- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
lordjancso #66398 üzenetére
Röviden? Semmilyet...
Amúgy akkor most mit is akarsz?
Mert nem házimozit. Abban viszont nem nagyon tudunk segíteni itt. -
lordjancso
senior tag
válasz
MasterMark #66396 üzenetére
Akkor tudnál ajánlani egy olyan megoldást, ami megfelelő lenne az én igényeimnek (tehát egybe szett, ne kelljen bazi nagy erősítőket tologatnom a lakásban és ne legyenek másfél méteres torony hangsugárzók)?
Össze tudjam kötni a PC-vel és a tévével is és egy gombnyomással tudjam váltani, hogy a tévén vagy a számítógépen szóljon?
Plusz ha azt is leírnád, hogy mit hogyan, hova kell kötni (csak hogy jobban megértsem), azt nagyon megköszönném! -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek, hogy ezeket, hogy kössem össze...
Adott egy LG TV, egy Himedia HD560B médialejátszó, illetve egy LG LHT-550TB házimozirendszer.
Azt addig tudom, hogy a TV-t és a médialejátszót HDMI kábellel kössem össze, de a médialejátszó és a házimozit mivel? Milyen kábelt kell vennem?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
MasterMark
titán
válasz
lordjancso #66395 üzenetére
Röviden: ilyet ne vegyél.
-
lordjancso
senior tag
válasz
MasterMark #66393 üzenetére
Bocsi, de nem találtam olyan topikot, ami az "ilyen egybe cuccokhoz" kapcsolódna.
Akkor amit vázoltam az előbb, nem megoldható ilyen kompletten vásárolt 5.1-es hangrendszerrel? -
ithomas
őstag
válasz
lordjancso #66392 üzenetére
Ha házimozi erősítőt veszel, akkor elég az 1, ugyanis így az erősítőt kötöd a tv-re nem a PC-t.
De ha ilyen pc-s szettekben gondolkodsz, akkor teljesen mindegy...ahhoz nem kell erősítő, csak olyat válassz, amin több bemenet van..Mark megelőzött
-
MasterMark
titán
válasz
lordjancso #66390 üzenetére
Ez nem így működik.
Egy 5.1 áll egy HM erősítőből + 5.0-ás hangfalszettből + szub-ból.
Az ilyen egybe cuccoknak nem tudod cserélgetni az elemeit.
Ezek nem is a topikhoz tartoznak.
szerk.: HDMI-t a HM erősítőre kell dugni, és azt a TV-re.
Vagy HDMI nélküli erősítőnél SPDIF-et használni, az szinte minden mai alaplapon van.
-
lordjancso
senior tag
válasz
ithomas #66391 üzenetére
Egy HDMI biztosan van, de azt most a tévével történő összekötésre használom.
És most rá is kerestem, a videókártyámon 1 HDMI csatlakozó van. -
ithomas
őstag
válasz
lordjancso #66388 üzenetére
És 5.1-es hangkártya sem kell, ha van a gépeden HDMI.
-
lordjancso
senior tag
válasz
MasterMark #66389 üzenetére
És ha mondjuk vennék egy ilyet (Logitech 5.1 Z-506), akkor kellene hozzá vennem egy házimozi erősítőt is?
Tudnál linkelni egyet-kettőt? -
MasterMark
titán
válasz
lordjancso #66388 üzenetére
Minden házimozierősítő tud a bemenetei közt váltani.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Olyan megoldást szeretnék kiépíteni a szobámban, hogy egy darab 5.1-es hangrendszert tudjak használni a számítógépemen és a tévén is, természetesen nem párhuzamosan.
Valami olyasmit képzelnék el, hogy egy kapcsolóval lehessen állítani, hogy a hangrendszeren a számítógép vagy a tévé hangja szóljon.
Szerintetek ez megoldható lenne? Továbbá mire lenne szükségem hozzá?
Az 5.1-es hangrendszert még nem vettem meg, egyelőre nézegetem a kínálatot. 5.1-es hangkártya sincs a gépemben, de gondolom, ezt mindenképpen vennem kell. Ja, és semmilyen keverőerősítőm sincs, nem tudom, hogy erre lenne-e egyáltalán szükség.
Az ötleteket, válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv! -
Markizmark
addikt
válasz
MasterMark #66385 üzenetére
Akkor majd rendelek ilyen Sinus-t.
-
BBéci
legenda
válasz
Markizmark #66384 üzenetére
Ennyiből új házimozi rendszert venni egyértelmű pénzkidobás. Tényleg csak a béka segge szintet lehet megközelíteni. Viszont használt alkotóelemekből már egészen tisztességes hangzás érhető el.
Mi a jobb? Hallgatni a pocsék minőséget, de baromi büszkének lenni arra, hogy minden új, vagy élvezni a jót, ami olyan készülékekből szól, amin esetleg nagyítóval vizsgálva venni észre, hogy valaki már használta?Van egy 11 éves Denon AVR-3802 erősítőm, talán el lehetne adni 45000 forintért, de ha agyonvernének sem cserélném el, még egy az egyben sem X500-ra. Belépő Onkyóra pláne nem.
-
MasterMark
titán
válasz
Markizmark #66384 üzenetére
Nem jók.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Markizmark #66375 üzenetére
Biztos,hogy nem elég a mély.Mozira mindenképp kell a sub.
Újonnan,én ennél olcsóbb szettet nem tudok ajánlani:[link]
De ezt is meg kell hallgatni,erősítőt elvinni magaddal!Vagy egy ottani 525-össel meghallgatni,nekik nincs 414-esük.Azt a +30-at szerintem bőven megéri.És ott helyben megveheted a kábeleket is,sőt,akár velük is hallgathatod.Tamoo-val beszéltünk róla,én a legjobb kompromisszumnak ezt a Sinus-t ajánlom:[link] -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #66379 üzenetére
Ami mindenképpen kell, az az egészség
(Ja és természetesen gyors netkapcsolat)
-
MasterMark
titán
válasz
Markizmark #66378 üzenetére
Ha később lesz, akkor oké. De mindenképpen kell.
-
Markizmark
addikt
válasz
MasterMark #66376 üzenetére
Pedig egyelőre nem lesz láda. Majd később teszek rá külön. Amúgy 12nm-es helyiségről van szó.
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Én is most nézelődök eg y HK AVR165-höz 5.1-et!
Az eddigi ötleteim:
- JBL Loft
- JBL 180
- JAMO 606ajánlották a Dynavoice Magic F-6 EX 5.0, meg most látom a TAGA-t.
Van még így 150-200 alatt amit érdemes fontolóra venni?
20 m2 lenne a helység ahol használni szeretném.
-
MasterMark
titán
válasz
Nem elég. Mire elég?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Markizmark #66372 üzenetére
A JBL-t szereti az Onkyo,de azért még nézelődnék.Taga-t nem hallottam,de semmi jót nem mondtak róluk.
Mennyi a keret a hangfalakra?
Csak frontok kellenek?
Használt,vagy ebből is újat szeretnél? -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #66370 üzenetére
Melyik fajtát?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #66365 üzenetére
Jónak nem jó. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy hátra 10m-re a legócskább 1.5-ösöket nem ajánlanám. Akkor már inkább vastagabb mtk olcsóbban.
A Sinust 1000Ft/m alatt jónak tartom. De pl. egy Dali Concept rendszerbe már csak hátra merném ajánlani. Frontokhoz meg ízlés kérdése mit raksz.(#66363) MasterMark: Senki nem mondta hogy nem számít. Csak nem olyan összefüggésben, hogy minél vastagabb annál jobb.
-
dunkel
őstag
válasz
Mr Bond 007 #66362 üzenetére
Mibe kerül a Zensor szett? 300-ért én inkább a Lektor6 szettet venném meg újak közül. Egyben pl.
Dali-Denon jó párosítás. -
TCr
veterán
válasz
Mr Bond 007 #66362 üzenetére
Igen.
-
Mr Bond 007
őstag
Dali Zenzor 7 5.0 szett (Front sugárzó: Dali Zensor 7 ,Háttér sugárzó: Dali Zensor 1 ,Center sugárzó: Dali Zensor Vocal) Denon X2000-el. Mélynyomó nélkül használnám. (kb fél év múlva tudnám megvenni azt is addig gondolom el lehet vele lenni) 5mx4m-es szobába. Zenére szgép játék és filmre. Ez szerintetek jó párosítás? (nincs még meg semmi ezért érdeklődök) Ha lehet inkább újonnan venném őket. Egyszer akarok egy normálisat venni. Szóljon szépen és élvezhetően.
-
Norbi 72
veterán
-
f8enter
aktív tag
Sub kapcsán itt tartok:
Proson Rumble R8 40eFt
KEF PSW 1000 40eFtEzek <=100W-osak, bár a sokat ajánlot PSW110 is ekkora.
Proson Stadium 6 szetthez menne, kis szobába. Egyik sem tűnik best-buynak.
-
ricsik
őstag
válasz
Patice #66350 üzenetére
Igen, 2,6 milliméterrel nagyobb...
.
Nem teljesen reális a 150e Ft különbséget nézni, mert használt Conceptet hasonlítotok vadi új Lektorhoz. Legutolsó, akciós, de felemelt ára a Conceptnek, ha jól emlékszem 230 körül volt. Azt a 70 ezret viszont röhögve megéri a Lektor. Pláne 5.0-ban.
Nyilván használtról újra fejleszteni sokba van. Nem éri meg, csak annak, akinek nem számít a lé. -
bendeguz76
aktív tag
kicsit utánnéztem az áraknak.Dali ikon6 mk2 szettet nem nagyon találtam használtban.uj ár nekem nagyon sok.viszont van Dali lektor szett 300-ért.fél ár.ennyivel jobb szerintetek az ikon szett?
-
Patice
nagyúr
válasz
dunkel #66342 üzenetére
A farost alapú mélyközép az szinte mindegyik Dali-ban ott van tudtommal. Saját, szabadalmaztatott hangszóró anyaguk.
Persze a membrán anyaga csak az egyik dolog. Lehet más peremezés, más pille, más, erősebb mágnes, stb.
Ezek szerint újabb fejlesztésűek a hangszórók, akkor valamivel több várható hangban.
-
Patice
nagyúr
válasz
Pepszi #66339 üzenetére
Nem hallottam még Lektor dobozokat. Concepteket, Ikonokat igen. Nem tudom ezekhez képest hol van tudásban a Lektor.
Ár alapján talán a kettő között. Meg kell hallgatni.
Szerk.:
Megnéztem. Durva akció, bár az eredeti ár is vicces. A mostani áron, ha jó a hangja, akkor újonnan nem rossz vétel.
Ránézésre ugyan azokat a hangszórókat használja, mint a Concept, persze belül, a dobozban és a váltóban lehet annyi "fejlesztés", hogy jobb hangja legyen.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bendeguz76 #66336 üzenetére
Mozira majd a .2 hozza a basszust.
Mondjuk két T12.
-
Patice
nagyúr
válasz
bendeguz76 #66336 üzenetére
Kezdetnek kösd rá a Denonra a hangfalaidat és hallgasd meg általad jól ismert zenékkel, kedvencekkel.
Aztán már lesz viszonyítási alapod.
-
bendeguz76
aktív tag
-
Patice
nagyúr
válasz
bendeguz76 #66334 üzenetére
Mivel nem tudjuk, hogy milyen az ízlésed hangzásilag, ezért én ennyi információ alapján azt mondanám látatlanban, hogy a nagy Denon AVR mellé egy Dali 5.0 szettel nem lőnél mellé.
Kb. Dali Ikon szint szerintem az, ami kb. meg is felel a Denon hangi minőségének.
Esetleg még Monitor Audio Silver széria.
-
bendeguz76
aktív tag
hozzájutottam rokon újabb tipusra cserélt Denon 3808 erősitőjéhez.5.2-es szett kiépitése lenne a cél.ki milyen márkát ajánlana hozzá,szigoruan használtpiaci beszerzés lenne,mi illene a denon hangzásvilágához?sub-ok valoszinű más márkájuak lennének mint a szett többi része.több mozi mint zene 70-30% kb.40nm-es nappali nagy belmagasságal,itt lesz elhelyezve a rendszer.válaszokat előre is köszönöm.
-
Mankó
veterán
Onkyo 608-as vagy 609-es tulajt keresek, aki el tudja mondani, hogy hol van az a beállítás, hogy az erősítő kikapcsoláskor Standby módba lépjen, ne pedig csak egyszerűen kikapcsoljon.
Én már mindenhol kerestem, de a setupban ilyen nincs, Az Auto Standby funkcióval is csak kikapcsol. Biztos van, csak valami, valahol el van állítva. -
f8enter
aktív tag
Éjszaka megrendeltem a Proson Stadium 6 5.0-ás házimozi hangfal szett.
Ehhez még kellene keressek egy használt subot, egyelőre csak ezt találtam. Ha bárkinek van ötlete, szóljon.
Kicsi szobába kell, és nem vagyok audiofil
-
Norbi 72
veterán
válasz
Markizmark #66293 üzenetére
Kábelügyben a kácsáéknál is érdemes körülnézni.Méretre vágás után fel is rakják a csatikat egy kisebb összegért,ha kellenek:[link]
-
Osynho
addikt
Hello!
Denon 4306 és Mission m34i közé keresek kábelt. Olcsón jót.
Jelenleg bi ampra van kötve, a mélyeknek 2,5-es Conducfil, a magasaknak 1,5-es KáCsa KCE-LSW15. Ennél komolyabb kellene, nem egy vagyonért.
Gondolkoztam Habia-ban. 4-et fonnék a mélyeknek, 2-t a magasnak. Ez jó ötlet?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Markizmark #66293 üzenetére
Én azt a keveset hozzágyüjteném,megéri.
Kábelből fronthoz,centerhez 2,5 mm-es ajánlott,hátra 1,5 mm-es elég lesz.
Itt nézelödj,Proson,Sinus Live jó lesz.[link] -
Spuri2000
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket/ tanácsotokat szeretném kérni!
Egy 20 m2 szobába szeretnék házimozi célra 5.1 hangfalszettet vásárolni.
Az eddig kinézett típusok:
- Jamo 606
- JBL Loft
- JBL 180HK AVR165 lennének meghajtva!
Sajnos nem nagyon tudom eldönteni melyik lenne esetleg a jobb választás vagy van e más amit érdemes lenne fontolóra venni?
-
bakosarpi
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene, egy tv alá helyezhető Bose solo tv system-ben gondolkodom, a tv-m 32colos. Vagy ajánlanátok hagyományos 5.1 hangfalrendszert erősítővel? 400euros árban gondolkodom... Köszönöm a segítséget! Üdv!
-
t-bali3
senior tag
Meg tudja valaki erősíteni, hogy a régebbi Isotek Premium kábel ezüst volt, nem kék?
-
f8enter
aktív tag
Ha a Stadium 6 lemegy 45Hz-ig, akkor igazából nagy szükségem van egy mélynyomóra? Értem, hogy egy Rumble 25Hz-ig is leér, de egy kezdő szettbél van ennek jelentősége?
-
f8enter
aktív tag
válasz
bajnokpityu #66315 üzenetére
Itt hever a kábeled hangfalra várva...
Használttal szoktatok találkozni ebben a kategóriában? Nagyon szívesen költenék rá sokkal kevesebbet...
Nem szeretnék eltérni a témától, de ha 20.000Hz-ig hall egy egészséges fülű ember, akkor miért jó, hogy a Proson 32.000Hz-ig tud leadni? Nincs is olyan jel a CD-n/filmen...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
f8enter #66309 üzenetére
hasonló a véleményem,hogy ezek mindegyike korrekt ár/értékű.
Tangentből a kisebbiket,ezt annyira mondjuk nem ajánlom, de az L26 nekem 5éve nagyon tetszett.
Proson nem egy szerelemdoboz,de emlékszem,amikor először meghallottam, csak néztem,hogy ennyi pénzért, ilyen hang?
Tannoynek voltak olcsón jó dobozai, ezt pont nem hallottam.ha szavazni kéne,akkor teszek egy + a proson szettre.
-
f8enter
aktív tag
Hangfal témában tovább gyötrődöm.
Szerintetek ezt a minőséget használtan is meg lehet venni a magyar piacon? Nem igazán találtam eladót belőlük, legfeljebb egy-egy pár frontot...
Tangent Clarity 4 5.1
Proson Stadium 6 + Rumble R-8 5.1
Tannoy Mercury V1 + VR + VC 5.0 + valami sub.Megbízható emberek szerint ezekkel nem lehet mellé nyúlni, csak nagyon mélyen zsebbe...
Reménytelen, vagy türelem rózsát terem?
(Nekem csak pici hangfalak valók egy pici szobába.) -
mts
tag
válasz
Oldfighter #66307 üzenetére
Nem látom,
mindenesetre köszönöm
-
Oldfighter
senior tag
Már kaptál rá választ.
Amúgy hasonló felhasználásra javallott, mint az Onkyo, azaz, többségében filmnézésre, illetve keményebb, zúzósabb zenékre, pl rock. Érdemesebb a középkategóriás vasak közt nézelődni; tekintve, hogy a tavalyi modellek nem sültek el túl jól, így a használt piacon érdemesebb körbenézni. -
z123456789
addikt
válasz
MasterMark #66305 üzenetére
Bakker!
Srry.
Kösz! -
MasterMark
titán
válasz
z123456789 #66304 üzenetére
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Bocs, de nem igazán találok olyan topic-ot ahol általánosságban foglalkoznak média lejátszókkal. Illetve belátható időn belül kapnék választ.
Hol tudnám azt megnézni hogy egy lejátszó tudja-e a kadencia helyes lejátszást, ha a leírásában nem tesznek említést róla. Vagy ebben az esetben esélyes, hogy nem is tudja?
Erről lenne szó.
Előre is köszönöm!
-
mts
tag
Sziasztok.
Harman Kardon erősítők összességében milyenek? Eddig Onkyokat használtam, így inkább azokkal van tapasztalatom. Konkrétan ezeket a típusokat néztem: Harman Kardon AVR 151 és AVR 161. Ezekkel valakinek tapasztalat? Jelenleg egy ilye használok: Onkyo TX SR506. Vagy esetleg más ajánlat hasonló árban ami ilyen kategória....? -
MasterMark
titán
Ez szerintetek csak rontana a hangon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest