Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
Nemcsak a Denonhoz nem megy, itt volt a 683 annex-éktől bő egy éve és a sony es-ekkel is elég "tompa" volt. Ezek a boltba kirakott ott számtalan órát ment darabok voltak. Elsőre jó ritmusos, lábmozgatós, aztán tíz perc után tuc-tuc dögunalom az egész. Középiskolából a 602-esről valahogy nem ez maradt meg, pedig az csak egy sima 930qs-en zenélt sokkal szebben (emlékek alapján nyilván), mint a 683 most. Nem tudom mit történt velük, lehet a made in china nem sikerült túl jól. Lehet a beszállítókat is cserélték egyúttal...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #65497 üzenetére
Igen, arra is gondoltam, de nem fejeztem ki magam eléggé egyértelműen.
Hangminőségben az X2000-hez még elmegy, persze ahhoz sem igazán jó választás, éppen a karaktere miatt. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #65483 üzenetére
B&W 600 nem passzol a Denon AVR-4810-hez, kevés hozzá, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.
SZVSZ.Ennek a lényegével egyetértek:
"Én mint elvakult B&W fan azt tudom rá mondani, hogy a mostani B&W hangfalak már nem olyan jók mint régebben. Szerintem a 684-es is egy inkább házimozizáshoz való darab, nem annyira a zenehallgatáshoz. Ettől még lehet rajta zenét hallgatni, csak már nem azt az érzelemdús hangzásvilágot adja vissza mint a régebbi (modjuk 2000 előtti) B&W hangsugárzók.
Sajnos már a 700-as sorozatot sem gyártják (még abban a 703-as volt talán utolsó olyan B&W hangfal ami szépen szólt) így ma már max. a 800-as vagy a CM sorozatban vannak olyan hangsugárzók (bár a CM sorozatot nem ismerem) amik zenei teljesítménye kielégítő szerintem.
De ha veszel is 684-est (a világért sem akarlak lebeszélni róla) arra készülj fel, hogy elsőre biztos nem fog tetszeni, mert eléggé "bejáratás-igényes" cucc a B&W ráadásul hónapok is eltelhetnek mire rendesen bejáródnak.Mindenesetre én ha neked lennék inkább vennék valami régebbi használt típust. (Mondjuk egy CDM 9NT-t vagy egy 703-ast vagy egy mátrix 803 v 804-est.) Zenehallgatáshoz sokkal jobbak mint ezek a mai 6-os sorozatu B&W-k. Szerintem az utolsó 600-as sorozat ami még zenére volt "kitalálva" és nem házimozira az a 6xx S2 széria volt. Az S3 már nagyságrendekkel gyengébb. (Tudom mert az 5 pár B&W-m közül kettő ilyen, vagyis van S2-es 600-asom meg S3-as is.) És elvileg a 68-as sorozat az S3-as "továbbfejlesztése"."
Idézet innen. -
MaUser
addikt
válasz
szaki1986 #65489 üzenetére
Audiolense-szel szórakozunk (jriver alá a kész room correction filtert egyszerűen be lehet tolni "konvolúciót" használva), ott is ez volt, hogy egy mérés nem mérés. Hiába az elvileg kalibrált adatokkal jövő 100€-s mic, 3-4 átlagából adott csak normális eredményt, de a legjobbat akkor, ha multi-seat mode-ot használtunk.
-
szaki1986
tag
Nem tudom, hogy a 360-ason miket lehet állítani, de az enyémen kézzel csak a hangfalak hangerejét, távolságát, és a crossover-t lehet állítani. Szal "megEQ-zni" nem tudom az egész hangzást (kivéve ugye a Bass+Treble állítgatást). Gondolom ez lenne a célja a bemérésnek, hogy a szoba akusztikájához igazítja a hangzást.
-
szaki1986
tag
válasz
MaUser #65487 üzenetére
Sajnos csak 1 helyről tud mérni. Mérésnél egy IKEA-s POANG szék tetejére tettem a mikrofont, kb abban a pozícióban van a fülem, és abban ülve mozizok.
Ez most még nem a végleges helye a cuccnak, az elrendezés sem ideális. Most egy kb 15 nm-es hálószobában van, 2-3 hónap múlva költözök, akkor egy 20 nm-es nappaliban lesz majd normálisan elhelyezve. Csak gondoltam ha már van ilyen mikrofonos bemérés akkor kipróbálom, de nem igazán lett meggyőző.
Ha kikapcsolom ezt a kreált EQ-t akkor szerintem teljesen jól szól amúgy a rendszer, de lehet (sőt biztos), hogy azért lehetne még javítani a hangzáson.90 ezret már nem nagyon akarok mélynyomóra költeni, így is jóval drágább lesz a vége a rendszernek mint amit elterveztem. 60 ezres mélynyomóval kb. 300k a vége, eleinte pedig csak max 200-at akartam költeni. Tudom, tudom... használtan, olcsóbban, jobbat vehettem volna.
(#65485) adodaniel:
Igen használt is szóba jöhet. Úgy max 50k-t áldoznék rá.
45-ér jónak tűnik ez a Polk. Van ebben az árkategóriában esetleg még vmi amire érdemes lenne odafigyelni? Vagy ez a Polk a best-buy. -
Tamoo
nagyúr
válasz
szaki1986 #65319 üzenetére
A PSW110 áráért 20m2-ig jól használható szub.
Nekem H/K 360-am volt, a bemérő rendszere botrányosan gyengén működött. Manuális telefonos méréssel sokkal jobb eredményt tudtam elérni.
dunkel: Te is Focal tulaj lettél? Le vagyok maradva.
úgy látom már vége a Concept uralomnak.
-
MaUser
addikt
válasz
szaki1986 #65319 üzenetére
AVR 265 tud több mérésből átlagolni? Ha igen, próbáld meg úgy. Mérésnél te fogtad a mikrofont vagy állványra raktad oda ahol a fejed van? Ha te útjában vagy a hangnak (fogod a mikrofont) az mást fogad adni. Esetleg nem lehet, hogy hozzászoktál a túl mély hangokhoz?
sub: Ha a szomszédokat/családot nem zavarja, akkor - bár drágább a keretednél - : http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/59683-sony-sa-wx90-akt%C3%ADv-subwoofer-300-watt-36-kg/
-
dingo-htc se
tag
válasz
MasterMark #65478 üzenetére
értem.köszönöm.
-
kimi02
őstag
Keresnék B&W 600-as és Focal 800-as sorozatú tulajokat.
Akinek ilyen hangfal szettje van az rám írhatna.
Egy Denont vinnék fülelésre. -
szaki1986
tag
#65319: Erre vkinek még vmi javaslata, ajánlása?
60-70 ezer körül van esetleg jobb vétel a Polk PSW 110-nél?
-
hétalvó
addikt
válasz
xtremetuning #65479 üzenetére
csak mozi van amit zenere is hasznalok. van egy vegfok es oda kellene egy jobb osszekoto, plane azota miota be volt kotve a colorado.
tiszta ezust ic-vel eddig nem volt jo tapasztalatom.a truth lehet elkerem kiprobalni.
-
MasterMark
titán
válasz
dingo-htc se #65476 üzenetére
Ugyanúgy megy át...
Ugyanannyiért egy régebbi, ami nem tud többet, és nincs HDMI rajta csak optikai, mégis jobban szól.
-
hétalvó
addikt
válasz
xtremetuning #65473 üzenetére
az egy dolog, hogy elhoztam egy 200k-s osszekotot, de csak azert tettem, hogy halljak vegre valami ertelmes kulonbseget. 100k korul orulnek, ha megallna az az osszekoto.
el kellene hozni azt a sky-t amit arulnak, de felek nehogy hamis legyen. es mar az is 180... szoval valami best buy kerestetik, nem pedig mindenaron koltsunk el 200k-t van. -
dingo-htc se
tag
válasz
MasterMark #65474 üzenetére
gondolom újabb.többet tud,jobb.optikán átmegy az 5.1 es hang olyan tisztán mint mondjuk a hdmi-n?
-
Dorian
félisten
válasz
dingo-htc se #65472 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
dingo-htc se #65472 üzenetére
Ahhoz HDMI minek? Olyat nézz amin optikai van, gondolom a TV-n is az van kimenetnek.
-
dingo-htc se
tag
Sziasztok!
olyan kérdéssel fordulok hozzatok,h tv-re kötött usb-n ill.vinyon keresztul lejátszott filmek 5.1 es hangjat milyen erősitővel használhatomés hogyan?milyen erősitőt vegyek?van pár amit kinéztem főleg hdmi-sek.azok mind jók lennének?köszi -
MaUser
addikt
válasz
hétalvó #65464 üzenetére
926 Electra volt a cél, de sajnos lecsúsztam róla már kétszer is, szállításhoz meg ezek már pont túl nagyok sajnos, hogy megérje külföldről, illetve dhl ne törje meg valahol. Itthon meg évente jó ha egy-két párat meghirdetnek és várni megint nem szerettem volna. Egyik ismerősnek van a "ráncfelvarrott" 926 majd meghallgatjuk mi a difi.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #65469 üzenetére
Nem, nem arra.
Hanem arra mivel a fara lehet felakasztani őket, azok a kis műanyag "dugók" vagy "kampók" vagy minek hívják őket.
Mert ugye most ilyen fali polcon vannak, nah de láttad, hogy min.Banánokat meg nem használok hozzá, csak a kábel van befogatva a helyükre, mert ugye a banánok, meg a villák sem férnek el mögötte, mert akkor elállnának a faltól. Megkérdeztem a másik fórumon Fish-t és neki is így vannak a B&W-k.
-
spiky03
veterán
Szerintetek van arra lehetőség, hogy valahol találjak a hátsó Focal-okhoz olyan "dugót" ami a hátulján található? Mert az egyikből hiányzik mind a kettő.
Igaz akitől vettem azt mondta, hogy neki úgy is megálltak a csavarokon, de én inkább biztosra mennék ha lehet.Vagy ki tud ilyet javítani? Hivox? Vagy ő csak tuninggal foglalkozik?
Thx előre is.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
QED XT Evolution kábelről valaki tudna mondani véleményt? Az Excalibur kábeleimmel szeretném összevetni...
-
MaUser
addikt
válasz
hétalvó #65454 üzenetére
Összehallgatva sok difi nem volt, tipikus Focal mindkettő, 926 így elsőre is erősebb valamivel mélyben, középben viszont 826w jobbnak tűnt és sokkal nyíltabb is volt. Nyilván bejáratva még alakult volna a 926 is. Egyébként 926 is nagyon jó, főleg ezen az áron újonnan. 826w-t eszembe sem lenne megvenni a korábbi 720-as ára körül (ott már azért lehetne válogatni használt egzotikumokból is bőven), ahhoz képest a 926 550-ért nem is lenne kérdés, de ezt meg a 826w mostani 400-as új ára teszi kicsi okafogyottá számomra, főleg, hogy a 926-ot nem érzem egyértelműen jobbnak még úgy sem, ha bejáratódna. Érdekes egyébként, hogy a 826V mennyivel máshogy szólt, mint a 826W, pedig új áraik között olyan hatalmas difi nem volt.
Valamint (szigorúan szvsz) szebb a 826w kinézete (fehérben egyszerűen gyönyörű
), minimal lakásba sokkal jobban passzol a lekerekítettebb 926-nál.
-
adodaniel
őstag
Klipsch RW-8-nál a Polk PSW110 jobb lehet?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Valkűr #65456 üzenetére
Köszi, de ezek egyrészt már túl drágák, ennyit nem költenék egy ilyen cuccra, másrészt nem is tudnám a tv elé/főlé tenni, nincs hely. Viszont Thuglife kolléga ajánlott egy király kis Maxell soundboardot, ami a TV alá tehető, és csak 27e HUF, és jókat is írtak róla! Azt hiszem ő az amit én keresek!
De kösz a tippeket.
-
hétalvó
addikt
válasz
MaUser #65416 üzenetére
mikre nem jön válasz
826w nem biztos, hogy jobb vétel lesz, mint a 926.
kicsit elakadtam analóg összekötőkben. már nagyon elborult kategóriát nézegetek
valakinek valami best-buy ötlete? audioquest colorado-nál járok éppen, de lehet ma elhozok egy sky-t, mert a aq nagyon tetszik csak kicsit kevés fenn és sok lenn.
vagy rendeljek fel egy chord chorus2 ?
végfok(rb1070) proci(lx76) közé lesz
-
robi-k
őstag
Ha valaki Emotiva termék rendelésen gondolkodna, akkor most van egy - félig-meddig titkos - akció az Emotivánál:
We’re having another secret warehouse sale, and it starts now!
Most everything is Factory Renewed gear, with a little bit of scratch-and-dent mixed in (similar to Area 51 at Emofest). This sale will not be on our website! You’ll have to call in or email to place an order. The 30-day trial does not apply to warehouse sale gear. All sales are final.
Some products will go faster than others. It’s first come, first serve, so if you are interested in anything calling in your order is your best bet. 615-790-6754. You can also email us at sales@emotiva.com.
(#65451) Toobee
-
-
bajnokpityu
félisten
mostanában vettem le ennyire, fokozatosan. első pár órában csak néztem,hogy hoy lesz ebből 650W, meg mi ez a vicc, e igaza volt a boltnak, rettenetesen sokat változik bejáratás alatt. Hozzátenném, újra front+sub beállítással mozizok, és elvileg focal besegít. Buktam kicsit térérzeten, de valahogy összességében mégis jobb zenén.
6 picike ragtapasz-darabkát.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #65431 üzenetére
25%?
nálam még mindig kicsivel fél alatt van Denon +5dB mellett.
(pedig kis szobában van)Milyen plusz betétet raktál fel? Nekem nem zörgött még zavaróan, nem foglalkoztam vele.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #65440 üzenetére
Nem nyúltam hozzá, csak vicceltem
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #65438 üzenetére
az volt nálam is 1-2 órára vagy 5 éve.
Toobee: kérdezd már meg focal tuningos haverod, hogy mi a bánatnak
vanvolt rajta az az izé, amit lefűrészeltélszerk: tudom
-
Viktor89
aktív tag
Erre vki? Vigyem vissza gariban?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #65436 üzenetére
Béci Papa már írta : 350.
-
Toobee
veterán
válasz
xtremetuning #65435 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #65433 üzenetére
melyik arcamod volt?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #65421 üzenetére
Piffneki. Pedig léteznek olyan szövetek,amik szinte semennyit nem vesznek le a hangból. Inkább az szokott a gond lenni, hogy belerondit az ócska keret( tisztelet a kivételnek) a középső tartományba a rezonanciája miatt..
Tamoo: miféle tüske ez? Hilti csavar?
Nálam sajnos annyira rossz a padló, hogy hiába állítgatom be a pluszban hozzá vásárolt tüskéket, hetente picit odébb megy, és képes billegni, vagy kilazulni a csavarja. Csináltál hozzá előlap tuningot? Felraktam egy plusz betétet, így már csak jelentős hangerőnél kell(ene levenni) az előlapot. Az meg elég ritka. Egyébként képzeld, már 25%os hangerőállásra is le tudtam venni, annyival erősebb bejáratva...
-
CHaooSS
őstag
Na hali.
Ilyet találtam. 10-15nm és nem túl nagy igényűnek kéne.
Pár emberrel nézegettük és ebben az árban ez viszonyult a legjobbnak.
Klipsch Synergy Quintet IIIesetleg lehet használtan nézni drágábban.
-
t-bali3
senior tag
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy pioneer vsx 323 erősítőt,pár óráig teszteltem minden rendben volt,majd egyik pillanatról a másikra elkezdtek búgni a hangfalak. Folyamatos,nem mély búgás,ami hangerő változtatása nem befolyásol,de ha dimmer gombot nyomogatom ami ugye a kijelző fényerejét állítja akkor a búgás is változik. minden lépéssel ahogy lejjebbveszem a fényerőt a búgás is halkabb lesz,a végén már alig hallható. Mitől lehet ez?
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #65411 üzenetére
Kisebb az RV-8 teljesítménye, mint az Arcam AVR350-é?
Egészen hasonlóra emlékeztem.
(#65419) tjojo
Ez meglehetősen szubjektív vélemény a részemről, mert csak AVR400 volt nálam, 4810 sajnos nem. De ismerve a kisebb és nagyobb Denonokat, jelenleg az a titkos favoritom, kifejezetten pályázom egy olyanra.
Most Arcam AVR380 trónol a hifiállványom közepén.
Persze egy Arcam elő/végfokkal sokkal boldogabb lennék, kicsit túlzásnak tűnik, de szerintem életem végéig ellennék vele. -
tjojo
tag
válasz
Toobee #65407 üzenetére
Milyen kábeleket használsz jelenleg?
Most épp semmilyet.Korábban már írtam milyen kábeleim vannak, úgy tűnik mindenki átsiklott rajta mert nem lettem "kikövezve".
Komoly kábelezésbe nem mertem még belevágni, DIY kábelek jártak nálam eddig.
(#65415) BBéci
Nem erre a válaszra számítottam. -
MaUser
addikt
válasz
hétalvó #58861 üzenetére
Hallgattam nemrég 826w-t (ez be volt járatva) és új 926-ot (egy napja a boltban, még friss). A bolt akusztikája csapnivaló volt, a 926 pedig nyers, de ezért az árért szvsz teljesen jó lesz. 826W középen nagyon másnak (jobbnak?) tűnt (lehet javul), de szvsz a best buy továbbra is a régi Electra 926, vagy éppen a most 350-400 körül "nyugatról" bárhonnan hozható 826W-k. Egy már úton.
Btw, 826w-ról le kell szedni a magasról a porvédőt (csak mágnes tartja), egyből kinyílik.
-
Tamoo
nagyúr
Azt kell mondjam így a bejáratás után + nebulo tüskék alákerültek (ezer hála érte).... nagyon jó beruházás volt ez a T12 szub.
Pedig a Klipsch sem a gagyibb fajta volt.
-
xtremetuning
addikt
válasz
MasterMark #65409 üzenetére
Élőben nagyon szép a kidolgozása. És ha megszokod a dizájnt, akkor nem sok fog jobban tetszeni high-end fronton.
-
Toobee
veterán
válasz
xtremetuning #65408 üzenetére
De azért egy kicsit igen, ha volt a birtokodban
De első körben valószínűleg kábelezésre kellene költeni, nem a Denon cserére. Ja, hogy már el van adva, el is felejtettem.
-
tjojo
tag
válasz
Toobee #65401 üzenetére
Nem minőségi ugrásra készülök, mert akkor tényleg sose lenne vége, jöhetnének az Electrák
Csupán egy hasonló szintet, vagy egy picivel főlé lőni a Denonnak, Arcam árából legjobbat kihozni.
Amúgy ez a Lexicon micsoda? Hiába nézem nem jövök rá... távol áll tőlem = hülye vagyok hozzábajnokpityu
Nem azért adtam el a Denont mert kevés vagy valami hiányzik, csak kellett a pénz.
Kimi-nek jeleztem ha vár egy picit és mégse kell neki, visszaveszem. Erre is látok esélyt. -
bajnokpityu
félisten
Finomkodó zenén jobb lenne az arcam. Arcamnak jobb a felbontása, simább a hangja, de pont annyival laposabb,dinamikátlanabb. Szóval sztem oldalirányú lépés lenne. Arcamból akkor már 600asat, v 750eset nézném. Vagy ha lemondasz a HDről, akkor régebbit. Azok tökösebb legények hírében álltak.
ui. milyen dobozokhoz nem elég a 4810? Valamint be van az a cucc kábelezve rendesen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Titan Quest II
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- LEGO klub
- OpenWRT topic
- Kuponkunyeráló
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Windows 10
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest