott mbcu (szimplán szilikon szigetelésű 2.5ösnek kértem mindig a villanyszerelési boltban, ezért nem tudom a nevét) kábelből mai napig használok egy fonottat... sok éve megvan,de az 5ös fonat már alapszinten jól szól.110Ft métere az ereknek, bals 900Ft, iec meg kácsás 350Ftos.
arra kell vigyázni,h fonással kb 30%ot rövidül a drót.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #65523 üzenetére
Fapaci T1 tápkábele Belden, nem éppen puha hangú. (Pedig az is ónozott réz ha jól rémlik)
Low-budget kategóriában ilyen puha hangú pl. a szilikon szigetelésű sodrott ónozott mbcu kábel. Régen Toobee csinált belőle jópár tápkábelt.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #65515 üzenetére
Értem. Nem mintha terveztem volna, húzós lenne az ára, mire ideér. De ha kint lennék, 60k-t csak megérne.
BBéci: Neked mi a véleményed a DIY kábelekről? Már múltkor is megakartam kérdezni. Gondolom a tesztelések miatt csak komolyabb gyártók kábelei vannak nálad, de hátha...
-
BBéci
legenda
válasz
mandju #65519 üzenetére
Annyiért DIY, vagy használt kapható. Legolcsóbbak, amiket ajánlani merek, a Supra és az IsoTek. De egyiket sem adják újonnan 15-ért, vagy kevesebbért.
(#65520) eboostr
Az 50 %-ra állított hangerő szabályozó sem volt normális, az még sokkal erősebb mélynyomók esetében is kevés szokott lenni. -
mandju
senior tag
Cambridge Audio 650R-t ki milyen tápkábellel etetné? 15e-ig bezáróan?
-
-
burtione
tag
válasz
MaUser #65514 üzenetére
van igen, ott állithatom a sub db-jét -10től +10-ig az 0-án van, de semmi változás ha tekergetem, az LFE is 0, de ott sem történik semmi ha változtatom, abban a menüben van még D. range comp, de arra sincs semmi reakció...hát, állandóan zúgott, mivel csak próbára hoztam, viszont, volt egy másik Sub az csak 15 watt volt, de legalább szólt ha halkan is...emez meg csak zúg, mint mikor két kábel összeér..
Megvan....kábel probléma...pedig a dvd-re is ezzel van rákötve...nem értem, de megvan a gond
-
burtione
tag
válasz
MaUser #65514 üzenetére
van igen, ott állithatom a sub db-jét -10től +10-ig az 0-án van, de semmi változás ha tekergetem, az LFE is 0, de ott sem történik semmi ha változtatom, abban a menüben van még D. range comp, de arra sincs semmi reakció...hát, állandóan zúgott, mivel csak próbára hoztam, viszont, volt egy másik Sub az csak 15 watt volt, de legalább szólt ha halkan is...emez meg csak zúg, mint mikor két kábel összeér..
-
MaUser
addikt
-
-
burtione
tag
válasz
MaUser #65511 üzenetére
hát van egy olyan lehetősé, hogy setup, ott birom állítani, hogy legyen rear, front, subwoofer, meg, hogy kicsi legyen vagy nagy...beállítom a subot Yes-re, átraktam afd-be, és a test tone-nál nincs sub, csak a többi hangfal...de ahogy be van dugva, a sub hátul, ami tuti jó helyen van, csak zúg állandóan..
-
MaUser
addikt
válasz
burtione #65510 üzenetére
Ezt nem értem. Test tone-nál amikor végigmész a hangfalakon, csak az öt hangfal van? Ha ott nem jelenik meg hogy tesztelné, akkor nincs engedélyezve a menü-ben.Fejből most nem rémlik, hogy melyik menu a négy közül, de egyiknél tudod állítgatni, hogy melyik hangfalad rákötve.
Ha a kijelzőn megjelenik az sw felirat, akkor test tone-nál is meg kéne jelennie, hogy teszteli, max nem hallod. Ekkor vagy az erősítőnél van a hangereje levéve, vagy valahol gond van.
-
Mankó
veterán
No új fejlemények az "Xbox alatt nincs mély" problémához.
Ugye 2 eszköz van az erősítőre kötve, egy Med600x3d és az xbox 360. Egy kácsa féle high speed hdmi kábellel és a média lejátszóhoz adott hdmi kábellel.
Tegnap sokadik tanácsra, ráadtam még hangerőt a sub-ra 50-ről kb. 66-ra. A kábeleket megcseréltem, és újra kalibráltattam a rendszert... és nem hittem a fülemnek.
Olyan dinamika jött elő a filmek alatt, hogy libabőrös lett a hátam. Xbox alatt is van már mély, de játékja válogatja, hogy mennyi. Viszont ha a subnak adok +6 db-t akkor már minden alatt van kellő mély, nem úgy mint a múltkori +12 db-eles beállítással, akkor is csak a center szólt.
Úgy néz ki a kábel volt a ludas. Na de ki hitte volna, hogy 2 high speed kábel esetén a box kevesebb mély hangot ad le a média lejátszó gyári kábelével, mint a kácsáéval, s hogy a média lejátszó a kácsa kábellel kevesebb dinamikát sugároz.
A mostani vágások Front, Sorrund 80 Hz, Center 70 Hz, LFE 120 Hz. Vagy ennyire jó a Boston hangfala, vagy jól sikerült kialakítani az akusztikát, vagy nekem van nagyon bot fülem.Lehet, hogy minden beállítás összessége adta ezt a hátborzongatóan jó hangélményt, de a kábel dolog tuti benne volt.
Köszi utólag is mindenki segítségét.
A beállításokat felírtam, már csak a finom hangolás marad hátra.
-
burtione
tag
Sziasztok. Van egy Genius 5005-ös mélyládám, igen tudom, hogy nagyon ócska meg minden, de csak ki szerettem volna próbálni, hogy ha rákötöm az erősítőmre, akkor mekkorát szól, mivel szeretnék venni mélyládát, de fogalmam sincs, hogy mekkorát kellene. De sajnos nem sikerült megszólaltatni (sony str-bd830-cas erősítőn), pedig beállítottam, hogy észlelje az erősítő a ládát, de az csak zúg egyfolytában. Pedig mindkettő működőképes 100%...ötlet?
-
Peak
addikt
válasz
Mr Bond 007 #65501 üzenetére
Érdekes módon én hasonlókat tapasztaltam egy B&W 685 szettel + NAD erősítővel kapcsolatban. Elsőre hihetetlen ütős, preciz, aztán 1,5 óra után a Pink Floyd - Dark Side of the Moon + The Corrs - Unplugged után rohadtul elfáradtam, a fülem is.
-
Mr Bond 007
őstag
Köszi a választ!
Kifejtenéd a karatkeres dolgot? Miért nem harmonizál a denonnal? Miben nyilvánul meg? (nem vagyok túl jártas a témában)
X2000 mellé melyiket javasolnád? (kb 20nm helyiség szabályos téglalap) 5.1-ben használnám Úgy mehet bi amp-al mert sub még egyelőre nem lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest