Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
kufirc #64298 üzenetére
Ha újat akarsz, amit itt senki nem javasol, akkor ennyiért sajnos csak belépő kategória környékén kapsz (persze nem a legalját, de azokat ugye nem árt kerülni), ha jöhet a használt is, akkor lehet már tisztességes rendszert összehozni, több kategóriával magasabbat.
Alacsony hangerőn jó minőséget csak komolyabb rendszerrel kapsz, belépővel nemigen. -
kufirc
tag
Sziasztok
Hangfalszett és erősítő vásárlás előtt állok . Nem szempont a nagy hangerő , inkább a minőségre mennék .
Csatornánként 70-80 W megfelelne. Erősítőnek egy Pio-ra gondoltam valami középkategóriába.
Az ár amit ráfordítanék 300-350 ezer forint.
Ha volna ötletetek ,esetleg személyes tapasztalat alapján, nagyon megköszönném. -
hétalvó
addikt
néha az embernek meg kell követnie magát
szoktam szidni a saját erősítőmet. többek között, mert a szoftvere elég érdekes dolgokat képes csinálni. nem vagyok amatőr az első dolgom mikor hazahozok valami új készüléket frissítem a szoftverét és időnként ellenőrzöm. így volt ez az lx-76-ommal is. pár napja már kezdett nagyon elegem lenni belőle. dehát erősítő szerint nincs szoftver upgrade mondja az Ő. nem adtam fel felmentem a weboldalukra support-firmware 2012.dec a legújabb ááá mondom ez már régóta fenn van, de azért nézzük már össze mi van a gépben, megjegyzem 2013 nyarán vettem és láss csodát a weboldalon frissebb volt.
nem írnám le, hogy a telepítésével is megszívatott, de csak összejött reset, kihúz konnektor combo után.
egyenlőre úgy tűnik amivel nekem bajom volt azt megoldották, akkor úgy tűnik most boldog vagyokszóval PIONEER tulajok érdemes megnézni a weboldalon a firmware-ket nem értem miért, de írja is ,hogy csak usb-ről tehető fel. kérdezem én, átlag user hol teszi ezt meg?
-
hétalvó
addikt
ez az avx-es kerdesemre jott
gondolom sw800 ha nagyon akarom tudni, de inkabb az erdekelt elado-e
nem vagyok nagy focalos, meg csak izlelgetem.dorian-nak pedig tenyleg csak annyit, ugy nem lehet kabelezni, hogy ebben abban jobb ez-az. mert sose lesz elegedett az ember es csak bosszantja. igy ertem, hogy nem all ossze az egesz eggye.
egyebkent mordaunt shortos vagyok a szivem melyen meg mindig
-
BBéci
legenda
A Kontaset kínálatában legalább negyvenféle elosztó található, egy részük kapcsolós, de azokat egyáltalán nem ajánlom hifis, házimozis célra. A többit sem, csak kényszerhelyzetben és ideiglenesen, amíg nem tudsz venni egy speciálisat.
Távirányítóval kapcsolom ki a készülékeket, a készenléti állapotban felvett 0,3-0,5 W teljesítmény említést sem érdemel. Ezzel szemben a teljes áramtalanítást a legtöbb szórakoztató elektronikai készülék nem szereti, megrövidíti az élettartamukat. -
Hooper
őstag
válasz
Sefter #64289 üzenetére
hát lehet
vmeik nap ránézünk, és megpróbáljuk beröffenteni. Meglátom mi jön ki belőle.
Természetesen nem várom h imax élmény legyen, de ami most van az egy 100cmes samu c650 tv meg egy logitech z5500 WD TV live streamingel össze kötve.
Ezt a hangzást csak hozza, rosszabb azért csak nem lesz. Tvt meghagyom, felrakom a vászon mögé, meg a WDt valahogy beintegrálom. Ha lesz pénz valami 720/1080ps projektort beszerzek a NEC helyett. -
pita74
újonc
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy a bose 301V hangfal mennyire alkalmas házimozihoz
frontként.Mozira,zenére. -
Mankó
veterán
A szunetmentesek egyertelmuen rontjak a hangzast, addig tiszta, de az egyszeru tulfeszvedos elosztok is? Egy somogyi modellrol van szo, egy tanithato es 3 slave dugaljjal. A szoba masik feleben levo subhoz pont jo lenne, hogy amikor lekapcsolom az erositot, akkor leveszi az aramot a subrol is. Igy nem kellene kulon kapcsolgatnom azt is.
Persze ha ti nem ajanljatok, akkor elobb meghallgatas es megfontolas targyava teszem a dolgot. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #64272 üzenetére
Nem ahhoz kellene viszonyítani, annál nem kunszt jobbnak lenni. Nagy gyártók kábeleit is ki lehet fogni használtan félár alatt, én is úgy vettem a Kimber 8TC-t és mások is a topiktársak közül. Szerintem érdemes a frontok és a center kábelezésére kiadni 100-150000 forintot és akkor nem fog az ember azon rágódni, hogy a fene enné meg, nem az igazi, az a leggyengébb láncszem.
Arra nagyon kíváncsi vagyok, mennyivel lesz jobb a Nordost Heimdall 2 [link], ha végre megérkezik. Tavaly nyár eleje óta ígérgeti a forgalmazó, hogy kapok egy teljes szettet, tápot és IC-t is. -
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #64268 üzenetére
Amikor elkezdtem használni a Pioneer CS-LX76 erősítőt, lefuttattam a mérést és beállítást, aminek az eredményével, a kapott hangminőséggel nem voltam elégedett. Aztán pár hét múlva beleástam magam a kezelési könyvébe és rátaláltam az MCACC Professional változatára. Miután azzal beállította magát, mintha kicserélték volna az erősítőt, annyival jobb hangot produkált. Még kb. 4 hónapig használtam lelkesen és örömmel.
Szóval lehet az jó, sőt kiváló is. -
hétalvó
addikt
-
KL555
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni Tőletek: adott egy laptop AMD 3850-es videókártyával (HDMI kimenettel, és elvileg 5.1 csatornás hang támogatással), illetve egy Denon AVR-1910-es erősítő. A két készüléket HDMI kábellel összekötve csak sztereó hangot tudok előcsalogatni a hangrendszerből. Neten sok panaszt találtam erre, megoldásnak elvileg azt, hogy a Realtek HD audio manager feltelepítése után kiválasztható az 5.1-es kimenet a hangszóró beállításainál, de nálam nem működik.
Tudnátok segíteni, hogy mit szúrhattam el, illetve mit kellene máshogy csinálni/beállítani, hogy működőképes legyen a dolog és ne sztereó hang szóljon?A válaszokat köszönöm előre is!
-
Toobee
veterán
Project Trio - Project trio (2010). Hatalmas album, hallgassátok meg! Youtube csatornájuk.
-
BBéci
legenda
válasz
t-bali3 #64243 üzenetére
Van rajtuk XLR és RCA, ahogy szokás. Az előfok processzorok kifutottak, újat nem látok a honlapon.
(#64244) adodaniel
Melyik NAD? A T747 vagy a T757?(#64248) Mankó
Hifihez, házimozihoz csak a félsüketek használnak túlfeszvédős elosztót. A távirányítós is mocskosul rontja a hangzást. De ezt már hússzor kitárgyaltuk itt a topikban. -
nebulo5
senior tag
válasz
xtremetuning #64257 üzenetére
erről a "kézalászoktatós" technológiáról hol lehet többet megtudni....?
Bár, így 34 év után... érdemes lenne egyáltalán
-
Sefter
veterán
válasz
xtremetuning #64251 üzenetére
Na, megmondlak a nejednek...
-
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #64251 üzenetére
Lehet ott nem lenne elég kettőből
-
Dorian
félisten
Fapaci vs. Excalibur hangfalkábel:
Ugyan most csak mozierősítőn tudom őket kipróbálni, és még túlságosan nem mélyedtem bele, de az első benyomások:
Fapaci kicsit sávhatárolt mély és jobban magas felé Exc-höz képest, közép talán-mintha Fapaciénak lenne jobb;
Fapaci egyértelműen dinamikusabb, kicsit jobb a tere és kicsit levegősebb, viszont a hangszerhangok Exc-ön jobbak, főleg a fúvósok, kiemelten a vonósok.
Szóval a kettőből kéne egyet gyúrni. -
Mankó
veterán
Az lenne a kerdesem, hogy az aktiv sub, ha nem kap jelet az erositotol, mennyit fogyaszt? A Boston 5.1 250w-os subjarol van szo. Erdemes minden este kikapcsolni? Tulfeszvedos tanithato eloszto slave slotjaba dughato e hosszabbitoval? Sajnos direkt nem tudom beledugni, mert tavol lesznek egymastol.
Koszi -
t-bali3
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #64236 üzenetére
Csak az a kérdés, hogy a rendszer általános színvonala mellett megéri-e az erre költött pénz, egyáltalán kihallani-e.
Egy haverom a DAC alá is tüskéket tett, de közben máshol bőven elvérzik a rendszer.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #64236 üzenetére
Nem tudom melyik lehet a jobb? Ez vagy a Shakti kő...
-
cekkk
veterán
Youtube Van benne pár jó felvétel. Denevéreknek nem ajánlott
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #64231 üzenetére
Akkor tanulj
Köszi még egyszer, hogy javasoltad a wadia-t.
Egyre jobban tetszik nekem
Két érdekes dolog a User manuálból.
◆Using AC Line Conditioners
The Wadia 151PowerDAC mini employs extensive power-line filtering and
noise suppression technology so fine performance is available with the Wadia
151PowerDAC mini plugged directly into a wall outlet using the AC power cord
provided. However many users report gains in sound quality when using power
conditioners or after-market power cords. If you wish to experiment with any of
these devices we recommend working with your dealer and trusting your own
ears for what sounds best.◆Using a “Surge Protector”
Although the Wadia 151PowerDAC mini resists most significant voltage spikes
it can still be damaged by extreme voltage overload such as a lightning strike.
This type of damage is not covered under warranty. In certain circumstances, a
“surge protector” can prevent this type of damage. If needed, we recommend
a high quality conditioner/surge protection device to avoid the degradation in
sound typical with inexpensive “strip” devicesAmi még érdekes, hogy nincs benne standby táp, így kikapcsolni is csak a főkapcsolóval lehet.
-
Toobee
veterán
Az előbb ásított egy orj...
-
Dorian
félisten
válasz
robi-k #64228 üzenetére
Semmi más célom nincs (Ha őszinte akarok lenni, csak az, hogy nehezen tudok a seggemen maradni), nem szeretnék vég nélküli rendszerfejlesztgetést. Igazából tudom jól, hogy a mélynyomót kéne egyedül lecserélnem a rendszer egyenlő szintre hozása érdekében, esetleg a surroundok tuningja és a jelenleginél jobb falikonzolok.
Ahogy leírtam most kezdem is meggyőzni magam, hogy felesleges.
-
vizimento
senior tag
Kicsit körülnéztem a használt erősítők piacán. Ezeket találtam amik a pénztárcámnak és az igényeimnek is megfelelnének. Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? (Jelenleg stereo erősítőnek használnám, de a későbbiekben tervezem házimozi hangrendszer kialakitását)
Onkyo A-SV420
Onkyo TX-SV373
Onkyo TX-SV444
Onkyo TX-SV454
Denon AVR-1404
HARMAN/KARDON AVI 200II + HARMAN/KARDON TU9400 tuner -
robi-k
őstag
válasz
Dorian #64226 üzenetére
A fő kérdés, hogy mi a célod a fejlesztéssel (azon kívül, hogy jobb legyen a hang), gondolok itt. pl. a DSD támogatásra, vagy arra, hogy később egy külső végfokkal csík processzorként használd a Denon-t?
Felépítésben nagyon más a 2809 és a 3808/4310, pl. én azért is választottam a 4310-st, mert később processzornak akarom használni (bár addig még lesz nem egy belső átalakítás a belsejében).
-
robi222
senior tag
válasz
Rebell #64225 üzenetére
Ez a legjobb az obsidian szetthez .Pedig volt onkyo,denon,hk,marantz de közelébe sem ért a hangzása ,mint zenében ,mint filmben egy orjásít ugrott.Olyan hangokat halok a kedvenc teszt film és zenéimben, amit nem is tudtam ,hogy benne van.Viszont a pioneer az eddigi legbutább a beállítása és a menüje .Ennyire csúnya menüt még nem láttam főleg 2012 kiadásban.
-
Dorian
félisten
Most kezdek elbizonytalanodni, hogy megéri-e a 2809-et 3808(A)-ra cserélnem. Bőszen olvasgatom a külföldi fórumokat és 2009 táján ebben a témában nagy őrlődés volt ott. Az jön le (voltak akik egymás mellett is hasonlították), hogy jobb a 3808, de minimális a különbség: filmeken észre se lehet igazán venni, koncerteken igen, de csak a finom részletek tekintetében.
-
Keszeg_82
csendes tag
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy optikai kábelen (tv-erősítő) átmegy-e az 5.1 -es hang? Illetőleg milyen minőségben megy át? DTS, DTS-HD is átmegy? Házhoz szállítással honnan érdemes venni ilyen kábelt jó áron?
-
-
Toobee
veterán
Denon 1509-en hogy lehet elővarázsolni az OSD-t (monitor feliratú kijáratba toltunk kábelt, de egyik gombra se jött elő)? Valamelyik nap átfutottam az angol nyelvű kézikönyvet, de ott csak az előlapi kijelzőn megjelenő menüt taglalják. Azt jól látom ugye, hogy nem vesz le hangot HDMI-ről?
-
adodaniel
őstag
A Nad hm erősítőkkel mi a tapasztalat? Tudnék jó áron egy T-747-est kérdés, hogy megéri-e a pluszpénzt a Denon 1911-hez képest.
-
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #64200 üzenetére
Hmmm...
Érdekesen értelmezte a csákó a szimmetrikus elrendezést elöl.
Ilyen drága(ának látszó) kiegészítők, alátétek, meg hasonlók és üres, csupasz falak, függöny alig., stb..
Meg egy Samu BD-C6500-as blu-ray lejátszót nem hiszem, hogy ennyire alá kéne támasztani. Szinte alsó kategóriás modell.
(Nekem is ilyen van.
)
OK. Befejeztem a kötözködést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !