Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Milyen alaplapot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Nem azért kell egy házimozi rendszerbe szubláda, mert a frontoknak kevés a mélyhangja.
Pár napja arról (is) folyik a társalgás, mennyire meghatározza egy mélynyomó hangminőségét a szubkábel. Ezek fényében képes lennél vezeték nélkülit választani? Én biztosan nem tenném.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
PIO VSX-923
Öregszem,írtad is..
Nem hiszem hogy Jobb lenne az ES100 mély része sub nélkül, mint a mostani szettem mély része subbal
Hát,most megfogtál.4 darab 25-ös melyhangszóróról beszélünk,bizonyára remek mélyeket produkál(én csak 590-est hallottam),de ennek ellenére a 30-as méllyel megálldott 260-as subot ajánlom.
Mindenesetre el kéne menni meghallgatni őket mindenképp.
-
törölt tag
-
Tamoo
MODERÁTOR
Innen érdemes rendelni: [link]
(Ha ketten hárman összeállnátok még jobb lenne.)
Ha már Naka, én ezt a fajtát ajánlom [link].
Igen, jobb mint a Sinus és bőven megéri az árát. (ha illik az adott láncba)Egyébként ónozott a kábel alapból.
(#65793) ricsik: Árnyékolást bekötni. Van amelyik készüléken van erre bekötési pont, van aki készülékházhoz köti, van aki sehová.
[ Szerkesztve ]
-
Rebell
senior tag
A Bejáratás nem márol - holnapra történik. Nekem is Obsidian szettem van, de mire megjött a doboz "ereje" dinamikája az nálam kb. 1 év volt. Hozzátenném, hogy nálam nem 7/24-ben volt járatva a doboz.
Ha megszoktad, hogy a JBL mellett is 1 Sub dogozott, akkor itt is kelleni fog. hogy mennyire passzol majd hozzá,az más kérdés.
Nekem 1 Powercube10es van mellette Subként és megelégedéssel használom.Viszont ha szereted a keményebb Basszust, akkor én Onkyo erősítőt ajánlanék mellé.
Én cserélgettem pár erősítőt és az Onkyo jött be. sztem ez van pariban az Obsidian dobozzal.
üdv.
szerk: Kábel: legalább 2,5ös normális kábelt vegyél. (ne autohifi kábelt)
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
BBéci
legenda
Annál, ha nem is nagyon sokkal, de valamennyivel jobbat érdemelne az a Pio erősítő, annak ellenére, hogy inkább visszafejlődött hangzásban a 922-höz képest, mint javult.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csabroncka
addikt
Én azért legalább meghallgatnám csak azért is az LX 70-et pl ezt (ha már ennyit szánsz rá). Hidd el óriási különbség van a 900-as széria és az LX-ek között, másrészt a 2000-res széria sem tud sztereóban elmenni eddig, jó kompromisszum, 3D-re megoldható a dual HDMI-out, "öreg" de bölcs gépek ezek, másrészt a távirányító minőségéről nem szólnék, dettó AVR!
"in medias res"
-
hétalvó
addikt
-
hétalvó
addikt
akkor 923 lesz
van benne mikrofon a manual elso fejezete, mi van a dobozban.hangfalakon mar gondolkoztal?
sajnos a szett amit tudtam nem elado. elado lett az avianom ujra, de arra a baratom lecsapott
allo front hangfalat szeretnel vagy beered polcsugarzoval is elore?https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
törölt tag
-
törölt tag
Elméletileg 2.0 lehet de nincs akadálya a 2.1-nek sem:
A hangszórócsatlakozókba bekötöd az erősitőből és a hangszóróba vezetett vezetéket és a vágást (100-120Hz ajánlott) és minden más beállitást a mélynyomón kell elvégezned, csakis ebben a formában lehet a 2. zónában 2.1
Nem probléma az Ohm eltérése, eltérhet, bár számolni kell melegedéssel és az eltérő hangosodással (hiába 4 Ohm a JBL, 86 az érzékenysége, igy kevésbé hagosodik a frontoldalinál). -
hétalvó
addikt
en a 2022-t valasztanam, meg kell nezni oket belulrol, kb mint az lx56, amikor kerestem erositot neztem a 2022-ot. kb ugyanaz valami kis elteres bemenetekben es zona kezelesben volt. de mindent tud es az uj digi vegfok van benne.
7.1 a 9.1 ellen es nincs dts master hi-res, de a vegfok ugyanaz amit onnan lehet tudni, hogy mar tudja a 4ohm-ot.
8 a 7 hdmi ellen es csak 1 kimenet[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Csabroncka
addikt
Én egy kicsit sokalltam a "saját" pénztárcámhoz ezt az árat, de csak ajánlani tudom. Igazi belevaló pioneer, és ahogy olvastam nem finomkodik a mélyek terén, odacsapja a placcra rendesen. Nekem az LX 60-om hangja nagyon bejött a Zensorokkal. Mind dinamikában mind mély és magas terén nekem tetszik(meg pár kevésbé kritikus embernek is ). Mivel ezek 2007-es modellek igen masszívra sikerültek az új szériákhoz képest. A távnak kiváló a fogása, strapabíró (gyerek ) igaz nem világít, és nincs 3D, de csak ajánlani tudom, főleg ha faragni is tudsz az árból.
(az viszont igaz, hogy hangdoboz is kell mellé, hogy megmutassa valóban mit is tud... )
BBéci: már megint kóbor kutyákat hajigáltál volna
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
-
Csabroncka
addikt
Nekem így voltak a Piók:
VSX 520 55.000 Ft (2 év bolti garancia)
VSX 920 75.000 Ft (garancia nélkül használtan)
VSX LX 60 130.000 Ft (garancia nélkül használtan)
Szerinted melyiket bántam meg a legjobban, és az első kettő közül melyiken vesztettem a több pénzt
Szóval 2022, kérj rá pár nap próbagaranciát, ha valami gáz van úgy is kiderül (én annó 3 hetet bevállaltam a 920-ra szemrebbenés nélkül amikor eladtam)
Mellesleg azért sztereón is szebben szól...
"in medias res"
-
Oldfighter
senior tag
Ilyen azért fordulhat elő, mert más és más az ízlésünk. A hangkarakterisztika igen eltérő lehet azonos tudású, felszereltségű készülékek között. Ezért is fontos a meghallgatás a vásárlás előtt. Én hiába mondom pl, hogy veszett jó a Marantz térleképzése, részletező képessége amellett, hogy nem feltétlen akarja rád dönteni a házat, lehet, hogy neked pont az hiányozna, hogy a malter vagy a glettanyag hulljon folyamatosan a nyakadba egy akciófilm alatt és még a város másik végéből is csendháborításért vádoljanak, miközben zenéknél, lehet, hogy nem állna fel a nagyszínpad.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
Dióhéjban: több szobában hallgatható, ugy hogy a másik helyiségben mást hallgathatsz mint a fő helyiségben,pl rádió,cd játszó. Rendszerint a második az pre out kimenet szokott lenni amit a z erősitőről hangosithatsz (bontható vagy Main bemenetes sztereó erősitő vagy csak egy sztereó végfok szükséges hozzá) a 3. az már vonali kimenetes azaz bármilyen sztereó erősitő megteszi.
-
BBéci
legenda
Csatlakozom Oldfighter véleményéhez. Az AV-2113 nem volt kifejezetten jól sikerült modellje a Denonnak, hallgattam, teszteltem, annak a cikknek a felét én írtam. Az X2000 sokal jobb hangú erősítő, arról is találsz tesztet az AVO-n. Olyannyira jó, hogy a Pio 923-nál is jobbnak bizonyult.
Miként győzhet meg úgy valami, hogy nem láttad, nem tapogattad, és ami a lényeg, nem hallottad?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ed Parker
nagyúr
Akkor egy marantz vagy pio.
Ha nem félsz a használtaktól akkor pio lx széria.Nem tudom hogy milyen dobozok lesznek, de inkább azokra költs többet, mint erősítőre, mert hiába lesz jobb géped, ha a gyenge dobozok miatt nem tudja megmutatni a tudását.
Szóval számolj ugy hogy egy 5.0 szett pl 500000huf, akkor az erősítő kb a fele.
Fordítva pénzkidobás. -
Ed Parker
nagyúr
Akkor viszont nem értem mi a kérdés?
Van egy bevált gép ami tetszik, miért akarsz váltani?
Mert ha valami kevés, vagy nem tetszik, akkor értem hogy miért nézelődsz.
De igy nem igazán.
Ha tetszik a hk, akkor azt kell venni ha hoz valami újat a másik.Hogy miért nem ajánlják?
Mert kevés embernek tetszik a hangja. -
Oldfighter
senior tag
Sajnos a H/K kicsit félrelépett az új, digitális erősítő technológiájával. Közelébe se ér vele a korábbi szériáihoz. Denon, Marantz közel azonos minőségi márkát ütnek meg, melyektől a Pioneer se marad le túlságosan. Mindenféleképpen szánj rá időt arra, hogy meghallgasd őket, mert a te fülednek kell dönteni.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
nagyúr
A Denon 1910 óta vannak "jelen" nem ma kezdték, menj el nyugodtan és hallgass meg ne csak belépőket, az elérhető közép-felső kategóriát is érdemes, használtan is van egy 4310-es 220-ért... helyedben azonnal rácuppannék mint csecsszopó a mádermilk-re
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Sefter
veterán
Ebben a mezőnyben amit írtál a H/K a leggyengébb...ezért az kiesett
Mikor én kerestem erősítőt akkor a Pio 922 és a Marantz 6005 között kellett választanom (ezek voltak jó árban), Nálam a Marantz győzött (mert jobban beleillett az all in one kategóriámba meghallgatás után), de a Pio is tetszett.
A Denont azért "nem szerettem" mert mindig mindenki azt ajánlotta, így hype szaga volt...
Belátom, hogy tévedtem, mert nagyon tetszik a hangzásvilága. Pont az általad keresett kategóriában már érdemes fontolóra venni...Psn ID: sefter_hun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- nVIDIA Geforce-osok baráti köre
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Energiaital topic
- Sorozatok
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest