- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
Már nem találom a hsz-t, ahol ígértem egy objektív demóosztályozó szoftvert, de kész. Van a néha elő-előkapott demólista doksi (lehet, ki kellene tűzni valahova), el is kezdtem lecserélni a régi szubjektív értékeléseim. Hogy csak simán beírhassam, ha ajánlotok egy demót, anélkül, hogy be kellene szereznem és ki kellene vágnom, itt a program (Cavernize része), és itt a tutorial hozzá (utolsó fül).
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #182355 üzenetére
Még nem is aktív, két perce igényeltem.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz Khaosz55 #182335 üzenetére
Nálam is volt ilyen ethernet / LAN kábel csere utáni búgás / földhurok. Ahogy Cseneles írta a rövidebb kábeleden be van kötve az árnyékolás / földelés is. Amúgy ha egy rendszeren belül egynél több földelt készülék található, onnantól jelentkezhet földhurok. Nálad a második végfok van a Rotelen kívül földelve, így a tipped is jó, hogy annak megjelenésével kapcsolatos a probléma.
-
sony89
tag
Használ valaki itt KEF Q750 es hangfalakat?
Vélemény róluk sztereó és házimoziban?
Ár/érték arányban értem kB 25-30nm nappaliba kéne...
Köszi -
Khaosz55
addikt
válasz Rolibratyo #182359 üzenetére
A kábeltv koax kábelén van galvanikus leválasztó, mert egy gyenge földhurok búgás volt. De most ezzel a kábellel brutális lett. A végfokon meg van ground lift kapcsoló. Kikapcsoltam még rosszabb lett. Szóval a régi kábellel jó minden .
-
mandju
senior tag
válasz Khaosz55 #182361 üzenetére
A tényleges méret 4.1x6.5m
Az akusztikai kezelés után a látható méret 3.6x5.6m.
3 méteres belmagassággal.* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Khaosz55
addikt
válasz mandju #182364 üzenetére
Az elég elvetemült 26mˇ2-en 4db 95dB érzékenységű 1500W terhelhetőségű mélynyomó. A végfok is tud 4X 2100W-ot 4 ohmon. Zárt vagy reflex ?
Ez a mérése 1000W 170 literes reflex ládában ami 32Hz-re van portolva.
Bár ezt nem értem, nem hiszem, hogy 50Hz-től indulna a fereki görbe, alatta meg "alig".[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz Khaosz55 #182365 üzenetére
Szerinted elvetemült, szerintem nem. Gondoltam, hogy valami hasonló lesz a válasz.
Azért elég sokat olvasgatsz német fórumokat. Biztosan láttál más hasonlót…
[ Szerkesztve ]
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
denesdr
addikt
válasz Khaosz55 #182365 üzenetére
A névleges érzékenységet egy ilyen hangszóró általában csak 100 Hz fölött tudja. Szinte mindegyik pro mélyhangszóró érzékenysége elkezd konyulni 100 Hz alatt.
Az abrán a BMS átvitele valószínűleg azért ilyen, mert ekkora terhelésnél (1000 W ezen a grafikonon) már elég komoly power (reflex doboz esetén port is) compression van bármilyen hangszóró esetében, azaz a hangszóró és a doboz átvitele ilyenkor instant módon jelentősen megváltozik a tipikus 2,83 V/1 W-os méréshez képest.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz achilleuss #182369 üzenetére
-
krx21
nagyúr
Nemrég volt szerencsém hallgatni Powerup2 fórumtárs szettjét.
Nem találok szavakat… Brutális élmény volt. Nekem még nem sikerült ilyen kategóriás rendszert, ennyire kezelt akusztikai körülmények között hallgatni.
Itt is köszönöm az élményt neki…[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Ma kicsit teszteltem sztereóban a Rotel RMB-1585-öt és a Audiophonics HPA-Q250NC-t.
Rotel A/B a Audiophonics D osztály.
Az Audiophonics-nak nagyobb a Gain értéke. Tehát ugyan azon a proci hangerőn álláson hangosabban szól, viszont a proci a Rotelt is kihajtja.
Audiophonics tényleg egy erős kis dög, a frontokat rendesen megkergette 4 ohmon. Több zenével normál és nagy hangerőn hallgattam. Talán az egyedüli amit én észrevettem, hogy nagyobb hangerőn az Audiophonics-nál a magas hangok kicsit összefolynak. Melegedése nulla. Szóval ár érték arányban nagyon jó az Audiophonics, főleg úgy hogy az új árakat nézem.
Számomra kiderült, hogy az Audiophil hangzástól nagyon messze járok, vagy csak nem végletekben fogalmazok, tehát ha valami más akkor azt nem drasztikus különbségnek hallom és nem szuperlatívuszként írom le. Nem szeretem a végletekben való megfogalmazásokat, mert sok esetben a torz képet ad a valóságról számomra.
Mind a két esetben Dirac-ot használtam, nekem jobban bejön, nem tudom mit csinál a driac, de főleg a középtartományom jobban él. Viszont zene esetén valahogy jobban középre koncentrálja a hangot, emiatt most csinálok egy wide filtert ( Dirac jobb szélső mérés) és kipróbálom. Lehet filmek alatt meg az nem fog tetszeni.Kár, hogy a lexiconban nincs több slot a dirac méréseknek, így tudnám menet közben váltogatni és könnyebben lehetne tesztelni más filtereket. Ha változtatni akarok, akkor fel kell tölteni.
Illetve ha kikapcsolom az EQ-t, akkor szerintem sem a sepaker level sem a távolságokat nem veszi figylembe. Praktikus lett volna egy opció amiben be lehet állítni, hogy kikapcsolt eq estén átvegye-e a Speaker level és distance értékeket.
Ennek ellenére nagyon szeretem, a lexicont. Bugba nem ütköztem. -
Khaosz55
addikt
Annyi még, hogy nem véltem felfedezni radikális különbséget az A/B és D között. Lehet ez ez én "hibám". Persze mindegyikből van jó és rossz is. Illetve az Audiopfonics etetén nincs 5 csatornás felállás. Vagy monoblokkok vagy 3+2 vagy 2+2+1 felállás kell 5 csatorna meghajtása esetén.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Ferenczi Áko #182375 üzenetére
-
nagyúr
-
Khaosz55
addikt
Ma végre rájöttem, hogy a lexicon a EQ ON/OFF beállításoknál a hangsugárzó jelszintet és késleltetést külön kezeli és menti.
REW-ben ellenmértem a távolságoknak és nagyon jól belőtte a Dirac. Tényle max 0,1msec REW szerint a max és a prociban miliszekundumban adja meg a távolságot. Viszont ha kikapcsolom a EQ-t akkor méterben lehet csak megadni a távolságot. Gondolotam rendesen beállítom, ha EQ nélkül is tesztelni akarom. Azonos dB-re beállítottam és meglepődve néztem, hogy kis eltéréssel, de passzolt ha lézeres távolságmérővel kimérem a távolságot. A REW-ben ellenmérve csak 5-10 cm-t kellett korrigálni a prociba a kimért távolsághoz képest .
Tehát a EQ ON vagy Off módban a késleltetések jók. Nem tudom mit csinál még a dirac, de EQ-val teljesen máshogy szól. Mindent az üléspozicióba fókuszál. Elméletileg ha a hangerő és a távolság ugyan az akkor csak a görbe nyúl bele, vagy tévedek?
A másik amit nem értek, hogy a Atmos szugárzókat direkt rakja a fronthoz képes +2dB-vel hangosabb, a háttereket meg -2db-vel halkabbra? Ezt Rew-ben ellenőríztem.Dirack-nak hogy tudom megadni, hogy a a subba egyáltalán ne korrekciózzon bele? Mert most sikerült neki elcseszni, hagyatkozom inkább a minidsp-s saját korrekciómra. Egyszerűen olyan sávba húzom a korrekciós függönyt ahol nem számít (pl 150-200Hz) és lecsökkentem dB-t ? így mindegy mit csinál majd a minidsp elintézi.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz Vikthor #182377 üzenetére
Köszönöm a részletes rajzot, de mint írtam CSATLAKOZÓT kerestem és nem KÁBELT.
Közben meglett a csati is..
Aki kicsit jártasabb a régi házimozik világában, azoktól kérdezném, hogy melyik a jobb,ajánlottabb filmnézésre?
Sony DAV-SC6 vagy az LG HT502SH?
Sajnos nem értek hozzá, még ha előttem vannak a technikai adatok ,akkor sem.. Itthon van most mind a kettő, de nem igazán hallok különbséget.. Mondjuk a Sony-t még nem tudtam rendesen kipróbálni, nagyobb hangerőn..Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
WaterWave
veterán
válasz Ferenczi Áko #182379 üzenetére
Egyik sem ajánlott.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
I'am Dony
őstag
válasz Khaosz55 #182378 üzenetére
Az elcseszte mit jelent...? A REW ben 1 helyen visszamért görbe nem egyezik meg a Dirac sok ponton mért átlaga által létrehozottal? Nem gondolom, hogy elcseszte volna. Ha a REW ben ugyan azokat a pontokat méred le, mint amit a Dirac mérés során is és ennek átlagára csinálsz a Dirac targettel azonos görbéhez egy EQ t, szinte ugyanazt az eredményt fogod kapni. Nem lehet egy pontot az átlaggal hasonlitani. Butaság lekorlátozni a teljes szubtartományt.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz I'am Dony #182381 üzenetére
Valójában, hogy ismét összeraktam mindent valami nem passzolt a midsp-vel. Megkeveredett vagy nem tudom, újra EQ-zom.
A hallgatói pozícióban ezt csinálta a dirac sub korrekció gyanánt. Persze jobbra-balra 40cm-re már nem igaz ez a görbe. Szóval most újra csinálom. Meglátom ellenmérésnél mi lesz. Kék a dirac korrekció. Igaz hozzá teszem elfeljetttem megmérni a két hallgatói pozicióba. Ez a kettő közötti mérés. Mindegy nekifutok megint.
-
Smiley
addikt
válasz Ferenczi Áko #182383 üzenetére
Mindegyik csak DVD-rol fog lejatszani neked filmeket, ezen kivult egyiken sincs digitalis video kimenet. Ez 2023-ban nem igazan ajanlott. A Sony-n legalabb van digitalis bemenet, arra legalabb a TV-t ra tudod kotni, es Stereo PCM-et biztosan tudsz rajta hallgatni. Viszont ennek igy nem sok koze van a hazimozihoz.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz Smiley #182384 üzenetére
Ohh, akkor én fogalmaztam rosszul.. Nem filmet akarok rajta nézni, hanem a hang miatt kérdeztem.. Úgy néz ki nálam a felállás, hogy:
Tv-re rá van dugva a külső merevlemez, erről mennek a filmek. Optikai kábellel van összekötve a tv és a lejátszó, de kizárólag a hang miatt.. Átviszi a dts forrást is mind a kettő.. Szóval a kérdésem arra irányult, hogy a számok alapján melyiknek jobb a hangteljesítménye?Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Smiley
addikt
válasz Ferenczi Áko #182386 üzenetére
Akkor azt amelyik jobban tetszik kulsore. De komolyan, ne vedd ezt sertesnek, de ezen a szinten tenyleg az amelyik jobban nez ki. Hangban, valoszinuleg nagy kulonbseg nincs a 2 kozott. A szamok amik ra vannak irva ugysem igazak...
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
WaterWave
veterán
válasz Ferenczi Áko #182383 üzenetére
Pedig azzal segítettem a legtöbbet, hogy leírtam, egyik sem ajánlott.... Tiltólistás
Eleve haladó topikban nem szórakozunk ilyen polcsugárzós, hangyafasznyi hangszórókkal... Persze nem tudhatom kinek milyen az anyagi helyzete, de ez nem hogy filmnézésre, semmire sem jó.
Inkább várj kicsit, gyűjtögesd. Tudom drága hobbi, de hidd el ezek amiket kérdeztél semmire sem jók.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
VoidXs
nagyúr
válasz WaterWave #182388 üzenetére
Ettől még legalább lehet ajánlást tenni a soundbar topikra vagy egy konkrét soundbarra az ársávukban, talán picit feljebb (pl. JBL Bar). Mindössze ennyi választ el egy segítő hozzászólást egy érzéketlentől.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz WaterWave #182388 üzenetére
Nem akarok hitvitát folytatni de azért… én kb 12 éve hódolok eme hobbinak és én is itt kezdtem az érdeklődést anno 200.000 Ft-os komplett rendszerre kiterjedő kerettel. Mondanom sem kell a legolcsóbb használt dolgokat tudtam megvenni. Most meg csak a kábelek többe vannak.
A másik hogy nekem is volt 1-2 alkalommal soundbarom. Egy samsungot pl odaadtam apósomnak akit baromira nem érdekelnek ezek a dolgok és bőven elégedett azzal a belépő soundbarral mert hangosabb mint a tv és kicsit teltebb a hangja. Ő egy forintot nem költene hangcuccra. Neki más a “hobbija”. Szóval valakinek jó ez is.
Azzal egyet értek hogy az ilyen szettek nem valók a házimozi topikba. Egy udvarias átirányítással elintézhető az ilyen komment szerintem.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Khaosz55
addikt
Dirac korrekció esetén hogyan lehet elérni, hogy a legkevesebb dB vesztést érjek el? Elég nagy az EQ on/off közötti dB veszteségem, szerintem nem is tudom kihajtani a végfokot rendesen. Visszaköm majd az audiophonics-ot a fő csatornákra kíváncsi vagyok mert annak lényegesen nagyobb a gain-je mint a Rotelnak.
-
mettek
addikt
Azért volt hogy oda tudtam tekerni de az én 18nm-es nappalimba teljesen felesleges a végfok. Illetve amit írtam úgy értettem hogy nem hallottam különbséget egy avr és egy proci végfok 60-ra tekert hangereje, dinamikája között.
Avr-re meg azért nem ajánlanék végfokot kötni mert én azt tapasztaltam hogy nem elég jók ezeken a pre out kimenetek, így nem tudják meghajtani a végfokokat.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Morris
veterán
Ha minden jól megy, tudok szerezni egy kibelezett 115sw-t.
Konkrétan melyik végfokot vegyem hozzá szerintetek?
Crown 1005
Behringer NX1000D
Behringer A800 - ez nem biztos, hogy jó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest