Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házimozi haladó szinten
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
m3ss
veterán
válasz
Joe123 #183491 üzenetére
en nem vitatom a hatranyait, sok a szivas vele egy medialejatszohoz kepest. sot en tobb evtizedes pc-s medialejatszas utan vettem medialejatszot 2 eve kb, es vidaman hasznaltam. nem kell foglalkozni vele, nem bugos, elessegben amennyivel rosszabb mint egy htpc be lehet vallalni sztem...egeszen addig jo is volt ez, amig el nem kezdtem 4k hdr forrasokat lejatszani, es rajottem hogy ez sose lesz olyan mint ahogy a rendezo megalmodta a vetito hdr kezelese miatt..vagy nezek sdr-t vagy madvr. de ha mar lefed a vetitod nagyobb szinteret, mint a rec709, esetleg nagyobb felbontast is tud mind a fullhd, akkor nincs sok kerdes.
de kompromisszumos..mostanaban jartam ugy, hogy valszeg hetekig eq nelkul hasznaltam a rendszert, mert a hangkartyam neve megvaltozott.ha nem rakok be egy demot, amit mar sokszor hallgattam fel se tunt volna lehet meg egy darabiggondoltam szar a masteringje nemelyik filmnek, na meg gondolom megszoktam
aztan tegnap leulok filmet nezni, nem indul a madvr, kijott egy hdrmeasures uj beta verzio. azzal is futni kellett par kort, beallitasokat megint atnezni...egesz audio, video lanc osszelovese bonyolultabb, mint egy media lajetszonal, ez is teny.
de vetitoknel ha 4k hdr forrast akarsz nezni...nincs eleg fenyero ahhoz, hogy erdemben megjelenitsek a hdrt, a gyari tonemapping megoldasok meg felejtosek. igy marad a madvr, ami kepkockankent csinalja.
de pc-s eq-nal is eleg egyertelmu sztem, legalabbis audysseyhez kepest...diracot nem probaltam.
pedig tervben volt egy arcam 550, de sztem elengedem. ps5-hoz, 3d filmekhez elvagyok audysseyvel. egyeb filmekre meg ott a pc. -
Quetz
őstag
-
m3ss
veterán
válasz
python1 #183482 üzenetére
+1, ty. en sokat gondolok ra, amikor filmet nezek
most napokban megneztem megint a star trekeket 3d-ben, media lejatszo + audyssey. es hihetetlen, hogy mennyivel jobban szol a cavern. nem csak a melyek, centerbol a beszed erthetosege is feltunoen jobb pc+cavern komboval. bar lehet, hogy ez is a mely/sub kezeles miatt.. -
still2
tag
Most jelentkezett egy probléma Denon 4500 erősítőnél. Bekapcsolom és azonnal el akarja indítani az audyssey setup-t. Majd kikapcsol.
Megcsináltam a factory reset-t majd lefutattam az audyssey setup-t. Minden jól működött.Ez volt múlt csütörtökön.A probléma ismét ugyanúgy jelentkezett. Szervízbe kell vinnem. Kérnék javaslatot, hogy hova? Köszönöm!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #183477 üzenetére
Gondoltam, hogy én is viccelek egyet, és megcsinálom egy nap alatt, de sajnos csak eddig jutottam:
Export és pár QoL baromság hátravan, viszont full új algo, pontosabb, átláthatóbb, barátságosabb. Persze a régi, haladóknak szánt felület is megmarad. Sajnos a héten már nem foglalkozok vele, mert
valamikor be is kell basok a dolgom. -
buci68
junior tag
Naposat Hang Fanok ))
BD játszó / Vetítő kérdés
Egy használt Panasonic DP-UB824EGK hoz sikerált hozzájutni 265 Eros áron
Mindene van használati nincs.
A nyelv beállításnál lehet kódot /ak is megadni, ha van MAGYAR megsúgnátok?!
Goggle nem tudta
Ha nincs max marad a Német ...Első körben tetszetős a képe de még teszt délutánok vannak.
Jó tanácsot elfogadok ha van benne valami okosság trükk.
Állítólag lehet régiókód mentesíteni ?
Egy furi volt az LG BP 730 BD lejátszó lejátsza a George Michael Live in London BD lemezt
de a Pana nemtudja tekeri tekeri és nem tudja értelmezni.
Gondoltam régiókód bibi van de a lemezen és a tokon nem látok jelzést vagy van egy fix helye ahová eldugják ? Csak vaksi szememe nem látjaVan valaki aki Vetítőzött eme Panaval röpkében meglestem a
Wievsonic 7720 FullHd m on is
és a 4K UHD s ACER H6815BD is hát nemfeltétlen indokolt hogy megvegyem 4K s t
Pláne azokután hogy kiderült a bemenő jel lehet 4K de a vetített kép csak FullHd.Nektek feltünk a "4K vetítőre " váltásnál valami komolyabb képbeni javulás ?
-
-
spiky03
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
spiky03 #183464 üzenetére
en se merultem el benne, rew-et se toltottem meg le. mondjuk elobb-utobb nem artana...
de egy cavern alap kalibracio meg annak kimentese eq apoba par perc volt, zero tudast igenyel en rendszeremnel. ehhez kepest a kepi beallitasokkal brutal sok idot elcsesztem..es kellene is meg. -
-
spiky03
veterán
Egy hülye kérdés, ha lehet.
Mennyire lesz "sz@r" a hang pl egy PC-t hangkártyával rákötök végfokra, úgyhogy semmi EQ meg Cavern nincs használva?
Csak úgy nyersen menne a hang?
Mert nincs mikrofonom a beméréshez, csak segítséggel tudnám kivitelezni (by Quetz), ott meg ugye egyeztettni kell időpontot, ami mindenkinek jó.
Most lett érdeklődő az Anthemre. Remélem nem bánom meg, hogy eladom.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Quetz #183456 üzenetére
Ezt egy ideje követem (mármint a Trinnov-ot), ez ugyanaz a kategória, mint az "audiofil PC-k". Az érték mondjuk a Trinnovban legalább a vitathatatlanul óriási tudású rászabott szoftver, de a hardver maga semmi különös.
A NAS is hasonló lenne kicsit, de a Synology például a hozzá tett szolgáltatásban erős, szoftverben olyan, amilyen (kicsit ízlés dolga), hardver viszont harmatgyenge.
-
still2
tag
Sziasztok,
Előzmények:
Most jelentkezett egy probléma Denon 4500 erősítőnél. Bekapcsolom és azonnal el akarja indítani az audyssey setup-t. Majd kikapcsol.
Megcsináltam a factory reset-t majd lefutattam az audyssey setup-t. Minden jól működött.Ez volt múlt csütörtökön.A mai napon reggel zene hallgatás közben/ sztereó/ elkezdett sisteregni a baloldali Atmos hangszóró. Le kellett kapcsolnom a rendszert. Ezt a jelenséget sem tapasztaltam még soha. Vélemény?
-
Quetz
őstag
-
Quetz
őstag
Sokszor merült már fel, hogy mennyit kellene költeni lejátszóra. Ha a Trinnov Altitude processzort hívhatjuk referenciának, akkor nem sokat. A rendszer stock Asus/Msi alaplapra és intel CPU-ra épül, a tápellátásról pedig egy MEAN WELL LRS-100-12 gondoskodik.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs #183443 üzenetére
Van egy öreg 6.1-es Onkyo-m (TX-SR601E), ott is hátsó center lenne a hatodik, sokat jelent, vagy marginális ? Még mindig a hagyományos 5.1 a kiinduló alap sokaknak. (Bár lehet, csak a hangszórók száma miatt). Csak mert ha lúd legyen kövér alapon semmibe nem kerül betenni a fejem mögé egy hatodik kis lapos dobozt majd.
Más: ha 2-3 kisebb sub-ot használ az ember, ők egyetlen sub csatornáról esznek, igaz ? Vagy felsőbb kategóriás AVR-eken 2 független sub csatorna is található ? (A 7.2.x miatt gondolom, hogy igen). Sok anyagban amúgy 1, vagy 2 sub csatorna van ? Mainstream-re gondolok, nem ilyen Nolan tízévente 1 giga alkotásokra.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Quetz #183435 üzenetére
Maradok 5.1.2-nél, a jobb oldalra nyitottságot bízom abban, hogy dsp-vel, mikrofonos kalibrációval tudom korrigálni bizonyos fokig. A középmagasaknak van számottevô iránykarakterisztikája, visszaverôdések, stb, a mélyeket pedig fülre majd kb. elhelyezem-belövöm.
A 90 fokos forgatás nem életszerû, egyik irányba sem.
Nem mozinak épült a lakás és nem is ennek rendelek mindent alá, ez kb. a sokadik prioritás a nagybetûs életben. Abból próbálom kihozni a legtöbbet, ami van. -
powerup2
addikt
válasz
Dißnäëß #183432 üzenetére
Hát a plafonra nem tennék subot
. Én azt mondom hogy ne egy subal számolj mert hiába egy kis része lesz az alapterületnek a mozi de nyitott lesz a tér. Kettő subal kéne próbálkozni ellentétes sarokba 1-1 . Számolj egy mini dsp-vel is. Ha jó kisebb subok akarsz bátran ajánlom a releket.
-
Quetz
őstag
válasz
Dißnäëß #183431 üzenetére
A kanapénak 4 atmos sugárzó esetén a hangfalak közé kellene kerülni. Ha csak két sugárzót használsz, az mehetne a kanapé fölé.
Az akusztikád problémás, mert jobb oldalon nem leszel szimmetrikus, ott nincs fal. A legjobb, amit tehetsz, amit KP is mondott. 90 fokkal, óramutató járásának ellenkezően elforgatod a berendezkedést, az atmosokat pedig a kanapé elé és mögé tolod a Dolby 5.1.4 ajánlás szerint:
Vagy maradsz a 5.1.2-nél:
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
powerup2 #183429 üzenetére
Belefér, kisebbekben gondolkodom én is.
Őket a tilitoli miatt nem kábelezném fixen a falba. Legalábbis elöl semmiképp.Max a hátsókat - ha egyáltalán lesz - ekkor a beépített részt veszem szűkebbre és a hátsók csövébe elfér 1-1 sub jelkábel is. Hátsók magasságában kijövök, lemegyek inkognitóban talajszintre és voilá. (Bár emelném a sub-okat kicsit).
De amúgy perverz dolog - fentre is tehetek sub-ot, plafonra. Mint a diszkókban régen.
-
Dißnäëß
nagyúr
A skiccemen a szaggatott vonal az képzeletbeli, arra az étkező van. Fejemben ez a "nappali" határa, tehát erre nyílik a tér. Ablak középen, ülő pozíciótól balra.
A falon lesz csillapítás, akusztikailag tervezem kezelni ez a nappali részt is és ha szükséges, a többit is.
-
Dißnäëß
nagyúr
Könnyítek: egy gyors skicc.. a sárgák a mennyezetiek.
Mit módosítanátok elhelyezés-ügyileg ?(Főleg kábelezés szempontból kérdezem, mert így csináltatom akkor).
Halvány lilám nincs, hova érdemes tenni a fenti 4-et. Van erre ajánlás, vagy valamiféle többségi egyetértés ?
Fülmagassági hátsók rendben így, vagy fülhöz hozzam előrébb őket ?
(A frontok sztereóra (is) használt modellek lennének, a mennyezetre lövős Atmos nálam így kiesik).
Szerk.: untatlak itt Titeket, közben meg... [link]
Elnézést -
Dißnäëß
nagyúr
Ülőpozi, de jó, hogy említed: lenne egy ~20cm széles lom-elnyelő (vélhetően párnák, ágynemű, ilyesmi) "komód" jellegű beépítés a kanapé mögött, teljes falszélességben, váll/nyak magasságig. Rajta lámpa, esetleg egy virág, nem tudom.
Lehet 30cm széles lesz...
Ergo, a kanapé, amiről hallgatózok, ennyivel előrébb lesz a faltól.
Mindig is érdekelt, a fülmagassági két hátsót a fül tengelyében helyezzem el, vagy kihasználva ezt a kis extra teret mögöttem, a sarokban ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs #183419 üzenetére
Igazából codec-agnosztikusan gondolkodtam, az fel sem merült bennem, hogy Atmos-t vagy DTS:X-et akarok küldeni ki rá majd. (Bár a mainstream mintha Atmos fele hajlana erősen).
Csak egy klassz élményt szeretnék.
Passzívval is ellennék, mondjuk egy NAD M28-tól nem félnék, hogy összekakilja magát, 7x 200W@8R Purifi, az úgy elég dög.De ha magamnak kell ezt kiraknom egy csinos házban valami jobbféle TPA-kkal, ismersz már, megoldom.
A sztereó úgyis máshogy lesz hajtva, igazából klasszik lenti center + két hátsó = 3 csatorna .... + 2 magassági mondjuk = 5 csatorna hajtását kell megoldani, ez nem világvége.
No, szóval elég 2 fentre, vagy legyen 4 ?
Lent 5.1 (5.2) majd. -
Joe123
senior tag
válasz
Dißnäëß #183415 üzenetére
Én egyelőre sztereóval vagyok, de már kinéztem későbbre egy motu ultralite mk5-öt esetleges továbblépésnek, 10 csatornát ad és az összes hangerejét tudja szabályozni (nagyon sok interface csak a két main csatornát hajlandó). Ráadásul ASR szerint igen jó konverterek vannak benne. De ha nem elég 10 csatorna, van olyan hogy 24ao, ott kapsz 24-et, csak a hangerőt akkor már digitálisan kell szabályozni.
-
Joe123
senior tag
válasz
VoidXs #183414 üzenetére
Abszolút stúdió monitor párti vagyok én is. Egy dolog lehet esetleg problémás náluk, a sistergés (nem elég jól megcsinált D class erősítők + aktív váltás miatt). Régebben találtam egy listát, elég sokat lemértek ilyen szempontból, itt lehet előzetesen böngészni. Én mondjuk mielőtt vettem, elmentem, aztán megfüleltem üresjáratban hallok-e valami sistergést, de semmit, lehet az 50+ évem miatt.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs #183414 üzenetére
Utóbbi miatt gondolkodtam én is monitorokban, akkor elég egy processzor, ha gyári eszközökben gondolkodom, vagy ha PC irányt vennék majd, akkor egy sokcsatornás hangkari/dac.
Akkor húzok be xlr-t is és simát is, az 20+ évre jó kb. akkor.
Azaz a befûzôkábelt rakatom be most, kb. A többit majd ha odaérek jövôre.
Ha lent 5 van körben, 3 elöl, azokat nem falban viszem, mert ott variálhatok a jövôben..
.. akkor 2 hátsónak kell csak csövezés.Magasságit érdemes akkor 4-et ? Semmibe nem kerül most. (Azaz csak minimális többlet).
Hova kb ? Ha elôre nézek a kanapén ülve, kettô egészen fentre a szemközti falra, ha jól sejtem. Másik kettô ? Szoba közepe, vagy totál az én fejem felett lefele nézve ?
Kolléga írta, hogy 2 is elég lehet magasságira ide.
Ha mûködik, tudnak úgy keverni, játszani a jellel a rendszerek, lehet megállhatnék itt ? -
VoidXs
nagyúr
válasz
Dißnäëß #183413 üzenetére
XLR-nek nem kell árnyékolás, kivonással megoldja. Én továbbra is a kétféle kábelt támogatom (XLR-ben közelebb van a +- érpár egymáshoz), és egyébként a stúdió monitorokat, azokkal sokkal jobban jársz, kevesebbet kell korrigálni, olcsóbbak, dinamikusabbak (AVR-ek mindig gyengék).
-
-
I'am Dony
őstag
válasz
Dißnäëß #183396 üzenetére
Az rendben van, hogy majd mozgatod a szubokat, de etetni kell majd őket. Eléggé kötött a berendezés miatti elhelyezésük is a kép alapján. Ha most csinálnék hasonlót, biztosan tennék a két sarokhoz és a 2 fal nyitott tér vége felőli széléhez konnektorokat alulra. Ezen felül ha még nincs meg a padló alapja készen, ott vinnék el a kanapé mögötti fal sarka/széle felé, a legrövidebb úton egy-egy csövet RCA nak majd. Mivel két szubot akarsz majd, készülj arra is, hogy előre nem tervezhető helyre kellene majd tenned az egyiket, pl. kanapé mögötti sarok, amit a jelenlegi állapotban alapból kizársz a lehetőségek közül. Több szubnál több lehetőséget célszerű betervezned, hogy tényleg jó legyen.
-
Dißnäëß
nagyúr
E17,
3.50m x 3.30m szigorúan véve, a szobák falaihoz nézve, amúgy az étkezôvel együtt több kicsit a tér.Semmi dedikáltság, azaz nem moziszoba lesz, hanem egy általános kis élhetô normál nappali.
Felettem nem laknak, födém van, ott viszek mindenhova (ôk is így építenek defaultban konnektorokat) és onnan mennek a lefele futó kábelek a falban.
A kérdés a hánypontmennyi, azaz kb. hova kellhet majd a 2 frontot és centert leszámítva kisebb szatelliteket tennem, vélhetôen. Szeretünk mozizni..
Hogy mi hajtja majd és hogyan, az még a jövô zenéje, decemberig szárazkenyér effekt, akkor legördül egy brutál hitel rólam és 2024-re kapok levegôt
@VoidXs: fentre is tudok tenni, bárhova bármit. Sôt, eleve ahogy írtam, mennyezeten fut födémszigetelés alatt minden, a meglévô elektromos hálózat is.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Borisz76 #183398 üzenetére
Köszi ! UTP-k már betervezve, csak a hangfalkábelek maradtak. A helység fix, nem lesz variálva az elrendezése, nem kell flexibilis "overkill-t" alkalmazni (ami amúgy hasznos).
40-es csövet esetleges upgrade során könnyen újrafûzöl, kanyarokkal együtt, igaz ? (Én is 10GbE rezet teszek be, NAS, stb., az alaplap már most 2.5G-n van).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest