-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz Tibiajax #182099 üzenetére
Aha. Tehát a Dune saját DAC-ját használod coax kimenetekkel. Diagnózis: földhurok, nálam is volt ilyen.
Nem biztos, hogy a Dune-be be tudod dugni ezt a kábelt - ha a Dune-ben 3 tüskés a fogadó anya, nem fog bemenni. Nem kell félni a földeletlen kábeles teszttől, a Dune galvanikusan (trafóval) leválasztott, a tápkábel földelő vezetéke a Dune házára van rákötve. -
Tibiajax
nagyúr
válasz python1 #182100 üzenetére
figy, őszinte leszek, nem is próbálkozom ezzel. annyit nem ér az egész, hogy agyonvágjon a 220 most, vag akár később. megoldottam a dune búgását professzionális módon.
körberagasztottam belülről a szellőzőréseket és kész. : )) így most kb semmit se hallok a zümmögésből, éjjel se. max ha a készülékhez tapasztom a fülemet.
a végfokomat meg megoldom egy leválasztó trafóval, egy idős szaki már csinálja nekem a megfelelő eszközt hozzá.
igazából, ha a végfok nem búg, már okés leszek.robi-k nem a dune dac-ját használom, csak a dedikált xmos koax kimenetét. nekem csak az kellett. megfelelő dac-om van, egy master series nad proci személyében
Khaosz55 iptv-m van, koax kábel nincs a közelben -
Khaosz55
addikt
Lassan, de megérkezett a Lexicon. Jó hír, hogy működik, és elég gyorsan tudtam hangot kicsavarni belőle. Persze még meg kell tanulni, mit hogyan, dirac-ig még nem jutottam le. A kimeneti jelszint kihajtja a végfokot és úgy látom a SUB kimeneti szintje erősebb mint a Rotel-en. Egyenlőre visszavetem -6 db-vel.
PC-ről is kiment egyből a 4k RGB 24Hz kép igaz 8 biten nem 10 biten. Nem tudom egyáltalán tudja-e. Atmos és true HD is elsőre gond nélkül ment. Szóval tanulgatom a kezelést.
Most kezdem magam beleásni a dirac-ba. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
ellenőrizni akartam REW-ben a sub szekciót. Viszont valami nem stimmel a mikrofon erősítéssel. Túl érzékeny a mekrofon, bár nem értem hogy lehet hiszen a kalibrációs file be vabn töltve.
Az a lényeg, hogy kis hangerőn ami kb 80dB lehet fülre a REW azt mutatja, hogy 110dB a hangerő, ez teljesen kizárt. Lehet azért van mert dirac-ot telepítettem és ott feltoltam a 0-ra a mikrofon érzékenységet ? -
Khaosz55
addikt
Megcsináltam a dirac mérést és kapott eredménnyel elégedett vagyok, de még tovább próbálgatom a mérést.
Viszont lenne pár kérdésem mert nem értem teljesen a logikáját.
Mérés előtt az össze hangsugárzó hangerejét azonos szint hoztam a dirac progival. Miután lezajlott a mérés, próba gyanánt betöltöttem a harman target curve 8dB-t. Itt látszott, hogy a sub csatornát korrekciózni fogja mivel +8dB a target. Ilyenkor a mit csinál eq-val húzza fel ? Mert a menüben kiolvasva a speaker level szintet sub -8.5dB-n volt ahogy én a mérés előtt beállította. A többi hangsugárzót meg +10-re rakta.
Nem úgy kéne a mérést megkezdenem, hogy alapból a sub csatornát nem azonos hangerőre állítom mint a többi csatornát hanem hangosabbra 6-8dB-vel? Ebben az esetben target curve lekövetné mért eredményt.Egybébként a +8dB már sok is mert lazán megklippeltette a ultik végfokát, most majd +6-ot töltöm be. A hang meg rendben volt, jobb volt a térhangzás és az effektek helyzetét is jobban éreztem, olyan érzésem volt mintha mindennek a közepébe ülnék.
Amúgy erős a sub kimeneti jelszint. A Mindisp HD-t -10dB-re állítottam a lexicon kalibráció után -8.5dB-re sub kimenetet az XTZ fél hangerőre van állítva és lazán kihajtja.
Jelenleg 5.0-ben próbálgatom mert az atmoshoz még kell végfok. -
I'am Dony
őstag
válasz Khaosz55 #182109 üzenetére
Akkor ott valami nem kerek a szintbeállításnál. Lehetnek persze hasonló hangerő értékű dobozok a végén, de az összes 10 az elég szokatlan és a szub level sem szokott egyezni az előre beállítottal. Biztos, hogy valóban felment rá a kész görbe? AVR10/20 nál is előfordult, hogy jelezte az áttöltést csak mégsenem. Ha a Dirac szintbeállítás végállapotáról (mit hova huztál) lenne kép az segítene. A Harman 8 egy elég durva görbe amúgy
-
Gino20
őstag
Üdv,
Mit gondoltok a front keveréséről? Concerta2 F36 közé keresek valami komolyabb nem MTM centert, így a gyártón belüli Conterta2 C25-öt vagy a performa3 C205-öt elengedném és a C208 meg a majd 900e Ft-jával nem tud szóba jönni.
Azt feltételezném, hogy mivel diracl-al EQ-zom, így nagy baj nem lehet, de a franc se tudja. -
Khaosz55
addikt
válasz I'am Dony #182110 üzenetére
Az a helyezte, szerintem, hogy lehet a minidsp HD miatt erősebb a sub jel. Minidsp-ben -10dB-n vagyok, a dirac célgörbe +6dB a mély tartományba. És szerintem a minidsp HD-ban kell visszább még a jelet -15dB. Szerintem a proci feltolja az összes csatorna jelét és a sub csatorna jelét meg lejjebb veszi és így jön ki a célgörbe. Most majd próbálok egy +4 vagy +2-es célgörbét és mert így is annyira vadbarom . Szóhoz sem jutok kb...
Kifejezetten tetszik ez a proci marad.... Most még rátolom a -2dB esést a magas tartományba.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz I'am Dony #182110 üzenetére
+4dB Harma görbe jött be lejobban amibe a magas tartomány-t visszafogja. Ilyenkor nem zavaró nagy hangerőn a magas tartomány. A végén ellenmértem REW-ben. Látszik a korrekció viszont azért teljesen nem éri a el célgörbét, de sokat javít. Szerencsére a Minidsp-s subb korrekcióhoz szinte hozzá sem nyúl.
Remélem valahogy így kell csinálni.
Front
Center
Hátsók
-
Khaosz55
addikt
Dedikált gomb van a EQ be-ki kapcsolására. Gondolom más procin és AVR-en is így van. Amikor bekapcsolom a korrekciót, akkor számomra nagyon drasztikus a változás pozitív irányba. Feltölti a hang a nappalit, nem placebo mert a párom is mondta, ez frankó, ő megmondja ha valami xar. Eltűnt a zavaró mély hang a centerből, a közép tartomány él, és egy egységességet hallok a hangban. Hangosan sem bántó semmi.
Rotelben nincs dirac, jó vas az is, nyilván egy cavernnel kiváló az is, de én már procit akartam a végfok miatt. Lexion menüje is kicsit oldscool, de ilyen dolgok nem zavarnak. Nekem az is fontos volt, hogy ne legyen benne 1000 fukció amit az életbe nem használok ki. 2 forrásom van a TV optikai kimenete és a PC HDMI-n. Minden kép és hangformátum tőkéletesen átmegy 4K 24Hz RGB 12bit, semmi bugot nem tapasztaltam. Egy furcsaság, hogy AMP gombot meg kell nyomni ha egyes funkciókat el akarok érni a távon, ez a régi Marantz-on volt így.
Még nem értem miért rakja ilyen nagyra a hangsugárzó kimenetet, de nem zavar. Az RMB-1585-öt is tisztességesen kihajtja. Arcam AV40-et néztem még, de nekme fekete proci kell.
Szóval most egy végfok kell még az atmos-hoz. -
espi38
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék illetve tanácsot szeretnék kérni, hátha találkozott valaki hasonló problémával.
Adott egy házimozi rendszer 2db nagy heco victa prime hangfalakkal, hátsó heco hangszórók +center heco hangszóró +pioneer vsx 924 es erősítő.
A hangszórókról le van vágva a melyhang 80hz re és ext sztereó módban amikor minden hangszóró egyszerre szól, nagy hangerőnél kikapcsol az erősítő és nem azért mert túl melegedett.
Találkozott valaki hasonló hibával?
Segítő válaszokat előre is köszönöm -
Khaosz55
addikt
válasz espi38 #182122 üzenetére
Gyártó specifikációjában 7X150W megadva. Mindez úgy, hogy 550W az áramfelvétel 10kg az erősítő, gondolm nem D osztály. Bírom, hogy a gyártókat nagy része, hamis értékeket adnak meg. Jó esetben tud egy csatorna terhelésekor 150W-ot.
Azért kapcsol ki nagy hangerőn mert nem bírja a táp vagy túlterheled és beavatkozik a védelem mielőtt kinyírnál mindent. Persze kinek mi a nagy hangerő.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Khaosz55 #182117 üzenetére
Hát mikor kijön a dirac előnye akkor bizony kiszélesedik a tér bár avx-en szepi szerint csökkenti a dinamikát .... szerintem meg nem. Amúgy milyen hány pontos mérést alkalmaztál ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
espi38
őstag
válasz python1 #182124 üzenetére
Nem kis hangerőnél tökéletes, nagy hangerő nekem már olyan szintű ami még nekem elviselhető, de az asszonykámnak már sok gondolom ha csak frontokat hajtanam vele akkir nem kapcsolna ki.
Azt hittem az erősítő rossz azért kérdeztem a szakik véleményét, de ebben az esetben tudom hol a hangerő határa, ennyi az is bőven elég.
Kérdés az, hogy nsgy hangerőnél mennyi ideig bírja az erősítő mert azért melegszik rendesen 😃
Az volt nekem a furcsa, hogy semmi melegedés es kikapcsol az erősítő.
Nagyon köszönöm a megtisztelő válaszokat, örülök hogy nem az erősítő hibás ez csak egy védelem. -
Khaosz55
addikt
válasz powerup2 #182125 üzenetére
Azt mérést csináltam amikor két figura ül a kanapén, 17 pont-os. Majd ha kiépül teljesen az atmos hangsáv is akkor megint lemérek mindent. Bár nem tudom, hogy ezt a mérést alkalmazzam-e. Csökken a dinamika ? Én ezt nem vettem észre.
Ahhoz képest, hogy a centerem MTM nem is olyan rossz az eredmény. Azt viszont halottam, és látszik mérésből is, hogy túl sok a mély hangja, bár annyira nem zavart, de így jobbnak érzem. Korábban már linkeltem, de beteszem ismét. Igaz most kicsit kísérletezek, a 100Hz körül harman görbe esetén kicsit több mélyet engedtem. Nem sokkal csak éppen hogy. Tesztelem meghallgatom és kiderül melyik tetszik.
Ez a Harman +4 görbe.
Most meg ezt próbálom ki.
-
powerup2
addikt
válasz Khaosz55 #182127 üzenetére
Hát a dinamika nem fog csökkeni annyi hogy a kiemelések megszűnnek ez eleinte lehet fura, valakik ezt hívják dinamikának ... de ahogy látom a függönyt is húztad a helyes pontra . Én nem a harman görbét használom attól van sokkal jobb is .
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Khaosz55 #182129 üzenetére
Saját görbe ami a hangfalakhoz igazodik
-
I'am Dony
őstag
válasz Khaosz55 #182113 üzenetére
Én is kedvelem azt a görbét. Jó ez igy, de a bal hátsónál nem engednék 8-9dB húzni rajta. Nyugodtan beletehetsz néhány "V" t a nagy lukakba. 4-5 dB emeléstől nem célszerű többet engedni. A szubról van képed? Ami még fura, hogy a frontok elég későn kezdenek el élni. Direkt innen szólnak csak?
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz I'am Dony #182131 üzenetére
Ok rendben ahol nagy beszakadás van rakok bele egy V-t, hogy 4-5dB-nél többet ne emeljen azon a részen.
A frontok (Elac Vela FS409) mélyei tényleg gyengébbek mérés alapján és szerintem a room gain miatt van. Az SR,SL (ELAC WS1665) a falra vannak akasztva , a center (ELAC CC401) mögött kb 30-40cm van a süllyesztett nappali hátfala, szerintem azért ilyen nagy a mély kiemelése ráadásul hátsó reflex nyílású. A front alsó reflex nyílás és 1.5métere van mögötte és mellette a következő fal, a sarok meg 2.5 méterre. Tudom nem ideális, de ebből kell főzni. Mellette van egy oszlop, de az elenyésző visszaverődési felület. Ha a front körbe lenne véve fallal vagy közelebb lenne a fal, akkor biztos durvább mélye lenne, de szerencsére így is negatívba húzza a dirac. Meg persze 3,4m belmagasság 65m^2-en....
Ja és minden hangsugárzó Small-on van.Sub-ot a minidspHD-vel korrekciózom, majd dobok egy REW mérést, dirac is próbálkozik vele, szerencsére nem nyúl bele, mert mértem REW-ben ha ki-be kapcsolom a EQ-t akkor is csak kicsit változik a görbe. Vagyis próbálta a dirac 20Hz-en korrekciózni, de nem engedtem neki, feleslegesnek tartom.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Khaosz55 #182132 üzenetére
Én csak félve teszem fel a kérdést, mert ugye nem értek ezekhez.
Hogy miért kellett neked külön proci, amikor ott a PC-d?
Sokan azt használják procinak.
Vagy kellett a sok featuret, amit tud?Mert Dirac helyett a PC-n ott van a Cavern, nem?
Vagy mivel ad többet egy külön proci a végfok(ok) előtt, mint egy PC (leszámítva a kényelmet)Bocsi a hülye kérdésért, de nem vagyok még annyira otthon a proci/végfok párossal.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
I'am Dony
őstag
válasz spiky03 #182133 üzenetére
Az Atmos miatt leginkább, de az is előny szerintem, hogy nem kap agyf@szt a pc-s baromságoktól (bocsi Void ). Én a napokban szívtam vele pl. és nem jövök rá a megoldásra. Win 8.1, Dell lapos, Arcam AVR, Sony XR-65 X90 kombó. Megy a Tidal laptopon, HDMI AVR-be... nem tudom miért, hogyan, de állandóan át akarja adni a TV-nek a tartalmat - (TV szintén AVR-be HDMI) - ami persze nincs bekapcsolva, mert minek. Az eredmény fél percenként elsötétedő kijelző, meg-megakadó hang. CEC és minden egyéb baromság off, mégis bármit állítok csak akkor működik akadás nélkül, ha bekapcsolom a nyomorult TV-t is AVR forrással...
-
spiky03
veterán
válasz I'am Dony #182135 üzenetére
Értem.
Akkor az Atmos meg a kényelem volt a szempont.
Köszönöm az infókat!Kiváncsi lennék milyen hangminőség különbség a PC-hez képest? Tényleg megéri-e az árkülönbözetet? De persze tudom valamt valamiért.
Most jött velem szembe egy ilyen: miniSDP Flex HT
Azt mondják ez is jó kis proci, jó diracal, meg minden földi jóval.Valaki hallot/hazsnált már hasonlót?
-
-
I'am Dony
őstag
válasz VoidXs #182137 üzenetére
Beállítások, belső szűrők, LAV audio, pipa minden formátum mellől ki.
Na ezért kapok agyf@szt a pc-től, amit leírtál 10 másodperc alatt, azt meg sem találni 10 perc alatt. Hol a bánatban tudom ezt elérni. Semmi más nem megy a gépen, ha esetleg ez lett volna félrevezető csak a Tidal asztali alkalmazása ilyenkor.
-
VoidXs
nagyúr
válasz python1 #182140 üzenetére
Hát ahogy a képen felrajzolják a közvetlenül hangszóróba kötött RCA-t, az például semennyire.
#182141 I'am Dony: Ha Tidalról van szó, akkor sehol, ez egy MPC-HC beállítás. Egyéb esetben a következő kérdések fontosak:
- Van a gépen bármi gyártói szemét? Ha igen, kukába vele, itt főleg az ASUS hibás.
- Indul bármi mágia a géppel együtt, ami a képre van hatással? A third-party dolgok jellemzően irgalmatlanul igénytelenek, ezért hacsak abszolút nem fontos, semmit nem szoktam javasolni a szűz Windows-on kívül, mert csak az működik garantáltan.W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Bandiahegyro
tag
Sziasztok,
Nem tudom ez melyik topicba passzolna, elnézést az offért.
Van egy arcam [link] miniblinkem, ami szerintem bluetooth létére egész vállalható.
Tudtok esetleg ettől jobbat?
Köszönöm. -
VoidXs
nagyúr
válasz Bandiahegyro #182143 üzenetére
Az egyik legjobb DAC van benne, igazából lényegtelen jobbat keresni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Khaosz55
addikt
válasz spiky03 #182136 üzenetére
30 éve PC-zek 15 éves korom óta, teljesen egyértelmű, hogy a PC-ről játszok le a filmeket és zenét.. Pc-vel sok mindent megéltem, Dos, Win98, XP, heti szinten telepítettük újra a Win-t kis lemezről...
Én elhiszem, hogy cavern akár jobb is stb, de én a következők miatt akartam dedikált pocit:
- Nem csak PC-ről megy a forrás, TV, YT, telefon stb, és ezért erre is akartam a korrekciót.
- MPC-HC és Madvr is pontosan elég nekem. Nem ördöngösség beállítani, de ha valamiért jön egy megmagyarázhatatlan bug, akkor akár napokig keresem a neten a választ rá, volt olyan is, hogy az új Nvidia driverral röcögött a kép, 1 nap volt mire rájöttem hogy a madvr settigsben, a windowed mode-ban a "how many video frames shall presented in advance" értékét egyel lejjebb kellett vennem. Pedig nem is windowed modban vagyok.
Azt akarom mondani, hogy már nagyon ki tud a bug borítani és nem bugmegoldási versenyen akarok indulni.
- A komplett rendszert nem csak magamnak vettem, "építettem", hanem a páromnak is. Ha nem vagyok otthon tud zenét hallgatni, és neki lehetőleg egyszerű megoldás kell. Tv, proci bekapcsol, telefon YT vagy akármi és tud zenét hallgatni. Ő nem ért a PC-hez, hogy várhatom el, hogy majd azon operáljon... Nem egyszer értem úgy haza, hogy zengett az utca Snoop Dogg-tól.
- Atmos. Lehet nincs túl nagy jelentősége, de ha már behúztam a padláson összesen vagy 60 méter vezetéket, beépítettem a plafonba a 4 hangsugárzót, még dobozt is építettem neki ami padlás felöl van , akkor nem dísznek akarom használni. -
spiky03
veterán
válasz Khaosz55 #182147 üzenetére
Köszi a kimerítő választ! Igen megértem ezeket a nézőpontokat.
Én ugye most szeretnék majd belekóstolni a Cavern/HTPC párosba, aztán meglátjuk, hogy hogy alakul.
Nálam is szokta használni az asszony, de mondjuk, ha meglesz a PC akkor a FireSticket átdugom a TV-be, aztán ő úgy nézi a streamingeket, neki elég úgy is.Max veszek egy olyat, ha jókat írnak róla, amit fentebb írtam azt a kis minDPS procit.
Feleségednek jó ízlése van, jó zenét hallgat (Snoop).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest