Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz VoidXs #185996 üzenetére
Alpvetően igen sok a szarul kevert és steril zene. Találtam egy appot (Boom) ami tud eq-t és van egy kis dsp is benne amivel elég jól testre szabható visszhangot lehet rátenni a lejátszott zenére. Nagyon sok vokális zenének iszinyat jól áll és hatalmasat dob az élményen. Nálam a Large Hall reverb 24-es értéken vált be.
Nem vokálos, hangszeres zenéknél nem mindegyiknek tesz jót.
A lényeg hogy a Dirac szuper mozihoz de sztereóhoz nálam mindig felemás érzéseket vált ki.
Az is fura hogy eddig minden HM erősítőm ugy szólaltatta meg a sztereót hogy egyenletlenul szólt a 2 front, a hangkép el van tolódva ha nincs kimérve a 2 hangfal távolsága.
Ezzel szemben amikor monoblokkos Audia Flight Three S erősítőm volt, nem volt ilyen gond, nem kellett balanszolni, egyformán szóltak a hangfalak és volt szeteró tér. Nagyon fura.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
I'am Dony
őstag
válasz mettek #185995 üzenetére
A középső a 13 pontos és a legtöbb helyen az működik legjobban. A mostani távolságaid nem ismertek, de ha kb. megfelelő a frontszélesség MLP táv akkor jónak kell lennie. Előnyösebb, ha nem húzod a falak felé. Sokan behúzzák a függönyt, de ettöl jobb eredményt ad, ha nagyjából leköveted a a dobozok átvitelét a célgörbével a felső tartományban, - ha szeretnéd megtartani a sajátosságukat ill. ez megtehető a görbe alapján.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #185993 üzenetére
A Dirac ebben nagyon jó, az eléri, hogy a középre kevert dolgok tényleg középről szóljanak. A szám ilyen, a hangmérnököt hibáztasd. Egy jó kalibráció mellett szokott igazán érződni, hogy egy-egy zene mennyire steril. Te ezek szerint azt szereted, amikor zajos a tér. Ott viszont az a probléma számodra, hogy ha körbe akar mozogni egy hang a szobában, az nem működik majd olyan jól, mint Dirac mellett.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
mettek
addikt
válasz I'am Dony #185994 üzenetére
Köszi!
legutobb a középső mérési módon mértem (kanapé 2 fő azt hiszem) nem tudom pontosan hány mérési pont volt.Az is megoldás lehet ha kicsit jobban széthúzom a frontokat? Csak akkor picit közel lesznek a falhoz. Most kb 50-60cm hely van mellettük.
Illetv most már alapbol behúzom a korrekciós határt 1khz korulre mert ha teljesen ráengedem akkor totál bedögleszti a hangot.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
mettek
addikt
válasz VoidXs #185992 üzenetére
Nálam pl a dirac mértani középre helyezi a vokált és a 2 hangfalból egyébként kb egyformán szóló hangokat ami engem kicsit zavar mert túl direkt és túl mesterkélt lesz a produkcio. Alapvetően jó a mérés mert a laposabb frekvenciákat felhozza, a basszust helyre teszi de ezzel együtt vannak negatív hatásai is.
Ha kikapcsolom a dirac-ot és simán centire beállítom a távolságokat akkor is kb középről szól aminek onnan kell csak valahogy teresebben, szellősebben, nem annyira direkt módon. Jó lenne ha mondjuk csak a frekvenciát is lehetne méretni vele és az impulzusra, távolságra nem mérne vagy nem tenné be. Szerintem ezek miatt ronthatja el a sztereó “teret”. Nem egyedi eset, rengetegen panaszkodnak rá a neten.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #185991 üzenetére
Ezt nem szokás csinálni, mert 99%-ban a szoba és kalibráció függvénye a tér minősége. Tudok ábrát készíteni (pl. VoidPlayerbe tettem rá analizátort, csak mért eredményt kell betölteni), de arról csak azt tudnád meg, hogy nálam milyen. Amit mérni szoktak, az a direktivitás, de az abban számít, hogy mennyire fogja több hallgató ugyanazt hallani, és mennyire kell beforgatni.
A mérőjel pontosan ugyanazt méri, mintha zenével tennéd, mert impulzusválaszt számolunk, ami úgy jön ki, hogy a mérőjellel osztunk. A sweep arra lett kitalálva, hogy a lehető legzajmentesebb méréseket hozza össze, de zenével is tudsz. Valaki nagyon arcoskodott a hifitopikban, hogy márpedig ez nincs így, tegyek csak egyedi mérőjel opciót a Cavern-be, szóval így tettem, és mit ad az ég, pontosan ugyanazt mérte, csak zajosabban. Az impulzusválaszban egyszerűen minden benne van, ami csak a rendszert jellemzi, az is, aminek még nem adtunk nevet. Ez egy matematikai tény.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
mettek
addikt
válasz VoidXs #185989 üzenetére
Erről tudsz valami konkrét mérést mutatni ami alapján látható, értekmezhető a hangfal térleképezése? Én nem találtam ilyet.
Hozzáteszem én csak hasonlításos alapon tudom elképzelni a hangszínpad és részletező képesség megítélését. Ha lehetne is mérni valamilyen adatot, akkor 2 erősítőt, 2 hangfalat ugyanazon a helyen, ugyanazon zenei anyaggal kellene mérni. Én ugy gondolom hogy az ilyen műszerekkel nem zenei anyag alapján mérnek hanem teszthangokkal. Az viszont nem ad vissza teret.
De ha le is tudnánk rajzolni koordináta rendszerben egy hangfal terét az megint csak egy adat a sok kozul. Olyan mintha egy tv képi jeléből kiragadnánk a kék szín pontosságát megmutató adatokat.
A hang rendkívül összetett, ízlesbeli élmény. Összességében szerintem csak a fül, csak az egyén tudja megítélni hogy az az adott rendszer hogyan szól. Nekem pl számos nagyon tisztán szóló hangfal nem jött be, bántja a fülemet az élénk magas. Pl az Audio solutions páratlanul tisztán és tapintható térrel szólalt meg de populárisabb zenével nem tetszett, végül egy Revel concertával találtam meg az arany középutat. Ez nem olyan részletező de sokoldalú, jók a mélyei, van közepe, nem harsány. Tudtommal a Revel is fülre lövi be a hangot vaktesztelve.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #185983 üzenetére
A részletezés márpedig a spektrum egyenletessége, ami drasztikusan eltérhet két rendszer közt, még akkor is, ha nagyjából ugyanarra a simított átlagra vannak kalibrálva. Főleg magasfrekiken rendszerint teljes káosz van. Teret úgy tudsz megjeleníteni, hogy felrajzolsz egy vektorszkópot páronkénti mérésekből, és minél inkább egyenes vonalakat látsz, annál pontosabb.
-
mettek
addikt
válasz MasterMark #185987 üzenetére
Szerintem meg nem igy van, bàr én csak egy átlag ember vagyok így nyilván nem sokat jelent hogy mit gondolok.
Ott van pl a Sinad érték amivel számos eszköz le van húzva, a sor végén kullog pl az arcam avr is. Ehhez képest én nem hallottam jobbat házimozi erősítőből pedig volt Anthemem, Marantzom, Yamahám (proci) plusz emotiva végfok, Emotiva xmc2 plusz emotiva végfok.
A másik hogy van amikor pont a torzítás ad “ízt” a hangnak mert a túl tiszta jel fülsértővé válik.
Dorian: mondtam hogy én hagyom a kábel témát, csak egy sort fűztem hozzá. A felvetésem a hangszínpadra, részletező képességre irányult. Hogy ugyanazon a hangfalon egyik elektronikával, dac-kal hallom hogy a zenész alatt recseg a szék, a másikkal meg nem. Vagy hallom hogy térben hol helyezkedik el Pl.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz mettek #185985 üzenetére
Ott hibás az elképzelésed, hogy nem egy-egy mért adat mutat meg egy-egy hallott tulajdonságot, hanem egy csomó mért adat összességéből lehet következtetni rájuk, mert ezekből fakad az, hogy mit hallasz.
Figyi, sztem ezzel a sértett kábelhőbörgéssel menj a kábelezés vagy az audiofül topikba.
Nem hiányzik itt.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mettek
addikt
válasz Dorian #185984 üzenetére
Kérlek ne beszélj mellé! A torzítás megmutatja a leírt képességeket? Mutasd meg kérlek.
Bár én nem vagyok technikailag olyan túlképzett mint a pc-s mozisok de eddig nem láttam hallottam olyan adatrol ami ezeket leírná. Csak az ember “igen szar” füle képes megítélni és érzékelni a felbontást, hangszínpadot, hangszerek, vokál valósághűségét.
Adott esetben nem sok (mérhető) különbség van egy 300.000-es yamaha sztereo erősítő és egy 2 milliós Mark Levinson között mégis ég és föld a 2 készülék megszolalása.
Ameddig az audio világában vannak olyan hangleképezési tulajdonságok amiket igenis nem lehet mérni és egzakt módon leírni, addig szerintem a kábelek hangra gyakorolt hatására sem lehet azt mondani hogy azétt nem létezik mert nem mérhető.
De legyen akkor a kábeltéma humbug, placebo. Ettől függetlenül a komoly sztereónak vannak olyan tulajdonságai amiket nem tudunk lemérni.
Most meg nem mondom a nevét de olvastam egy Japán mérnökről (talán yamahánál dolgozott de nem biztos) aki a jól megtervezett erősítőket fülre hangolta és állította be, nem csak műszerek adatai alapján.
Hiába mutatja azt a torzítási görbe hogy zajmentes a jel, ettől függetlenül szólhat olyan szárazon, szűk térrel hogy az ember a falat kaparja tőle. Ezek a nüansznyi kulonbségek miatt drága általában egy egy prémium erősítő.[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Egy kérdésem lenne a technikailag és tudományosan magasabb szinten mozgó forumtársakhoz. A hangfal és az előtte lévő elektronikai elemek (lejátszó, erősítő) - most a kábelt hagyjuk - felbontásbeli azaz részletező és hangszínpad ábrázolási képességét mivel lehet mérni?
Azt remélem a kábel ateisták is elismerik és hallják hogy egy egy hangfal vagy forrás vagy erősítő más részletező képességgel, felbontással szólaltaja meg az adott zenét. Ezt mivel milyen mérték egységgelmérjük? Vagy inkább méritek.Frekvencia menete, eq görbéje az iphone hanszóróján kiadott hangnak is van és lehet hogy nem sokban tér el a hangfalamétól mégis máshogy szólnak. Ezzel csak arra utaltam hogy ea frekvencia görbe biztosan nem mutat meg ilyen képességeket.
-
m3ss
veterán
válasz VoidXs #185978 üzenetére
igen ezert mindig beszol a cavern. de ha belenyulok ebbe manualisan erositon, akkor meg audysseyvel mas forrassal nem leszek optimalis, nem? mert ha nem pc-zek hasznalom a denon eqt / bemerest is tv-vel, konzollal, media lejatszoval.
en se mindig hasznalom plusz hangeron, film fuggo is.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dorian
félisten
válasz VoidXs #185978 üzenetére
AVR-eknél a 0 dB-es szint az a végfokok teljes kivezérlése nem? Ha elfölé csavarjuk, nyilván megnő a zaj.
Mondjuk szerencsére nálam Cavernes EQ esetén sem szükséges ez, a -2,5 dB állásban már nekem is túl hangos, ált. -5 alatt vanKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
nagyúr
Ez a normális működés, optimalizálni azzal tudsz rajta, ha a csatornahangerőket EQ előtt egy szintre hozod. Ezt a Cavern mondja, mennyivel piszkáld, ha nem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vajga #185973 üzenetére
Olvass figyelmesebben!
Nem azt írtam, hogy: "egy Panasonic UHD BD rosszabb képet vagy hangot adna". Azt írtam, hogy vannak hiányosságok, gondok, mivel nem hálózatos és külső adattárolós lejátszásra tervezték. Például nincs 23,976! Olvasgass itt: [link]!
Amennyiben Blu-ray lemezekről akarsz filmeket nézni, az egyik legjobb választás a Panasonic.
Médialejátszók közül ami megépítésében is minőségi, az például a Dune, Zidoo. Mindent lejátszanak, némelyik streamerként is nagyon jó és a menüjük is rendben van.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vajga
tag
válasz Dorian #185974 üzenetére
De igen, ez simán elképzelhető. Rossz tapasztalatok. Míg a mérleg másik oldalán ott van egy letisztult menü, bedugom, és indítom. Nem gondolkodok rajta, hogy hol a fenében vagyok a menüben, kodival vagy saját beépített lejátszóval indítsam, ilyesmi.
Amit kinéztem külön HDMI-n jön a kép, külön a hang, a márkát is ismerem... De ha elképzelhető az, hogy egy ilyen kínai nevű összefaragott valami jobb képet meg hangot fog nekem adni, mondjátok nyugottan, szétnézek, hajlandó vagyok én a tanulásra!
De amúgy ha annyira farigcsálni akarok van egy elég korrekt kis noti a TV alatt. Igazából a legjobb nekem egy mechanika nélküli lejátszó lenne egy ismert márkától. Ugyanaz a menü ugyanaz minden csak a mechanika nem lenne benne. Sajnos ilyen nincs. -
Vajga
tag
válasz BBéci #185972 üzenetére
Mire gondolsz, milyen hátránya van? Jelenleg egy LG-BD570 em van, azzal én teljesen elégedett voltam/vagyok, csak sajnos már kifognak rajta az újabb audiók. Azt nagyon nehéz elképzelnem, hogy egy Panasonic UHD BD rosszabb képet vagy hangot adna mint egy noname kókányszoftveres valami, ami belülről is ki tudja miből van. És nekem fontos az is, hogy szép letisztult menüje van egy BD lejátszónak, nem az hogy ilyen szoftver olyan firmware, ezt írjak át, azt, most a távirányító nem megy stb... Nekem ez nem jött be na, hát kinek mi a szimpatikus.
-
BBéci
legenda
válasz Vajga #185969 üzenetére
A BD-játszókat Blu-ray lemezekhez tervezik, minden egyéb csak mellékes funkció, ezért vannak hiányosságok, gondok. Hálózatról és csatlakoztatott külső adattárolóról történő lejátszásra erősen kompromisszumusak. Küönösen a Panasonicok. De ha szívni akarsz...
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Vajga #185969 üzenetére
Sztem ilyen dinamikacsökkentés már vagy 15 éve van mindenben, csak a gyártók különböző fantázianeveken hívják.
(A din eq amúgy nem ez, az azt csinálja, hogy ha halkabbra veszed a hangerőt, megnöveli a mélyeket)A bd playerek felett már bőven eljárt az idő ha nem akarsz lemezt lejátszani, akkor az csak egy bénább és drágább fájl-lejátszást ad, mint egy modern mediaplayer
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Vajga
tag
Köszönöm Urak! Az X4500 egy kicsit "öreg", és a jövőre is akarok gondolni, jó lenne ha minden új cucc benne lenne. Yamahát valamiért nem szeretnék (ez saját hülyeségem), inkább ezen a Denon-Pioneer vonalon mozognék. Esetleg ha megtoldom még egy kicsit, és X3800H? Megérheti a felár az X2800H hoz képest? Esetleg Pioneerben van jobb? Mintha a Pioneerből hiányozna az ami nekem nagyon kell, hogy lehalkítsa a hangos részeket. Vagy félreértelmeztem volna? Talán valami dynamic eq néven futott és csak a denonokban láttam.
A médialejátszót én biztos hogy kihagyom, maradok annál a verziónál hogy valami fullos panasonic uhd bd player. Szerintem az mindent tud ami nekem kell, úgymint pendrive-ról vagy otthoni hálózatról lejátszás (amit meg nem tud, arról még úgysem hallottam és egyelőre nincs is rá szükségem). Árban ugyanannyi mint valami jobb médialejátszó, esztétikus, és nem valami fröccsöntött sorjás műanyag, rémálom menüvel, guang xiangyu felirattal.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
skipper lesz az uj kabel tesztelonk, az impressziv. khaosz is
#185950 VoidXs
hmm errol a zajosodasrol jut eszembe, pc-s eqval, x3600 ha nagy hangeron nezek filmeket hallok egy alapzajt. persze film kozben nem hallom, elnyomja minden, de attol meg ott van...most nem tudom ez kimerve milyen hangero lenne, -79 - +18-as skalan +6 korul mar hallom, cavern sztem ilyen -6-7dB-eket szokott korrigalni nalam egyebkent, gondolom most is vmi hasonlo van. 0 vagy minuszos denon hangeron mar nem igazan hallani...szoval film kozben nem hallani, de ha pausolom a filmet akkor hallhato szepen, erdekes modon utana 5-10 masodperc mulva elhallgat a zaj ha tovabbra is megallitva marad a film. ujrainditom megint visszajon.
lehet ez vmi codec/sw-es problema lenne, vagy ez "normalis" mukodes?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
I'am Dony
őstag
válasz Vajga #185961 üzenetére
Újban ezektől sokkal jobban jársz ezzel: [link]
Ha használt is lehet akkor [link] ez csúcs vas.
A média lejátszót nem tudod megúszni. Ár függően megúszhatod egy olcsóbb lejátszóval, itt segítenek [link] vagy mókolás nélkül out of the box Zidoo Z9S, Z9X ill. Pro[ Szerkesztve ]
-
Vajga
tag
Sziasztok!
5.1.2 házimozi rendszert szeretnék készíteni, dolby atmos és dts x képességgel. Körülbelül 300eFt-os kategóriában gondolkodok erősítőben, esetleg egy picit több.
Amit eddig nézegettem:
-Denon AVR S970H
-Denon AVR X2800H
-Pioneer VSX 935Nem igazán tudom melyik lenne a jobb választás, melyik szólna szebben (és hangosabban), vagy van e jobb. Zenét is hallgatnék róla, és a prioritás az, hogy az szóljon nagyon szépen (pop, rock, techno lényegében bármi). Szóval szépen szisszenjen a magas ne csörögjön, és üssön a mély, ne morogjon.
Jó lenne ha este is tudnék tv-zni, és ne az legyen, hogy a beszédet alig értem, aztán egy robbanás ami felveri a házat... nem tudom erre van e valami funkció, olyan hangok legyenek egy film alatt "visszabutítva" mint egy sima tv adás közben.
A filmeket pendrive-ról vagy helyi hálózatról nézném, nem tudom létezik-e olyan, ami ezt tudja. Ha nincs akkor max veszek valami BD lejátszót. Valamelyik panasonic-ot néztem, bár szerintem egy ilyen funkció simán elfért volna benne... A médialejátszókból nem találtam olyat ami tetszik, nagyon gagyinak tűnnek.
Hálásan köszönöm előre is a segítséget.
-
Rp526
aktív tag
válasz jaszy76 #185951 üzenetére
Kommentek gold. Én azt hittem ezeket csak szívatásból írják.. de nem.
"Ami még nagy titok, hogy ha az UTP kábel barna vezetékeire ráforrasztunk 330ohm-os ellenállást a magas hangok sokkal szebbek lesznek!" Én ezt már nem tudom elhinni, hogy komoly.. Főleg a nicknév után (Szalacsi.. ) -
VoidXs
nagyúr
válasz Quetz #185956 üzenetére
Ilyenkor az szokott lenni a probléma, hogy egy közös feszültségerősítő pont van a teljes előfokban (jóval olcsóbb, ha közös), és ha a sub (vagy bármi) miatt vissza kell húzni a többit, akkor a zajszint ellentétes irányba kúszik. Ezzel néhány AVR-t annyira bántottam, hogy alaphelyzetben sisteregtek. Lehet, hogy a plate amp nem bírja, de az erősítő a feszültséggel az alacsony hangerős mérés alapján játszik (és ez így is helyes).
-
Quetz
őstag
válasz VoidXs #185950 üzenetére
Én a mélynyomót kivenném a képből, mert az esetek többségében gyári plate amppel szereltek és az biztos nem teljesíti a kritériumokat amit írtál. Inkább számolnék 100dB csúccsal a normál hangfalak esetén, ami így 65dB plusz 20dB gainra és EQ-ra. Akkor elég 85dB amit 2-3V kimeneti feszültség mellett kell tudnia a rendszernek, hogy egy Hypex/Purify végfokot is ki tudjon hajtani.
-
jaszy76
aktív tag
Kedvencem a témában.
Minden írása arany. 😀😀
[link] -
VoidXs
nagyúr
válasz Khaosz55 #185947 üzenetére
Igen, az a feltöltéstől függ. A kábelek közt pedig 0.05 dB különbség szokott lenni, azt kell elérnie bárkinek, hogy bizonyítva legyen az ember érzékenysége erre. Az átlag 0.5 körül van, te ezt bőven túl tudtad teljesíteni. Viszont aki tudja a te eredményed hozni, neki nagyon gyorsan tippelgetésből is megvan, szóval a lépcsőt csökkenteni fogom a jövőben.
Quetz: Egyáltalán nem. Crossoverrel együtt 7 csatorna mellett a subra 125 dB kell (és akkor nincs is szobagörbe), ez és a 35-ös zajszint közt 90 dB van. A gain-ek 10-15 körül szoktak veszíteni, az EQ ezen felül még fixen 6, ezt a kettőt kerekítettem 20-ra. PC-vel elég gyakori, hogy megütöd ezt a szintet, nem is annyira drága. AVR-rel meg kompromisszumot vállalsz a kényelemért cserébe, ez (most még) egy bináris kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
válasz Smiley #185944 üzenetére
15+ éve én is hifis topicok hülyeségein szocializálódtam, csesztem is el pénzt feleslegesen, de nekem inkább megkönnyebbülés volt belecsöppenni az itteni topicokba. A műszaki érzékem valahol mindig is tiltakozott az ellen, hogy mondjuk egy tápkábel beleszólhat a hangba, de úgy voltam vele, hogy attól hogy én nem hallom, lehet hogy más igen. Jó érzés tudni, hogy hülyeség az egész és leginkább soha sem kell többet erre feleslegesen költeni.
-
-
Khaosz55
addikt
válasz skippper #185943 üzenetére
Ez lett a Gain érték vizsgálatnál, hát ez nem volt egyszerű, nagyon nem.
Nuance 1.1 with a 2.0 output
Round 1 with 1,000 dB range, correct: 1/1
Round 2 with 0,950 dB range, correct: 2/2
Round 3 with 0,900 dB range, correct: 3/3
Round 4 with 0,850 dB range, correct: 4/4
Round 5 with 0,800 dB range, correct: 5/5
Round 6 with 0,750 dB range, correct: 6/6
Round 7 with 0,700 dB range, correct: 7/7
Round 8 with 0,650 dB range, correct: 8/8
Round 9 with 0,600 dB range, correct: 9/9
Round 10 with 0,550 dB range, correct: 10/10
Round 11 with 0,500 dB range, correct: 11/11
Round 12 with 0,450 dB range, correct: 12/12
Round 13 with 0,400 dB range, correct: 13/13
Round 14 with 0,350 dB range, correct: 14/14
Round 15 with 0,300 dB range, correct: 14/15
System time: 2024.01.21 19:36:27.0883
Validity: yPSCnwPklFu7Pp2NhWOQNQ== -
VoidXs
nagyúr
válasz Khaosz55 #185942 üzenetére
Igen, tuctuc a legjobb rá, minden tesztre egyébként. A spektrum szétesését is megmutatja, ha elmész meghallgatni valamit.
skippper: Csak a teljes szövegre érvényes a checksum, a végét levágva nem. A 128-as Opus egyébként az esetek többségében konkrétan lossless, ezért tárolom abban a zenéim. Ha azon átmész, az szinte tényleg csak szerencse.
-
Smiley
addikt
válasz Joe123 #185935 üzenetére
Ott meg az AHCI miatt meg hibajavitas is van.
Lassan amugy csak kikopik ez a baromsag, ha kioregszik az a generacio ami meg az analog korszakban szocializalodott. Pszichologiai oldalrol, gondolom elegge bantja az egodat, ha valamiben evekig hittel es kiderul, hogy atbasztak. Az pedig felettebb kerdeses, hogy ezek a termekek, hogyan kaphattak europai forgalombakerulesi engedelyt, ugyanis ez netto atbaszas. Remelhetoleg ezzel egyutt ki fog kopni az a hulyeseg is, hogy ami nehez az jo mert van benne anyag.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
skippper
senior tag
Next codec: Opus, 128 kbit/s
Round 28, score: 27/28
Round 29, score: 27/29
Round 30, score: 28/30
System time: 2024.01.21 19:19:18.2418
Validity: ArURCWXGSoL1h4+bQnWeKg==Itt már teljesen reménytelen volt bármilyen valódi különbséget meghallani. Még a többinél is az volt az érzésem, hogy ha nem lézerfókusszal keresném éppen, csukott szemmel az icipici különbségeket, akkor a büdös életben meg nem mondtam volna, hogy most valami más - pláne azt, hogy miként más.
-
Khaosz55
addikt
válasz VoidXs #185941 üzenetére
Nem minegy milyen számmal hallgatom meg. Tuc-tuccal lett a legjobb eredmény, mert minden hang ugyan abban a ritmusban ugyan akkor történik meg. Magas után mély és közép dallam is kb ugyan az ismétlődik. Pl egy rock számmal esélytelen nekem, vagy ha valaki zongorázik, vagy énekel, vagy hegedül. [Eric Prydz - Opus] Flac verzióban megvan és azt konvertáltam goldwave-ben 16bit 44Khz sztereora-ra mert annyi volt flac is.
Hozzá teszem 1-2 esetben iszonyat mód koncentráltam, hogy felfedezzem a különbséget.
Fontos, hogy különbséget, mert azt eldönteni, hogy melyik a jobb na az más tészta.
Kíváncsi vagyok, hogy a hangfalakon majd mennyire tudom megmondani, de az majd 2-3 hét múlva csak. Ráadásul a bal fülem hallásában 10Khz-nél van egy 6dB-s szakadék, de csak ott alatta felette minden ok. Amikor előjött a fülsípolásom évekkel korábban akkor nézettem meg. Sajnos ezt nem lehet ezt dirac-cal korrekciózni. -
VoidXs
nagyúr
válasz Khaosz55 #185940 üzenetére
Van egy másolás gomb, de ez nagyon jó eredmény. Felső 20%, jobb minden kitöltő kábelesnél, mérnökök közt kb középmezőny. Annak viszont a közelében sincs, hogy kábelek közötti különbséget hallhass (ahhoz asszem 39-et kell megütni), de ez természetes, senki nincs ott, csak páran azt gondolják.
A tapasztalat egyébként az, hogy mindegy, mivel hallgatod, az ember a különbségre sokkal érzékenyebb, mint az abszolút dolgokra, így hiába töltöd ki 100 milliós rendszeren (volt ilyen) vagy Bluetooth fülesen (ilyen is, és ez a rekord), ugyanarra számíthatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz VoidXs #185938 üzenetére
Megcsináltam egyenlőre egy középkategóriás gamer fejhallgatóval. Persze meg kell csinálnom majd rendesen hangfalakkal is.
Nem tudom hogy kell az eredményt kiszedni én egyenlőre kivágtam mint egy kép. Azt sem tudom, hogy jónak számít-e fülessel 3 sör után . DVD felett volt az értékelés.
-
lemmy9
őstag
Pár év és nem lesznek köztünk.
Szerintem!
-
Quetz
őstag
Reggel nem volt időm, hogy a második részt is megírjam, miért is nem tud a HDMI kábel fényesíteni a képen. Az előző hozzászólásban már kifejtettem, hogy ha javít a képen a kábel, akkor az azt jelenti, hogy a 0->1 vagy 1->0 változás történik a forrás és vevő oldal között. Beleszól ebbe még a HDMI protokoll is:
A fenti ábra lényege, hogy kép/hang adatközlés maximum 3 vonalon történik, azaz 3 bit értékes információt küldhetünk át egy időben. 3 időperiódus váltakozik a működés során:
- video data: képinformáció továbbítása
- data island: hang továbbítása
- control period: az előző két periódus között mindig kell legyen egy control periódus, aminek a végén speciális bitsorozat jelzi a következő periódus kezdetét.Mivel a kábelünk nem okos, ezért a "javítás" nem csak a kép, hanem a hang és a control periódus bitjeit is "javítja". Ami azzal jár, hogy a periódusokat egymástól elválasztó fix bitsorozatok is megváltoznak, tehát a vevő nem fogja felismerni, hogy most már nem hang/kép jön az adótól, hanem kép/hang.
Ha a vevő nem tud mit kezdeni a bejövő adattal, akkor eldobja azt és valami algoritmussal próbálja megoldani a szituációt. Ez az algoritmus gyártó függő, nem tudok róla, hogy lenne bármi előírás, igy csak tippelni tudok, hogy:
- Ez előző képkocka pixelét rajzolom ki újra
- Előre meghatározott színű, pl. fekete pixelt rakok ki
- A környező pixelek alapján interpolálok valamit.A fentiekből látszik, hogy 1-1 pixel hibát még lehet valamilyen szinten korrigálni, de tömeges hiba esetén már nem csak a pixel információ fog sérülni, hanem a protokol vezérlő információi is, és jó eséllyel HDMI Handshake hibával kikapcsol a kép. Olyan kimenet, hogy a kábel javítja a színeket vagy a kontrasztot viszont semmilyen esetben nem fog előfordulni. Erre csak az ad lehetőséget, ha a lejátszó oldalán futó algoritmust bízzuk meg ezzel.
-
Smiley
addikt
Pedig mint minden digitalis dolognal itt is matematikailag ki lehet szamolni mekkora szamitasi kapacitasra lenne szuksege a kabelnek, ami az adott bitrate-et realtime "feljavitja". Osszehasonlitaskeppen vannak it paran akik a MadVR es tarsait hasznaljak napi szinten, ott elegge latvanyos a "feljavitas" csak melle lazan megeszik egy erosebb 200-300w videokartyat is.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
m3ss
veterán
válasz Smiley #185930 üzenetére
az igy gondolkodo embereknel valszeg az ego felulirja a kritikus gondolkodasert felelos processt en voltam egy arcnal, ahol 300e ft-os hdmi kabel volt, de csak harom meterest vett, ezert le kellett hajolni amikor bementel a moziszobaba, hogy ne akadjon bele a fejed. sokat meselt a kabelrol, meg hogy mennyit es mit javit a kepen. aztan elmeselte azt is, hogy o miert es hogyan kalibral szemre. erdekesen volt beallitva a vetito.. eloszor azt hiszed, hogy azert tolja ezt a stilust, mert epp a vetitojet arulja es probalja kelendobbe tenni a termeket azzal, hogy probalja demonstralni, hogy o mennyire ert hozza. de aztan rajossz, hogy az elet mas teruletein is hasonloan megingathatatlan velemenye van. eloszor probalod elmondani illedelmesen, hogy miert nem lehet az erzekszerveidre hagyatkozni, de latod hogy valojaban el sem jut a mondanivalod hozza olyan magas lovon ul. mas ut nincs pedig, csak mint amit quetz is csinal, meg szerencsere sokan itt. sokakat atbillent ez. akit meg nem, azt a pszihologus
semfogjahttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
python1
veterán
-
Smiley
addikt
válasz Quetz #185929 üzenetére
Arrol nem is beszelve amit mar sokszor felvetettem itt ezt az egyszeru kerdest... Hogyan tudna egy passziv eszkoz azaz a HDMI madzag mindenfele feldolgozas nelkul eldonteni, hogy a rajta athalado adatcsomagok kozul melyikek tartalmazzak a kepet, es hogyan tudna azokat modositani, fokent "jo" iranyba? Erre valahogy senki nem tudott valaszolni eddig.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Quetz
őstag
Szó volt arról, hogy a jobb minőségű HDMI kábel javítja a képet (és a hangot), ráadásul ez mindenki látja, akinek szeme van. Erről jutott eszembe pár szösszenet, főként arról, hogy ez miért nem működik.
A HDMI lánc a következőképp épül fel:
Lejátszó -> TMDS encoder -> HDMI kábel -> TMDS decoder -> Vevő (TV, AVR, stb...)A fentiekből talán a TMDS az, ami sokak számára ismeretlen. Akit érdekel, az bővebben erre keressen a neten: Transition-minimized differential signaling. A lényege, hogy ez az eljárás 8bit adatból 10bit-et csinál úgy, hogy azok az átvitel szempontjából optimálisak legyenek, majd a kábel másik végén ennek a transzformációnak az ellenkezője történik.
Tehát elindulnak az adatok (bitek) a lejátszóból, megtörténik az optimalizálásuk, majd a HDMI kábelre már analóg feszültség impulzusként kerülnek, a túloldalon pedig visszaalakulnak bitekre. Itt még tehát mindenkinek igaza van, annak is akik azt mondják, hogy hát csak nullák és egyesek közlekednek a két eszköz között, meg annak is akik analóg jeleket mondanak.
Ami viszont megkerülhetetlen, hogy a HDMI vevő oldalán mindenképpen a végeredmény mindenképp nullák és egyesek sorozat lesz, függetlenül attól, hogy mi módon jutottak el oda.
Feltevés: a HDMI kábel javítja a képet.
Következmény: lesz olyan lejátszó oldali 0 vagy 1, ami a vevő oldalán az ellenkezője lesz, 1 vagy 0.
Példa: Szebb lenne a kép, ha a 125 egységnyi kék helyett 128 egységnyi kék jelenne meg.
Ezeknek a bináris reprezentációja:
Blue 125 = 0b01111101Blue 128 = 0b10000000
Látható, hogy egy buta kábelnek az összes bitet, kivéve a második helyiértéket, meg kellene fordítania. Mindezt úgy, hogy a kábel hatása nem a 8bit-nyi RGB Blue komponensen kell érvényesüljön, hanem annak 10bit-es TMDS által kódolt reprezentációján úgy, hogy a TMDS decoder azt pont 128-ra alakítsa vissza.
Ennek a matematikai valószínűsége a nullához közelít, és ezt tetézi, hogy 4k felbontás mellett további 8294399 pixelen kellene hasonló átalakításnak megtörténnie, másodpercenként 24 alkalommal, több órán keresztül.
-
VoidXs
nagyúr
Nézd meg, hogy AC-3-ig a kitöltők mekkora része jutott el... Az egy nagyon szép eredmény, konkrétan a hifitopik régi önjelölt nagymenői közül senkinek nem sikerült. Így bizonyítottad, hogy minden kitöltő kábelezőnél jobban hallasz, tehát ha lenne bármi, amit ők hallanak, azt neked is kellene. Nincs ebben semmi különleges, egyszerűen ők tévednek, de nem őket kell meggyőzni, olyat nem lehet. Másokat kell visszatartani, hogy ne csússzanak le ezen a lejtőn.
-
m3ss
veterán
válasz VoidXs #185911 üzenetére
Szerinted miért fél annyira minden kábeles ettől a teszttől, miért nem szánják rá sosem azt az 5 percet, amivel egyértelmű bizonyítékot adnának a csodafülükre?
en ezt tenyleg nem ertem. nincs azzal baj, hogy vki szembe megy a trendekkel. sot jo is, ettol megyunk elore. de a felteveseket bizonyitani kell. miert nem csinal senki vaktesztet? nem is minket meggyozni, hanem sajat magat. csak nyerhetnek. ha kiderul, hogy nekik van igazuk lehet jonni lobogtatni az eredmenyeket. ha meg kiderul, hogy nincs, akkor legalabb nem kell feleslegesen szorni a penzt ilyen dolgokra. win-win. de allandoan ez a magyarazat, hogy hallgassuk meg mi. de van egy olyan erzesem, hogy hiaba csinalnam meg a vaktesztet, megosztanam itt az eredmenyeket aztan jonne mindenki hogy de azert mert suket vagyok.. ami valszeg igaz is, az ac3-nal elvereztem nuance-on, meg a bw 602 hangfalakon. aztan megprobaltam hd600-on, ott meg addig se jutottam el
Becit nem ismerem, de Krisztianon csodalkozok. muszaki ember, jo szakember, logikus gondolkodassal.
lehet Becinel ez ilyen pszihes dolog, hogy ennyi ev hifizes utan ennyire sarkallatosan megvaltoztatni a velemenyet egyszeruen nem lenne onazonos? pedig ez a vilag rendje, uj kutatasi eredmenyek, uj felfedezesek, sok korabbi iranyzatrol, trendrol kiderul hogy mar nem is ugy van, mint par evtizede gondoltuk. nem lehet progressziv gondolkodas nelkul elore haladni semmilyen teruleten sztem. neha el kell ismerni, hogy bizonyos dolgokrol alkotott velemenyunk egyszeruen mar nem allja meg a helyet. sztem nincs ezen semmi szegyellni valo, valtozik a tudomany, vagy valamit figyelmen kivul hagytunk (pl amit skipper is irogat a hallasrol, tesztelesekrol)
laikuskent ugy gondolom, ha emberi hallassal konnyen detektalhato kulonbsegek lennenek, akkor ez valahogy merheto is lenne. ha merheto lenne, akkor az osszes dobozon ott figyelnenek ezek a hiteles meresek. persze durvan felnagyitva, mert hat sales engem baromira idegesit, hogy 2 hetente feljon ez a tema, es egyszeruen nincs elorelepes.persze ez forditva is igaz, en szo nelkul elismerem, ha meg se lenne igazam. en is kabeleztem 20 eve amugy, van den hul cs122-vel hallgattam a bowereket, meg voltam gyozodve rola, hogy melyek sokkal jobban szoltak mint az olcsobb kabellel de ha most logikusan elkezdek ezen gondolkozni, akkor mi a valoszinubb, hogy mindenki hulye es en szuperul hallok, vagy inkabb az amirol skipper is beszel...
meg nuance elott, nagy onbizalommal is a masodikra szavaznek.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
VoidXs
nagyúr
válasz Khaosz55 #185923 üzenetére
A tesztet itt találod, és bármi WAV működik hozzá. Szándékosan csak teljesen tömörítetlen zenét fogad el, hogy ne érje szó a ház elejét. Elsősorban a tömörítés teszt ajánlott, az a legnagyobb különbség, aztán jöhet a hangerő (ami egyenlő a kábellel).
-
VoidXs
nagyúr
válasz subrobi220 #185921 üzenetére
Sajnos annyiért nem látok épp jó használtat, általában szokott lenni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz subrobi220 #185919 üzenetére
Igen, leszűri, viszont kérdés, hogy mennyiért találtál. Lehet, hogy van sokkal jobb ajánlat.
-
subrobi220
csendes tag
Sziasztok! Aktív mélynyomó tervezek venne egy sztereó rendszerbe. Pontos típusa: klipsch r-12sw. Az lenne a kérdésem,hogy rá lehet csatlakoztatni sztereo vonal szintű jelet ami teljes sávú? A subwoofer leszűri a jelet?
Előre is köszönöm!
-
skippper
senior tag
válasz VoidXs #185917 üzenetére
200e forintos stereo végfok 113 körül, ami bőven nem a highend hifi árkategóriája sztem. Ez viszonylag megfizethető a hobbi átlagos áraihoz képest és a gyakorlatban elérte a "tökéletes" szintet, amikor a füled már bedobta a törülközőt a technikával szemben
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
-
skippper
senior tag
válasz BBéci #185910 üzenetére
Szerintem tök jó pontra tapintottál. Az érzékeny mérőműszerrel meg lehet ugyan határozni az objektív "jóságát" a terméknek ezen dimenzió szerint, de vagy az eltérés olyan kicsi a két termék között, vagy már a gyengébb termék értékei is olyan magasak, hogy az érzéketlen emberi fül számára nem megkülönböztethető a kettő - ebben a dimenzióban tök mindegy melyiket választod, nézd meg a többi tulajdonságát, szolgáltatásokat, árat, garanciát, stb. Csomó helyen olvasom manapság, hogy a SINAD-kergetés már nem annyira dívik, mert a belépő és középkategóriás termékek is olyan jók, hogy nem is érdemes foglalkozni vele.
Pontosan ugyanezt állítjuk a mérnöki/műszaki/fizikai megközelítéssel a kábelekről, hozzátéve azt, hogy a fül mérési pontatlanságai miatt nem az a lényeg, hogy "mindig ugyanazt hallod" (inkább pont ellenkezőleg), hanem hogy a fül egy nem megbízható "összehasonlító műszer", mert nem megismételhető vele a mérés hitelesen.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
Floyd Toole egyik videóinterjújában mesélt arról, hogy a JBL Harman csoportnál hogy működtek a vaktesztek és az előítéletek mennyire számítanak. Régebb még a JBL Harman hőskorában nem akárhogy teszteltek ill. teszteltettek. Több kontrollcsoportal dolgoztak. Egyik csoport mindig látta amit hall, és úgy pontozott. Másik csoportnál el volt takarva minden és egy komoly hidraulikus szerkezet cserélgette a hangsugárzókat. A végeredményben pedig markáns különbségek voltak. Amikor látszódott a hangkeltő eszköz ami nagy méretű és drága kinézetű volt azt jelentősen felpontozták. A kisebb szub szat rendszereket, meg a kevésbé drága kinézetű hangsugárzókat meg le. Amikor pedig nem látták a pontozók, hogy mit pontoznak,csak a hallott hangot értékelték, az átlagpontszámok jelentősen másak lettek. Amit a "látó" csoport le pontozott az sokkal jobban szerepelt, és amit a "látó" csoport felpontozott az átlagpontszámban sokkal alacsonyabb lett.
Ahogy skipper is megfogalmazta, a pillanatnyi hangulatunktól kezdve ezer más dolog is befolyásolja a zenehallgatást.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz BBéci #185886 üzenetére
sztem inkabb neked kellene tesztelgetni, meg a teszteredmenyeket mutogatni, nem forditva
ha tenyleg lennenek valos, merheto, hallhato kulonbsegek szted nem lenne tele az internet ilyen tesztekkel? a gyartot semmi nem erdekli csak a profit. nem hulyek a marketingesek, a magamfajtaknak is el tudnak adni a kabeleket csak egy-ket tesztet kellene csinalni. vajon miert nincs?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
VoidXs
nagyúr
válasz Joe123 #185908 üzenetére
Volt ilyen, sokan el is végezték, csak hát beütött a valóság. Szerinted miért fél annyira minden kábeles ettől a teszttől, miért nem szánják rá sosem azt az 5 percet, amivel egyértelmű bizonyítékot adnának a csodafülükre?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Joe123 #185908 üzenetére
Mi történik akkor, amikor valamiről vannak mérések, de füllel nem észlelhető (SINAD)? Melyik alapján válasszak terméket, melyikért fizessek?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
skippper
senior tag
válasz Cseneles #185902 üzenetére
Pont az ellenkezőjét mondom, nem csak kábelek között hallok különbséget, hanem még kábelcsere nélkül is tök másnak hallom a zenét minden alkalommal amikor leülök. Ilyen az emberi fül, meg az emberi agy.
A megkövezéssel pedig félreértesz. Nem az a gondom, hogy valaki hall vagy nem hall különbséget, hanem az, ha ezt mindenféle ezotérikus baromságnak (kábelbakok, varázskövek az erősítőn, tisztított áram a D-kategóriás erősítőnek, audiofil HDD-ről lejátszott zene és társai) tulajdonítják, bármilyen műszaki vagy fizikai háttér nélkül.
A konkrét esetben arról van szó, hogy be van ide dobva egy videó arról, hogy egy elektromos gitár és a gitárerősítő között lévő kábel vágási frekvenciája a hallható sávba esik, majd ebből a kolléga levonja a következtetést, hogy akkor a hangszórókábel is egyértelműen okoz különbséget, aki nem hallja az hallgasson MP3-at walkmanről, mert nem ért a zenehallgatáshoz (ez húzott fel leginkább).
Köszönjük Emese, a kettő között csak 100.000-szeres impedanciakülönbség van, de ki nem szarja le.
Itt találsz jól számoló algoritmust, ami a videóban említett vágási frekvenciát számolja házimozi környezetben, kérlek mutasd meg, hogy milyen paraméterezéssel sikerül ezt a hallható sáv közelébe tenni. Amennyiben nem sikerül, akkor pedig kérlek mondd meg, hogy mégis mi a jó ég köze van a linkelt videónak a hangszórókábelekhez.
Az a legfőbb gondom, hogy úgy beszélünk ezekről az érzékelésekről, mintha ez valami mérhetetlen, ismeretlen mágia lenne, miközben ezeknél az érzékszerveinknél lényegesen érzékenyebb mérőeszközeink vannak, amik nem tudják megerősíteni azt az érzést, hogy A vagy B kábel jobb (az ellenkezőjét viszont bármikor, reprodukálhatóan). Az a gondom, hogy bizonyított, réges-rég leírt, objektív fizikai alapvetéseket dobnak félre, szubjektív vélemények kedvéért.
Olyan ez, mintha azt mondanám, hogy egy 2 órás mozifilm rövidebb ideig tart, mint egy 2 órás egyetemi előadás, mert a mozifilmet rövidnek érzem, míg az előadás végtelen hosszúnak érződik - az nem számít, hogy mit mond az óra, én tényleg hosszabbnak éreztem, más meg nem változott, szóval az egyetemi óra alatt nem is 2 óra telt el, hanem 3.
-
Joe123
senior tag
válasz BBéci #185903 üzenetére
Én úgy láttam eddig, hogy ha a fórum törzsközönségének mutat valaki egy hiteles, független, megismételhető mérést arról, hogy a kábelek ember által érzékelhető különbséget okoznak vagy egy megfelelő metodikával elkészített, dokumentált vaktesztet, akkor el fogják ismerni a "nyilvánvalót". Szóval csak egyetlen lépésre vagyunk ettől. A "kicseréltem, egy új világ nyílt meg, csak az nem hallja aki süket vagy nem elég jó a rendszere, de én istenbizony hallom, báttya" típusú dolog itt valóban nem működik, az csak az AVX-re elég.
-
BBéci
legenda
-
VoidXs
nagyúr
válasz Cseneles #185902 üzenetére
Könnyen megvan a lehetősége erre, a fórumon például python1 gyárt hangszórót, én pedig erősítő/AVR vonalon dolgoztam sokáig, több gyártó high-end modelljein. Egyikünk sem tolja a vudut, ahogy egyik komoly szakértő sem, csak akinek a nagyon gyors pénzkeresés lebeg a szeme előtt. Hidd el, ha én is moráltalan lennék, ezer éve a kábeliparban, földelődobozban, patkányokban, és egyéb baromságokban utaznék. 10 perc alatt fel lehet lőni egy ilyen márkát. Ezen kívül ismerek olyan hangszórógyártót, aki a 10 milliós (konkrétan dísztárgy) tartományban operál, akart is vaktesztet szervezni, de ez csírájában halt el, amikor rájött, hogy aki ennyire meg van vezetve, az nem menthető, maximum tőle mások.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
[link]
szintén a kábel témáról több nézőpontbólPSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Cseneles
őstag
válasz skippper #185898 üzenetére
Attol hogy te nem hallasz, hallottal kulonbseget azert ne kovezz meg senkit mert igen. Hidd el neked jobb ha nem hallasz! Viszont majd beszelgess egy hanfalgyarto illetve vegfok/avr-r gyarto magyar emberrel. Kerdezd meg hogy mi a velemenye errol a kabel dologrol. Tobb tapasztalattal rendelkezik mint egy atlag felhasznalo aki kiprobalt egy cat6 es egy mcu vagy egyeb kabelelt a 2*2,5mm2 es kacsas mellett. A vezetokrol mi a velemenyed pl.: rez, arany, ezust es ezek kevereke a hangra gyakorolt hatasairol? Illetve amig nem tapasztalsz en elhiszem es el is fogadom a nezopontodat.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
skippper
senior tag
válasz MasterMark #185899 üzenetére
Az meg már csak részletkérdés, hogy a rozsdás kerítésdróttal sem a vezető anyaga a gond, hanem a kapcsolat ereje és minősége - ez a másik rendszeresen elmondott dolog, hogy a jó csatlakozás számíthat még sokat kábel és kábel között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest