- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Squirrel
őstag
Remélem nem lett bajuk. Azért csessze meg...
-
Squirrel
őstag
Nekem megjött a tv és proci
holnap jön a végfok
Mondjuk igyekeztem haza, napoztak sajnos 3 órát
szállító kinn hagyta őket az ajtó előtt
-
Squirrel
őstag
Egyik barátom most tett a szetero rendszerébe egy 2.4 millios hangfalkábelt. Nagyon boldog, hogy mennyire jobban szól a rendszere, bár akkor is boldog volt, mikor az egyik kondenzátor miatt volt egy alapbúgása az egyik hangsugárzónak
-
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #187490 üzenetére
Mit tudok akkor tenni?
Most egy hosszabbítóba van duga a t.amp meg az egyik Fosi. Plusz egy BT lejátszó van beledugva USBn. Más nincs rajta.
Ez pedig a falba van dugva egy távirányítós konnektorba.Próbáljam meg másik hosszabbítóba esetleg?
Az a fura, hogy amikor a Sabaj volt nálam teszten az is ugyanezt produkálta.
A Fosi az jó, de most a t.amp sípol -
spiky03
veterán
Az a baj, hogy már nem emlékszem, hogy amikor kipróbáltam korábban a külső hangkártyát akkor még a Crown végfokom volt vagy már a t.amp.
Mert az tudom, hogy volt olyan, hogy nem sipolt.
Ami tuti, hogy korábban a Crown is bugott, de azt megoldotta annó a koax kábelre kötött galvanizator.
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #187486 üzenetére
Szerintem ágyúval lőttök verébre. Nem lehet, hogy szimplán földhurkos a hálózata? Nálam anno régebben szintén volt hasonló problémám. Olyan szinten zajos volt egy avr - sztereó erősítő kombó, hogy kb. elviselhetetlen volt és semmilyen pc-s windowsos biosos bohóckodás nem segített rajta. Egy másik végfokkal meg semmi zaj nem volt.
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy melyik topic-ban lenne a helye pontosan, használtan vásároltam egy teljesen szuper állapotú Denon AVR-X3600H-t tavaly aprón és jól is működött egészen tegnapig.
Egy 3.0-ás rendszert hajt, nem extrém hangosan, nem melegedett túl, van bőven szellőzési helye is, viszont egyik pillanatról a másikra teljesen elment a hang a jobb és bal front, illetve a center hangszóróból is.
Próbáltam áramtalanítani, factory reset, hangfal kábeleket ki-be kötni, de sajnos semmire nem reagált eddig, ma még reggel kihúztam a konnektorból és este ha hazaérek megnézem, hogy egy hosszabb áramtalanítás segített-e, de félek, hogy nem fog.
Factory reset-nél, amikor a kalibráláshoz ér a folyamat és a bal front-ból kellene jönnie hangnak, nem történt semmi és nem is tudtam semmit csinálni a menüben, arra se tudtam nyomni, hogy megfelelően jön hang és arra se, hogy nem, csak kilépni tudtam a kalibrációból és újratölteni egy régebbi mentett config-ot.
Nem tudom, hogy bárkinél történt-e már ilyesmi, tud-e tanácsot adni, vagy ebből egyértelműen leszűrhető számotokra, hogy szervízbe kellene vinnem, mert valami lehalt az AVR-ben? Amennyiben igen, esetleg tudtok szervízt javasolni, hogy hol érdemes kezdenem?
Nagyon köszönöm előre is! -
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #187479 üzenetére
Nem, az író komolyan gondolta. Valami olyasmit írt, hogy a lapos kábel erősebb induktivtása miatt low pass filterként viselkedik már 20kHz alatt is és egy hifistával is beszélgetett erről, aki azt reagálta, hogy könnyű nektek házimozisoknak, mert van DSP-tek, nekünk audiofileknek csak a kábelezés maradt. Ha egyszer megtalálom a linket majd berakom. Addig is egy témába vágó videó: Audioholics - Speaker Cables Really Don't Make Much of a Difference?
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #187476 üzenetére
Tényleg azt lenne fontos megérteni, hogy nem az okoz gondot az embereknek, hogy leírod, hogy mit tapasztalsz, hanem az, hogy a tapasztalásodat (máshogy hallod a hangot X időpillanatban, mint Y időpillanatban) műszaki tényként írod le, ami semmi másból nem eredhet, csak abból, amit éppen próbálgatsz (kábel, kábelbak, kék kövek az erősítőn, tápkábel, stb). Értsd a különbséget aközött, hogy:
"Teljesen másként szól az X kábel, mint az Y kábel"
vs
"Teljesen másként hallottam a zenét, miután kicseréltem (kicserélték) a kábelt X-ről Y-ra".Akkor is teljesen másként hallod majd a zenét, ha közben ásítasz és nyelsz egy nagyot (mintha búvárkodásnál nyomáskiegyenlítenél), mert megváltozik a nyomás a középfülben és a dobhártyád feszessége. (igazából még ennyi sem kell, ahogy már sokszor le lett írva, ha kétszer egymás után meghallgatsz egy zeneszámot, már másként hallod, másra figyelsz benne...)
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #187478 üzenetére
Tehát nagyobb CPU/GPU terhelésnél? Potenciálisan kiszáradtak a táp vagy az alaplap kondijai, de előbb nézd meg, hogy Aida vagy Furmark közben is ez történik-e.
#187477 Quetz: Ez a lapos kábel mint lowpass még a szatíra része? Minden kábel lowpass, de a kábelkalkulátor megmondja, hogy hol, bőven nem abban a tartományban, ahol jelet tárolunk.
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #187476 üzenetére
Tapasztalat... ha most beültetnél egy középkori embert egy vonatba, akkor beszámolna a tapasztalatáról: ültem egy fotelben és a világ elrohant mellettem. A nagy mágusok arréb rakták a világot, hogy egy másik helyre érkezzek. Ennyit ér a tapasztalat tudás és józan ész használata nélkül.
A kábeles tuning kb a 70-es évek hagyománya. Mivel a kábel része az LCR körnek, tényleg képes a hang megváltoztatására, emlékeim szerint a lapos kábel képes aluláteresztő szűrőként viselkedni. MIóta a minőségi DSP elérhető a konzumer piacon, a kábelek hatása érdektelenné vált.
És it jönne a józan paraszti ész haszna. Mivel alapszabály ha változtatok a rendszeren - hangfal csere, kábel csere, pozíció változtatás, akusztikai módosítások - akkor újra mérek, ki lehet következtetni, hogy a kábel hatását semissé teszi a DSP.
A tudás pedig ott számít, hogy tudod, ha 10cm-el arréb ülsz, vagy többen ültök a szobában a megszokottnál már más hangot hallasz, ehhez képest a kábel tized dB változtatása elhanyagolható.
-
lenox
veterán
válasz
BBéci #187474 üzenetére
Nezz mar utana egy kicsit a hang tesztelesnek. Onnantol, hogy tudtad, hogy van koztuk _barmilyen_ kulonbseg, es hogy mikor melyik van bent, teljesen mindegy, hogy mit irtal vagy nem irtal, az a teszt (marmint ami valakinek a hallasara van alapozva) mar semmit sem er. Teljesen mindegy, hogy mi jott ki, es hogy azt gondolod, hogy ez egyezik vagy nem egyezik azzal, amit szeretnel.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #187465 üzenetére
Ha tudod mikor szól az olcsóbbik, és mikor a drágábbik az minden, csak nem vakteszt. JBL Harmannál ezt annak idején kontrollcsoportokkal csinálták. Egyik kontroll csoport mindent látott. A második kontroll csoport esetén el volt takarva egy vékony hangáteresztő anyaggal minden. Teljesen más átlagpontszámok születtek a két kontrollcsoport esetén. Nem kicsit, hanem nagyon. Van fent egy youtube videó erről, kb. 1 órában mesél az egészről Floyd Toole, még talán grafikonokat is hozott az átlagpontszámokról.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
lenox #187463 üzenetére
Nem igazán van tartalékuk. Egy Denon X1800 is csak 450 wattot bír, abból legjobb esetben 350 jut a hangszórókra, ami 7.1-nél 50 W/csatorna valós érték. Ez egy nagyobb surround effektnél, hacsak nem 120 Hz-en vágsz, lekoppan a francba. Az, hogy én ezt a trükköt megtehetem, mert vannak crossover subjaim, nem a norma. Az átlag belépő rendszeren nagyon rizikóznod kell, hogy a 200 wattos sub fogyjon el, vagy az 50 wattos main.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #187461 üzenetére
Tehat azt gondolod, hogy valami csoda folytan a subok es a avr-rel meghajtott hangfalak pont ugyanazon a limiten vannak, es pont ugyanott fogynak el? Tehat ez a 0.35 dB kulonbseg nagyon hianyozna pl. egy surroundrol, mert amugy mindig fullra ki van hajtva? Nem tunik valoszinunek. Foleg mert mindig par wattot szoktal mondani a smallra allitott hangfalakra, egy belepo avr-nek is tok sok tartalaka van ahhoz kepest.
-
BBéci
legenda
válasz
lenox #187460 üzenetére
Nem hiszem el, hogy amennyiben hasonlítottál egymáshoz kábeleket, nem hallottál különbséget.
Azonos árkategóriájúak között is nagyon sokszor hallható a különbség. Amikor több mint tízszeres az árkülönbség, mint az említett esetben, olyankor nagyon durván eltérő, ami megszólal. Egy nem odaillő kábel képes degradálni az amúgy kiváló komponensek hangját, és ez lehet ártól teljesen független. Jó példa rá a transzformátor tekercséről származó drót esete. Filléres tétel. -
VoidXs
nagyúr
válasz
lenox #187454 üzenetére
Az az általánosan használt érték, én is csak átvettem, de jobban támogatom, mint a 10%-ot. Egy AVR az esetek túlnyomó többségében limiter élén táncol, minden apróság számít neki, ezért is tartom az érzékenységet az egyik legfontosabb tulajdonságnak.
devil-k: Hogyan várod, hogy kábelhívők vakteszteljenek, amikor még a sokkal nagyobb különbséget jelentő tömörítéseket tesztelni is csak trükközve lehetett rávenni őket? Aztán ki nem találod, milyen vége lett. Ilyenkor mindig megy a hiszti, és onnan indul valami új legenda, például a Dreamcinema teszt után már csak 2 métertől számít a kábel, mert azon a hosszon buktak el. Ha elég sok ilyet csinálunk, a végén még eljutnak oda, hogy tényleg hülyeség a kábel.
De imádom, hogy ilyenkor az első magyarázat valami olyan copium, aminek vakteszthez köze sincs.
-
lenox
veterán
válasz
BBéci #187459 üzenetére
Kar, hogy ez nem vakteszt. Ismert teny, hogy ketszer akkor se hallja a user ugyanazt, ha egyebkent minden ugyanaz. Ezen felul barmilyen info befolyasolja az elmenyt, meg az is, hogy 'valami valtozott, nem mondom meg mi'.
Akkor lenne vakteszt, ha sokszor hallgatna a user, minden esetben veletlenszeruen lenne egyik vagy masik kabel bekotve, es utana a user altal jelzett eredmeny erosen korrelalna a kabelvalasztassal. -
BBéci
legenda
válasz
devil-k #187457 üzenetére
Te lepődnél meg, de nem rajtam, hanem azon, amit hallanál.
Amikor csekély különbséget okoz egy kábel, akkor csakis vakteszt dönthet. Ám amikor ordító az eltérés, akkor nem feltétlenül szükséges, legfeljebb a szkeptikusok megnyugtatására.
Pár éve Musical Fidelity CD-játszó és integrált erősítő, Triangle Signature Delta voltak a rendszer elemei. Kezdésnek egy 40000 forintos QED hangszórókábelt kötöttem be, mert aki hozta, azt mondta, hogy nagyon jó darab. Rémesen szólt a cucc, egyikünk csak akkor jött be a szobába, amikor megszólalt a zene, majd bosszús arccal kiment. Eltávolítottam a QED-et, a helyére Nordost Heimdall 2 került (akkori ára 640000 Ft), végre élvezhetően szólt a muzsika. Az előbb említett illető ismét bejött, majd leült a kanapéra és hosszan ott maradt. Fogalma sem volt arról, mi változott a két meghallgatás között. -
spiky03
veterán
Tegnap csatasorba állitottam végre a Cavent PC vezérléssel.
Viszont megint előjött az a sipolas, ami korábban is volt. Igaz akkor szerintem a kis Sabaj sipot meg akkor a Crown végfok volt.Most a kis Fosik rendben vannak nem sipolnak, viszont a t.amp az igen.
Tudtok esetleg valami tanácsot adni, hogy mit tudok tenni a sipolas ellen?
Külső hangkártyát használok.
Köszönöm
-
BBéci
legenda
válasz
mimic1979 #187450 üzenetére
Ne hallgass másokra, kérj kölcsön kábeleket és vaktesztelj! A saját tapasztalat mindennél többet ér. 30 éve próbálgatok mindenféle kábelt, amihez hozzá tudok jutni, nem csak saját rendszerben, hanem barátoknál, ismerősöknél. Ha érdekel, miket tapasztaltam, megírom privátban.
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Van egy HK AVR 130 + JBL 138-as szettem. A szub erősítője megmakkant, 2 műszerész látta, alkatrészt nem találunk hozzá.
Igazából nem is erőltetném ezt a típust, mert több helyen láttam és olvastam, hogy mindnek ugyanaz a baja egy idő után.
Mivel egyáltalán nem high end cucc és a tartalom fogyasztásom sem, ezért használtan most JBL sub 230-at, vagy egy Heco Victa 251a szubot néztem ki a gyári helyett.
Melyiket javasolnátok?
Kb 20 nm-es szobába megy. Ha a 138-as szintjét hozza az nekem már elég. -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #187451 üzenetére
Amugy akartam kerdezni, miert pont 2.5% van bedrotozva, miert nem pl. 10%? 1 mm2 keresztmetszettel 25 m-re is csak 10% a veszteseg, -0.45 dB, azt gondolnam kb. mindegy. A melegedes meg nem fugg a hossztol, ha x teljesitmenyt akar az ember ugyanahhoz a hangszorohoz eljuttatni, akkor ugyanolyan keresztmetszetu kabel 1m-en is ugyanugy melegszik, mint 100m-en. Tehat a melegedes miatt a kivant teljesitmeny alapjan mereteznem a kabelt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #187450 üzenetére
Egyáltalán nincs. A kábeleknek nincs hatása a minőségre, csak azért tolja az üzlet, mert messze azon a legnagyobb a haszon. Hogy csillapításban melyik kell neked, használd ezt.
-
krx21
nagyúr
válasz
mimic1979 #187448 üzenetére
Itt most mindjárt megkapod azt a választ, hogy menj be az első villanyszerelési boltba és vedd meg a legolcsóbb kábelt…
Én azért ennél drágábban vennék.
Nekem ilyen van: [link] Persze akkor még olcsóbb volt sokkal.
Valaki azt mondja, hogy az egy abszolút belépő kábel, valaki szerint totál felesleges ilyen áron venni…
Nekem még ez is szimpatikus, a jó elhelyezhetősége miatt. [link] -
mimic1979
aktív tag
Az utolsó mozannat amit még korrigálnom kell, amire nem fordítottam elegendő figyelmet: hangfal kábel.
Szett:
RP-160M
RP-504C
RP-500MEz kötném össze egy Denon X-3800H-val.
Mit javasoltok. A méret gondolom 2,5. Ami érdekelne hogy milyen márka, típus, esetleg miért ? -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #187443 üzenetére
A LAV a háttérben AC3Filtert használ (igazából annak egy forkja), de nem transzkódol, csak átcsomagol. Ha kipipálod a kimeneti formátumok közt, hogy DD, simán megy optikain a DD+ film.
Sok dolog lehetne nagyon könnyen jó (kapcsolási sebességek, kalibrálók, mobilappok, annak a PC-s mozikban mindenhol látott Logitech billentyűzetes szarnak a késleltetése, stb), mégse foglalkoznak vele.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
kkrisz91 #187440 üzenetére
Az a Netflix szegénységi bizonyítványa, de egy mezei lejátszó, például az MPC-HC tud ilyet.
#187441 MasterMark: Ugyanannyira van benne embedded DD, mint DTS-HD-ban a DCA. Minimális header piszkálás kell hozzá, de az pár bájt, egyébként teljesen megfeleltethetők egymásnak, minden DD variánst pontosan ugyanúgy kell dekódolni. Maximum az AHT-t vagy az SPX-et kell eldobni, de azt amúgy sem használja senki. Sőt, néhány részét az AC-4-nek is meg tudja enni, ha jól csinálják. A Netflix nem csinálja jól.
-
kkrisz91
kezdő
válasz
VoidXs #187436 üzenetére
ha DD-re butítva jön akkor miért van az h mióta a legfrissebb csodás netflix app kijött, azóta nemtok DD-be netflixezni, (2 éve DD-be nézem a netflixet mostanáig) elvileg DD+ maradt csak rajta ezt már a netflix topicba tárgyaltuk, és nem kap semilyen DD jelet az erősítő, akkor mégse DD-re megy át max bitráta veszteséggel megy a DD+ optikain vagy nemtom, de ha a DD+ DD-re butítódik akkor ugyanúgy kapnia kéne a DD-t az erősítőmnek.
-
kkrisz91
kezdő
válasz
BBéci #187437 üzenetére
Mert a rendszer úgy megy itthon jelenleg, hogy ez a leginkább praktikusabb, csak átdugom egy erősítő csere és kész, pc-ről megy minden, 1 optikai a hangkátyából az erősítőbe, hdmi-n megy át tv-re kép, most én HD-s hangot nem akarok hallgatni, csak a DD+ kell a DD meg a DTS mellé, és még nem próbáltam de úgy javítsatok ki ha rossz az elméletem, de ha HDMI-n viszem a hangot akkor az erősítőbe megy a kábel és onnan meg a TV-be kell egy h legyen kép is, így viszont gondolom ha nem megy az erősítő a tv se kap jelet, én meg nem akarom állandóan az erősítőt járatni ha csak a tv kell.
-
kkrisz91
kezdő
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy ha Dolby digital plus hangsávot akarok lejátszani, pl a netflixről, akkor optikai audio (spdif) kábelen átmegy a jel? Vagy csak HDMI? Most tervezek DD+os erősítőt vásárolni, de első körben optikain szeretném használni ha lehet, a HD-s hangok nem kellenek nekem.
-
Squirrel
őstag
Hétfőn végre szállítanak mindent!!!!! Mit kezdjek a CA crx 200-assal? Sajnálom szegényt.
-
mimic1979
aktív tag
Ok. Még mindig az lenne a kérdés hogy a fenti görbe alapján hozzávetőleg hol van a crossover point
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Quetz #187429 üzenetére
Igen ezt tudom hogy nem tartalmaz célgörbéket. A MiniDSP korrekcióját egy fórum társ rakta össze amit REW-el mértünk vissza. A miniDSP mellőzését más is mondta illetve volt aki azt mondta hogy maradhat max csak javít rajta. A célgörbe betöltése ok. Az utána való módosításokkal van gondom. A helyes crossover beállítás sal. A függönyt hova állítsam a képek alapján? A subnál nincs meredek vágás - ezt is ajánlották. MiniDSP belül egyszerűen be tudom állítani -48db/oktáv 120db.-nél?
Crossoverre az útmutó szerint pl. a center helyes crossover pont.
51Hz-nél esik be 0-rá. Azaz 51*2 = 102Hz lenne a helyes? -
Quetz
őstag
válasz
mimic1979 #187425 üzenetére
Az AVR vagy miniDSP DSP-je sosem tartalmaz célgörbét, csak a kalkulált szűrőket. Tehát az Audyssey ugyanannyira szinezett hang, mint a Dirac. Mivel mindkettő csak szoftver, nyilvánvaló, hogy szoftverhibák és a paraméterezésük változtathat a végeredményen. A Dirac azért fejlettebb, mert több erőforrásuk van a fejlesztésre. Linkedin szerint 9x annyi ember dolgozik náluk mint az Audyssey-nél.
Dirac kérdésekre par gondolat:
- Az LFE csatornán nincs crossover, csak emiatt nem kellene felső függöny.
- A DLBC miért ne működne? Hibás az aktuális firmware? Ha igen, akkor kifogják javítani és működni fog. A legjobb eredményt akkor kapod, ha több mélynyomód is van, de már egy esetén is jobb lesz a crossover átmeneted.
- DLBC mellett nem kell miniDSP
- Célgörbéket innen is tudsz letölteni: https://mehlau.net/audio/dirac-live-2/ -
python1
veterán
válasz
mimic1979 #187426 üzenetére
A crossover point, az csak egy irányadó, hogy a rendszer hol váltson, a DSP az alatt-felett is dolgozik, hogy egyenletes legyen a crossover point alatt is a meredekség, tehát szokott probléma lenni, ha mondjuk 100Hz alatt tele van nagy hullámokkal, az bőven bezavar és nem biztos, hogy a szubtartományban, lehet a frontnál lesznek kioltások pl.
Ha egyre gondolunk. -
mimic1979
aktív tag
Alább a Dirac görbe:
Amit elsőkörben nem értek, minek a függőny behúzása, ha van Crossover point?SUB
FRONT
Sur
TOPHa kapok útba igazítást itt azt megköszönném, illetve ha tudna segíteni valaki távoli asztallal (Google Remote Desktop) azt előzetes megbeszélés alapján akár honorálnám is. A legutobbi távoli asztal alkalmával felhívtam a "segítőt" az általa megadott telefonszámon megadtam a belépési kódot és átadtam az irányítást a gépem felett azaz szabadon tudja szerkeszteni a célgörbét.
Továbbá azt az információt kaptam hogy a DLBC nem működik rendesen, ezért nincs is értelme.Építő, segítő válaszokat előre is köszönöm,
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Quetz #187424 üzenetére
Nem is értem. Egyszerűen több, néha már túl sok effekt. Bár a két slot közül az egyikben lehetne az audessey de már be sem mértem a legutóbb, ergo csak a Dirac van betöltve. Elvileg itt is csak szűrők vannak, de az is lehet hogy a célgörbe. Lehet, hogy a Dirac alá bemásolom az Audessey célgörbét és meghallgatom. Ebből adódik az is hogy a Dirac szerintem kissé néha kevésnek tűnik, de sosem esik át a “ló túl oldalára”. A célgörbe szerkesztését már-már elengedtem, mert nem vagyok biztos hogy jó úton járok. A fórumról volt segítség a MiniDSP beállításában távoli asztallal, aztán némileg megváltozott a szoba illetve a láda is odébb került mintegy fél méterrel és neki láttam az újra mérésnek. Közel nem tudtam olyan eredményt elérni mint segítséggel. Szóval ez màr nem az a kategória hogy bedugom a mérőmikrofont aztán néhány vuty-vuty és kész is.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
xxlongikaxx #187421 üzenetére
A Dirac megéri? Szerintem igen. Én úgy voltam vele ha már készülék tudja akkor legyen, ezért meg vettem a full-range + dlbc-t is. A mély előtte sem volt rossz, mivel az erősítő és a láda között van egy MiniDSP is. Aki szereti a túl színezett a hangokat amire szerintem Audessey hajlamos, annak nem biztos hogy tetszik elsőre a hangja. Nekem egy NAD görbe van betöltve, ami füllre tetszetős, viszont a görbébe nem nyúltam. Jó lenne egy átfogó magyar videó róla.
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #187421 üzenetére
Rear top-ot írt. Annak elvileg nem fej fölött kellene lennie. De ha mégis ott van, akkor ahogy írod, kötelező elvinni onnan.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
mimic1979 #187360 üzenetére
Ugyan en meg csak most epitem a 5.1.4 et, de eleg sokat bongesztem az Atmos specifikaciot es kulonfele Atmos leirasokat. Ha most a fejed folott van a 2 atmos, es teszel hozza ket masikat emelve sztem csak rontani fogsz a hangkepen. A meglevo kettot is at kell helyezned a specifikacionak megfeleloen.
Egy kerdes tolem, 3800H hoz a DIRAC megeri a plusz koltseget? Van erdemi kulonbseg DIRAC es as Audessey kozott?
-
mimic1979
aktív tag
Üdv.
Bár már kérdeztem de érdemi választ nem kaptam:
Jelenleg 5.1.2 a rendszer:
X-3800H + Full Dirac +DLBC
A mennyezeti hangsugárzó : Rear Top - valóban beépítve a mennyezetbe.A kérdésem: Van értelme kiegészítenem a rendszert.5.1.4 elrendezésbe egy pár Front High hansugárzó párral? Térérzetbe hoz annyit? Volt aki esetleg hasonlóan lépett ebbe az irányba, és a saját tapasztalatát megosztaná?
Minden hangfal Klipsch ezért a Front High is az lenne. -
brembo
aktív tag
Sziasztok,
A Denon erősítők esetében mi az alapvető a különbség a Pure gomb Direct ás Auto állásai között? A manual alapján mindkettő az eredeti hangsávnak megfelelő szabványra kapcsol (DD, DTS, PCM - sztereo), mégis másnak hallom őket, ha pl. egy sima sztereó forrást hallgatva kapcsolgatok a kettő között. Mi lehet az oka? -
Squirrel
őstag
Mi itt élünk. Évente 4x megyünk biztosan haza, M1-M5 vonalon. Ha valaki itt talál valamit (és nem egy 11.2-es hangsugárzószett) nagyon szívesen rendelheti hozzám és hazaviszem.
-
bonat
senior tag
válasz
Vhiktor #187408 üzenetére
Ez akkor nem vált automatikusan ugye?
Volt olyan gondom az előzővel (Vention), hogy ha csak egy HDMI volt rádugva bemenetre, akkor is random időnként a TV-n feljött a felbontás és csatlakozás ikon, mintha akkor csatlakoztattam volna a bemenetre valamit, pedig már 20perce ment rajta a set top box. -
bonat
senior tag
Sziasztok
Tudnátok nekem olyan HDMI switch-et mondani, amelyik nem kapcsol át a bemenetek között, ha azok aktívak? Csak manuálisan gombnyomásra kapcsol.
A Vention 5in1 ACDG0 típus sajnos automatikusan átkapcsolgat.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest