- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dimice
csendes tag
Sziasztok, egy gyors kérdésem lenne: a két belinkelt mélynyomóból melyiket érdemesebb...? Általános, semmi extra használatra, csak kéne egy kis basszus.... Vagy negyvenig milyen másikat (lehetőleg újat) ?
http://www.aqua.hu/onkyo-skw-208-melynyomo-fekete-147939.html
http://www.aqua.hu/yamaha-yst-sw012-aktiv-melysugarzo-fekete-64774.htmlKöszi
-
szpigi73
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni. HK370 új, ill. Denon3312 használt készülékek közt vacillálok.Melyik jobb választás? Technics SA-DX950-ről váltanék. Nem vagyok vájtfül, inkább a hangerőt szeretem (egyenlőre), de fontos lenne a hanghűség. Melyik hangsugárzót ajánlanátok hozzá a következőkből? JBL-ES (80-90-100)szériához és Studiö 290-hez lenne hozzáférésem.Fontos az 5.1-es összhang, de a frontokra nagyobb hangsúlyt fektetnék a sztereó miatt, azért is említem csak azokat. 35nm-en tuc-tuc- pop és metálzenére használnám.
Előre is köszi a válaszokat. -
Ursache
senior tag
válasz
subset #67188 üzenetére
HDMI handshake? Nice
na gugli.
Egyéb: H/K AVR 171, speaker setup-nál crossovert betolom 40Hz-re frontokra (ES100), akkor ugye >40Hz még megy a frontokra, viszont <=40 Hz-ek már mennek mélynek, perpill zenét hallgatok. A mély egy JBL Studio 250P. Amikor a vágást beállítom, akkor speaker setupnál a sub-nál bevált L+R/LFE-re (érthető), viszont amikor visszaállítom LARGE-ra a crossovernél a frontokat, akkor ugyan úgy marad L+R/LFE (érthető). Viszont, ilyenkor megkapják a teljes tartományt a frontok? Na jó, de a SUB szól, hol vág? Vagy nem kapják meg?
Tehát: speaker setupnál SUB: L+F/LFE VISZONT crossovernél a frontok LARGE-ra vannak állítva. A mély szól, hol vág? Vagy nem is "vág", hanem hasra ütök 80Hz-től (és lefelé) kapja a mély, és a frontok a teljes tartományt ettől függetlenül?
-
killer095
őstag
válasz
MasterMark #67180 üzenetére
Nem isoba vannak a filmek hanem nem is tudom a lényeg hogy nem iso
-
subset
senior tag
válasz
Ursache #67185 üzenetére
Sajnos egyre bonyolultabb ezáltal szarabb szoftverek kerülnek az erősítőkre újabban. Egy firmware upgrade könnyen eltart akár 1 ! óráig is.
...nemsokára majd biztosan egységesítik ezt is, és megjelennek majd a duálkóros illetve quad cuccok is
De addig is..... el nem tudod képzelni mit tud művelni egy "modern" hm erősítő, lelkük van
A HDMI handshaking mizériákról nem is beszélve - ami főleg a 2 HDMI kimenetesekre igaz.
A Sony pl. le is írja egy 170 ezres erősítőjéről : "nem biztos, hogy fog működni a kimenet a displayeddel" - köszi.
Szóval tudnak bosszantó dolgokat művelni - valaki az usb-vel szív -
Ursache
senior tag
Próbáld bármilyen másik eszközben (OTG telóra, gép [asztali & notebook] etc). Ha másik eszköz is szarakodik vele, akkor nem az erősítővel van a gond. A másik, hogy ez a ki-bekapcsolósdi nem hinném, hogy segít (vagy vindóz van denonon?
), puszta véletlen, hogy mikor tetszik neki, és mikor nem (szerintem!).
-
gógyi
aktív tag
válasz
MasterMark #67182 üzenetére
Fat fájlrendszerűek.
(#67183) robi-k : FW frissítéssel még nem. Igazából fingom sincs , hogyan kell azt csinálni.
-
gógyi
aktív tag
Jó estét fórumozók!
Van nekem egy Denon avr x2000-em. Szarakodik az USB lejátszással. Ugyan azt a pendrive-ot egyszer szereti, másszor meg nem. Van egy, na azt nagyon szereti, de ha utána bármelyik másikat dugom be -no connection- vagy -empty- írja ki a drágám. Ha hosszasan kikapcsolom (több órára), az segít. Irtó idegesítő tud ez lenni. Nincs valakinek erre valami jó ötlete?
/FLAC file-ok vannak a pendrive-okon/ -
killer095
őstag
Sziasztok az a kérdésem lenne hogy
Most szereznék új házimozit venni ami már lejátsza a BLURAYT 3Dt stb.
Ha filmet amit letöltök FULLHD BLURAYben és ráteszem egy külső vinyóra akkor azt letudom majd játszani? vagy valami külön megoldás kell a lejátszásához? -
dunkel
őstag
Sajnos/szerencsére? az én szerény rendszeremen is elég markáns különbségek mutatkoznak meg a Boxer és Irish Red szub kábelek között, az előbbi javára.
Remélem a KáCsa audioval sikerül majd "átváltani" a kábelt a nagyobbra.djxp01: menj el egy olyan üzletbe ahol mindkettőt tartják (vagy legalább a denon x1000-ret) és hallgasd meg őket.
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Vásárlás előtt még rákérdeznék itt is, hogy az AVR-X1000 + Wharfedale Obsidian 600 5.0 vagy az AVR-X1000 + Dynavoice Magic F6EX 5.0 kombináció a jobb? Filmezésre kellene főleg, egy 17 négyzetméteres szobába. (és sajnos meg van szabva a felső árhatáram, és mindent újonnan szeretnék)
A másik kérdés, hogy Boston Acoustics SUB10 II aktív mély (25cm) vagy Dynavoice Magic Sub 8 (20cm) mély lenne a felső kombinációhoz jobb?
-
hétalvó
addikt
en meg azt mondom amennyit az az es80 tud pont eleg egy 360-as. bar valami onkyo jobb lenne.
es100-a van a baratomnak avr460-al szerette mozin, most egy 4310-et hasznal es sehogy se jo a jbl denon-al.
ha zenelni akarsz se jbl se h/k, de egyutt mozira eleg jok.
es80 nagyon nem zenei doboz, nem kell annak stereo erosito, persze jobban fog szolni, kerdes mirol, milyen kabelekkel.
-
skoos
őstag
ES80 as hangdoboz van elég zenei ahhoz, hogy sztereó erősítővel külön hajtsam meg az AVR360 as hm erősítő helyett?
-
törölt tag
Egy darabig nem tudom otthon megnézni, de megpróbálom értelmesen leírni, megtippelni,
okosabbak javítanak, ha csacsiságot beszélek.
Az XBMC menüje és működése nagyon intelligens, ott világosan be tudod állítani, hogy LPCM, DD, DTS stb képes erősítő, és elintézi mit bitstreameljen és mit adjon multichannel módban, tehát nem támaszkodik a win ezen beállítására. Ellenben MPC+LAV esetén a bitstream beállításokon kívül támaszkodik winre is, pl LPCM audionál. Tehát bemész a hangeszközök közé, kikeresed a HDMI kijáratot, kijelölöd, beállítás gomb, és itt konfigurálod a hangrendszered csatornáinak számát. Ezután lesz LPCM 5.1 MPCH-LAV esetén, amihez ne használj semmiféle kodeket és egyebet, házimozi szempontból a belső LAV, megtámasztva a madVR-rel mindent le fog játszani kiváló minőségben.
Azt ne kérdezd, hogy azon audio folyamokat, melyeket a LAV nem bitstremként továbbít (nem tudod menüben kiválasztani), mondjuk akármi sztereó, azok 2.0 vagy 5.0, 5.1 multichannel-ként kerülnek-e tovább az erősítő felé.
-
Patice
nagyúr
válasz
_Aaron_ #67162 üzenetére
Ha már válaszoltál nekem...
Ha már Sony hansugárzó, akkor mondjuk ez a Sony erősítő lehet passzolna hozzá. Nem hallottam még a kombinációt. Vidd el a dobozaidat a tulajhoz, kössétek össze és hallgasd meg.
-
subset
senior tag
válasz
Norbi 72 #67146 üzenetére
Yamaha 673-as tulaja voltam. A rajtuk lévő felirat : "Natural Sound" talán tényleg a legjobb megfogalmazása a hangzásviláguknak.
Lágy, nagyon kellemes hangon muzsikálnak. Nekem hiányzik is, most ,hogy egy ideje Denon-t hallgatok...ha úgy alakul vissza is térek a márkához. -
_Aaron_
csendes tag
válasz
Patice #67161 üzenetére
Sziasztok!
Vettem nemrég Sony SS-MF500H 2 hangfalat terhelhetősége max 200w helyszínen kipróbáltam nagyon szépen szólnak nem agyonhasznált, első tulajtól. Kérdésem az lenne hogy milyen erősítőt vegyek hozzá, max 60k a keret és házimozi erősítőt szeretnék nem teljesen vagyok képben ezért kérem a segítségeteket!Ja és a smart tv-re szeretném csatlakoztatni, az pedig egy LG 32LN575 LED TV.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #67160 üzenetére
Fiatalság, bolondság....
-
hm15
senior tag
válasz
MasterMark #67151 üzenetére
Pioneer 1223 és HDMI.
-
Toobee
veterán
válasz
MasterMark #67154 üzenetére
Szóljál mikorra tervezed és csatlakozom
-
Toobee
veterán
válasz
MasterMark #67150 üzenetére
Persze, meg 5k/nap árfolyamon le is ülheted, csak akkor nem kaphatsz erkölcsi bizonyítványt (ha jól rémlik priusznak számít). Dolgozni meg 3-3,5 körül lehet/nap. De nem szentírás, csak így emlékszem.
-
törölt tag
-
MasterMark
titán
válasz
JohannZimu #67149 üzenetére
Itt olvastam én is a topikban.
Toobee: És ezeknél a pénzbüntetéseknél is van lehetőség ledolgozni közmunkával amúgy?
-
JohannZimu
senior tag
válasz
MasterMark #67142 üzenetére
Ennek hol lehet utánaolvasni, tudsz adni linket?
-
Toobee
veterán
válasz
MasterMark #67128 üzenetére
Én most kaptam 5k-t közterületen alkoholfogyasztásért, mert egy utcával lejjebb ittunk, mint lehetett volna, aztán péntek este meg 10k-t pislantásért. Fa tövébe, szolidan. Rohadt porkok, eltaposnám a nyakukat szívesen.
-
bigdady
nagyúr
válasz
#09634560 #67018 üzenetére
Csak maradnék inkább 5.0-án mert több a filmnézés és a stereo rendszer sem olcsóbb ahogy nézem.
Denon x1000 és Boston acoustic cs260 párosítás 250-be lenne. Ezt lehet lengebb szorítani esetleg árban úgy hogy ha csak újban gondolkodom? van még használható belépő kategória 200k szinten?Amugy csak hdmi megy htpcből erösitö e ahonna szintén hdmi a tv-be ennyi az egész? Semmi más kábel stb nem is kell?
(nyilván a hangfalakat ossze kell kotni de az már fut a falban)
-
MasterMark
titán
válasz
JohannZimu #67134 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ilyesmi már nincs, és semmikor sem szabad zavarni a többieket.
-
hm15
senior tag
Sziasztok! Adva van egy HM erősítő és egy AMD alapú HTPC A6-5400-zal. Lejátszó software MPC HC, LAV audio és video filter. Az összes hangformátumot képes továbbítani az erősítőnek 5.1-ben, beleértve DD-tól DTS HD-ig mindent, kivéve az LPCM 5.1-et, ezt lekeveri sztereóra. Van itt olyan szaki, aki tudná mit kell tennem, hogy az LPCM hangú Blu-ray anyagaim is le tudjam játszani eredeti hanggal 5.1-ben? Nagyon megköszönném, minden működik, elégedett vagyok, kivéve ez.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Dorian #67121 üzenetére
Én így tudom:
Minden kerületnek (Budapest) van csendrendelete, nagyjából egy kaptafa. Ebben a kültéren, közös területeken a lakókat zavaró tevékenységeket korlátozzák, jellemzően hétköznapokon reggel 8.00-20.00 és hétvégén reggel 9.00-14.00 között lehet "zajos" tevékenységeket végezni. A lakóingatlanon belüli "hangoskodásra" a rendeletben meghatározott időintervallumok érvényesek.
Rendőrt akkor hívhat a szomszéd, ha a megjelölt időszakon kívül, tehát este 8 után, reggel 8 előtt ill. hétvégén reggel 9 előtt és délután 2 után zavarja a pl. a mozi hangerő. Egyéb "engedélyezett" időszakban nincs jogi háttere a figyelmeztetésnek, bírságnak, ha jól tudom a rendőr ilyenkor ki sem jön.
A bírságot az Önkormányzat szabja ki a rendőri intézkedés alapján, ahogy Sefter írta, először figyelmeztetnek, utána alkalmanként max. 30.000 forint, azonban ez lehet naponta 30.000 is.Ha valaki máshogy tudja, jól jönne a pontosítás.
-
devGyuri
csendes tag
válasz
Norbi 72 #67113 üzenetére
Az X1000-es amcsi változatáról raktál fel képet, az eu-s kicsit eltér ettől.
Denon UK:
4+1 HDMI in, 2 optikai in, nincs zone2 pre-out, sem AM antennaDenon USA:
5+1 HDMI in, 1 optikai + 1 koax in, van zone2 pre-out és AM antennaÉn is ezzel szemezgetek, de szívesebben venném az X2000-es tudását (analóg -> HDMI videó konverzió, +2 analóg hang bemenet) az X500-as árában
-
benceb77
tag
JBL ES szetthez (80, 25C, 30) milyen márkájú erősítők ajánlottak?
Először Onkyo 608 volt, egy kedvezményesnek nevezhető vétel után most már lassan 2 éve Denon 2312. Hivox tuning után szerintem jól hajta a Denon, részletezőbb mint az Onkyo-val volt és erőben sincs hiány emelt ch. level mellett. Azonban a napokban megint megkaptam, hogy ehhez a hangfalhoz más márkájú erősítő lehet, hogy jobb lenne. Most már kiváncsi lettem ... -
Tamoo
nagyúr
Mi is annak az oldalnak a címe ahol Denon beállítások vannak részletezve?
-
Sefter
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz
MasterMark #67098 üzenetére
Mondom, hogy hozzárendeltem, ugyanez coax digire beállítva rendesen megy.
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #67119 üzenetére
Mivel nem kaptak rajta(fél órát késtek vele),így most semmi.De ha rajtakapnak,elsőre felszólítás,másodjára pénzbírság(50-300ezer).És nincsen szabályozva,értsd: Decibelmérő nélkül,fülre(!)határoznak!
Magyarország,így szeretlek...
-
Oldfighter
senior tag
válasz
MasterMark #67116 üzenetére
Lehet, hogy egy Metallica koncerten alapból több ( túlvezérelt) a mély, mint más anyagoknál. Van két Metallica koncertem is, csak még nem jutottam el odáig, hogy megnézzem őket. Majd nyilatkozok, hogy nálam mi a szitu.
A KR szerintem készenléti sündőrséget takar, ha erre irányult volna a kérdés.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #67112 üzenetére
Megerősítem,min.20 perc kell,hogy rendesen szóljon a cucc.
(#67114) Oldfighter Régebben max.22 óráig,újabban 21 óráig be szoktam fejezni a mozit "rendes" hangerőn.De sajna az újabb törvények ellen(ünk)em vannak...
(#67116) MasterMark Készenléti Rendőrség.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Norbi 72 #67111 üzenetére
Igyekszek megválasztani úgy az időponto(ka)t, hogy az mást ne zavarjon. Nyolcig rendszerint befejezem még a halk zenehallgatást is, pedig az sehol sincs ahhoz képest amikor odafent nagymosás van, vagy éppen nagytakarítás. De nekem pl az nem tetszik, főleg téli időszakban, amikor hajnal ötkor-hatkor, az ablak alatt jó húsz percig járatják a diesel autókat indulás előtt. De megértem őket, a technológia ezzel jár.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
MasterMark #67109 üzenetére
Ugyanez a helyzet a Marantz manualjában. Mondjuk most már annyira nem foglalkozok ezzel a beállítással, viszont érezhetően kell 4-5 szám mire úgy Isten igazából megjön a dinamika. Nagyon meglepődtem a múltkor, amikor a Rolling Stones mostani Hyde Park koncertjét indítottam el. Jó fél óráig azt hittem, hogy ez valami vicc. Kb, mint a régi Panasonic-Magnat párosomnál, azt hallgattam. Nade mikor megjött az "üzemi hőfok", új dimenziók nyíltak. Fantasztikus volt.
Szóval azóta igyekszem előmelegíteni a gépet a komolyabb koncertek előtt. -
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #67106 üzenetére
Csak nehogy úgy járj,mint én,december 23.-án a KR-nek nyitottam ajtót.Nem tetszett,amit mondtak..
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Dorian #67107 üzenetére
Gondolom ez inkább a vizuális igényeket elégíti ki...node ezek ugye nem hatolnak át a falakon.
Tegnap volt alkalmam meghallgatni/megnézni a Led Zeppelin Celebration Day koncertjét. Na ez (is) egy valódi élmény volt. Olyan hangulatot képesek még most is csinálni, hogy elő kellett vennem a dobverőimet. -
MasterMark
titán
válasz
De.
Oké, kicsit tényleg hangosan hallgattuk, de ha egyszer jó volt?
Amúgy erről jut eszembe, ugye a Denon használatija írja, hogy DTS zenéknél az LFE-t -10-re kell állítani. Na itt ennél a koncertfilmnél is szerintem lejjebb kell venni, mert úgy volt a jó. Ezt is így kell akkor?
-
Oldfighter
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
Erről jut eszembe: épp most meg a Digi World-ön a Madártávlatból 3. része, nagyon komoly felvételekkel.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
MasterMark #67100 üzenetére
Csak nem az Ezeréves Sólyom röpül ottan?
Amúgy valahol egy elismerés, amikor a felső szomszéd képes véleményt alkotni az ember hobbijáról.
Hamarosan nálunk lakócsere lesz odafönt. Nem tudom, hogy mivel mutatkozzak be nekik.Minőségi zavarkeltést akarok kelteni, asszem.
-
milszab
senior tag
Olvastam feljebb hogy a Denon X500-ast fapadosnak mondjátok! Ha pl. nézünk egy X1000-est az miben jobb? Vagy jobb annyival mint amennyivel többe kerül? És mik ezek a dolgok? Csak mer elég sok komplett szetthez ezt a típust adják. Nah most vagy azért hogy olcsóbb legyen, vagy pedig felesleges hozzá a nagyobb erősítő..?!
-
eboostr
aktív tag
válasz
MasterMark #67100 üzenetére
Grat, végül milyen tartó lett hozzá?
-
takky-92
csendes tag
Szerva mindenki. Elég rég nem voltam itt meg nem is írtam...
...de most egy kis infóért jöttem.
Nemrég beszereztem egy Samsung Smart TV-t van minden rajta LAN HDMI 3D...
de egy régi házimozival nem szól..
na azt is cserélném... egy Yamaha YHT S401 soundbar-ra gondoltama kérdés:
a soundbar-ra csatlakoztatom a TV-t (optikaival + HDMI-vel) továbbá a soundbar-ra csatolom a PS3-at (HDMI-vel)
a PS hangját na meg a TV adások hangját is lefogja adni? Gondolom h igen... de előfordulhat hogy kell majd valami plussz beállitás...
csak azért kérdem mert eléggé sok pénzbe lenne igy a soundbar-ral.. és nem szeretnék "fölöslegbe" venni ilyen "drága" dolgot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged