- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
az effektcsatornákhoz 1.5mm kábelt használok. Hallható minőségi előrelépés lenne 2.5mm-re cserélni? Egyáltalán mi az a kábel amit még érdemes megvenni, hogy ne lőjjek túl a célon. A hangfalak: SVS Prime Elevation. -
Squirrel
őstag
válasz
BBéci #184296 üzenetére
Én is ettől tartok. Szeretem ahogy szól, de az új hangformátumokat nem igazán támogatja. 7.2-es felállás teljesen úgy szól, mint az 5.1 Kicserélem, aztán hallgatom, hogy semmi változás. Maximum megszólal minden formátum, nem kell dts, dd sávot keresni.
Márkán belül meg nem látok semmi utódot. -
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Szerintem lecserélem a CA CXR 200-at egy Marantz Cinema 40-re. Németeknél most legolcsóbban 1950 Euro, valamiért több helyen akcióznak. A hangfal szett az marad, Focal Aria 948 és 2 Focal Sub 7.2-es kiépítésben. Plafonra Atmoshoz sugárzókat nem tudok feltenni, nappalit nem barmolom szét meg mennyezet hűtés csövei miatt nem is lehetett süllyesztett hangszórókat berakni. Szerintetek megéri a csere? Jó lesz a Cinema 40?
-
Gaben360
senior tag
válasz
BBéci #184290 üzenetére
Na,ezért kell normélis anyag,hogy ezt kiderítsem.
1.A dobozok még újak és a kábelek is.
2.Most a front tetején vannak,de lehet nem ez lesz a végleges helye.
Bár máshova csak úgy tudom rakni,hogy a frontok mögött van vagy 60 centivel,ami nem biztos hogy jó.Mennyezetre nem tudom és nem is akarom tenni. -
válasz
Gaben360 #184286 üzenetére
Ezen az oldalon vannak teszt jelenetek, de N magos oldalon találsz demo lemezeket is. De Google is a barátunk,
The 27 best Dolby Atmos movie scenes to test your home cinema surround sound system -
Gaben360
senior tag
Tudnátok valami jó atmos demot ajánlani?
Egyszerűen nem úgy szól a rendeszer mint szeretném,kéne valami,ami megmutatja hogy is kell szóljon,mert a ps5 és az xsx nem az igazi. -
mimic1979
aktív tag
Akkor most Dirac simogatás.
Két véglet alább...
Itt a kérdésem az lenne hogy húzzam lefelé a célgörbét, amíg a "predirect" görbe megközelíti a az eredetit? Úgy olvastam hogy a miszunolás annyira nem káros.
Itt azért van egy keményebb beszakadás : -6db.
Kérdésem, hogy mennyi az az érték amíg érdemes foglalkozni vele? Azaz pl. : -6db. érdemes e korrekciózni, vagy adott frekit nullázzam le, azaz addig húzzam le a célgörbét míg semmilyen erősítést nem "erőltet" rá a hangszóróra.Továbbá:
Van valami olyan beállítás, ami megtartja az eredeti célgörbe alakját a háttérben, és mikor megtörténik a módosítás nem csak szemre legyen hozzá igazítva?+1 kérdés:
Zenére is használjuk a rendszert, viszont a Dirac beállítás eléggé vérszegénynek hangzik, és mikor átváltok az Audessey görbére, sokkal "zeneibb" a hangzás?
Van kifelyezetten zenéhez ajánlott görbe?
-
modflow
veterán
Köszi mindenkinek.
-
modflow
veterán
Az ugreen az mennyire jó minőség hdmi terén?
Mit ajánlanátok, ami tuti prémium minőség HDMI 2.1 kábel esetén? -
mimic1979
aktív tag
Sziasztok,
Végigküzdöttem a tegnapi napon újra a mérési procedurán... (13 pontos)
Hozzávetőlegesen mi a normális késleltetési idő amit a Dirac mér? Nagyon alacsony 3-5 ms közötti értékek nem gondolnám hogy normálisak. A hallgatási pozició kb. 3,6 méter. ( központi hely)
Volt ez már jobb, dinamikusabb térérzett, de most újra "nyers" megint... -
Tibiajax
nagyúr
bocs, ezt muszáj . mint igazi kuriózum, egyben az én régesrégi nagy álom procim...
[link]
de megkéri az árát....
-
jézusom
addikt
Gyerekek!
Nézem Denon leÍrását. Most tényleg nem lehet x3800h-nál fixre kötni 9.1+2.zóna konfigot? Értem hogy nem szólhat ennyi csatorna egyszerre, de nem is kell. Vagy menne a mozi 9.1-ben, vagy a második zóna 2.0ban...
Yamahánál az 7 csatis volt, de külön hangfal kiemeneten volt a 2. zóna. Nem kellett átdugdosni.
Ennek a 2. zónának Így semmi értelme... -
krx21
nagyúr
A X4800H-ban a legfejlettebb Audyssey van, vagy lehet upgrade-elni még?
-
jézusom
addikt
válasz
jézusom #184262 üzenetére
Hát jó, a hdmi cec/simplinkkel játszani kell, de még nem értem a végére, jó hülyeség ez a szabvány...
Atmos anomáliára egy félmegoldást találtam. Leszedtem xboxra a DTS appot, eredetileg füleshez, hogy legyen DTS:headphone-x, de igazából a HDMI kimeneten is lett egy DTS-X opció
és az atmos játékom vÍgan szól DTS-X hanggal
immár az erősÍtő fixen marad eme hangsávval
Nem tudom minőségre milyen változást kellene észre vennem, kicsit aggódtam, hogy valami konverziós veszteség lesz, de valójában elég jól szól
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Nekem is atmos problémám (is) van.
Denon x3800h + Xbox SX. Hiába állÍtok mindent atmosra, egy darabig atmost Ír ki az erősÍtő, de hamar átvált dolby surroundra
Xboxon is atmosra van állÍtva.
A másik meg, hogy játszom, relatÍv jó minden, kilépek a főmenübe, lekapcsol az erősÍtő kimenet! Vagy legalábbis eltűnik a kép. Egyszerűen ahogy egy pillanatra eltűnik a kép és a TV képernyővédője jön be
Átdugom TV-be közvetlenül a hdmi-t, akkor jó!Mi az isten lehet?
-
Gaben360
senior tag
Sziasztok!
úgy tünik,hogy jó nagy hülyeséget csináltam!
Vettem ma egy pár atmos hangsugárzót,egy Yamaha Rx-a 1060 mellé,de egyszerűen nem működik....szólni szól a hangteszt végigmegy,és a Disney+on is van atmos,DE a Ps5-n nem akar megszólalni,ki sem jelzi hogy atmos hiába állítom a ps-en.
Jól sejtem,hogy az e-arc hiánya miatt van?
Az az érdekes,hogy amíg LG C9-em volt,ha atmosra tettem a ps-t,akkor legalább DD+ volt,most az sincs,mióta C1-re váltottam.
A beállítások elvileg jók.
Van valami megoldás erre?
Nem szívesen küldeném vissza a dobozokat,és erősítőt se tervezek cserélni az e-arc miatt.Előre is köszönök minden segítséget! -
I'am Dony
őstag
-
powerup2
addikt
Amúgy a Gran Turismo hangja igen jó lett még a magyar is !!!
-
mimic1979
aktív tag
Újabb pofon...
Most a Dirac-tól.
Tegnap , ahogy fentebb írtam sikerült a mélyládát rendbe rakni.
Amit tegnap változott: feltelepítettük az ASIO4all -t. A windowsba átállítottuk 7.1 hangrendszerre.
Ma neki ugrottam újra mérni a Dirac-al újra a rendszert, és az alábbi tapasztalom:- Dirac indítás ✔️
- Kapcsolódás a készülékhez ✔️
- Umik kiválaszt ✔️
- Hangerő beállítás ✔️
- Mérés 1 ✔️
- Mérés 2 nah itt kezdődik az anomália, elindul a teszt hang a bal elsőből , majd a teszt hang megy tovább de a kijelzőnél késik, majd jön egy hiba üzenet, amit sajnos nem mentettem le a Diracba.... És ez random... Van hogy az első két pont lefut, majd a 3. pozicióba dobja el magát a Dirac..
Összefoglalva:
FL -kijelzőn ok - lefut hang
C - kijelző fals - lefut hang
FR- kijelző fals - lefut a hangÉs jön a hiba üzenet. Találkozott már valaki ilyennel?
A laptop és az erősítő nincs összekötve HDMI-vel, mert azonos a hálozat. Lehetéges hogy az ASIO miatt mostantól be kell kötnöm direktbe a méréshez ?Válaszokat előre is köszönöm
Üdv.
F. -
mimic1979
aktív tag
Urak... Úgy néz ki hogy sikerült rendet raknia a mélyládám körül "I'am Dony"-nak, akinak még egyszer hatalmas köszönet az idejéért, és hozzá fűzött szakmai képzésért. Lassan két éve hogy meg van az R-115SW + a miniDSP is, de rá kellett jönnöm, hogy eddig nem is volt használva.
Összefoglalva:
I'am DonyA következő etap biztosan a Dirac lesz, de az új mélyláda beállításokkal még várni kell a mérésre. Remélhetőleg a héten... Ott is kaptam néhány jó tanácsot, és remélhetőleg tudom is hasznosítani.
-
Dorian
félisten
Nnna. Jó sokáig eltartott, de a szerviz végül elkészült a Denon4520 javításával. 84ezer Ft-ba került. Küldöm majd a szakvéleményt meg a számlát a biztosítónak.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Az normális, hogy Denon x3800h-hoz nem adnak távirányítót, meg mikrofont? Bezzeg papír mikrofon állványt adtak...
-
Laca0
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ!
Még polaritás csere előtt volt egy gyanúm, hogy a sub túl közel került a centerhez, nem-e az a baj. Kicsit odébb tettem, elfordítottam más irányba és így már nem jelezte ki ezt a hibát. Lehet, hogy ez volt a gond, az is lehet, hogy csak véletlen, de legalább végigment a kalibrálás-
Fogok még vele kisérletezni, meg le fogom tesztelni hétvégén, hogy jól szól-e. -
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #184243 üzenetére
Érdemes ellenőrizni, de tényleg esélyes, hogy téved. Ha 90 fok körül van az eltérés, az ilyen. Az ordító különbséget fülre is hallani, ki lehet próbálni egy egyszerű Dolby demóval, hogy mikor úszik át a hang szépen, és mikor ugrik. Amennyiben viszont tényleg 90, már csak mérés mondja meg, hogy érdemes kötni.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Átalakult a nappali és újra kellett kalibrálni a rendszert. Denon AVR-1612 az erősítő.
Végigmegy az 5 hansugárzó mérése, majd a SW mérése utána ez jelenik meg a kijelzőn: "C : Phase"
Mit jelent ez?
Utána skip és retry lehetőségek vannak. A skip-el továbbmegy, le is tudom tárolni az eredményt. -
ada19
senior tag
-
Power17
tag
Sziasztok!
Denon avr x1000 és 2000 es széria mennyire jók? Valakinek véleménye? Illetve melyik yamaha van egy szinten vele? Köszi! -
Fefe66
tag
Sziasztok
Segítség kellene nemrég beszereztem egy Sony str-dn1060 AV erősítőt és nem tudom hol kell beállítani hogy az erősítő kijelzőjén folyamatosan látni lehessen a különböző információkat .Az erősítőn a DISPLAY MODE gombot nyomkodva megjelennek az információk de egy idő után elsötétedik a kijelző , nem tudom hogy miért mert közben például Digi boxon keresztül nézem a tévét ,távirányítóhoz nem nyúlok , Auto Standby kikapcsolva , Dimmer 0% .
Valakinek valami ötlete előre is Köszi -
-KP-
addikt
válasz
ada19 #184228 üzenetére
Ha nincs beszakadásod, akkor elvileg nem kellene eltűnjön a férfi hangból a "férfi erő"
Hallgasd meg egyszer a Shazam első részének elejét. De ott van a Trafó 1-2-3 is. Optimus és Ironhide egyes jelenetei is jók ezt tesztelni. Vagy akár a Venom első része. Most hirtelen hétfő reggel 4 óra alvás után nem jut több eszembe.
-
ada19
senior tag
Segítsetek kérlek! 1 éve alig foglalkoztam a mozival (csak használtuk), most viszont hogy az Arendal 1961 szettjét tesztelem feltűnt hogy a beszéd néha olyan mintha egy kis dobozból jönne, tipikusan mélyebb férfihangoknál figyelhető meg. A régi szettel sosem tűnt fel, most többször is. A következőkön már túl vagyok, és nem javult:
-Audyssey/Cavern újramérés
-EQ teljes kikapcsolás
-80 Hz crossover átállítása
-Fizikailag mozgatni, vagy máshonnan hallgatni
-EQ APO-val kiiktatni a center és jobb csatornákat, a centert pedig a balra irányítani (hogy kizárjam a fekvő MTM kialakítást)
-Stereo módra váltani, a fantomcenternek is dobozhangja lett
-Visszacserélni a régi centerre (Klipsch RP-450C)A visszacsere lepett meg a legjobban, mert már ott is elkezdtem ezt hallani... Mi folyik itt?
Nem tudom szabad-e itt linkelnem de egy thedigitaltheater-es John Wick 2 trailerben (náluk már nem elérhető) durván hallható, vagy az Aquaman TrueHD változatában kb. 3:50-től 4:20-ig amikor a fickó beszél.
Ti szoktatok ilyet hallani, lehet rossz keverés az oka?
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184218 üzenetére
2. Ha a miniDSP beállításai megfelelőek (nem maradt benne "bypass" valamelyik EQ-nál), ennek oka csak az eredeti méréstől eltérő új mikrofon pozíció (esetleg szobán belüli változás és/vagy nyitott/zárt ajtó) lehet. Fontos, hogy ilyenkor cm-re ugyan oda kerüljön a mikrofon, ezért jobb egy felállásból csinálni.
Bosszantó ez tudom, ismerős, de ne add fel. Ha egyedül nem megy megoldjuk máshogy.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
I'am Dony #184214 üzenetére
1.,Ez számomra, még távoli szint...
2.,Betöltöttem a szűröt, és teljesen más jött ki a visszamérésnél mint az előre jelzett, számított.
Szóval újra kezdtem a mérést - többször - több szűrő stb.
Majd a legutolsót betöltöttem és "feladtam".
Kicsit felhúztam az agyamat rajta.3., Legközelebb megkérek egy hozzáértőt, hogy lépjen be a gépemre, közben telefonon tartom vele a kapcsolatot, és kérek egy gyorstalpalót tőle.
Nincs jobb ötletem.
Szóval egyfajta online bemérés + képzés.
Lényegesen egyszerűbb mint egy személyest összehozni, + ha egy hozzáértő azt mondja hogy ennyit lehet maximum kihozni belőle akkor én elfogadom. -
python1
veterán
válasz
mandju #184216 üzenetére
Én köszi a vendéglátást!
Tulajdonképpen egy tanulmányi kirándulással felért, joggal nevezhetjük a kishazánkban létező legjobb otthoni mozinak.
Mondhatni megerősítettél abban amiben hittem, és még túl is szárnyalta néhány dologban, tudtam, hogy létezik valahol a jó otthoni hang.
Sok jó rendszer van még biztosan, de ebből is látszik, hogy van feljebb és bizony megtérül a sok befektetett idő, pénz, energia.
Hogy megéri-e, ma is elmorzsoltam néhány könnycseppet az itthoni kép és hang miatt. -
mandju
senior tag
Köszi Csabi!
örülök, hogy nem csalódtál!
-
python1
veterán
Üdv Mindenkinek!
Némi fejlesztés készült el a mozimban, Zoziplexben (mandju-nál ) jártam a közelmúltban, referencia fülelésre ill képnézegetőben, annak az apropóján néhány élményemet osztanám meg veletek.
Első benyomásra egy tökéletes mozi tárult elém, nekem a gyengém, és egyben a betegségem is a végletekig precíz kivitelezés, zolinál ez csillagos 5-öst érdemel, belépve a nirvánába mindjárt feltűnik a tökéletes akusztika, viszont semmi zavaró tényező nem befolyásolja az agyműködésünket, tehát nincs min agyalni, csak a film élvezete.
Részleteket néztünk innen onnan, zenei betétek, természetesen minden atmoszban ment, majd erre kitérek még, tulajdonképpen arra is kíváncsi voltam, hogy az LCR ill 4db szub amit legyártottam, hogyan teljesítenek, mondanom sem kell, hozták a papírformát amire számítottam is.
Na, akkor jöjjön a hang, fenomenális, már már akusztikai fegyverként működik a TRINNOV méltán lehet a processzorok koronázatlan királyának tekinteni, amit művel a hangokkal nehéz lenne leírni, amit eddig sehol nem hallottam, érezhető tömegmozgásba kezd el a hang a térben keringeni.
Atmosz, eddig azt gondoltam felesleges, lehet egy gyenge rendszernél, és igen annál felesleges is, tökéletes 5-7.1 inkább, mint valami gyenge atmosz sugárzókkal megszórt mennyezet, Zolinál egyszerűen belenyomott a kényelmes fotelekbe.
Ami nagyon érdekes volt még a számomra, hogy megszűntek létezni a hangsugárzók, néhányszor rá is kérdeztem, hogy szól minden, mert csak egy dimenziós gömbben ültünk.
Na, ennek apropóján, otthon is azonnal kezelésbe vettem a rendszert, és hála a hallottaknak, sikerült nálam is egy jónak mondható hangot végre összehozni, ma az asszony tátott szájjal hallgatott meg egy jó kis zenét 5.1-hangzásban, így már nekem is tetszetős.
De igazából maradt minden a régi, vagyis nem teljesen, készült 2 tápösvény a mozinak egy 4mm2-es sodrott, és egy 6mm2-es vezetékből kiépítve, és igen hiába na, a jó tápellátás meghozta a gyümölcsét. Mindentől teljesen elszeparálva készült, még a két ösvény is legalább 30cm távolságban futnak egymástól, nagyobb fogyasztók még a közelben sem futnak a végeredmény, egy zavaroktól mentes, dinamikus hangzásban köszönt vissza, eltűnt a driverekből a sistergés, nics búgás, zúgás.
Mindent összevetve, az utóbbi 2 hétben történt a legnagyobb előrelépés, mind hangban mind pedig képben, innen már csak a Zoziplex féle mozi lehet ugrás. -
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184213 üzenetére
A jó elhelyezés fél siker és alap, több szub még jobb és az EQ-val még javíthatsz rajta, de minden szobának megvan a saját frekvenicája amit kiemel. A csapdákkal a mélytartományt egészében nem lehet kezelni, mert a fizikai méretük a szobákhoz mérten nem teszi lehetővé. Az utózengésnél a 60 dB csökkentést nézzük és 400/500 ms alá ritkán férsz be sima nappaliban használva. Ahol bele kell nyúlnod, ott az adott Hz/Gain/Q érték változtatásásval tudsz javítani/rontani.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
I'am Dony #184211 üzenetére
Átolvastam, és talán értem amit írtál.
A sorrend betöltöm a mérési eredményt - visszamérem- és újra elkészítek egy egy szűrőt majd a kimenő oldalon manuálisan még rá tudom tenni a miniDSP felületén.
A vízesés diagramm:
Ha jól gondolom a hiba akkor van amikor egy frekvencia ideje minél tovább van jelen. Ezt kellene lehetőség szerint redukálnom. Erre kizárólag frekvencia csapda lehetséges, vagy az erősítés csökkentésével lehetséges? Mennyi az ideális lefutási idő? -
mimic1979
aktív tag
Sajnos ma még nem volt időm, érkezésem a vissza töltéshez, de amint meg vagyok mindenképpen visszajelzek. A víz esés diagramm szàmomra vak folt, nem foglalkoztam vele, ezért nem is nagyon tudom értelmezni.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184210 üzenetére
Jó reggelt neked is!
A miniDSP plugin fel van osztva bemenő és kimenő részre. A REW EQ-t a kimenő oldalra feltöltöd, ahol az 5 lehetőséget így kihasználtad. Biztosan lesz még faragni való a görbén, amit manuálisan a bemenő oldali EQ-val további 5 helyen tudsz korrigálni. Így összesen 2x5 EQ lehetőséged van.(Ahhoz a nagyobb beszakadáshoz viszont ami maradt 57 Hz körül már ne adj hozzá többet - azt egy második szubbal tudnád csak javitani, - de máshol +/- 3 dB még operálhatsz). A módosításokkor figyeld a vízesés diagrammot is és inkább maradjon a görbében némi hullám, mint nagyon megnöveld a lecsengést.
-
mimic1979
aktív tag
Holnap betöltöm és visszaigazolok
-
mandju
senior tag
Egy lehetséges megoldás 1/6 simítással:
minidsp hd-t kiválasztva.minidsp:
-
mimic1979
aktív tag
Felraktram a NAS-ra. Innen letölthető a mérés + az EQ is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HECO Victa 5.0
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- Bose quietcomfort ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest