-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
válasz
Dißnäëß #184649 üzenetére
3 subot hogyan tervezed külön kezelni? MiniDSP? Mert a terv szerint a DAC-ból egy sub csatorna jönne ki ezek szerint, tehát azt utána kéne háromfelé dobni valamivel.
(Amúgy én tuti az aktív szatellites irányba mennék, el se tudnám már képzelni, hogy passzív hangfalaim legyenek.)
8ch DAC hogy látszik amúgy PC-ről? Egy 8 csatornás eszköznek vagy úgy mint a pro interfészeknél, 4x2 csatornás cuccnak?
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, lassan kész a nappalim, festenek, glettelnek a lakásban..
Dolby Atmos 5.1.2 elôkészítve (4 mennyezeti sok lett volna és a méret miatt nem optimális), csövek a falban és 3 sub-nak is csöveztettem külön az 1 sub csatornára.
A csövekbe CAT 8.2-es szabványt is tudó SFTP-t húznak a héten, ez az összes érpárt használva úgy 50W körül tud, szerintem töredéke sem lesz passzív hangfal kábelként használva sem.
Kérdés, Ti hogyan mennétek tovább ?
Az SFTP kábel a következôket engedi nekem:
1. Passzív szatellitek körbe (hangfalkábel üzemmód, hm vassal).
2. Aktív szatellitek körbe (RCA vagy XLR analóg bemenettel), processzor only.Ha 1-es pont, akkor érdekelt vagyok érzékenyebb hangfalakat nézni, 91+ dB.. nem terhelem a kábelt nagy teljesítménnyel akkor. Tv alá pedig valami jobbféle hm vas. Érzékeny doboz DIY adott (PA mélyközép pl.), vagy bolti..
Inkább a 2-es opció izgat. A tervem kb:
- 8ch DAC
- valami fej elé (Netflix, Kodi, Dolby Vision) ami felismeri a DAC-ot
- 5.1.2 = 8 csatorna pont. A DAC kimenetei pedig mennek az egyes hangszórókhoz (analóg XLR).Androidoznék, kérdés, 8ch DAC-ot látnak-e ezek.
DoVi van.De PC Linux is opció, bár ott még a HDR sincs meg, nemhogy a DoVi. Marad a PC-n Win10. HDR van, DoVi úgy tudom, még nincs.
Ha HTPC+W10+8ch DAC, mi kellhet még nekem ehhez ? Itt is fel kell konfigolnom, hogy melyik csatorna mi legyen, gondolom.
- EQ APO ?
- REW mérésekhez ? (UMIK akad)
- VLC / MPC-HC
- DSP funkciók mivel ? Akár szimpla frekimenet-egyengetésre ill. szobakorrekcióra egyben.Köszi a tippeket !
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #184645 üzenetére
Ehhez találták fel a 32 csatornás procikat valójában.
-
válasz
ez jó..
-
BBéci
legenda
válasz
Jót nevettem, köszi! -
ctrlaltdel13
őstag
Az asszony egy új konyhaszekrényt kért, elkészült, de nem boldog🤣
[kép] -
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, adott LG OLED65G3 támogatja 4K 120Hz-et, HDR, Dolbi Vision, Dolbi Atmos, DTS X hangokat, rendelkezik eARC-vel. Ezt szertném összekötni Apple TV 4K(2022), PS5-el, és egy régebbi AVR Pioneer VSX922 5.1 rendszerrel, de ez csak hdmi 1.4a-val rendelkezik.
Hogyan tudom összekötni a rendszert úgy, hogy a kép mínőség mellet a hang mínőség is megmaradjon, itt arra gondolok, hogy nem szeretném optikával összekötni az AVR-t a TV-vel. Fontos lenne, hogy a jobb minőségű hangcsatornák is megszólaljanak, ne csak PCM legyen.Válaszokat, előre is köszönöm!
-
jézusom
addikt
válasz
Power17 #184640 üzenetére
Nekem volt egy jamo sw2010, nagyon szerettem. Abban is 30cm volt a hsz. Ez ennyiből hasonló, de erre lehet hangszórót kötni, azt nem tudom mire vélni. Jó nagy toroid trafó volt benne azt tudom, meg nagy kondik, de elszállt Így is
Megjavitották egy évig jó volt. másodszorra már nem vállalták a javÍtását.
-
Power17
tag
Valaki ismeri ezt a tipust, sose láttam. Szerintetek jó lehet, vagy hanyagoljam? Jelenleg egy Magnat motion 250A van.
Ez egy Jamo Sub 300. 30 cm hangszóró. -
koko52
nagyúr
Hát ez nagyon elszomorító. Azt hiszem marad a jó öreg HK. Denon 2800-at nézegettem. 600-as táp.
A bútorzat miatt nem opció két erősítő. -
python1
veterán
-
still2
tag
Sziasztok,
Denon 4800 erősítőhöz létezik magyar nyelvű használati utasítás? Ausztriában vásároltam, a magyar honlapon nem találtam. Köszönöm a segítséget!
-
-KP-
addikt
válasz
koko52 #184629 üzenetére
Szerintem 1200W teljesítményű toroid trafós cuccok max. millió felett vannak. De ahogy írod, D osztály 90% hatásfokkal működik kb. 5*75W azért nagyon sok készülék tud és egyáltalán nem kell 1200 wattos táp ehhez. Persze hogy azt milyen dinamikával és minőségben teszi, az megint más kérdés. Mert sajna minden 2x annyiba kerül, mint régebben. Korábban 300k körül igen tisztességes avr-eket lehetett venni, most meg lassan kb. a belépő szint kerül ennyibe. Sokcsatornás analóg inputot használva amúgy megtarthatod a cuccod akár teljesítményerősítőnek. Nem a legelegánsabb megoldás, de működne. Konkrétan milyen szolgáltatásra lenne szükséged?
-
koko52
nagyúr
Sziasztok!
Sajnos kezd kiöregedni (2006
) szolgáltatásokban A H/K AVR 645 erősítőm. Van valami hasonló teljesítményű ma a piacon? Ez még a toroid trafós 20kg-os szörnyeteg ami 1200W-ot szipkáz
. Tudom a mostani D osztály fele fogyiból tudja elméletileg ugyan ezt, de a marketing ugye nagy úr. Keret amit rá szánok 300-500k.
Fontos, hogy minden csatornán le tudja adni legalább a ~70W-ot, mert 5ch sztereóban sokat zenélek. A hangfalak is egyformák, 4 egyforma front van a sarkokban + egy azonos teljesítményű center.
Amiket találok erősebb cuccokat azok csak a csatornák számának növekedésével arányosan erősebb. Nekem igazából elég egy 5ch erősítő is, csak erős tápot nem találok. -
-KP-
addikt
válasz
Beretvás #184623 üzenetére
A pioneer egy 70 ezres alapgép. A sony valószínűleg felsőbb kategóriában volt a maga idejében, de sokkal sokkal régebbi konstrukció. A Sony nem tudja a HD hangokat és a Dolby Digital Plus-t sem, nincs rajta hdmi csatlakozó sem. Szóval mai szemmel teljesen elavult. Én nem erre cserélném le a Pioneer-t.
-
Beretvás
veterán
válasz
I'am Dony #184621 üzenetére
Köszi neked is, a linkeket átnéztem de nem igen lettem okosabb. Csatlakozók terén jobb, nehezebb is tehát valamiből + 6 kiló van benne, bár ez nem mond semmit. Igazábol arra lettem volna kíváncsi hogy ez is amolyan olcsojános alsókategória e mint a mostani pioneer.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Beretvás #184618 üzenetére
Ha nem akartam volna érdemben válaszolni, akkor nem válaszoltam volna. Nem csak a specet kell olvasni, hanem a teszteket. Ezt pedig megtalálod a linken ill. mind a két modell vonatkozásában elérhető. Arra nagyon kevés az esélyed, hogy valaki együtt hallgatta pont ezt a kettőt és megmondja neked, hogy szerinte melyik a jobb. Ami egyébként sem jelenti azt, hogy ez nálad is így lenne. Amíg ilyen valaki nem jelentkezik, addig maradnak a review-k, amin legalább el tudsz indulni.
-
Gicz
addikt
Sziasztok!
Van egy onkyo tx-nr6100 erősítőm, és azt csinálja, hogy pár naponta tv-nézés közben (ARC) villan egyet a kép a tv-n, és lecsatlakozik az erősítő.
Gondoltam TV, meg HDMI hibára is, de ilyenkor pl az erősítő setup része sem jön be a tv-n az adott bemenetre váltva, csak az initializing felirat megy az erősítő kijelzőjén a tv-n kék háttérrel please wait.
Ilyenkor a telós app sem tud rácsatlakozni, nem működik az aiplay sem. Ha távirányítóval kikapcsolom, ilyenkor nem kapcsolja be airplay, stb ahogy szokta, és nem tudok belépni a setupba sem. Van hogy nem TV nézés közben csinálja, hanem simán standby-ban. Ilyenkor TV bekapcsolja az erősítőt, de nem az erősítő szól.
Csak akkor jön helyere a cucc, ha bekapcsolt állapotban kihúzom a konnektorból, pár másodperc, visszadugom és megint jó.
Ezt kb 3-4 naponta eljátssza. Hibás az erősítőm? Ha visszaviszem kapok másikat? Vagy ez a széria ilyen? Fél éves kb, az extreme audiónál vettem.
-
Beretvás
veterán
Sziasztok.
Megkérdem itt is, mert sürget az idő. Van egy Pioneer vsx 329 em, inkább zene megy mostanában, amire kicsit sem jó, meg amúgy sem. Lenne egy eladó Sony STR-DB2000 itt helyben. Nem találok semmi infót erről sem. Jobb e a Fent említettől? -
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #184606 üzenetére
Én semmibe, de egy barátom nagyon rákattant a dologra, ezért kellett az infó. Ha nem vagy nagyon messze Gödöllőtől még lehet át is venné tőled.
-
nem zavar, pedig google segített a fordításban és abból az jött le, hogy 1549 EUR -ért van használt
De amúgy azt írja, annyiért 2 év garancia, Tökéletes állapotban, kopásnyomok mentesek, Minden eredeti tartozékával szállítjuk Eredeti csomagolásában szállítjuk. Az 1590 eurós is 2 év garis, +159 -ért pedig 5 év a kiterjesztett..
Azért szerintem ez így egész vállalható még ha Francia is -
-KP-
addikt
válasz
Miért nem rakod fel avx apróra? Valamennyiért elvinnék.
-
python1
veterán
válasz
Mièrt dobtad ki őket?
-
BIGi75
senior tag
válasz
I'am Dony #184600 üzenetére
Szájmaszk alapanyag tuti megfogja, de ez a legdrágább a többihez képest.
-
m3ss
veterán
válasz
I'am Dony #184600 üzenetére
nekem orvosi pp textiliat ajanlottak a szobaakusztika topicban.
-
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #184601 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest