Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz mimic1979 #183697 üzenetére
Az a baj a Netflix-szel és amúgy a magyar szinkronnal hogy alapvetően szarul van keverve. Nálam egy 3+ milliós rendszeren is zavaró tud lenni a szinkronos hangsáv, pedig még akusztikailag is kezelve van a szoba. Vékonyan, sok magassal szól a beszéd és az effektek is.
Ha van az erősítőn loudness funkció, akkor az mondjuk segíthet is vékonyan néha bántóan szól. Szóval a mozi szett nem biztos hogy megoldja ezt a problémát. Ha az erősítőn van loudness funkció az segíthet, teltebbé teszi a hangot alacsonyabb hangerőn is.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
mimic1979
aktív tag
Ha hasonló kialakításban, nem hátsó reflexes hangfalszettet javasolnátok hasonló árkategóriába azt megköszönném.
A frontok biztosan elegendőek lennének számunkra, csak a centerrel úgy vagyok, hogy szérián belül nem árt erősebbet venni. Esetleg használta, hallotta valaki ezt a szettet?
Amiért váltok, váltunk: a feleségem eljutott arra szintre amikor már zavarja a tv hangja a Netflix alatt Tovább beszéltük a "tv - sarok" átalakítását, és megállapodtunk, hogy egy asztalossal készítettünk egy szép polcot a berendezéseknek, hogy "Még véleltelenül" se látszodjon egy kábel sem. + kikötés hogy tölgyfából készítse el a polcot[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz python1 #183692 üzenetére
Ez nem rossz
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
python1
veterán
Hej!
Egyelőre ezt találtam ki, az itthon fellelhető anyagokból.[ Szerkesztve ]
-
-
Mankó
veterán
-
mimic1979
aktív tag
Üdv.
Megpróbálkozom a közel jövöben a nappali némi átalakításával ami azt hozza magával hogy kis méretű "bögre" hangsugárzókat lecserélhetem.
Jeleleng a kis Klipsch Reference Theatre Pack van , aminen a centere most pihen, mivel azt lecseréltem egy nagyobra: Klipsch R-34C
A mélyláda: Klipsch R-115SW
Sajnos a napalli úgy van kialakítva hogy TV nem középen van hanem a sarokhoz közel.
Így a szett is úgy alakulna hogy bal front közvetlenül a sarokba lenne.
Hátsó bassreflexes Klipschet nem szeretnék, ezért gondoltam váltok egy ilyenre:
POLK AUDIO SIGNATURE ES55 + ES15 + ES30C 5.0
Van valakinek a szettről véleménye? Érdemes külön feljebb váltani a centerbe egy ilyenre: POLK AUDIO SIGNATURE ES35CA jelenlegi mélyládával elégedett vagyok. Kapott egy miniDSP + az erősítő X-3800H felokosítva DIRAC-al... Tudom, tudom hogy nem ideális az összeállítás de egyszerre mindig csak egy komponest váltottam. Most azon agyalok hogy minden repüljön, a használt piacra, és a mélyláda is cserélődjön, vagy az maradhat.
Építő válaszokat előre is köszönöm
-
Mankó
veterán
Marantz sr5013-at cseréltem Arcam avr390-re és a csere óta a tv gondol egyet és eldobja az erősítőbe dugott eszközök (pc, Shiled tv 2019) kép beállításait.
Minden beszürkül és csak az élességet lehet állítani a kép beállításnál. Eszközök működnek, hdmi kábel cserék megtörténtek, erősítő, tv reset is volt már. A tv egy LG G3, előtte semmi ilyen jellegű problémám nem volt.
A tv-n indított strem szolgáltatóknál minden ok, kép állítható, hangot rendben átdobja az erősítőre.Találkozott már valaki hasonló problémával? Mi lehet a gond?
-
python1
veterán
Jelenleg 2m környékén leragadtak, a paneles megoldás ami most terjedőben afelett.
Nálam a vetítés marad az biztos, de az is biztos, hogy szőt vászon biztosan nem lesz többé.
Az első variáció volt a legjobb, az szólt a legjobban (bokalefosósváltozat) mikor a vászon két oldalán volt a két nagy hangsugárzó szabadon, alul a centerrel, csak ott meg a vászon mérete volt kevés 220cm.
Tegnap asszonyt áthívtam, hogy kukkantsa meg a képet, annyit mondott, hogy ilyen kicsi?
Pedig nagyobb volt mint a szokványos 20cm-rel (240), másik objektív kerül a nagyobb gépbe, és akkor egyelőre kitudom vetíteni a 280cm-es vásznat, prizma nélkül, igaz fényerő vesztéssel, de szerintem még élvezhető szinten marad, míg nem szerzek egy prizmát. -
VoidXs
nagyúr
Nagy méretű tv-t azért nem tudnak gyártani, mert nem létezik akkora vákuumkamra, panel pedig csak ott készülhet. A microLED tűnik annak az iránynak, ami ezt a limitet és a hatalmas árat képes lenne felszámolni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-KP-
addikt
válasz python1 #183667 üzenetére
2m olyan messze van a 2.8-3m-től, mint Makó Jeruzsálemtől. Még a 220-ról 260-ra ugrás is masszív. Ráadásul a gyártók is megmondták, hogy a nagyon nagy méretű televíziókra nincs nagy igény, relative kevesen vesznek olyat. Márpedig az eladott mennyiség is kellene az olcsósodáshoz.
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183671 üzenetére
Nem az alkatrészek minőségével szokott a bajuk lenni, hanem hogy a V karakter érdekében rossz helyre pakolják a crossover frekit. Ebből filléres moddal is csodálatos flat hangot lehet csinálni, mint ahogy azt linkeltem is az előbb.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
válasz skippper #183669 üzenetére
Hát amilyen szar volt a magas meg a közép mondhatni egész jó lett a hangfal !!! . Pedig én úgy utálom a klipschet hogy hajaj. Jobb kondik miatt természetes hogy a hang jobb lesz rosszabb nem lesz. De amilyen filléres szarokból épitkeznek hihetetlen. Reveljeimen is gondolkodtam centert majd megcsináljuk számolgattunk Jantzen kondikból egy váltó lenne 232 ezer forint . És akkor igazán szuper váló kerülne a hangfalba. Bár még a több milliós hangfalakba sem kerülnek jó kondik ez ami felbassza az ember agyát hogy miért nem... Egy szuper center hangját is simán lehet növelni csak jobb kondik kellenek meg a belső átkábelezés sem elhanyagolható. Aztán ha ezt megcsinálja az ember soha nem is adod el mert végállomás termék lesz mondjuk nálam már alapból az.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #183669 üzenetére
Itt egy mérés, hogy mit tud egy hasonló tuning. A Klipsch-eknek hatalmas segítség tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Ma nálam anyám Klipsch RF26 hangfalát tunningoltuk meg. Hangváltó cserén esett át. Az alap hangváltó egy annyira olcsósitott trágya hogy rossz ránézni. Csere után a hang sokkal jobb lett hogy megérte e a 17 ezer forintot a tunning a válaszom igen
Hát ezeket kaptuk le róla
Ezek kerültek fel.
-
python1
veterán
Annyi igen, de jelenleg már 4k-ban kapni 2m-széles TV-t megfizethető áron, használt vetítő áron + vászon áráért elgondolkodtató, régen kocsit adtak egy 127cm-es képátkójú plazma mellé.
Láttam élőben a panasonic 2m széles TV jét 30milláért, ma már 30X olcsóbb sokkal jobb megoldás.
Itt most az volt számomra a lényeg, hogy a 2 centeres megoldás él és virul.
Nálam a 280cm széles vetítés ellenében jelenleg nincs alternatíva, de lehet már 1-2 év múlva a 3m-es TV-sem lesz egy nagy durrantás, ahogyan most 2m széles TV-sem az.
Egyelőre így, hogy megléptem egy minőségi szintet vetítésben, nem mozgat a TV engem sem annyira és még mindig ott a lehetőségem, hogy növeljem a képméretét, köszönhetően annak, hogy átalakítottam a lehetőségeimet.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Quetz #183664 üzenetére
Igen, tisztában vagyok ezekkel, de minden fejlődik szerencsére.
Gondolok arra, hogy a tengerentúlon a tehetősebbek már csak kizárólag LCD panelekkel építik a mozijukat, youtube-on nézem a nagy intergráló cégeket, szinte 50%-ban már TV-re kapnak megrendeléseket, pont erről beszélgettek, hogy már megkeresték a nagy AVR ill processzor gyártókat, hogy kellene 2 centeres megoldás, kb 5- évet jósoltak, hogy 90%-ban már csak paneles megoldással fognak telepíteni mozikat.
Na most innen pattant ki a fejemből, hogy nálam minden technikai háttér adott a 2 centeres felálláshoz, és vannak használható leírások a beállításokkal kapcsolatban, akkor miért ne használnám ki e nagyszerű adottságot.
A képpel kapcsolatban meg annyit, hogy sokkal jobb képet tudok produkálni töredék árért, és nem kell kompromisszum.
Tegnap egész este moziztam, egyszerűen hihetetlen a képminőség javulása, a vászon textúrájából semmit nem látni már 1,5m-ről sem, én 3,5m-ről nézem a 280cm széles képet.
Jelenlegi helyzet.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz python1 #183659 üzenetére
Az audio viágában minden a kompromisszumokról szól. Egy minőségi szőtt vászon kevesebb mint 1dB esést produkál a frekvencia menetben, cserébe a hang onnan szól, ahonnan kell, a kép középső síkjából (vagy 2/3-ról). Mivel a vászon mögött a fal ki van töltve elnyelő anyaggal, ezért a szoba akusztikája tovább javul. Negatívum, hogy befolyásolja a frekvencia átvitelt, láthatod a vászon mintázatát ha túl közel ülsz és persze az ár is szerepet játszik.
Ezzel szemben a normál vászon magasan lesz, mert alá kell raknod a centert, vagy ha lejebb hozod a vásznat, akkor a frontok és center V alakban lesz elhelyezve, de láttam már szinte padló magasságra rakott hangfalaktat is... További probléma, hogy bekerül előre egy több négyzetméteres visszaverő felület és valószínű, hogy drága dönthető foteleket is be kell szerezned, hogy ne szegd nyakad a filmnézés közben. Pozitívumok:
- moaré mentes kép és a gain,
- hifiben megszokott látható szabadon álló hangfalak.
- Lehet motoros vásznat használni és sztereózás közben érvényesülnek a front oldali akusztikai elemek.Mozira a fix hangáteresztő vászon a legoptimálisabb, sztereóra pedig a motorizált megoldás, de az igények és lehetőségek persze felülírják ezeket.
Végül egy mérés egy minőségi vászonról:
-
powerup2
addikt
válasz skippper #183661 üzenetére
Nem az a lényeg hanem maga a sub !
-
powerup2
addikt
Rel sub teszt [link]
-
python1
veterán
válasz BBéci #183657 üzenetére
Vászon nélkül teljesen jó volt nálam is a hang, ahogyan felkerült a vászon elé, hiába egyengettem a frekvenciamenetet, eltűnt a közép energiája, asszony torznak hallotta, neki ugye sokkal jobb a hallása.
Mindegy is, tegnap este kifeszítettem már az új vásznat, 1,5m-ről alig látni a struktúráját a vászonnak, este már vetítek, tulajdonképpen az új szerzeményem, egy Cseneles által ansi kontraszt tuningon átesett, erre a vászonra kalibrált Runco rs 900-as, még az 1100-as is megkapja ezt a tuningot, és vetítésileg egyelőre jó is vagyok ha szerzek egy prizmát. -
devil-k
nagyúr
Egy újabb gyöngyszem, brutális hangkeveréssel és térrel:
Upgrade - Javított verzió- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz python1 #183651 üzenetére
Szintén azt tapasztaltam, hogy a szőtt vászon is befolyásolja a hangot, ami igazából magától értetődő. Ezért sosem lesz olyanom.
Házimozizáshoz elvoselem a hangdobozok takaróját, sztereó zenehallgatáshoz már nem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
válasz devil-k #183652 üzenetére
A látásom ès a szaglásom kimagaslóan jó ellentètben a hallásommal, sajnos, nálam az LCD is kiesik pont emiatt.
3m- ről 2mm- èszreveszek, ha valami nincs függöben, vagy vízszintesen, nálam a vászon teteje bukott 3m- ről 1mm-t , szinte szèdültem annyira zavaró volt.
Nem is a sötèt szìneknèl zavaró, inkább a világosabb árnyalatoknál, de mondom, eddig nem láttam sehol olyan szőtt vásznat, ahol ne láttam volna, valamilyen formában, valakit ez nem zavar. -
python1
veterán
A kevèsbè nekem nagyon rossz, amin meg talán nem lehet látni, az meg tènyleg irreálisan drága.
Arról nem is beszèlve, hogy legalább 10 cm-t kellene hagyni a hangsugárzók síkjától, de nekem a hang sem volt annyira direkt, mint amikor szabadon vannak a sugárzók, hiába dsp- tem akkor is volt egyfajta fedettsèg.
A holicsos faszi is erről beszèl, hogy nála is csak a center van vászon mögött, de nagyon nem jó úgy a hangja -
python1
veterán
Nem rossz annyira, de nem is csoda, mankónak, próbára jó volt, én látom a szövés mintáját, de dedikált szőtt vászonnak is, tehát nálam ez bukó lett.
Ennél a vászonnál semmi ilyesmit nem láttam, csak a szép képet, igaz magasabb gain értékkel is bír a mostani vászon.
Már a TV-n gondolkodtam emiatt, de szerencsére nem így lett.
Viszont a centerre leszek kíváncsi, mennyire fog hiányozni, hogy nem a vászon közepéből fog jönni a hang.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz lemmy9 #183645 üzenetére
Sokat filmeztem mostanában fülessel a likra áteresztő vásznam nem a legtökéletesebb volt, láttam a szövés struktúráját, de nem csak nálam sajnos, Csenelesnél tevődött fel az i-re a pont, mikor megláttam, hogy lehet sokkal jobb képet is csinálni.
A másik a helytakarékosság és a hangzás, az új rendszert kb 1-hét alatt dobom össze, még 2 nap és élvezem az új helyzetet, tehát sokat nem veszítettem időben. Baszakodtam már el ennél értelmetlenebb dolgokra is időt, azt azt sem sajnáltam, miért sajnálnám, kitől, magamtól, mástól?
Zorántól meg fázom.[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz Rp526 #183566 üzenetére
Ugyan attól a sráctól egy újabb érdekes videó. Semmi nagy újdonságot nem mond, viszont ahogyan szemlélteti a kiemeléseket és kioltásokat az elég király. Nem láttam még korábban ilyen ketyerét, de nagyon látványos. 1:40-től a sine wave signal genarator. Gondoltam megosztom, hátha másnak is bejön.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Már szét is kaptam őket, vagyis kiszereltem belőlük a hangszórókat, mindenképpen új dobozokat kell építenem.
Szétkaptam az "előtétfalat" teljesen, és lemértem az új vászon helyét ami 15 cm-rel távolabb kerül a vetítőtől és így tőlem is, így kb 4m-ről tudok majd vetíteni ami jót tesz a vetített kép szélességének, és a szoba méretét is növeli.
Az új dobozok extra laposak lesznek, így a beforgatás nem lesz probléma, és tulajdonképpen a szoba méretéből sem vesznek el annyit mint az ezelőtti dobozok, amik 30cm-t vettek el a szobából.
A 2 centeres megoldástól pontosan azt várom, mintha a vászon mögött lennének, csak nem kell foglalkoznom a vászon miatti anomáliáktól, ez vonatkozik a frontokra is, nem kis kihívás lesz a centerek megvalósítása, előre bocsájtom, nem szokványos megoldással próbálom megoldani.
Remélem a hétvégére már az új helyére kerül a vászon, és az első tesztvetítés megtörténik. -
python1
veterán
Most láttam élőben a saját új vásznamat az új vetítőmmel Csenesnél ( a változatosság kedvéért egy másik Runco) , ezért érdemes volt bombáznom, na meg a hangot is hozzá kell igazítanom a régi vetítőmmel (Runco ami szintén marad) semmi probléma nincs, eddig a vászon volt a leggyengébb szem.
Viszont majd idővel szereznem kell egy prizmát hozzá.
Khaosz55
A plafon még kapni fog feketét, az oldalfalak is sötétednek valamennyire, csak menjen el az asszony 2-napra valahová.[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz BBéci #183633 üzenetére
Senki sem akarja sotetre festeni de mindenki latja a hatasat! Ez mindenkinel olyan mint f.ng, senki sem tudja megfogni de mindenki erzi.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
jézusom
addikt
válasz Pendragon911 #183621 üzenetére
Valamennyire topic hű akarsz maradni, olyan modult és fülest nézz, ami aptx-hd/és vagy ldac kodeket tudja.
-
mettek
addikt
válasz BBéci #183631 üzenetére
mert akkor árához képest néztem a Marantzot és úgy nagyon jó kis vas. A tere még jobb volt mint az arcamnak. De a zenei megszólalásával nem versenyezhet a Marantz, nem egy liga. Komolyan mondom hogy most jobban tetszik a sztereó mint az Audia Flight 3s-sel. Nyilván rengeteget számít a Dirac is. Erre is rá kellett döbbenjek hogy az akusztikai mérés többet hoz a hangon mint az hogy egy 1-1,5 milliós sztereó erősítővel hallgassam a zenét.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Khaosz55
addikt
válasz python1 #183618 üzenetére
Láttam korábban képeket a moziszobádról. Hidd el ha azokat a világos szürke felületeteket sötétre fested nagyot dob a vetítésen főleg fehér vásznon. Nekem is világos szürke volt. Most hátul sötétszürke oldalt meg sötét zöld a fal. Nagyon sokat számít....
[ Szerkesztve ]
-
-
python1
veterán
válasz mettek #183625 üzenetére
Tulajdonkèppen èpítgetem addig míg nem lesz számomra tökèletes, a következő hangsugárzók is diy lesznek, csak mèg kèplèkeny az egèsz projekt.
Az biztos, hogy ami dinamikát nyújtott az ezelőtti mozi az alá már nem megyek, csak valamivel jobb minősègben fognak szólni.
A vetített kèp az biztosan sokkal szebb lesz, annyi, hogy a 2 centeres felálást kell megvalósítani.
Ha ez sem lesz kerek, èpítem tovább. -
mettek
addikt
Csak voltam. Ennek vége. Mondjuk az SVS sb3000 szubomat még hirdetem de nem csere okán.
Jópár komponens csere bere után rájöttem mi a jó, mi tetszik nekem. Avr-ből Arcam, perpill egy 850-es. Hangfalból pedig Revel Concerta. Bár a Focal talán kicsit zeneibb hangfal de nagyon ritka az olyan hangfal amelyiken többféle zenei stílus is jól szól és a Revel ilyen, a Focal pedig nem. A focalnal pedig az Audiosolutions Overture szólt szebben de azon is csak az élő hangszeres, vokálos zenék, a populárisabbak nem sajnos.
Erősítőből bár elsőre nagyon jónak tűnt a Marantz Cinema 60-as es kategóriájában szuper is de mikor bekötöttem az Arcamot újra, megjött a mosoly faktor. És kifejezetten a korábbi szériát szerettem volna visszaszerezni mert az új arcamnak nem olyan jó a hangja mint a 390-550-850-nek.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Beüzemeltem egy Rotel 1550-et és a Ryzen APU-ba integrált videókártya alaplapi hdmi csatlakozójára van kötve.
1es probléma: a windows indulása után, az első elindított videó/hang nem szólal meg, egyszer meg kell állítani a lejátszást és folytatni, onnantól kezdve szól és nem jön elő többet a hiba a windows következő indításáig.
2es probléma: amikor elindul egy videó/hang lejátszás, akkor az első 2mp-ben még nem szól, csak a kép megy. 2mp után jön meg a hang, de videó esetén elcsúszva nincs a képtől. Ha megállítok egy videót/hangfájlt, amikor folytatom megint nem szól az első 2mp.
A hiba fennáll Kodiban wasapi kimeneten, vagy sima böngészős youtube, stb videólejátszás esetén, vagy bármilyen más lejátszás esetén, még a windows hangtesztjénél is egyformán. Találkoztatok ilyennel?
Hosszas keresgélés után találtam a neten a másodikra példát [link] , de amit ott írnak, az nálam nem segített. A hdmi-hez eddig is fel volt téve az amd driver, nem a beépített microsoftos van. A registry beállítást is kipróbáltam, bár nem tudom ők miért a realteknél állítgatták, de próbaképp átírtam annál is, meg az amd-nél is, újraindít, ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
mettek
addikt
válasz python1 #183620 üzenetére
Mozgatható hangfalak? Mi lett a beépített saját gyártású hangfal projekttel?
Mi volt a gond a diy hangfalakkal?most làtom kicsit feljebb hogy visszaveszel belőle. Pedig anno nagyon odavoltál tőle hogy ez az igazi mozi hang.
Neked nem a mozizás a hobbid hanem a mozi építés. Másnak meg a komponens vásárlás. Én egy jó időre utoljára cserelgettem bármit is mert érkezőben a “gólya”. De szerencsére egy olyan rendszernél sikerült megállni amivel nincs hiányérzet.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
-
BBéci
legenda
Kívánom, hogy tudjon valaki segíteni!
Csak azt tudom válaszolni, hogy ennek semmi köze a haladó házimozi témájához, de még a belépőhöz sem igazán.
Jobban járnál egy vezetékes fejhallgatóval, annyi bizonyos! De az sem házimozi.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok, gondolkoztam, hogy ide vagy a vez. nélküli fejhallgató topic-ba írjak, de aztán erre esett a döntésem Adott egy Pioneer VSX 324 (remélem, még belefér a topic kategóriába) és ha minden igaz, jön egy Bluetooth fejhallgató, JBL T520BT. Ezt a két eszközt szeretném valamilyen költséghatékony módon egymásra hangolni, természetesen valamilyen BT adapterrel. Feltételezem, nem én vagyok az első, aki ilyenben gondolkozik, illetve vannak biztosan olyanok köztetek, aki használ is valamilyen megoldást. Mondjuk első körben 5-10e Ft lenne a keret és olyan eszközt keresek, ami nem akksis, hogy időnként tölteni kelljen, illetve a BT verzió minimum 5.0 legyen, ha ez számít.
Ha esetleg mégis rossz topic-ot választottam, akkor kérnék egy eligazítást! Köszi a segítséget előre is ! -
python1
veterán
Tulajdonképpen azzal nincs sok tennivaló, ahová vetítek az a fal fekete a többi és a plafon közép szürke, még kap a két ablak oldalt fekete függönyöket, az még sötétíti a falakat valamennyire, ja és a szőnyeg is jó sötét lesz a parketta az most is sötét.
Nálam a 0,7-0,8-as gain vászon a ludas jelenleg a vetített képnél, ami lesz helyette 1,2 lesz, az sokat fog javítani rajta.
Méregettem a keret új helyét, 15cm-rel beljebb tudom vinni a falhoz, tehát még a vetített kép méretén is tudok így növelni, ez is pozitívan fog hatni a képre, viszont a hangtól várom a legtöbbet.
Így, hogy növeltem a nézési távolságot az üléspozíciótól, ami így 3,5 m lesz a hangsugárzókat is 3,5m-re tudom egymástól tenni, és be is tudom őket forgatni így a színpad is szélesedni fog a 2,7m helyett.
Már csak azt kell kitalálnom, hogy milyen hangsugárzók lesznek a megfelelőek. -
m3ss
veterán
-
python1
veterán
válasz devil-k #183616 üzenetére
Próbálok mindenkinek válaszolni.
Tulajdonkèppen nèmileg a vetített kèppel sem voltam teljesen elègedett, hangból hiányzott egy kis finomság, mivel a hangszórók sem voltak azok a kimondott otthoni használatra tervezett darabok, ekkora teljesítmèny sem kell.
Így most mindennel feljebb lèpek egy kicsit, finomítok a dizájnon, termèszetesen a vetítès marad olyannyira, hogy szereztem mèg egy vetítőt.
Ami marad a nagy kèp, tulajdonkèppen a frontoldal sokat nem változik majd, csak 10 cm- rel beljebb kerül a vászon kerete
A kèt centeres megoldás mindenkèppen kihívást jelent, mind hangban mindpedig dizájnban.
Mindent összegezve, kèpben ès hangban szeretnèk mèg egy kicsit feljebb lèpni, innen jött az ötlet[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz devil-k #183616 üzenetére
kulonbozunk, ki mit lat ebben a hobbiban. nekem pl csak egy eszkoz a hangkelto meg a megjelenito. a tartalom, a film a lenyeg. nekem teher az allando cserelgetes, meregetes, allitgatas, plane marginalis kulonbsegek miatt. szabadidomben ezer mas erdekesebb dolgot ki tudok talalni, minthogy ezzel szorakozzak. mas viszont azt elvezi, hogy kiprobal ezt vagy azt. epit, mer, kalibral, tapasztal, fejleszti a tudasat, stb.
es itt a forumon, vagy barmilyen mas szaktopikban phn, ugye inkabb az utobbiak vannak eloterben. hiszen azok kevesbe jarnak vissza akik csak megveszik egyszer a cuccot, beallitjak, aztan nezik a filmeket.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
python1
veterán
válasz devil-k #183611 üzenetére
2 center azèrt kell, mert kivettem a vászon mögül így megy alulra ès fölülre egy egy center.
Vásznat Cseneles- től boltoltam , Hivilux 1.2- es gain èrtèkű, a jelenlegi kb: 0,7-8 èrtèket tud, marad a 21:9- es arány.
A hangsugárzók is teljesen mások lesznek a vègfokok maradnak, ès továbbra is PC lesz a forrás kèpre ès hangra egyaránt. -
powerup2
addikt
válasz python1 #183610 üzenetére
Két centert hogyan szándékozod elhelyezni ?
-
powerup2
addikt
válasz python1 #183608 üzenetére
Ez hányadik alkalom ?
-
Dave567
addikt
Sziasztok!!
Rég jártam erre, 2018-ban vettem Claire78 fórumtárstól a 4 db Canton Chrono CL 520.2 + 555.2 szettet.
Úgy döntötte hozzá raknék még 2db álló 508.2 hangfalat.
Mennyire passzolna hozzá?
Az erősítő Pioneer LX 55
Köszönöm! -
VoidXs
nagyúr
-
curmpli
tag
Sziasztok!
Erősítő csatlakozó aljzatokat és a kábelcsatlakozókat mivel célszerű tisztítani? Elektronikai kontaktspray szóbajöhet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)